Poveşti de istorie: Legende buzoiene (@Arhiva TVR)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 4 ก.ค. 2021
  • Episod din seria documentară „Poveşti de istorie” realizată de Emilia Nicolaescu.
    Suntem nici aproape nici departe, nici la munte nici la șes, într-un ținut mai mult mic decât mare, dar în ceea ce privește bogația, suntem la ea acasa.
    Livezile de pruni sunt nesfârșite, legumele uriașe, roșiile cât bostanul și ceapa dulce ca mierea. Piatra se cioplește într-o mie de chipuri, chihlimbarul sare singur din pamânt și tot aici a fost descoperită ce mai mare comoară antică din țară: kilograme de aur și nestemate. Dar în afară de toate aceste bogații mai avem una inepuizabilă: poveștile din ținutul Buzăului.
    Din sumar: Povestea chihlimbarului. Legendele locuințelor rupestre de la Aluniș. Povestea tezaurului Cloșca cu puii de aur. Istoria stațiunii Sărata Monteoru.
    / fantvr1
    / tvr1.ro
    www.tvr.ro
    www.tvrplus.ro
    / tvrcanaluloficial
    Toate drepturile de proprietate intelectuală aparțin #TVR. Conținutul nu poate fi copiat, postat pe niciun canal media online sau pe rețele sociale fără acordul TVR.
    TVR este marca înregistrată și este protejată.

ความคิดเห็น • 5

  • @anamarianicolae4466
    @anamarianicolae4466 หลายเดือนก่อน

    Un loc minunat ❤❤

  • @lilianaalexa5978
    @lilianaalexa5978 5 หลายเดือนก่อน

    Foarte interessante documentari. Complimenti 😘

  • @radumariana7424
    @radumariana7424 ปีที่แล้ว

    Minunat, totul!!, implicit comentariul alăturat!!! Mulțumim muult!!...

  • @gigipopescu9020
    @gigipopescu9020 2 ปีที่แล้ว +2

    Ca tot ati amintit asta : Dacii practicau ritualuri pagane din punctul de vedere al Crestinilor practicanti si a mentalitatii noastre contemporane in care ne-a format traditia religioasa . In realitate pentru ei in acele vremuri ritualurile religioase practicate , nu erau deloc pagane , ba chiar mai mult decat atat , erau de o puritate sublima si in orice caz incarcate de mai multa Spiritualitate decat multe lacase de Cult din ziua de azi . Termenul de candela inca nu se cunostea dar se aprindeau in schimb , opaite cu grasimi animale spre venerarea unor Zeitati si in amintirea strabunilor .