SBC6-Caracterizarea generală și analitică a datoriilor-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 15 ก.ย. 2024
  • Acest material video, SBC6-Seminar Bazele Contabilității nr.6, este destinat celor care învață contabilitatea, fiind debutanți în profesie. Aplicațiile practice și exemplele alese, privind caracterizarea generală și analitică a datoriilor reușeșsc să fixeze logica raționamentelor economice și transpunerea lor în contabilitate. Vizionare plăcută și să ne fie de folos!!!!
    Un proiect cu sprijinul RATIO- Asociația Studenților Contabili, în cadrul Cercurilor de contabilitate-”Contabilitate pentru boboci”

ความคิดเห็น • 4

  • @laurentiugabriel97
    @laurentiugabriel97 3 ปีที่แล้ว +2

    Ma bucur ca aceste cursuri au ajuns, cu ocazia pandemiei, la publicul larg si va multumesc ca le-ati postat.
    Stiu ca acest curs nu imi este destinat (nu sunt contabil si nu am de gand sa devin contabil) totusi vad utila o prezenta a mediului academic in societate. Imi pare rau doar fiindca a fost necesara o pandemie pentru a accelera aceasta forma de democratizare a educatiei. O sa mai caut si alte canale facute de profesori fiindca sunt curios sa aflu daca ceea ce postati este parte dintr-un fenomen mai general sau e un caz izolat (incep cu aprecierile fiindca ma entuziasmeaza ce se intampla)!
    Intentionez de ceva timp sa devin investitor. As fi bucuros daca ati face un video (sau o serie de video-uri) in zona investitiilor in actiuni din perspectiva contabila (unele materiale video sau audio le puteti vinde online pentru ca publicul sa le poate cumpara... unii prefera sa ii asculte pe profesori in loc sa le citeasca cartile). Este al doilea curs pe care il urmaresc pe contul dumneavoastra iar cel anterior mi-a aratat importanta urmaririi contabilitatii unei firme de la care se doreste cumpararea unei actiuni (ma refer la video-ul cu titlul "Obiectivul contabilității - introducere în contabilitate").
    In domeniul investiilor, pana acum, am gasit pe internet doar perspectiva investitorilor (sa le spunem amatori, asa cum vreau sa devin si eu), a unor vorbitori de succes fara prea multa pregatire sau a unor contabili sau avocati care incearca sa-si faca reclama. Existenta unor opinii din mediul academic ar ajuta. Poate, in timp, o sa sustineti conferinte pe teme economice adresate publicului larg ca alternativa la vorbitorii bine platiti dar fara prea multa scoala (nu le dam numele ca nu e frumos).
    Daca se doreste doar postarea de cursuri universitare, este foarte bine si va multumesc. Observ totusi ca intr-un curs de felul acesta sunt zeci de idei care pot fi separate si detaliate. Daca doriti sa va extindeti publicul sau sa faceti completari, puteti lua cate o idee din multele idei prezentate intr-un curs si sa o prezentati mai in detaliu intr-un video scurt (am vazut ca se fac astfel de video-uri de 5-20 minute pe diferite canale). Ar castiga din asta si studentii incepatori la contabilitate prin acomodarea mai usoara cu terminologia. Eventual va puteti asocia cu un jurnalist pentru a face emisiuni online de tip interviu pe teme economice (chiar dumneavoastra ati putea invita oameni de la unele institutii gen fisc, companii sau banci pentru ai intreba, in rezumat, cine sunt si ce vor de la contabili si clientii contabililor).
    Spor in ceea ce faceti si va doresc sa fiti unul din youtuberii de succes din vlogosfera romaneasca (alaturi de Buhnici, Razvan Balanescu, Zaiafet si multi altii)!

    • @irimieemilpopa7451
      @irimieemilpopa7451  3 ปีที่แล้ว +1

      Domnule Laurențiu Gabriel/ Dragă Lurențiu,
      Știința nu a început și nu se va sfârși cu mine. De accea, cred că ceea ce am dobândit, fie de la alții, fie din cărți, din ceea ce am citit, sau din ceea ce am simțit ăn anii de predare, pornind de foarte jos, de fiecare dată, merită să ajungă la cei care au nevoie.
      Am vrut să ofer cu inima deschisă, cu toate că am investit în echipamente destul de serios. Cred că această pandemie trebuie să o pozitivăm și să o transformăm din dezavantaj în oportunitate.
      Acum este mimentul ca învățământul superior să se reseteze, un nou început să aibă loc cât mai urgent. Altfel, ziduri, pereți, și sticlă, de la care noi, cei din inerior vom continua să împrumutăm trăsături care nu au de-a face cu noblețea dăscăliei. Ușa amfiteatrului sau , mai nou, a internetului trebuie să rămână deschisă.
      Cred cu tărie că învățământul superior trebuie să fie adecvat la practică, altfel, noi producând absolvenți care ne rămân pe stoc, neregăsindu-se acești tineri în piașa muncii. Ori, resursa umană este de departe cel mai de preț factor de producție, înaintea naturii(resursele) sau a capitalului(financiar sau tehnic).
      În contextul hemoragiei de frați români, plecați spre alte zări, nu ne putem permite să mai producem absolvenți ”pe stoc”, care să nu se regăsească în piața muncii.
      Ceea ce fac eu este un mic pansament, este drept, neînsemnat, dar din suflet, la o hemoragie pe care numai cu toții o putem stopa. Dacă am reușit sau nu, doar cei cărora m-am adresat pot aprecia.
      Mulțumesc mult pentru aprecierea generoasă și detaliată . Poate că este mult prea generoasă în raport cu ceea ce fac.
      Vă salut/ te salut călduros!!!!
      Cu stimă,
      Irimie Emil Popa

  • @andreeacucos2238
    @andreeacucos2238 3 ปีที่แล้ว +2

    Domnule profesor, imi este tare dor de cursurile dvs. si m-am bucurat mult sa gasesc aceste cursuri online. Va ascult la birou aproape zilnic.
    Va salut cu drag si va multumesc pentru tot ce ne-ati invatat si pentru ca ne dati posibilitatea sa ne reimprospatam unele informatii.
    Andreea Parasca, promotia CIG 2011

    • @irimieemilpopa7451
      @irimieemilpopa7451  3 ปีที่แล้ว +4

      Cu mare drag!!!! Îmi este dor și mie de voi!!! Td salut cu mare drag!! Succes!!!!