Yunanistan Selanik gezisi 1 Tarihi yerler ve Atatürk Evi

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 4 ต.ค. 2024
  • Yunanistan Selanik gezisi 1 Bölümde Selanik'teki tarihi yerler ve Atatürk Evi müzesini sizlerle geziyoruz. Ege sahilinde kurulu Selanik şehri İzmir ile özleşdirilmektedir. Özellikle sahildeki kordon boyu, Limana yakın ladadika ve Katouni bölgeleri de gezilip, görülecek yerlerin başında gelmektedir.
    Selanik'de araba Park cezaları
    Ziyaretçilerin en sık düştükleri hataların başında arabalarını yollarda park ederek gitmeleri. Belirli yerler dışında arabaları yolda park etmek ücretlidir. Uygulamaları bilmeyince levhalardaki yunanca yazıları da anlamayınca diğer arabaları görerek çoğu kişi arabasını park ederek gitmektedir. Geri dönünce büyük şok! Para cezası dışında arabanın Plakası yok!
    Yunanistan'da çoğunlukla hatalı park yapanların araç plakaları sökülerek alınmaktadır. Bu durumda yapmanı gereken O bölgeye bakan karakola giderek cezayı ödeyerek plakanızı almak.
    Selanik gezilecek yerler
    Selanik Atatürk Evi Müzesi
    Atatürk 1881 yılında Selanik'te doğmuştur. O’nun, doğduğu, çocukluk ve gençlik günlerinin bir kısmını geçirdiği tarihi ev bugün (Atatürk Evi) adıyla müze olarak ziyarete açıktır.
    Atatürk Evi olarak anılan tarihî yapı, Selanik’in Apostolou Pavlu Caddesi, 17 numarada bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu da aynı yerleşkededir.
    Selanik'de bulunan Atatürk evini gezmek şimdilik ücretsiz.
    Beyaz Kule
    Kentin en önemli simgelerinden sayılan Beyaz Kule, 15. veya 16. yüzyılın ortalarında Osmanlılar tarafından inşa edildiği düşünülüyor. Askeri yapı, denizden gelebilecek saldırılara karşı savunma amaçlı inşa edilmiş.
    Yaklaşık 34 metre yüksekliğe sahip Beyaz Kule, Yunanistan’ın bağımsızlığını kazanmasının ardından arkeolojik eserlerin saklanması, meteorolojik gözlem gibi amaçlar doğrultusunda kullanılmış. Şu an tursitik amaçlı kullanılmaktadır.
    Büyük İskender Anıtı
    Selanik kenti adını M.Ö. 4. YY’da, Büyük İskender’in kız kardeşi ve Makedonya Kralı’nın karısı olan Selanik’ten almış. Şehirde bugün Büyük İskender anıtı bu nedenle mi bulunuyor? Ne dersiniz.
    Selanik Şemsiyeleri
    Selanik’in kordon boyundan gün batımı manzarasını izlemek de tıpkı İzmir’deki gibi harika bir deneyim. Tabii konu manzara izlemek olunca sahilde ilk olarak akla Zongolopoulos Şemsiyeleri’nin bulunduğu seyir terası geliyor. Selanik’in kordon boyuna ayrı bir hava katan Şemsiyeler, adından da anlayabileceğiniz üzere Yunan heykeltıraş George Zongolopoulos’un imzasını taşıyor.
    Selanik Kordon Boyu
    Sahil boyunca binaların altına dizilmiş çeşitli Bar, kafe ve restaurantlar ile halkın ve turistlerin hoşça vakit geçirdiği yerlerden.
    Aristotales Meydanı
    Kentteki en popüler konaklama bölgelerinin başına gelen Aristoteles Meydanı, sosyal ve kültürel hayatın merkezi kabul ediliyor. Gündüzü farklı, akşamları farlıdır.
    Sahil kesiminde yer alan meydan, bu yönleriyle kentin en canlı noktaları arasında yer alıyor. Dolayısıyla çevresindeki mekânlara oturup deniz manzarası eşliğinde bir şeyler yiyip içmek insana ayrı bir keyif veriyor.
    Galerius Kemeri
    Arch of Galerius Kemeri’nin Persler’e karşı kazanılan zaferi onurlandırmak adına 297 yılı civarında inşa edilmiştir. Egnatia Caddesi’nden kent merkezine doğru yürürken karşınıza çıkacak Galerius Kemeri ve Rotunda, kentte Bizans döneminden kalma en değerli antik yapılar olarak gösteriliyor. Her iki yapı da bugün UNESCO Kültür Mirasları arasında listelenen, son derece değerli eserlerden.
    Rotunda
    Arch of Galerius Kemeri’nin kuzey tarafında yer almaktadır. Rotunda ise 4. yüzyılın başlarında, kemerle birlikte inşa edilmiş. Yapı, aslında İmparator Galerius’un mezarı olarak tasarlanmış. Ancak İmparator Theodosius zamanında kiliseye dönüştürülmüştür.
    Arkeoloji Müzesi
    Binanın iki katında tarih tutkunlarına sunulan eserler, Makedonya’nın özellikle tarih öncesi, Helenistik ve Roma dönemlerine ışık tutuyor.
    Roma Forum - Roma Agorası
    Antik çağda Selanik’in yönetim merkezi olan Roma Forumu, Aristoteles Meydanı’nın üst kısmındaki iki hektarlık alanı kaplıyor. Yerleşim yerinin ortasında bulunmaktadır.
    Cennet Banyoları - Bey Hamamı
    Aritoteles Meydanı’na yakın konumdaki Panagia Halkeon’un hemen çaprazında yer alan Bey Hamamı, kentte Osmanlı mimarisinin detaylarını yansıtan en önemli mekân olarak gösteriliyor.
    Katouni
    Akşam olunca sokaklara atılan masa, sandalyeler ile sokaklar bir anda başka bir atmosfere dönüşmektedir. Selanik yerlileri olsun, turistler için yeme-içme mekanları bu semttedir.
    Ladadika
    Günümüzde Ladadika, geçirdiği dönüşüm sayesinde kentin gece hayatı bakımından en hareketli bölgeleri arasında ilk sırada yer alıyor. Bu yönü sayesinde eğlence tutkunlarını kendisine çekmektedir.
    Kapsamlı Selanik, Atina, Halkidiki, Kavala ve Dedeağaç gibi diğer Yunanistan videolarımızı da izleyebilirsiniz.
    Yunanistan Dedeağaç gezisi Zourafa balık & et restaurant yemek deneyimi
    • Yunanistan Dedeağaç ge...
    Yunanistan Selanik gezisi 2 Sınırsız yemek mekanları ve Gece hayatı ne? nerede?
    • Yunanistan Selanik gez...
    #selanik, #yunanistan, #yunanistandayaşam

ความคิดเห็น • 3

  • @dunyakasifleri
    @dunyakasifleri  28 วันที่ผ่านมา

    Sizde videolarımıza yorum yaparak, videolarımızı beğenerek bize destek olabilirsiniz.
    Ayrıca diğer sosyal medya kanallarımıza da abone olarak, takipte olun! Lütfen 😊😊
    instagram sayfamız 👇
    instagram.com/dunyakasifleri
    facebook sayfamız 👇
    facebook.com/dunyakasifleri

  • @timurcan540
    @timurcan540 23 วันที่ผ่านมา

    Selanik Atina'dan güzelmiş gibi geldi bana. Sizce de öyle mi?

    • @dunyakasifleri
      @dunyakasifleri  23 วันที่ผ่านมา

      Hakikaten Akrapolis dışında Atina'da görülecek bir şey yok sayılır