Dar zihniyetlerin bolca fazla olduğu bir ortamda Harun Çelik hocamızın yazarların düşünce dünyasına girerek onlarin yaşadıkları duyguları onların gözüyle hissedercesine idrak etmeye çalışması ve bizimle paylaşması bizim için fevkalâde önemli. Sizin gibi insanlara ciddi ihtiyaç var.
Zweig kitaplarının yeri, benim için çok ayrı. Dediklerinizde aynı fikirdeyim, kendisi kitaplarında ruhun derinliklerine inerken okuyucuyu da kendi içinde bir daraltıya, çıkmaza, sorgulamaya ve çokça çelişkiye sürüklüyor. İyiki okumuşum dediğim kitapların yarısından fazlası Zweig ❤️
Bir iki gün içerisinde bir kadının hayatından yirmi dört saatı ve korku kitabını okudum çok güzeldi. kitapları çok akıcı ve güzel Şimdi ise bilinmeyen bir kadının mektubu nu okuyacağım çok heyecanlıyım stefan zweig çok başarılı bir yazar.
Yüreğinize sağlık Harun hocam, Türkiyede en çok okunan yazar ama anlam ve önemini anlayan kaç kişi vardır tartışılır, youtube kütüphanesinde yaptığınız işler arşivlik olacak ve çocuklarımız torunlarımızda faydalanır sizin gibi değerlerden Allahın izniyle. Edebiyat videolarınızın artarak gelmesini temenni ederim, sevdiğiniz kitap bölümünü özlemle hasretle bekliyorum. Saygılarımla..
İlk virgülünüze kadar yazdıklarınızı okadar haklısınız kii o adam anlatılmaz yani kitaplarıyla yaşanır kendisi fazla söze ne hacet ondan bahsediyoruz sonuçta ☺️😊
Harun bey sizi yurtdışında çektiğiniz müthiş tespitler içeren videonuzdan tanıdım. TH-cam da karşılaşmak ne güzel bir tesadüf. 3 gündür günün sonunda Ruh adamla başladığım Diriliş'le devam eden kitap yorumlarınızı keyifle dinliyorum. Teşekkürler.
Hocam asla, asla ukalalik yapmak istemem ama Zweig sevginiz benim Zweig'a olan sevgimle o kadar aynı ki, videolarınızı izlerken o kadar keyif alıyorum, ki emeğinize, kalbinize okumalariniza binlerce kez sağlık💛
Harun abi bazı yazarları o kadar iyi tanıyorsun ki sanki onlarla yaşamış gibi. Tıpkı Zweig in Balzac biyografisi gibi hissettiriyorsun bizlere. Bence sende bu içinde hissettiğin sevdiğin yazarları yazsan eminim birçok okur okuruz. Güzel bir Jack London’ın mücadelesini anlatan biyografi Yada Zweig in hümanizmi ve eserlerindeki psikolojik geçişlerini ele alınıp yazılsa muhteşem olur.
Tam da Olağanüstü Bir Gece’ye başlayacaktım ki bir ön hazırlık amacıyla araştırma yapmak istedim. Bu esnada sizin videonuza denk geldiğim için çok şanslıyım. Çok etkileyiciydi teşekkürler verdiğiniz her bilgi ve motivasyon için. 😊
Kısır döngü içerisindeki yaşantımda hobi olarak gördüğüm şeylerden biri kitap okumak onu da yapamasam açar Harun hocanın kitap tanıtım paylaşımlarını izlerim. Böylelikle o durağanlığım kaybolur. Hem de bazı videoları izlediğim halde tekrardan izler dururum.
Stefan Zweig aşkı korku kitabıyla başlamıştı bende. Korkuyu iliklerime kadar hissetmiştim. Çok şey öğretmişti o kitap bana. Hala daha bir gün bitecekler korkusuyla sindire sindire okurum kitaplarını. Yeri bende çok başka...
Amok koşucusunu okuduktan sonra karmakarışık bir ruh haliyle, büyülenmiş halde geldim buraya. Amok koşucusuyla ilgili kendi heyecanımdan sıyrılıp başka birinden bir yorum okumak istemiştim fakat bu video düştü önüme ve izlemek istedim. Zweig'ı çok güzel anlatmışsınız. Her kitabından sonra bir süreliğine üzerimde dolaşan o delilik halinden, o duygu yoğunluğundan ne yapacağımı bilemez bir hale geliyorum. Özellikle Amok Koşucusu'nun son yarısında kadının hayatının bir mucizeye bağlı olduğu ve o mucizeyi ise doktordan başkasının yapamayacak olduğu o an, o birçok doktorun belki de mesleği boyunca hiç yaşamamış olduğu, değerli gördüğün birinin beklenmedik bir anda ölümün eşiğine geldiği ve seyrinin senin elinle değişecek olma anını tasvir edişi o kadar mükemmeldi ki. Sanki o doktor bendim ve o çaresizliği her hücremde hissettim. Kitap boyunca doktor karakterinin duygu ve ruh halini o kadar güzel anlatmıştı ki durup durup soluklandım. Doktorluk mesleğine olan bakış açımı değiştirdi ve çokca da genişletti. Tabii ki tek etkisi bu değildi. Bir kitap ancak bu kadar nefis olur ve ancak bu kadar lezzet verebilir zannımca. Ya da şu an yaşadığım yoğunluktan böyle hissettim bilemiyorum.
Zweig okumaktan neden korkuyorum ya. Satrançta bile içime kapandım bi kötü oldum. Mükemmel bir anlatışı var ama intihar etmeseydi belki bunu bilmeseydim dahamı okunulabilir olurdu bilmiyorum.
Acaba kendi içinde intihara meyilli bir yanını onda görüp aynı sonu yaşamaktan mı korkuyorsun? Ya da intihara karşı dinsel yargıların mı var netleştirmelisin bu harika yazarı kaçırmanı istemem
Çok güzel anlattınız tebrikler. Fakat bügün artık bir Avrupa medeniyetinden bahsetmek çok zor. İkinci Dünya Savaşıyla Avrupa medeniyeti yerle yeksan olmuştur. Bugünkü AB sadece isim olarak var. Biliyorsunuz ki geçtiğimiz yıllardan İngiltere bile AB'den çıktı. Son Avrupalı Zweigdi. Zweig da biliyorsunuz İkinci Dünya Savaşının Avrupa medeniyetini bitireceğini görerek umutsuzluk içinde intihar etti.
6:45 te aklıma "ay ışığı"ndaki sondan bir önceki hikayede ispanyol, fransız savaşı geldi aklıma, hani şu forma/kıyafet değiştiren albay.. (mecburiyette ayrı şekilde güzel tabikide..)
Modern klasikler içerisinden başka hangi yazarları önerirsiniz acaba? (Jorge Luis Borges, Marcel Proust, Italo Calvino, Thomas Bernhard, Hermann Hesse, Umberto Eco, Amin Maalouf, Kazuo Ishiguro, Paulo Coelho, José Saramago, Elias Canetti, Virginia Woolf, Halil Cibran, Maksim Gorki, Gabriel García Márquez için düşünceleriniz nedir acaba?)
Hocam, sizi yeni keşfettim ve videolarınız çoğunu izliyorum ve zweig ile ilgili görüşleriniz tamamen içimden geçen duygulara tercüman olmuş durumda:) çok teşekkürler... ( ve bir parantez açmak isterim zweig'ın kitaplarında ki psikolojik yaklaşım Yer altından notlar kitabında da bulmak mümkündür. Dostoyevski
Hocam Stefan zweig intihar etmeseydi Hitler'i kesinlikle yazardı çünkü hep kaybedenleri yazıyor. Düşünüyorum da hitlerle aynı çağda yaşamışlar Hitler'i ne kadar iyi yazardı kim bilir . Keşke ölmeseydi ne kadar güzel kitaplarini okurduk
Darısı Hitlerden her anlamda daha kötü olan (karakter, zeka, haysiyet, kifayet,.... her alanda) reisimizin başına. Bir an önce Hitlerle aynı kaderi paylaşmazsa vallaha ben de Zweig gibi intahar edeceğim.
Işi her zaman ehline veriniz . Hz. Muhammed ( s.a.v. ) Hz . Muhammed'e bildiğim kadarıyla bir yolculuğunda müşrik bir rehberin yardımıyla gideceği yere gitmiştir . Ve yukarıya yazdığım hadisini demiştir . Bugünlerde Müminler'in çoğu ne yazıkki kayda işler yapmıyor. Ayrıca burada edebiyat konuşuyoruz . Bir yazarı dinine bakarak yargılamamak gerekir . Ben Dostoyevski de okurum Necip Fazıl da okurum . Bunda ayıp bir şey yok. Müsluman ve başarılı yazar sayısı ise oldukça az . Az önce de değindiğim gibi bir yazarın dinine değil sanatına bakarak yargılamak gerekir .
@@ahmetalakus2298 Kimse zaten dostoyevski okuma demedi ki. Ben de Dostoyevski'nin, Tolstoy'un romanlarını okurum. Bunda bir sıkıntı yok ki. Ancak sıkıntı, bir kimseyi sevip, sevmemek. Müslüman bir kimse kâfir birini sevemez. Allah-u Teâlâ buna izin vermemiştir. İşi ehline verme meselesine gelince; bir Müslümanın en temel kaidelerinden biri bu olmalıdır. Nitekim, biz Arapça'yı öğrenirken bile Cahiliye döneminde yazılmış şiirlerden yararlanıyoruz. Çünkü en iyi Arapça'yı onlar konuşuyordu. Yani anlayacağın, bir işte en iyi olan kimse ona işi teslim etmek gerekir. Ancak bunu yapmamız, o kişiyi sevmemizi gerektirmez. Biz insanları iki şekilde ayırırız; mümin ve kâfir olarak. Bunun dışında yapılan her sınıflandırma İslam'a terstir.
@@ferhatcoskun1687 yalnız Zweig Yahudi . Yani ehl-i kitap kategorisinde. Kafir değil . Kafir Allah'ın , peygamberlerin , kitapların vs. varlığını reddedenlere denir . Ehl-i kitap ise Hristiyan ve Yahudilere deniyor . Verdiğiniz ayette kafirlerle beraber olmayın diyor . Ehl-i kitaplarla değil .
Hocamız nasıl önerir bilmem ama bende yaparsam, hocamızla beraber daha çok sevilecek kitabını görürüz, her kitabı ayrı bir güzel -mecburiyet -bir kadının 24 saati -bilinmeyen bir kadının mektubu -kızıl -üç büyük usta -bir kalbin çöküşü Ek olarak: geç ödenen bedel Bazı kitaplarinin içinde birden fazla hikaye olabiliyor. Bu da yayın evine göre içerik olarak(bölümleri) değişebiliyor (bendeki aperatif kitap) :)
Kendi bakış açıma göre diziyorum kitapları. Rafların önüne geldiğimde, sağdan sola doğru okunacak şekilde. Bu hem simetrik olarak, hem de binlerce eserin ismini raflarda daha kolay imkanı tanıyor bana. O yüzden böyle yapıyorum.
8:14 Size çok fazla katılamıyorum maalesef.. Evet 2 sene sonra Hitler kalmadı. Ama yahudi nüfus da Almanya'da kalamadı. Hitler dünyadaki organize kötülüğün araçlarından sadece biri idi. Henry Ford bir yahudidir ve onun Hitler Almanyasına desteğinin arka planını çok iyi anlamak gerekiyor...
"Birisi barışı başlatmalı, tıpkı savaşı başlattığı gibi."
"Vicdan hatırladıkça hiçbir suç unutulmaz."
STEFAN ZWEİG
Derler ki; "Kitapların hayatı diktatörlerden uzundur"
Kesinlikle.
Hitler duysa kahkahayı basar
@@algoritma241 duyamaz. Kavgam diye saçma bir kitap yazdırttı Almanlar dışında okuyan yok.
Hocam çok çok teşekkür ediyorum 🌹 iyi ki varsınız
Hocam ağzınıza yüreğinize sağlık. Çok güzel anlatmışsınız. Ben de Zweig’a hayranım. Dediğiniz gibi “Hitler kalmadı ama Zweig hâla var.”👏🏻👏🏻👏🏻
Dar zihniyetlerin bolca fazla olduğu bir ortamda Harun Çelik hocamızın yazarların düşünce dünyasına girerek onlarin yaşadıkları duyguları onların gözüyle hissedercesine idrak etmeye çalışması ve bizimle paylaşması bizim için fevkalâde önemli. Sizin gibi insanlara ciddi ihtiyaç var.
Jack London' u da çok güzel anlatmış,tanıtmıştınız. Ağzınıza sağlık.
Teşekkür ederim.
Bir solukta seyrettim. Stefan Zweig en sevdiğim yazarlar listesinde ilk sıradadır. Çok teşekkür ederim.
Zweig kitaplarının yeri, benim için çok ayrı. Dediklerinizde aynı fikirdeyim, kendisi kitaplarında ruhun derinliklerine inerken okuyucuyu da kendi içinde bir daraltıya, çıkmaza, sorgulamaya ve çokça çelişkiye sürüklüyor. İyiki okumuşum dediğim kitapların yarısından fazlası Zweig ❤️
Bir iki gün içerisinde bir kadının hayatından yirmi dört saatı ve korku kitabını okudum çok güzeldi. kitapları çok akıcı ve güzel Şimdi ise bilinmeyen bir kadının mektubu nu okuyacağım çok heyecanlıyım stefan zweig çok başarılı bir yazar.
Aynı zamanda, satranç, bir çöküşün öyküsü ve olağan üstü bir gece yı okuyacağım
Bir kitap okurum arkasından Zwing, sonra bir kitap ve arkasından tekrar Zweig.. Onun verdiği tadı bulamıyorum kimsede..
Bence nadir yazarlardan biri!!
Yüreğinize sağlık Harun hocam, Türkiyede en çok okunan yazar ama anlam ve önemini anlayan kaç kişi vardır tartışılır, youtube kütüphanesinde yaptığınız işler arşivlik olacak ve çocuklarımız torunlarımızda faydalanır sizin gibi değerlerden Allahın izniyle. Edebiyat videolarınızın artarak gelmesini temenni ederim, sevdiğiniz kitap bölümünü özlemle hasretle bekliyorum. Saygılarımla..
İlk virgülünüze kadar yazdıklarınızı okadar haklısınız kii o adam anlatılmaz yani kitaplarıyla yaşanır kendisi fazla söze ne hacet ondan bahsediyoruz sonuçta ☺️😊
Güzel ve nazik ifadeleriniz için teşekkür ederim. Selamlar
Harun bey sizi yurtdışında çektiğiniz müthiş tespitler içeren videonuzdan tanıdım.
TH-cam da karşılaşmak ne güzel bir tesadüf.
3 gündür günün sonunda Ruh adamla başladığım Diriliş'le devam eden kitap yorumlarınızı keyifle dinliyorum.
Teşekkürler.
Zweig sohbetleri devam etsin👍🏻
ağzınıza sağlık
Zweig için ayrı bir video çekmek hoş olmuş
Harikasınız hocam..Teşekkürler
Daha çok kimleri okumamız gerektiğini anlıyoruzsi wake dosta eski ve daha bir çok yazar yolumuz uzun Allah sizden razı olsun
Zulüm, baskı, karanlık ve kötülük devam edemez!
Hocam asla, asla ukalalik yapmak istemem ama Zweig sevginiz benim Zweig'a olan sevgimle o kadar aynı ki, videolarınızı izlerken o kadar keyif alıyorum, ki emeğinize, kalbinize okumalariniza binlerce kez sağlık💛
Harun abi bazı yazarları o kadar iyi tanıyorsun ki sanki onlarla yaşamış gibi. Tıpkı Zweig in Balzac biyografisi gibi hissettiriyorsun bizlere.
Bence sende bu içinde hissettiğin sevdiğin yazarları yazsan eminim birçok okur okuruz.
Güzel bir Jack London’ın mücadelesini anlatan biyografi
Yada Zweig in hümanizmi ve eserlerindeki psikolojik geçişlerini ele alınıp yazılsa muhteşem olur.
Teşekkür ederim, önerilerini dikkate alacağım.
Ağzınıza sağlık.
Ancak zwig bu kadar candan anlatılabilir
harika tespitler hocam... çok teşekkür ederim, sizi takip etmek bize çok şey katacak. çok teşekkür ederim
Gözlerim dolarak izledim, çok teşekkür ederim kendi adıma, çok güzel bi anlatımınız var.
Tam da Olağanüstü Bir Gece’ye başlayacaktım ki bir ön hazırlık amacıyla araştırma yapmak istedim. Bu esnada sizin videonuza denk geldiğim için çok şanslıyım. Çok etkileyiciydi teşekkürler verdiğiniz her bilgi ve motivasyon için. 😊
Stefan Zweıg'ı ayrı, sizin videoları ayrı bir sevdim hocam ...😊
Teşekkür ederim :)
Hocam agziniza saglik, resmen benim hayatima motivasyon oldu.
Kısır döngü içerisindeki yaşantımda hobi olarak gördüğüm şeylerden biri kitap okumak onu da yapamasam açar Harun hocanın kitap tanıtım paylaşımlarını izlerim. Böylelikle o durağanlığım kaybolur. Hem de bazı videoları izlediğim halde tekrardan izler dururum.
Harun hocam harıkasın sesini saglık
Keşke bize gelseymiş 🤲
Hocam kitap okuyan insanlar iyi ki var! Zweig benim de favori yazarlarımdandır. En iyiler listemde Jack London’dan hemen sonra gelir.
Stefan Zweig'a aşığım!
Stefan Zweig aşkı korku kitabıyla başlamıştı bende. Korkuyu iliklerime kadar hissetmiştim. Çok şey öğretmişti o kitap bana. Hala daha bir gün bitecekler korkusuyla sindire sindire okurum kitaplarını. Yeri bende çok başka...
Amok koşucusunu okuduktan sonra karmakarışık bir ruh haliyle, büyülenmiş halde geldim buraya. Amok koşucusuyla ilgili kendi heyecanımdan sıyrılıp başka birinden bir yorum okumak istemiştim fakat bu video düştü önüme ve izlemek istedim. Zweig'ı çok güzel anlatmışsınız. Her kitabından sonra bir süreliğine üzerimde dolaşan o delilik halinden, o duygu yoğunluğundan ne yapacağımı bilemez bir hale geliyorum. Özellikle Amok Koşucusu'nun son yarısında kadının hayatının bir mucizeye bağlı olduğu ve o mucizeyi ise doktordan başkasının yapamayacak olduğu o an, o birçok doktorun belki de mesleği boyunca hiç yaşamamış olduğu, değerli gördüğün birinin beklenmedik bir anda ölümün eşiğine geldiği ve seyrinin senin elinle değişecek olma anını tasvir edişi o kadar mükemmeldi ki. Sanki o doktor bendim ve o çaresizliği her hücremde hissettim. Kitap boyunca doktor karakterinin duygu ve ruh halini o kadar güzel anlatmıştı ki durup durup soluklandım. Doktorluk mesleğine olan bakış açımı değiştirdi ve çokca da genişletti. Tabii ki tek etkisi bu değildi. Bir kitap ancak bu kadar nefis olur ve ancak bu kadar lezzet verebilir zannımca. Ya da şu an yaşadığım yoğunluktan böyle hissettim bilemiyorum.
Önce ince mehmet ve sonrada Stewn zwaig. I elimden gelinceye kadar okuyacam
Zweig okumaktan neden korkuyorum ya. Satrançta bile içime kapandım bi kötü oldum. Mükemmel bir anlatışı var ama intihar etmeseydi belki bunu bilmeseydim dahamı okunulabilir olurdu bilmiyorum.
Acaba kendi içinde intihara meyilli bir yanını onda görüp aynı sonu yaşamaktan mı korkuyorsun? Ya da intihara karşı dinsel yargıların mı var netleştirmelisin bu harika yazarı kaçırmanı istemem
Çok güzel anlattınız tebrikler. Fakat bügün artık bir Avrupa medeniyetinden bahsetmek çok zor. İkinci Dünya Savaşıyla Avrupa medeniyeti yerle yeksan olmuştur. Bugünkü AB sadece isim olarak var. Biliyorsunuz ki geçtiğimiz yıllardan İngiltere bile AB'den çıktı. Son Avrupalı Zweigdi. Zweig da biliyorsunuz İkinci Dünya Savaşının Avrupa medeniyetini bitireceğini görerek umutsuzluk içinde intihar etti.
çok mükemmel, alkışlıyorum...
Teşekkür ederim.
Stefan Zweig daha iyi anlatılmazdı. Ağzınıza yüreğinize sağlık.🌺
Dostoyevski'nin de dediği gibi, "Dünyayı güzellik kurtaracak."
En sevdiğim yazar olur kendisi ❤
Hocam çok gaza getiriyorsunuz sayenizde okudukça okuyorum
6:45 te aklıma "ay ışığı"ndaki sondan bir önceki hikayede ispanyol, fransız savaşı geldi aklıma, hani şu forma/kıyafet değiştiren albay.. (mecburiyette ayrı şekilde güzel tabikide..)
bugünlerde alabiliyorsanız set halinde amazondan alın kitaplarını ileride müsait zamanda okursunuz. az ama öz kitaplardır.
Stefan zweigin cok dusundurucu eserini hen üz oxumadim
Hocam listeyi bekliyorum
❤😊
Modern klasikler içerisinden başka hangi yazarları önerirsiniz acaba? (Jorge Luis Borges, Marcel Proust, Italo Calvino, Thomas Bernhard, Hermann Hesse, Umberto Eco, Amin Maalouf, Kazuo Ishiguro, Paulo Coelho, José Saramago, Elias Canetti, Virginia Woolf, Halil Cibran, Maksim Gorki, Gabriel García Márquez için düşünceleriniz nedir acaba?)
Bu yazdığınız yazarlara tek kelime eden çarpılır :)
Ben bir Zweig fanıyım bundan böyle
Hocam, sizi yeni keşfettim ve videolarınız çoğunu izliyorum ve zweig ile ilgili görüşleriniz tamamen içimden geçen duygulara tercüman olmuş durumda:) çok teşekkürler... ( ve bir parantez açmak isterim zweig'ın kitaplarında ki psikolojik yaklaşım Yer altından notlar kitabında da bulmak mümkündür. Dostoyevski
Dostoyevski, Zweig'in çok önemsediği ve etkilendiği bir isimdir. Dostoyevski'nin biyografisini en güzel anlatan kişi de Zweig'tir.
Hastasıyım
Hocam Stefan zweig intihar etmeseydi Hitler'i kesinlikle yazardı çünkü hep kaybedenleri yazıyor. Düşünüyorum da hitlerle aynı çağda yaşamışlar Hitler'i ne kadar iyi yazardı kim bilir . Keşke ölmeseydi ne kadar güzel kitaplarini okurduk
Açıkçası bunu hiç düşünmemiştim gerçekten Zweig yaşasaydı bence de Hitleri yazardı ve muhteşem olurdu. 👍
Hocam Tolstoyu unutmadıniz mı? Tolstoydan da çok bahsediyorsunuz. Rus edebiyatının sizde ayrı bir önemi var demiştiniz?
Ve bugün yahudiler dünyanın kanını emiyor.İnşallah bu zulum,karanlık,baskı,kötülükler devam etmez bir gün biter!
o zamanlarda kanını emiyorlardı ama hepsi bir değil yahudiler ile siyonistler aralarında ayrılır iyiside vardır kötüsüde
Darısı Hitlerden her anlamda daha kötü olan (karakter, zeka, haysiyet, kifayet,.... her alanda) reisimizin başına. Bir an önce Hitlerle aynı kaderi paylaşmazsa vallaha ben de Zweig gibi intahar edeceğim.
" Ey iman edenler! Müminleri bırakıp kâfirleri dost edinmeyin. " (Nisa, 144)
Eğer müminler bunlar(günümüzdekiler) ise yaşasın kâfirler yani batı çok önde ve gerçekten iyi insanlar
Kardeşim bir Müslüman olarak söylüyorum . Konumuzla ne ilgisi var ?
Işi her zaman ehline veriniz .
Hz. Muhammed ( s.a.v. )
Hz . Muhammed'e bildiğim kadarıyla bir yolculuğunda müşrik bir rehberin yardımıyla gideceği yere gitmiştir . Ve yukarıya yazdığım hadisini demiştir . Bugünlerde Müminler'in çoğu ne yazıkki kayda işler yapmıyor. Ayrıca burada edebiyat konuşuyoruz . Bir yazarı dinine bakarak yargılamamak gerekir . Ben Dostoyevski de okurum Necip Fazıl da okurum . Bunda ayıp bir şey yok. Müsluman ve başarılı yazar sayısı ise oldukça az . Az önce de değindiğim gibi bir yazarın dinine değil sanatına bakarak yargılamak gerekir .
@@ahmetalakus2298 Kimse zaten dostoyevski okuma demedi ki. Ben de Dostoyevski'nin, Tolstoy'un romanlarını okurum. Bunda bir sıkıntı yok ki. Ancak sıkıntı, bir kimseyi sevip, sevmemek. Müslüman bir kimse kâfir birini sevemez. Allah-u Teâlâ buna izin vermemiştir. İşi ehline verme meselesine gelince; bir Müslümanın en temel kaidelerinden biri bu olmalıdır. Nitekim, biz Arapça'yı öğrenirken bile Cahiliye döneminde yazılmış şiirlerden yararlanıyoruz. Çünkü en iyi Arapça'yı onlar konuşuyordu. Yani anlayacağın, bir işte en iyi olan kimse ona işi teslim etmek gerekir. Ancak bunu yapmamız, o kişiyi sevmemizi gerektirmez. Biz insanları iki şekilde ayırırız; mümin ve kâfir olarak. Bunun dışında yapılan her sınıflandırma İslam'a terstir.
@@ferhatcoskun1687 yalnız Zweig Yahudi . Yani ehl-i kitap kategorisinde. Kafir değil . Kafir Allah'ın , peygamberlerin , kitapların vs. varlığını reddedenlere denir . Ehl-i kitap ise Hristiyan ve Yahudilere deniyor . Verdiğiniz ayette kafirlerle beraber olmayın diyor . Ehl-i kitaplarla değil .
Nazım Hikmet'in de dediği gibi, Düşmana inat bir gün fazla yaşayacaksın!
Hocam Stefan Zweig'in önerdiğiniz 5 kitabı hangisi?
Hocamız nasıl önerir bilmem ama bende yaparsam, hocamızla beraber daha çok sevilecek kitabını görürüz, her kitabı ayrı bir güzel
-mecburiyet
-bir kadının 24 saati
-bilinmeyen bir kadının mektubu
-kızıl
-üç büyük usta
-bir kalbin çöküşü
Ek olarak: geç ödenen bedel
Bazı kitaplarinin içinde birden fazla hikaye olabiliyor. Bu da yayın evine göre içerik olarak(bölümleri) değişebiliyor (bendeki aperatif kitap) :)
Teşekkür ederim
👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
videoda sıkıntı var sesle ağız aynı andan gitmiyor
Uyarınız üzerine videoyu açtım dinledim ben de öyle bir sorun gözükmüyor
📚👍
👍👍👏
Dilimizde eserler vermiş yazarlar için de önerileriniz var mıdır acaba?
Bu konuda paylaşımlarım olacak
Eserlerin alt okumasını nasıl yapabiliriz acaba?
Özellikle öykü ve hikayelerin olay örgüsüne takılıp, asıl vermek istediği mesajı kaçırmamak lazım.
Sizce bunu yapabilmek için daha çok didaktik eserlerle kendimize altyapı mı yapmamız gerekir?
Yaa gidip panama yayınevinden siparis verdim sizi takip etmeden önce 😑
Harun hocam Stefan Zweig'ın eserleri bana göre uygunmu?
10 yaşındayım 5. sınıfa gidiyorum.
10 yaşında biraz fazla gelebilir biraz daha büyüyünce okumanı tavsiye ederim.
16,17 yaşında okumaya başlayabilirsin daha iyi kendin ile birleştirmiş olursun
Teşekkürler 😊
Okutturuyor adam başka bir izaha gerek bile yok.
Eserlerinin sırası var mı
Harun Hoca'nın " Stefan Zweig Okuma Rehberi " videosundan faydalanabilirsin .
2 dislike hitler ve mussolini
😂😂😂😂😂
Hocam neden kitaplarınızı ters koyuyorsunuz
Kendi bakış açıma göre diziyorum kitapları. Rafların önüne geldiğimde, sağdan sola doğru okunacak şekilde. Bu hem simetrik olarak, hem de binlerce eserin ismini raflarda daha kolay imkanı tanıyor bana. O yüzden böyle yapıyorum.
@@haruncelikvideo ne yani tavana asılıp mı bakıyonuz
@@ahmetsahin9239 kitapları ters dizdiğinizde sağdan bakınca isimlerini ve yazarlarını rahatça okuyabiliyorsunuz . Bu sebeple böyle yapıyor .
Hocam Raf diye bir uygulama var Zweig okudum ve yorumladım. Linç yedim. :)))) Herkes okumasın bunları bence. Ben mi çok bencilim?
8:14 Size çok fazla katılamıyorum maalesef.. Evet 2 sene sonra Hitler kalmadı. Ama yahudi nüfus da Almanya'da kalamadı. Hitler dünyadaki organize kötülüğün araçlarından sadece biri idi. Henry Ford bir yahudidir ve onun Hitler Almanyasına desteğinin arka planını çok iyi anlamak gerekiyor...
Hocam saygısızlık olmasın Persepolis İrandadır Petropolis Breziliyadadır
Teşekkür ederim.
İnsan Zweig sevjyorsa ona Zwayggg demez. Almanca bilenlere bu telafüz hakaret gibi geliyor. Lütfen "Swayg" şeklinde kibarca tonlayıp söyleyin