het is maar een bootje. en 20ton zal ongeveer zijn wat ze weegt, twee kranen er tegenaan duwen hem lijkt mij zo teurg de zee in toch ? of is het zo lastig een groot gat voor het schip te krijgen?
@@jwijn je zou zweren dat er een prof berger bezig is. Dan breken de draden op zijn minst twee keer, omdat ze eerst de ouwe meuk op willen maken. Dat wordt nl altijd door de verzekering vergoed, ook al is er contract gemaakt op basis van no cure no pay
@@MrBugsier5 Had inderdaad 2 weken geleden al kunnen drijven. Als die eigenwijs van de KW45 niet zover naar het noorden had getrokken, maar in het verlengde van de geul. Maar als je dat op dat moment meldt, noemen ze je de beste stuurman aan de wal. Dom en eigenwijs volk zit er daar.
Kabels breken wel vaker bij bergers en dan pakken ze weer een nieuwe die nog niet half doorgeroest is en dan blijft ie heel.Maar in dit geval.... zo,n klein bootje en dan komt er een sleper gratis helpen,iedereen in touw en dan breekt dat vliegerdraadje. Sleper kon er niets aan doen,was zijn draadje niet. En het was fout op fout,de lus om het schip kon niet naar beneden zakken want hij was gesuppord aan de reling, dat was ok, maar niet van onder tegen het omhoog schuiven. En dat gebeurde toen een graver met z,n arm de kabel om hoog trok.Maar het zou ook hebben kunnen gebeuren als het schip zou kantelen tijdens het trekken dus ook de graver valt niets te verwijten mede doordat bij het afgraven van dat voorste dijkje onder de kabel doorgewerkt moest worden en dan is zo,n kabel gauw geraakt.Beter was geweest een verticaal damwandje die in een beweging vanaf de zijkant weggetrokken had kunnen worden.Achteraf gezien kwam het water zo hoog dat de vraag rijst of extra water en een dijkje wel nodig was,maar dat is achteraf gepraat. Toen men eenmaal kennis had genomen dat de kabel omhoog was geschoven had men direct de sleper in moeten seinen om alle spanning van de kabel te halen A omdat het een onverwachte gebeurtenis was en de gevolgen misschien niet direct te overzien zouden zijn(safety first). B omdat hiermee het trekpunt significant verhoogd werd en de boeg omlaag wordt getrokken waardoor er meer trekkracht nodig is en de boeg nog dieper in in het zand komt.Theoretisch is het zo dat als voorin het weerstandspunt maar genoeg tegengehouden wordt het achtersteven nog eerder omhoog komt dan dat de boot vooruit gaat.Net zoiets als een motorrijdster die in full frontbrake gaat en over de kop slaat. Het ongeluk.Doordat de spanning op de kabel werd opgevoerd schoot de luskabel van randje reling richting stuurhut.Er waren mensen aan boord.Dit was niet nodig.Bovendien stonden er buiten de stuurhut mensen,wat niet wil zeggen dat je staand in de stuurhut wel veilig staat in geval breuk van de trekkabel. Gelukkig zit zijn hoofd er nog aan. Kennelijk vielen de kwetsuren mee,want nadat personeel van de knmr aan boord waren gegaan ging de operatie door.Tevergeefs want de kabel brak.Er werd besloten tot een nieuwe poging.Ik heb toen niet verder gekeken maar besefte dat dit wel eventjes zou gaan duren terwijl het hoogtij snel voorbij zou zijn en het water zou gaan vallen waardoor het schier bijna onmogelijk zou worden op een geslaagde operatie dezen dag. Één ieder wilde zo graag dezen dag tot een goed einde brengen,heus geen twijfel. De nieuwe dag geeft weer hoog water,de mens kan leren, wat ging er fout,wat ging er goed. Mogelijk mag er geen nieuwe poging gedaan worden als NVWA heeft meegekeken,maar bedenk, als een ezel zich niet tweemaal aan eenzelfden steen zal stoten dan U zeker niet.
Geweldige beelden, bedankt. Nu is ook duidelijk te zien dat die sleepboot alleen maar haast leek te hebben. Waarom die veel te dunne voorloop niet binnengehaald en op de staaldraad gekoppeld? Alleen een landrot denkt dat je op zo'n veter geen 45 ton kan trekken. Zit er geen verstand bij die leiding? Vorige keer met de KW45 was het ook al zo'n puinhoop, die trok dwars op de geul. Natuurlijk mislukt het dan, want dan trek je dat wrak uit de geul weer het strand op. Bewijsbeelden voldoende aanwezig. Dom volk, geen goed woord voor over.
Ja hoor fluitketel, we weten intussen dat jij alles beter weet. Hoe kom je er trouwens bij dat je 45 ton BP nodig hebt? De Anteos heeft tot nu toe maximaal 30% getrokken.
@@pieterw4809 Hij trok met 15T en met hulp van die graafmachines, toen bewoog de kotter. De tweede keer bewoog er niets en brak de lijn bij de sleper. (hoeveel stond er toen op?), De derde keer is hij denk ik wat te enthousiast in de tros gelopen en heeft waarschijnlijk nog veel harder getrokken, waardoor de tros weer brak, nu aan de kotterkant.(hoeveel stond er toen op?)
Persoonlijk zou ik de roerkoning en schoefas door laten branden, scheelt een hoop weerstand aangezien het grootste gewicht achterop zit. En het is relatief goedkoop te repareren wanneer de schroef en roer geborgen worden. Daarna langszij verslepen naar de zeesluizen.
Dat roer en die schroef heb je met 3000 pk geen last van, Er zit niks stevigs genoeg op dat scheepje om die tros op vast te krijgen, Betere oplossing is een broek rond de kont en dan via de zijden naar voren op een spruit. effe kracht er op en wat scheren en je trekt dat scheepje zo door het zand heen. De pest is dat je er alleen dunne trosjes op kan zetten zo, en dan over de kop trekken wat hem met kracht zetten nog meer met de kop het zand in duwt.
Zoek een goede lasser die een bevestigingspunt onder aan de boeg kan lassen en gebruik een echte dikke sleepkabel! Dan moet het toch een peulenschil zijn met een 3000pk sleepboot er aan!? En ja de beste stuurlui staan aan de wal! Maar dit is toch amateuristisch en tenenkrommend hoe het nu gaat!
Dat was het eerste wat ik ook dacht . Als je zo hoog begint te trekken kantelt de boot voorover wat enorm weerstand geeft. Dikkere sleepkabel en als het de diepte toelaat sleepboot veel dichterbij.
@@avap2677 sleepboot kan niet dichterbij. Verder was er een kundige dubbele spruit aangebracht. Je kan hiervoor volgens mij beter ketting gebruiken. Zoek op Google maar es op Smit bracket, als je geen bolders of andere rare bevestigings punten wil gebruiken.
men kan het scheepje toch ondergraven zodat het begingt te vlotten bij hoog water zo zijn er al tientallen bunkers ingegraven een behoorlijke gracht heeft men al gegraven
super beelden heel duidelijk hoe het in zijn werk gaat
Mg jorg mooie beelden en echte doorzetter die mannen hoop dat het snel gaat lukken grt jan.
Was aan boord van de Anteos ,mooie beelden ,jammer dat het niet lukten ,Maar ze geven het nog niet op
En los....mooie beelden en superactie van alle kosteloze inzetters!
En petje af voor die machinisten van het verhuurbedrijf. Grt jan
Top inzet van iedereen, Ook een hoop geknoei, Maar ja.. Helaas nog niet vlot...
Prachtige reportage Mooie samenwerking van vele vakmensen, maar helaas. Geef de moed niet op
Vette drone beelden 😉👌
Mooie beelden, Bedankt voor het delen👍👍
Never give up💪
Hollands Glorie!
Wederom mooie video
Is die gestrande kotter nou al in veilige haven?
het is maar een bootje. en 20ton zal ongeveer zijn wat ze weegt, twee kranen er tegenaan duwen hem lijkt mij zo teurg de zee in toch ? of is het zo lastig een groot gat voor het schip te krijgen?
Jammer helaas nog niet gelukt vandaag😢
Potverjonhinnekont
Wat een pech wat een pech
was geen pech,vraag me af wie de leiding had.
@@jwijn je zou zweren dat er een prof berger bezig is. Dan breken de draden op zijn minst twee keer, omdat ze eerst de ouwe meuk op willen maken. Dat wordt nl altijd door de verzekering vergoed, ook al is er contract gemaakt op basis van no cure no pay
Ik vond het meer goedbedoeld geknoei... Ding had allang moeten drijven.
@@MrBugsier5 het was niet echt geknoei. Er werd wel degelijk met beleid gehandeld.
@@MrBugsier5 Had inderdaad 2 weken geleden al kunnen drijven. Als die eigenwijs van de KW45 niet zover naar het noorden had getrokken, maar in het verlengde van de geul. Maar als je dat op dat moment meldt, noemen ze je de beste stuurman aan de wal. Dom en eigenwijs volk zit er daar.
Waarom geen stalen kabel?
Ze gebruiken een stalen kabel, maar blijkbaar steken ze er hier een nylon rekker op.
Kabels breken wel vaker bij bergers en dan pakken ze weer een nieuwe die nog niet half doorgeroest is en dan blijft ie heel.Maar in dit geval.... zo,n klein bootje en dan komt er een sleper gratis helpen,iedereen in touw en dan breekt dat vliegerdraadje. Sleper kon er niets aan doen,was zijn draadje niet.
En het was fout op fout,de lus om het schip kon niet naar beneden zakken want hij was gesuppord aan de reling, dat was ok, maar niet van onder tegen het omhoog schuiven. En dat gebeurde toen een graver met z,n arm de kabel om hoog trok.Maar het zou ook hebben kunnen gebeuren als het schip zou kantelen tijdens het trekken dus ook de graver valt niets te verwijten mede doordat bij het afgraven van dat voorste dijkje onder de kabel doorgewerkt moest worden en dan is zo,n kabel gauw geraakt.Beter was geweest een verticaal damwandje die in een beweging vanaf de zijkant weggetrokken had kunnen worden.Achteraf gezien kwam het water zo hoog dat de vraag rijst of extra water en een dijkje wel nodig was,maar dat is achteraf gepraat.
Toen men eenmaal kennis had genomen dat de kabel omhoog was geschoven had men direct de sleper in moeten seinen om alle spanning van de kabel te halen A omdat het een onverwachte gebeurtenis was en de gevolgen misschien niet direct te overzien zouden zijn(safety first). B omdat hiermee het trekpunt significant verhoogd werd en de boeg omlaag wordt getrokken waardoor er meer trekkracht nodig is en de boeg nog dieper in in het zand komt.Theoretisch is het zo dat als voorin het weerstandspunt maar genoeg tegengehouden wordt het achtersteven nog eerder omhoog komt dan dat de boot vooruit gaat.Net zoiets als een motorrijdster die in full frontbrake gaat en over de kop slaat.
Het ongeluk.Doordat de spanning op de kabel werd opgevoerd schoot de luskabel van randje reling richting stuurhut.Er waren mensen aan boord.Dit was niet nodig.Bovendien stonden er buiten de stuurhut mensen,wat niet wil zeggen dat je staand in de stuurhut wel veilig staat in geval breuk van de trekkabel. Gelukkig zit zijn hoofd er nog aan.
Kennelijk vielen de kwetsuren mee,want nadat personeel van de knmr aan boord waren gegaan ging de operatie door.Tevergeefs want de kabel brak.Er werd besloten tot een nieuwe poging.Ik heb toen niet verder gekeken maar besefte dat dit wel eventjes zou gaan duren terwijl het hoogtij snel voorbij zou zijn en het water zou gaan vallen waardoor het schier bijna onmogelijk zou worden op een geslaagde operatie dezen dag.
Één ieder wilde zo graag dezen dag tot een goed einde brengen,heus geen twijfel.
De nieuwe dag geeft weer hoog water,de mens kan leren, wat ging er fout,wat ging er goed.
Mogelijk mag er geen nieuwe poging gedaan worden als NVWA heeft meegekeken,maar bedenk, als een ezel zich niet tweemaal aan eenzelfden steen zal stoten dan U zeker niet.
WAAR OM ZETTEN ZE GEEN LUCHT ZAKKEN IN
Ankers uit en lieren maar
Geweldige beelden, bedankt. Nu is ook duidelijk te zien dat die sleepboot alleen maar haast leek te hebben. Waarom die veel te dunne voorloop niet binnengehaald en op de staaldraad gekoppeld? Alleen een landrot denkt dat je op zo'n veter geen 45 ton kan trekken. Zit er geen verstand bij die leiding? Vorige keer met de KW45 was het ook al zo'n puinhoop, die trok dwars op de geul. Natuurlijk mislukt het dan, want dan trek je dat wrak uit de geul weer het strand op. Bewijsbeelden voldoende aanwezig. Dom volk, geen goed woord voor over.
Ja hoor fluitketel, we weten intussen dat jij alles beter weet. Hoe kom je er trouwens bij dat je 45 ton BP nodig hebt? De Anteos heeft tot nu toe maximaal 30% getrokken.
@@pieterw4809 Hij trok met 15T en met hulp van die graafmachines, toen bewoog de kotter. De tweede keer bewoog er niets en brak de lijn bij de sleper. (hoeveel stond er toen op?), De derde keer is hij denk ik wat te enthousiast in de tros gelopen en heeft waarschijnlijk nog veel harder getrokken, waardoor de tros weer brak, nu aan de kotterkant.(hoeveel stond er toen op?)
Persoonlijk zou ik de roerkoning en schoefas door laten branden, scheelt een hoop weerstand aangezien het grootste gewicht achterop zit. En het is relatief goedkoop te repareren wanneer de schroef en roer geborgen worden. Daarna langszij verslepen naar de zeesluizen.
En als je dan toch aan het branden bent….
Dat roer en die schroef heb je met 3000 pk geen last van, Er zit niks stevigs genoeg op dat scheepje om die tros op vast te krijgen, Betere oplossing is een broek rond de kont en dan via de zijden naar voren op een spruit. effe kracht er op en wat scheren en je trekt dat scheepje zo door het zand heen. De pest is dat je er alleen dunne trosjes op kan zetten zo, en dan over de kop trekken wat hem met kracht zetten nog meer met de kop het zand in duwt.
Haha je precies
Zoek een goede lasser die een bevestigingspunt onder aan de boeg kan lassen en gebruik een echte dikke sleepkabel!
Dan moet het toch een peulenschil zijn met een 3000pk sleepboot er aan!?
En ja de beste stuurlui staan aan de wal!
Maar dit is toch amateuristisch en tenenkrommend hoe het nu gaat!
Een schip in het zand moet je zachtjes losweken heb ik geleerd van de kapitein van een bergingssleepboot.
Dat was het eerste wat ik ook dacht . Als je zo hoog begint te trekken kantelt de boot voorover wat enorm weerstand geeft. Dikkere sleepkabel en als het de diepte toelaat sleepboot veel dichterbij.
@@avap2677 sleepboot kan niet dichterbij. Verder was er een kundige dubbele spruit aangebracht. Je kan hiervoor volgens mij beter ketting gebruiken. Zoek op Google maar es op Smit bracket, als je geen bolders of andere rare bevestigings punten wil gebruiken.
men kan het scheepje toch ondergraven zodat het begingt te vlotten bij hoog water zo zijn er al tientallen bunkers ingegraven een behoorlijke gracht heeft men al gegraven
Juist dat is de oplossing, eindelijk iemand met inzicht