@@rahelehassaei9725 در فرایند اندوسیتوز پروتئین به لبه برسی غشا مجرایی متصل میشود سپس این قسمت از غشا به داخل سلول فرو میرود تا زمانی که به طور کامل جدا شده و یک وزیکول محتوی پروتین تشکیل گردد.
@@rahelehassaei9725 جریان توده ای به صورت عمده به فشار هیرواستاتیکی خون در مویرگ بستگی دارد که به علت بیش تر بودن این فشار در سمت شریانی مویرگ از این قسمت تودهای از مواد از مویرگ خارج و به علت کم تر شدن پیوسته فشار خون در مویرگ در سمت وریدی عکس این اتفاق رخ می دهد یعنی مقداری از مواد خارج شده دوباره به مویرگ باز می گردد. فیلتراسیون مویرگی در فیلتراسیون مویرگی ۴ نیرو دخیل است که نیرو هاس استارلینگ نامیده می شوند. این چهار نیرو عبارت اند از الف)فشار هیدرو استاتیک مویرگ که تمایل به خروج مواد دارد ب) فشار منفی هیدرواستاتیکی مایع بینابینی که چون منفی است تمایل به خروج مواد از مویرگ دارد ج)فشار اسمزی کلوییدی پلاسما که تمایل به باز گشت مواد دارد د) فشار اسمزی کلوییدی مایع بینابینی که تمایل به خروج دارد . حال با توجه به ۴ نیروی فوق برآیندی از آن ها گرفته که حاصل آن نیرویی برایند به سمت خارج است که آن را فیلتراسیون مویرگی گویند.
به عبور و مرور آب فرایند اسمز می گویند ولی به عبور و مرور مواد حل شده فرایند انتشار می گویند در فرایند اسمز به غشای نیمه نفوذ پذیری نیاز داریم ولی در فرایند انتشار به غشای نفوذ پذیر نیاز داریم و در فرایند اسمز غلظت آب یا حلال مهم است ولی در فرایند انتشار غلظت مواد مهم است در کل اگه بخوایم خلاصه بگیم اسمز فقط مختص منتشر شدن اب هستش نه سایر مواد
@@rahelehassaei9725 انواع اصلی اندوسیتوز شامل فاگوسیتور و پینوسیتوز است.پینوستیوز به معنی خوردن گرانولهای فوق العاده کوچک مایع خارج سلولی است که وزیکولهای ریزی را در سیتوپلاسم تشکیل میدهند .فاگوسیتور به معنای خوردن ذرات درشت از قبیل باکتری ها ،سلول ها یا قسمت هایی از بافت دژنره است فاگوسیتوز تقریبا به همان روش پینوسیتوز به انجام میرسد به استثنای اینکه در ان ذرات جامد بزرگ به جای مولکول ها دخالت دارند .برخلاف پینوسیتوز که بطور مداوم در بیشتر سلول ها انجام میگیرد فاگوستیوز فقط در بعضی سلول ها همچون ماکروفاژهای بافتی و برخی گویچه های سفید صورت پذیر است.
@@rahelehassaei9725 برای انتقال آب در عرض غشای بعضی سلول های گیاهی و جانوری و غشای واکوئل بعضی یاخته های گیاهی کانال های پروتئینی به نام آکواپورین هست که سرعت جریان آب را به درون سلول و واکوئل افزایش می دهند.
@@rahelehassaei9725 پینوسیتوز به معنای خوردن گرانول های بسیار کوچک مایع خارج سلولی است که وزیکول های ریزی را در سیتوپلاسم سلول تشکیل میدهند اما فاگوسیتوز به معنای خوردن ذرات درشت از قبیل باکتری ها و سلولها با قسمت هایی از بافت دژنره است.تفاوت دیگر آن است که فقط بعضی از سلول ها قادر به انجام فاگوسیتوز هستند اما پینوسیتوز در غشای بیشتر سلول ها انجام میشود.
ممنون استاد از توضیحات مفیدتون🙏 استاد این جمله درسته که بگیم هر چه قدر که سدیم خارج سلولی بیشتر بشه و PHداخل سلول کمتر بشه ،سرعت انتقال آنتی پورت سدیم هیدروژن افزایش پیدا میکنه؟
با عرض سلام خدمت استاد ببخشید یک سوال داشتم در نمودار سرعت انتشار برحسب غلظت ماده سرعت ماکزیمم انتشار تسهیل شده در کدام سلول بیشترین و در کدام سلول کمترین مقدار خودش را دارد؟_ امیرحسین رضایی هستم .
@@rahelehassaei9725 با عرض سلام خدمت استاد ببخشید منظورم این هست که آیا در مبحث انتشار تسهیل شده سرعت ماکزیمم انتشار در همه سلول ها یکسان است یا متفاوت اگر متفاوت است این سرعت ماکزیمم انتشار در کدام سلول بیشترین و در کدام سلول کمترین مقدار خودش را دارد؟_ امیرحسین رضایی هستم .
سلام سرعت انتشارتسهیل شده مثل انتشار ساده تحت تاثیر اختلاف غلظت ماده است و هر جا بیشترین اختلاف غلظت وجود داشته باشد تا زمانی که حامل ها اشباع نشده اند بیشترین سرعت انتشار را خواهیم داشت
با سلام و عرض خسته نباشید وقتتون بخیر ببخشید کانال های سدیمی که لیگاندی مثل استیل کولین به آن متصل می شود با کانال های سدیمی ولتاژی یکی است؟یعنی یک کانال سدیمی اند و گاهی این دریچه با لیگاند باز می شود و گاهی با تغییرات ولتاژ؟یا کاملا دو کانال سدیمی متفاوت است ؟ زهرا صارمی هستم
سللام کانال های سدیمی و پاسیمی بر دو گروهند: کانال های نشتی که در همه حلتی بازندکهکانال های نشتی پتاسیم 100 برابر کانال های نشتسی سدیم است پس در حالت استراحت نفوذ پذیری به پتاسیم 100 برابر سدیم است
یکسری کانال های وابسته به ولتاژسدیمی و پتاسیمی هم داریم که کانال های سدیمی وابسته به ولتاژ در دپولاریزاسیون غشا باز می شود و نفوذپذیری به سدیم را نسبت به پتاسیم چندوهزار برابر می کند وکانال های پتاسیمی وابسته به ولتاژ در رپواریزاسیون غشا بازمی شوند که نفوذپذیری به پتاسیم را به شدت افزایش می دهد
@@rahelehassaei9725 کانال های سدیمی دریچه دار وابسطه به ولتاژ عامل ضروری در ایجاد دپلاریزسیون و رپلاریزاسیون غشا عصب در طول پتانسیل عمل هستند اما کانال های پتاسیمی دریچه دار وابسطه به ولتاژ نقش مهمی در افزایش سرعت رپلاریزاسیون غشا بازی می کند
سلام آقای نجاتی فیلتراسیون روش انتقال کلیه مواد محلول در خون است از جایی که جمع جبری فشار خون و فشار آنکوتیک بیشتر است به جایی که این عدد کمتر است کمتر است
در یک کانال پتاسیمی هر زیر واحد چند بار از عرض غشا عبور میکند؟ پاسخ : کانال حاوی چهار زیر واحد است که هر کدام دو بار از عرض غشا عبور کرده اند. «طاهره رستمی »
خسته نباشید دکتر
ممنون از توضیحات تون❤
شما عالی هستین این فیلم ها تنها چیزی بود که تونست بهم کمک کنه چون هم زبانش فارسیه هم به طور جامع همه کتاب رو گفته ممنون از زحماتتون توروخدا ادامه بدین
منون از لطفتون ایشالله با حمایت های شما ادامه پیدا کنه
ممنون؛خسته نباشید 💚
مثل همیشه عااااااالی،مرسی خانم دکتر
تشکر استاد محترم ❤❤❤❤
خیلی ممنون از توضیحات عالی تون🙏🌹🌹🌹🌹
مبینا شهمرادیان
خستهنباشین استاد🙏🏻
خسته نباشید 🙏
عالی بود ممنون
سلام استاد خسته نباشید ممنون بابت توضیحات جامعتون 🙏🏻🌺
تشکر از زحمات شما استاد عزیز
سلام استاد ممنون از توضیحات مفیدتون
خسته نباشید استاد
ممنون بابت توضیحاتتون🙏🏻
مرسی استاد🙏🏻
خیلی ممنون بابت زحماتتون استاد ❤
ممنون استاد 🙏
واقعا مفید بود استاد خسته نباشید🙏🌹
خسته نباشید استاد
استاد خدا قوت
عالی بود
تدریس عالی و مطالب کامل
ممنون از زحماتتون🌹❤🌹
(روژان قاسمی)
خسته نباشید،خیلی ممنون از توضیحات کاملتون👍
روش اگزوسیتوز و اندوسیتوز را طبق فیلم توضیح دهید
@@rahelehassaei9725 در فرایند اندوسیتوز پروتئین به لبه برسی غشا مجرایی متصل میشود سپس این قسمت از غشا به داخل سلول فرو میرود تا زمانی که به طور کامل جدا شده و یک وزیکول محتوی پروتین تشکیل گردد.
سلام استاد.وقتتون بخیر. تشکر بابت توضیحات کاملتون🙏
چیست bulk flow فرق فیلتراسیون با جریان
@@rahelehassaei9725 جریان توده ای به صورت عمده به فشار هیرواستاتیکی خون در مویرگ بستگی دارد که به علت بیش تر بودن این فشار در سمت شریانی مویرگ از این قسمت تودهای از مواد
از مویرگ خارج و به علت کم تر شدن پیوسته فشار خون در مویرگ در سمت وریدی عکس این اتفاق رخ می دهد یعنی مقداری از مواد خارج شده دوباره به مویرگ باز می گردد.
فیلتراسیون مویرگی
در فیلتراسیون مویرگی ۴ نیرو دخیل است که نیرو هاس استارلینگ نامیده می شوند.
این چهار نیرو عبارت اند از
الف)فشار هیدرو استاتیک مویرگ
که تمایل به خروج مواد دارد
ب) فشار منفی هیدرواستاتیکی مایع بینابینی که چون منفی است تمایل به خروج مواد از مویرگ دارد
ج)فشار اسمزی کلوییدی پلاسما
که تمایل به باز گشت مواد دارد
د) فشار اسمزی کلوییدی مایع بینابینی که تمایل به خروج دارد .
حال با توجه به ۴ نیروی فوق
برآیندی از آن ها گرفته که حاصل آن
نیرویی برایند به سمت خارج است که آن را فیلتراسیون مویرگی گویند.
خسته نباشید ممنون از توضیحات دقیق🙏
ممنون از توضیحات مفید و کاربردیتون استاد
اسموز و فرق آن با انتشار را بنویسید
به عبور و مرور آب فرایند اسمز می گویند ولی به عبور و مرور مواد حل شده فرایند انتشار می گویند
در فرایند اسمز به غشای نیمه نفوذ پذیری نیاز داریم ولی در فرایند انتشار به غشای نفوذ پذیر نیاز داریم
و در فرایند اسمز غلظت آب یا حلال مهم است ولی در فرایند انتشار غلظت مواد مهم است
در کل اگه بخوایم خلاصه بگیم اسمز فقط مختص منتشر شدن اب هستش نه سایر مواد
ممنون از توضیحات جامع و کاملتون🙏🏻🌹
سلام استاد ممنونم بابت توضیحات کاملتون🙏
اگر سلولی فاقد پمپ سدیم -پتاسیم باشد غلظت داخل سلولیسدیم پتاسیمپتانسیل استراحت غشا و انتقال ایمپالس های نورونی چه تغییری می کنند چرا؟
سلام، وقت بخیر، خسته نباشید
ممنون از تدریس جامع و کاملتون استاد
چند مثال از هم انتقالی و انتقال در دوجهت مخالف رو بگو
@@rahelehassaei9725 باسلام
هم انتقالی: سدیم با گلوکز و سدیم با بیشتر آمینواسیدها
انتقال در دو جهت مخالف: سدیم با کلسیم و سدیم با هیدروژن
ممنون بسیار مفید بود🙏🏻
فاگوسیتوز و پینوسیتوز را با هم مقایسه کنید
@@rahelehassaei9725 انواع اصلی اندوسیتوز شامل فاگوسیتور و پینوسیتوز است.پینوستیوز به معنی خوردن گرانولهای فوق العاده کوچک مایع خارج سلولی است که وزیکولهای ریزی را در سیتوپلاسم تشکیل میدهند .فاگوسیتور به معنای خوردن ذرات درشت از قبیل باکتری ها ،سلول ها یا قسمت هایی از بافت دژنره است
فاگوسیتوز تقریبا به همان روش پینوسیتوز به انجام میرسد به استثنای اینکه در ان ذرات جامد بزرگ به جای مولکول ها دخالت دارند .برخلاف پینوسیتوز که بطور مداوم در بیشتر سلول ها انجام میگیرد فاگوستیوز فقط در بعضی سلول ها همچون ماکروفاژهای بافتی و برخی گویچه های سفید صورت پذیر است.
Thanks a lot 🌟🌼💐
سلام متشکرم موفق باشید
واقعا عالی بود🌹
🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️❤️❤️
🙏🌺
خیلی ممنون از توضیحات کاملتون🥰🌹
یه سوالی که داشتم اینه که آیا فروکتوز و گالاکتوز هم مثل گلوکز با هم انتقالی جذب میشه؟
مبینا درجزینی کلاس A
خسته نباشید استاد
ممنون بابت توضیحات مفیدتون🌹🌺
استاد این درسته بگیم که کانال های آکواپورینی در غشای واکوئل ها هم یافت میشوند؟
آرمیتا رحمتی
سرچ کنید و پاسخ را همینجا بذاریددد
در ضمن پینوسیتوز و فاگوسیتوز را باهم مقایسه کنید
@@rahelehassaei9725
برای انتقال آب در عرض غشای بعضی سلول های گیاهی و جانوری و غشای واکوئل بعضی یاخته های گیاهی کانال های پروتئینی به نام آکواپورین هست که سرعت جریان آب را به درون سلول و واکوئل افزایش می دهند.
@@rahelehassaei9725
پینوسیتوز به معنای خوردن گرانول های بسیار کوچک مایع خارج سلولی است که وزیکول های ریزی را در سیتوپلاسم سلول تشکیل میدهند اما فاگوسیتوز به معنای خوردن ذرات درشت از قبیل باکتری ها و سلولها با قسمت هایی از بافت دژنره است.تفاوت دیگر آن است که فقط بعضی از سلول ها قادر به انجام فاگوسیتوز هستند اما پینوسیتوز در غشای بیشتر سلول ها انجام میشود.
ممنون استاد از توضیحات مفیدتون🙏
استاد این جمله درسته که بگیم هر چه قدر که سدیم خارج سلولی بیشتر بشه و PHداخل سلول کمتر بشه ،سرعت انتقال آنتی پورت سدیم هیدروژن افزایش پیدا میکنه؟
سلام استاد ممنون 🙏
در اگزو سیتوز سطح غشا از مقدارش چه تغییری ایجاد میشه؟
(علیرضا جوزی)کلاسA
؟؟؟
سلام و وقتبخیر. برای دسترسی بهتر به مطالب فیلم میتونین روی تایمهای آبیشده بزنین؛
مقدمات و چارتبندی 1:01
انتشار مواد از غشا 2:58
عواملموثر بر سرعتانتشار 6:20
ویژگیکانالهای پروتئینی 10:55
کانالهای وابستهبه لیگاند 13:58
انتشار تسهیلشده 20:24
فیلتراسیون 24:04
انتقال فعال 28:08
انتقالفعال اولیه 31:19
انتقال فعالاولیه هیدروژن 34:40
انتقال در دوجهتمتفاوت 38:35
بالک ترنسفر 39:44
سلام استاد خسته نباشید، آیا در هم انتقالی هر دو ماده در یک جهت حرکت می کنند؟
بله
ممنون استاد🌹
با عرض سلام خدمت استاد ببخشید یک سوال داشتم در نمودار سرعت انتشار برحسب غلظت ماده سرعت ماکزیمم انتشار تسهیل شده در کدام سلول بیشترین و در کدام سلول کمترین مقدار خودش را دارد؟_ امیرحسین رضایی هستم .
سوالتون رو واضح تر باین کنید لطفا
@@rahelehassaei9725 با عرض سلام خدمت استاد ببخشید منظورم این هست که آیا در مبحث انتشار تسهیل شده سرعت ماکزیمم انتشار در همه سلول ها یکسان است یا متفاوت اگر متفاوت است این سرعت ماکزیمم انتشار در کدام سلول بیشترین و در کدام سلول کمترین مقدار خودش را دارد؟_ امیرحسین رضایی هستم .
سلام سرعت انتشارتسهیل شده مثل انتشار ساده تحت تاثیر اختلاف غلظت ماده است و هر جا بیشترین اختلاف غلظت وجود داشته باشد تا زمانی که حامل ها اشباع نشده اند بیشترین سرعت انتشار را خواهیم داشت
@@rahelehassaei9725 با عرض سلام خدمت استاد خیلی ممنون بابت توضیحاتتون .
سلام
در مورد انتقال مواد از عرض غشا سؤال داشتم.
آیا در اگزوسیتوز هم کلاترین اطراف وزیکول هست؟
با تشکر مبینا مریدی هستم.
خیر
بله تشکر🌹
با سلام و عرض خسته نباشید وقتتون بخیر
ببخشید کانال های سدیمی که لیگاندی مثل استیل کولین به آن متصل می شود با کانال های سدیمی ولتاژی یکی است؟یعنی یک کانال سدیمی اند و گاهی این دریچه با لیگاند باز می شود و گاهی با تغییرات ولتاژ؟یا کاملا دو کانال سدیمی متفاوت است ؟
زهرا صارمی هستم
سللام کانال های سدیمی و پاسیمی بر دو گروهند: کانال های نشتی که در همه حلتی بازندکهکانال های نشتی پتاسیم 100 برابر کانال های نشتسی سدیم است پس در حالت استراحت نفوذ پذیری به پتاسیم 100 برابر سدیم است
یکسری کانال های وابسته به ولتاژسدیمی و پتاسیمی هم داریم که کانال های سدیمی وابسته به ولتاژ در دپولاریزاسیون غشا باز می شود و نفوذپذیری به سدیم را نسبت به پتاسیم چندوهزار برابر می کند وکانال های پتاسیمی وابسته به ولتاژ در رپواریزاسیون غشا بازمی شوند که نفوذپذیری به پتاسیم را به شدت افزایش می دهد
@@rahelehassaei9725 سلام خانم دکتر خسته نباشید
ممنونم از توضیح عالیتون🙏🏻🙏🏻🙏🏻
سلام استاد کانال های سدیمی و کانال های شدیمی ولتاژی فرقشون با هم چیه ؟
زهرا مرادی
سوال خوبیه جوابش رو پیدا کن و اینجا بذار
@@rahelehassaei9725 کانال های سدیمی دریچه دار وابسطه به ولتاژ عامل ضروری در ایجاد دپلاریزسیون و رپلاریزاسیون غشا عصب در طول پتانسیل عمل هستند
اما کانال های پتاسیمی دریچه دار وابسطه به ولتاژ نقش مهمی در افزایش سرعت رپلاریزاسیون غشا بازی می کند
سلام استاد وقتتون بخیر
میشه چند نمونه از موادی که از طریق مکانسیم فیلتراسیون انتقال داده میشن رو شرح بدین؟
ابوالفضل نجاتی.
سلام آقای نجاتی فیلتراسیون روش انتقال کلیه مواد محلول در خون است از جایی که جمع جبری فشار خون و فشار آنکوتیک بیشتر است به جایی که این عدد کمتر است
کمتر است
در بحث انتقال مواد از مویرگ ها در گردش خون می خونید
بخاطر آشنایی قبلی تون با این روش انتقال در بحث سلول آورده شده است
@@rahelehassaei9725 ممنون استاد🌺🌹
در یک کانال پتاسیمی هر زیر واحد چند بار از عرض غشا عبور میکند؟
پاسخ :
کانال حاوی چهار زیر واحد است که هر کدام دو بار از عرض غشا عبور کرده اند.
«طاهره رستمی »
خسته نباشید 🙏
خسته نباشین استاد🙏🏼
ممنون از توضیحاتتون 🌹
خسته نباشید استاد خیلی ممنون از توضیحاتتون🙌🙏
ممنون از توضیحاتتون🙏🏻
خسته نباشید🙏