Co-creació d'òpera: presentació de l'aprenentatge del projecte Traction

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 14 ต.ค. 2024
  • Ens complau informar-vos que el proper dilluns 27 de febrer a les 15:00h tindrà lloc al Gran Teatre del Liceu la presentació de 'Co-creating Opera'. Els assistents es podran connectar a aquest esdeveniment en línia per seguir la presentació.
    El llibre i el lloc web que l'acompanya (www.co-art.eu), que s'acaben de publicar, marquen el final del projecte Traction i pretenen compartir els aprenentatges de tres òperes exploratòries creades conjuntament amb comunitats de Barcelona, Portugal i Irlanda.
    Aquesta guia no pretén ser un dogma del què cal fer, sinó suggerir, proposar o donar a conèixer, a partir de la nostra experiència, allò que considerem important a l'hora d'iniciar un projecte amb esperit comunitari.
    La sessió tindrà una durada d'una hora i tindrà aquesta estructura:
    · Introducció a càrrec de Valentí Oviedo, director general del Gran Teatre del Liceu
    · Intervenció de Mikel Zorrilla, Cap de Projecte Tracció i representant del soci tecnològic Vicomtech.
    · Intervenció en línia de François Matarasso, expert mundial en processos artístics comunitaris i Coordinador Social i Artístic del projecte Traction.
    · Intervenció d'Irene Calvís, representant del Liceu dins del projecte Traction i responsable del programa social LiceuApropa.
    · Intervenció de Quimsaina Powers-Fernández, cantant de la coral La gata perduda.
    · Sessió de preguntes i respostes amb els assistents connectats.
    · Actuació de 6 membres de la coral La gata perduda.
    Traction (2020-23) ha estat un projecte de recerca finançat per la UE que es va centrar en com l'òpera pot arribar a ser més inclusiva socialment i connectada amb comunitats diverses. La cocreació¬-que definim com el resultat de la feina conjunta d'artistes professionals i no professionals en igualtat de condicions- va ser el centre del projecte. També es va utilitzar tecnologia digital innovadora tant per donar suport a aquest procés com en les actuacions.
    Els resultats, òperes completament noves presentades a Barcelona, Leiria i Lisboa, així com la primera òpera comunitària de realitat virtual del món a Irlanda, han superat les nostres expectatives, tant socialment com artísticament. El llibre i el lloc web ofereixen camins perquè altres puguin explorar, no només a l'òpera, sinó a les arts escèniques i de manera més àmplia. L'òpera és un art extraordinari que ha prosperat gràcies a la renovació constant. Veiem la cocreació com un pas més en aquest procés.
    Si us plau, no dubteu a contactar amb nosaltres si voleu saber més sobre el projecte, el procés de co-creació o les òperes en si.

ความคิดเห็น •