Yazılım Bitiyor mu? Kod yazabilen yapay zekalar

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 24 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น • 137

  • @Morleson-m9v
    @Morleson-m9v 9 หลายเดือนก่อน +17

    hocam 100 yıl önceden bile video atmış olsanız bu kadar güzel analiziniz her daim kalıcı, lise çağından beri sizi takip ediyorum. Şu anda bilgisayar mühendisliği okuyorum ve yeni video gelmemesine rağmen dönüp dönüp videolarınıza bakıyorum ve gerçekten çok iyi analiz etmişssiniz.

  • @mm16492
    @mm16492 9 หลายเดือนก่อน +30

    Bugün karşıma çıktı, gerçekten harika bir vizyon

    • @hakanbaris_35
      @hakanbaris_35 9 หลายเดือนก่อน +3

      Şadi Evren hoca TR'de bu konuları youtubeda konuşan belki ilk kişilerdendir. Kendisinin bilgisayar altındaki her alanda doğru bilgisi var, umarım paylaşımlarına, yorumlarına devam eder.

    • @Therealizmirli35
      @Therealizmirli35 8 หลายเดือนก่อน +2

      Evet 7 yıl onceden

    • @giuseppegaribaldi5198
      @giuseppegaribaldi5198 7 หลายเดือนก่อน +1

      Vizyonla alakası yok bu çalışmalar epey bir süredir devam ediyordu zaten

    • @Therealizmirli35
      @Therealizmirli35 7 หลายเดือนก่อน

      @@giuseppegaribaldi5198 bu tip çalışmaları önceden öğrenebileceğiniz platformlar onerebilirmisiniz teşekkür ederim

  • @hakanbaris_35
    @hakanbaris_35 9 หลายเดือนก่อน +6

    Şadi reis 7 yıl önceden kapsamlı tespitlerini yapmış, gerekenleri söylemiş. Teşekkürler hocam, yeni yorum videolarınızı da bekliyoruz, sizin yeriniz apayrı 💫

  • @emrahhakan5462
    @emrahhakan5462 6 หลายเดือนก่อน

    daha bugun gordum videoyu. Helal olsun 7 yil oncesine ait bir video resmen gunumuzu anlatiyor. Java ogrenirken cok kez videolarini izledim ustad. Emeklerine saglik ve mukemmel bir vizyonun var. Saygilar!

  • @643Turkey
    @643Turkey 3 หลายเดือนก่อน

    İleri görüşlülük böyle bir şey, tabi bunda Şadi hocamızın diğer yerli akademisyenler gibi yan gelip yatmayıp sürekli araştırma yapmasının ve dünyadaki gelişmeleri takip etmesinin yani emeğinin de büyük payı var.

  • @pwyoutubex
    @pwyoutubex 6 ปีที่แล้ว +2

    Bende sizin gibi düşünmüştüm ,
    Teşekkürler.

    • @enver4805
      @enver4805 8 หลายเดือนก่อน

      Yalnış düşünmüşssün sanılanın aksine yazılımcınını ne yapması gerkeiyorsa yazılımın kendisi artık bunu yapabilecek.. kendini zaten kendi geliştiriyor sana ne ihtiyacı olsun.. Dostum. Ayrıca bu gördügünüz chat gpt vs vs yapay zekanın kendisi değil :D asıl yapay zeka bu değil.. iş daha kokrkunç boyutta az araştır ne demek istedigimi anlarsın... İnsan beyni gibi bir makianın var oldugunu ve kendi gibi beyinler üretebildigi bir kısım varki bu korkunç birşey...

  • @ersin99ersin
    @ersin99ersin 7 ปีที่แล้ว +2

    su sitedeki sayili yararli kanaldan biri

    • @anyone8270
      @anyone8270 7 หลายเดือนก่อน

      knk yaşıyonmu ?

  • @barsyesil8359
    @barsyesil8359 5 ปีที่แล้ว +1

    Faydalı bir video olmuş. Teşşekürler

  • @sezerurun3647
    @sezerurun3647 6 ปีที่แล้ว +1

    Balıkçılık :) Hocamızın balıkçılıkla ilgili anıları var sanırım :) İşin şakası bir yana, Evren hocamız tam bir bilgi küpü, gerçek bir aydın. Bilgilerinizi ve deneyimlerinizi bizimle paylaştığınız için sağolun, teşekkürler.

  • @Magrulaw067
    @Magrulaw067 4 หลายเดือนก่อน +2

    Hocam bu konuyu şimdi güncel bir şekilde yorumlar mısınız lütfen. Devin AI gibi yazılımların yazılımcıları işsiz bırakma potansiyeli var gibi duruyor.

  • @HalilMAYDA-H1M
    @HalilMAYDA-H1M 7 ปีที่แล้ว +24

    Bu işin sonu matrix hocam. Ben şimdiden gönüllüyüm. Trinity gel canım

    • @InMemoryOfNeo
      @InMemoryOfNeo 10 หลายเดือนก่อน

      yapilan çekiliş sonucu sana morpheus cıktı şansına küs.

    • @metafizikvekuantum
      @metafizikvekuantum 9 หลายเดือนก่อน

      bu işin sonu değil başı zaten matrixdi. bir derviş neden yalan söylesinki

    • @HalilMAYDA-H1M
      @HalilMAYDA-H1M 9 หลายเดือนก่อน

      10 yıl sonra bu video gündem mi oldu da yorumlar hep yeşillenmiş.@@metafizikvekuantum

    • @metafizikvekuantum
      @metafizikvekuantum 9 หลายเดือนก่อน +1

      Devin ai. Madalyalı çekik gözlü çocuklar :D @@HalilMAYDA-H1M

  • @0work1-jw4cf
    @0work1-jw4cf 8 หลายเดือนก่อน

    Aslında her konuya değinmiş değerli hocamız ama yine de keşke güncel bi video izleyebilsek

  • @efsaneoyuncu6501
    @efsaneoyuncu6501 7 ปีที่แล้ว

    Hocam Allah Yâr ve Yardımcınız Olsun. 😊

  • @ozguroz1524
    @ozguroz1524 7 ปีที่แล้ว +6

    burada aslında yapay zekadan kastedilen şey çok önemli. günümüzdeki kargacık burgacık yapay zekalar elbetteki insana ihtiyaç duyuyorlar. ama ufkumuzu doğru şekide çalıştırdığımızda yapay zekanın gelişmesi gereken konumun insan zekası olduğunu ve hatta insan zekasının kusurlarının(yaşlanma, hastalanma, unutkanlık) aşılmış versiyonu olduğunu görmemiz gerekir.
    kendi kendini materyal olarak üretebilen ve zihinsel olarak kodlayanbilen yapay zekalar eğer ki insan beyni gibi işlemler yapıp ve yaratabilme noktasına gelirse insana bir gereksinimleri kalmayacaktır. bu elbette çok bilimkurgu geliyor ama bundan 50 yıl önce bilimkurgu gelen çoğu şey şuan hayatımızın sıradan bir parçası. bunu da unutmamak lazım. eğer ki bir yapay zeka kod yazabilirse, ihtiyaç anında ani karar verip kod düzenleyebilirse ve hatta kendi kodları dışında kodlar yaratıp yeni diller üretebilecek ve unları çalıştıracak sistemler üretebilecek noktaya gelirse, o zaman insana doğal olarak gerek kalmaz. aslına bakarsanız insana sadce yazılım alanında değil içbir yerde gerek kalmaz. ve belkide o filmlerd eçok gördüğümüz savaşı yaşarız. burası çok uç bir nokta ama gidişat bu yönde. bilgisayarları sınırsız bir biçimde geliştirmek isten bir insan nesli ve istediği hemen hemen her teknolojiyi er ya da geç başarmış bir insan geleneği kültürü var. insan gibi düşünen taklitçi olmayan ve kodları dışına çıkabilen bilgisayarlar ürettiğimizde sadece mühendisler değil tüm insanlık boşa çıkmış olacaktır. çünkü hükmümüz ortadan kalkacaktır.
    ha bu ileri noktaya gelene kadar üretilen her teknoloji bir süre bu alanın çalışanlarına ekmek kapısı olarak kalacak ve artacaktır ama bir noktadan sonra bu alanın çalışanları eski kalaycılar gibi tek tek işsiz kalmaya başlayacaklardır. yani mutlak sona gidilse de gidilmese de bir süre sonra gelişen teknoloji insanın işini einden alacaktır. zira iş, çalışma kavramları sosyolojik oalrak ihtiyaç kaynaklıdır ve insan neslinin yapmak istediği değil yapmak zorunda olduğu kavramlardır. insan her zamna rahatlığı arar. tüm canlılar böyledir. bu mızrak kullandığımız zamanlarda da böyleydi klavye tuşlarını şakırdttığımız zamanlarda da böyle. bunun sosyolojik ve biyolojik evrilmeleri olacaktır. iyi ya da kötü.
    yapay zeka yerine tasarlanmış kontrol altında tutulabilen teknolojilerle dünyayı otomatlaştırıp refah ve işsiz bir şekilde yaşamak yerine liberal-kapitalist sistem içinde gelişmey tercih eden insan nesli içindeki merak arzusunun da etkisiyle böyle boyundan büyük işlere kalkışıyor. ama bilmemiz gereken bir şey var ki bizim boyumuzdan büyük bir iş yok. beynimiz öyle evrimleşmiştir ki fzik yasaları dahilinde yapamayacağımız hiç bir şey yoktur. er ya da geç. ve bir gün vbizim gibi düşünen ve bizim zayıflıklarımıza sahip olmayan robotlar üretebildiğimizde bu bizim sonumuz olacaktır. çünkü bir antilop da olsa insan da olsa uzaylı da olsa üretilen bir yapay zeka da olsa tüm canlı ve cansızlar doğa kanunlarına tabidir. bizi ve benliğimizi aşan bir teknoloji bizi itaati altına almak isteyecektir. hele ki düşünmek gibi bir işlevi bizden daha iyi gerçekleştirirse.
    biraz konu dışına çıktım ama ben bu sektçöründe uzun vadede işsizlikle başbaşa kalacağını öngörüyorum. ve bunun iyi bir işsizlik olmadığını söyleyebilirim. zira iyi işsizlik diye bir kavram da vardır.
    naçizane dileğim hep yapay zeka yerine yani bir bilgisayara düşünme yetisi verme yerine insna beyninin makinelere aktarılmasını istemiş, hayalini kurmuşumdur. kendi benliğimle ölümsüz bir ortama aktarılmak ve yine kontrolün benim elimde olması evrimde bir sonraki basamak giib gelmiştir. ama yapay zeka yaratmak bana hep kronos un zeusu yaratması sonra ondan korkup yok etmek istemesi ve yenilip yok olmasını hatırlmatmıştır. mitolojiyi küçümsememek lazım. 5000 yıl önce anlatılan bazı hikayeler isan oğlunun her teknolojik çağında defalarca tekrarlanmıştır. ileride de olacaktır. temel sorunlar ve çözümler asla değişmez değişmeyecek.

    • @hasancandogru46
      @hasancandogru46 6 ปีที่แล้ว

      özgür öz Bu dediğin yapay zekanın son noktası, bu sürece gelinince dediğin gibi insana gerek kalmıyor. Yani bütün mesleklerde insana gerek kalmaz. E

    • @byzerefs
      @byzerefs ปีที่แล้ว

      bu sektörü geç ne sen ne de başka biri iş bulamaz bu sektör bunu geliştirirken en son işsiz kalacak olur ki en sonunda işsiz kalır çok önceden yorumu yazmışsınız ama bu kadar yapay zekanın geliştiği noktaya geldiğimizde neredeyse şuandaki her meslekte insana gerek kalmayacak ki insan o noktaya gelirse insanların çalışmak için bin tane daha sektör açılır . siz iyi işsizlik kötü işsizlik demişsiniz bir yazılımcı yapay zekaya yönelir işsiz kalmaz ama diğer mesleklerin böyle bir şansı yok yani şahsen en son yazılımcının işsiz kalacağı çok aşikar

    • @rar3az
      @rar3az 4 หลายเดือนก่อน

      @@byzerefs yazılımcı nah işsiz kalmaz

  • @TheCihan4554
    @TheCihan4554 7 ปีที่แล้ว +6

    teknoloji geliştikçe insanların daha çok boş zamanı olacak. Bu şekilde düşünürsek insanların gelecekte daha fazla boş zamanı olacağı için , eğlence sektörünün (oyun, film vs) ekonomilerdeki ağırlığı artacaktır. Örneğin oyun sektörü çok daha büyük olacak bence.

    • @alibicer7439
      @alibicer7439 6 ปีที่แล้ว +1

      cihan4554 doğru düşünüyorsun kardeşim boş zaman mühendisliği diye bi video izledim dediklerinin hemen hemen aynısı

    • @enisarkan1013
      @enisarkan1013 4 ปีที่แล้ว +1

      sorun şu ki yapay zekanın oyun yapması yada flim çekmesi çok uzak bir gelecekte olaymayacak gtp-3 sagolsun 😂

  • @nazrinrustamova6239
    @nazrinrustamova6239 ปีที่แล้ว

    muhtesem anlatim cok tesekkur ederiz hocam☺

  • @umutgedik5710
    @umutgedik5710 4 หลายเดือนก่อน

    Hocam guncel dusuncelerinizi merak ediyoruz, yeni bir video patlatsaniz 😊

  • @aliihsansenel
    @aliihsansenel 9 หลายเดือนก่อน

    Söyleyeceğim yazılım alanı özelinde değil ama sonu gelen mesleklerin yerine her zaman yeni mesleklerin çıkacağı beklentisinin doğru olmama ihtimali var: Kurzgesagt TH-cam kanalının ne kadar sağlam videolar yaptığını takipçileri bilir onların bir videolarında duyduğuma göre.
    Ayrıca bizi korkutan mesele yazılımcılara ihtiyacın azalmasından ziyade bu azalmanın ne kadar öngörülebilir olacağı ve ne kadar hızlı yaşanacağı.

  • @umutcan6799
    @umutcan6799 4 ปีที่แล้ว +3

    Hocam hazır gpt-3 çıkmışken yeniden bı deginseniz çok iyi olur

  • @engintanrverdi191
    @engintanrverdi191 2 ปีที่แล้ว +1

    çok güzel bir video olmuş hocam enazından endişeleri olan insanlara bence güzel bir umut olmuş

  • @bugra3985
    @bugra3985 3 หลายเดือนก่อน

    hocammm lütfen guncel video ceker misiniiz bu konu hakkında

  • @genetiksayfa1609
    @genetiksayfa1609 7 ปีที่แล้ว +1

    Sizin dediğinize katılmak ile birlikte ben ilerde yazılımın bitmek değilde herkesin kolayca erişmesini bekliyorum internet üzerinden eğitimler çok kaliteli oldu neredeyse ünüversite eğitimi kadar kaliteli kaynaklar var visual studio bunun bir başlangıçı kod yazmaktan görsele doğru gidiyor katılırmısınız bilmem .

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +4

      evet yazılım kolaylaşıyor anca yazılımdaki problemler ve yazılımın uygulandığı alanlar da büyüyor. Yani eskiden bir üniversitede tek bir bilgisayar varken bugün her öğrenciye neredeyse 2 - 3 bilgisayar düşüyor, arabamızdaki, otoyollardaki, çamaşır makinelerindeki ve hayatımızın onlarca noktasındaki çok sayıdaki işlemciyi saymıyorum bile. Yazılım sektörünün bu derece yayılmasının yanında, sektör derinleşiyor da, tıptan hukuğa kadar yakında yapay zekaların yoğun olarak kullanılacağını anlayabiliyoruz. Bu kadar, hem derinlemesine hem enlemesine gelişen bir sektörde web sitelerinden, kitaplardan bulunan bilgiler sizi bir yere kadar getirebiliyor ama orada kalıyorsunuz. Üniversite burada çok önemli bir role sahip, hakkıyla alınan bir üniversite eğitimi sizi, bu seviyenin çok ötesine taşır. Ne yazık ki üniversitelerin %80'i kalite sorunu yaşıyor, özellikle de bilişim ile ilgili alanlarda bu sorun daha da büyük. Dolayısıyla, her zaman işlerin %80'ini yapan bir %20'lik kesim ve %20'sini yapan bir %80'lik kesim var olacak. Söyledikleriniz bu %80 için geçerli ve buradaki iş sahaları eğitim seviyesi ve gelinebilecek noktalar zaten çok fazla ümit vermemeli.

  • @xcolibrix
    @xcolibrix 9 หลายเดือนก่อน +1

    Önce temel işleri yapan şoför, kargocu, hamal gibi insanların işleri bitecek gibi düşünülüyordu ama daha vasıflı olan yazılımcıların, avukatların, psikologların ve doktorların işleri daha önce elden gidecek gibi.

    • @hmatinnn
      @hmatinnn 8 หลายเดือนก่อน +1

      Aynen eskiden white collar düşünülüyordusa şimdi blue collar düşünülüyor. Tek bildiğim şey daim kendini geliştirmek hadi hayırlısı

  • @canbeyileoyuntadnda4037
    @canbeyileoyuntadnda4037 7 ปีที่แล้ว

    Çok güzel ve yararlı bir video olmuş ağzına sağlık abi

  • @OmerDuran-lj6pp
    @OmerDuran-lj6pp 6 หลายเดือนก่อน +1

    Aradan 7 yıl geçmiş.Fikirlerinizde değişiklik oldu mu hocam?

  • @sherlock889
    @sherlock889 7 ปีที่แล้ว

    Teşekkürler hocam

  • @hakankarapnar4865
    @hakankarapnar4865 4 ปีที่แล้ว +2

    29 ağustos 2020 konuştuğunuz şey gerçekleşti :)

  • @emirhanozturk7991
    @emirhanozturk7991 10 หลายเดือนก่อน +3

    Chatgpt 5 sene önce için iyi bir öngörü

  • @mertozdemir6665
    @mertozdemir6665 ปีที่แล้ว +1

    Kesinlikle ve kesinlikle yazılımcıya ihtiyaç azalacak ancak bitecek demiyorum .bunun aksini iddia eden malesef kendini kandırıyordur.

  • @engintanrverdi191
    @engintanrverdi191 2 ปีที่แล้ว +1

    birde hocam dijital para hakkında düşünceleriniz nelerdir.bazı kişiler Hamza yardımcıoğlu gibiler insanın özgürlüğünü elinden alacağını söylüyorlar.nakitsiz toplum

  • @yusuftesla
    @yusuftesla 9 หลายเดือนก่อน

    Hocam 2017 yılında da bu tarz durumlar var mıydı? görünce şaşırdım. Bence gerçekten yazılımın çoğunun farklılaşıcağı çok açık, genel olarak daha üst seviyede yazılımcılar çalışıcaktır ilerde. ama en önemlisi kendi kendine işleri yapan yapay zeka olursa gerçekten sonu gelebilir bence.

  • @mfgucluer
    @mfgucluer 3 ปีที่แล้ว +1

    Vasıflı insanı kısa sürede en doğru eğitimle yapay zekanın yetiştirmesiyle vasıflı insan sayısı artacak ve vasıfsız kalanlarda kırsal hayatı yaşayacak

    • @magnuscarlsen1146
      @magnuscarlsen1146 ปีที่แล้ว

      Yapay zeka seni eğitebilirse bunun anlamı şudur; yapay zeka seni yerinden edebilir, yapay zeka seni eğitemiyorsa korkmana gerek yok, büyük resmi görelim lütfen

  • @obsidianmd
    @obsidianmd 7 ปีที่แล้ว

    18:55'de bahsettiğiniz devleti yöneten yapay zekayla alakalı bildiğiniz filmler hangileri? Bir kaç örnek yazabilir misiniz.

  • @ulascandemirbag6650
    @ulascandemirbag6650 9 หลายเดือนก่อน

    Devin den sonra duvarı izlerken bu video karşıma çıkması ve 7 yıldır burda olması :D

  • @sabinasabi6024
    @sabinasabi6024 9 หลายเดือนก่อน +2

    Vay be adamdaki vizyona bak

  • @irfansener949
    @irfansener949 7 ปีที่แล้ว +5

    Person of interest adlı diziyi bu konuyla alakalı olarak tavsiye ederim. Dizinin ilerleyen senoryalarında devlet yöneticisini yapay zeka yapmak gibi bir fikir atılıyor. Çünkü yapay zekanın insanı duyguları yok zaafları yok gibi şeyler öne sürülüyor mutlaka tavsiye ederim bu konuya merak saran arkadaşlar için

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +8

      evet güzel bir dizi, bir tavsiye de benden (bu bahsettiğiniz özel konu ile ilgili) : appleseed

  • @halilxibrahim
    @halilxibrahim 7 หลายเดือนก่อน

    İleri görüşlüsünüz hocam.

  • @ozcancavga
    @ozcancavga 9 หลายเดือนก่อน

    7 yıl geçmiş, soruya hala yanıt alamadık

  • @HisokaMarrow-ui7ju
    @HisokaMarrow-ui7ju 7 หลายเดือนก่อน

    Chat gpt 4 o dan geliyorum Şadi Hoca'mı bir kere daha dinlemek istedim.

  • @bugra3985
    @bugra3985 3 หลายเดือนก่อน

    arkadaslar tavsiye verin sizce baska bölüme geçelim mi pc mğh kazandım bu sene

  • @engintanrverdi191
    @engintanrverdi191 2 ปีที่แล้ว

    bence hocam yapay zeka ne kadar gelişirse gelişsin hayatta ve işlerde son kararı insan vermeli yapay zeka sadece insanların karar vericilerin,örnek hakim.doktor vb kişiler

  • @okan748
    @okan748 7 ปีที่แล้ว +3

    hocam anadolu lisesinde 2.sinifim programlama dillerini nasil nerden ogrenebilirim

    • @fatihcan6993
      @fatihcan6993 7 ปีที่แล้ว

      Crazy Gamer +

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +6

      bu alanda merakınız olduğunu anlıyorum, size tavsiyem, bu alanda (mesela bilgisayar mühendisliği) çok iyi bir üniversite kazanmanız ve kariyerinizi bu şekilde inşa etmeniz. Ancak boş vakitlerinizde, şimiden başlamak istiyorsanız, şuradaki sıralama ile ilerleyebilirsiniz.
      sadievrenseker.com/wp/?page_id=546
      Başarılar

    • @okan748
      @okan748 7 ปีที่แล้ว

      Tesekkur ederim hocam

    • @fatihcan6993
      @fatihcan6993 7 ปีที่แล้ว

      teşekkürler

    • @ardakaracik1858
      @ardakaracik1858 7 ปีที่แล้ว

      Bu soruyu bende bir başka bu konuda uzman olan birine sormuştum lise 1 öğrencisiyim bende w3schoolstan web tasarımı işini öğren ardından kurslara yazıl diye bir öneri almıştım Üniversiteyi sorunca artık Türkiye'de bu tür donanımlarınıza bakarak alan özel üniversiteler türedi donanımlarını ve projelerini gösterirsen kabul edilirsin demişti

  • @sezerurun3647
    @sezerurun3647 6 ปีที่แล้ว

    Bu yapay zeka konusunun, işi bilmeyen ve yalnızca popüler olduğu için bir yerlerden bu konuya değinen kişiler tarafından, içinin boşaltıldığını düşünüyorum. Yapay zekanın tanımı Alan Turing tarafından yapıldı, çok da güzel bir tanımlama. Ve bu tanıma uyan yapay bir zeka şu ana kadar geliştirilmedi.

  • @nameless6990
    @nameless6990 7 ปีที่แล้ว

    Hocam informaation systems engineering(ıse) hakkında bilgi verir misiniz?

  • @mazeretimvar4033
    @mazeretimvar4033 7 ปีที่แล้ว +4

    Hocam yapay zeka yazabilen, yapay zeka geliştirilse?

    • @reformist4289
      @reformist4289 7 ปีที่แล้ว +1

      yapay ception

    • @hebelehubele0
      @hebelehubele0 8 หลายเดือนก่อน

      ​@inusaraahayır, hala böyle bir model yok

  • @leventbaba8081
    @leventbaba8081 9 หลายเดือนก่อน

    hocam şuanda en mantıklı alan hangisi sizce yazılım da ?

  • @ardayavuz2981
    @ardayavuz2981 7 ปีที่แล้ว

    Hocam merhaba Lise 3 öğrencisiyim ileride Bilgisyar Mühendisliği istiyorum . Gecen yaz Python 3 ün temellerini öğrenmiştim. Ama bu sene okul ve dershaneden dolayı fazla zamanım kalmıyor.Haftada1- 2 gün ayırarak kendimi Python konusunda geliştirebilir miyim yoksa bu süre gelişmek için az mı yani boşa kürek çekmiş mi olurum?

    • @bilimsayar_
      @bilimsayar_ 7 ปีที่แล้ว

      python ile boşa kürek çekmiş olursun daha yaygın kullanılan yazılım dillerine yönel bende

    • @emreeozay
      @emreeozay 7 ปีที่แล้ว +3

      Arda Yavuz ben 12. sınıfım. Sana tavsiyem şimdi Python vs. ile uğraşmayıp ygs-lys çalışman böylece seneye daha rahat edersin ve çok iyi bir üniversite kazanabilirsin. Üniversite kazandıktan sonra da istediğin kadar programlama dili öğrenirsin.

    • @irfansener949
      @irfansener949 7 ปีที่แล้ว +1

      Emre Özay Aynen öyle hocamızında cevabı yaklaşık böyle olucaktır daha önce sorunlar olmuştu bende 11im ygs lys kasiyom üniversite kazandıktan sonra illahi öğreniceksin

    • @ardayavuz2981
      @ardayavuz2981 7 ปีที่แล้ว

      Aynen ben de üniversiteye geçmeden az da olsa bir şeyler bilmek istiyorum ama ayirabilcegim vakit (haftada 1-2 gün) az olucagindan o sürede öğrenilebilir mı onu merak ettim

    • @Devokipqwee
      @Devokipqwee 4 ปีที่แล้ว

      Reis naptın gittin mi üniye

  • @koder_1122
    @koder_1122 ปีที่แล้ว

    yapay zeka var ama o yapay zakaya iş verebilmek bilgiya sahip olmak lazim harkez iş yaptiramaz yol haritasi var har şeyin banca meselen amerkaya dil bilmeyen birisi uraya gitiktan sonra çalişmasi için dil örenmesi gerekir yapay zeka dil çeviri yapar ama onuda terminelini iyice bilmesi lazim insan terminel öranmenin yerina onun kodunu öranmek daha mantikli banca az yapayzeka his etme yeteneğini terminele nasil anlatirsiniz bu da var işin içine
    yazilim örenmek isteyen örensin bilgi kayb olcak değersizleşecek şeye benzemes 😊

  • @Riflessione
    @Riflessione 7 ปีที่แล้ว

    Hocam benim anlamadıgım bir soru var bilgisyar programcılıgı ne işe yarıyor ozaman şirketler mühendis işe alıyor ben programcılık okumayı ve 4 yıla tamamlamyı dusunuyorum şimdi 2yıllık diplomanın hiçbir ++ sı yokmu ? 4 yıllık diplomamı isticek işveren abi çok saçma :( hocam birde bu oyun motorları var unreal engine 4 gibi ben bunun egitimini myo yada üniversite alamıcaksam lisans ustu egitime işim kalıcaksa hiç bulaşmayalım bu sektore ?? Hocam şimdi porgramcılık okumıcazmı ??

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +3

      bu bahsettiğiniz, ne yazık ki büyük bir sorun, ve Türkiyedeki sistemsel problemlerden dolayı 2 yıllık eğitim bitti. Normalde, herkesin bu kadar kolay üniversite okuyamaması veya mezun olamaması ve eğitimin çok daha kaliteli olması gerekiyor, ancak ne yazık ki, herkese üniversite diploması dağıtılınca 2 yıllık eğitimin hiçbir cazip yanı kalmıyor. Oysaki bilgisayar mühendisliğini bitiren çoğu kişi, aslında bir programcı gibi çalışıyor. Aynı durum, meslek liseleri için de geçerli, bu eğitimleri Türkiyedeki sistemsel problemelr bitirdi.

    • @Riflessione
      @Riflessione 7 ปีที่แล้ว

      hocam sagolun ilginiz için.. bu açıklayıcıdı

    • @GaziGiray-u9j
      @GaziGiray-u9j 10 หลายเดือนก่อน

      Piyasaya ilk atacağın adımda önemlidir 4 yıllık diploman. Belli düzeyde bir tecrübe edinene kadar gerekirse bedavaya çalış bir yerde. Bu durum bilgisayar mühendisleri, hatta bütün mühendislik dalları için geçerlidir eğer belli başlı üniversitelerden mezun değilsen. Ama belli bir düzeyde tecrübe sahibi olursan, referans göstereceğin bir kaç projen olursa senin nereden hangi diplomayı aldığınla hiç kimse ilgilenmez. Bir bankanın ağ altyapısını kuran bir ekipte görev al, büyük bir şirketin ağlarını kur, önemli bir yazılım ekibinde görev al (ünlü açık kaynak projelerde), mesela libreoffice için bir eklenti yaz, bir düzenleme yap yada güzel bir android programı yaz. Bunlarla rüştünü ve niteliğini ispat ettikten sonra itü diplomalı mühendisten vazgeçer seni alırlar işe emin ol

  • @kaptan9238
    @kaptan9238 7 ปีที่แล้ว +6

    *Şöyle bir sıkıntı var işsiz kalmak istemiyorsanız 4 yıldîzlı bir sistemciden ve muhendisten 5 yıldız olmanız gerekcek...*

    • @HalilMAYDA-H1M
      @HalilMAYDA-H1M 7 ปีที่แล้ว +1

      birileri black mirror izlemiş

    • @kaptan9238
      @kaptan9238 7 ปีที่แล้ว

      Halil MAYDA hayır bilgisayar dahisi olan insanlar ancak böyle işlere güç getirebilir diğer türlü normal bilgisayar mühendisleri anca bilgisayar tamir eder eyer onada robot getirmezlerse...

    • @dinosaurblonde7444
      @dinosaurblonde7444 7 ปีที่แล้ว

      al işte bilgisayar mühendisleri anca bilgisayar tamir eder den sonrasında beynime kan gitmedi ya bu kanal sana.uygun degil bro bosver sen git uyu

  • @mbugrahankilic
    @mbugrahankilic 7 ปีที่แล้ว

    buvv. teşekkürler

  • @ahmetnsahi
    @ahmetnsahi 8 หลายเดือนก่อน +1

    Bu nasıl bir vizyon ileri görüşlülük hocam öbür ay borsa ne olur yada 2100 de uçan atlar olacakmı ?😂😂😂

  • @aliyuvarlak1994
    @aliyuvarlak1994 7 ปีที่แล้ว

    efendim Merhaba, ben programlama dili öğrenmek istiyorum!; ama kafam çok karışık?...
    1 Tek bir dil öğrensem, ve ihtiyacım olacak her türlü programı onunla yazsam bu dil hangisi olur? ...
    (ofis Yazılımları,medya oynatıcılar, ekran okuma yazılımları hatta programlama dili gerekirse yapay zeka. v.s.) öyle bir dil olmalıki efendim hem uygulama gelistirebileyim!, hemde gerektiğinde sistem programlıyabileyim!.gerekir ise kendi programlama dili mi yaza bileceğim bir dil olmalı.
    Sizce bu tek bir dille mümkün mü?...
    2 Bu söylediklerim tek bir dille olmazsa iki dil bilmek yeterli olur mu?
    3 Ben bu üç dili buldum: c, java, ve python; bu dillerden hangisini seçersem doğru seçim yapmış olurum?; ve bu sayıyı ikiye indirsem hangisini elemem gerekiyor?
    python. ve java arasında kararsız kaldım, yoksa c mi?.
    yada başka dillere mi baksam.
    Sizin yazacağınız cevap benim için çoook önemli! çevremde soru sorabileceğim hiç yazılımdan anlayan yok! vereceğiniz cevaba göre kitap bakacağım. inanırmısınız kitapçıya gidiyorum, kitaplara bakıp eli boş geri geliyorum.
    Sevgi, ve saygılarımla. ..

    • @boksor2642
      @boksor2642 7 ปีที่แล้ว

      Ali YUVARLAK senin işin notepad ++ dır her dil var

    • @aliyuvarlak1994
      @aliyuvarlak1994 7 ปีที่แล้ว +1

      Fatih Kılıç efendim Merhaba, verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim.
      hangi dil olursa olsun benim programlama dilleri öğrenmek isteğimden hiç bir ticari kaygım yok!...(gelir elde etmek için değil en azından şimdilik! ...)
      sadece yazılım öğrenmeği istiyorum.
      Bu tek bir dille mümkün mü? , değil ise hangi dilleri seçmeliyim; şöylede bir durum var yazılım öğreneceğim diyede çeşitli dillerin içine girmekte istemiyorum!.
      bu sebeplede tek bir dil, en fazla iki dil diyorum. Sizce Bu iki dil hangisi olmalı? ama sebebinide söyleyin lütfen...

    • @DoktorPulso
      @DoktorPulso 4 ปีที่แล้ว

      @@aliyuvarlak1994 öğrendiniz mi?

  • @kaantoprak2489
    @kaantoprak2489 7 ปีที่แล้ว

    Abi sen diploma önemli diyorsun ama Cihan Nalbant'ın ted konuşmasını dinle, öneririm diploma olmadan 16 yaşında işe alınmış . Bu istisna mı?

    • @furkankockesen8103
      @furkankockesen8103 7 ปีที่แล้ว

      Kaan Toprak Sadi hoca diplomasız işe giremezsiniz demedi zaten hiçbir zaman dostum. hocamızın demek istediği şey diploma sahibi olmanın ilerlemeye çok yararlı etkisi olucağı ve işleri kolaylastıracagıydı.

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +4

      kendisi buna gerçekten inanıyorsa (yani diplomanın gereksiz olduğuna) üniversite okumasın ve bıraksın, yaratıcılığını öldürmesin boşuna ve sektörde iş yapsın. Bunu aklı başında hiç kimse yapmaz, hele ki günümüz Türkiye'sinde (Amerikada durumlar çok farklı, tamamen farklı değil elbette ama çok farklı, mesela Amerika için de şunu sormak gerekir: neden o bahsedilen twitter'ın iş başvurularında hep üniversite mezunu aranıyor? Doğru olan kısımlardan birisi Türk eğitim sistemi ve üniversite sınav sisteminde çok hatalar olduğu, ama bunları keşfeden birisi olarak üniversiteye girmeyin demek doğru değil). Unutmayın, tavsiyelerini dinlediğiniz ve üniversite önemli değil diyen kişi bir üniversite öğrencisi :)

  • @remzialtparmak9603
    @remzialtparmak9603 5 ปีที่แล้ว +1

    kod yazabilen yapay zekalar da kodlardan oluşuyor :D

  • @hasancandogru46
    @hasancandogru46 6 ปีที่แล้ว

    Bu olaylara daha çok var, yapay zeka bütün mesleklerin yerini alacak zaten.

  • @nonick123
    @nonick123 8 หลายเดือนก่อน +1

    hayat bitti

  • @ahmetklc4167
    @ahmetklc4167 7 ปีที่แล้ว

    60 -70 li yıllarda uzay yolu filmlerinde bilgisayardan bilgi alınırdı. 90 lı yıllarda terminatör filmi ile insanlığı yok edecek robotlar olarak filmler ve kitaplar devşirildi.
    Bu korku neden oluştu.

    • @ozguroz1524
      @ozguroz1524 7 ปีที่แล้ว

      60-70 liyılların bilgisayarı ile 90lı yılalrın bilgisayarı çok farklı şeyler yapıyorlardı ve isnanların ikisinde gördüğü potansiyel çok farklıydı.

  • @GaziGiray-u9j
    @GaziGiray-u9j 10 หลายเดือนก่อน

    Yapay zekanın gelecekte insanların hayatına olumlu katkı sağlayacağını, insanların elinden işlerini almak yerine çok daha fazla iş sahası açacağını düşünüyorum, geçmişte hep böyle olmuştur. Bankalar bilgisayar kullanımına geçince bir çok işi artık bilgisayarlar devraldı, fakat bu çalışan sayısını azaltmadı, iş hacimlerini ve ürün çeşitliliğini artırdı. Günümüzde bankacılık sektöründe, 25 yıl öncesine göre daha az insan çalışmıyor. matbaa konusu da aynı. Hattatlar elle kitap yazarken matbaa onların işlerini ellerinden aldı gibi göründü. Ama bu olay daha ucuz basım maliyeti ile matbaa ürünlerinin çok geniş kitlelere yayılmasını, büyük paraların döndüğü bir sektör haline gelmesini, milyonlarca kişiye iş sahası açılmasını sağladı. Nüfusa orantılanırsa Osmanlı dönemindeki hattatlar mı daha fazla, yoksa günümüzdeki yazarlar, gazeteciler, basın çalışanları, matbaacılar mı?
    İnşaat sektörü için de geçerli aynı şey. Eskiden Süleymaniye gibi büyük bir binanın temelini kazmak bile yıllar süren, yüzlerce hatta binlerce işçi gerektiren bir süreç. Kazma kürekle kazılan toprağın at arabaları ile saha dışına taşınmasını düşünün. Şimdi kepçe, kamyon ve dozerlerle bir kaç haftalık çalışma ve beş on kişiyle yapılacak bir iş. Ama inşaat işçileri işsiz kalmadı, ihtiyaç daha da arttı. Çünkü maliyetlerin azalması üretimi artırdı. Süleymaniye gibi bir yapı 20-30 yılda bir yapılırken şimdi her yıl yaklaşık Süleymaniye büyüklüğünde 5-10 yapı inşa ediliyor ülke çapında

    • @GaziGiray-u9j
      @GaziGiray-u9j 10 หลายเดือนก่อน

      @@Great-fanoth-d3v Gelecekte kepçe ve dozerlerin ne ile kontrol edileceğini sanıyorsun? sürücü kursundan ehliyet almış operatörlerle mi?

  • @halikarnasgatay
    @halikarnasgatay 7 หลายเดือนก่อน

    Den geldim sana. yıl 2024

  • @enver4805
    @enver4805 8 หลายเดือนก่อน

    1:45'de bıraktım :D hocam bu gördükleriniz yapay zekanın kendisi değil bunu sizde biliyorsunuz ama söylemiyorsunuz :D gördügüm kadarıyla insanların korkmaması için...

    • @trebizondaRebellion
      @trebizondaRebellion 8 หลายเดือนก่อน

      Herif o kadar eğitim görmüş, alanda ne yaptıkları belli. Ne idüğü belirsiz götü boklu birisi çıkıp tüm dediklerini "1:45'te bıraktım eHeEEhe" yorumuyla çöpe atıyor.

    • @eminztp
      @eminztp 7 หลายเดือนก่อน

      olm adamın adına wiki sayfası var adamın alanlarından biride yapay zeka bu adam trnin en tssaklı bilgisayar mühendislerinden birisi

    • @hydradragonantivirus
      @hydradragonantivirus 6 หลายเดือนก่อน +1

      Adam 7 yıl önce değerlendirmiş

  • @bakidemirci7881
    @bakidemirci7881 7 หลายเดือนก่อน

    chat gpt 4-0 çıktıktan sonra karşıma çıkması

  • @cermen321
    @cermen321 4 ปีที่แล้ว

    ee aslında şöyle böyle eeee şey.... Kısaca evet biticek

  • @mechtarin
    @mechtarin 7 ปีที่แล้ว

    Kalite

  • @Birkesit99
    @Birkesit99 4 หลายเดือนก่อน

    Yıl 2024

  • @reformist4289
    @reformist4289 7 ปีที่แล้ว

    açılın ben john connor'ın anasıyım

  • @mustafa_kose0
    @mustafa_kose0 4 ปีที่แล้ว

    Barış özcan 'dan geldim ve bize geçmiş olsun.

    • @umutcan6799
      @umutcan6799 4 ปีที่แล้ว

      Neden

    • @mustafa_kose0
      @mustafa_kose0 4 ปีที่แล้ว +1

      @@umutcan6799 kod yazan bir yazılımla ilgili bir video yaptı. Mesleklerin son kalesinin de sarsılacağını gördüm.

  • @__Ragnar_
    @__Ragnar_ 4 ปีที่แล้ว +1

    Hiç birşey belli değil. 3. Dünya Savaşı'nda hangi silahların kullanılacağını bilmiyorum ama 4. Dünya Savaşı'nda taş ve sopalar olacağını biliyorum. Einstein sözü. Sen neden bahsediyorsun konuşup duruyorsun.

  • @taneryalcn_
    @taneryalcn_ ปีที่แล้ว +1

    abi çok boş ve gereksiz uzatıyousun keşke biraz net olsan