En iyisi eskiden yapılan çift sıra örülen kara tuğlalar muazzam sağlam 50yıldır hiç mi kabarmaz hiç mi dökülüp çatlamaz ses ve ısı yalıtımı desen müthiş keşke yeni evlerde böyle yapilsa
Onlara şimdilerde klinka preslenmiş tugla diyorlar,aynen öyle sağlam ve ısı yalıtımı çok yüksek, malesef fiyatı çok yüksek normal tugla fiyatı 3,50 civarı klinka preslenmiş tugla 20 TL civarı.ama klinka tugla yaptinmi mantolamaya gerek Yok bence o anlamda fiyatı ordan indirmiş olursun.
Köyde eski evimi tadilat yaptırmak için usta çağırdım iki usta geldi onlarda bu eski eve ve ağaç duvar üzerine harç gitmez mutlaka tuğla duvar yapacağız dediler sonuç balyozla yıkılmayan ağaç duvar ve az bir mala vuruşu ile bu kırılan tuğla o anda içim yandı ama artık iş işten geçmişti 😢
ıscılık malıyetının fazla oldugu ve ınsaat zamanının kısıtlı oldugu durumda gazbeton daha avantajlı sanırım. moskova nın 100 km dısında dusundugum bır yazlık ev var. arastırdıgım kadarıyla bızım ıcın dogru secenek bu olacak... zemın gevsek ( gol e cok yakın ve genel olarak rusya topragı bataklık gıbıdır)
Niğde de 135 m2 tabanlı dubleks evim için; soğuk bölgede ısı yalıtımı olarak anladığım 15 lik bims, içte ve dışta 2 cm lik kara sıva ve üzerine de weber m352 en üste de 150 yoğunluklu, 5 cmlik plaka taş yünü. Doğru mu anlamışım hocam?
Abicim merhaba tek oda bir bağ evi yapmayı düşünüyorum ustalığım var ama tuğla örecek kadar değil ,5 cm lik gaz beton ile yapsam sizce nasıl olur yer ankarada
Merhaba. Kendi şahsi fikrimi paylaşmak adına söylüyorum, hiçbir şart ve koşulda gazbeton kullanmam. Ayrıca Ankara gibi kışı soğuk bir yerde bağ evi yapacak olsam ve yer sorunumda olmayacaksa 25 lik BİMS ile duvarlarını örerim sonra içini ve dışını kara sıva veya pratik olması açısından tamir harcı ile sıvarım mis gibi olur. Kışın içerisinde soba yaktın mı sıcacık mis gibi olur. Torunlarına bırakacağın bir yapı yapmış olursun. Tabiki başında söylediğim gibi bu benim şahsi fikrim. Günün sonunda son karar sizin. Saygılarımla.
@@artugarhan3134 çok teşekkür ederim abi yalnız asıl sorun benim işciliğimin onu yapabilcek kadar olmaması ve alan küçük olduğu için sobayla orayı ısıtabilirim diye düşündüm birde uzun ömürlü olmasına gerek duymadığım bir yer olcak 5 sene bile bana yeter .bu işcilik be alanın küçük olmasındaki fikriniz nedir
@@tunahansanl7985 Selamlar. Gazbeton da olsa Tuğla da olsa günün sonunda duvar örme mantığı aynı. Sadece malzeme ve kullanılacak bazı ekipmanlar değişir. Gazbeton kullanırsan el testeresi ile bile kesip şekillendirebilirsin, tuğla olsa mala ile kırarak bile şekillendirirsin ama BİMS olursa elmas spiral gerekir kesmek için vs. İlk cevapta detaylı bir şekilde durumu anlattığım ve sonucunda belirttiğim gibi günün sonunda karar sana ve cebine kalmış. Saygılarımla.
Merhabalar hocam hataydan yaziyirum malum depremden sonra evimiz gitti benim ev yaomam lazim yari prwfabrik diyorum yani celik 100 luk profil lerle direkler olacak dis cepe ve ic odalari bims veya youtong yapalim diye dusunuyorum hangisi iyi olur maliyet durumu aralarinda cok fark varmi
Merhaba. Ben hiçbir koşulda Gazbeton kullanmam. Gazbetonun ne bir faydasını ne de avantajını gördüm tamamen reklam ürünü. Zararı var faydası yok. Günün sonunda karar sizin tabiki. Saygılarımla.
Tuğla en iyisidir.Niye.Sağlamdır nerdeyse her tuğla duvar binayı kolon kadar değilse de taşır.Neme dayanıklıdır.Üzerine kara sıva yapılırsa ses yalıtımı iyidir.Sadece ısı yalıtımı konusunda kötüdür.Isı yalıtımı da yapılırsa en sağlamı tuğladır.
ısı ve ses yalıtımı önemli ama günümüzde daha fazla ehemmiyet kazanan bir konu var;radyoaktif,elektromanyetik dalgalara karşı korunmak.malum her tarafımız bu dalgalarla sarılmış hatta silah olarak kullanıldığı,saldırılar olduğu biliniyor.bu dalgalara karşı nasıl bir yapı öneriyorsunuz...?
Merhaba. Bu konu ile alakalı herhangibir deneyimim veya bilgim yok bu sebeple birşey söylemem yanlış olur. Bu konu hakkında bilgisi ve deneyimi olan birilerine danışmanız daha doğru olur. Saygılarımla.
S.a hocam elinize saglik oncelikle ve ltfn cevap vermeniz bizim icin cok onemli koy deki evimizi yaptirdik 3 sene olldu bims ile fakat cati yi sene ye yaptiricagiz yani 3 sene dir yagmurda vesayre bims dogal olarak su cekiyor duvar islaniyor bu bir sorun olurmu? Curur edermi? Duvarimiz daki bins zarar gorumu? Cok tesekkurler
Usta bizim avlu yoldan 80 cm alçak yoldan girişe 80 cm 6 ya 3 mt örülüp içine hafriyat doldurulup üstüne ince beton atılıp yolun dengine getirilecek ve bims örülüp garaj yapılacak dolacak 80cm lik yer tuğlamı olmalı bims mi sağlamlık açısından cevap verirseniz sevinirim
Video da belirttiğim gibi biz projelerimizde herzaman BİMS kullanıyoruz. Her uygulama için uygun, ömürlük, sağlam ve harika bir malzeme. Teşekkürler. Saygılarımla.
@@artugarhan3134 ustam briket içine çok şu çekiyor tuğlada kayıp gidiyor hava geçiyor eline al üfle hava geçiyor bir yere kadar şuan ki briketler nasil şu geçirmezliği hava geçirmezliği acısından ilerleme varmı bilmiyorum tuğla yıllardır aynı
@@kartvelebikartuli551 merhaba. Doğrudan su teması olan geleneksel kil tuğla zamanla zayıflar daha kırılgan olur. Gazbeton su yedikçe peynir olur. BİMS yani Briket de su temasında zamanla zayıflama çok düşüktür çünkü mineral taşların sıkıştırılmasından elde edilir. Yaptığımız açık alan ve kapalı alan projelerde herzaman BİMS kullanırım. Hava geçirgenli yoktur. Harika bir yalıtım özelliği var. Tabiki su geçirgenliği min miktarda var ama sızıntı veya akıntı olacak bir sonuç mümkün değil. Fazla miktarda suya maruz kalınca sadece ıslanır ama suyu emmez kil veya gazbeton gibi. Detaylar için telefon ile ulaşabilirsiniz. Internet de numaramı bulabilirsiniz. Saygılarımla.
bim ve ytong (gazbeton) izolasyon farklarını gösteren bir tablo varmı? birde m2 reel yükledikleri ağılık olarak kıyas yapabilirmiyiz? teşekkürler. güncel fiyatları bilen varmı bim ve ytong un? sıcak iklim güneyde çatı katı kenarları için (1.6-1.8mt yükseklik dış duvar) hangisi tavsiye edersiniz?
Merhaba. Talep ettiğiniz tarzda bir sayısal çalışma veya daha detaylı bir akademik çalışma yapma şansımız günlük işler sebebi ile ne yazıkki mümkün değil. Videolardaki paylaşımlarım kendi uygulamarım sonucu gözlemlediğim ve deneyim edindiğim sonuçlardır. Güncel fiyatları çevrenizdeki nalburlardan öğrenebilirsiniz. Duvar örme konusunda ben herzaman doğal malzeme taraftarıyım bu sebeple döşemenizin beton kalitesini bilmediğim için sadece ben olsam hafif ve nefes alır olması sebebi ile kiremit veya var ise izotuğla kullanırdım. Tabiki günün sonunda tercih sizin. Saygılarımla.
Sakın yapma batırırsın kendini bir mühendise sor neden saçma birşey olduğunu anlatsın sana + yük 0 sağlamlık o harç için emek ve parayla git beton kalıp yaptır c40 perde betondan duvar yap
ustam bodruma kendi depo-ardiyemi yapıym diyorum,sence gaz beton mu yoksa briketmi yada tuğlamı mantıklı ve az maliyetli olur? köşeye L şeklinde duvar yapiym diorum yıllık izinde,birde demir kapı bulcam takcam..hangisi daha ucuza gelir ustam?
Merhaba. Fiyatlar bu aralar çok değişken. Genel bir liste yapıp fiyat çalışması yapmanız daha doğru olur. Alternatif olarak tuğla duvar işine girmeden BETOPAN veya ALÇIPAN da kullanarak bölme yapabilirsiniz. Ancak illa duvar öreceğim derseniz pratik ve hızlı olması açısından şahsi fikrim gazbeton kullanmanız olur. Pratik aletler ve az malzeme ile L duvarınızı hızlıca bitirebilirsiniz. Saygılarımla.
İyi günler. Bahçe için 7x5 (35m2) ev yapacağım. Ytong düşünmüştüm. Fakat çatı ustası duvarları ördür, üste 15 cm çimento tabakası bırakalım. Çelik iskeleti çatıyı bunun üzerine oturturuz dedi. Bims veya ytong bu çatıyı taşır mı? Ve sizin tavsiyeniz ne olur? Teşekkürler
Merhaba. Kullanacağız tuğla ölçülerine bağlı. Yanlış anlamadıysam size söylenen önce duvarları tamamla sonra kalıp çakıp üzerine 15 cm beton dökelim sonra çatının çelik karkasını onun üzerine yerleştirip tamamlarız. Ben kendi şahsım adına paylaşıyorum asla ama asla bu yükü ytonga yüklemem. Ben yapmam. Evin mimarisi nasıl olacak bilmiyorum ama ben olsam en az 2 odalı ortadan geçen duvarın olduğu bir tasarım yapardım. Kesinlikle önceliğim BİMS olurdu, alternatif olarak İzoTuğla sonra standart kil tuğla olurdu. Tavan için dökülecek beton içerisine de demirinden etriyesine hatta becerebilirlerse en az iki üç sıra pilye de ekleyerek döşemenin iskeletini yaptırırdım sonra betonu dökerdim. Tuğla aralarına da en az 1cm KARA sıva koyarak dizerdim vs. Tabiki taktir ve karar sizin. Saygılarımla.
Merhaba. Projenin planına ve kişinin tercihine göre her ikiside kullanılabilir hatta gazbeton da kullanabilirsiniz. Ancak ben olsam ne yapardım şeklinde ilerlersek tabiki BİMS kullanırdım. Ne kadar bir alanınız ve bütçeniz var bilmiyorum ama yığma bir ev yapacak olsam ve yerimde geniş ise dış duvarları en az 19 luk BİMS ile örerdim hatta 25 lik kullanıp, iç duvarlarıda en az 15 lik kullanarak kale gibi bir ev yapardım efsane olurdu. Sonuçta yığma bir ev olacaksa yükü duvarlar taşıyacak, sağlam ve ömürlük olmalı. Saygılarımla.
Merhaba. 25 lik BİMS ile kale gibi ev yapmış olursunuz ancak ısı ve ses yalıtımı başka bir konu. Plaka taş yünü gerçek anlamda ve büyük oranda ısı ve ses geçirmiyor. Mineral tuğla ise yalıtım özelliği olsa bile yine ısı kaybına sebep olur. Kısaca ısı kayıplarını engellemek ve verimli sonuç almak için taşyünü izolasyonu şart. Tabiki herzaman söylediğim gibi tercih sizin. Ne kadar yeriniz var bilmiyorum ama 15 lik bile yeterli olur. Üzerine ön ve arka olmak üzere 2cm kaba sıva atarsanız harika olur. Sonra dış cepheye 5cm taş yünü giydirme sonuç muhteşem. Kaba sıvanın izolasyondaki etkisini kimse inkâr edemez. Hatta fiyat da anlaşabilirseniz Weber elyaflı tamir harcı var Weber Rep M352. Kaba sıva için bunu kullanırsanız sonuç inanılmaz olur. Torunlarınıza kale bırakmış olursunuz. Tabiki bunlar şahsi düşüncelerim. Günün sonunda son karar sizin. Saygılarımla.
Selamlar. Malzemenin dayanımı; yapısı, taşıma kapasitesi gibi değişkenler ile alakalıdır. Kısaca nerede ve ne amaçla kullanmak istiyorsunuz önce bu sorulmalı. Biz tüm konut projelerinde BİMS kullanıyoruz ve harika sonuçlar aldık. BİMS benim için duvar konusunda birinci tercihimdir. İleri düzey uygulamalar yapabilirsiniz bu da sizin bütçeniz, süreniz ve deneyimleriniz ile ilgilidir. Bir projemde daha sağlam duvar yapısı için 2 sıra da bir sıva içerisine boydan boya ince çelik hasır koyduğumu bilirim. Saygılarımla.
Kendi düşüüncemi ve deneyimimi paylaşırsam eğer sağlıklı olmaz. Teknik olarak olur mu evet olur neden olmasın ama dediğim gibi sağlıklı olmaz. BİMS tuğlanın her zaman sıvanarak kaplanması daha sağlıklı hatta kara sıva yapmak harika bir uygulama olur. Ben dış cephede mutlaka sıvasını yapar sonra taş yünü uygulamasına geçerim. Sayılarımla.
@@artugarhan3134 üstat setblok hakkında fikrin ne dir yalıtım yapar mı içi köpüklü olan ve bunu yapsak dışarıdan yine yalıtım yapmak şart mı yoksa gerek kalmazdı setblok tan orsek duvarı saygılarımla
@@gokhandeveci242 Merhaba. İlk defa duydum. Araştırdım ve uygulama videosu izledim. Sadece kendi görüşümü paylaşmak istiyorum. Malzeme; iki BİMS plakanın EPS köpük ile birleştirilmesi ile meydana gelen hafif bir yapı. EPS yüksek basınçta sıvı olarak kalıp içerisine enjekte edilerek hem dolgu malzemesi hemde yapıştırıcı görevi görmüş. Açık olursam ben kullanmam. Bir ailenin sürekli yaşayacağı bir ev veya toplu konut projesinde bu ürünü asla kullanmam. Fiyatı ucuz ise bahçe duvarı örülebilir, yığma bir baraka veya ahır yapılabilir ama ben kendi projemde bu ürünü asla kullanmam, kullanılmış bir projeye ait herhangibir daire yada evide almam. Önceliğim herzaman BİMS dir. İkinci olarak İZOTUĞLA üçüncü olarak da geleneksel Tuğladır. Normal şartlarda kullanılmaz mı tabikide kullanılabilir. Yeni nesil bir yapı malzemesi. Ancak belirttiğim gibi ben asla kullanmam. Saygılarımla.
Artuğ bey merhaba, Bir sorum olacak çok kısaca; BİMS tuğlanın su çektiği bu yüzden nem yaptığı ve 15-20 yıl sonra betonu bıraktığı gibi dezavantajı varmıdır? Teşekkürler. th-cam.com/video/s1QFVOQ7AIE/w-d-xo.html
Merhaba. Öncelikle şunu netleştireyim. Yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere mesleğini bilfiil yapmış bir insanım. Daha teknik bilgi sahibi olmasını geçtim okulun bile yanından geçmemiş hatta hurafelerle yorum yapan insanlardan mutlaka uzak durun. BİMS SÜNGER DEĞİLDİR! SU EMMEZ! Mekanik olarak mümkün değildir! BİMS sıkıştırılmış kayaç malzemedir. Bu sebeple farklı boyuttaki partiküller arasında boşluklar vardır. Bu boşluklardan suyun hareket etmesi normaldir hatta sağlıklıdır. Nefes alan bir malzeme olması sebebi ile sıvayı çok daha iyi bir şekilde yüzeyine bağlar. Su emilimi ve malzemenin ıslanması farklı tanımlardır. Yüzey su tutulması her malzeme için farklıdır. Mikron seviyesinde çatlak ve gözenekleri olan kayaç yapıların, silikon veya plastik yüzeylere göre su tutması daha fazladır. Ancak bu durum suyu emdiği yani bünyesinde koruduğu sakladığı dışarıya zor saldığı anlamına gelmez. Daha detaylı teknik bilgi için iletişime geçebilirsiniz! Saygılarımla. 05337121661
@@artugarhan3134 Detaylı bilgi için teşekkür ederim. Telefon numranızı isminizle kayıt ettim. Duvar malzemesi konusunda kılı kırk yarıyoruz gerçekten. İyi çalışmalar dileriz.
@@artugarhan3134 Kısaca birşey daha, ayrıca BİMS gözeneklerini, kum veya harç ile doldurmak ses ve ısı yalıtımı için extra bir fayda sağlarmı sizce.(sadece yatak odası duvarları için) çünkü evlerde ses izalasyonu çok kötü. Tekrar teşekkür ederiz.
İyi günler ustam köye tek katlı bir ev yapacağım malzeme olarak 25 cm lik SW bims kullanmayı düşünüyorum. Yalıtım olarak yeterlimi. Yapacağımiz yer Ankara bu arada teşekkürler..
Selamlar. Tuğlayı büyük kullanmanız yalıtımı gerçek anlamda arttırmada fayda sağlamaz. 25 lik SW model tuğla ve kara sıva birleşimi ile kale gibi ev yapmış olursunuz. Yalıtım olarak tam verim almak ve ısınmada verimli bir şekilde cebinizi koruyarak tasarruf yapmak istiyorsanız 150 yoğunluklu Plaka Taş Yünü şart. Konu ile alakalı videolarımı kanalımda görebilirsiniz. Saygılarımla.
Ayrıca kara sıvaya bizim buralarda kireç çimento ve kum ile yapıyorlar siz sadece kum çimento ve kimyasal ile karışım yaptığınızı paylaşmış siniz. Biz nasıl bir karışım uygulama liyiz, minumun kaç santim içten ve dıştan sıva uygulaması yapmalıyız. Teşekkürler sabrınız için...
@@ugursonmez8828 Biz sadece m2 si büyük alanlarda şap dökerken kireç kullanıyoruz. Normal şartlarda yüzey sıvaları için kireç kullanmayız. Çimento(Oyak) - Kum - Süt (Teknolatex500 Aderans arttırıcı, çatlamayı azaltıcı kimyasal). En az 1.5 - 2 cm kara sıva hayat kurtarır. Tertemiz kuruduktan sonra üzerine su itici özellikli elyaflı polimer katkılı tamir harcı ile düzeltme yaptığınız zaman torunlarınıza kalacak bir sonuç çıkar. Saygılarımla.
Ben de bahçeye 60 m2 tek katlı ev yapmayı düşünüyorum. Yığma tuğlayı direk kullanmadan uygulamayı düşünüyordum fakat bims de cazip geldi.bims i direksiz kullanabilir miyiz?
Merhaba. Bir malzemenin ıslanması başka bir durum, su emmesi(çekmesi) başka bir durum. BİM normal şartarda su çekmez, yağmur altında kalması durumunda ıslanır. Doğal taş malzemeden üretilen bir ürün. Saygılarımla.
Bims yağmur dışında başka hangi şartlarda suya mahsur kalacak ki ?? Elimize hortumu alıp saatlerce duvara tutmayacağımıza göre. Soru çok basit Bims kısın yağmurda karda su çeker mi çekmez mi ? Çekerse ne kadar çeker? İçeriyi ne kadar etkiler? Net cevap lütfen. Teşekkürler
En iyisi eskiden yapılan çift sıra örülen kara tuğlalar muazzam sağlam 50yıldır hiç mi kabarmaz hiç mi dökülüp çatlamaz ses ve ısı yalıtımı desen müthiş keşke yeni evlerde böyle yapilsa
Onlara şimdilerde klinka preslenmiş tugla diyorlar,aynen öyle sağlam ve ısı yalıtımı çok yüksek, malesef fiyatı çok yüksek normal tugla fiyatı 3,50 civarı klinka preslenmiş tugla 20 TL civarı.ama klinka tugla yaptinmi mantolamaya gerek Yok bence o anlamda fiyatı ordan indirmiş olursun.
Bims içine saplama yaparsan betonla beraber kale gibi olur 2 katlı filan ev yapıyorsaniz kullanın
Usta yutongun eksilerinin sebebini anlatmadın sadece mütahitin cebini anlattın?
Xd
gaz betonun eksisi yok artısı çok. bu adam büyük ihtimalle bims bayisi. 😂ytongu kötülüyor.
Ses yankılanıyor
mikrofonla konuşsanız daha iyi olur. çok yankı yapıyor.
Köyde eski evimi tadilat yaptırmak için usta çağırdım iki usta geldi onlarda bu eski eve ve ağaç duvar üzerine harç gitmez mutlaka tuğla duvar yapacağız dediler sonuç balyozla yıkılmayan ağaç duvar ve az bir mala vuruşu ile bu kırılan tuğla o anda içim yandı ama artık iş işten geçmişti 😢
ıscılık malıyetının fazla oldugu ve ınsaat zamanının kısıtlı oldugu durumda gazbeton daha avantajlı sanırım. moskova nın 100 km dısında dusundugum bır yazlık ev var. arastırdıgım kadarıyla bızım ıcın dogru secenek bu olacak... zemın gevsek ( gol e cok yakın ve genel olarak rusya topragı bataklık gıbıdır)
Niğde de 135 m2 tabanlı dubleks evim için; soğuk bölgede ısı yalıtımı olarak anladığım 15 lik bims, içte ve dışta 2 cm lik kara sıva ve üzerine de weber m352 en üste de 150 yoğunluklu, 5 cmlik plaka taş yünü. Doğru mu anlamışım hocam?
Su yalıtımında nasıl hangisidir
Video cekmişin iz ama crktiginiz yer ses yankılanıyor
Videoyu çekmeden önce sesinin yankı yapaçağını düşnmedinizmi eko yapmış konuşmanız😂
Merhaba. Betonarme ev yapiyoruz. Duvarlari 13 cm tugla. Isi yalitimi sivadan sonrami olacak? Eger montolama ates tugla olursa isi yalitimi gerekecekmi?
Isı yalıtımını sıvacı yapacak sıva ile beraber olacak ateş tuğla ile ısı yalıtımı olmaz köpük yapıştıracak duvara dübel ile mantolama diye araştır
Abicim merhaba tek oda bir bağ evi yapmayı düşünüyorum ustalığım var ama tuğla örecek kadar değil ,5 cm lik gaz beton ile yapsam sizce nasıl olur yer ankarada
Merhaba. Kendi şahsi fikrimi paylaşmak adına söylüyorum, hiçbir şart ve koşulda gazbeton kullanmam. Ayrıca Ankara gibi kışı soğuk bir yerde bağ evi yapacak olsam ve yer sorunumda olmayacaksa 25 lik BİMS ile duvarlarını örerim sonra içini ve dışını kara sıva veya pratik olması açısından tamir harcı ile sıvarım mis gibi olur. Kışın içerisinde soba yaktın mı sıcacık mis gibi olur. Torunlarına bırakacağın bir yapı yapmış olursun. Tabiki başında söylediğim gibi bu benim şahsi fikrim. Günün sonunda son karar sizin. Saygılarımla.
@@artugarhan3134 çok teşekkür ederim abi yalnız asıl sorun benim işciliğimin onu yapabilcek kadar olmaması ve alan küçük olduğu için sobayla orayı ısıtabilirim diye düşündüm birde uzun ömürlü olmasına gerek duymadığım bir yer olcak 5 sene bile bana yeter .bu işcilik be alanın küçük olmasındaki fikriniz nedir
@@tunahansanl7985 Selamlar. Gazbeton da olsa Tuğla da olsa günün sonunda duvar örme mantığı aynı. Sadece malzeme ve kullanılacak bazı ekipmanlar değişir. Gazbeton kullanırsan el testeresi ile bile kesip şekillendirebilirsin, tuğla olsa mala ile kırarak bile şekillendirirsin ama BİMS olursa elmas spiral gerekir kesmek için vs. İlk cevapta detaylı bir şekilde durumu anlattığım ve sonucunda belirttiğim gibi günün sonunda karar sana ve cebine kalmış. Saygılarımla.
Merhabalar hocam hataydan yaziyirum malum depremden sonra evimiz gitti benim ev yaomam lazim yari prwfabrik diyorum yani celik 100 luk profil lerle direkler olacak dis cepe ve ic odalari bims veya youtong yapalim diye dusunuyorum hangisi iyi olur maliyet durumu aralarinda cok fark varmi
Merhaba. Ben hiçbir koşulda Gazbeton kullanmam. Gazbetonun ne bir faydasını ne de avantajını gördüm tamamen reklam ürünü. Zararı var faydası yok. Günün sonunda karar sizin tabiki. Saygılarımla.
Balkona yakın bı yerde konuşsaydinda dinleseydik
Sesinin yankı sorunundan dolayı daha fazla dayanamadım.Sesin yankılı kulaklar pert.
Tuğla en iyisidir.Niye.Sağlamdır nerdeyse her tuğla duvar binayı kolon kadar değilse de taşır.Neme dayanıklıdır.Üzerine kara sıva yapılırsa ses yalıtımı iyidir.Sadece ısı yalıtımı konusunda kötüdür.Isı yalıtımı da yapılırsa en sağlamı tuğladır.
Ytong tuğla daha sağlamdır. Neme karşı daha dayanıklıdır. Tuğla en ucuz maliyetli ve düşük dirençli malzemedir.
Gönlüne sağlık tşkler
ısı ve ses yalıtımı önemli ama günümüzde daha fazla ehemmiyet kazanan bir konu var;radyoaktif,elektromanyetik dalgalara karşı korunmak.malum her tarafımız bu dalgalarla sarılmış hatta silah olarak kullanıldığı,saldırılar olduğu biliniyor.bu dalgalara karşı nasıl bir yapı öneriyorsunuz...?
Merhaba. Bu konu ile alakalı herhangibir deneyimim veya bilgim yok bu sebeple birşey söylemem yanlış olur. Bu konu hakkında bilgisi ve deneyimi olan birilerine danışmanız daha doğru olur. Saygılarımla.
Tavanı ve duvarları (tabi dışarıdan) kurşun levhalarla kaplattır. Cami kubbeleri hep kurşun kaplamadır.
Faraday kafesi
@@aliakinci9397 faraday kafes sadece i rf frekansı için diye biliyorum.
Alker i arastırabilirsiniz. Tüm söylediklerinizin korunmak mümkün değil ama alker en sağlıklı malzemedir.
S.a hocam elinize saglik oncelikle ve ltfn cevap vermeniz bizim icin cok onemli koy deki evimizi yaptirdik 3 sene olldu bims ile fakat cati yi sene ye yaptiricagiz yani 3 sene dir yagmurda vesayre bims dogal olarak su cekiyor duvar islaniyor bu bir sorun olurmu? Curur edermi? Duvarimiz daki bins zarar gorumu? Cok tesekkurler
Çok zor. Saygılarımla. Detaylı bilgi için gün içerisinde arayabilirsiniz. 05337121661.
Usta bizim avlu yoldan 80 cm alçak yoldan girişe 80 cm 6 ya 3 mt örülüp içine hafriyat doldurulup üstüne ince beton atılıp yolun dengine getirilecek ve bims örülüp garaj yapılacak dolacak 80cm lik yer tuğlamı olmalı bims mi sağlamlık açısından cevap verirseniz sevinirim
Video da belirttiğim gibi biz projelerimizde herzaman BİMS kullanıyoruz. Her uygulama için uygun, ömürlük, sağlam ve harika bir malzeme. Teşekkürler. Saygılarımla.
Nevşehir taşından yapılan evler sağlam oluyor bir videoda buna bir video yapalım selamlar
Proje denk gelirse tabiki. Teşekkürler. Saygılarımla.
Bims dediginiz briket degilmi
@@kartvelebikartuli551 evet
@@artugarhan3134 ustam briket içine çok şu çekiyor tuğlada kayıp gidiyor hava geçiyor eline al üfle hava geçiyor bir yere kadar şuan ki briketler nasil şu geçirmezliği hava geçirmezliği acısından ilerleme varmı bilmiyorum tuğla yıllardır aynı
@@kartvelebikartuli551 merhaba. Doğrudan su teması olan geleneksel kil tuğla zamanla zayıflar daha kırılgan olur. Gazbeton su yedikçe peynir olur. BİMS yani Briket de su temasında zamanla zayıflama çok düşüktür çünkü mineral taşların sıkıştırılmasından elde edilir. Yaptığımız açık alan ve kapalı alan projelerde herzaman BİMS kullanırım. Hava geçirgenli yoktur. Harika bir yalıtım özelliği var. Tabiki su geçirgenliği min miktarda var ama sızıntı veya akıntı olacak bir sonuç mümkün değil. Fazla miktarda suya maruz kalınca sadece ıslanır ama suyu emmez kil veya gazbeton gibi. Detaylar için telefon ile ulaşabilirsiniz. Internet de numaramı bulabilirsiniz. Saygılarımla.
bim ve ytong (gazbeton) izolasyon farklarını gösteren bir tablo varmı? birde m2 reel yükledikleri ağılık olarak kıyas yapabilirmiyiz? teşekkürler. güncel fiyatları bilen varmı bim ve ytong un? sıcak iklim güneyde çatı katı kenarları için (1.6-1.8mt yükseklik dış duvar) hangisi tavsiye edersiniz?
Merhaba. Talep ettiğiniz tarzda bir sayısal çalışma veya daha detaylı bir akademik çalışma yapma şansımız günlük işler sebebi ile ne yazıkki mümkün değil. Videolardaki paylaşımlarım kendi uygulamarım sonucu gözlemlediğim ve deneyim edindiğim sonuçlardır. Güncel fiyatları çevrenizdeki nalburlardan öğrenebilirsiniz. Duvar örme konusunda ben herzaman doğal malzeme taraftarıyım bu sebeple döşemenizin beton kalitesini bilmediğim için sadece ben olsam hafif ve nefes alır olması sebebi ile kiremit veya var ise izotuğla kullanırdım. Tabiki günün sonunda tercih sizin. Saygılarımla.
bims için marka öneriniz var mı
Merhaba. Aralarında çok büyük farklar görmedim ancak benim önceliğim hangi marka olur derseniz NUEVA Bims derim. www.nuevabims.com/ Saygılarımla.
Merhaba, elinizdeki bims blok örneğinde 2 tane geniş boşluk var. Bu boşlukların büyük olması dezavantaj mı avantaj mıdır?
TUĞLA GÖZENEKLERİN İÇİNE HARÇ DÖKMEK ÇOK MANTIKI BİR İŞ OLUR MALİYET ARTAR AMA DAHA SAĞLAM OLUR.
Sakın yapma batırırsın kendini bir mühendise sor neden saçma birşey olduğunu anlatsın sana + yük 0 sağlamlık o harç için emek ve parayla git beton kalıp yaptır c40 perde betondan duvar yap
ustam bodruma kendi depo-ardiyemi yapıym diyorum,sence gaz beton mu yoksa briketmi yada tuğlamı mantıklı ve az maliyetli olur? köşeye L şeklinde duvar yapiym diorum yıllık izinde,birde demir kapı bulcam takcam..hangisi daha ucuza gelir ustam?
Merhaba. Fiyatlar bu aralar çok değişken. Genel bir liste yapıp fiyat çalışması yapmanız daha doğru olur. Alternatif olarak tuğla duvar işine girmeden BETOPAN veya ALÇIPAN da kullanarak bölme yapabilirsiniz. Ancak illa duvar öreceğim derseniz pratik ve hızlı olması açısından şahsi fikrim gazbeton kullanmanız olur. Pratik aletler ve az malzeme ile L duvarınızı hızlıca bitirebilirsiniz. Saygılarımla.
@@artugarhan3134 tşk ederim hyrlı işler
İyi günler. Bahçe için 7x5 (35m2) ev yapacağım. Ytong düşünmüştüm. Fakat çatı ustası duvarları ördür, üste 15 cm çimento tabakası bırakalım. Çelik iskeleti çatıyı bunun üzerine oturturuz dedi. Bims veya ytong bu çatıyı taşır mı? Ve sizin tavsiyeniz ne olur? Teşekkürler
Merhaba. Kullanacağız tuğla ölçülerine bağlı. Yanlış anlamadıysam size söylenen önce duvarları tamamla sonra kalıp çakıp üzerine 15 cm beton dökelim sonra çatının çelik karkasını onun üzerine yerleştirip tamamlarız. Ben kendi şahsım adına paylaşıyorum asla ama asla bu yükü ytonga yüklemem. Ben yapmam. Evin mimarisi nasıl olacak bilmiyorum ama ben olsam en az 2 odalı ortadan geçen duvarın olduğu bir tasarım yapardım. Kesinlikle önceliğim BİMS olurdu, alternatif olarak İzoTuğla sonra standart kil tuğla olurdu. Tavan için dökülecek beton içerisine de demirinden etriyesine hatta becerebilirlerse en az iki üç sıra pilye de ekleyerek döşemenin iskeletini yaptırırdım sonra betonu dökerdim. Tuğla aralarına da en az 1cm KARA sıva koyarak dizerdim vs. Tabiki taktir ve karar sizin. Saygılarımla.
Çok teşekkürler. Evet dediğiniz gibi. Oda ve banyo bölmeleri neredeyse ortadan geçiyor. Bilgi için tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla
Ustam merhaba tek katlı müstakil bir ev yapmayı düşünüyorum. Yığma şeklinde olacak. Tuğla mı yoksa bims mi kullanalım.
Merhaba. Projenin planına ve kişinin tercihine göre her ikiside kullanılabilir hatta gazbeton da kullanabilirsiniz. Ancak ben olsam ne yapardım şeklinde ilerlersek tabiki BİMS kullanırdım. Ne kadar bir alanınız ve bütçeniz var bilmiyorum ama yığma bir ev yapacak olsam ve yerimde geniş ise dış duvarları en az 19 luk BİMS ile örerdim hatta 25 lik kullanıp, iç duvarlarıda en az 15 lik kullanarak kale gibi bir ev yapardım efsane olurdu. Sonuçta yığma bir ev olacaksa yükü duvarlar taşıyacak, sağlam ve ömürlük olmalı. Saygılarımla.
@@artugarhan3134 Teşekkürler
Yankı yapmayan Bi yerden anlasaydın iyiydi
Merhaba. Müstaik evde 25 lik bims kullansak ekstradan mantolama yapmak gerekirmi, teşekkürler
Merhaba. 25 lik BİMS ile kale gibi ev yapmış olursunuz ancak ısı ve ses yalıtımı başka bir konu. Plaka taş yünü gerçek anlamda ve büyük oranda ısı ve ses geçirmiyor. Mineral tuğla ise yalıtım özelliği olsa bile yine ısı kaybına sebep olur. Kısaca ısı kayıplarını engellemek ve verimli sonuç almak için taşyünü izolasyonu şart. Tabiki herzaman söylediğim gibi tercih sizin. Ne kadar yeriniz var bilmiyorum ama 15 lik bile yeterli olur. Üzerine ön ve arka olmak üzere 2cm kaba sıva atarsanız harika olur. Sonra dış cepheye 5cm taş yünü giydirme sonuç muhteşem. Kaba sıvanın izolasyondaki etkisini kimse inkâr edemez. Hatta fiyat da anlaşabilirseniz Weber elyaflı tamir harcı var Weber Rep M352. Kaba sıva için bunu kullanırsanız sonuç inanılmaz olur. Torunlarınıza kale bırakmış olursunuz. Tabiki bunlar şahsi düşüncelerim. Günün sonunda son karar sizin. Saygılarımla.
@@artugarhan3134 Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.Tarif ettiğiniz şekilde yapmaya karar verdim,sağolun
@@artugarhan3134 tamir harcını dış cephede kullanmak bayaa maliyetli olmaz mı
@ Kişinin bütçesine ve tercihine bağlı. Sorulursa eğer ben şahsen mevcut şartlara göre ne yapardım söylerim, yapar veya yapmaz tercih kişiye kalmış.
Merhaba, bims tuğlaların malzeme ve işçilik dahil metrekare fiyatı nedir acaba?
Güzel bilgi teşekkür ederim
Direksiz bims yük çeker mi
Selamlar. Malzemenin dayanımı; yapısı, taşıma kapasitesi gibi değişkenler ile alakalıdır. Kısaca nerede ve ne amaçla kullanmak istiyorsunuz önce bu sorulmalı. Biz tüm konut projelerinde BİMS kullanıyoruz ve harika sonuçlar aldık. BİMS benim için duvar konusunda birinci tercihimdir. İleri düzey uygulamalar yapabilirsiniz bu da sizin bütçeniz, süreniz ve deneyimleriniz ile ilgilidir. Bir projemde daha sağlam duvar yapısı için 2 sıra da bir sıva içerisine boydan boya ince çelik hasır koyduğumu bilirim. Saygılarımla.
@@artugarhan3134 yani yük taşıması tugladan iyimidir
@@sefakatrc2019 selamlar. Tabiki. BİMS den kale yaparsınız. Saygılarımla.
Yılların duvarcısıyım en iyisi bims...
bims su emer sünger gibi en iyisi nem almaması gaz beton..bims tuğladan bile kötü..üzerine suyu dök bak noluo bims..
La bi sal bu videoları ya
th-cam.com/video/s1QFVOQ7AIE/w-d-xo.html
Ustam bims üzerine kaba sıva yapılmadan mantolama yapılması doğru mu?
Kendi düşüüncemi ve deneyimimi paylaşırsam eğer sağlıklı olmaz. Teknik olarak olur mu evet olur neden olmasın ama dediğim gibi sağlıklı olmaz. BİMS tuğlanın her zaman sıvanarak kaplanması daha sağlıklı hatta kara sıva yapmak harika bir uygulama olur. Ben dış cephede mutlaka sıvasını yapar sonra taş yünü uygulamasına geçerim. Sayılarımla.
@@artugarhan3134 üstat setblok hakkında fikrin ne dir yalıtım yapar mı içi köpüklü olan ve bunu yapsak dışarıdan yine yalıtım yapmak şart mı yoksa gerek kalmazdı setblok tan orsek duvarı saygılarımla
@@gokhandeveci242 Merhaba. İlk defa duydum. Araştırdım ve uygulama videosu izledim. Sadece kendi görüşümü paylaşmak istiyorum. Malzeme; iki BİMS plakanın EPS köpük ile birleştirilmesi ile meydana gelen hafif bir yapı. EPS yüksek basınçta sıvı olarak kalıp içerisine enjekte edilerek hem dolgu malzemesi hemde yapıştırıcı görevi görmüş. Açık olursam ben kullanmam. Bir ailenin sürekli yaşayacağı bir ev veya toplu konut projesinde bu ürünü asla kullanmam. Fiyatı ucuz ise bahçe duvarı örülebilir, yığma bir baraka veya ahır yapılabilir ama ben kendi projemde bu ürünü asla kullanmam, kullanılmış bir projeye ait herhangibir daire yada evide almam. Önceliğim herzaman BİMS dir. İkinci olarak İZOTUĞLA üçüncü olarak da geleneksel Tuğladır. Normal şartlarda kullanılmaz mı tabikide kullanılabilir. Yeni nesil bir yapı malzemesi. Ancak belirttiğim gibi ben asla kullanmam. Saygılarımla.
@@artugarhan3134 teşekkür ederim bilgilendiriniz için iyi çalışmalar
Artuğ bey merhaba, Bir sorum olacak çok kısaca; BİMS tuğlanın su çektiği bu yüzden nem yaptığı ve 15-20 yıl sonra betonu bıraktığı gibi dezavantajı varmıdır? Teşekkürler. th-cam.com/video/s1QFVOQ7AIE/w-d-xo.html
Merhaba. Öncelikle şunu netleştireyim. Yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere mesleğini bilfiil yapmış bir insanım. Daha teknik bilgi sahibi olmasını geçtim okulun bile yanından geçmemiş hatta hurafelerle yorum yapan insanlardan mutlaka uzak durun. BİMS SÜNGER DEĞİLDİR! SU EMMEZ! Mekanik olarak mümkün değildir! BİMS sıkıştırılmış kayaç malzemedir. Bu sebeple farklı boyuttaki partiküller arasında boşluklar vardır. Bu boşluklardan suyun hareket etmesi normaldir hatta sağlıklıdır. Nefes alan bir malzeme olması sebebi ile sıvayı çok daha iyi bir şekilde yüzeyine bağlar. Su emilimi ve malzemenin ıslanması farklı tanımlardır. Yüzey su tutulması her malzeme için farklıdır. Mikron seviyesinde çatlak ve gözenekleri olan kayaç yapıların, silikon veya plastik yüzeylere göre su tutması daha fazladır. Ancak bu durum suyu emdiği yani bünyesinde koruduğu sakladığı dışarıya zor saldığı anlamına gelmez. Daha detaylı teknik bilgi için iletişime geçebilirsiniz! Saygılarımla. 05337121661
@@artugarhan3134 Detaylı bilgi için teşekkür ederim. Telefon numranızı isminizle kayıt ettim. Duvar malzemesi konusunda kılı kırk yarıyoruz gerçekten. İyi çalışmalar dileriz.
@@artugarhan3134 Kısaca birşey daha, ayrıca BİMS gözeneklerini, kum veya harç ile doldurmak ses ve ısı yalıtımı için extra bir fayda sağlarmı sizce.(sadece yatak odası duvarları için) çünkü evlerde ses izalasyonu çok kötü. Tekrar teşekkür ederiz.
İyi günler ustam köye tek katlı bir ev yapacağım malzeme olarak 25 cm lik SW bims kullanmayı düşünüyorum. Yalıtım olarak yeterlimi. Yapacağımiz yer Ankara bu arada teşekkürler..
Selamlar. Tuğlayı büyük kullanmanız yalıtımı gerçek anlamda arttırmada fayda sağlamaz. 25 lik SW model tuğla ve kara sıva birleşimi ile kale gibi ev yapmış olursunuz. Yalıtım olarak tam verim almak ve ısınmada verimli bir şekilde cebinizi koruyarak tasarruf yapmak istiyorsanız 150 yoğunluklu Plaka Taş Yünü şart. Konu ile alakalı videolarımı kanalımda görebilirsiniz. Saygılarımla.
@@artugarhan3134 peki hocam dedikleri gibi bu SW blokları n yalıtım özelliği varmı?
Ayrıca kara sıvaya bizim buralarda kireç çimento ve kum ile yapıyorlar siz sadece kum çimento ve kimyasal ile karışım yaptığınızı paylaşmış siniz. Biz nasıl bir karışım uygulama liyiz, minumun kaç santim içten ve dıştan sıva uygulaması yapmalıyız. Teşekkürler sabrınız için...
@@ugursonmez8828 Tabiki var. BİMS (Briket) konut, ev, daire, dükkan gibi projelerde kullanılacak yalıtım özelliği en iyi tuğla.
@@ugursonmez8828 Biz sadece m2 si büyük alanlarda şap dökerken kireç kullanıyoruz. Normal şartlarda yüzey sıvaları için kireç kullanmayız. Çimento(Oyak) - Kum - Süt (Teknolatex500 Aderans arttırıcı, çatlamayı azaltıcı kimyasal). En az 1.5 - 2 cm kara sıva hayat kurtarır. Tertemiz kuruduktan sonra üzerine su itici özellikli elyaflı polimer katkılı tamir harcı ile düzeltme yaptığınız zaman torunlarınıza kalacak bir sonuç çıkar. Saygılarımla.
Tuğla gazete kağıdından farkısız alınmaz
BİMS de su çeker su tutat ev rutubetli olur buradan sınacı kürt büloya sevgiler
M2 fiyatı en ucuz olanı bims briket 😁 o yüzden iyidir
Allah razı olsun kardeşim
Ses çok kötü
Ben Malatya'da bahçe içine tek kat 100m2 ev yapmak istiyorum öneriniz nedir
Tuğla olarak soruyorsanız tabiki benim açımdan öncelik herzaman BİMS tuğladır. Birde dış cepheye 150 yoğunluk plaka taş yünü yaparsanız efsane olur. Saygılarımla.
Teşekkürler
Ben de bahçeye 60 m2 tek katlı ev yapmayı düşünüyorum. Yığma tuğlayı direk kullanmadan uygulamayı düşünüyordum fakat bims de cazip geldi.bims i direksiz kullanabilir miyiz?
👍👍👍💯💯💯
başka videoda da bims i asla kullanmayin diyor.. ??? eeeeeee...suyun hepsini çekiyor....
Merhaba. Bir malzemenin ıslanması başka bir durum, su emmesi(çekmesi) başka bir durum. BİM normal şartarda su çekmez, yağmur altında kalması durumunda ıslanır. Doğal taş malzemeden üretilen bir ürün. Saygılarımla.
Bims yağmur dışında başka hangi şartlarda suya mahsur kalacak ki ?? Elimize hortumu alıp saatlerce duvara tutmayacağımıza göre. Soru çok basit Bims kısın yağmurda karda su çeker mi çekmez mi ? Çekerse ne kadar çeker? İçeriyi ne kadar etkiler? Net cevap lütfen. Teşekkürler
Gönlüne sağlık tşkler