Az kaynaktan gelen bilgiye karşı antitez geliştirmek ve ya sorgulamak zor değil. Fakat her yerden durmadan farklı farklı bilgi akışı insanda karar yorgunluğu ve anksiyetesine yol açtığından yönlendirilmeye karşı çok daha açık hale geliyor bu çok net.
Ezgi! Tesadüfen seni görünce çok mutlu oldum, çok keyifliymiş yayın. İlerleyen yayınlarda Henri Bergson’u ve ondan etkilenmiş olan favori yazarlarımdan Kazancakis’i sizden dinlemek çok güzel olur.
Video'nun sonunda sorduğunuz soruyu aslında geçenlerde kanalınızda Ömer bunu açıklamıştı. Bu dönem / yıllarda insanları manipüle etmek yönlendirmek daha kolay.. Algoritmalar sayesinde her türlü uyarıcıya maruz kalabiliyoruz. Mesela geçen gün alfa kitap yayınlarının sitesine girdim kitap satın aldım. Bugün ekşi sözlük de bir şeyler karalamak için girdiğimde yayınevinde baktığım kitapların reklamlarını görmeye başladım. Bernays gibi ikna etmek bir şeyler üretmeye gerek yok artık bence. O da bir araç tabiki ihmal etmemek lazım ama daha kolay yöntemleri var işte. İnternet, yapay zeka, algoritmalar her şeyi yapıyor.
Halkla ilişkilerin önemini videoda çok güzel belirtmişsiniz👏👏👏 Bana göre eski zamanda halkı yönlendirmek daha kolaymış kitle iletişim araçlarıyla , şimdiki zamanda daha kapsamlı araçlar kullanılıyor. Fakat daha etkili😊
Videonun sonundaki soruya verebilecek cevabı akla en yatkın bir biçimde açıklayabilecek kavramlardan biri: "bolluk paradoksu" diyebiliriz. Seçenek çokluğunda yaşanan karar alma sürecindeki paralize olma ve dolayısıyla yönlendirilmeye çok daha açık hale gelme durumuna benzer bir şekilde manipülasyon kaynaklarının fazla oluşu, sınırlı bir zaman diliminde hayat süren insanın sınırsız olduğu düşündürülen istek, ihtiyaç ve arzularını elde edebileceği vaadi ve cazibesi karşısında çıkmaza düşüp savrularak gerçek dışı hareket etmesini olanaklı kılar. Hatta belki bir el daha yükseltip denilebilir ki postmodern toplumda doğal koşullar altında oluşan bir benlikten ziyade sosyal medya algoritmaları tarafından inşa edilegelen dijital bir benlik ortaya çıkmış, tam da bu noktada insanlar istendik yönde şekillendirilebilir bir hâl almıştır.
Tek bir kanaldan etki yerine farklı manipüle kanallarının olması Edward Bernays'ın de çıkış noktası olan bireyin ihtiyaçtan çok arzu satın almaya dönüşüm hızına çarpan etkisi olduğunu ayrıca çoklu etkide kontrol zorluğunun da günümüzde veri bilimi, yapay zeka vs. ile aşıldığını düşünüyorum.
Efsane seri olmuş emeklere sağlık. Arka sesin olanı ben anlamadım diye karşı çıkmak yerine daha besleyici bir yerden akıcılığı bozmaması daha güzel olabilir
Çok Güzel anlatmış teşekkür ederiz 😊 Manipüle edilmemek için,alanında kaliteli insanlardan farklı konular dinlemek çözüm olabilir diye düşünüyorum Kanal olarak bunu yapıyorsunuz 👏🏻👏🏻
İlk defa bir videonuzu izledim. Edward Bernays ismini daha önce “The Century of the Self” belgeselinde duymuştum. Çok harika bir belgeseldi. Sizde işleyince ilgimi çektiği için izledim. Fotoğraflar ve videolarla anlatımlarınızı desteklerseniz daha çok izleme isteği uyandırır yada dikkati canlı tutar. Ayrıca otoriter ve kim olduğu belli olmayan dış sesi atarsanız süper olur. Müdahale edecekse keser editler düzeltirsiniz. Saygılar…
Reklamcılıkla ve propaganda yöntemlerinden bahsettiğinizde aklıma hemen mad men dizisi geldi. O dizi bu anlattıklarınızı anlatıyordu. hatta o sigara markasının ismi çokça geçiyordu orada. Halkları yönlendirmek çok kolay, reklamcılar iyi çözmüş bu işi. Uyanık olup bu propaganda yöntemlerine kanmamak gerekir.
Ezgiiii çok özledim seni izlemeyi 😍Arayı bu kadar açma daha çok video çek 😊 Kesinlikle o dönem manipüle etmek/ edilmek daha kolay ve barizdir. Şimdilerde daha ustalık isteyen bir şey. Yine de mümkün tabi 😅
01:44 - Edward Bernays’ın Hayatı ve Propagandanın Doğuşu 04:50 - İnsanlar Rasyonel Değilse, Demokrasi Nasıl Etkilenir? 06:26 - Edward Bernays, Reklamcılık ve İnsan Arzuları 09:40 - Edward Bernays ve Kadınların Sigara İçme Projesi 11:18 - Edward Bernays, Sigara Reklamlarında Feminizmi Kullanıyor 14:33 - Satışların Artırılması İçin Duygusal Manipülasyon 15:58 - Edward Bernays ve Kitle İletişim Teknikleri 18:56 - Bernays ve Ürün Tanıtımında Sağlık Algısı 20:20 - Edward Bernays’un Propaganda ve Darbe Rolü
Video ve anlatım güzel olmuş.Günümüz döneminde propaganda örnekleri ile devam edebilirsiniz bence güzel bir seri yakalanabilir. İlgi çekici bir konu çünkü. Sorunun cevabı ise günümüzde daha zor olabilir propagandaya maruz kalmak seçme denilen(bizim elimizde ise tabi) hakkımız daha fazla oluyor gibi tabi tartışılabilir emin olamadım.
Günümüzde sosyal medya platformlarının etkisiyle çok daha fazla ve çok yönlü manipülasyona maruz kalıyoruz, dolayısıyla bir süre sonra kişi düşündüklerinin ve satın aldıklarının gerçekten kendi isteği ile mi yoksa bir reklam hilesi mi olduğunu düşünce sürecine eklemekte dahi zorluk çekiyor. Bu yüzden dört bir taraftan farklı manipülasyonlara maruz kalmaktansa tek bir kanaldan gelen manipülsayonlara maruz kalmayı tercih ederdim, en azından tüketmem için bana pompalanan ürün çok daha sınırlı olurdu :D. Çok akıcı ve bilgilendirici olmuş elinize sağlık.
49W'da izlediğim ilk video, ben bu kanalı izlerim ya:)
4 หลายเดือนก่อน
Burnuna bir şey takılmış da biri "burnunda bişi var" diyecek ve burnunu kaşıyıp onu düşürecek gibi bir hisle izliyorum tüm videoları. Bacım şunu çıkarsana allasen
Günümüzde hem iletişim kanalı olarak hem de miktar olarak daha fazla yönlendirmeye, manipülasyona maruz kalıyoruz. Bu durumun değişmesi için öncelikle bu duruöun farkında olmamız gerekiyor. Farkında olduktan sonra yönlendirmeleri, manipülasyon girişimlerini daha berrak bir zihinle değerlendirebiliriz.
Halkla ilişkiler ögrencisi olarak kan kokusu alan köpekbalıkları gibi üşüştüm bu videoya daha çok sosyal psikoloji ve felsefe videosu gelebilir mi? anlatıcımızın da ağzına sağlık kendini dinlettirip izlettirebiliyor Allah nazarlardan saklasın🧿
Soruya cevaben: sosyal manipülasyon 1930lara göre nispeten yeni bir yöntem. Savaşlar dönemi, ulus inşası var, kapitalizm yerleşik hayata geçiyor vs. vs. İnsan/toplum için manipüle edilmek deneyimlenmemiş bir alan olduğu için daha kolay. Günümüze geldiğimizde kakofoni içinde de manipüle edilmek kolay. Fakat manipülasyon tekniklerinin maskesi düştüğünde manipülasyon mutasyon geçirip daha yeni bir hale dönüşmek zorunda kalıyor. Biraz antibiyotik virüs ilişkisi gibi. Virüsler antibiyotiğe bağışıklık geliştirdikçe daha güçlü antibiyotikler icat ediyoruz, onlar da gidip mikroplarla birleşiyor, sonra aşıyı buluyoruz mega virüs oluyorlar falan.
Son sorunuza cevap: Bence yeni çağda daha kolay manipüle ediliyoruz ama artık berneays in yeğenleri daha detay çalışıyor. Mass production değil Tailor made manipülasyon :)
Günümüzde çok kolay bir şekilde dünyanın ücra köşelerine bile internete, sosyal platformlara erişim sağlanabiliyor ve bunula birlikte elbette markalar şirketler hayatımızın direkt bir parçası oldu; manipülasyon ve yönlendirme tabelaları ile hayatımıza devam ediyoruz. Bizi bu denli psikanaliz etmeye bile gerek yok. Artık karışıma yumurta kırmak bile gereksiz veya birini "öcü" yapmak da öyle veyahut da bunları niş bir iş olarak yapmak istiyoruz ki bu da sosyal medya yönlendirmesi aslında. Arzularımız ihtiyaçlarımıza, ihtiyaçlarımız da arzularımıza dönüşüyor. Bir tüketim toplumuyuz ve asıl mesele de neyi neden ve nasıl tükettiğimiz; zaten sonra yeniden yeniden tüketiyoruz çünkü, buna "İhtiyacımız Var!".
psikoloji serisinin playlistini kanala ekler misiniz tşkler
5 หลายเดือนก่อน
1900lerde 1,5 milyar olan insan sayısı şimdi 9 milyara dayandığına göre kitle iletişimi çok daha büyük ve etkili. Son gerçek devrim Fransız devrimi. Gustav Le Bon da bundan çok etkinlenmiş diye hatırlıyorum... Günümüz kitlelerini anlamak için genç filozof Byung-Chul Han kitaplarını okuyorum...üzerine bölüm çekilebilir.
Şuan, çok kanallı dönemde, daha iyi manipüle ediliyoruz bence. Eğlencenin içine manipülasyonu daha iyi yediriyorlar. Netflix, youtube, vb. Ayrıca, çok kanal gibi görünse de hepsi bir sermayedar grubunun elinde. Bu çıkar grupları manipülasyon konusunda çoğunlukla dayanışma içinde.
Eğer bir kişi mevcut bir ilişki içerisindeyken, başka birine karşı da duygular geliştirmeye başlarsa, bu durumda öncelikle kendi duygularını mı yoksa partnerinin duygularını mı önceliklendirmelidir? Birey, bu ikilemde hangi etik ve ahlaki prensiplere göre hareket etmelidir?
İlişkinin hangi evresinde olduğuna ve gidişatına göre değişir bence ama belirli bir yol alındığını varsayarak bu dediğiniz aldatma gibi bir şeydir,karşı tarafın duygularına öncelik verip sadakatli olunmalıdir
@@Whateverhappens1 O zaman başkalarından etkilenme olasılığımız her zaman var fakat kendimizi değil de partnerimizi düşünerek hayatımıza devam etmeliyiz diyorsunuz. Peki 2 kişiyi de gerçekten sevebilir misiniz yoksa bu olay asıl ilişkimizi bırakamamak için söylenilen bir yalan mıdır?
@@erentnas evet o olasılık her zaman var insanız sonuçta ama karşı tarafında sevgisine karşılık vermemek hoş değil.diyelim hoşlandığınız ikinci kişiyle ilişkiye başladınız gir sure sonra başkasından hoşlanmayacağinız ne malum,bunu bi sonu var mı? İlginiz yoksa ayrılın öyle açılın diğer tarafa ya da bu hisler geçiçi deyip mevcut ilişkiyi devam ettirin o kararı şahsın kendi etiğine bırakirım.ki ben iki kişinin aynı anda sevilebileceğine inanmıyorum,hoşlanılmalar olabilir ama
Son olarak bence 30'larda tek güç odağının manipülasyonuna maruz kalırken şuan farklı manipülasyonların çıkarlarına çanak tutuyoruz sömürünün biride bin,binide bir...
harika içerik teşekkürler. er gazinosu gibi olmuştu 49w Ezgi yi daha çok dinlemek isteriz!
Az kaynaktan gelen bilgiye karşı antitez geliştirmek ve ya sorgulamak zor değil. Fakat her yerden durmadan farklı farklı bilgi akışı insanda karar yorgunluğu ve anksiyetesine yol açtığından yönlendirilmeye karşı çok daha açık hale geliyor bu çok net.
Ilgi çekici bir içerik olmuş, hic duymamıştım. Ezgi daha sık gelsin
💖Emeğinize sağlık... Farklı boyuttan bakış açısını bize yansıtıyorsunuz. Paylaşımınız harika .
Teşekkürler.
Teşekkürler.
Ezgi anlatımın harika! FluTV'den geldim buraya ilk defa, şimdi bakacağım kanala umarım daha çok Ezgi vardır
Ezgi! Tesadüfen seni görünce çok mutlu oldum, çok keyifliymiş yayın.
İlerleyen yayınlarda Henri Bergson’u ve ondan etkilenmiş olan favori yazarlarımdan Kazancakis’i sizden dinlemek çok güzel olur.
Kanalın en sevdiğim serisi olabilir
Bu seriye bayılıyorum devammmm😊😊😊😊
Video'nun sonunda sorduğunuz soruyu aslında geçenlerde kanalınızda Ömer bunu açıklamıştı. Bu dönem / yıllarda insanları manipüle etmek yönlendirmek daha kolay.. Algoritmalar sayesinde her türlü uyarıcıya maruz kalabiliyoruz. Mesela geçen gün alfa kitap yayınlarının sitesine girdim kitap satın aldım. Bugün ekşi sözlük de bir şeyler karalamak için girdiğimde yayınevinde baktığım kitapların reklamlarını görmeye başladım. Bernays gibi ikna etmek bir şeyler üretmeye gerek yok artık bence. O da bir araç tabiki ihmal etmemek lazım ama daha kolay yöntemleri var işte. İnternet, yapay zeka, algoritmalar her şeyi yapıyor.
Devamını bekliyoruz
Çok güzeldi, psikoloji ile ilgili yayınlar devam ederse çok iyi olur.
İçerik ve anlatı harika teşekkürler
Bu seri kesinlikle devam etmeli,çok güzel bir seri oluyor tebrikler…
Halkla ilişkilerin önemini videoda çok güzel belirtmişsiniz👏👏👏
Bana göre eski zamanda halkı yönlendirmek daha kolaymış kitle iletişim araçlarıyla , şimdiki zamanda daha kapsamlı araçlar kullanılıyor. Fakat daha etkili😊
Mükemmel olmuş uyurken arkada çalsın dedim ama o kadar iyi ki izlemeyi tercih ettim
Yine muhteşem bir içerik olmuş. Bu psikoloji serileri sayesinde süper bilgiler öğrendik. Teşekkür ederiz
Cok faydalandigim bir anlatı olmuş çok teşekkürler
Bu seriyi izlememiştim bundan sonra izleyeceğim. Güzel video olmuş.
Bence günümüzde daha çok manipüle ediliyoruz çünkü çok fazla uyaran var.
Seriyi baştan sona şimdi izledim mükemmel. Başarılarizin devamını dilerim
çok iyi program, teşekkürler.
Harika bir anlatımla karşılaştım çok beğendim... Tebrikler ❤️🎉
Thanks
Süper bir aydınlanma oluşturdu. Emeğinize sağlık 👍🏼
Harika bir video!
Emeğinize sağlık🙏🙏🙏❤️❤️❤️
7:15 bu söz çok değerli ve anlamlı
İyi içerik hanımefendinin emeğine sağlık.
Faydalı bir içerikti. Teşekkürler Ezgi Emel.
Ben bu ablayı çok sevdim umarım daha fazla görürüz
bayıldım çok güzel bir içerik. süresi akıcılığı muhteşem
Videonun sonundaki soruya verebilecek cevabı akla en yatkın bir biçimde açıklayabilecek kavramlardan biri: "bolluk paradoksu" diyebiliriz. Seçenek çokluğunda yaşanan karar alma sürecindeki paralize olma ve dolayısıyla yönlendirilmeye çok daha açık hale gelme durumuna benzer bir şekilde manipülasyon kaynaklarının fazla oluşu, sınırlı bir zaman diliminde hayat süren insanın sınırsız olduğu düşündürülen istek, ihtiyaç ve arzularını elde edebileceği vaadi ve cazibesi karşısında çıkmaza düşüp savrularak gerçek dışı hareket etmesini olanaklı kılar. Hatta belki bir el daha yükseltip denilebilir ki postmodern toplumda doğal koşullar altında oluşan bir benlikten ziyade sosyal medya algoritmaları tarafından inşa edilegelen dijital bir benlik ortaya çıkmış, tam da bu noktada insanlar istendik yönde şekillendirilebilir bir hâl almıştır.
şahane içerik.
Kolay gelsin émeğinize sağlık
Tek bir kanaldan etki yerine farklı manipüle kanallarının olması Edward Bernays'ın de çıkış noktası olan bireyin ihtiyaçtan çok arzu satın almaya dönüşüm hızına çarpan etkisi olduğunu ayrıca çoklu etkide kontrol zorluğunun da günümüzde veri bilimi, yapay zeka vs. ile aşıldığını düşünüyorum.
Koc’ta medyaya giris dersinden bir chapter gibi olmus.. thx!
Efsane seri olmuş emeklere sağlık. Arka sesin olanı ben anlamadım diye karşı çıkmak yerine daha besleyici bir yerden akıcılığı bozmaması daha güzel olabilir
Ezgi ağzına sağlık çok güzeldi 👏
Çok Güzel anlatmış teşekkür ederiz 😊
Manipüle edilmemek için,alanında kaliteli insanlardan farklı konular dinlemek çözüm olabilir diye düşünüyorum
Kanal olarak bunu yapıyorsunuz 👏🏻👏🏻
Anlatımınız harika. Daha fazla içeriğinizi görmek isteriz ❤
Lacan'ı da bekliyoruz
Lacan'ın 7.konferansı acil gelmeli
liberal ney?
@@mkakbas Okuman yok mu ?
@@FinansPandası komik durmuş da pardon
@@mkakbas affettim
çok güzeldi devamı gelsin ❤
İlk defa bir videonuzu izledim. Edward Bernays ismini daha önce “The Century of the Self” belgeselinde duymuştum. Çok harika bir belgeseldi. Sizde işleyince ilgimi çektiği için izledim. Fotoğraflar ve videolarla anlatımlarınızı desteklerseniz daha çok izleme isteği uyandırır yada dikkati canlı tutar. Ayrıca otoriter ve kim olduğu belli olmayan dış sesi atarsanız süper olur. Müdahale edecekse keser editler düzeltirsiniz. Saygılar…
gerçekten on numara anlatım müthiş keyifle izledim teşekkürler❤
İlgi çekicisi
Reklamcılıkla ve propaganda yöntemlerinden bahsettiğinizde aklıma hemen mad men dizisi geldi. O dizi bu anlattıklarınızı anlatıyordu. hatta o sigara markasının ismi çokça geçiyordu orada. Halkları yönlendirmek çok kolay, reklamcılar iyi çözmüş bu işi. Uyanık olup bu propaganda yöntemlerine kanmamak gerekir.
Ezgiiii çok özledim seni izlemeyi 😍Arayı bu kadar açma daha çok video çek 😊 Kesinlikle o dönem manipüle etmek/ edilmek daha kolay ve barizdir. Şimdilerde daha ustalık isteyen bir şey. Yine de mümkün tabi 😅
bir deleuze bölümü harika olabilir, anlatım çok güzeldi çok teşekkürler
Bu serinin devamı gelmeli
01:44 - Edward Bernays’ın Hayatı ve Propagandanın Doğuşu
04:50 - İnsanlar Rasyonel Değilse, Demokrasi Nasıl Etkilenir?
06:26 - Edward Bernays, Reklamcılık ve İnsan Arzuları
09:40 - Edward Bernays ve Kadınların Sigara İçme Projesi
11:18 - Edward Bernays, Sigara Reklamlarında Feminizmi Kullanıyor
14:33 - Satışların Artırılması İçin Duygusal Manipülasyon
15:58 - Edward Bernays ve Kitle İletişim Teknikleri
18:56 - Bernays ve Ürün Tanıtımında Sağlık Algısı
20:20 - Edward Bernays’un Propaganda ve Darbe Rolü
up
Video ve anlatım güzel olmuş.Günümüz döneminde propaganda örnekleri ile devam edebilirsiniz bence güzel bir seri yakalanabilir. İlgi çekici bir konu çünkü. Sorunun cevabı ise günümüzde daha zor olabilir propagandaya maruz kalmak seçme denilen(bizim elimizde ise tabi) hakkımız daha fazla oluyor gibi tabi tartışılabilir emin olamadım.
Çok iyi anlatım.Tebrik ederim, teşekkür ederim.
çiçek gibi içerik, teşekkürler
Günümüzde sosyal medya platformlarının etkisiyle çok daha fazla ve çok yönlü manipülasyona maruz kalıyoruz, dolayısıyla bir süre sonra kişi düşündüklerinin ve satın aldıklarının gerçekten kendi isteği ile mi yoksa bir reklam hilesi mi olduğunu düşünce sürecine eklemekte dahi zorluk çekiyor. Bu yüzden dört bir taraftan farklı manipülasyonlara maruz kalmaktansa tek bir kanaldan gelen manipülsayonlara maruz kalmayı tercih ederdim, en azından tüketmem için bana pompalanan ürün çok daha sınırlı olurdu :D. Çok akıcı ve bilgilendirici olmuş elinize sağlık.
Harika içerik. Keşke red pill videosunda da aynı anlatıcı olsaydı. Çok daha iyi bir video olabilirdi.
Bilgilendirici video için teşekkürler 🙏
Teşekkürler
Dış sesi bir yerden tanıyorum 😊
49W'da izlediğim ilk video, ben bu kanalı izlerim ya:)
Burnuna bir şey takılmış da biri "burnunda bişi var" diyecek ve burnunu kaşıyıp onu düşürecek gibi bir hisle izliyorum tüm videoları. Bacım şunu çıkarsana allasen
bilinçsiz kitleler konusunda daha fazla içerik gelsin
Günümüzde hem iletişim kanalı olarak hem de miktar olarak daha fazla yönlendirmeye, manipülasyona maruz kalıyoruz. Bu durumun değişmesi için öncelikle bu duruöun farkında olmamız gerekiyor. Farkında olduktan sonra yönlendirmeleri, manipülasyon girişimlerini daha berrak bir zihinle değerlendirebiliriz.
Çok güzel bir video olmuş
Ağzınıza sağlık
bu seri çok iyi gidiyor 👏
Teşekkürler👋👋
Halkla ilişkiler ögrencisi olarak kan kokusu alan köpekbalıkları gibi üşüştüm bu videoya daha çok sosyal psikoloji ve felsefe videosu gelebilir mi? anlatıcımızın da ağzına sağlık kendini dinlettirip izlettirebiliyor Allah nazarlardan saklasın🧿
Keyifli video
Bir sonraki videoda Alfred Adler'i anlatir misiniz?
muhteşem bir bölüm
Thanks!
Soruya cevaben: sosyal manipülasyon 1930lara göre nispeten yeni bir yöntem. Savaşlar dönemi, ulus inşası var, kapitalizm yerleşik hayata geçiyor vs. vs. İnsan/toplum için manipüle edilmek deneyimlenmemiş bir alan olduğu için daha kolay. Günümüze geldiğimizde kakofoni içinde de manipüle edilmek kolay. Fakat manipülasyon tekniklerinin maskesi düştüğünde manipülasyon mutasyon geçirip daha yeni bir hale dönüşmek zorunda kalıyor. Biraz antibiyotik virüs ilişkisi gibi. Virüsler antibiyotiğe bağışıklık geliştirdikçe daha güçlü antibiyotikler icat ediyoruz, onlar da gidip mikroplarla birleşiyor, sonra aşıyı buluyoruz mega virüs oluyorlar falan.
Emeğinize sağlık ve muhteşem anlatım kimdir felsefeci güzel kadın açıklama bölümüne baktım ismini görmedim büyük bir hata sevgiler ❤️
Son sorunuza cevap: Bence yeni çağda daha kolay manipüle ediliyoruz ama artık berneays in yeğenleri daha detay çalışıyor. Mass production değil Tailor made manipülasyon :)
Sanırım mad man dizisinin senaristleri haberdardı bu abiden. Ezgi hanım seyretmediyse tavsiye.
vahid ağabeyin bullylemesi sonucu gelen o mistik video
başarılı anlatım.
Halkla iliskiler ve tanitim ogrencisi olarak merakla izliyorum😊
işsizlik loading :(
@@gme9628 ūzdū🙂
@@gme9628neden böyle bir şey dersin ki
@@kerrycnzmirry2249 bu bölümden mezun olanlar tam olarak ne yapıyor,nerede çalışıyoyr,aydınlatır mısınız
@@SalihSar-zm5okkötü bir çünkü
Super olmus❤🎉
Günümüzde çok kolay bir şekilde dünyanın ücra köşelerine bile internete, sosyal platformlara erişim sağlanabiliyor ve bunula birlikte elbette markalar şirketler hayatımızın direkt bir parçası oldu; manipülasyon ve yönlendirme tabelaları ile hayatımıza devam ediyoruz. Bizi bu denli psikanaliz etmeye bile gerek yok. Artık karışıma yumurta kırmak bile gereksiz veya birini "öcü" yapmak da öyle veyahut da bunları niş bir iş olarak yapmak istiyoruz ki bu da sosyal medya yönlendirmesi aslında. Arzularımız ihtiyaçlarımıza, ihtiyaçlarımız da arzularımıza dönüşüyor. Bir tüketim toplumuyuz ve asıl mesele de neyi neden ve nasıl tükettiğimiz; zaten sonra yeniden yeniden tüketiyoruz çünkü, buna "İhtiyacımız Var!".
Platon'dan beri hiçbir şey değişmemiş ne yazık ki. :)
Aykut Kocaman kalem tutuşu 🥲
psikoloji serisinin playlistini kanala ekler misiniz tşkler
1900lerde 1,5 milyar olan insan sayısı şimdi 9 milyara dayandığına göre kitle iletişimi çok daha büyük ve etkili. Son gerçek devrim Fransız devrimi. Gustav Le Bon da bundan çok etkinlenmiş diye hatırlıyorum... Günümüz kitlelerini anlamak için genç filozof Byung-Chul Han kitaplarını okuyorum...üzerine bölüm çekilebilir.
Hannah Arendt bölümü gelir mi?
her kötülüğün altından aynı türün çıkması tesadüf olamaz
Fahrettin Altun’u da bekliyoruz
Adam curtis’in bbc belgeseli ‘’the century of the self’’ serisine bakmak faydali olur arkadaslar.Diger politik belgeselleri de tavsiye edilir
21:57 'de bahsettiğiniz elitlerin tekelleşmesi durumu günümüz için de geçerli.
Michel Foucault ve postmodernizm konuşun lütfen
Tövbe yarabbim deccal gibi bi herif, evlerden ırak😅😅😅 harika bi içerik teşekkürler. Böyle insanları bilmek gözlerimizi açıyor ❤
Manipüle edildiğimizin farkına varmadıkça kaç yerden uyarıldığımızn bi önemi yok gibi
Şuan, çok kanallı dönemde, daha iyi manipüle ediliyoruz bence. Eğlencenin içine manipülasyonu daha iyi yediriyorlar. Netflix, youtube, vb. Ayrıca, çok kanal gibi görünse de hepsi bir sermayedar grubunun elinde. Bu çıkar grupları manipülasyon konusunda çoğunlukla dayanışma içinde.
Dimi ya,
daha çok bağlam, daha fazla manipülasyon imkanı
sosyal medya herkes gibi olmamalıyız diyen herkes gibilerle dolu.
Eğer bir kişi mevcut bir ilişki içerisindeyken, başka birine karşı da duygular geliştirmeye başlarsa, bu durumda öncelikle kendi duygularını mı yoksa partnerinin duygularını mı önceliklendirmelidir? Birey, bu ikilemde hangi etik ve ahlaki prensiplere göre hareket etmelidir?
İlişkinin hangi evresinde olduğuna ve gidişatına göre değişir bence ama belirli bir yol alındığını varsayarak bu dediğiniz aldatma gibi bir şeydir,karşı tarafın duygularına öncelik verip sadakatli olunmalıdir
@@Whateverhappens1 O zaman başkalarından etkilenme olasılığımız her zaman var fakat kendimizi değil de partnerimizi düşünerek hayatımıza devam etmeliyiz diyorsunuz. Peki 2 kişiyi de gerçekten sevebilir misiniz yoksa bu olay asıl ilişkimizi bırakamamak için söylenilen bir yalan mıdır?
@@erentnas evet o olasılık her zaman var insanız sonuçta ama karşı tarafında sevgisine karşılık vermemek hoş değil.diyelim hoşlandığınız ikinci kişiyle ilişkiye başladınız gir sure sonra başkasından hoşlanmayacağinız ne malum,bunu bi sonu var mı?
İlginiz yoksa ayrılın öyle açılın diğer tarafa ya da bu hisler geçiçi deyip mevcut ilişkiyi devam ettirin o kararı şahsın kendi etiğine bırakirım.ki ben iki kişinin aynı anda sevilebileceğine inanmıyorum,hoşlanılmalar olabilir ama
@@Whateverhappens1 katiliyorum size, teşekkürler yorumunuz için.
@@erentnas ben teşekkür ederim,ne demek
sorduğunuz sorunun cevabını başka bir videoda detaylıca cevapladı arkadaşlarınız dünde onu izlemiştim. :)
Son olarak bence 30'larda tek güç odağının manipülasyonuna maruz kalırken şuan farklı manipülasyonların çıkarlarına çanak tutuyoruz sömürünün biride bin,binide bir...
Mıyy mıyyy mıyyy ablaaa karnım ağrıdı . Her an kadiköy ağbiiiii falan diyecekmişsin gibi
:)))
10:30 adletmek değil, addetmek. Lütfen 😊
49 w hep bu seriden ilerleyebilir,bu abla nice