Çam Fidanı Nasıl Dikilir? Toros Sediri Dikiyoruz

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 17 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 6

  • @curlykipper
    @curlykipper 10 หลายเดือนก่อน +1

    Efendim, eğer bir bitkinin yumurta kabuğundan kalsiyum alacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz ve başkalarına da yanlış bilgi veriyorsunuz. Bitkilerin topraktan besinleri nasıl emdiğine dair anlayış eksikliğini gösterir. Bitkiler, ihtiyaçlarını toprakta bulunan veya çözünebilir gübreler şeklinde eklenen çözünebilir besinler şeklinde alırlar. Yumurtaları kalsiyum için geri dönüştürmek istiyorsanız öncelikle kalsiyumu çıkarmanız gerekir ve bu kolayca yapılabilir. (ingilizceden türkçeye)

    • @muhtelifmeseleler6939
      @muhtelifmeseleler6939  10 หลายเดือนก่อน +1

      Yumurta kabuğundaki kalsiyumu ortaya çıkarmak için asitle reaksiyona sokmak gerekir. Toprağa eklenen yumurta kabuğundaki kalsiyumdan bitki şimdilik yararlanamaz ama seneye ve sonraki senelerde yumurta kabuğundaki kalsiyumdan fidan da yararlanır. Unutmayalım ki en iyi çözücü doğa ve zamandır. Fidan toprağına yumurta kabuğu eklenmesinde bir sakınca yok. Çöpe atılacağına fidan toprağına girsin; zaman içerisinde faydası olur, zararı olmaz. Toprağa yoğun miktarda çözülmüş kalsiyumun karışması doğru olmaz. Yoğun kalsiyum topraktaki bazı süper elementlerin bağlanmasına yol açar. O sebeple yumurta kabuğundaki kalsiyumun doğal seyrinde yavaş yavaş toprağa geçmesinde fayda var. Gördüğünüz üzere kimyasal bir madde kullanmıyoruz. Tamamen doğal ürünlerle ekim dikim çalışmaları yapıyoruz.

  • @fikretbasturk4286
    @fikretbasturk4286 9 หลายเดือนก่อน

    Kumda köklerine atılabilirmi

  • @kenandemir2114
    @kenandemir2114 3 หลายเดือนก่อน

    1 senede kac cm büyür?

    • @muhtelifmeseleler6939
      @muhtelifmeseleler6939  3 หลายเดือนก่อน

      Fidan ilk dikildiğinde evvela kök gelişimi için çalışır. Zaten öncelik fidanın hayata tutunması ve kurumaktan kurtulmasıdır. Dikimini izlediğiniz sedir fidanı altı ay gibi kısa bir sürede hem kök gelişimini güçlendirdi hem de 18 cm boy verdi. Sonraki senelerde daha güçlü gelişir. Küresel ısınmaya duyarlı dikim yöntemleri uygulamak artık hayati önem taşımaktadır.