Όταν ειμουν μικρή Δεκαετίες 1970-1990 Έβλεπα ελληνικές ταινίες Και ξένες. Τώρα, που μεγάλωσα και καταλαβαίνω πολύ περισσότερα Πράγματα, παρακολουθώ Ελληνικές ταινίες του Χρυσού ελληνικού κινηματογράφου Και παλαιότερες με πολύ Ενδιαφέρον και με προσοχή Στους διαλόγους και τα σκηνικά Είναι εξαιρετικές....!! Οι μεγαλύτεροι, σε ηλικία Σίγουρα συμφωνούν μαζί μου Όσο αφορά τους Έλληνες ηθοποιούς, ήταν και είναι Εξίσου ικανοί με τους ξένους Απλώς τα σενάρια και οι παραγωγές διαφερουν ελληνικές Ταινίες Τώρα, τ
Δεν είναι βεβαίως η πρώτη ταινία ελληνικού κινηματογράφου - είναι, από τις ομιλούσες, η πρώτη τής οποίας η επεξεργασία έγινε σε ελληνικά εργαστήρια, όπως αναφέρεται κάτω από το βίντεο.
Θα έπαιρνα όρκο ότι εδώ τραγουδούσε ο ίδιος ο Κωνσταντάρας γιατί είχε ωραία φωνή και τον έχουμε ακούσει σε άλλες μεταγενέστερες ταινίες να τραγουδά με την ίδια χροιά, αλλά βλέπω ότι τραγουδάει άλλος. Πολύ ωραία σκηνοθεσία, φωτισμός και η όλη ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής μοναδική και συγκινητική. Μπράβο για την ανάρτηση. Πολιτιστικό ντοκουμέντο!
Δεν είμαι βέβαιος αν είναι ο ίδιος, αλλά πάντως το ότι δεν είναι πάντα σωστά συγχρονισμένος ο ήχος δεν σημαίνει ότι δεν τραγουδά εκείνος. Σίγουρα είναι ηχογραφημένα τα τραγούδια χωριστά, και ίσως δεν κατάφερνε πάντα να συγχρονίσει τα χείλη του στο γύρισμα.
@@AALavdas Σας ευχαριστώ. Σωστά αυτά που λέτε για τον τρόπο ηχογράφησης. Πάντως έκανα λάθος. Δεν τραγουδά ο Κωνσταντάρας αλλά ο Πέτρος Επιτροπάκης, όπως αναφέρεται στους τίτλους στην αρχή. Τον άκουσα σε μερικά άλλα τραγούδια και η χροιά είναι η ίδια με αυτή εδώ. Ίσως και σε μερικές άλλες ταινίες που νόμιζα ότι τραγουδούσε ο Κωνσταντάρας να τραγουδούσε ο Επιτροπάκης και για αυτό να έκανα το λάθος. Αλλά όλα αυτά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία τώρα.
@@mixaliskokkinos1496 η ταινία γυρίστηκε το 1939 και προβλήθηκε το 1940, θεωρείται προπολεμική λοιπόν η εποχή πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ή ακόμη και μεσοπολεμική όπως συνηθίζεται να λέγεται εκείνη η περίοδος. Το έπος του 1821 δεν έχει καμία σχέση με τους όρους αυτούς μιας και δεν χρησιμοποιείται ως σταθμός αναφοράς όταν θέλουμε να αναφερθούμε σε παγκόσμιας κλίμακας γεγονότα. Δηλαδή η εξυπνάδα σου πήγε άπατη μεγάλε.
Замечательный фильм и все актеры прекрасные! Костандарас напоминает Жана Марэ, но более мужественный! У фильма своя трагическая история, т.к. Греция сказала НЕТ захватчикам и вступила в войну. Киностудия бала уничтожена, и только в 1994- ом году была найдена в Египте старая копия фильма. Это первый 100- процентный греческий фильм с живым звуком и я рада, что этот шедевр восстановлен!!! Спасибо за удовольствие, люблю старые фильмы!!!
Είναι από τις ωραιότερες σκηνές εκεί π ακούει την φωνή του κωστανταρα κ τραγουδάει εκπληκτική ερμηνεία ποτέ πέθανε η γιαγιά σας?θα ήταν ωραίο να μαθαίναμε κάποιες πληροφορίες
Το τραγούδι που λέει ο Κωνσταντάρας στη ταβέρνα στο 20:00 μας το είχαν μάθει και το λέγαμε στο δημοτικό. Είχα να το ακούσω 40+ χρόνια. Αλλά μόλις το άκουσα θυμήθηκα το λόγια...
Πώς ζουσαν οι Έλληνες πριν τον πόλεμο, ας συγκρίνουν το χθες με το σήμερα ,ελπίζω να δούνε την ταινία ολοι οι Έλληνες, σε ευχαριστώ απο Καναδά Καλή χρονιά!!
ΤΙ ΚΕΙΜΗΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΤΕΙ ΓΙΑ 10 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΠΛΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΦΥΛΙΟ.
MHPOS TORA DEN ZOYME XANA KATOHH? H MHPOS DEN KINDYNEYOYME GIA EMFYLIO ME AYTA TA KATHIKIA POY MAS SVERKOTHHKAN(KUVERNOUN).KAI ME AFORMH TON KOROIDO IO THA MAS VALOYN EMVOLIASMENOYS,KATA TON ANEMVOLIASTON.H ELLADITSA HORIS MYALO DYSTYHOS.
@@baliharhar9872 η πρώτη ταινία με σύγχρονο ήχο που γυρίστηκε σε ελληνικά στούντιο.. Η Προσφυγουπουλα είναι της αιγυπτιακής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου,γυρίστηκε από εταιρεία στην Αίγυπτο και η άποψη των κριτικών της εποχής κυμαινόταν από το ότι είναι απλά η πρώτη ελληνική ταινία της προκοπής μέχρι το ότι είναι ένα αυτοσχεδιαστικό τερατουργημα..(σίγουρα πάντως καλύτερο από αρκετές αηδιες που γυρίστηκαν μεταπολεμικά) Καμιά σχέση δηλαδή με το Τραγούδι του χωρισμού που ήταν η πρώτη άρτια επαγγελματικα ,ανάλογα με τα μέσα της εποχής,που γυρίστηκε από ελληνική εταιρεία με σύγχρονο ήχο και εικόνα
Πρώτη παραγωγή αλλά κ σκηνοθεσία του Φίνου, πρώτη ταινία που γυρίστηκε σε Ύδρα, Σπέτσες, Ναύπλιο, Επίδαυρο, λίμνη Μαραθώνα κ εθνικό κήπο. Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση σε ελληνική ταινία του Λάμπρου Κωνσταντάρα κ του Αλέκου Λειβαδίτη. Πρώτη κινηματογραφική δουλειά στην Ελλάδα του σπουδαίου μακιγιέρ Κελεσίδη κ κατόπιν, μόνιμου συνεργάτη του Φίνου. Πρώτη φορά γυναίκα σωφερινα στον ελληνικό κινηματογράφο! Το απόλυτο κινηματογραφικό ντοκουμέντο!
Υπέροχη ταινία η πρώτη του ομιλούντος ελληνικού κινηματογράφου και η πρώτη και μοναδική σκηνοθετική δουλειά του Φίνου.Κριμας που η ταινία απέτυχε εισπρακτικά
Το πολυ ενδιαφερον στην ταινια ειναι οτι εχει πολλα εξωτερικα πλανα της Αθηνας εκεινης της εποχης.Το δε σπιτι που μενει ο Κωστανταρας στην Αθηνα ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει και σημερα το ιδιο,αλλα δεν μπορω να θυμηθω που ειναι.Νομιζω καπου στο κεντρο της Αθηνας,στην Β.Σοφιας ισως.
Ωραια και σπανια ταινια 1940 λιγο πριν τον πολεμο ολα πηγαινανε καλα στην χωρα και ξαφνικα ο πολεμος μας τα χαλασε ολα Προσεξατε το καλο εστιατοριο ξενοδοχειου μετα το 12λεπτο Κωνστανταρας νεος μια χαρα απο τοτε
Γνωρίζω οτι η ταινία είναι του 1938 Επίσης το σπίτι του Κωνσταντάρα ήταν στη Γλυφάδα και έμενε με την αδερφή του Το γράφω αυτό με σιγουριά γιατί δίπλα έμενε ο παππούς μου
Το μοτίβο της ταινίας είναι το ίδιο μεταπολεμικά ο τίμιος νέος από το χωριό που ερωτευεται την πλούσια από την Αθήνα ο ταξικός διαχωρισμός ...σαν να μην έγινε η κατοχή και ο εμφύλιος πόλεμος....χαχα στην Ελλάδα δεν αλλάζει ποτέ και τίποτα
@@choco4roses Συμφωνα με την "μηχανη του χρονου" και την βικιπαιδεια,γυριστικε το 1939 και η πρωτη προβολη εγινε στις 15/4/1940, δηλαδη 6 μηνες πριν την εναρξη του ΒΠΠ για την Ελλαδα.Η ημερομηνια στο γραμμα του Μιμη μαλλον ειναι τυχαια (και δραματικα τυχαια,21 μερες πριν την 28η Οκτωβριου!).
Με εντυπωσιάζει που οι ηθοποιοί μιλάνε με ένταση για να ακούγονται, έχοντας ανάλογη εμπειρία μόνο από το θέατρο και -άπειροι από κινηματογράφο- αγνοώντας την ιδιότητα των μικροφώνων να πιάνουν τον ήχο!
Δεν ειναι απο ενα μονο νησι. Φυσικα και τα πλανα της αφιξης του πλοιου της γραμμης και απο κει με τη λαντζα στην προκυμαια, ειναι στην Υδρα. Αλλα στο 10:33 περναει στις Σπετσες και στο ξενοδοχειο Ποσειδωνιο το οποιο, εκπληκτικα εχει επιβιωσει μεχρι σημερα.
Μνημείο. Η σκηνοθεσία μια χαρά είναι. Το σενάριο χωλαίνει από την άφιξη στην Αθήνα και μετά. Ενώ δείχνει τον Κωνσταντή μέχρι τότε να μην έχει κανέναν ενδοιασμό για το μέλλον, ξαφνικά από ένα γράμμα ενός πρώην εραστή της νέας αγάπης το μεταστρέφει απολύτως! Ήξερε τι θα απαντούσε εκείνη σε αυτό το γράμμα; Όχι βέβαια. Εκείνη τον Κωνσταντή αγαπούσε. Επίσης θα ήτανε πιο σωστό και αντίστοιχο ψυχολογικά είτε να τον πρόδιδε η ηρωίδα και να τον παρατουσε για τον Μίμη, είτε να μην ανοιγόταν καμία καριέρα για τον φτωχό ψαρά στην Αθήνα. Και όλο αυτό να οφειλόταν απλά στον έρωτα τής πρωτευουσιάνας.
Δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα με την ταινία, πολύ βαρετή και τα τραγούδια του Κωνσταντάρα δεν μου άρεσαν καθόλου, η δε Ζωιτσα, δεν είχε συναίσθημα όταν έλεγε λόγια αγάπης στον Κωνσταντάρα, φώναζε λες κι έλεγε ποίημα. Γιαυτό δεν πήγε καλά η ταινία....
Η ταινία δείχνει την προπολεμική εποχή και δεν έχει σχέση με τις σημερινές. Είναι ιστορική γιατί αποτελεί τη μοναδική σκηνοθετική δουλειά του Φίνου. Επίσης μας δείχνει πως ήταν η Αθήνα και η Ελλάδα γενικά την εποχή εκείνη. Τέλος δεν είναι ότι δεν πήγε καλά η ταινία αλλά χάθηκε γιατί όταν ολοκληρώθηκε ξέσπασε πόλεμος και τον Φίνο τον έπιασαν οι Γερμανοί.
@@annagin937 γενικά οι ερμηνείες είναι σαν τα σήριαλ της Καβάλας,ο Κωνσταντάρας ξεχωρίζει σε αυτή την ταινία, οπότε μου μοιάζει λογικό να αποτύχει στα εισητηρια
κι όμως βάλτην δίπλα σε ερμηνείες σύγχρονων ηθοποιών, οι σημερινοί είναι για κλάμματα! Με δυσκολία να ξεχωρίσω ταλέντο ηθοποιού σήμερα.. μια χαρά ερμηνείες για την εποχή λοιπόν.
@@annagin937 Ειναι ανατριχιαστικο,να βλεπεις σε αυτην την ταινια τα μερη,τους ανθρωπους που εμφανιζονται τυχαια στα πλανα,τα κτηρια κλπ και να ξερεις οτι εναν χρονο μετα τα μερη αυτα τα πατουσαν οι μποτες των κατακτητων,πολλοι απο τους ανθρωπους ειχαν σκοτωθει η ειχαν πεθανει λογω της κατοχης και του πολεμου,αλλα κι ακομα ο ιδιος ο πρωταγωνιστης,ο Λ.Κωνστανταρας, ειχε πολεμησει και τραυματιστει στο μετωπο της Αλβανιας....
Όταν ειμουν μικρή
Δεκαετίες 1970-1990
Έβλεπα ελληνικές ταινίες
Και ξένες.
Τώρα, που μεγάλωσα και καταλαβαίνω πολύ περισσότερα
Πράγματα, παρακολουθώ
Ελληνικές ταινίες του
Χρυσού ελληνικού κινηματογράφου
Και παλαιότερες με πολύ
Ενδιαφέρον και με προσοχή
Στους διαλόγους και τα σκηνικά
Είναι εξαιρετικές....!!
Οι μεγαλύτεροι, σε ηλικία
Σίγουρα συμφωνούν μαζί μου
Όσο αφορά τους Έλληνες ηθοποιούς, ήταν και είναι
Εξίσου ικανοί με τους ξένους
Απλώς τα σενάρια και οι παραγωγές διαφερουν
ελληνικές
Ταινίες
Τώρα, τ
Πολύ καλή επιλογή ταινίας.Πολυ όμορφος άντρας ο Κωνσταντάρας!
Από τους ωραιότερους Έλληνες.
ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ , ΓΛΥΚΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΛΑΜΠΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ, ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΤΑΤΟ ,ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥ.
Πολλή συγκινιτηκή ταινία, θαυμάσιο ξεκίνημα του Ελληνικού κινηματογράφου ,κειμήλιο πολιτισμού ❤
Ομορφιά και απλότητα μιας άλλης εποχής!Ωραιες ερμηνείες και υπέροχες φωνές!!
I’m
Skase na doume tin tainia
Πολύ όμορφη ταινία .Απλοί άνθρωποι μπράβο που σωστηκε η πρώτη ταινία ελληνικού κινηματογράφου .Σπάνιος θησαυρός 🌹
Δεν είναι βεβαίως η πρώτη ταινία ελληνικού κινηματογράφου - είναι, από τις ομιλούσες, η πρώτη τής οποίας η επεξεργασία έγινε σε ελληνικά εργαστήρια, όπως αναφέρεται κάτω από το βίντεο.
Η πρώτη ελληνική ταινία είναι η Γκόλφω (1914) και η παλαιότερη σωζόμενη "άι περιπέτειαι του Βίλαρ" (1924)
Θα έπαιρνα όρκο ότι εδώ τραγουδούσε ο ίδιος ο Κωνσταντάρας γιατί είχε ωραία φωνή και τον έχουμε ακούσει σε άλλες μεταγενέστερες ταινίες να τραγουδά με την ίδια χροιά, αλλά βλέπω ότι τραγουδάει άλλος.
Πολύ ωραία σκηνοθεσία, φωτισμός και η όλη ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής μοναδική και συγκινητική. Μπράβο για την ανάρτηση. Πολιτιστικό ντοκουμέντο!
Δεν είμαι βέβαιος αν είναι ο ίδιος, αλλά πάντως το ότι δεν είναι πάντα σωστά συγχρονισμένος ο ήχος δεν σημαίνει ότι δεν τραγουδά εκείνος. Σίγουρα είναι ηχογραφημένα τα τραγούδια χωριστά, και ίσως δεν κατάφερνε πάντα να συγχρονίσει τα χείλη του στο γύρισμα.
@@AALavdas Σας ευχαριστώ. Σωστά αυτά που λέτε για τον τρόπο ηχογράφησης. Πάντως έκανα λάθος. Δεν τραγουδά ο Κωνσταντάρας αλλά ο Πέτρος Επιτροπάκης, όπως αναφέρεται στους τίτλους στην αρχή. Τον άκουσα σε μερικά άλλα τραγούδια και η χροιά είναι η ίδια με αυτή εδώ. Ίσως και σε μερικές άλλες ταινίες που νόμιζα ότι τραγουδούσε ο Κωνσταντάρας να τραγουδούσε ο Επιτροπάκης και για αυτό να έκανα το λάθος. Αλλά όλα αυτά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία τώρα.
@@ΕλένηΡοντήρη Ηταν ο Επιτροπακης...
Ο Πέτρος Επιτροπάκης τενόρος τής Λυρικής τραγουδάει. Η φωνή του έμοιαζε με τού Κωνσταντάρα.
@@AALavdas Τα τραγούδια τα ερμήνευσαν οι Πέτρος Επιτροπάκης και Ισμήνη Διατσέντου.
Ευχαριστούμε για το ανέβασμα!
Απίστευτο το ότι σώθηκε προπολεμική ταινία! Ένα μωσαϊκό της ζωής στην Ελλάδα πριν τον πόλεμο.
Υπαρχει και πιο παλια,ο αγαπητικος της βοσκοπουλας του 1932
Και πιο παλια: κοινωνική σαπίλα 1931
Και άλλες παλαιότερες αλλά μικρού μηκους
Η παλαιότερη διασωθείσα ελληνική ταινία είναι "Οι περιπέτειες του Βιλλάρ" παραγωγής 1924!
Προπολεμικη?Δηλαδη πριν το 1821 γιατι απ'οτι ξερω ο πολεμος αρχισε το 1940!Οποτε...
@@mixaliskokkinos1496 η ταινία γυρίστηκε το 1939 και προβλήθηκε το 1940, θεωρείται προπολεμική λοιπόν η εποχή πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ή ακόμη και μεσοπολεμική όπως συνηθίζεται να λέγεται εκείνη η περίοδος. Το έπος του 1821 δεν έχει καμία σχέση με τους όρους αυτούς μιας και δεν χρησιμοποιείται ως σταθμός αναφοράς όταν θέλουμε να αναφερθούμε σε παγκόσμιας κλίμακας γεγονότα. Δηλαδή η εξυπνάδα σου πήγε άπατη μεγάλε.
Замечательный фильм и все актеры прекрасные! Костандарас напоминает Жана Марэ, но более мужественный! У фильма своя трагическая история, т.к. Греция сказала НЕТ захватчикам и вступила в войну. Киностудия бала уничтожена, и только в 1994- ом году была найдена в Египте старая копия фильма. Это первый 100- процентный греческий фильм с живым звуком и я рада, что этот шедевр восстановлен!!! Спасибо за удовольствие, люблю старые фильмы!!!
Και πιο ομορφος απο τον Jean Marais ...!!!!!!
Εξαιρετικο ιστορικο ντοκουμεντο. Ευχαριστω.
Υπέροχο!
Ευχαριστούμε πολύ.
μοιάζει πολύ με την ταινία "εκείνες που δεν πρέπει ν αγαπούν ". Πολυ ωραία απόδοση της εποχής, των καλοσυνάτων ανθρώπων και της παλιάς Αθηνας
Συγκινήθηκα πολύ όταν την άκουσα, ήταν η μητέρα του πατέρα μου η Ισμήνη Διατσέντου ! Οικογενειακό κειμήλιο!
Είναι από τις ωραιότερες σκηνές εκεί π ακούει την φωνή του κωστανταρα κ τραγουδάει εκπληκτική ερμηνεία ποτέ πέθανε η γιαγιά σας?θα ήταν ωραίο να μαθαίναμε κάποιες πληροφορίες
Η γιαγιά σας!!! ❤ Σε ποιο νησί ήταν το γύρισμα;: πάντως μοιάζει σαν 15χρονη κι ο Κωνσταντάρας σαν 40άρης😂😂😂 άλλες εποχες❤
Πρέπει να είναι Η Υδρα@@Kollia888
Το τραγούδι που λέει ο Κωνσταντάρας στη ταβέρνα στο 20:00 μας το είχαν μάθει και το λέγαμε στο δημοτικό. Είχα να το ακούσω 40+ χρόνια. Αλλά μόλις το άκουσα θυμήθηκα το λόγια...
Τή να πω για τά ωραία μπράβο σάς καλημέρα σας..
Πώς ζουσαν οι Έλληνες
πριν τον πόλεμο, ας συγκρίνουν το χθες με το σήμερα ,ελπίζω να δούνε την ταινία ολοι οι Έλληνες, σε ευχαριστώ απο Καναδά Καλή χρονιά!!
υπεροχη ταινια ο Λαμπρος Κωνστανταρας ενας κουκλος!
ΤΙ ΚΕΙΜΗΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΤΕΙ ΓΙΑ 10 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΠΛΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΦΥΛΙΟ.
MHPOS TORA DEN ZOYME XANA KATOHH? H MHPOS DEN KINDYNEYOYME GIA EMFYLIO ME AYTA TA KATHIKIA POY MAS SVERKOTHHKAN(KUVERNOUN).KAI ME AFORMH TON KOROIDO IO THA MAS VALOYN EMVOLIASMENOYS,KATA TON ANEMVOLIASTON.H ELLADITSA HORIS MYALO DYSTYHOS.
Η πρώτη με ήχο υπέροχη ταινία του ελληνικού κινηματογράφου με τον αείμνηστο μεγάλο μας ηθοποιό Λάμπρο Κωνσταντάρα και τον Αλέκο Λειβαδίτη!
Κάνεις λάθος δεν ήταν η πρώτη με ήχο Πχ υπάρχει η προγενέστερη ταινία η προσφυγοπουλα με τη Βέμπο που Επίσης σωζεται
@@baliharhar9872 η πρώτη ταινία με σύγχρονο ήχο που γυρίστηκε σε ελληνικά στούντιο..
Η Προσφυγουπουλα είναι της αιγυπτιακής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου,γυρίστηκε από εταιρεία στην Αίγυπτο και η άποψη των κριτικών της εποχής κυμαινόταν από το ότι είναι απλά η πρώτη ελληνική ταινία της προκοπής μέχρι το ότι είναι ένα αυτοσχεδιαστικό τερατουργημα..(σίγουρα πάντως καλύτερο από αρκετές αηδιες που γυρίστηκαν μεταπολεμικά)
Καμιά σχέση δηλαδή με το Τραγούδι του χωρισμού που ήταν η πρώτη άρτια επαγγελματικα ,ανάλογα με τα μέσα της εποχής,που γυρίστηκε από ελληνική εταιρεία με σύγχρονο ήχο και εικόνα
@@baliharhar9872 αυτή λες;
th-cam.com/video/vfLPqwUeMeg/w-d-xo.html
@@yannisdran ακριβως
Θαυμάσια ταινία. Εθνικός θησαυρός.
Πρώτη παραγωγή αλλά κ σκηνοθεσία του Φίνου, πρώτη ταινία που γυρίστηκε σε Ύδρα, Σπέτσες, Ναύπλιο, Επίδαυρο, λίμνη Μαραθώνα κ εθνικό κήπο. Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση σε ελληνική ταινία του Λάμπρου Κωνσταντάρα κ του Αλέκου Λειβαδίτη. Πρώτη κινηματογραφική δουλειά στην Ελλάδα του σπουδαίου μακιγιέρ Κελεσίδη κ κατόπιν, μόνιμου συνεργάτη του Φίνου. Πρώτη φορά γυναίκα σωφερινα στον ελληνικό κινηματογράφο! Το απόλυτο κινηματογραφικό ντοκουμέντο!
αυτή την ταινία να δούμε έγχρωμη....ας την επεξεργαστούν....αξίζει!!!❤️
Skase na do tin tainia
Θα χάσει ομως λίγο από την μαγεία της...
Υπέροχη ταινία η πρώτη του ομιλούντος ελληνικού κινηματογράφου και η πρώτη και μοναδική σκηνοθετική δουλειά του Φίνου.Κριμας που η ταινία απέτυχε εισπρακτικά
Πολύ ωραία ταινία!!! Πόσο όμορφα ήταν τότε όλα!!!!!!
Το πολυ ενδιαφερον στην ταινια ειναι οτι εχει πολλα εξωτερικα πλανα της Αθηνας εκεινης της εποχης.Το δε σπιτι που μενει ο Κωστανταρας στην Αθηνα ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει και σημερα το ιδιο,αλλα δεν μπορω να θυμηθω που ειναι.Νομιζω καπου στο κεντρο της Αθηνας,στην Β.Σοφιας ισως.
Ωραια και σπανια ταινια 1940 λιγο πριν τον πολεμο ολα πηγαινανε καλα στην χωρα και ξαφνικα ο πολεμος μας τα χαλασε ολα
Προσεξατε το καλο εστιατοριο ξενοδοχειου μετα το 12λεπτο
Κωνστανταρας νεος μια χαρα απο τοτε
Γνωρίζω οτι η ταινία είναι του 1938
Επίσης το σπίτι του Κωνσταντάρα ήταν στη Γλυφάδα και έμενε με την αδερφή του
Το γράφω αυτό με σιγουριά γιατί δίπλα έμενε ο παππούς μου
Εκεί πέθανε κι όλας....😢
Υπέροχη ταινία με καλούς ηθοποιούς
Ο πλούτος μας!!!
Γυρίστηκε στην. Ύδρα
Μπράβο για την ανάρτηση αυτής της ταινίας. Ντοκουμέντο της προπολεμικης Ελλάδας.
Πολύ όμορφη ταινία μου άρεσε
Το μοτίβο της ταινίας είναι το ίδιο μεταπολεμικά ο τίμιος νέος από το χωριό που ερωτευεται την πλούσια από την Αθήνα ο ταξικός διαχωρισμός ...σαν να μην έγινε η κατοχή και ο εμφύλιος πόλεμος....χαχα στην Ελλάδα δεν αλλάζει ποτέ και τίποτα
Εκπληκτική ταινία.
This nigga is speaking facts
Στο μουσικό θέατρο ο Κωνσταντάρας με την Άννα Καλουτά ειχαν απίστευτη επιτυχία...
ο μεγάλος έρωτας του ήταν η Καλουτά!!!❤️
Ο Κωνσταντάρα σε πολλά έργα, μου αρέσουν τα παλιά γιατί βλέπουμε πως ζούσαν οι άνθρωποι στην Α Ελλάδα τοτε
Η μοναδική ταινία που σκηνοθέτησε ο Φιλοποίμην Φίνος. Δεν πήγε καλά και αποφάσισε να μην ασχοληθεί ξανά.
Πολυ καλη.αν.και.μικροαστικη.ταινια.Οκτωβριος.1939..Δυο.καλουτσικες.δεκαετιες.τελειωναν.και.ερχοταν.η.μαυρη.δεκαετια.του.40..Αν.και.χουντα.Μεταξα.οι.ανθρωποι.γελαστοι.και.με.καλο.βιοτικο.επιπεδο.ακομα.ΟΙΛαμπρος.μολις.26 ετων .Ο.Κωνσταντης.αγαπουσε.την.Ζωιτσα.
Ταινία μνημείο!!!!!
Η ταινία τελικά είναι του 1939 ή του 1940; Η βικιπαίδεια γράφει πως είναι του 39
Τα γυρίσματα έγιναν το 39 Η ταινία παίχθηκε το 40.
@@12Knikos Το γράμμα του Μίμη στην ταινία γράφει ημερομηνία "Λονδίνο, 7 Οκτωβρίου 1940", οπότε η ταινία ολοκληρώθηκε το 1940.
@@choco4roses Συμφωνα με την "μηχανη του χρονου" και την βικιπαιδεια,γυριστικε το 1939 και η πρωτη προβολη εγινε στις 15/4/1940, δηλαδη 6 μηνες πριν την εναρξη του ΒΠΠ για την Ελλαδα.Η ημερομηνια στο γραμμα του Μιμη μαλλον ειναι τυχαια (και δραματικα τυχαια,21 μερες πριν την 28η Οκτωβριου!).
Απορώ...ποιος μπορεί να κανει dislike; Μνημείο...
συριζαιοι θα ειναι
ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ?
@@revekaevangelou5685 Συγνώμη αλλά αυτή η ερώτηση αποτελεί κάποιου είδους σχόλιο; Απορία....
@@nanaka1074 δεν σας καταλαβαινω ! εγω σας ρωτω που ειδατε το dislike; και απο ποιον ?εγω τα κοιταξα ολα τα σχολια και δεν ειδα πουθενα dislike
@@revekaevangelou5685 δεν πειράζει. Κάποια παρεξήγηση έγινε. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού με υγεία
Η.Μιραντα.ομως.ειχε.μαθει.αλλιως.Ηταν.απαιτητικη.Ο.Κωνσταντης.ασχοληθηκε.μαζι.της,μη χανοντας.την.αγαπη.του.για την.Ζωη.Καλη.προσπαθεια.του.Φινου.που.δεν.ειχε.ομως.καλο.αποτελεσμα.
Αν σκεφτεί κανείς οτι ο Κωνσταντάρας πηρε μερος και στον πόλεμο, υπάρχουν φωτογραφίες και μαρτυρίες σχετικές, η ταινία αποκτά ιστορικο κειμήλιο
❤❤❤
Autes oi Tainies einai spaniens pou tin vrikate euxaristoume gia to Anevasma....
Με εντυπωσιάζει που οι ηθοποιοί μιλάνε με ένταση για να ακούγονται, έχοντας ανάλογη εμπειρία μόνο από το θέατρο και -άπειροι από κινηματογράφο- αγνοώντας την ιδιότητα των μικροφώνων να πιάνουν τον ήχο!
🖤🖤🖤💔🖤🖤🖤
Σε ποιο νησι τραβηχτηκε η ταινια;
Χωρίς να το ξέρω θετικά απλά αναγνώρισα το ξενοδοχείο Ποσειδώνιο και την στενή προβλήτα στη νταπια νομίζω είναι οι Σπέτσες
@@katerinakondylatou9723 ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΗΣΟΣ ΥΔΡΑ!!!
ΤΑΚΗΣ ΜΙΧ. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ. 18-1-2021, ώρα 1:27΄μ.μ.
Δεν ειναι απο ενα μονο νησι. Φυσικα και τα πλανα της αφιξης του πλοιου της γραμμης και απο κει με τη λαντζα στην προκυμαια, ειναι στην Υδρα. Αλλα στο 10:33 περναει στις Σπετσες και στο ξενοδοχειο Ποσειδωνιο το οποιο, εκπληκτικα εχει επιβιωσει μεχρι σημερα.
Ύδρα Σπέτσες Ναύπλιο Αθήνα φυσικά
Στο Αγρίνιο γυρίστηκε
🌺🧡
32:10 πεδιλακι ωπα της!!!
Πολυ καλη ταινια
Ήταν της μοδός...
Μνημείο.
Η σκηνοθεσία μια χαρά είναι.
Το σενάριο χωλαίνει από την άφιξη στην Αθήνα και μετά.
Ενώ δείχνει τον Κωνσταντή μέχρι τότε να μην έχει κανέναν ενδοιασμό για το μέλλον, ξαφνικά από ένα γράμμα ενός πρώην εραστή της νέας αγάπης το μεταστρέφει απολύτως!
Ήξερε τι θα απαντούσε εκείνη σε αυτό το γράμμα; Όχι βέβαια.
Εκείνη τον Κωνσταντή αγαπούσε.
Επίσης θα ήτανε πιο σωστό και αντίστοιχο ψυχολογικά είτε να τον πρόδιδε η ηρωίδα και να τον παρατουσε για τον Μίμη, είτε να μην ανοιγόταν καμία καριέρα για τον φτωχό ψαρά στην Αθήνα.
Και όλο αυτό να οφειλόταν απλά στον έρωτα τής πρωτευουσιάνας.
Una Canción, Un Adiós!
Δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα με την ταινία, πολύ βαρετή και τα τραγούδια του Κωνσταντάρα δεν μου άρεσαν καθόλου, η δε Ζωιτσα, δεν είχε συναίσθημα όταν έλεγε λόγια αγάπης στον Κωνσταντάρα, φώναζε λες κι έλεγε ποίημα. Γιαυτό δεν πήγε καλά η ταινία....
Η ταινία δείχνει την προπολεμική εποχή και δεν έχει σχέση με τις σημερινές. Είναι ιστορική γιατί αποτελεί τη μοναδική σκηνοθετική δουλειά του Φίνου. Επίσης μας δείχνει πως ήταν η Αθήνα και η Ελλάδα γενικά την εποχή εκείνη. Τέλος δεν είναι ότι δεν πήγε καλά η ταινία αλλά χάθηκε γιατί όταν ολοκληρώθηκε ξέσπασε πόλεμος και τον Φίνο τον έπιασαν οι Γερμανοί.
@@annagin937 συμφωνω
@@annagin937 γενικά οι ερμηνείες είναι σαν τα σήριαλ της Καβάλας,ο Κωνσταντάρας ξεχωρίζει σε αυτή την ταινία, οπότε μου μοιάζει λογικό να αποτύχει στα εισητηρια
κι όμως βάλτην δίπλα σε ερμηνείες σύγχρονων ηθοποιών, οι σημερινοί είναι για κλάμματα! Με δυσκολία να ξεχωρίσω ταλέντο ηθοποιού σήμερα.. μια χαρά ερμηνείες για την εποχή λοιπόν.
@@annagin937 Ειναι ανατριχιαστικο,να βλεπεις σε αυτην την ταινια τα μερη,τους ανθρωπους που εμφανιζονται τυχαια στα πλανα,τα κτηρια κλπ και να ξερεις οτι εναν χρονο μετα τα μερη αυτα τα πατουσαν οι μποτες των κατακτητων,πολλοι απο τους ανθρωπους ειχαν σκοτωθει η ειχαν πεθανει λογω της κατοχης και του πολεμου,αλλα κι ακομα ο ιδιος ο πρωταγωνιστης,ο Λ.Κωνστανταρας, ειχε πολεμησει και τραυματιστει στο μετωπο της Αλβανιας....
κάπου-κάπου μιλάνε λες και είναι σε 45 στροφές....)
ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙς
Mou areσε πολλή θα το Καναδό
kai mena mou arese ,alla den tha to australo. lol!
Sta rxidia mou ta dyo