6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Deprem sonrası içeriklerime ara vermiştim, önceden çektiğim bölümleri bir süre yayınlamama kararı almıştım. Doğal yapı malzemeleri kullanarak sağlıklı ve hızlı yapılabilecek ev çalışmalarına yoğunlaştım. Hazırladığım video serisinin ilk bölümü olarak Prof. Dr. Bilge Işık hocamızla yaptığımız çalışmayı paylaşıyorum. Uygulama örneklerinin olduğu diğer bölümleri seri olarak yayınlayacağım. İyi seyirler, sevgiler.
Ahmet bey, bence kentsel nüfusun kırsal bölgelere akması gereken bir süreç yaşıyoruz.Bu anlamda kırsalın kadim yapı malzemesi olan kerpiç ile ilgili farkındalık yaratmak ve yapı sistemlerinin uygulanmasını sağlamak amacıyla önderlik etmeniz gerektiğini düşünüyorum..
Kahramanmaraş, Göksun Mehmet bey köyünde 130 kerpiç ev var. Yaşanan 3 büyük deprem ve sonrasında sadece Göksun'da yaşanan 3 binden fazla artçı deprem sonrası tek bir tane bile ev yıkılmadı. Bu kerpiç evlerin 10 dan fazlası 30-40 yıldır içinde yaşanmayan bakımsız evlerdi buna rağmen yıkılmadılar. İçlerinde ağır hasarlı olanlar olmasına rağmen tek bir ev bile yıkılmadı. Buna rağmen artık kerpiç eve artık izin verilmeyeceği söyleniyor.
@@cetincanli Dünya yeniden kerpiç evlere dönerken bizim hükümet inşaat firmalarından beslendiği için geleneksel inşaatlardan kaçacak yasalar çıkarıyor.
20 yıllık inşaat tecrübem oldu. Endüstriyel inşaat malzemelerinin hepsini şantiyelerde deneyimledim. Yeni inşaat malzemelerinin insanın doğasına ve çevreye uyumlu olmadığına şahit oldum. Çalışırken hep yüzlerce yıl önce yapılan inşaatların kalitesi karşısında acizliğimizi gördüm. Ülke genelinde yatay mimariye geçilmesi ve doğal malzemelere dönüş olması gerektiğine yürekten inanıyorum. İnsan nasıl nefes almadan yaşıyamaz bina da öyle. Emeğinize ve katkınıza teşekkür ederim. Farkındalık yaratması için bu videonun milyonlara ulaşmasını dilerim, sevgiler
Dedemler köyde ustalarla kendi evlerini kendileri yapmışlar.kumunu bilmem hangi köyden hatılını bilmem hangi dağdan ocak taşlarını bilmem hangi ocaktan getirterek.birde evin içindeki dolapların kapakları ince ahşab süsleme,en dış kapısı zaten bir harika.banyoları odada duşa kabin gibi.dedemin evinde üç tane banyo tuvalet vardı.biri ebeveyn banyosu olmak üzere. Acaba şimdi bir kulübe yapamazmıyım ben dedemin parsellenmiş harmanında.(bu da ayrıca acı veriyor.)
@@edithsenyuva75 duruyor.dedemler ve dayım vefat etti.yengem oturuyor.bizi de eve koymuyor:)ama bu yetmişsenelik bir ev.çeşitli tadilatlar oldu.annem,öküz arabalarıyla kumunu, taşını çok taşıdım der.o köyde genellikle herkesin evi bu şekilde idi.iki katlı içten merdivenli.şimdi köy talan edildi,satıldı,yabancılara peşkeş çekildi.yani bir vahşi satım alım.köyün nimetlerinden, doğasından çok faydalandım.çok severdim doğayı ve doğalı.burası Marmara'da Kefken ve kerpe 'ye(turistik yerler)çok yakın bir manav köyü.hatıralarım çok.
Merhaba 20 yıllık tecrübenize saygım sonsuz ama sıkıştırma toprak başka kerpiç başka bu sistem bana çok güven vermedi. Sizin de fikrinizi almak isterim.
Harika bir video olmuş Ahmet bey. Bence mutlaka sıfırdan her detay ile uygulamalı olarak (3x3 9 metrekare gibi) küçük de olsa alker bir yapı nasıl yapılır neler hissediyorsunuz bir video çekmeli. Mutlaka...
İçinden bir şeyler alabildiğimiz; eğitici, öğretici ve keyifli bir söyleşi. Söyleşiden ziyade ders niteliğinde bir program. Emeklerinize sağlık Ahmet.👍🏿👍🏻👍🏿👍🏻👍🏿
Bilge Hocama ve takip ediyordum sizi zaten ahşapla uğraşmalarınızı ama bu toprak olayı bir başka olaymış, tabiatın nimetini teknoloji adı altında nasıl heba ettiğimizin göstergesi. İnşallah tüm insanlarımız doğallığa geçer ve sağlıklı bir yaşama kavuşur. Saygı ve hürmetler.
1.05.00 dan itibaren toprak, kireç alçı karışımının ölçülerini bulabilirsiniz...muhteşem bır yöntem...inşaallah evimi bu yol ile yapacağım. Kendim ve ekibimle kalıplar ve hilti ile çalışarak. Şayet evi beğendirebilirsem bunu meslek edinerek anahtar teslim binalar yapıcam. Kendisi çamurdan imal edilen insanoğlu için en uygun barınaklar da çamurdan olmalı
Hocamın anlattığı gibi toprak saman karışımı olurdu birde öyle tek tek değilde üç dört göz yani merdiven gibi tahtalara konurdu çocukluğumdan hatırladığım ha bide kerpiçler ıslatılırdı çatlamasın diye😊
Önce Emegi ve bilgisini paylaṣan kiṣlere Teṣekkürler. Ahmet senin adina Hem sevindim hem'de üzüldüm, keṣke imkan ve bilgin önceden olsaydi'da evini bu yönetmenlige göre yapsaydın. Neysa sağlık olsun, bizleri bilgilendirdin'ya o da çok önemli. Saygı ve sevgiler.
Ayyy! Ahmet oğlum K.Maraş depreminin tam ortasından çıkıp Evimizi yakınlarımızı kaybettikten sonra bu söyleşi çok güzel seni görmek çok özel oldu. Teşekkür ederim canım oğlum
Varlığınız ne kadar güzel💚💚 Doğaya, doğallığa, sürdürülebilir bir hayata dair verdiğiniz emekler için çok teşekkür ediyorum 🙏🙏 Devamını heyecanla bekliyoruz.
Sen ne güzel bir insansın abi yıllardır kerpiç veya ahşap ev fikrimde dolaşıp duruyorum Alker in varlığını bize göstermede aracı olduğun için minnettarım umarım bu evleri buradaki herkes gibi bende yapma hayaliyle heyecanlıyım 🙏🙏🙏
Harika bir içerik olmuş. Elinize sağlık. Şimdi sıra bu yöntemle adım adım bir ev nasıl inşa edilir onu yapmaktır artık. Böylece kerpiç ev nasıl yapılır bilgisi dalga, dalga yayılır ülkeye.
Gene harika bir içerik hazırlamışsın Ahmet abi. Hocamıza ve sana çok teşekkür ederim. İzleyenler destek olmak için beğenir ve yorum yazarsa bu çalışmanız daha fazla insana ulaşır.
Teşekkürler Ahmet Çakır bey. Teşekkürler Bilge hocam yılların deneyimini bizimle paylaştınız. Benim için çok bilgilendirici oldu. Köy evinde uygulayacağım.
Prof. Dr. Bilge Işık hanm'ın bilgilerinden ve tecrübelerinden faydalanmak paha biçilemez bir şey. Böyle bir video hazırladığınız için size ve sayın Bilge hanıma çok teşekkür ediyorum.
1:2O:44 Arge çalışmalarına bayılıyorum ,bu işin en güzel yanı ,heyecanı hiç bitmiyor , çok güzel... Heykel deniycem ,hurç ve yontu dokusunu çok merak ettim ... Teşekkürler Hocam ,Teşekkürler Ahmet ....
Deprem bölgesindeki yakınlarım,yayladaki betonarme evlerde kalmak zorunda kaldılar.Yalnız sobayı sürekli yaktıkları halde ısınamamışlar.Arada eski birkaç kerpiç ev varmış,duvarlar ısındıktan sonra,daha az yaktıkları halde daha sıcakmış ve sıcaklığı uzun süre muhafaza ediyormuş
Yaşanılan bu derin felatin yaralarının sarılmasını diliyorum. Sizleri görmek ten mutluluk duydum. Ahmet Bey, e teşekkür ediyorum. Güzel bilgilerden haberdar ettiniz.
Daha önce takipte olmama rağmen, bu videoyodan Ah köyüm paylaşından haberim oldu , ufkum açıldı bu konuyu daha ilgili takip edeceğim, hocama saygılar, bu bilgileri paylaşıma sunduğunuz için teşekkürler 👍
Çok sevindim. Güzel, doğru konu. İnanır mısınız?? Oğlum evde kerpiç üretmeye çalışıyor. Önce anlamsız bir çaba hatta komik gelmişti. Fakat depremle farklı yapi üretim teknikleri önem kazandı. Imar mevzuatı yapsatçıya göre şekillenmiş. Bireysel konut üretimi neredeyse imkansız.
Kerpiç evi uzun zamandır araştırıyorum. 5 yıllık planlarım içerisinde aynı sizin gibi kırsalda bir yaşam alanı oluşturmayı ve burada oluşturduğum yapıyı sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere mümkün olduğunca oluşturmak niyetindeyim. Videonunda neredeyse sonuna gelmiş bulunuyorum, bir taraftan fikirlerimi paylaşmak istedim. Sizin denediğiniz horasan harcı, güncel kerpiç evler üzerine çok fazla araştırma yapıyorum ama burada bir açmaz var diye düşünüyorum. Öncelikle çift katlı yapılarda hafif çelik yapıya göre daha az avantajlı olduğunu gördüm deprem açısından. Ama diğer taraftan kerpiç evlerde de kazandığımız ısıtma soğutma avantajı ve nefes alabilirliği açısından kerpiç yapılar ön plana çıkıyor. Çok fazla uzatmak istemiyorum ama şunları söylemeden geçemeyeceğim. Hocamız bu konuya yıllarını vermiş, aynı şekilde ahşap yapılara yada hafif çelik yapılara da büyük emek vermiş insanların tecrübelerini dinledim. Hepsinin artı ve eksi yönleri var. Keşke gelenekseli ve modernliği içiçe kullanacak projeler geliştirsek. Dış yüzeyde suya dayanıklılık, ortada ısı geçirgenliğini minimuma indirsek ve iç yüzeyde de sağlık ve ısı depolamayı kullansak mesela, ve bunları yaparken yapıların dayanıklılığından ve uzun ömürlülüğünden ödün vermeden yapsak bunu. Ama malesef kendi alanında yıllarını harcamış insanlar diğer yöntemlerle yeterince hemhal olmuyor galiba. Uzatmayayım dedim ama çok uzun oldu. Son olarak Bilge hocam halkın bu çalışmalarınızdan daha çok faydalanması için lütfen sitenizi daha kullanışlı tasarlatacak destek bulun ve lütfen birde sitenizin Türkçe dili de olsun. Video için teşekkürler ama aklımızda çok soru kaldı. Umarım böyle bir video daha yapılırda aklımızdaki soruları size iletmenin bir yolunu buluruz.
Tebrikler Ahmet kardeşim. Geçmişimizin ve geleceğimizin yıkımı olan depremler,hele Yurdumuzun deprem hatlarında olmasıyla, vatandaşlarımızın hepimizin akılcı,aydınlatıcı bu hayatı önemli bilgileri bizlerle güzel düşünüp bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler her ikinize de.Fikirlerinize düşüncelerinize sağlık Ahmet kardeşim. Bay.
Hayırlı günler dilerim güzel bir ve bilgili bir sohbet olmuş bizim köydeki evde kerpiçten hala sağlam elli beş yıldır eski ustalar çok iyydi eşimin dedesi ustaydı eşimde ustaydı kendi durdukları evi iki katlı altında hayvanlar kalırdı üstünde biz ev altı odalı önünde büyük bir balkonu cardı o evi tam yedi yıl da yapmışlar taş ve çamurla köşelere direk yerine kalın ve uzun ardıc ağacı koymuşlar iki kat evi taşla örmüşler insan bakınca hayran kalıyor eski yapılara bende çok severim eskiye ait her şeyi hocamızın ağzına sağlık çok teşekkürler iyiki varsın ❤😂
@gulcanarslan2047..İzmir'in İlçelerinde sizin bahsetmiş olduğunuz eski mimarıi yapılı evler çok var hatta İlçelere bağlı köylerinde dahi ne yazık ki hepside sanki kaderi imiş gibi terk edilmiş bitmiş bir vaziyette duruyor sahipleri de hiç bir şey yapmadıkları gibi satışa sunanlarda akıl almaz fiyatlar istiyorlar o atıl evlere.
Gerçekten nasıl mutlu oldum kelimelerle ifade edebilmem mümkün değil..böylesi bir video içeriğine gerçekten ihtiyaç vardı.muhteşem bilgiler..heyecanla izliyorum..bilge hocamıza değerli bilgeliği için sonsuz teşekkürler..size de ayrıca minnettarlık duyuyorum faydalı olduğunuzu bilin isterim..Sevgiler💚😊
Ahmet bey size ve Bilge hocam teşekkürlerimi sunarım, böyle güzel konuları bizimle paylaşmanız mutluluk verici. Ayrıca, son bölümde kerpiç yapım aşamasını çok hoşuma gitti, çalışmalarınızın devamını dilerim...
Ahmet Bey, öncelikle seçtiğiniz konu için, özeniniz ve duyarlılığınız için size çok teşekkürler. Daha önceki videolarınızı da izlemişitik ele aldığınız konuların ne kadar önemli olduğunu bu günlerde daha iyi anladık. Hocamızı dinlerken bu alanın ülkemize ne çok fırsatlar sunduğunu görmemek imkansız, keşke politikacılar ve karar vericiler de izlese. Neden bunlar gerekirse uluslararası fonlarla ulusal düzeyde projelere dönüştürülmesin. Böyle projelerde gönüllü olarak seve seve yer alacak binlerce insan olacaktır. O zamana kadar bizler sizi takip edip tüm yönleri ile bu konuda bilgi edinmeye çalışacağız. İyiki sizin gibi insanlar var bu Dünyada🙏
emeğinize sağlık, çok faydalı bir video olmuş. yılların tecrübesi ve birikimi bu kadar net anlatılır bu kadar cömertçe paylaşılır. ne kadar teşekkür etsek az. çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
Yapı teknik mezuyum ve 22 yıldır yurtdışındayım. Türkiyede köye göçenlere hep tavsiye ettiğim bir inşaat yöntemidir toprak ev ...ilk defa bu konuyla ilgilenen ve değer veren birini gördüğüm için çok mutluyum. Oynatma listelerimde bir çok konu başlıklı yurtdışında yapılan seçenek görebilirsiniz.
Hocamıza katılıyorum. Malesef alternatif ve sağlıklı yapıların adı öcüye çıkarıldı bizde.. Betonarme dışında yapılarla ilgilenen bir mühendis olarak hocamıza çok teşekkür ederim.
Ne kadar keyifli ve doyurucu ,üstelik te eğitici ve motive edici bir söyleşi olmuş🥰 Çok sağlıklı olması nedeniyle kerpici çok sevsem de,depreme karşı nasıl bir duruşu olduğunu bilmediğimden, soru işaretlerim vardı. Bunlara cevap bulma umuduyla açtım videoyu.Ama beklentimin çok üstünde,harika bir yayın izledim. Hocama da size de çok teşekkür ediyorum.🙏🌺
37:28 Süleymaniye camisinin ve ayasofyanın temelindeki su kanallarının ray mekaniği .. Ve Fransadaki Luer müzesinin altındaki su sarnıcının mekaniği ,ray temelli mimari örnekleri ...
Mimar olarak çizmiş olduğumuz bir projede sıkıştırma kerpiç kullanıyoruz. İşçilik olarak ustasını bulmak zor bir yapı türü ama doğal malzemenin yapıda kullanılması çok şeyi değiştiriyor.
Siz çslışmalarınızı nerede yapıyorsunuz. Bunun yasal zemini nedir.Ruhsat veriliyor mu bu tür evlere. Her şehirde yapılıp ruhsat alınabilir mi,bilgi verebilirmisiniz
28:32 Ahmet aklına saygım arttı ,bravo .. O kadar güzel açtın ki konuyu ,Kimya geomeyeri matematik estetik bütününü açıkladın ... ___ Ne yazıkki Gençlerin aklını iğdiş eden merkezi eğitim ,tekelcilik ile Liberal ekonomi ve tabiki endüstiyel olan herşey ... Buna rağmen Gençler ,Genç akıl kendi çıkışını buluyor ❤
Harika bir program olmus bilgi ile tecrube birlestirilirse dahada guzel olur yani mimar muhendis ve koylerde bulunan buyuklerle birlikte uygulanmali her topraktan kerbic olmaz icine atılan saman topragin yani camurun bekleme suresi cok onemli bunlara uyulursa icine hic birsey katmaya gerek yok birde koylerde beyaz toprak vardir siva olarak onu yaparlar oda sonradan yapilmaya baslamislardi ama malisef su anda koylerde beton yığınına döndü insallah hersey aslına döner
Çok istifade ettiğim, üstelik Bilge Hoca ve eşi Suat Bey’in teori ve pratiği birleştirdiği akıcı bir video olmuş. @ahmetcakir Bey’in havalar ısınınca doğal yaşama dair kerpiç ev yapımına başlamanız bizim beklentimiz oldu. İzlemekten çok memnun olduğumu bilmenizi isterim.
Kerpiç hazırlama yönteminin, malzemelerinin, oranlarının gösterişdiği videolar olması öğretici olurdu. Yanancı videolarda bu şekilde yapılıyor. Bir binanın baştan sona yapımı, teknik ve malzemleri ile gösteriliyor.
ahmet çakır sizin videoların hepsini izledim çuval ev saman ev sıkıştırılmış saman taş tuğla bir çok yapı var sizin yapı da çok hoşuma gitti lakın ben cam yünü vernik gibi ilerde beni hasta edecek diyen çekimser kaldım sıkıştırılmış toprak yapı çok uygun asıl maliyet orada alçı kireç ahşap kullanmak olacak gine de en iyi yapılardan avantajlı yapılardan biri emeği geçenler teşekkür ederim.
Kardeşim köye ev yapacak ona izler izlemez gönderdim linki .Çok değerli bir paylaşım olmuş Ahmet bey oğlum emeğinize sağlık.Kahramanmaraşlıyız annemin evinin üzerini yapmıştı kendine ev ağır hasarlı.😒
6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Deprem sonrası içeriklerime ara vermiştim, önceden çektiğim bölümleri bir süre yayınlamama kararı almıştım. Doğal yapı malzemeleri kullanarak sağlıklı ve hızlı yapılabilecek ev çalışmalarına yoğunlaştım. Hazırladığım video serisinin ilk bölümü olarak Prof. Dr. Bilge Işık hocamızla yaptığımız çalışmayı paylaşıyorum. Uygulama örneklerinin olduğu diğer bölümleri seri olarak yayınlayacağım. İyi seyirler, sevgiler.
Süper, uygulamalı olarak görmek çok etkili. Kerpiç ev yapımı videoları çok iyi olur. ❤
Ahmet bey, bence kentsel nüfusun kırsal bölgelere akması gereken bir süreç yaşıyoruz.Bu anlamda kırsalın kadim yapı malzemesi olan kerpiç ile ilgili farkındalık yaratmak ve yapı sistemlerinin uygulanmasını sağlamak amacıyla önderlik etmeniz gerektiğini düşünüyorum..
Kahramanmaraş, Göksun Mehmet bey köyünde 130 kerpiç ev var. Yaşanan 3 büyük deprem ve sonrasında sadece Göksun'da yaşanan 3 binden fazla artçı deprem sonrası tek bir tane bile ev yıkılmadı. Bu kerpiç evlerin 10 dan fazlası 30-40 yıldır içinde yaşanmayan bakımsız evlerdi buna rağmen yıkılmadılar. İçlerinde ağır hasarlı olanlar olmasına rağmen tek bir ev bile yıkılmadı. Buna rağmen artık kerpiç eve artık izin verilmeyeceği söyleniyor.
👏👏👏👏👏❤️❤️❤️
@@cetincanli Dünya yeniden kerpiç evlere dönerken bizim hükümet inşaat firmalarından beslendiği için geleneksel inşaatlardan kaçacak yasalar çıkarıyor.
20 yıllık inşaat tecrübem oldu. Endüstriyel inşaat malzemelerinin hepsini şantiyelerde deneyimledim. Yeni inşaat malzemelerinin insanın doğasına ve çevreye uyumlu olmadığına şahit oldum. Çalışırken hep yüzlerce yıl önce yapılan inşaatların kalitesi karşısında acizliğimizi gördüm. Ülke genelinde yatay mimariye geçilmesi ve doğal malzemelere dönüş olması gerektiğine yürekten inanıyorum. İnsan nasıl nefes almadan yaşıyamaz bina da öyle. Emeğinize ve katkınıza teşekkür ederim. Farkındalık yaratması için bu videonun milyonlara ulaşmasını dilerim, sevgiler
50 yıl önce kendi evimizi ustalar tutarak yaptık, attığımız betonu 1 ay suladık. Rahmetli babam 2 metreye yakın temel kazmıştı.
Dedemler köyde ustalarla kendi evlerini kendileri yapmışlar.kumunu bilmem hangi köyden hatılını bilmem hangi dağdan ocak taşlarını bilmem hangi ocaktan getirterek.birde evin içindeki dolapların kapakları ince ahşab süsleme,en dış kapısı zaten bir harika.banyoları odada duşa kabin gibi.dedemin evinde üç tane banyo tuvalet vardı.biri ebeveyn banyosu olmak üzere.
Acaba şimdi bir kulübe yapamazmıyım ben dedemin parsellenmiş harmanında.(bu da ayrıca acı veriyor.)
@@otantix1029merak ettim ne oldu o eve?
@@edithsenyuva75 duruyor.dedemler ve dayım vefat etti.yengem oturuyor.bizi de eve koymuyor:)ama bu yetmişsenelik bir ev.çeşitli tadilatlar oldu.annem,öküz arabalarıyla kumunu, taşını çok taşıdım der.o köyde genellikle herkesin evi bu şekilde idi.iki katlı içten merdivenli.şimdi köy talan edildi,satıldı,yabancılara peşkeş çekildi.yani bir vahşi satım alım.köyün nimetlerinden, doğasından çok faydalandım.çok severdim doğayı ve doğalı.burası Marmara'da Kefken ve kerpe 'ye(turistik yerler)çok yakın bir manav köyü.hatıralarım çok.
Merhaba 20 yıllık tecrübenize saygım sonsuz ama sıkıştırma toprak başka kerpiç başka bu sistem bana çok güven vermedi. Sizin de fikrinizi almak isterim.
Adı güzel soyadı güzel pek kıymetli hocamızı tanımaktan gönendim, yüreğim yumuşadı yemin ederim.Sevgili Ahmet sen bir tanesin!
İnanılmaz bir ev yaparsam bu yöntemi kullanmaya karar verdim.Çok insancıl.çok başarılı bir video tebrikler
Hayranlıkla kulaklarıımı dört açtım dinliyorum sevgili Ahmet!
Harika bir video olmuş Ahmet bey. Bence mutlaka sıfırdan her detay ile uygulamalı olarak (3x3 9 metrekare gibi) küçük de olsa alker bir yapı nasıl yapılır neler hissediyorsunuz bir video çekmeli. Mutlaka...
İçinden bir şeyler alabildiğimiz; eğitici, öğretici ve keyifli bir söyleşi. Söyleşiden ziyade ders niteliğinde bir program. Emeklerinize sağlık Ahmet.👍🏿👍🏻👍🏿👍🏻👍🏿
Çok teşekkürler, sevgiler.
@@ahmetcakir biz sizi daha çok görmek, daha çok izlemek istiyoruz. Aydınlanıyoruz, bilinçleniyoruz.
Bilge hocayı tv de kerpiç evler konusunda izlemiştim. Çok teşekkürler.
Bilge Hocama ve takip ediyordum sizi zaten ahşapla uğraşmalarınızı ama bu toprak olayı bir başka olaymış, tabiatın nimetini teknoloji adı altında nasıl heba ettiğimizin göstergesi. İnşallah tüm insanlarımız doğallığa geçer ve sağlıklı bir yaşama kavuşur. Saygı ve hürmetler.
1.05.00 dan itibaren toprak, kireç alçı karışımının ölçülerini bulabilirsiniz...muhteşem bır yöntem...inşaallah evimi bu yol ile yapacağım. Kendim ve ekibimle kalıplar ve hilti ile çalışarak. Şayet evi beğendirebilirsem bunu meslek edinerek anahtar teslim binalar yapıcam. Kendisi çamurdan imal edilen insanoğlu için en uygun barınaklar da çamurdan olmalı
Hadi inşallah
Yaptınızmı evinizi Murat bey
Ev yapımına başladınız mi
Bende senden öyle bir ev almak isterim muratcığım kerpiz ev hep hayalimdi rahmetli babamda kerpiz ev yapmıştı sanırım isteğim ondandır.
Hocamın anlattığı gibi toprak saman karışımı olurdu birde öyle tek tek değilde üç dört göz yani merdiven gibi tahtalara konurdu çocukluğumdan hatırladığım ha bide kerpiçler ıslatılırdı çatlamasın diye😊
Alışılagelmiş düzenin pespayeliğini bir kez daha vurguladınız. Şahane fikirler.
Önce Emegi ve bilgisini paylaṣan kiṣlere Teṣekkürler.
Ahmet senin adina Hem sevindim hem'de üzüldüm, keṣke imkan ve bilgin önceden olsaydi'da evini bu yönetmenlige göre yapsaydın. Neysa sağlık olsun, bizleri bilgilendirdin'ya o da çok önemli. Saygı ve sevgiler.
harika bir içerik, mutlaka çevre şehircilik bakanlığının ve diğer ilgili karar vericilerin farkındalığını sağlamak lazım. Tebrikler.
Teşekkürler dostum.
Sayende Bilge hocanın engin bilgilerinden yararlandık. Emeğine yüreğine sağlık evlat.iyiki varsın .🙏
bilge hocayada teşekkür.💐👏
Ayyy!
Ahmet oğlum K.Maraş depreminin tam ortasından çıkıp Evimizi yakınlarımızı kaybettikten sonra bu söyleşi çok güzel
seni görmek çok özel oldu.
Teşekkür ederim canım oğlum
Çok geçmiş olsun, kalbimiz sizlerle. Ben teşekkür ederim, güzel yorumunuz için, saygı ve sevgilerimle.
@@ahmetcakir sen her güzel yoruma layıksın canım oğlum
Varlığınız ne kadar güzel💚💚
Doğaya, doğallığa, sürdürülebilir bir hayata dair verdiğiniz emekler için çok teşekkür ediyorum 🙏🙏
Devamını heyecanla bekliyoruz.
Çok faydalı bir söyleşi olmuş. Sayın hocamıza ve size çok teşekkür ederim.
Sen ne güzel bir insansın abi yıllardır kerpiç veya ahşap ev fikrimde dolaşıp duruyorum Alker in varlığını bize göstermede aracı olduğun için minnettarım umarım bu evleri buradaki herkes gibi bende yapma hayaliyle heyecanlıyım 🙏🙏🙏
Teşekkürler.
Desteğiniz için teşekkürler Metin abi.
Harika bir içerik olmuş. Elinize sağlık. Şimdi sıra bu yöntemle adım adım bir ev nasıl inşa edilir onu yapmaktır artık. Böylece kerpiç ev nasıl yapılır bilgisi dalga, dalga yayılır ülkeye.
Çok faydalı. Eskiye dönüşün faydaları diyorum. 👌👍✋️
Ahmet kardeşim bilgi dolu,eğitici bu çalışman dan dolayı,sana ve hocamıza çok teşekkür ediyorum 😊✋
Gene harika bir içerik hazırlamışsın Ahmet abi. Hocamıza ve sana çok teşekkür ederim. İzleyenler destek olmak için beğenir ve yorum yazarsa bu çalışmanız daha fazla insana ulaşır.
Yatay mimari dediğiniz kaç kata kadar olur acaba ? Biraz bilgi verirseniz sevinirim
Çok teşekkür ederiz. Güzel bilgiler edindik. Kendi yeri olan ve ev yaptırmak isteyenler için beton yerine kerpiçi tercih etmek daha mantıklı olur.
@xherax.Kerpiç yada taş ev hem sağlam hemde sağlıklı
Kendi sorunlarini arastiran kafa yoran sorunlarini cozecek öz güveni olan cözen insan cok degerlidir
Bravo Almanyadan Sizleri dinledim Sizin Gibi Insanlar lazim Dusüncelerinizi katilmamalari lazim
Teşekkürler Ahmet Çakır bey. Teşekkürler Bilge hocam yılların deneyimini bizimle paylaştınız. Benim için çok bilgilendirici oldu. Köy evinde uygulayacağım.
Senden de ufak bir yapı örneği bekliyoruz.
İçimiz açıldı, çok güzel bir paylaşımdı.
Ufak bir yapı örneği üzerinde çalışmalara başladım, yakında paylaşacağım.
Prof. Dr. Bilge Işık hanm'ın bilgilerinden ve tecrübelerinden faydalanmak paha biçilemez bir şey. Böyle bir video hazırladığınız için size ve sayın Bilge hanıma çok teşekkür ediyorum.
Bir mimar olarak, böyle kıymetli bilgiler paylaşıldığı için minnettarım
1:2O:44 Arge çalışmalarına bayılıyorum ,bu işin en güzel yanı ,heyecanı hiç bitmiyor , çok güzel... Heykel deniycem ,hurç ve yontu dokusunu çok merak ettim ...
Teşekkürler Hocam ,Teşekkürler Ahmet ....
Deprem bölgesindeki yakınlarım,yayladaki betonarme evlerde kalmak zorunda kaldılar.Yalnız sobayı sürekli yaktıkları halde ısınamamışlar.Arada eski birkaç kerpiç ev varmış,duvarlar ısındıktan sonra,daha az yaktıkları halde daha sıcakmış ve sıcaklığı uzun süre muhafaza ediyormuş
Araştırdığım bir konuydu teşekkür ederim.
Ben kerpiçi Ahmet bey ve Bilge ışık hocadan öğrenmiştim birbirleriyle buluşmaları çok güzel olmuş her ikisinede çok tşk
Harika... Tebrikler
Tebrikler Ahmet Hocamızada çok teşekkürler
Yaşanılan bu derin felatin yaralarının sarılmasını diliyorum. Sizleri görmek ten mutluluk duydum. Ahmet Bey, e teşekkür ediyorum. Güzel bilgilerden haberdar ettiniz.
Sayın Bilge Işık hocamıza ve bilgilerini bize ulaştırma olanağını oluşturan Sayın Ahmet Çakır'a çok teşekkür ederim. çok kıymetli bilgiler, sağolun :)
Daha önce takipte olmama rağmen, bu videoyodan Ah köyüm paylaşından haberim oldu , ufkum açıldı bu konuyu daha ilgili takip edeceğim, hocama saygılar, bu bilgileri paylaşıma sunduğunuz için teşekkürler 👍
deya deniz bir hocayla tanıştık sayenizde. allah sağlık versin ve uzun yıllar bilgilerini yaymaya devam etsin.
Çok bilgilendirici bir video hem hocama, hem de size teşekkürler. Bu konuda paylaşacağınız sonraki videoları da merakla bekliyorum
Desteğiniz için teşekkürler.
Tebrikler faydalı bir içerik olmuş
Teşekkürler dostum.
Çok sevindim. Güzel, doğru konu. İnanır mısınız?? Oğlum evde kerpiç üretmeye çalışıyor. Önce anlamsız bir çaba hatta komik gelmişti. Fakat depremle farklı yapi üretim teknikleri önem kazandı. Imar mevzuatı yapsatçıya göre şekillenmiş. Bireysel konut üretimi neredeyse imkansız.
Bilge hoca benim hocamdı ve inanılmaz kıymetli bir insandır ❤️ şuan dinlerken gözlerim doldu
Kerpiç evi uzun zamandır araştırıyorum. 5 yıllık planlarım içerisinde aynı sizin gibi kırsalda bir yaşam alanı oluşturmayı ve burada oluşturduğum yapıyı sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere mümkün olduğunca oluşturmak niyetindeyim. Videonunda neredeyse sonuna gelmiş bulunuyorum, bir taraftan fikirlerimi paylaşmak istedim.
Sizin denediğiniz horasan harcı, güncel kerpiç evler üzerine çok fazla araştırma yapıyorum ama burada bir açmaz var diye düşünüyorum. Öncelikle çift katlı yapılarda hafif çelik yapıya göre daha az avantajlı olduğunu gördüm deprem açısından. Ama diğer taraftan kerpiç evlerde de kazandığımız ısıtma soğutma avantajı ve nefes alabilirliği açısından kerpiç yapılar ön plana çıkıyor.
Çok fazla uzatmak istemiyorum ama şunları söylemeden geçemeyeceğim. Hocamız bu konuya yıllarını vermiş, aynı şekilde ahşap yapılara yada hafif çelik yapılara da büyük emek vermiş insanların tecrübelerini dinledim. Hepsinin artı ve eksi yönleri var. Keşke gelenekseli ve modernliği içiçe kullanacak projeler geliştirsek. Dış yüzeyde suya dayanıklılık, ortada ısı geçirgenliğini minimuma indirsek ve iç yüzeyde de sağlık ve ısı depolamayı kullansak mesela, ve bunları yaparken yapıların dayanıklılığından ve uzun ömürlülüğünden ödün vermeden yapsak bunu. Ama malesef kendi alanında yıllarını harcamış insanlar diğer yöntemlerle yeterince hemhal olmuyor galiba.
Uzatmayayım dedim ama çok uzun oldu. Son olarak Bilge hocam halkın bu çalışmalarınızdan daha çok faydalanması için lütfen sitenizi daha kullanışlı tasarlatacak destek bulun ve lütfen birde sitenizin Türkçe dili de olsun.
Video için teşekkürler ama aklımızda çok soru kaldı. Umarım böyle bir video daha yapılırda aklımızdaki soruları size iletmenin bir yolunu buluruz.
Çok teşekkür ederim, çok kaliteli bir paylaşım olmuş bilgi dolu...
Tebrikler Ahmet kardeşim. Geçmişimizin ve geleceğimizin yıkımı olan depremler,hele Yurdumuzun deprem hatlarında olmasıyla, vatandaşlarımızın hepimizin akılcı,aydınlatıcı bu hayatı önemli bilgileri bizlerle güzel düşünüp bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler her ikinize de.Fikirlerinize düşüncelerinize sağlık Ahmet kardeşim. Bay.
Hayırlı günler dilerim güzel bir ve bilgili bir sohbet olmuş bizim köydeki evde kerpiçten hala sağlam elli beş yıldır eski ustalar çok iyydi eşimin dedesi ustaydı eşimde ustaydı kendi durdukları evi iki katlı altında hayvanlar kalırdı üstünde biz ev altı odalı önünde büyük bir balkonu cardı o evi tam yedi yıl da yapmışlar taş ve çamurla köşelere direk yerine kalın ve uzun ardıc ağacı koymuşlar iki kat evi taşla örmüşler insan bakınca hayran kalıyor eski yapılara bende çok severim eskiye ait her şeyi hocamızın ağzına sağlık çok teşekkürler iyiki varsın ❤😂
@gulcanarslan2047..İzmir'in İlçelerinde sizin bahsetmiş olduğunuz eski mimarıi yapılı evler çok var hatta İlçelere bağlı köylerinde dahi ne yazık ki hepside sanki kaderi imiş gibi terk edilmiş bitmiş bir vaziyette duruyor sahipleri de hiç bir şey yapmadıkları gibi satışa sunanlarda akıl almaz fiyatlar istiyorlar o atıl evlere.
Kardeşim çok güzel bir video olmuş çok teşekkürler kısa kısa shorts videolar olarak da çok güzel olur aslında
Çok ama çok beğendim. Videonun bilgi kısmını söylemeye gerek yok. Terapi kısmı apayrı bir şey. Teşekkürler.
😊 Çooook çok sahane hocamiza tesekkur ederiz.
Çok etikdilendim, harika bir video olmuş. İyiki varsınız. Sağlıklı bir yaşam dilerim. Elinize sağlık.
Gerçekten nasıl mutlu oldum kelimelerle ifade edebilmem mümkün değil..böylesi bir video içeriğine gerçekten ihtiyaç vardı.muhteşem bilgiler..heyecanla izliyorum..bilge hocamıza değerli bilgeliği için sonsuz teşekkürler..size de ayrıca minnettarlık duyuyorum faydalı olduğunuzu bilin isterim..Sevgiler💚😊
Ahmet bey size ve Bilge hocam teşekkürlerimi sunarım, böyle güzel konuları bizimle paylaşmanız mutluluk verici. Ayrıca, son bölümde kerpiç yapım aşamasını çok hoşuma gitti, çalışmalarınızın devamını dilerim...
Sağolun varolun harika bir bilgilendirme..
Ahmet Bey, öncelikle seçtiğiniz konu için, özeniniz ve duyarlılığınız için size çok teşekkürler. Daha önceki videolarınızı da izlemişitik ele aldığınız konuların ne kadar önemli olduğunu bu günlerde daha iyi anladık. Hocamızı dinlerken bu alanın ülkemize ne çok fırsatlar sunduğunu görmemek imkansız, keşke politikacılar ve karar vericiler de izlese. Neden bunlar gerekirse uluslararası fonlarla ulusal düzeyde projelere dönüştürülmesin. Böyle projelerde gönüllü olarak seve seve yer alacak binlerce insan olacaktır. O zamana kadar bizler sizi takip edip tüm yönleri ile bu konuda bilgi edinmeye çalışacağız. İyiki sizin gibi insanlar var bu Dünyada🙏
Bilgilendirme için sağolun, varolun. Celal Erdem inş. yük. müh.
emeğinize sağlık, çok faydalı bir video olmuş. yılların tecrübesi ve birikimi bu kadar net anlatılır bu kadar cömertçe paylaşılır. ne kadar teşekkür etsek az. çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
Yapı teknik mezuyum ve 22 yıldır yurtdışındayım. Türkiyede köye göçenlere hep tavsiye ettiğim bir inşaat yöntemidir toprak ev ...ilk defa bu konuyla ilgilenen ve değer veren birini gördüğüm için çok mutluyum. Oynatma listelerimde bir çok konu başlıklı yurtdışında yapılan seçenek görebilirsiniz.
Bu sadece doğal evlerle ilgili listemin linki... th-cam.com/play/PLHoHglyfshJLrXc1f17EjpSOea6e1ytHE.html ... Selamlar okyanustanan 👋
İzninizle bu vieonuzu da alıyorum listeme
Katkınız için teşekkürler, listeleri inceleyeceğim. Tabii listenize ekleyebilirsiniz, sevgiler.
Çok tesekkürler 😍 👍🍀
Videolarını çok özledik.
Değerli Bilgilendirme için+Emekleriniz ve çabanınız için çok tşkler kardşm.
durduk yerde bak neler öğrendik yine 🙂
Hocamıza katılıyorum. Malesef alternatif ve sağlıklı yapıların adı öcüye çıkarıldı bizde.. Betonarme dışında yapılarla ilgilenen bir mühendis olarak hocamıza çok teşekkür ederim.
Teşekkürler 🧿🍀
Teşekkürler
teşekkürler değerli emekleriniz için.
çok yararlı bir bölüm olmuş. Eline sağlık.
Ne kadar keyifli ve doyurucu ,üstelik te eğitici ve motive edici bir söyleşi olmuş🥰
Çok sağlıklı olması nedeniyle kerpici çok sevsem de,depreme karşı nasıl bir duruşu olduğunu bilmediğimden, soru işaretlerim vardı. Bunlara cevap bulma umuduyla açtım videoyu.Ama beklentimin çok üstünde,harika bir yayın izledim.
Hocama da size de çok teşekkür ediyorum.🙏🌺
Muhteşem bilgiler,hârika yalın anlatım,dinlerken duvar ördüm ❤💐🙏🤗
Emeğinize sağlık, çok teşekkürler.
EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM
Çok güzel bir çalışma olmuş. Emeğinize sağlık. Gençlere yeni ufuklar açar inşallah.
37:28 Süleymaniye camisinin ve ayasofyanın temelindeki su kanallarının ray mekaniği ..
Ve Fransadaki Luer müzesinin altındaki su sarnıcının mekaniği ,ray temelli mimari örnekleri ...
Cok guzel bir program olmus elinize emeginize saglik. 👏👍
Çok güzel mir program,bilgilendirici, sağolun,varolun.
Güzel bir video olmuş hepinize teşekkür ederim
Mimar olarak çizmiş olduğumuz bir projede sıkıştırma kerpiç kullanıyoruz. İşçilik olarak ustasını bulmak zor bir yapı türü ama doğal malzemenin yapıda kullanılması çok şeyi değiştiriyor.
Siz çslışmalarınızı nerede yapıyorsunuz. Bunun yasal zemini nedir.Ruhsat veriliyor mu bu tür evlere. Her şehirde yapılıp ruhsat alınabilir mi,bilgi verebilirmisiniz
Ahmet brawo güzel program olmuş teşekkür ederim dostum
Ahmet Çakır bey kardeşimize de bu bilgiyi kitlelere ulaştırdığı ve farkındalık oluşturduğu için minnettarlığımı ve teşekkürlerini sunuyorum.
Çok faydalı bir içerik emeğinize sağlık
28:32 Ahmet aklına saygım arttı ,bravo ..
O kadar güzel açtın ki konuyu ,Kimya geomeyeri matematik estetik bütününü açıkladın ... ___ Ne yazıkki Gençlerin aklını iğdiş eden merkezi eğitim ,tekelcilik ile Liberal ekonomi ve tabiki endüstiyel olan herşey ...
Buna rağmen Gençler ,Genç akıl kendi çıkışını buluyor ❤
Teşekkürler, sevgiler.
Hocama bilgilendirmelerinden dolayı minnettarız.
Çok yararlı bir video olmuş emeklerinize sağlık.
Her bijîyn. Xewate zanyarîy 👌👌👌👌
Harika bir program olmus bilgi ile tecrube birlestirilirse dahada guzel olur yani mimar muhendis ve koylerde bulunan buyuklerle birlikte uygulanmali her topraktan kerbic olmaz icine atılan saman topragin yani camurun bekleme suresi cok onemli bunlara uyulursa icine hic birsey katmaya gerek yok birde koylerde beyaz toprak vardir siva olarak onu yaparlar oda sonradan yapilmaya baslamislardi ama malisef su anda koylerde beton yığınına döndü insallah hersey aslına döner
Çok istifade ettiğim, üstelik Bilge Hoca ve eşi Suat Bey’in teori ve pratiği birleştirdiği akıcı bir video olmuş.
@ahmetcakir Bey’in havalar ısınınca doğal yaşama dair kerpiç ev yapımına başlamanız bizim beklentimiz oldu. İzlemekten çok memnun olduğumu bilmenizi isterim.
Kerpiç hazırlama yönteminin, malzemelerinin, oranlarının gösterişdiği videolar olması öğretici olurdu. Yanancı videolarda bu şekilde yapılıyor. Bir binanın baştan sona yapımı, teknik ve malzemleri ile gösteriliyor.
ahmet çakır sizin videoların hepsini izledim çuval ev saman ev sıkıştırılmış saman taş tuğla bir çok yapı var sizin yapı da çok hoşuma gitti lakın ben cam yünü vernik gibi ilerde beni hasta edecek diyen çekimser kaldım sıkıştırılmış toprak yapı çok uygun asıl maliyet orada alçı kireç ahşap kullanmak olacak gine de en iyi yapılardan avantajlı yapılardan biri emeği geçenler teşekkür ederim.
Salamunəleykum cox dogru bu samanlı palcık su qarışımından alınan kerpic cox davamlı ve berk olu tam quruduqdan sonra kırmaq cok zor olur ,
Çok ilginç bir uygulama ilk fırsatta deneyeceğim.
Çok teşekkürler
Bilge hocamızdan eğitici öğretici videolar kitaplar görmek isteriz çok faydalı olur
Çok teşekkürler ❤❤❤
Bunu iyice öğrenmek istiyorum
Teşekkürler 🙏
Teşekkür ederiz.
Ben teşekkür ederim, iyi ki varsınız.
Ah hocam canım hocam bizim de öğrenciliğimizde de 3 aydı staj ❤️❤️🥰
Kardeşim köye ev yapacak ona izler izlemez gönderdim linki .Çok değerli bir paylaşım olmuş Ahmet bey oğlum emeğinize sağlık.Kahramanmaraşlıyız annemin evinin üzerini yapmıştı kendine ev ağır hasarlı.😒
Sayin hocam sen dua et bu düzen seni ortadan kaldirmamış