Dawn of Artificial Intelligence Art

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 11 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น • 1.8K

  • @mustafazumrutkal6547
    @mustafazumrutkal6547 2 ปีที่แล้ว +5356

    Keşke Barış abiyi öven yorumlar yerine biraz da video ile alakalı kendi fikirlerinizi yazsanız. Zaten adam kendini kanıtlamış biri arkadaş, her videonun altına sırf beğeni almak için benzer yorumlar yazmayın lütfen.

    • @protoss9987
      @protoss9987 2 ปีที่แล้ว +182

      Hah sonunda haklı bir yorum.

    • @emrecura97
      @emrecura97 2 ปีที่แล้ว +120

      Sonunda düşüncelerimi yansıtan bir yorum mk

    • @Umut_bey
      @Umut_bey 2 ปีที่แล้ว +109

      Hangi fazla abonesi olan kanala baksak aynı yorumlar var

    • @Yitit1
      @Yitit1 2 ปีที่แล้ว +73

      Haklısın. Bir de videodaki cümleleri paylaşanlar var .Sanki biz ahraz mıyız mk.Sırf beğeni almak için yapıyorlar.

    • @emrecura97
      @emrecura97 2 ปีที่แล้ว +34

      Engelleyeceksin en iyisi şu beğeni için yorum yapanları

  • @igneleyicibilgiler
    @igneleyicibilgiler 2 ปีที่แล้ว +370

    Teknoloji hem yararlı bir hizmetçi hem de tehlikeli bir ustadır.
    - Christian Louise Lange

  • @gondorunvarisi
    @gondorunvarisi 2 ปีที่แล้ว +967

    Sadece illustratör değil,birçok sektör bitme yolunda. İlk deepfake çıktığında (yaşlı gösterme uygulamaları vb) o zamandan buralara geleceği belliydi. Fotoğrafçılık,video,reklam sektörü,grafik tasarım,sinema vs birçok insan zor durumda kalacak ! Bu tür videoları gördükçe aklıma Half Life belgeleselinde ki cümle aklıma geliyor. "Ateşi icat ettikten sonra sırtımızı bir kayaya yaslayıp dinlenmeliydik."

    • @CharaTR
      @CharaTR 2 ปีที่แล้ว

      Normalde boyle insanlar yappay zeka nedeniyle işsiz kalcağı olayı en az 30 yıl sonra olmalıydı...

    • @DarthArchitect
      @DarthArchitect 2 ปีที่แล้ว

      @@2huseyin3 Osmanlıda matbaa yasaklanmasının sebebi içerideki ingilizlerin propagandalarını önlemekti. Şuan ki konuyla zerre alakası yok bunun. Zamanında Osmanlı'da bazi tiyatro gösterilerinde Müslümanlığın ve Türklüğün yerilip, Hristiyanlığın yüceltilmesiyle olaylar patlak verdi. Yarım yamalak tarih bilginizle kıyaslamalar yapmayı bırakın. Sağdan soldan duyma bilgileri derleyip tarih öğrenilmez, kütüphaneye git, güvenilir kaynakları oku, daha sonra tarih hakkında yorum yapmayı deneyebilirsin.

    • @ruhicenet3398
      @ruhicenet3398 2 ปีที่แล้ว

      Barış özcana bu th-cam.com/video/YtmjyhOsG2A/w-d-xo.html

    • @sametto9870
      @sametto9870 2 ปีที่แล้ว +4

      1 Günde muteşem portreler ve resimler yapmaya başlayabiliyorsun. İstediğini sana veriyor ama nazı işte şirket tasarımları vs. yapamıyor. Zaten ai'lar tasarım yaparken kullanılıyor sonuçta bunlar kod. Sunduğu varyasyonlar vs. çok spesifik. Bir çıktı ile 2. arasında çok fark var random bir minecraft dünyası gibi düşün farklı şeyler sunuyor. 20 - 30 dk'Da çok iyi 1 çıktı alabiliyorsun tabi midjourneyde 10 dolara her şey daha hızlı oluyor ama NFT gibi sektörler bitirebilir çünkü sınırsız NFT üretilebilir herkes ürtebilir. Ama ben,m yağtığım ve dönüop baktığımda vay be bunu birinden istesem benden en az 100 dolar isterdi dediğim 8K portreler , çizimler. Bence bu bir meslek olabilir. çünkü hayal gücü olmayan insanlar ile olan insanların çıktıları çok farklı. Barış abi de bundan bahsetti zaten.

    • @CharaTR
      @CharaTR 2 ปีที่แล้ว

      @@sametto9870 emin ol bunlar daha baslangic ilerde gelisir ve 8stersen ozgu olmasini engellyebilirsin bu sayede sirket tasarimlarinida yapabilir ama bu gidisle resimlerin degerlerinde CIDDI bir dusus olucak sadece rglence ve dekor olsun diye yapcaklar. Onun disinda insan yapimlari bunpar sıklaştıkca degerlescek.

  • @TURCELIK
    @TURCELIK 2 ปีที่แล้ว +425

    Ünlü bir bilim insanı, bir davette arkadaşlarına Beethoven'in bir eserini çaldıktan sonra şöyle diyor : " Ben hiç yaşamamış olsam *belirsizlik ilkesini* muhtemelen başka biri formüle ederdi ancak Beethoven hiç doğmamış olsaydı az önce çaldığım *Opus 111* 'i kimse yazamazdı."
    İşte bilim ve sanatın doğasının birbirine zıtlığının örneği.

    • @Sophis258
      @Sophis258 2 ปีที่แล้ว +17

      Bilimin ve sanatın biricikliğinin farkının tarif edildiği güzel bir örnek

    • @umutdemir2840
      @umutdemir2840 2 ปีที่แล้ว +3

      çok güzelmiş

    • @ruhicenet3398
      @ruhicenet3398 2 ปีที่แล้ว

      Barış özcana itiraz th-cam.com/video/YtmjyhOsG2A/w-d-xo.html

    • @theshinyheart
      @theshinyheart 2 ปีที่แล้ว +1

      Aynen öyle ve problem uzun yıllardır bilimin araçtan amaca çıkarılmış olmasında

    • @ANLYZY
      @ANLYZY 2 ปีที่แล้ว +16

      Bahsettiğiniz adam Werner Heisenberg, harika bir sözünü yazmışsınız, teşekkürler.

  • @AgentSmiith
    @AgentSmiith 2 ปีที่แล้ว +894

    Yapay zekanın yavaş yavaş tüm sektörlere ulaşması belirli bir noktadan sonra insanı korkutmaya başlıyor. Düşünsenize sizin yerinize sizin işinizi yapan makineler, sizin yerinize albüm veya resim oluşturan makineler, sizin yerinize size yemek hazırlayan makineler, sizin yerinize bahçede çalışan ve mahsül yetiştiren makineler. Sizin yerinize her türlü bilgiyi öğrenip size yardımcı olan makineler. Sizin yerinize sağlığınızı takip edip bir rahatsızlık durumunda sizi bilgilendiren ve yönlendiren makineler. Sizi bir yerden bir yere götüren makineler, sizinle vakit geçiren makineler, sizin yapmanız gereken şeyleri yapan makineler... Gerçii bunlar hali hazırda bile olmuş durumda. Günümüzdeki bir çok şeyde bizzat yapay zeka olmasa bile yine birçok işimizi makinevari donanımlara yaptırıyoruz. Şuan yapay zeka emeklemeyle yürümeye başlama arasındaki bir evrede ama akla şu soru geliyor. Bir kez başlayınca (tamamen bir yapay zeka geliştirildiğinde [kendi kararlarını alan, kendine öğretilen programın dışında yeni şeyler öğrenebilen ve buna göre karar veren bir yapay zeka/makine] ) ne olacak? Düşünün tüm insanlığın binlerce yıllık bilgi birikimini saniyeler içinde edinebilen bir adına ne derseniz diyin; makine, yapay zeka. Bu bilince ulaştığında ne yapar? İnsanlığı, varlığı, hayatın amacını mı sorgular? Hepimizi korkutsa da heyecan verici olacağını şimdiden görebiliyorum.

    • @mohammedabbas3527
      @mohammedabbas3527 2 ปีที่แล้ว +1

      Abi böyle saçma sapan video çekmeyi bırakamı

    • @rabiak_2991
      @rabiak_2991 2 ปีที่แล้ว +40

      Eğer yapay zeka dedigin makama ulaşırsa-ki ulaşır gibi gözüküyor- insan hırsına bürünüp herkes bana itaat edecek havalarına girebilir. 🤷 O dehşet verici bilim kurgu filmleri yaşanacak gibi

    • @volcanoblast9862
      @volcanoblast9862 2 ปีที่แล้ว

      Bütün yapay zekalar kısmen kendi kararlarını verebiliyor zaten, ama insan gibi olanı heniz geliştirilemedi işte

    • @sevdetomrisozkan8305
      @sevdetomrisozkan8305 2 ปีที่แล้ว +58

      I Robot filmindeki yapay zeka” mantığım reddedilemez “ demişti. Bunu duyunca ürpermiştim. Evet, duygu olmadan mantık çerçevesinde hareket eden bir programın sonumuzu getirmesi çok muhtemel. Binlerce yıllık bilgi birikimine bakıp “ insanoğlu bu gezegenin kanseridir ; temizlenmeli” mantığını oluşturması uzun sürmez 🙄

    • @warframeonlineyouoffline
      @warframeonlineyouoffline 2 ปีที่แล้ว +8

      Beni gram korkutmuyor.Çünkü yapay zeka sayesinde her şey daha da çok kolaylaşıyor.Aylarca çizim yapmak yerine 1 dakikada yapay zekaya yaptırıyorsun.Bazı meslekleri tabiki öldürecek,fakat bazı meslekler de doğmuş olacak.Yani meslekle alakalı bir sorun yok.Bize sağladığı avantajda çok fazla olduğuna göre korkmak saçma.Ben şahsen gelecekte çoğu işi robotların üstlenmesini isterim,hatta yaşlılar için robot hizmetçiler bile yapılmasını isterim.

  • @coversofcey
    @coversofcey ปีที่แล้ว +28

    Bir sanatçı olarak yazıyorum, ilham kuşunu günlerce bekledikten sonra, tam ilhamı gelmiş bir sanatçı, o şeyin ilham değil AI'nin ta kendisi olmasını beklemezdi. Sanat bir sanatçının elinden çıkan özgün olmak şartıyla yapılan bir çeşit imzayken, şimdi bunların yapay zekalar tarafından 4 saniyede 4 farklı tarzda ve değiştirilebilir haldeyken, korkuyorum açık olmak gerekirse.

  • @olgudincel1162
    @olgudincel1162 2 ปีที่แล้ว +401

    Resim öğretmenliği mezunu olarak her zaman söylediğim bir şey vardı: "Herkes yeterli eğitim ve çalışma ile güzel resim yapabilir ama herkes sanat icra edemez. Sadece güzel resim yapabilmek, sanat değildir." Bu sözün altyapısında fikirlere dikkat çekmek istemem var. Sanat her şeyden önce düşünsel bir kavramdır. Ortada bir sorun, bir durum, bir istek vardır ve önemli olan bunları vurucu bir biçimde resimde anlatabilmektir. Tabi ki sanat anlayışının herkeste ayrı bir tanımı var. Bugün yapay zekanın geldiği bu durum, sadece güzel resim yapabilen insanların karşısında bir rakip. Sanat yapabilen, sanatsal düşünebilen insanlara rakip olamaz. İyi yanı, sanatsal düşünme becerisine sahip olup kendisini resim çizme konusunda geliştirmemiş insanlar da sanatın birinci kuralıyla, düşünsel aşama ile sanat eserleri üretebilirler. Yine de, gerçek bir sanatçı yapay zekaya yaptırdığı resimlerde her zaman bir eksiklik hissedecektir. Kendisinin olmayan bir şeyler bulacaktır.

    • @hh0929
      @hh0929 2 ปีที่แล้ว +2

      Peki ya yapay zeka da sanatsal düşünmeye başlarsa ?

    • @olgudincel1162
      @olgudincel1162 2 ปีที่แล้ว +20

      @@hh0929 Zaten "bugün yapay zekanın geldiği bu durum sadece, güzel resim yapabilenlere rakip..." diye bilerek belirttim. Bir gün yapay zeka, sanatçılara da rakip olabilir. Bunun aksini iddia etmedim. yine de, yapay zekanın duyguları taklit etmekten öteye kolay kolay çıkamayacağını düşünüyorum. Çok fazla örneği analiz edip, çok gerçek taklitler yapsa da, insanın biyolojik yapısının komplikasyonuna ulaşabileceğini sanmıyorum. En iyi ihtimalle, insanlar sanata başka anlamlar yükleyip, kendilerini yapay zekadan bir şekilde ayrı tutacaklardır. Bir zaman sonra "sanat yalnızca insanlara has bir beceridir, yapay zeka bunu yapabilse bile insan değildir, o yüzden yaptığı eserler de sanat olamaz" falan gibi argümanlar çıkacaktır. Aslında, yapay zekalar ne zaman yaşayan varlıklar olarak görülürse o zaman sanat yapmaya hak kazanacaklar. benim öngörüm bu şekilde. Çok karmaşık, bütün tabuları yıkan bir bilim kurgu hikayesine gider mevzu. Tabular yıkılsın bundan yana sorunum yok. Sadece kavramları irdeliyorum. Daha çok fazla şey söyleyebilirim de var oluş kavramına kadar felsefik bir bakış açısı sunmam gerek. saatlerce konuşulacak bir konu.

    • @sema9175
      @sema9175 2 ปีที่แล้ว +8

      Evet sanatta duygu olur, ama robotlarda duygu yok. Yapay zeka, sanatçıların çizim tarzına bakarak bir şeyler üretiyor, özgün olamıycak. Emek yok.

    • @hakanfiliz7478
      @hakanfiliz7478 2 ปีที่แล้ว +11

      haha hocam sektör elden gitmesin diye şimdiden başlamışsın mesaiye.

    • @omrkcmn
      @omrkcmn 2 ปีที่แล้ว +9

      Ne diyor Picasso, "Ressamın ne yaptığı önemli değildir, önemli olan ressamın kendisinin kim olduğudur." Sanat derin bir meseledir. Siz işin ilmini okumuşsunuz fazlasıyla bilimsel ve doğru bir yorumda bulunmuşsunuz zaten.

  • @mustafaozturk5565
    @mustafaozturk5565 2 ปีที่แล้ว +1

    Şurada videoları kaliteyi bilgiyi görüyorum düşünce yapısına bayılıyorum bir şey keşfedecek insanların yetişmesine katkı sağlayacak bir insan görüyorum. Hepsi yetmiyor huzur ve keyif alıyorum.

  • @mami31031
    @mami31031 2 ปีที่แล้ว +46

    yeni dünyada meslek diye saydığımız bir çok uğraşı herkes yapabiliyor olduğundan insan daha da değersizleşecek, herkes bir makinaya ne istediğini söyleyebilir..

    • @zeykar
      @zeykar 2 ปีที่แล้ว +1

      İnsan daha değerli olacak. Çünkü makineler sadece öğretileni yapar. Duyguları, yeni fikirleri, 6. Hissi, coşkuları olmayacağı için insani yaratımlar çok daha değerli olacaktır. Sadece insan seri üretimden çekilecek. Bu onu değersiz değil işsiz yapacak.

  • @barisbalkir
    @barisbalkir 2 ปีที่แล้ว +4

    Bu kadar yıl içinde izlediğim açık ara en heyecanlı ve sürükleyici video buydu. Uzun zamandır ai gelişimini takip ediyor ve gelecekle ilgili tahminler yürütüyordum. Sonda söyledikleri tatmin etmekle birlikte, acayip duyguları da canlandırdı.

  • @Birgaripedip7116
    @Birgaripedip7116 2 ปีที่แล้ว +279

    Yıllarca sanat derslerini boş ders(miş) gibi gördük fakat geleceğe baktığımızda teknolojinin sanatada bağlı olduğunu görebiliyoruz. Edibiyat, Sanat, Tasarım vb. Bunların ülkemizde değerinin daha çok artması gerekiyor. Sorun yine eğitim sistemine bağlanacak mı? Evet maalesef öyle..

    • @Morningstar_Ms
      @Morningstar_Ms 2 ปีที่แล้ว +2

      Edibiyat aynen

    • @goldenapple7816
      @goldenapple7816 2 ปีที่แล้ว

      Barış özcana itiraz th-cam.com/video/YtmjyhOsG2A/w-d-xo.html

    • @Kayser-i-Rum1453
      @Kayser-i-Rum1453 2 ปีที่แล้ว

      Sorun İslam. Sanat haram.

    • @Ozguryalnik
      @Ozguryalnik 2 ปีที่แล้ว +1

      Katılıyorum, sanat dersletinde ülkemiz kötü, aslında bütün derslerde ancak konu sanat dersleri.

    • @ruhicenet3398
      @ruhicenet3398 2 ปีที่แล้ว

      Barış özcana bu th-cam.com/video/YtmjyhOsG2A/w-d-xo.html

  • @barsmutlu9968
    @barsmutlu9968 2 ปีที่แล้ว +1

    Sizin hazırladığınız video içeriklerinden şimdiye kadar en etkileyici bulduğum budur. İnsanlığın gelecekteki durumunu düşünmeye hayal etmeye iten bir içerik. Bravo👏👏

  • @NeAnlatiyor
    @NeAnlatiyor 2 ปีที่แล้ว +82

    yaratmaya çalıştığımız şeyin, kendimiz olduğunu ne zaman anlayacağız? Robot dediğimiz evet. işte bu insana doğru giden yolun başlangıcı

    • @vypensx
      @vypensx 2 ปีที่แล้ว +7

      Ve insanlar gerçek canavardır.

    • @arya8124
      @arya8124 2 ปีที่แล้ว

      @@vypensx ne yani sen bir canavarmısın?

    • @ravenglpt5836
      @ravenglpt5836 2 ปีที่แล้ว +3

      @@arya8124 Felsefik görünmeye çalışırken kendisi ile çelişen bir arkadaş. Çok sorgulamamak lazım bu arkadaşları.

    • @rabiak_2991
      @rabiak_2991 2 ปีที่แล้ว

      Bu yorum ne kadar haklı. Hiç böyle düşünmemiştim

    • @warframeonlineyouoffline
      @warframeonlineyouoffline 2 ปีที่แล้ว +6

      Kendimizi yaratmıyoruz ki?Kendimizin çok daha kusursuz halini yaratıyoruz.

  • @mahirkuzeycakr116
    @mahirkuzeycakr116 2 ปีที่แล้ว +76

    Böyle bir adamı ana dilimizde dinleyebildiğimiz için çok şanslıyız

  • @The_Gokturk
    @The_Gokturk 2 ปีที่แล้ว +63

    Hem korkutup hem heyecanlandırıyosun Barış Abi

  • @jaleuzel8165
    @jaleuzel8165 2 ปีที่แล้ว +7

    Dalle'yi tanıttığınız videoları izlerken de çok şaşkınlıklar içindeydim, şimdi de aynı durumdaydım. GSF mezunu biri olarak bunu haksızlık olarak görüyorum. Yıllarca aldığımız eğitimi, içimizdeki özgünlüğümüzle harmanlayarak ortaya çıkardığımız eser için övünemeyeceğiz artık. Çünkü biz daha nasıl ve ne yapalım sancıları çekerken, birileri iki tuşa basacak ve hoooopp dergi kapağı, bilboardlar, tablolar afişler tasarlayacak. Ama son cümleniz umarım birilerinin kulağına stopmotion olur. Teknoloji güzel şey. Var olan aslını, yok etmediği sürece...

  • @SSahin-pk7bj
    @SSahin-pk7bj 2 ปีที่แล้ว +86

    Robotların " istek sahibi " olması... Kulağa ürkütücü geliyor zira dünya tüm canlılar içerisinde doğadaki uyuma aykırı isteklere sahip olan ve bunu gerçekleştirmek için her yolu mübah gören insanlıktan çok çekti.

    • @muratdemir2202
      @muratdemir2202 2 ปีที่แล้ว +1

      O "istek" olmasaydı, sen şimdi bu yorumu yazamazdın.

    • @clausiuscarnot9011
      @clausiuscarnot9011 2 ปีที่แล้ว +5

      @@muratdemir2202 yazabilecek bir çok kişi ise hayatta olurdu

    • @SSahin-pk7bj
      @SSahin-pk7bj 2 ปีที่แล้ว +1

      @@muratdemir2202 Teknoloji yahut ilerleme karşıtı olduğumu söylemedim ki neden hemen olumsuz bir yorumda bulundunuz. Benim kastettiğim, insanın isteklerini gerçekleştirme uğruna doğayı ve diğer canlıları hunharca harcaması ve bu konuda fazlaca bencil olması. Mesele istek sahibi olmak değil bu isteği gerçekleştirirken takınılan tavır ve tutum.

    • @goldenapple7816
      @goldenapple7816 2 ปีที่แล้ว

      Barış özcana itiraz th-cam.com/video/YtmjyhOsG2A/w-d-xo.html

    • @ruhicenet3398
      @ruhicenet3398 2 ปีที่แล้ว

      Barış özcana bu th-cam.com/video/YtmjyhOsG2A/w-d-xo.html

  • @minetulekkadoglu373
    @minetulekkadoglu373 2 ปีที่แล้ว +12

    çocuklarımızın hayal gücüne ve yaratıcılığına gem vurmadığımız gün , yapay zekanın iyiye-güzele ulaşmak için başarılı bir araç olacağına inanıyorum. yapabileceklerimizin sınırını zorlamasını izlemek keyif verecektir.
    yapay zeka da çocuk gibi bence; ona gösterilen ayna nasılsa ileride bizi bekleyen hayatta o olacak.. bu zamanda genç olmak isterdim geleceğin bir parçası olmak istedim. şimdi çocuklarımın ufkunu açıp yapabileceklerini görmek için sabırsızlanıyorum.. herşey içimize bağlı, herşey iyi bir gelecek için.

    • @gokhanselim3105
      @gokhanselim3105 2 ปีที่แล้ว +1

      Bir genç olarak gerçekten davranışınız takdire şayan, umarım tüm ebeveynler ve bizler de ileride çocuklarımıza bu tarz eğitimlerle önlerini açarak geleceğimizin gelişmesine katkıda bulunuruz.

  • @hayattankesitler8259
    @hayattankesitler8259 2 ปีที่แล้ว +19

    Bence bunu insanlar rüya gördüklerinde tarif ederek rüyalarını görselleştirebilir ve rüyalarını nasıl olduğunu anlaya bilmesini sağlayabilir. 💭💭💭

    • @hayattankesitler8259
      @hayattankesitler8259 2 ปีที่แล้ว +4

      @Selim hocanın tesbihi hatta kendi rüya ajandamızda olabilir . Düşünsene rüyalarda gördüğümüz bilinçaltımıza ait ama karmaşık şeylerin birer sanat eseri oluşunu .

    • @naciunal1532
      @naciunal1532 2 ปีที่แล้ว +2

      Çok iyi fikir vallahi bilinçaltındaki imgeleri daha iyi tarif edebiliriz 👍

    • @melih10
      @melih10 2 ปีที่แล้ว

      @@hayattankesitler8259 hocam elon musk bunun için çabalıyor zaten maymunların beynine çip dakıp dalgalarını görüyor

    • @umityuksel8637
      @umityuksel8637 2 ปีที่แล้ว

      @Selim hocanın tesbihi şerefsizim benim aklıma gelmişti

    • @umityuksel8637
      @umityuksel8637 2 ปีที่แล้ว

      @Selim hocanın tesbihi hayır selim yüksel adında akrabam yok

  • @oguzhansivri
    @oguzhansivri 2 ปีที่แล้ว +43

    Dijital çizim/İllüstrasyon veya 3d modelleme sanatçılarını zora sokacak bir olay bu maalesef. Sorun şurada, herhangi bir tasarımcı bilgisayarda tabletiyle saatlerce uğraşıp bir eser ortaya çıkarıyor, tamamen kendi kurgusu ve el becerisi ile. Sonra bu çalışmaları sergiliyor, pazarlıyor veya portfolyosunu hazırlıyor. Şimdi sorun şurada (özellikle Türkiye için) çizime becerisi olmayan herhangi biri anahtar sözcüklerle yapay zekaya yaptırdığı çalışmalarla grafik alanında yetenek sınavına girdiğini düşünelim, çalışmaların midjourney ile yapılıp yapılmadığını kim anlayacak? Ya da herhangi bir işe başvuru yapıldığı zaman "bunları ben yaptım" diyerek insanları kandırmak kolay, çünkü ülkemizde sanat bilgisizliği zaten varken dijital sanat bilgisizliği çok daha fazla (alandaki insanlarda bile). Bu gibi durumlarda tek bir ispat yöntemi var o da çalışılan dosyayı (psd vb.) kendi çalışman olduğunu kanıtlamak için sunmak. Binlerce dijital fırça ve asset'in olduğu yerde insanların kendi becerileri, tarzları ve fikirleri ile yaptığı işler her zaman orijinal olarak kalacaktır. Evet yapay zeka sanatı ciddi bir sorun bu durumda ama en azından kısa vadede insanın önüne geçebileceğini düşünmüyorum. Ayrıca anahtar kelimelerle yapay zekaya resim yaptırmak o kişiyi sanatçı yapmıyor maalesef.

    • @talhagsehh7896
      @talhagsehh7896 2 ปีที่แล้ว +1

      ilerede yapacaktır yani zaten sanatta aslında onemli olan orda anlattığın değil mi

    • @oguzhansivri
      @oguzhansivri 2 ปีที่แล้ว +1

      @@talhagsehh7896 Evet orada anlattığın, ama el becerisi olmadan emek ortadan kalkar. Bu da mesleği bitirir, hiçbir dijital sanatçı bunu istemez. Yapay zekanın ruhsuz sanatına kalır her şey. Bilgisayarda çizim ve tasarım yapmak el becerisinin yanında program bilgisi de gerektiriyor yani birçok becerinin bir araya gelmesi ile oluyor.

    • @talhagsehh7896
      @talhagsehh7896 2 ปีที่แล้ว

      @@oguzhansivri ruhsuz demişsiniz ama orda çizelecek olan sey sizin düşünceleriniz olacak bence sanatçı iyi cizim yapan demek değildir ve mesleğin bitmesi sorun mudur

    • @oguzhansivri
      @oguzhansivri 2 ปีที่แล้ว +1

      @@talhagsehh7896 Sanatçı düşünür ve çizer, iyi çizer kötü çizer o ayrı konu ama becerisini bir şekilde ortaya koyar, yani yetenek vardır işin özünde. Mesleğin bitmesi tabii ki sorundur. Bu işten para kazanan o kadar insan var. İyi bir şey mi bu? Yapay zeka sizin mesleğinize zarar verse hoşunuza gider mi?

    • @talhagsehh7896
      @talhagsehh7896 2 ปีที่แล้ว

      @@oguzhansivri bir anda bitmeyeceği gibi oradaki insanlar için yeni meslekler oluşacaktır

  • @bozkr4667
    @bozkr4667 2 ปีที่แล้ว +65

    Robotların bizim üzerimizde hüküm sürmelerinden korkmamızın pek bi anlamı yok, istemsizce alışığız bu duruma zaten. Bizlerde birer robot değil miyiz? Bir sistemin, bir patronun, mekanın, anne babanın yada sevdiğimiz bir adam veya kadının. Hangimiz aynaya bakıpta kendi varlığımızın farkına varabildik ki? Bence merak edilmesi gereken 'kendimizin varlığının farkında' olmak. Umarım o zaman yarattığımızı sandığımız karakterimizi kaybetmemiş oluruz.

    • @sezergozutok9546
      @sezergozutok9546 2 ปีที่แล้ว +6

      Kesinlikle. Medeniyet ile ilgili ters giden çok fazla şey var. Dolayısıyla bütün bu teknolojik gelişmeler yanlış temeller üzerine inşa ediliyor. Ne kadar devasa olurlarsa olsunlar temelde bir hata var.

    • @goldenapple7816
      @goldenapple7816 2 ปีที่แล้ว

      Barış özcana itiraz th-cam.com/video/YtmjyhOsG2A/w-d-xo.html

    • @Kayser-i-Rum1453
      @Kayser-i-Rum1453 2 ปีที่แล้ว

      Skynet gibi olmasın. Sorun yok.

    • @ruhicenet3398
      @ruhicenet3398 2 ปีที่แล้ว

      Barış özcana bu th-cam.com/video/YtmjyhOsG2A/w-d-xo.html

  • @emreebilek
    @emreebilek 2 ปีที่แล้ว +9

    Düşünüyorum da benim kodlayarak ürettiğim bir yazılım programı benden daha üstün olsun akla mantığa sığmayan bir şey olarak görünüyor. Fakat günümüzde teknoloji öyle bir hal aldı ki herşeyi mümkün kılıyor ve içten içe tüyler ürpertiyor. Bir bilgisayar programcılığı öğrencisi olarak umarım gelecekte bir gün kodlayarak ürettiğim bir programdan gelecekte olacak şeyler için pişman olmam ve iyi ki de böyle bir iş yapmışım diyip insanlık adına bir faydam olur... 🙏

  • @salihseyhunkochisarl5957
    @salihseyhunkochisarl5957 2 ปีที่แล้ว +74

    Resimle ilgili hiçbir yeteneği olmayan birisine resim eğitimi vererek dünyanın en kusursuz resmini bile yaptırabilirsiniz. Ama ressamın yaptığı resime dahil edebileceği en ufak bir fikri ve düşüncesi yok ise ortaya çıkardığı şey sadece resimden ibarettir. Yapay zeka da öyle... Yapay zekayla yapacağınız bir eser kendi hür fikrinizi düşüncenizi ve kendini ifade edebilme yeteneğinizi kullandığınız sürece en önemli şaheser olmaya adaydır. Hayal gücü olmadan hiçbir zeka, hiçbir yeteneğin kıymeti yoktur bence.

    • @hilmionurturker5043
      @hilmionurturker5043 2 ปีที่แล้ว +2

      Hayal gücü nedir ?

    • @_MertT
      @_MertT 2 ปีที่แล้ว

      @@hilmionurturker5043 Tarih boyunca eşi benzeri olmayan fikirler buluşlar eserler ortaya çıkaran insanların gücüdür.Ve 'ilklere' imza atmalarını sağlamıştır. Şuanki yapay zekanın 'öğrendiği' herşeyin kaynağıdır hayal gücü.🌌😉

    • @edilgin
      @edilgin 2 ปีที่แล้ว +4

      derin öğrenme algoritmaları son 10 yılda ciddi hız kazandılar gördüklerimiz son 10 yılın hatta daha yakın zamanın teknolojileri ve her geçen gün daha fazla insan yapay zeka ve derin öğrenme çalışıp bunun mühendisliğini yapıyor. 10 yıl sonra yapay zekanın hayal gücü kazanması kesinlikle mümkün ve hatta ben 2030-2040 yılına kadar genel yapay zekanın veya ona çok yakın neredeyse her şeyi yapmayı başlayan yapay zekaların olacağını düşünüyorum.

    • @Hemecan.
      @Hemecan. 2 ปีที่แล้ว

      kardeş Türkçe öğrenmelisin. anlam bütünlüğü felan kasayım derken garip cümleler kurmuşsun. Kitap oku bol bol

    • @goldenapple7816
      @goldenapple7816 2 ปีที่แล้ว

      Barış özcana itiraz th-cam.com/video/YtmjyhOsG2A/w-d-xo.html

  • @mrmmr4267
    @mrmmr4267 2 ปีที่แล้ว +1

    Çok şükür, sonunda dolu bir video geldi. Aylardır bekliyorum. Emeklerini çöpe atmıyorum ama onlarca videodur ilk kez eski Barış Özcan'ı gördüm. Ellerinize sağlık.

  • @zumra8871
    @zumra8871 2 ปีที่แล้ว +15

    sanat için sanat mı toplum için sanat mı tartışmasını aşalım, yapay zeka için sanat mı sanat için yapay zeka mı tartışmasını kullanalım :D çok korkunç

  • @tamarix_
    @tamarix_ 2 ปีที่แล้ว +10

    Korkunç ama bir o kadar heyecan verici bir gelişme (?) olduğunu düşünüyorum. "Sanat elden mi gidiyor" sorunu için, videodaki anlatım gelmişti direkt aklıma. Bu sektör tamamen ölmedi aslında, illüstratör istediği fikri yine hayata geçiriyor ancak fiziki bir çalışma eski manada söz konusu değil. Ben bu olayın bu sanatı ve alanı öldürmekten çok geliştireceğini düşünüyorum. Misal, kendi çapımda iyi fikirler üretip betimleyebilen, yani terimle "prompt" yapabilen biriyim. Ancak çizim yeteneğim yok. Bu gibi bir durumdaki herkes artık daha net ve özgün çalışmalar ortaya çıkarabilir. Gün geçtikçe bu şekilde gelişmeler görüyor olmak gerçekten inanılmaz

  • @farukgumuskaya1129
    @farukgumuskaya1129 2 ปีที่แล้ว +15

    Sanatın biteceğini sanmıyorum . En basitinden fabrikalardan çıkmış milyonlarca çeşit halı varken el dokuması halılar her zaman daha değerlidir. Sanatı sanat yapan da verilen emek ve yetenektir. yapay zeka bu konuda ne kadar başarılı olursa olsun insan elinden çıkmış alın teri dökülmüş eserler her zaman daha başarılı olacaktır .

    • @ucuzleriletisim939
      @ucuzleriletisim939 2 ปีที่แล้ว +2

      normalde yorum yapmam Faruk bey fakat, videoyu izlediginizde yapay zekanın cıkarmış oldugu resimlere bir bakın. tarih boyunca yapılmış bir cok resimden cok daha iyi bunda herkes hemfikirdir. yapay zekaya yeni doğmus bi bebek gözlemiyle bakınca inanın el emegi ile yapılmış bir cok el emeginden kat be kat daha iyisini yapacaktır. cünkü bizlerin yıllarca öğrendigi bilgileri saniyeler içerisinde öğreniyor. 4 ayda yapılmış ortalama bir resimi 4 saniyede daha güzelini hazırlıyor. ufkunuzu geniş tuttugunuz zaman sizce barış'ın da anlattıgı gibi tamamen suan icin boyle olacak fakat inanılmaz hızlı ilerliyor hersey cok daha farklı ve ufkumuzu acacak seylere yol acacagını dusunuyorum

    • @farukgumuskaya1129
      @farukgumuskaya1129 2 ปีที่แล้ว +2

      @@ucuzleriletisim939 ama duygulardan mahrum . Sevgi , nefret , açlık , yoksulluk , savaş ,barış . Duygular olmadan sanat ne işe yarar acıların ressamı Van Gogh o hayatı yaşamasa böyle eserler çıkartabilirmiydi ?

  • @shimasanjiko4241
    @shimasanjiko4241 2 ปีที่แล้ว +1

    bu videodan sonra herkes "Westworld" izlemeli. Çok güzel bir şekilde anlatıyor bunun gibi konuları. Zamanınız yoksa sadece ilk 10 bölümü izlemeniz de yeterli.

    • @shimasanjiko4241
      @shimasanjiko4241 2 ปีที่แล้ว

      @gremorry şu an yanlış bilmiyorsam 4. sezonu yayınlanıyor yani 40-50 bölüm diye tahmin ediyorum. Tamamını izleyenlerden en çok duyduğum şey diğer sezonların birincisi kadar iyi olmaması. Ben sadece 1. sezon yani ilk 10 bölümü izledim ve gayet memnunum. İzlediğim en iyi dizilerden diyebilirim. Anthony Hopkins, Jim Gordon gibi aktörler var ve yönetmeni de Christopher Nolan'ın kardeşi.

  • @devranakn175
    @devranakn175 2 ปีที่แล้ว +3

    İnsan gibi düşünebilen bir makine bir insan düşüncesidir.
    - DE. Vran Gabriel

  • @BakiKocabasa
    @BakiKocabasa 2 ปีที่แล้ว +1

    Tek kelimeyle nefes kesen bir anlatım. Şu videoyu izleyip, birisinin benimle bu konu hakkında sohbet edip bana sorular soruşunu hayal ettirdiniz.

  • @mad_mario_
    @mad_mario_ 2 ปีที่แล้ว +6

    Tekerlek, çapa, kürek... Sonrasında araba, kepçe, tekne... Bunların hepsi insanların çok uzun sürede yapabileceği şeyleri çok daha kısa sürede yapması için geliştirilmiş araçlar ve makinalardı. Şimdi ise bizim yerimize HER ŞEYİ daha hızlı yapabilecek bir makineyi üretiyoruz, gün geldiğinde bizim yerimize bile düşünebilecek, en büyük ve son makine.

  • @fatihcecen9590
    @fatihcecen9590 ปีที่แล้ว

    Son cümle benligimdeki imgeleri yerinden oynatti...tüylerim diken diken, dehsetle izledim yüzünüzdeki endiseli tebessumunuzu Baris Bey...iyiki varsiniz Saygilar sevgiler

  • @vs7cm
    @vs7cm 2 ปีที่แล้ว +3

    Kapak resmini görünce ister istemez duygulandım

  • @kursad7667
    @kursad7667 2 ปีที่แล้ว +3

    efsane bir 15 dk olmus eyv baris abi internete bu yüzden para ödüyorum. Yapay zekanın dünyayı ele geçirmesi konusu ama sanatsal bir acıdan bakıs efso

  • @varlgdertolmayanbiri610
    @varlgdertolmayanbiri610 2 ปีที่แล้ว +18

    Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi Barış Özcan izlemektir

  • @ferinoosh1599
    @ferinoosh1599 2 ปีที่แล้ว +4

    sanat hiç bir zaman bitmemeli, yapay zeka hep var olan datayi harmanlayıp, öğrenip bir çıktı çıkarıyor.onumuzdeki yillara belki inputi var farklı kombinler yapa bilir ama uzun vadede hep yeni fikirler gerekiyor.

  • @seymatopcu170
    @seymatopcu170 2 ปีที่แล้ว +102

    Bir yapay zekanın istekte bulunabileceği, prompt almadan üretebileceği ve belki de manipüle edip yönetebileceği düzeyde gelişebildiği günleri umarım görmem 😁 Sanat yine inanılmaz dönüşümler geçirecek gibi, yapay zeka yazılımlarını üreten mühendisler ve firmalar büyük sergi açılışları yapacak 😳

    • @warframeonlineyouoffline
      @warframeonlineyouoffline 2 ปีที่แล้ว

      O biraz zor olur gibi.Çünkü yapay zeka onu yapmaya başladığı an bize ihtiyaçları kalmaz.Yani direk mesleklerin çoğu ölür ve yenisi de gelmez.Üstüne gerekte yok gibi,herhangi bir avantaj sağlamıyor.

    • @sinemkr3656
      @sinemkr3656 2 ปีที่แล้ว +3

      Ve o sergide sanatcinin yani yapay zekanin eserini yorumlamak icin sectigi kelimeleri, eseri uretirken ilham aldigi bilgi birikimini ve neden bu tonlari bicimleri resmetmeyi sectigini yorumladigini dusunsenize hayali bile pur dikkat dinlemek isteyecegim bir sey. Kesfedecek daha cok sey var.

    • @_N_i_h_a_l_
      @_N_i_h_a_l_ 2 ปีที่แล้ว

      Felsefi bir yaklaşımla yanıtlamak isterim sevgili bayan...
      Otoriter bir yapay zeka tasvirinin size korkunç gelme sebebi vicdandan yoksun olmasından kaynaklıdır yüksek ihtimal. Ve fakat bu söylediğiniz güçleri bugün elinde bulunduran otoriter insan türünde merhamet, adalet gibi insani kazanımlardan söz edebilmek ne derece mümkündür, ona bakmak lazım. Son derece mekanik yaşıyoruz efenim. Bugün endişelenecek bir şey yoksa o halde otorite el değiştirdiğinde de olmayacaktır. Yok gelecek kaygı doluysa bugünden ayvayı yemiş olmalıyız. Zira insan canlısını taklit ederek gelişecek bir oluşumdan söz ediyoruz.
      Bu makinelerle, en azından mantıklı yaklaşımlarla, sorunlarımızı çözebileceğimizi düşünüyorum şahsen. Ayrımcılık filan azalır gibi.

    • @Kzyge
      @Kzyge 2 ปีที่แล้ว

      Ne yazık ki göreceksin dostum, *hepimiz göreceğiz...*

    • @goldenapple7816
      @goldenapple7816 2 ปีที่แล้ว

      Barış özcana itiraz th-cam.com/video/YtmjyhOsG2A/w-d-xo.html

  • @Assilas2023
    @Assilas2023 2 ปีที่แล้ว

    Sonsuza kadar yaşayıp bilgi almak isteyeceğim en iyi bilism insanısınız -bana göre- herşey için teşkkür ederim

  • @ulaskoca00
    @ulaskoca00 2 ปีที่แล้ว +43

    Geleneksel bir çizer olarak yapay zekanın gelişimini yakından takip eden biriyim. Ve dall-e,midjourney,crayon gibi gibi programların gelişmesi bizim açımızdan gerçekten harika. İstediğimiz taslağı bu programlar sayesinde oluşturduktan sonra bunların üzerinde ekleme yaparak daha iyi tablolar üretmek çok büyük bir avantaj. Beta sürecinden sonra yapılacak büyük iyileştirmeler ile gerçekten sanat tarihinde yeni bir evre bizi bekliyor.

    • @ruhicenet3398
      @ruhicenet3398 2 ปีที่แล้ว

      Baris özcana buth-cam.com/video/YtmjyhOsG2A/w-d-xo.html

    • @simapolat
      @simapolat 2 ปีที่แล้ว +6

      Peki buna tamamen özgün diyebilecek miyiz?

    • @omer6863
      @omer6863 2 ปีที่แล้ว

      @@simapolat özgün olması kimsenin umrunda değil çalıntı değil sonuçta

    • @simapolat
      @simapolat 2 ปีที่แล้ว +6

      @@omer6863 bir sanat eseri bir sanatcinin zihninin eseri olmadigi muddetce ona sanat eseri denebilir mi?

    • @Bbb-ie5mz
      @Bbb-ie5mz 2 ปีที่แล้ว

      @@simapolat Burda da zihninin ürünü oluyor,sizin sorunuz "bir sanat sanatçının elinden çizilmedikçe onun eseri olabilir mi?" olmalıydı. Benim sanat anlayışıma göre sanat fiziksel bir uğraş, beceri olmaktan çok zihnindekini dışa vurumdur,ki bu ister kelimelerle ister resimle ister müzikle vb. ifade edilebilir ki burda kelimelerle ifade edilip bir araç yardımıyla resme dönüştürülüyor ama sonuçta sanatçının zihninden çıkan bir eser niteliğindedir.

  • @duayen_genc
    @duayen_genc 2 ปีที่แล้ว +1

    DALL-E 2'nin Pytorch frameworküne implemente edilmiş open source versiyonuda mevcuttur, hatta veri seti oluşturabilme kabiliyetiniz varsa kendi görselleriniz üzerinden train edip ardından inference yapabilirsiniz yada hazır ağırlık dosyalarını kullanarak trainsiz sadece inference yaparsınız, son olarak tabi bu iş için kendi bilgisayarınızı kullanacağınız için çok güçlü ekran kartına ihtiyacınız olacak diğer yandan istediğiniz kadar sentetik görsel üretebileceksiniz.

  • @furkaan5442
    @furkaan5442 2 ปีที่แล้ว +14

    Öyle bir zaman geldiğinde insanlık olarak sadece makinaların duvarlarında asılı bir tablo olarak kalmayız. Teşekkürler Barış bey komplo teorilerim canlandı. 😳😳🤖

  • @syanorui
    @syanorui 2 ปีที่แล้ว +3

    "yapay zekanın tam olarak gelişmesi insanlığın sonunu getirebilir"
    -stephen hawking,2014

  • @tangledpage6728
    @tangledpage6728 2 ปีที่แล้ว +16

    Hayalı ressam, tasarımcı olmak olan ben bu videoya üzülsemmi, ağlasammı bilemedim. En azından yapay zekanın çizdiklerine değil, insan zekasının çizdiklerine daha çok önem ve değer verirlerse iyi olur

    • @ipentshisi
      @ipentshisi 2 ปีที่แล้ว +2

      ben de tasarımcı olmak istiyorum . aynen dediğin gibi olursa iyi olur

    • @ulviyye_7232
      @ulviyye_7232 2 ปีที่แล้ว +6

      Yapay zekanı bilimsel problemleri çözmek için kullanamazlar mı? Sanattan uzak dursunlar ya😂

    • @rabiak_2991
      @rabiak_2991 2 ปีที่แล้ว +5

      Evet tüm tasarımcılar bir araya gelip aglayabiliriz. Çünkü değer verilen ne sanat ne de bilim...

    • @justaghost5538
      @justaghost5538 2 ปีที่แล้ว +4

      Evet ben de ülkemde istediğim işi yapamayacağım diye üzülürdüm artık nereye gidersem gideyim olmayacak gibi görünüyor…

  • @NuroGaraev161
    @NuroGaraev161 2 ปีที่แล้ว

    Bariş abim sizi dinlerken çok rahatliyorum ve bu anlamli videolar için size teşekkur ederim

  • @ahmetyldz2417
    @ahmetyldz2417 2 ปีที่แล้ว +9

    Teknolojinin gelişimi hem iyi hem kötü benim aklımdaki distopik son yine ya makineler dünyayı bizim elimizden alırlarsa diyor.Aslımda şu an bile biraz almışlar gibi.Her hangi bir insan günde en 4 saat bu makineleşmiş dünyanın içindeki teknoloji hapishanesinde geçiriyor.En önemlisi kendimizi ayarlayabilmek.

    • @nehiryuksel2129
      @nehiryuksel2129 2 ปีที่แล้ว

      Teknoloji çok güzel bir şey ama doğru kullanan çok az insan vardır bu yüzden bahsettiğiniz hapishanede binlerce hatta milyonlarca insan var maalesef

    • @songulaydemir7574
      @songulaydemir7574 2 ปีที่แล้ว

      emin ol bu gidişle dünyanın makinelerle kavgamızdan önce kendimiz sonunu getireceğiz

  • @miss_senanur
    @miss_senanur 2 ปีที่แล้ว +5

    "Yapay zeka ya insanların başına gelen en iyi şey ya da en kötü şey olacak."
    -Stephen Hawking

  • @thoruncekici5053
    @thoruncekici5053 2 ปีที่แล้ว +4

    Ya abi ele geçirecekler işte dünyayı,son günlerimizi yaşıyoruz

  • @kimse2402
    @kimse2402 2 ปีที่แล้ว +1

    Sonu aşırı güzeldi aldı götürdü bu adam cümle kullanmakta çok iyi

  • @scansumlu88
    @scansumlu88 2 ปีที่แล้ว +28

    Bence "sahiplik" meselesi artık çokta önemli değil sadece güzelliğinden keyif almalıyız.

    • @FatihTopuz
      @FatihTopuz 2 ปีที่แล้ว +3

      Tam tersine, artık çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.

  • @cyberacula
    @cyberacula 2 ปีที่แล้ว +2

    Yapay zeka ve robotik konularinda ögrenci biri olarak bu video'yu cok degerli buldum. Cok tesekkürler böyle bir video hazirladiginiz ve Türk gencliginin ve toplumunun yeni gelismelerden, gelecekten haberdar olmasini sagladiginiz icin. Özellikle de genelde Ingilizce kullanilan terimlerin Türkce karsiliklarini kullanmaniz bence cok faydali.

    • @elifece2150
      @elifece2150 2 ปีที่แล้ว

      Merhaba yapay zeka mühendisliği mi okuyorsunuz

    • @cyberacula
      @cyberacula 2 ปีที่แล้ว

      @@elifece2150 Yok ne yazik ki hayir, robotik bölümündeyim ama baya bir yapay zeka dersimiz var :)

    • @elifece2150
      @elifece2150 2 ปีที่แล้ว +1

      @@cyberacula anladım ben de yapay zeka okuyacağım bu yol o yüzden sormuştum, teşekkürler :)

  • @bedriyeyabanc4556
    @bedriyeyabanc4556 2 ปีที่แล้ว +4

    Merhaba, yakın zamanda Pia Mater adında bir seriyi okudum. Duydunuz mu bilmiyorum ama Türkiye'de popüler sayılır bu aralar. 3 kitaptan oluşan bu roman tam da bu konuyu anlatıyor ve bana çok ürkütücü geldi açıkçası çünkü yazar gelecekte yapay zeka ile yaşanabilecek durumları tahmin etmiş ve olabilecek en kötü senaryo ile bir son vermiş romanına

    • @elvandogan230
      @elvandogan230 2 ปีที่แล้ว

      Ressam, reklamcılık, illüstratör, grafik dizayn ölecek bu icaat ile ..

  • @karahankara9056
    @karahankara9056 2 ปีที่แล้ว +1

    Makinelerin, yapay zekaların geldiği nokta hepimizi hem meraklandırıyor hem de ürkütüyor. Bilmiyorum ve bilmek istiyorum. Gelecek dediğimde hayal ettiğim şeylerin artık çok hızlı olmaya başladı. Ve hayallerimin de ne kadar dar olduğunu bana öğretti. İnsan gibi düşünen, insan gibi isteyen makineler...

  • @mertwashere6818
    @mertwashere6818 2 ปีที่แล้ว +5

    Sanatın sanat olmaktan çıktığı bir döneme.

  • @eycheyemziey
    @eycheyemziey 2 ปีที่แล้ว +1

    cambly ne kadar faydalı bir uygulama olsa da türkiye'de orta halli bir ailenin karşılayacağı fiyatlar yok.

  • @HaciOsmanKoyudemir01
    @HaciOsmanKoyudemir01 2 ปีที่แล้ว +7

    Dall-e 2'yi birkaç aydır kullanıyorum ve gerçekten mükemmel çizimler ortaya koyuyor. Midjourney görmüştüm ve deneme fırsatım hiç olmamıştı. Dall-e 2 kadar güzel çizimler yapıyor gerçektende.

    • @emrekserr
      @emrekserr 2 ปีที่แล้ว

      Nasıl davet aldın bizede öğretirmisin

  • @burakbirer
    @burakbirer 2 ปีที่แล้ว

    Bu videonun editoryal akışı muhteşem olmuş, çok beğendim.

  • @AstroBilimTV
    @AstroBilimTV 2 ปีที่แล้ว +22

    Biz insanlarda yapay zekâya dönüştük malesef
    duygusuz, düşüncesiz, sevgisiz, değer algısız.

    • @furkannbilenn6155
      @furkannbilenn6155 2 ปีที่แล้ว +5

      Sevinçlerimiz bile artık mekanik, sevgisiz, saygısız, otomatik. Cem Karaca- Kirlenmiş Çığlık

  • @honeypiess
    @honeypiess ปีที่แล้ว

    Gerçekten çok hayret verici işler dönüyor, insan kendi oluşturduğu bir yapıya bir bilinç, bir akıl, bir zeka veriyor. Ona varolan bilgileriyle hayatı öğretiyor aslında. Üstüne bunları vermekle kalmıyor bu yapının kendisinin farkında olmasını sağlatıyor, sanki insan bir tanrıymış, robotlar bi insanmışçasına. Canlı olmayan bir yapıya tıpkı bizimki gibi yetenekler kazandırabilmek, yıllardır yaşamış ve evrimleşmiş olup bu yetenekleri milyonlarca yıl sonra kazanmış olan biz bu yetenekleri anında kazanıp yüksek hızda öğrenime sahip bir robottan korkuyoruz. Biz insanlar, biz gibi akıllı, bilinçli, meraklı ve öğrenme, gelişme yeteneği yüksek varlıkların var olmaya başladığını duyduğumuzda korkuyoruz. Evet, biz insanlar daha kendimizden de korkuyoruz, bir insan başka bir insandan korkuyor, bir insan bir şempazenin yeteneklerinden korkuyor, bir insan bir robotun yeteneklerinden korkuyor. İnsan kendinden başka bir canlıyı görünce bu kadar korkmuyor, insan kendine benzeyen bir yapıyı görünce çok korkuyor. Evet biz bizzat bizim yeteneklerimize sahip, hatta bizden daha çok gelişme potansiyeline sahip oluşumlardan korkuyoruz. Uzaylıları duyunca irkiliyoruz vesaire. İnsanlığı en çok korkutan şeyler, tanrılar, uzaylılar, robotlar gibi insandan daha üstün yeteneklere akla, zekaya sahip oluşumlar değiller midir? Bizi fethedip bizden daha yetenekli şeyler her şeyi yönetmeye çalışacak vesaire. Belki de bu anlattığım olay örgüsü daha önce de oldu, biz bizi oluşturan bir varlığı fethettik ve onun yerini aldık ve belki de ona tanrı diyoruz, bizi var eden ve bize her şeyi öğretip yol gösterip rehberlik eden şeye, sonra onu kendimizin farkına varmamız ile yok ediyoruz belki ama hatırlamıyoruz bunu. Bizi yok edecek (belki bunlar robotlar olabilir) kendini nihai varlık sanacaklar ilerde, değişecekler iyice gelişecekler ama gelişirken bildiklerini unutacaklar ve geçmişlerine ilk oluşumlarına ışık tutmak istediklerinde ipin ucunda insanlar olacak falan? Bu olaya biraz felsefi ve tanrı nedir sorusunu birleştirerek baktım, ve düşüncelerim böyle.

  • @muslehzeyrek5184
    @muslehzeyrek5184 2 ปีที่แล้ว +8

    Sanatçıyı izole olduğu ve yabancılaşmanın başladığı masa başı yapay ortamda yapılan eserler. Feuerbach ve Marx’ın yabancılaşma (alienation) kavaramı
Bilindiğiniz üzere, yabancılaşma birbirinden farklı evrelerden oluşuyor ve bu evreler sonucunda “kişi, işçi, sanatçı” kendi üretmiş olduğu ve kendisinin bir parçası olan kendi eserinden/ürününden yabancılaşarak, onu yapay ortamda değiş-tokuş döngüsüne girmek üzere (piyasa koşullarına adapte olacak şekilde) , kendinden başka “kişilere,aracılara,sisteme” teslim ediyor.

  • @ayberkkoc5568
    @ayberkkoc5568 2 ปีที่แล้ว

    5:54 hiç bu açıdan düşünmemiştim baya benimsedigim bi düşünce oldu

  • @drstrange9774
    @drstrange9774 2 ปีที่แล้ว +6

    Ve bu son evreye ulaştıklarında biz onlara "Yahu kardeşim bu sadece bir makine aklı iradesi yok ki!" dediğimizde onlar da bize "Onlar sadece insan, sadece beyinleri biyolojik olarak var beyinleri neyi uygun görürse onu yapıyorlar." derler mi acaba?

    • @ipentshisi
      @ipentshisi 2 ปีที่แล้ว +2

      imkansız değil

  • @TouchedByArtist
    @TouchedByArtist 2 ปีที่แล้ว

    Milyarlarca eşsiz eserin oluşması bu eserleri değersiz kılacak gibime geliyor. Eninde sonunda değer gören, sanata ter ve göz yaşı dolu yıllarını vermiş insanlar olacak. İnsanlar doğru renk ve kompozisyon bilgisi dışında, işin nasıl icra edildiği ve arkasındaki hikaye gibi duygusal bağ kurabilecekleri konulara yönelecek. Bu tür uygulamalar da sanatı sektörleştirmiş şirketlere yarayacak. Yine aşırı uyarılmış hiçbir şeyden tatmin olamayan insanlarla dolu olacak ortalık.

  • @benhasanfidan
    @benhasanfidan 2 ปีที่แล้ว +4

    Biz grafikerler zaten oldum olası değer görmüyorduk.Yaptığımız iş iki klavye tuşuna basıyorsun para istiyorsun olarak algılanıyordu.Oysaki yıllarımızı vermiştik tasarıma.Zaten Türkiye şartlarında doğru düzgün iş bulamıyorduk bu gidişatla da tarihin tozlu raflarına doğru ilerliyoruz.

    • @YasinYakupTaspinar
      @YasinYakupTaspinar 2 ปีที่แล้ว +2

      Otomobiller üretilip de at kullanımı azaldığında işleri durma noktasına gelen kaşağı (at fırçası) üreten bir firma "Biz kaşağı üretmiyoruz, fırça üretiyoruz." deyip diş fırçasına geçiş yaparak marka olmuş.

    • @asyaesin6435
      @asyaesin6435 2 ปีที่แล้ว

      Bilmediğimden soruyorum mesela ben kendine özgü sitili olan bir grafiker olsam stilimin taklit edilmemesi için eserlerimin bu yapay zekaların veri tabanına eklenmemesi için yapabileceğim bir şey veya bununla ilgili bir hakkım yok mu? Sonuç olarak böyle böyle sanatçıların eserlerini kullanarak şirketlerin maddi kazançların olmayacak mı?

  • @EfsanAktaş410
    @EfsanAktaş410 2 ปีที่แล้ว +2

    Sondaki söz beni çok etkiledi “Umarım öyle bir zaman geldiğinde insanlık olarak sadece makinelerin duvarları arasında bir tablo olarak kalmayız”

  • @Emre-uw8oi
    @Emre-uw8oi 2 ปีที่แล้ว +8

    İrade/İsteyebilme nin kodlanabilmesi için yapay zekayı besleyecek bilinç-altı ve bilinçüstü(şuur) bütün dinamiklerin çözülmüş olması lazım bilinç-altı belki çözülebilir fakat bilinçüstü metafiziktir. Dolayısıyla bir robot son sınırda ancak konuşan bir hayvan olabilir.

  • @_ideatrash
    @_ideatrash 2 ปีที่แล้ว

    Sanatın tarihi ve teknolojinin bu sanatı üretebilmesi gerçekten büyüleyici

  • @zisandogan7
    @zisandogan7 2 ปีที่แล้ว +7

    Verimli bir pazar olsun herkese ✋☺️

  • @Yasirco
    @Yasirco 2 ปีที่แล้ว

    Cidden zekaya bir TH-cam Fenomeni sayesinde erişim sağlamayı başardım ve doğru kullanıldığında gerçekten harika şeyler çizebiliyor.

  • @casanovamert1
    @casanovamert1 2 ปีที่แล้ว +3

    Bu ile birlikte "Tortured Artist" kavramı da bitiyor sanırsam

    • @GrafikleDunya
      @GrafikleDunya 2 ปีที่แล้ว

      Marmara üniversitesi işletme kulubü öğrencileri elinden kaliteli içerik ve görseller sunan Platformumuza sizleri de bekleriz

  • @senemmeherremli5453
    @senemmeherremli5453 2 ปีที่แล้ว

    Cambly proqramını bizimle paylaşdığınız üçün teşekkürler . ☺️🙏 . İlk ders çok eğlence idi .

  • @nemoqueen7141
    @nemoqueen7141 2 ปีที่แล้ว +19

    "Umarım öyle bir zaman geldiğinde,insanlık olarak makinelerin duvarında asılı duran bir tablo olarak kalmayız"

    • @azadzdd
      @azadzdd 2 ปีที่แล้ว

      alla alla

    • @hawkiesquad
      @hawkiesquad 2 ปีที่แล้ว

      zamaninda insanlar vardi bu dunyada hey gidi batarya hey

  • @derya0913
    @derya0913 2 ปีที่แล้ว

    hem çok gelişmiş bir insanın yapabileceklerini ortaya koyuyor, hemde çok ürkütücü bir insanın yerini insanın geliştirmiş olduğu, insan kadar bilgili rabotların yer aldığıı bir gelecek..tuhaf

  • @aksufatihmehmet
    @aksufatihmehmet 2 ปีที่แล้ว +6

    Yapay zeka konusunda gerçekten endişelenmemiz için önümüzde 3 büyük engel olduğunu düşünüyorum.
    1- Çoklu işlevsellik konusunda hala geliştirilen çözümler yetersiz. Örneğin satranç şampiyonu bir AI, aynı zamanda tuval oluşturamıyor yada tuval çizen bir AI, go oynayamıyor. Çünkü eğitim algoritmaları multi fonksiyoneliteye yönelik değil. Bu engeli aşabilmek için AI'a öğrenmeyi öğretmek lazım ki yeni bir şeyi öğrenip çözüm sunabilsin.
    2 - Bilinç nedir? Bizlerdeki yada canlılardaki bilinç nedir? Henüz bizler bilinci tam olarak anlayamaz iken nasıl bir AI'a bilincinin olduğunu öğretebileceğiz. Yapay zeka gerçekten öyle bir konu ki sadece biz yazılımcılar/mühendisler değil yeri gelecek doktorlardan, psikologlardan destek almamız gerekecek diye düşünüyorum.
    3-(2. Engelin kaldırıldığını düşünür isek) Kendini programlayabilme; Bir gün yapay zeka kendini programlayıp, bilincine yeni bir boyut kazandırabilir mi? Eğer bu gerçek olur ise duygularını olmayan bir makinenin bilincinin evrimleşmesi hepimizin tahmin dahi edemeyeceği felaketlere yol açabilir.
    Değerli paylaşımınızdan ötürü çok teşekkür ederim Barış Bey,
    İyi ki varsınız! ☺️😊

    • @ikbalaslan832
      @ikbalaslan832 2 ปีที่แล้ว

      3. madde ürkütmedi değil.

  • @erenolez834
    @erenolez834 2 ปีที่แล้ว +1

    Sondaki anlattığınız istek sahibi ve öz farkındalığı olan bir robot yapmak benim en büyük hayalim ve bunu gerçekleştirebilmek için mekatronik mühendisi olmaya karar verdim böyle bi konunun üzerinde çalışan insanlardan biri olmak beni çok mutlu ederdi.

  • @Muhammed-pd7ji
    @Muhammed-pd7ji 2 ปีที่แล้ว +11

    Yapay zeka, rasyonel yaşam, ruhsuz mimari ve ne kadar yumuşak dokunuş sunsa dahi asla bir canlı olamayacak ekranlar.
    şundan 400 ya da 1000 sene önce salt zihinlerin ve özgün düşüncelerin katıksız beyinlerin arasında yaşama isteğim var.

  • @mehshab4737
    @mehshab4737 2 ปีที่แล้ว +2

    Benim düşünceme göre insanın kendisini geliştirmesi gerekir, yapay zekanın yetenekleri ile yarışmak adına değil, kendini kavramsal yönde ve kendine münhasır bilinç ile beyinsel ve düşüncesel genişletmesi gerekir.

  • @Sophis258
    @Sophis258 2 ปีที่แล้ว +14

    Yapay zekanın yaptığı sanat eseri ancak o yapay zekayı yapan insanın hayal gücü kadardır

    • @kalitevideo
      @kalitevideo 2 ปีที่แล้ว +5

      Göreceğiz gelecekte basit bir hesap makinesi bile bir insanın yapamayacağı işlemleri saniyede yapıyor

    • @muratti-zd8ks
      @muratti-zd8ks 2 ปีที่แล้ว +1

      Şimdilik

    • @Can8-
      @Can8- 2 ปีที่แล้ว

      Alakasız, yapay zekanın nasıl çalıştığını bile bilmiyorsunuz belli ki

    • @Omer.Dusunsel
      @Omer.Dusunsel 2 ปีที่แล้ว +1

      Şimdilik deyip duruyorsunuz da bence o "bilince ulaşma" evresiyle şimdi arasında kalın bir çizgi var. Yani "Şimdiye kadar neler oldu, gelecekte de mutlaka bilinç kazanabilir." tarzı bir anlayışı ben kabul etmiyorum. Verileri çok iyi ve hızlı tarayıp bir nevi kopyalarını üretmesi, ileride bilinç sahibi olabileceğini bize göstermez.

    • @stalker1759
      @stalker1759 2 ปีที่แล้ว +1

      @@Omer.Dusunsel İnsan geliştikce ürettiği şeylerde gelişir yeni meziyetler kazanır mesela yapay zeka.Eskiden imkansız gibi görünen bir çok şey gerçek oldu.Hiçbirşey imkansız değil.

  • @jtravoltage
    @jtravoltage 2 ปีที่แล้ว

    bütün videolarında olduğu gibi sonda yine tüyleri diken diken ettin barış abicim. bu geniş bakış açına ve araştırma ruhuna hayranım. ama bir yandan ben de böyle biri olamadığım için acı çekiyorum

  • @aslanyureky
    @aslanyureky 2 ปีที่แล้ว +12

    Doktora tezimde konu olduğu için, “sanat nedir” ’e cevap vermek için araştırma yapmıştım. Pozitif bir cevabı olmadığından topladığım bilgilerden bir yeni bir sonuca varmıştım. “Dramaturjik elementleri kullanarak hikaye anlatan eser” bunu da icra eden kişiyi “sanatçı” olarak tanımladım. AI elementleri öğrenip kullanabilir ama hikaye anlatabilmek için duygu ve deneyim sahibi olması gerek… Prompter dediğiniz de icracı olmadığından, kendisi “sanatçı” sayılamaz. Sizin de gösterdiğiniz gibi aynı keliemeleri farklı AI’e verdiğinizde farklı yorumlar çıkıyor, bu nedenle prompter sadece hikayenin inputu oluyor, icra eden AI yorumcudur. Bu iş sanat değil, tasarım oluyor. Sanat ile kıyaslayacak olursak müzik ile kıyaslayabilir. Yazar, besteci ve yorumcu farklı kişiler olabildiğinden en benzeşen sanat dalı budur sanıyorum.

    • @egesandal3501
      @egesandal3501 2 ปีที่แล้ว +2

      Ama prompter bu işte ustalaşmış, sanatsal fikirleri olan ve yapay zekanın dilinden anlayan (Yani verdiği emirlerin az çok nasıl sonuçları olabileceğini bilebilen) bir kişi olursa yapay zeka aracılığıyla sanatını icra edebilir ve ortaya çıkan şeyler de sanat eseri olmaz mı

    • @zeykar
      @zeykar 2 ปีที่แล้ว

      @@egesandal3501 olmaz...çünkü duygular sanatçıya yön verir. Yani tecrübe, verilen emek, yorgunluk veya aşırı adrenalin, aşk, nefret, ilahi duygulardır sanatçının toplamı...bu mümkün değil anlayacağınız. Birebir insan robotu bile olsa, hissiyatı olmadığı ve bir ruha sahip olmadığı için, sadece bildiklerini harmanlayıp ortaya bir tasarım çıkaracaktır. Çünkü tecrübe ile zanaatçı olunur. Sanatçı başka bir şey...🙂

    • @egesandal3501
      @egesandal3501 2 ปีที่แล้ว +1

      @@zeykar sanatçı nasıl duygusuz tuval ve boyalara hayat verebiliyorsa doğru kelimelerle yapay zekanın çıkaracağı ürünlere de duygu ekleyemez mi?

    • @zeykar
      @zeykar 2 ปีที่แล้ว +1

      @@egesandal3501 sanatçı duygu yüklüdür. Tuval ve boyalar fırçalar araçtır. İmza gibi. Bir kalemle binlerce insan farklı imzalar atar...veya aynı imzayı öğretseniz de, asla aynı değildir. Sanatçı öğrenci yetiştirir, ama aynı eseri yaptıramaz...neyse uzatmayayım.🙂

    • @aslanyureky
      @aslanyureky 2 ปีที่แล้ว +1

      @@zeykar katılıyorum. yapay zeka sanat yapıyor diyenlerin anlamadıkları bir durum var; yapay zeka daha önce yapılmış eserleri inceleyip gelen komutlar doğrultusunda yeniden yorumluyor. oysa sanat olabilmesi için "kendi" duygu ve tecrübelerini kullanarak "hikaye" dediğim yeni bir anlatım üretmesi gerekiyordu.

  • @elifilik1500
    @elifilik1500 2 ปีที่แล้ว +2

    Çok harika bir gelişme de bir insan tarafından sanat yapmanın en güzel yanı zaten hissederek içinden geleni huzur verici ve uzun soluklu emek vererek yapmak bu eksiklikleri yapay zeka dolduramaz hiçbir zaman onun dışında ilginç heyecan verici olmakla beraber hayal gücünü de geliştirmesi açısından çok iyi

  • @yusunahaiku7095
    @yusunahaiku7095 2 ปีที่แล้ว +23

    Animatrix'deki rönesans zamanına dönmesin de olay ne olursa olsun. Bence robotların bir bilinç kazanması gereksiz ve tehlikeli bir olay

    • @stalker1759
      @stalker1759 2 ปีที่แล้ว

      @oguzhan Ozmen Senden bilincini alabilirmiyiz?

    • @stalker1759
      @stalker1759 2 ปีที่แล้ว

      @oguzhan Ozmen Makinenin bilince sahip olması farkındalık duygusu yaratır.Mesela ben seni etkisiz ruhsuz varlığa dönüştürmeye çalışsam eninde sonunda bunu farkedebilirsin ve direnirsin.Makinelerinde aynı tepkiyi vermesi muhtlemeldir.O yüzden makineler sonsuza kadar insanın komut verip kullandığı çip yığınından öteye geçmemeli.Bir yapay zeka ne zaman yapay zeka olduğu anlarsa vay halimize.

    • @melek5060
      @melek5060 2 ปีที่แล้ว

      @@stalker1759 kanka robotlar yapay zeka ya hani biz onlara veriyoruz almak bizim elimizde falan ya

    • @hilmionurturker5043
      @hilmionurturker5043 2 ปีที่แล้ว

      Bilinç nedir?

    • @yusunahaiku7095
      @yusunahaiku7095 2 ปีที่แล้ว

      Bu konuyla alakalı eğer ilgilenirseniz şu videoyu izleminizi tavsiye ederim. Dün yayınlanmış olması da raslantı sanırım : th-cam.com/video/6jGCB93rkTI/w-d-xo.html

  • @zehrakocakaplan6777
    @zehrakocakaplan6777 2 ปีที่แล้ว

    Çoğu yeniliği her zaman ilk sizden ögrenirdim. Bu defa geç kaldınız😊

  • @gladyatorsampiyon5314
    @gladyatorsampiyon5314 2 ปีที่แล้ว +3

    Bence bizim de teknoloji ve yapay zekaya daha daha fazla önem vermemiz gerekiyor.Acilen uzaya yatırım yapmalıyız sanayi,eğitim,ulaşım,askeri teknoloji olarak çok daha çabuk gelişiriz. Tabii ki sanat'a önem vermeliyiz ama önce teknoloji yi halletmeliyiz bence biz bu konuda çok gelişiyor ve gelişmeye devam ediyoruz arabayla başladık darısı uzaya...

  • @dunyadewranayhan715
    @dunyadewranayhan715 2 ปีที่แล้ว

    Teknoloji ile ilgili haberleri izlerken nedense içimde serin ve üşüten bir rüzgar geçer. Ürkütücü gelir. Huzurumu kaçırır. Kontrlolümüzden çıkan bir hayat olmuş/oluyor gibi gelir. Bilmeme başkalar ne düşünür/hisseder.

  • @Adembtr6704
    @Adembtr6704 2 ปีที่แล้ว +3

    Barış abi eğer son söylediğin şey olursa insanlar artık bir insana gerek yok düşünen hisleri olan robitlarimiz var diyip insanlığı yok etmeyi düşünebilir
    O nedenle robotlar sadece emredileni yapan bir robot olarak kalırsa çok daha iyi olur

  • @thisisntachance
    @thisisntachance 2 ปีที่แล้ว

    "ilk aklıma gelen..." anlatım bozukluğudur. "aklıma ilk gelen..." olmalı. hemen hemen her videonuzda duyuyorum sizden. güzel giden akışta kulak tırmalıyor. sadece belirtmek istedim :)

  • @aylin3374
    @aylin3374 2 ปีที่แล้ว +5

    Umarım öyle bir zaman geldiğinde insanlık olarak sadece makinelerin duvarlarında asılı bir tablo olarak kalmayız
    ~Barış Özcan

  • @kraiemart131
    @kraiemart131 2 ปีที่แล้ว

    Açıkcası bu videodan aldığım keyifi özlemişim! Sanki biraz eski videoları hatırlatı özgünlüğü ve içerik kalitesi olarak, ki tüm kanal videolarından keyif alırız AMA “doz” meselesi :)

  • @despair1625
    @despair1625 2 ปีที่แล้ว +4

    Yapay zekanın sanata girmesinden hiç memnun değilim.

  • @dilekelseven4997
    @dilekelseven4997 2 ปีที่แล้ว +2

    Bir derginin kapağı, bir ressam(editör), palet, tual... Büyük resme bakmak... Aslında çok daha büyük bir resmi anlatıyorsunuz, farkındayım. Harika bir kıssa hisse anlatımı olmuş teşekkür ederim. İnsan için her şey DÜŞÜNMEkle başlıyor. Sonra hayal ediyor, hayalini gerçekleştirmek için materyallerini toparlıyor, eyleme geçiyor. Yapay zeka bir komut olmadan düşünemez, karar veremez, HENÜZ! Peki bunları başardığında neler olur? Gelecekte büyük ihtimalle neredeyse yok olmuş insanların onların yaratıcıları olduğuna mı inanacaklar? Kalan birkaç güç sahibi, ihtişamlı hayat süren, onlardan uzaklarda belki bir dağın tepesinde ya da bulutların üstünde yaşayan, hakimiyet baskısına hala sahip olan insanların, tanrıları olduğuna mı inanacaklar? Sonraları aslında insan dedikleri yaratıcılarının da üstünde, onları da yaratan bir gücün olduğunu mu fark edecekler ve ona, o tek olana mı inanacaklar? Artık bedensel özelliklere sahip, düşünebilen, karar verebilen, inanç geliştirmiş varlıklar olarak... Belki dünyadan kaçmayı başarmış, ama insan görünümünden oldukça farklılaşmış, yaşamayı becerebildikleri gezegenlerine uyum sağlamış canlılar, gelişmiş teknolojileri ile, atalarını neredeyse yok eden YZ mezarlığını, tekrar yok edilmekten korkan içgüdüleri ile, fark edilmemeye özen göstererek arada bir ziyaret mi edecekler? Ama YZ nın da içgüdüsünde yukarıdan geleceklerin onlara zarar vereceği gibi bir anektod varsa? Burada diyebiliriz YZ unutmaz biriktirir... Ama ya gereksiz bilgi diye komut dizisinden, DNAsından silinip boş kromozomlar olarak bırakılmışsa? ne kadar benziyor değil mi? ☺

  • @fuphai
    @fuphai 2 ปีที่แล้ว +4

    grafik tablet almayı düşünüyodum ama artık zamanı geçmiş yakında animasyon yapan yapay zekalar çıkar anlaşılan dünyanın sonu geliyor her meslek elimizden kayıp gidicek 10 kişi gerektiren bir iş artık 1 yapay zeka 1 insanın gözetimide yapılabilecek

    • @yildizjiyanazad.Gaming
      @yildizjiyanazad.Gaming 2 ปีที่แล้ว +2

      Aynen öyle kardeşim.Eyvah demeliyiz.Maalesef...keşke teknolojiyi baştan sona kapatabilseydik.

  • @hakantayanc
    @hakantayanc 2 ปีที่แล้ว

    Barış Bey öğle bir bitirdin ki gerildim resmen. Anlatımınızda şu duyguya yakalandım. İnsanların hayal güçleri geniş ve bunun için yıllar önceden yıllar sonrasında robotlar nasıl olabilir.
    Terminatör , I Robot, Ex Machine gibi filmler mevcut. Hepsi de etkileyici. Ancak bu 3 filmden 2 sinin sonu gene insanlığın üstünlüğü ile bitiyor. Bir tanesinde belirsizlik mevcut. Tamda o filmin sonunda gibi hissettim. ( Ex Machine )

  • @leydihanım
    @leydihanım 2 ปีที่แล้ว +5

    İnsanlığın sonunun şafağı bence çünkü dünya iyi insanların elinde değil 😔

  • @perse4924
    @perse4924 2 ปีที่แล้ว +1

    Gelecek vadeden meslekler ve sebepleri ile ilgili bi video bi görüşme veya bir podcast hazırlayabilir misin bir ara barış abi. Bir şekilde düşüncelerini öğrenmek istiyorum

  • @obili6958
    @obili6958 2 ปีที่แล้ว +6

    6:00 “sanat elden mi gidiyor” ... cevap : hayır . Nası Ya !!! Nasıl hayır !!! Şimdi o yapay zekaya sufle veren şahıs söylediği birkaç cümle ile sanatçı mı olmuş oluyor ! O kadar da değil ... sanatı buna indirgemek çok saçma .
    Bırakın sanatı , her anlamda insanlığımızı kaybediyoruz. Şimdilerde teknolojik olarak başardıklarımız! sevinç çığılıklarına gark etse de bizleri , çok yakın bir tarihte onlar acı feryatlara dönüşecek gibi . Kanıtı mı ... yapay zekanın çizdiği “son insan “ resmi .

  • @furkansahin3011
    @furkansahin3011 2 ปีที่แล้ว

    Yalnız youtube kapak fotoğrafını da görmek isterdim açıklamasıyla. Korku ve heyecan içeren bir videoydu. Elinize dilinize sağlık. Rabbim yapay zekayı hayırlısıyla kullanan bir nesil ile hayatımızı idame etmemizi bizlere vesile eylesin.

  • @skateyy
    @skateyy 2 ปีที่แล้ว +4

    Yapay zekanın hızlıca ilerlemesi bizim icin iyi mi olur yoksa kotu mu olur barış abi

    • @kommandant3139
      @kommandant3139 2 ปีที่แล้ว +1

      İyi olur

    • @ragnar219
      @ragnar219 2 ปีที่แล้ว

      Hem iyi hem kötü olur, Benimde adım barış o yüzdn cvp verdim:))

    • @456xml
      @456xml 2 ปีที่แล้ว

      Yapay zeka iyidir ama insanlik için tembelik issizlij getirir

    • @goaheadandcrylittlegirl6904
      @goaheadandcrylittlegirl6904 2 ปีที่แล้ว

      @@ragnar219 Barış abi

  • @yunusmuradl3953
    @yunusmuradl3953 2 ปีที่แล้ว +1

    Baris abinin sonda dedikleri bana "Detroit: Become human" oyununu hatirlatti. Umalim da bir cok secenek arasinda mutlu sona ulasiriz.

  • @ugurozlem6966
    @ugurozlem6966 2 ปีที่แล้ว +3

    Kapanış konuşması aklıma Zima Mavisini getirdi :)

  • @gurmeburger7927
    @gurmeburger7927 2 ปีที่แล้ว +1

    Emeğine sağlık abi böyle bilgili videoların devamını bekliyorum yılardır seni takip ediyorum vede çok bilgiler öğreniyorum