Incerc sa scap de hidre

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 14 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น • 51

  • @RaDuCuCostEL
    @RaDuCuCostEL ปีที่แล้ว +2

    Super videoclip! Multumim pentru informatiile impartasite cu noi!

  • @daniels3574
    @daniels3574 ปีที่แล้ว +1

    Mulțumesc pentru informații 👍🏻

  • @johndurancea1555
    @johndurancea1555 ปีที่แล้ว +1

    Super interesant și educativ,foarte tare!!!

  • @dorin2212
    @dorin2212 ปีที่แล้ว +1

    Foarte tare! Io fiind la inceput cu pestii, nici mcar nu stiam de hidre

  • @ilieemilianbucur7691
    @ilieemilianbucur7691 ปีที่แล้ว

    super inca o data super te urmaresc cu drag si cu multa placere si pt hidre sant buni pesti tineri mici si mai sant si killi eu am avut killi fish in acvariu la creveti pt ca am avut hidre si adaugand clovnkilli fish am scapat de hidre

  • @SorinVoicu
    @SorinVoicu ปีที่แล้ว +4

    Salut Răzvan,
    Ceea ce urmează să scriu... o fac pentru că apreciez ceea ce faci tu și nu din alt motiv. Uneori îmi pare rău că începi un „proiect” și nu mai prezinți ce s-a întâmplat cu el. Păcat.
    Hidrele sunt, în primul rând, un semn că apa din acvariu este de cea mai bună calitate. Hidrele, în comparație cu alți „dăunători”, nu se înmulțesc în apă de proastă calitate.
    De unde au apărut?
    De regulă prin intermediul plantelor, peștilor și al melcilor. Am văzut hidre „călărind” pești și se pare că le place la nebunie!
    Ca și melcii, hidrele se înmulțesc excesiv datorită abundenței hranei. Numărul hidrelor pe care le-am avut în acvariu nu a fost atât de mare încât să îmi creeze probleme. Le-am observat cum se hrăneau cu ciclopi, ostracode și orice altceva care pot fi „inghițite”. Le-am avut ani buni, în limite rezonabile, până când a început să le dispară hrana vie. Odată cu introducerea Inpaichthys kerri, au dispărut de tot. Sincer, mi-a părut rău, sunt niște ființe extrem de interesante. Sincer, nu am văzut cu ochii mei un Kerri devorând o hidră. Poate fi doar o coincidență. Poate peștii au devorat toate vietățile mici care au constituit hrana lor de până acum.
    În același acvariu am avut și planaria. La fel, odată ce treci de aspectele neplăcute, sunt și ele ființe interesante, bune de observat. Ca și în cadrul hidrelor, populația de planaria nu a fost numeroasă. Ei bine, a dispărut și planaria la foarte scurt timp după ce au dispărut și hidrele. Bănuiesc că din aceleași motive.
    Acum, pentru crescători, hidrele pot deveni o pacoste pentru puiet, mai ales pentru speciile care se înmulțesc prin depunerea de icre, unde puietul este extrem de mic și vulnerabil.
    Vad ca sunt hidre albe și în număr considerabil. Peștii mai mari, inclusiv guppy, li se cam rupe de „pișcăturile” hidrelor, scuză-mi franceza. În cazul cel mai rău, vor evita zona. Nici peștii nu sunt chiar așa de proști.
    Hidrele se deplasează, eu am râs de nu am mai putut când am văzut o hidră pe un Betta adult. S-a plimbat pe spinarea peștelui o perioadă, până când nu am mai văzut-o. O fi ajuns la destinație.
    De obicei, peștii „mâncători” de hidre se apucă de curat ori când nu ești pe fază, ori când sunt suficienți de hămesiți.
    Referitor la cutie, o combinație:
    1. Lipsă hrană pentru hidre
    2. Pești despre care se spune că mănâncă hidre.
    Nu ai spus dacă în tot acest timp ai dat și dacă da, câtă hrană peștilor. :)
    Referitor la acvariu cu guppy:
    Populația mare de hidre se datorează unor factori, precum hrana din abundență. Există totuși un mare semn de întrebare dat fiind faptul că în acvariu există guppy, care de obicei halesc tot ce se poate. Ai avut ostracode în acvariu? Sau alte vietăți care nu sunt în meniul guppy?
    Leeri, după ce s-a „ocupat” mai întâi, eventual, de hrana hidrelor, au trecut la însăși hidrele. De unde și o eventuală explicație de ce a durat atât până când acvariul nu mai are hidre.
    P.S.: legat de invazia de melci... asta s-a întâmplat din cauza abundenței de hrană. Combaterea melcilor obișnuiți cu melci asasini... of, de unde s-a împământenit chestia asta, nu știu. Nu combați specii care se înmulțesc rapid și necontrolat cu alta care la fel, se înmulțește rapid și necontrolat. Dai din lac în puț! Numărul de melci crește proporțional cu cantitatea de hrană administrată și neconsumată de ceilalți chiriași. În acvariile bine dotate cu de toate, melcii dau de abundență. În primă fază, se înmulțesc excesiv. După ce consumă totul (fără a lua în considerare excesul de hrană administrată peștilor sau altor viețuitoare), numărul descrește până când se ajunge la un număr „normal”. Trebuie spus din capul locului: melcii obișnuiți fac bine acvariului! În general, natura tinde să echilibreze lucrurile. De multe ori mai lent. Dar trebuie ajutată când vine vorba de un circuit închis atât de mic cum este un acvariu.
    În orice caz, în momentul în care cineva apelează la bombele murdare (adică chimicale), rezolvă problema existentă în acel moment, dar în nici un caz cauza. Cam la fel când vine vorba de alge. Toți „dăunătorii” fac însă parte din natură, ține de viață. Excesele apar din cauza noastră. Tot ce mișună sunt oportuniști.

    • @acvaristicacudichis
      @acvaristicacudichis ปีที่แล้ว

      Salut, nu stiam ca asasinii se inmultesc necontrolat, ca maidanezii.

    • @SorinVoicu
      @SorinVoicu ปีที่แล้ว

      @@acvaristicacudichis Salut, orice meld care depune ouă pe suprafețe se înmulțesc necontrolat, ca să zic așa, în mare. Excepție fac melcii care depun ouă în afara apei, în ciorchine. Acesta poate fi cules, deci înmulțire controlată. Melcii care „nasc” au de regulă un pui.
      Am și am avut melcii de diferite specii. Dintre toate, cei mai utili pentru un acvariu sunt tocmai ăia de care lumea fuge: melcii „comunitari”. Restul sunt pentru „frumusețe”. Pomacea, de exemplu, îți poate devora plantele (înclusiv cele de suprafață). Tylo poate face și el „ravagii”. Sunt melci frumoși, interesanți. Faptul că Pomacea manancă plante poate fi folosit uneori în avantaj.
      Până și neritele pot deveni „agasante” în număr mare, prin depunerea de mici ouă albe peste tot în acvariu, plante, geamuri, pietre, lemn, la naiba, chiar și pe cochiliile altor melci. Din fericire, nu se înmulțesc în apă dulce. Din nefericire, dacă nu sunt ținuți în carantină o perioadă mai lungă după ce au fost prinși în natură, pot aduce boli grave în acvariu. unele chiar transmisibile la oameni. De fapt, cam toți melcii prinși în natură au un astfel de risc.

    • @acvaristica-altfel
      @acvaristica-altfel ปีที่แล้ว

      🙂👍

    • @CasaCuAcvarii
      @CasaCuAcvarii  ปีที่แล้ว

      Asasinii nu sunt chiar greu de scos după ce au mâncat melcii ceilalți. Fac puține ouă, care cresc lent, deci nu i-aș numi chiar invadatori. Deci după ce și-au făcut treaba ii aduni pur și simplu, nu ar trebui sa dureze prea mult.

  • @gradinaverde6096
    @gradinaverde6096 ปีที่แล้ว +1

    misto

  • @BiaGardenDreams
    @BiaGardenDreams ปีที่แล้ว

  • @MamureAli
    @MamureAli ปีที่แล้ว +1

    🐡🐠🐟🐬🐋🐳

  • @justmeapostu2103
    @justmeapostu2103 ปีที่แล้ว

    Frumos experiment si foarte util, dar eu de obicei cand am hidre si neavand rabdare le elimin cu peroxid de hidrogen ( apa oxigenata) cu o cantitate de 20 ml la 100l apa si relativ ieftin, cu mare atentie daca se depaseste concentratia ancistrusii pot muri.

  • @nelu7x
    @nelu7x ปีที่แล้ว +2

    Buna seara. Si eu cand am avut hidre, acum mai multi ani, tot cu Leri am scapat de ele.

  • @bennylegend0704
    @bennylegend0704 ปีที่แล้ว +1

    Îmi plac videourile tale experimentale...poți să le faci și mai lungi....o întrebare de curiozitate....in acvariul Marea neagra nu bagi pești?...succes in continuare!!!

  • @haullesbaules6990
    @haullesbaules6990 ปีที่แล้ว +1

    De ce bagi sarme de cupru in acvari pentru ce ca sunt nelamurit ?

    • @r3n859
      @r3n859 ปีที่แล้ว +1

      Cred ca pentru a sta la fundul acvariului legumele (dovlecel,castravete etc ) 😊

    • @CasaCuAcvarii
      @CasaCuAcvarii  ปีที่แล้ว

      Da, pentru ancistrus, dar nu sunt de cupru, cred că e un metal mai inofensiv.

  • @Twowheelsonelens
    @Twowheelsonelens ปีที่แล้ว +2

    pfff...si eu am avut in 2 acvarii hidre verzi ... se pare ca sunt de cel putin 2 culori hidrele.
    Nu am avut chiar o invazie....dar au fost ceva. Eu am raschetat geamul si dupa le-am "aspirat" ....am redus din ele . acum nu am mai vazut

  • @eusuntra
    @eusuntra ปีที่แล้ว +2

    6:00 Gurami, mamă ce-mi plac gurami.... Cred că-s favoriții mei, mai mult decât beta.

  • @gindulescuandru258
    @gindulescuandru258 ปีที่แล้ว

    Fain! Nu am avut hidre niciodata. Poti jncerca sa bagi un gopro i n acvariu sa filmezi pestii. Eu am facut asa un test si iese faina filmarea.

    • @CasaCuAcvarii
      @CasaCuAcvarii  ปีที่แล้ว

      M-am mai jucat și eu așa, dar e greu de controlat ce filmez.

    • @gindulescuandru258
      @gindulescuandru258 ปีที่แล้ว

      @@CasaCuAcvarii vara am pus in curte o cada cu guppy si prin august deja era suprapopulata :). Am lasat acolo goproul 5min si le.am dat de mancare larve de tantar dintr-un bazin ibc. E f interesant sa.i vezi cum se comporta de aproape

  • @blackscorpion3952
    @blackscorpion3952 2 หลายเดือนก่อน

    cu apa oxigenata nu merge?

    • @CasaCuAcvarii
      @CasaCuAcvarii  2 หลายเดือนก่อน

      Nu am încercat, știu că există și chimicale dedicate în comerț, dar nu le-am probat.

  • @IonutCKTMS
    @IonutCKTMS ปีที่แล้ว

    Super bun informatia referitor la hidre. Dar totusi am ramas placut surprins de modelul de xipho de langa primul acvariul abordat. Ce tip de xipho sunt daca ma poti ajuta te rog mult. Respect pentru ceea ce faci si abia astept urmatorul clip cu "probleme".

    • @CasaCuAcvarii
      @CasaCuAcvarii  ปีที่แล้ว +1

      Nu mai știu cum se cheamă soiul, din păcate. E un roșu mai închis decât soiul obișnuit, dar am uitat denumirea...

  • @iuanutz91
    @iuanutz91 10 หลายเดือนก่อน

    Răzvan ,oare colisa lalia ar manca hydrele?

  • @tomiibl5251
    @tomiibl5251 ปีที่แล้ว

    Poți sa faci un video cu toate specile de arcistrus te rog?

    • @CasaCuAcvarii
      @CasaCuAcvarii  ปีที่แล้ว

      Sunt extrem de multe specii, ar fi un proiect cam dificil...

  • @adelinlipitor5369
    @adelinlipitor5369 ปีที่แล้ว

    Buna pot tine un axolot cu pesti vivipari

    • @CasaCuAcvarii
      @CasaCuAcvarii  ปีที่แล้ว

      Din câte știu, nu ar trebui ținut cu pești, dar nu sunt sigur.

  • @iuanutz91
    @iuanutz91 11 หลายเดือนก่อน

    Mie imi apar hydre fara sa adsug ceva nou in acvariu si nu inteleg de unde, la un moment dat dispar dar dupa o vreme apar din nou

    • @CasaCuAcvarii
      @CasaCuAcvarii  10 หลายเดือนก่อน

      Posibil le-ai adăugat cu plante sau decoruri, la un moment dat

    • @iuanutz91
      @iuanutz91 10 หลายเดือนก่อน

      @@CasaCuAcvarii nu am băgat plante și nici decor nimic

  • @MrGigi-dz9cv
    @MrGigi-dz9cv ปีที่แล้ว

    Poate, din hrana congelata.

    • @MrGigi-dz9cv
      @MrGigi-dz9cv ปีที่แล้ว

      Daca este satul, nu o sa faca 'treaba'. Trebuie, sa il lasi putin ...

    • @MrGigi-dz9cv
      @MrGigi-dz9cv ปีที่แล้ว

      Nici un peste, daca este satul, nu o sa se lege de hidra.

    • @MrGigi-dz9cv
      @MrGigi-dz9cv ปีที่แล้ว

      Hidrele produc oua.

    • @MrGigi-dz9cv
      @MrGigi-dz9cv ปีที่แล้ว

      De ce nu golesti acvariul, inainte sa faci experimente ?

  • @acvaristica-altfel
    @acvaristica-altfel ปีที่แล้ว

    Legat de acvariul marin, intreba lumea...Cum mai merge?..…

    • @CasaCuAcvarii
      @CasaCuAcvarii  ปีที่แล้ว +1

      Acvariul e stabil, anemonele trăiesc pe acolo și cam atât. Nu l-am mai filmat că nu am mai făcut mare lucru prin el. Ar trebui de la primăvară să mă ocup de el și să bag pești.