Direct journey by train Bucharest - Giurgiu via Gradistea after 19 years

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 26 ก.ย. 2024

ความคิดเห็น • 118

  • @LidiaGhibu
    @LidiaGhibu 2 หลายเดือนก่อน +1

    Te ador foarte mult frate draga esti super simpatic

  • @ProudRomanian21
    @ProudRomanian21 3 หลายเดือนก่อน +15

    Să-i dea Domnul sănătate lu' cine a facut si a proiectat aceasta moderinizare a liniilor ca de 20 de ani nu se mai circula si în sfârșit s-a deschis din nou 😁🤙

  • @AttilaTheDev
    @AttilaTheDev 3 หลายเดือนก่อน +4

    Te urmaresc de ceva timp. Fiind originar tot din Arad si pe langa si fost elev la CFR, deci pasionat de trenuri, ma uit la multi TH-camri care fac videouri de acest gen. Cu toate ca ale tale nu sunt inca cele mai bune clipuri, imi plac si sunt relaxante, informative. Ai un stil al tau care ma tine totusi lipit de ecran. In plus, ai o acoperire mult mai buna decat multi altii, cu multe linii secundare.
    Legat strict de acest video, iti pot recomanda doua lucruri:
    1. Investeste intr-un "dead cat" pentru microfon si poate un mic RODE care sa-l ageti de haina. Te va ajuta mult la sunet.
    2. Pentru clipuri cu podul din alte unghiuri poate e timpul sa investesti intr-o mica drona. Poate un DJI Mini.
    Summa, summarum, talent ai, urmaritori ai, iar tot ce poti face cu doar un telefon, ai cam reusit deja, deci iti stau in cale doar niste accesorii si tooluri pentru a deveni cel mai tare dintre toti.
    Mult succes, multa sanatate si Dumnezeu sa te binecuvanteze in tot ceea ce faci.

  • @Parvulescudavid3343
    @Parvulescudavid3343 หลายเดือนก่อน

    Frumos, felicitări pt filmare!!

  • @adrianstanica7886
    @adrianstanica7886 3 หลายเดือนก่อน +4

    Foarte buna ideea de a prezenta podul nou si noile tehnologii aduse in tara cu aceasta ocazie.Multumesc

    • @VALTERPATRICKOFFICIAL
      @VALTERPATRICKOFFICIAL  3 หลายเดือนก่อน +3

      Multumesc frate. Am considerat ca ar fi misto sa vedem podul direct din teren, nu numai sa facem traseul. Pace, sa fii iubit.

  • @beniaminrolea8891
    @beniaminrolea8891 3 หลายเดือนก่อน +2

    Salut, Patrick! Apreciez faptul ca ai pus subtitrare, asa pot sa urmaresc în liniste (daca este necesar)

  • @cristianmatache7729
    @cristianmatache7729 3 หลายเดือนก่อน +8

    Foarte frumos prezentat intreg traseul Buc- Giurgiu ,in special Podul de la Gradistea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sanatate multa .

  • @ioanaoprea6198
    @ioanaoprea6198 3 หลายเดือนก่อน +7

    Drum bun și multa sănătate
    Hai România 🇷🇴CFR

  • @ninicirstea
    @ninicirstea 3 หลายเดือนก่อน +5

    Felicitari pt video Patrick ! Tot respectul pentru tine !👍👍 Chestia cu mersul pe jos 5-6 km a fost foarte tare !! Multumesc mult ca ne tii la curent cu CFR ul nostru
    Arata foarte aglomerat ceea ce e foarte bine. Lumea cred ca isi dorea redeschiderea traseului !
    O zi buna !! 👍👏👏

  • @AugustinNicolae
    @AugustinNicolae 3 หลายเดือนก่อน +2

    Fain! Bravo si mersi pentru efort! Suntem pe drumul cel bun.

  • @petrepeter3629
    @petrepeter3629 3 หลายเดือนก่อน +8

    Cat de superb ca ai pus video-ula asta, superb!! Sa fie comentariul pt rating :)

    • @VALTERPATRICKOFFICIAL
      @VALTERPATRICKOFFICIAL  3 หลายเดือนก่อน +4

      Daa, sa stii ca este. Este de actualitate. O zi super faina in care v-am intalnit si pe voi. 🫡

  • @laurvlad5639
    @laurvlad5639 3 หลายเดือนก่อน +5

    Salut Patrick ! Am fost și eu cu un prieten a doua zi de la inaugurare, duminică 2 iunie pe Buc.Nord - Varteju - Buc.Progresu - Comana Giurgiu 93,4 km , viteza max 120 km/h între Sintesti și Vidra, frumos și salbatic traseul mai ales intre Comana și Mihai Bravu, dar cu priveliști largi și la Grădiștea sau Daia (de unde se vad dealurile din Bulgaria) ! Felicitări că ai revenit pe aici pt acest moment memorabil !

  • @cosmincodreanu
    @cosmincodreanu 3 หลายเดือนก่อน +2

    E foarte frumos videoclipul! 👏🥳😎💪🙂👍🚄🚞🚇🚆🚅🚋🚈🚂🚃🇹🇩

  • @LidiaGhibu
    @LidiaGhibu 2 หลายเดือนก่อน

    A am aflat ca te cheama patrik esti super te urmaresc cu drag

  • @ceferistulalex
    @ceferistulalex 3 หลายเดือนก่อน +7

    Frumos ma bucur ca ai reusit să refaci traseul😊

    • @VALTERPATRICKOFFICIAL
      @VALTERPATRICKOFFICIAL  3 หลายเดือนก่อน +2

      Sigur, este o bucurie sa o impartasesc cu voi.

  • @iosifvalter1662
    @iosifvalter1662 3 หลายเดือนก่อน +1

    ❤❤❤ Multumesc acest video este superb.
    Mult succes in continuare. ❤❤❤

  • @BenoneBulancia-iu7io
    @BenoneBulancia-iu7io 3 หลายเดือนก่อน +1

    Bafta in continoare !

  • @AparatorulPoporului
    @AparatorulPoporului 3 หลายเดือนก่อน +1

    Foarte bine că se sudează liniile ferate între ele, nu se mai aude și nu se mai simte acel discomfort, așa se face în toate țările dezvoltate!

    • @NicMilea
      @NicMilea 3 หลายเดือนก่อน

      Sudarea șinelor de cale ferată („linie cu joante sudate” sau, mai simplu, „linie continuă, fără joante”) nu se face numai pentru confort și reducerea nivelului de zgomot. Este în primul rând pentru a reduce solicitările la vibrații ale căii de rulare și vehiculelor feroviare (vagoane și locomotive), fiind o regulă în cazul liniilor pentru viteze mari.

    • @AparatorulPoporului
      @AparatorulPoporului 3 หลายเดือนก่อน

      @@NicMilea În România nu s-a făcut înainte, ne mințeau că nu se sudează pt. că se contractă și se dilatează în funcție de anotimp, o mare tâmpenie tipic românească!

    • @NicMilea
      @NicMilea 3 หลายเดือนก่อน +1

      @@AparatorulPoporului Începând de prin 1970 liniile de pe magistralele feroviare de la noi (cele care legau Bucureștiul de Timișoara, Arad, Oradea, Satu Mare, Suceava, Iași, Galați și Constanța) au început să fie sudate. Am studiat la un liceu cu profil feroviar înainte de 1980 și cunosc foarte bine care era situația căilor ferate din acele vremuri. Chiar am asistat la asemenea lucrări, de sudare aluminotermică, în cadrul CFR. Dar fenomenul de dilatație termică este valabil și în acest caz, de aceea sunt necesare elemente de compensare a acestuia, mai complexe decât simplele rosturi de dilatație folosite în cazul joantelor mecanice (cu prindere prin eclise).

  • @laurentiueana5129
    @laurentiueana5129 3 หลายเดือนก่อน +1

    Superb arata noile statii!

  • @ionutm8595
    @ionutm8595 3 หลายเดือนก่อน

    super treaba ai facut cu video asta...eram mai mult curios sa vad cum e amenjata oprirea la comana(mai mult pt parc;)

  • @ricardo_king_manta7929
    @ricardo_king_manta7929 3 หลายเดือนก่อน +1

    Superb clipul ! Mulțumesc 🫡🫡💪

    • @VALTERPATRICKOFFICIAL
      @VALTERPATRICKOFFICIAL  3 หลายเดือนก่อน +2

      Cu drag, mersi si eu ca te-ai uitat la ea. Pace 😉

  • @nasulion
    @nasulion 3 หลายเดือนก่อน +1

    Salutare, ai făcut un video foarte bun.

  • @DanBirlean
    @DanBirlean 3 หลายเดือนก่อน +1

    Felicitari pentru un nou video memorabil. Dedicatia si pasiunea ta sunt de admirat. Sa speram ca rezolva repede problemele de la Daia ca sa se poata circula in parametrii optimi pe toata linia. Cred ca ar fi mult mai eficient sa introduca trenuri din Bucuresti Nord fara ocolire prin gara Progresul, iar alte trenuri din Gara Progresul spre Giurgiu. Poate chiar 2 perechi de trenuri care sa nu mai intre in Giurgiu ci sa treaca Dunarea pana in Ruse.
    O alta observatie interesanta, acolo pe portiunea fara pietre sparte, unde e doar beton, pare ca ecartamentul e de vreo 3 metri, e o senzatie tare ciudata, zici ca sunt foarte departe sinele una de cealalta 😅. Mult succes in continuare!! 🍻🍻💪🏻

  • @valentinhorga5341
    @valentinhorga5341 3 หลายเดือนก่อน +4

    Este sistemul PORR Slab Track care utilizeaza panourile prefabricare din beton armat.Sunt produse in Romania si genereaza costuri scazute de mentenanta/intretinere.

  • @beniaminrolea8891
    @beniaminrolea8891 3 หลายเดือนก่อน +2

    Patrick, ar fi trebuit totusi sa faca podul lat, pentru 2 linii, chiar daca acum au instalat doar una; asa ar fi avut posibilitatea de dezvoltare pe viitor. Asa am vazut prin ex-Yugoslavia. Ideea e ca, mi ales ca se vrea electrificarea si marirea vitezei, anumite marfuri dinspre Turcia puteau trece pe acolo. Din nefericire guvernul gândeste numai rutier.

    • @NicMilea
      @NicMilea 3 หลายเดือนก่อน

      Podul acesta este de fapt unul construit înainte de 1989, pe vremea regimului comunist, dar nefinalizat atunci. Și tot nefinalizat ar fi rămas și acum dacă nu era nevoie stringentă de înlocuirea vechiului pod, distrus de o viitură din anul 2015 pe fondul unor exploatări iraționale și ilegale de balast din albia râului Argeș, care au înaintat periculos de aproape față de pod. Încă de la începerea construirii acestuia (prin 1987) s-a urmărit dublarea și electrificarea liniei București - Giurgiu, de aceea a fost construit acest pod, mai înalt decât cel vechi (pe sub el urmau să treacă navele pe Canalul Dunăre - București, care urma cursul Argeșului până la „viitorul port Mihăilești”) dar și mai lat, pilele (picioarele) având lățimi corespunzătoare. Din păcate, tablierul (corpul podului cu platforma pentru circulație) a fost montat doar pentru un fir (una dintre linii), pe una dintre jumătățile lățimii pilelor, urmând ca pentru al doilea fir să fie montat ulterior. Dacă tablierul ar fi fost complet, poate că acum podul ar fi fost pentru linie dublă. După 1989, noua clasă politică nu a mai găsit fonduri pentru a îl finaliza și l-a lăsat în părăsire până la momentul prăbușirii podului vechi. După acel eveniment au început demersurile („ploconirile”) pentru obținerea de fonduri europene în vederea construirii unui pod nou, de aceea finalizarea acestuia a durat nu mai puțin de 15 ani (cât 3 „planuri cincinale” din perioada comunistă). După aprobarea fondurilor au venit și presiunile din partea UE pentru ca lucrările să se încadreze în termenul stabilit și abia așa s-au început lucrările. Din păcate, noua conducere a SNCFR nu a mai ținut cont de necesitatea dublării liniei și, pe structura pilelor „podului comuniștilor” (care a mai fost „ajustat” pentru cerințele noului proiect) a fost montat un tablier pentru o singură cale, așezat pe mediana pilelor și s-au construit și viaductele de acces, care nu au fost construite înainte de 1990. Probabil că această „omisiune” a necesității unei căi duble a avut și „alte interese financiare” decât acelea ale unor costuri mai mici pentru actualul proiect, cum ar fi elaborarea unui nou proiect în viitor, cu scopul de a solicita noi fonduri europene, iar „sifonarea” acestora să fie mai ușoară, pe o durată mai lungă.

  • @madax7704
    @madax7704 3 หลายเดือนก่อน +1

    Un lucru foarte bun, aceasta lucrare grandioasa!
    Totuși, o mare rușine pentru MT pentru ca, după aproape 15 ani de inactivitate pe aceasta ruta (excluzând lucrarea de la Gradistea), nu au reușit sa modernizeze intreaga cale ferata, contractul de modernizare s-a semnat mai acum cateva zile. 🤔.
    C-asa-i la noi! 😉

  • @Plamen1980
    @Plamen1980 2 หลายเดือนก่อน

    After 20 long years... bravo! And We Bulgarians have been building a highway to the Greek border for 20 years... Here in the Balkans we are still not connected with infrastructure, and we are building a new one at the speed of a turtle. Not doubled, not electrified... are we going to wait another 20 years for that to happen too?

  • @Trainspottingromania1880
    @Trainspottingromania1880 3 หลายเดือนก่อน

    Respect Pentru Munca! Depusă!

  • @NicMilea
    @NicMilea 3 หลายเดือนก่อน +13

    Salut Patrick și felicitări! În privința podului „nou” peste Argeș, la Grădiștea, am de făcut câteva precizări.
    Podul vechi, care s - a prăbușit în anul 2015, era amplasat pe partea stângă a liniei actuale (pe sensul spre Giurgiu), iar lângă acesta era început, dar nefinalizat, un pod nou, mai înalt și proiectat pentru linie dublă, construit în timpul regimului comunist de înainte de 1989. Pilele („picioarele”) acestuia erau mai înalte pentru că era prevăzut ca pe sub el să treacă viitorul Canal Dunăre - București și era necesară asigurarea gabaritului pentru trecerea navelor, dar și mai late, pentru a permite susținerea unei linii duble de cale ferată. Încă de atunci era prevăzută dublarea și electrificarea liniei București - Giurgiu. Însă tablierul acestuia, existent la acea dată, era numai pentru un fir de cale ferată, montat pe una dintre „jumătățile” pilelor, urmând ca tablierul pentru al doilea fir să fie montat ulterior. Nici viaductele (rampele) de acces de la capete nu erau realizate. Din păcate, schimbarea de regim din 1989 ne-a găsit cu acest pod nefinalizat, iar noii administratori ai CFR nu au găsit fondurile necesare pentru finalizare. Acel pod nu este altul decât podul actual. Proiectanții acestuia au renunțat la ideea unei căi ferate duble pe acest pod (probabil s-au gândit că un singur fir ar asigura o rezistență mai bună a pilelor în cazul unor viitoare inundații catastrofale, precum acelea din 2015), au mutat tablierul în zona centrală a pilelor și au construit viaductele de acces peste întreaga albie majoră a râului Argeș, astfel ca la viitoare inundații efectul apelor să fie diminuat. Însă au complicat mult o viitoare dublare a acestei căi ferate.
    Și, pentru că ruta trenurilor care pleacă/vin din/în Gara de Nord este pe linia de centură a Bucureștiului, se cuvine a fi făcută și precizarea că această linie a fost construită înainte de Primul Război Mondial, pe vremea regelui Carol I (între anii 1885 - 1889), cu un scop militar. Atunci s-a pus problema construirii unei centuri de fortificații în jurul Bucureștiului, care să apere capitala de eventualele atacuri armate din toate direcțiile. Pentru aceasta, în 1882, Carol I îl invită la Bucureşti pe generalul Henri Alexis Brialmont, proiectantul fortificaţiilor din Liege şi Anvers, pentru a elabora planurile finale ale viitoarelor fortificaţii. Planurile finale ale generalului Brialmont prevedeau o linie principală de rezistenţă dispusă pe 72 de kilometri (un cerc având diametrul de 24 km), compusă din 18 forturi, câte unul la 4 kilometri şi 18 baterii intermediare, numite şi redute. Toate fiind unite între ele printr-un set de tuneluri subterane, menite să faciliteze apărarea sau abandonarea fiecărui punct al centurii. Şoseaua de centură a Bucureştiului, împreună cu linia ferată de centură, au fost construite concomitent cu sistemul defensiv şi integrate în partea interioară pentru a putea fi folosite şi pe timpul unui eventual atac. Ulterior însă, ca urmare a dezvoltării tehnicii militare (inclusiv prin apariția aviației), acest sistem de apărare a fost depășit, astfel că în scurt timp a fost demilitarizat și în mare parte abandonat. Fortul 13 din Jilava a fost transformat în închisoare, Bateria 14-15 Măgurele („Broscărei”) a fost folosită între anii 1960 - 1990 ca depozit provizoriu de deșeuri radioactive de la reactorul didactic al Instit. de Fizică Nucleară „Horia Hulubei” din Măgurele, Fortul 3 Otopeni era folosit (parțial) de firma Zarea ca depozit pentru învechirea coniacului, iar Fortul 18 Chiajna a fost folosit de CLF Militari ca depozit de murături.

    • @mariusbogdan7319
      @mariusbogdan7319 3 หลายเดือนก่อน

      Nu a fost nicio inundație in 2015!

    • @NicMilea
      @NicMilea 3 หลายเดือนก่อน

      @@mariusbogdan7319 Atunci cum a căzut podul vechi? Așa, din senin?...

    • @NicMilea
      @NicMilea 3 หลายเดือนก่อน +2

      În 2015 au fost inundații mari pe râul Argeș, viitura fiind amplificată și de deschiderea porților barajului de la Mihăilești, pentru a fi atenuată unda din lacul de acumulare și astfel să fie protejate malurile și barajul acestuia. Dar în zona Grădiștea, în anii anteriori s-au făcut exploatări de balast din albia râului Argeș, care au înaintat până în apropierea podului, adâncind albia. Pe acest fond viitura produsă atunci a „spălat” nisipul și pietrișul pe care se sprijineau pilele podului și așa s-a produs prăbușirea acestuia.

    • @mihai-alexandrumerce22
      @mihai-alexandrumerce22 2 หลายเดือนก่อน

      Chiar așa! În 2005 s-a prăbușit podul! 🤦‍♂️

  • @barsanliviuconstantin
    @barsanliviuconstantin 3 หลายเดือนก่อน

    frumos video patrick

  • @CopaculcuCarti
    @CopaculcuCarti 3 หลายเดือนก่อน +1

    Salutare, ai luat mizeriile alea de la Mc. Eu am fost cand eram mic pe acel drum, inainte sa cada podul. La Comanda e fain.

  • @mihaicosminsavoiu3472
    @mihaicosminsavoiu3472 3 หลายเดือนก่อน +2

    Eu care credeam ca oamenii n aveau habar de deschidere ….când colo ar fi nevoie de 2 Desiro in anumite zile ….se vede ca a fost așteptata 😊

    • @VALTERPATRICKOFFICIAL
      @VALTERPATRICKOFFICIAL  3 หลายเดือนก่อน +1

      Adevarat. Linia are mult potential si am incredere ca se va dezvolta pe viitor. Era mult asteptata.

  • @FloreaGogot
    @FloreaGogot 3 หลายเดือนก่อน

    Salutare Patrick 👍👍👍

  • @original7844
    @original7844 3 หลายเดือนก่อน +2

    Odată cu începerea procesului de electrificare începând cu 2026 linia de tren nu se va inchide, călătoria între stațiile în care se lucrează se va efectua cu autobuzul

  • @RaduMihai88
    @RaduMihai88 2 หลายเดือนก่อน

    Salut! Apreciez foarte mult ceea ce faci si imi place enorm, DAR te rog rezolva problema cu sunetul. Am vizionat foarte multe clipuri de la tine si au aceeasi problema (nu inteleg ce vorbesti). Poti achizitiona un microfon mai bun nu este o valoare, acele casti pe care le ai chiar nu ajuta deloc. Stima si respect!

  • @lovenkranz
    @lovenkranz 3 หลายเดือนก่อน +2

    chiar si pe o linie noua, cfr ul se intrece cu o intarzaiere de 20 de min :))))

  • @ROMANULeboss
    @ROMANULeboss 3 หลายเดือนก่อน

    Ce bine arata :D

  • @mariansiicu2893
    @mariansiicu2893 3 หลายเดือนก่อน +2

    Salut Patrick linia de la stația CFR București Progresu mergea către fosta fabrică autobuzul si mai erau câteva după

    • @mariansiicu2893
      @mariansiicu2893 3 หลายเดือนก่อน

      Am copilărit în zona ferentari și Rahova și îmi aduc aminte de toate

    • @VALTERPATRICKOFFICIAL
      @VALTERPATRICKOFFICIAL  3 หลายเดือนก่อน

      Aia da, multumesc de informatie.

  • @boofheadgerry
    @boofheadgerry 3 หลายเดือนก่อน

    Mulțumesc. I visited Romania about 15 years ago and travelled extensively by train around the country. I have a friend who lives in Comana and she told me that the rail from Bucharest has been reinstated. The bridge at Grădiștea is quite impressive. There appears to be footings for possible overhead stanchions for electrification, is that proposed for the future?

  • @Markzxrblx
    @Markzxrblx 3 หลายเดือนก่อน +3

    YAY

  • @dumitriuflorinel1957
    @dumitriuflorinel1957 2 หลายเดือนก่อน

    Scrisul afectează imaginea deci nu trebuia

  • @Livache76
    @Livache76 3 หลายเดือนก่อน +1

    Din păcate rămânem tot la stadiul unor trenuri-melc, care mai au și întârzieri. De aceea, lumea preferă să aglomereze șoselele cu mașinile personale. Plus gările, peroanele, sunt vai mama lor. A, și mai este ceva: trenurile din România se pot defecta și te pot lăsa în câmp cu orele. Nu, mulțumesc! Mai avem mult până la a ne civiliza în domeniul căilor ferate. Este suficient să vă uitați la vloggerii care călătoresc în lumea largă cu trenurile, ca să vedeți în ce Epocă de Piatră trăim.

  • @mariusnicolae300
    @mariusnicolae300 3 หลายเดือนก่อน

    In descriere ai greșit numerele trenurilor, poate ai timp sa modifici😁.In rest spor in toate și poate ne vom întâlni vreodată prin trenuri...Numai bine!!!!

  • @ioanaoprea6198
    @ioanaoprea6198 3 หลายเดือนก่อน +1

    Patrick tu ai la cămașă sigla CFR ului

  • @Adrian_Maximus
    @Adrian_Maximus 3 หลายเดือนก่อน +1

    Te-ai uitat ce tip de șină este?

  • @gabrieladrian6736
    @gabrieladrian6736 3 หลายเดือนก่อน +2

    Nu ma intelege gresit.
    Sustin transportul in comun si merg cu trenul ( Italia Germania)
    La noi evit.
    Cat ai facut? 3 ore?
    Eu din sectorul 3 fac o ora cu masina. Consuma 4% cu 3 pasageri.
    Faceti calculele.

    • @gamingpepchahah5048
      @gamingpepchahah5048 3 หลายเดือนก่อน

      A facut 2 ore din cauza restrictilor de tonaj nu din cauza infrastructură cand terenul va deveni stabil va merge cu 140, pe centura exista restrictie deviteza la 80

  • @TDI_offical
    @TDI_offical 3 หลายเดือนก่อน

    poti recomenda daca merg cu masina sau trenul?

  • @adrianionescu4888
    @adrianionescu4888 3 หลายเดือนก่อน +3

    1:Chiar nu înțeleg cum poate avea întârziere acest tren, câtă vreme se știau condițiile de mers și era foarte simplu de stabilit durata exactă a călătoriei! 2:Pare o glumă(proastă, oricum) faptul că peste doi ani se reînchide circulația pentru electrificare și modernizare;mai bine mai țineau închis încă un an și făceau treaba ca lumea! E an electoral și de aia s-au grăbit să facă treaba pe jumătate?! 3:Chiar nu s-a gândit nimeni că era mult mai normal să se construiască două fire de cale ferată? Vor trafic intens(20 de trenuri pe zi sau nu știu câte) și le înghesuie pe o singură linie!? 4: Concluzia:made in Ro! No comment...

    • @frunzaverde1
      @frunzaverde1 3 หลายเดือนก่อน

      1. Intarzierile sunt date de mai multe motive: faptul ca inca se circula cu viteza redusa peste anumite zone reparate, faptul ca se fac lucrari intre Bucuresti N. si Chiajna si sunt restrictii, faptul ca inca se fac probe la semnalizare si centralizare. 2. Finantarea a fost in doua etape - prima redeschiderea liniei, cu modernizare partiala; a doua modernizare pe restul segmentelor. Nu este sigur cat si daca va fi inchidere de linie, mai ales ca mare parte din segmentul nereconstruit e linie dubla, din care azi se circula doar pe firul cu RK in 1998-1999. Probabil la modernizare vor incepe cu firul azi necirculat, si vor fi inchideri de cateva saptamani la cateva luni timp de 1-2 ani, cum sunt azi la unguri in zona Lokoshaza. De altfel In POT UE cere ca modernizarile sa se faca cu disruptie minimala a liniei, in regim "on-line", masinal. 3. Dublarea totala iese din discutie - marfa se doreste mutata in totalitate pe Videle - Giurgiu (cu fonduri de electrificare) - iar pentru traficul de pasageri + marfa locala, linia cu zone lungi de dubla, simpla doar in zonele de maxim cost, nu pune probleme.

    • @gabrieladrian6736
      @gabrieladrian6736 3 หลายเดือนก่อน

      Ai perfecta dreptate. Vad ca oamenii sunt entuziasmati de aceasta reusita (care nu functioneaza)
      Traseul acesta are mare potential pentru ca ne poate duce in Bulgaria Grecia Turcia. Atat pentru calatori la cuseta vagon restaurant etc, cat si comercial pentru export marfa

  • @ioanaoprea6198
    @ioanaoprea6198 3 หลายเดือนก่อน

    E sageata

  • @minix8773
    @minix8773 3 หลายเดือนก่อน

    Ar fi fain sa filmezi si cu Orient express

  • @gheorghevladut4655
    @gheorghevladut4655 3 หลายเดือนก่อน +1

    Salutare, de la Gara Progresu, tot inainte, șina de cale ferata ducea pana la Gara Filaret, care acum e autogara, pana in 1960 si mai departe ajungea la Gara Cotroceni, care nu mai exista ca gara decat cladirea renovata care acum e langa Parcul Liniei din Militari

    • @tomaalexandru1735
      @tomaalexandru1735 3 หลายเดือนก่อน +1

      De asemenea, de la Gara Cotroceni care avea statut de gara regală linia mergea mai departe către Zona Regie și Grozăvești, traversând un pod destul mare peste râul Dâmbovița și Splaiul Independenței, ajungând în final la Gara de Nord.

    • @gheorghevladut4655
      @gheorghevladut4655 3 หลายเดือนก่อน +1

      @@tomaalexandru1735 Bine punctat!! Se spunea ca acea linie trecea la marginea Grădinii Botanice, existând chiar și un canton CFR care acum e magazin, acum, gara regala Cotroceni este una dintre intrarile din Palatul Cotroceni, am găsit și o harta cu acea linie

  • @val91201
    @val91201 3 หลายเดือนก่อน +2

    O alta victorie: calatorie cu trenul de la Bucuresti la Giurgiu (60 km)!

    • @VALTERPATRICKOFFICIAL
      @VALTERPATRICKOFFICIAL  3 หลายเดือนก่อน +2

      E bine, se doreste 19 perechi de trenuri pe zi. Este foarte posibil asta cu alti operatori privati deasemenea.

  • @mkermker-ih2jz
    @mkermker-ih2jz 3 หลายเดือนก่อน

    Drum lung tatã ???

  • @PTBRBUCURESTI4021
    @PTBRBUCURESTI4021 3 หลายเดือนก่อน

    Vlog foarte interesant. Salutări de la mine de la colaborarea privată între noi.

  • @TheLuxten
    @TheLuxten 3 หลายเดือนก่อน

    17.10.2004 deja este back too fluture 🤣🤣🤣🤣

  • @gicaalexandru2990
    @gicaalexandru2990 3 หลายเดือนก่อน

    Cum se numeste aplicatia de pe telefon?

  • @marescosmin1478
    @marescosmin1478 3 หลายเดือนก่อน +1

    Oare Comana cea mai moderna halta (HM) din Romania ?

    • @VALTERPATRICKOFFICIAL
      @VALTERPATRICKOFFICIAL  3 หลายเดือนก่อน +1

      Posibil sa fie, pana la proba contrarie.

    • @marescosmin1478
      @marescosmin1478 3 หลายเดือนก่อน

      @@VALTERPATRICKOFFICIAL am o curiozitate,cate HM sau PO exista in Romania ?

  • @ioanaoprea6198
    @ioanaoprea6198 3 หลายเดือนก่อน +1

    Tren paralel
    Paradis feroviar

  • @m3todman1
    @m3todman1 3 หลายเดือนก่อน

    salutare .. eu nu inteleg care e faza cu intarzierile ...ai intarziere la sosire , dar la plecare de ce mai ai intarziere ??

    • @mariusnicolae300
      @mariusnicolae300 3 หลายเดือนก่อน

      Pai daca trenul care pleacă se formează din trenul care a întârziat...

  • @fyfyi6053
    @fyfyi6053 หลายเดือนก่อน

    Ce se vede dragostea de copaci in romania. 😂

  • @borodiraul
    @borodiraul 3 หลายเดือนก่อน +1

    Sa mai zici ca 13 nu-i cu ghinion.

  • @alexevo8016
    @alexevo8016 3 หลายเดือนก่อน

    Trenul internațional trece prin Giurgiu Nord și săgeata prin Giurgiu.

    • @ElevatorsofRomania
      @ElevatorsofRomania 3 หลายเดือนก่อน

      La ce te referi? La trenul catre Grecia, Turcia? Eu am încercat sa găsesc pe mersul trenurilor și nu a apărut nicăieri, nici pentru Ruse, unde intenționez să merg acolo.
      Oare ai ceva soluții?

    • @alexevo8016
      @alexevo8016 3 หลายเดือนก่อน

      @@ElevatorsofRomania Ba din contră, pe pagina CFR, secțiunea Mersul Trenurilor Internațional, informațiile sunt clare și este un motor de căutare optimizat.
      București - Ruse circulă tot anul din câte știu iar sezonierul București Nord - Ruse/Varna/Sofia/Istanbul circulă începând cu 15-Iunie.
      Compunerea de anul trecut era 1x vagon către Varna, 1x vagon către Sofia și 1x vagon cușetă către Istanbul Halkali.

    • @mariusnicolae300
      @mariusnicolae300 3 หลายเดือนก่อน

      ​@@ElevatorsofRomaniaPentru Grecia nu exista tren.Pentru Ruse este și acum, prin Videle...IR 1095 daca nu greșesc...

    • @alexevo8016
      @alexevo8016 3 หลายเดือนก่อน

      @@mariusnicolae300 Salonic s-a scos, infrastructura grecilor este la pamant!
      Ruse este permanent, spre Istanbul, Sofia si Varna se introduc incepand cu 15 Iunie.
      Foarte usor se pot lua bilete la sectiunea Mersul Trenurilor International, site-ul CFR chiar este ok.

  • @leontinscortanu8674
    @leontinscortanu8674 3 หลายเดือนก่อน

    Preț bilet?!!!

    • @NicMilea
      @NicMilea 3 หลายเดือนก่อน +1

      17,50 lei pe distanța București Nord - Giurgiu și 12 lei pentru Buc. Progresul - Giurgiu.

  • @jonhrisco7254
    @jonhrisco7254 3 หลายเดือนก่อน +2

    noroc ca a electrificat ceausescu , de 34 ani nu au mai electrificat un kilometru

  • @antin_2592
    @antin_2592 3 หลายเดือนก่อน

    Pe distanța București-Giurgiu era suficientă o line de tramvai.Dacă ani de zile s-a putut circula cu maxi-taxi de ce nu,cu tramvaiul sau metrou de suprafață.Calea Ferată necesită alte investiții care nu știu dacă se justifică.A,poate în ideea de a cicula către Istanbul sau Sofia,atunci,da.Altfel...🎉🎉🎉

    • @VALTERPATRICKOFFICIAL
      @VALTERPATRICKOFFICIAL  3 หลายเดือนก่อน +1

      Tramvai intre Bucuresti - Giurgiu? Nu suna fezabil. Eventual un Tren-Tramvai daca la asta te referi dar asa ceva inca nu exista in Bucuresti, plus ca nu s-a avut asta in vedere niciodata pe acolo. Distanta pare prea mare pentru o astfel de solutie. In rest, cred ca s-au descurcat destul de bine si linia se va dezvolta pe viitor. Se are in vedere 19 perechi de trenuri zilnic, apoi si trenul international spre Sofia/Varna/Istambul pe viitor pe acolo, dupa ce rezolva problemele de alunecare de teren de la Daia. Trenurile marfare vor ramane pe Videle unde se va electrifica si se va moderniza deasemenea.

  • @user-g1x5b
    @user-g1x5b 3 หลายเดือนก่อน +1

    Acum trãiesc într-o tarã unde trenul circulã chiar si cu 350km\h. Mã distreazã mult cã asta e o MARE REALIZARE pentru România...... 🤦🤣🤣🤣

    • @grabthecat
      @grabthecat 3 หลายเดือนก่อน +2

      Presupun ca in tara respectiva costul biletului nu este 4 euro. Comparati mere cu pere.

    • @churchill1975
      @churchill1975 3 หลายเดือนก่อน +4

      Ma bucur pt dvs. Oricum viteza de 350 km/h este fezabila pentru distante foarte lungi, fără opriri, aspect care duce la mai putina populație deservita.

    • @user-g1x5b
      @user-g1x5b 3 หลายเดือนก่อน

      @@grabthecat Bucuresti - Giurgiu sunt 60km. Aceeasi distantã, aici costã 5,20€ cu tren regional. Dar nu putem compara nici viteza de deplasare si nici conditiile din tren.. 😛

    • @user-g1x5b
      @user-g1x5b 3 หลายเดือนก่อน

      @@churchill1975 Asa e! 👍 La trenurile regionale sau suburbane, aici viteza medie e peste 60kmh. Altfel nu le-ar folosi lumea. Aici, pentru a fi rentabilã folosirea trenului de cãtre populatie, trebuie ca acel tren sã parcurgã distanta respectivã mult mai repede si mai ieftin decât o masinã pe aceeasi distantã..! Asta e politica transportului aici. Pe distante mari, concurenta e deja între trenuri si avioane! 😉

  • @cosmotemagheru7526
    @cosmotemagheru7526 3 หลายเดือนก่อน

    Extrem de slab comentariul Recomand comentatorului sa-si cauta de lucru Sa muncească efectiv nu ,,vorbe"

  • @TamasKiss-bv9hz
    @TamasKiss-bv9hz 3 หลายเดือนก่อน

    ❤🤍💚

  • @M3thodMik3
    @M3thodMik3 3 หลายเดือนก่อน +2

    s-a fortat aceasta deschidere tocmai pentru ca baronii pnl din judet sa se laude cu aceasta "mare realizare"(la inaugurarea de pe 1 iunie, se inghesuiau ca gandacii,care sa-si atribuie meritele mai tare).dupa 19 ani fara tren Giurgiu-Bucuresti mi-ar fi rusine sa vin sa ma laud,dar pe ei care au obrazul gros nu-i deranjeaza. de ce nu s-a facut nimic 19 ani, pentru ca mafia psd-pnl a primit in toti acesti ani spagi consistente de la patronii microbuzelor care opereaza pe aceasta ruta.ganditi-va ca pretul unui bilet de microbuz este 25 de lei, pentru 60-65 km este enorm. odata cu inchiderea liniei pentru electrificare,probabil vor urma ani buni cand iar nu vom avea tren direct cu capitala,tocmai pentru a nu ii supara pe baronii firmelor de transport,si pentru ca mafiotii din fruntea judetului sa traiasca din spagile aferente.nimic nu se face pentru populatie,totul pentru imaginea lor si mai ales cand sunt ani electorali.

    • @mariusnicolae300
      @mariusnicolae300 3 หลายเดือนก่อน

      Nu se va mai închide decât pe porțiunea Mihai Bravu-Giurgiu pentru a se realiza viaductul de la Daia...Se va asigura transbordare

  • @FlaviusVelicea
    @FlaviusVelicea 3 หลายเดือนก่อน +6

    Cea mai frumoasă modernizare pe care am văzut-o!

  • @raresionescu2894
    @raresionescu2894 3 หลายเดือนก่อน

    Sectiunea Chitila - Mogosoaia este acoperita pe acest canal? Doar cele doua trenurile Regio Bucuresti - Slobozia circula pe acest segment, restul trenurilor Bucuresti - Urziceni/Aeroport Henri Coanda circula pe varianta mai scurta via Parc Mogosoaia

  • @laurentiueana5129
    @laurentiueana5129 3 หลายเดือนก่อน +1

    Daca din 2025-2026 incepe faza 2 oare putem spera la un 2030 sa avem Curtici-Giurgiu complet reabilitat? (fara Predeal-Brasov)

    • @churchill1975
      @churchill1975 3 หลายเดือนก่อน +1

      Pai, pe traseul Brașov - Sighișoara lucrările vor mai dura garantat vreo 5 ani. Deci, mai dureaza.

  • @giloan
    @giloan 3 หลายเดือนก่อน +1

    Bună seara

  • @cultculture-ionminoiu
    @cultculture-ionminoiu 3 หลายเดือนก่อน

    Bravo! Bun clip! Dă-i înainte!

  • @danut825
    @danut825 3 หลายเดือนก่อน +7

    Mi-ai adus aminte de unitatea militara unde mi-am satisfăcut stagiul militar 2002-2003... Grădiștea Giurgiu, comuna Comana UM 0445 ❤👍 Te salut cu respect din Pitești 🎩

    • @VALTERPATRICKOFFICIAL
      @VALTERPATRICKOFFICIAL  3 หลายเดือนก่อน +3

      Aia da, foarte frumos. Tatal meu mi-a mentionat Mihai Bravu unde deasemenea era ceva de genul dar nu sunt sigur. Pace si salutare 👋