TERMOIZOLAȚII DIN SPUMĂ POLIURETANICĂ

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 29 มิ.ย. 2020
  • #termoizolatii #spumapoliuretanica #povestidinsantier #izolarespuma
    Nu pot spune ca am făcut o pasiune pentru termoizolații din spumă poliuretanică. Fie cu celulă închisa, fie cu celulă deschisă.
    Am avut o prima dragoste pe la 6 anișori față de ”scârțietoarea” de atunci, din care puteam face bărcuțe cu catarg și velă, în care suflam de ne ieșeau ochii din cap pentru a le muta prin baltoacele de după ploi. Mai târziu am aflat că se numește EPS sau polistiren expandat. Și că se foloseste pentru izolații termice, și niste alte aplicații domestice: ambalaje, protecții.
    Am mai avut o altă dragoste de maturitate profesională față de sigilanții sau adezivii din poliuretan. Dar se bazau pe niște ”babe pețitoare” de mare anvergură: teste și referențiale pogorâte din „castele” bine fortificate: englezești (BS) sau nemtești (DIN).
    Și nu m-am zărghit la bătrânețe. Nu m-am îndragostit de un material sau altul pentru termoizolații din spumă poliuretanică. NU. Dar pare un material interesant și promițător.
    Cu siguranță însă le-am văzut. Am văzut ce le poate pielea.
    Găsesc că spumele poliuretanice au trei puncte sensibile:
    ........
    Întreg articolul poate fi citit pe: www.povestidinsantier.ro/term...
    Arh. Viorel Plesca
    Membru OAR

ความคิดเห็น • 46

  • @duduloi
    @duduloi 2 ปีที่แล้ว +1

    dl.Viorel, excelent video. Se pot afla din el mai multe informatii decat din orice pliant colorat de prezentare. Felicitari !

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  2 ปีที่แล้ว

      MultuMAX!
      Recomand pe toti peretii, datorita continutului bogat de vaporii de apa. In timp se acumuleaza si conteaza. Daca nu puteti si mergeti pe o varinata mai economica nu este cel mai mare bai. dar poate fi pe peretii de compartimentre din placi de gips carton, mai ales daca au la interior si vata minerala.

  • @orionoffice7066
    @orionoffice7066 ปีที่แล้ว +1

    Foarte interesant.

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  ปีที่แล้ว

      Nu e usor cu aplicarea, dar mai trebuie si o testare a comportamentului constructiei!

  • @_sharpeagle_
    @_sharpeagle_ 2 ปีที่แล้ว +1

    Cred ca cea mai buna afacere (pt beneficiar, mai ales, caci producatorul si montatorul au si ei partea lor generoasa de castig, oricum) si executie ar fi ca stratul de baza (direct pe suportul construit) sa fie din spuma cu celula deschisa (lucreaza mai bine odata cu lemnul, deci nu se desprinde de capriori, nu crapa etc) si apoi un strat mai subtire de celula inchisa, care sa tina loc si de bariera de vapori. Ex, 15 -20 cm deschisa + 5 cm inchisa (ca sa rezulte un echivlanet de lambda ca la un 10-15 cm inchisa sau 20-30 vata minerala/bazaltica).
    Cu observatia ca se mai adauga peste capriori niste sipcii perpendiculare (orizontale), ca si cadru pentru cea inchisa, dar si ca suport ulterior pentru structurile de finisare (rigips, osb sau ce o mai fi), ideal rigipis ingnifug.
    As mai adauga ca e musai ca sub tabla sa existe spatiul de aerisire dat din astereala, altfel podul/mansarda devin cuptor, chiar si daca ar fi superizolate cu mama spumei. Si cel mai bine sa se puna bariera anticondens aluminizata (cea dintre capriori si astereala, desi nu stiu cati vapori vor mai fi acolo odata ce pui celula inchisa, dar aluminiul ala va face toti banii dpdv izolatie).
    Corectati-ma daca bat campii, multumesc!

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  2 ปีที่แล้ว

      Nu va corectez, nu am de ce. Insa rar vom gasi suport bugetar pentru aplicarea unor solutii atat de generoase. Ma refer la mentalitatea poporului. El vrea ieftin, bun si repede. Csfncsf!!!!!

  • @Zoltan1996
    @Zoltan1996 ปีที่แล้ว +2

    1. In afara se vand extrem de greu casele cu tavan/pod cu spuma poliuretanica pt ca viitorii proprietari nu pot vedea in ce stadiu este lemnul(putrezit, cariat...etc)
    2. Pericolul la foc...

  • @ionutalexandruvulpe6127
    @ionutalexandruvulpe6127 ปีที่แล้ว +1

    Bună ziua! Am tavanul facut din rigips pe montanti. Doresc sa aplic prin partea de sus (prin pod) pe tavan, spuma poliuretanica cu celula deschisa. Este o problema daca aplic direct pe rigips ca mai apoi sa pun scandura sa pot urca uneori in pod?

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  ปีที่แล้ว

      Cared ca discutam aici de o problema de structura. Credeti ca acest "planseu" vs putea sustine incarcatura de materiale si de persoane?

  • @cornelmi5350
    @cornelmi5350 2 ปีที่แล้ว +1

    Dvs Povesti din șantier recomandati o asemenea izolare cu spuma la o casa pe structura de metal închisă , pereti exteriori astreala , cu plăci de fibrociment de 10 ? Va mulțumesc pentru un răspuns !

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  2 ปีที่แล้ว

      Depinde de suport sau de straturile ce o vor proteja, mecanic si la foc. Discutati cu arhitectul!

  • @costinelhugo9378
    @costinelhugo9378 3 ปีที่แล้ว +1

    Ce ar fi recomandat sa izolez între căpriori la acoperiș sau la pod între blana și tavan rigips??

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว

      Orice sistem termoizolant, compus si aplicat corect. Adica termoizolatia intre cele 2 folii: bariera impotriva vaporilor si folia anticondens, va trebui sa asigurati existenta canalelor de ventilatie. In mod normal ar trebui sa aveti aceste lucruri in cadrul proiectului tehnic. Daca nu, va trebui sa consultati un specialist pentru asigura o izolare termica adecvata si corecta, cu evitarea puntilor termice. Succes!

    • @mmxflorinleuinfinite8854
      @mmxflorinleuinfinite8854 3 หลายเดือนก่อน

      Pe tabla in interior prinde???spunetim va rog frumos un preț pe MP

  • @andreimotau2571
    @andreimotau2571 3 ปีที่แล้ว +1

    Ce diferența de preț este între spuma poliuretanica și vata minerala?

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว +1

      nu va pot oferi un rapsuns, nu ma ocup de preturi. Ce va pot spune insa este ca va trebui sa faceti o comparatie extinsa, pe toate capitolele: transport, pret unitar, consum specific ( pierderi), cost manopera, timp pentru manopera si randament termic. Este o analiza foarte complexa, dar singura viabila in demersul pe care vi-l propuneti. Succes!

  • @catalinmihaimoisa1490
    @catalinmihaimoisa1490 3 ปีที่แล้ว +2

    Buna ziua care ar fi pretul pe metru patrat multumesc

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว

      va trebui sa uati legatura cu producatorul sau furnizorul. Urmariti genericul de final! Cele bune!

    • @isoterm_ro
      @isoterm_ro ปีที่แล้ว

      Ne puteti contacta la 0720680086 pentru o oferta de pret.

  • @pristavudaniel2000
    @pristavudaniel2000 3 ปีที่แล้ว +2

    dece nu se da prima data un jet dea lungul capriorului si apoi intre capriori? am observat si chiar se spunea in video ca spuma face aproape instant un fel de pelicula, care, cred ca nu se lipeste bine de caprior la fel cum nu se lipeste de chestia aia cu care meseriasul impinge spuma in sus.

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว

      Meseriasul ca impinge spuma in sus era profesorul. Din pacate, nefiind din Romania, nu va pot oferi un raspuns!

    • @isoterm_ro
      @isoterm_ro ปีที่แล้ว

      La celula deschisa se aplica dintr-o singura trecere. La celula inchisa se poate aplica mai intai un contur. Depinde si de conditiile meteo. In general o pelicula subtire se recomanda cand temperaturile sunt scazute.

  • @liviusandu2852
    @liviusandu2852 ปีที่แล้ว +1

    Se poate face izolare cu spuma dacă exista distanta intre asteriale

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  ปีที่แล้ว

      Daca distanta nu e mai mare de 1 cm ar putea fi posibila aplicarea. Insa nu garantez comportamentul in timp.

  • @ANDREIVIPRO
    @ANDREIVIPRO 3 ปีที่แล้ว +1

    Trebuiesc izolati si capriorii?

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว +2

      Da. Daca est doar un pod tehnic. Practic toate elementele sarpantei vor trebui izolate. Cateodata nu toate cu aceeasi grosime de termoizolatie. Cele care au o conductivitate termica mai mare ( metalul de exemplu) vor avea nevoie de o termoizolatie mai groasa. Toate acestea pentru a evita puntile termice. Locul in care exista un risc crescut de condens.
      Daca este un pod locuibil, sau o mansarda exita niste solutii specifice. Apelati la un evaluator termic. CU siguranta va va pune la dispoztie expertiza sa. Succes!

    • @ANDREIVIPRO
      @ANDREIVIPRO 3 ปีที่แล้ว

      @@PovestidinSantier Multumesc pentru raspuns. Apreciez. Succes in continuare!

  • @sscc6073
    @sscc6073 ปีที่แล้ว +1

    De ce nu i'trebati dacă nu e prea cald vara cu spuma dacă este izolalat și este acoperita casa cu tabla

  • @Gabicapusan
    @Gabicapusan 3 ปีที่แล้ว

    la 26.05 se vede cum raman gauri prin termoizolatie. si dea lungul filmarii se mai tot vad tot felul de zone. De ce nu gasesc o fisa tehnica pe online ca sa verific cele spune in video? daca e celula inchisa, de ce se mai pune bariera de vapori spre interior? nimic de indidecele F la foc?

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว

      Documentatia tehnica trebuie prezentata de orice productaor sau distribuitor, si trebuie sa le gasiti la ei. Alaturi de referinte, lucrari, certificate, incluis calsa de combustie, protectie la foc si masuri de protejare. Pe baza acestor evaluari veti pute decide ce fel de sistem de protectie termica veti adopta la casa Dvs. Noi, aici, am realizat o prezentare generala a unui sistem. De aici incolo incepe munca Dvs. Succes!

    • @ugodvamesu
      @ugodvamesu 2 ปีที่แล้ว

      Din ce vad în acest video față de alte, aplicatorul este cam slab pregătit

    • @victorini5854
      @victorini5854 ปีที่แล้ว

      Chiar daca e cu celula inchisa, bariera de vapori se pune probabil pentru a proteja celelalte elemente din acoperis sau pereti care nu sunt acoperite de spuma (de ex. capriorii )

  • @valivalentin6619
    @valivalentin6619 3 ปีที่แล้ว +1

    Cât costă mp? Ce nr de telefon aveți?

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว +1

      0743081925

    • @isoterm_ro
      @isoterm_ro ปีที่แล้ว

      Ne puteti contacta la 0720680086 pentru o oferta de pret.

    • @sid2443
      @sid2443 ปีที่แล้ว +1

      @@PovestidinSantier la Deva veniți?

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  ปีที่แล้ว +1

      @@sid2443 daca e nevoie venim. In ultimile 3 luni am fost si la Deva si la Orastie, sa se stie!!! Contactati-ma!

    • @sid2443
      @sid2443 ปีที่แล้ว +1

      @@PovestidinSantier Dacă aș fi știut că sunteți în zona acum 2 săptămâni v-aș fi chemat și la mine să izolați. Acum nu mai sunt în zonă din păcate. Poate data viitoare.

  • @dragosaxinte4929
    @dragosaxinte4929 3 ปีที่แล้ว +1

    la secunda 39 se vad o multime de gaurele pe langa structura de lemn... si arde spuma asta in draci!

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว

      da, gaurile exista. fie sunt planificate, vezi instalatiile electrice, fie sunt neplanificate. Oricare dintre ele necesita atentie si proceduri de astupare. In ceea ce priveste clasa de combustie a unor materiale: sunt multe care ard, mai mult sau mai putin spornic. Insa sunt metode de protectie la foc, cuprinse in standarde si normative.

    • @dragosaxinte4929
      @dragosaxinte4929 3 ปีที่แล้ว +2

      @@PovestidinSantier trebuie atras atenti aca daca spuma nu este uniforma si fara gauri atunci pericolul de condens si mucegai este foarte mare. am constatat ca exista pe piata o multime de firme care spumeaza mansarde fara un minim de cunostinte tehnice si cu o spuma cu densitate neuniforma, cu gauri si data direct pe lemnul ud.

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว

      @@dragosaxinte4929 orice termoizolatie realizata intr-un strat discontinuu si neuniform se conidera nefunctionala, mai ales daca gaurile sunt canale ce traverseaza stratul. Dincolo de calitatile intrinseci ale materialului aceste posibile vicii ascunse tin de calitatea manoperei si a sculelor. Restul e can-can :)

    • @isoterm_ro
      @isoterm_ro ปีที่แล้ว

      Spuma poliuretanica folosita de noi nu intretine si nu propaga arderea.