Cea mai eficientă metodă de dibluire a termoizolației pereților extriori! Sfaturi din șantier!

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 29 ก.ย. 2024
  • - Servicii de proiectare, constructii si consultanta: premiumhouse.md/
    O casa are in medie 4-6 dibluri / m2, iar casa exemplu din video, are circa 1200 dibluri. Daca toate ar fi fost cu cui din metal, cum credeti, cat de mare ar fi valoarea totala a puntilor termice, si implicit pierderile termice? Studii in lume se mai fac, insa sunt deja argumente care spun ca folosirea dibluirea folosind cuie din metal, impreuna cu alte greseli de genul dat, iti pot scadea din valoarea termoizolatiei tale chiar si cu 1/4 - 1/3! Adica degeaba achiti sa ai 15 cm de termoizolatie, caci real in final ar fi ca si cum te-ai termoizola cu 10 cm, acei 5 cm diferenta fiind anulati de pierderile termice datorate puntilor termice!
    In acest video vin cu sfaturi din santier privind ce dibluri recomandam sa folosesti la termoizolarea peretilor exteriori, cat si iti voi arata o metoda revolutionala care nu doar ca elimina puntile termice, dar iti ofera o prindere mai buna a fatadei investind doar cativa lei.
    - Fii parte în Comunitatea noastra: www.youtube.co... (subscribe)
    - Facebook: / enciclopediaconstructi...
    - Website: enciclopediaco...
    - Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
    - Email: enciclopediaconstructiilor@gmail.com
    Surse video/imagini/audio:
    - Video by Be The Observer: www.pexels.com...
    Multumesc de vizionare, va doresc o zi frumoasa!
    Copyright © 2024 Begu Valentin. Toate drepturile rezervate.

ความคิดเห็น • 37

  • @salcudeanantonio1365
    @salcudeanantonio1365 2 วันที่ผ่านมา +1

    Bună ziua domnule inginer! De ce nu este bine să Să montăm polistirenul pe fațadă în două straturi? eu știam că este bine să faci așa ceva, ca să astupi rosturile primului strat, cu cel de al doilea!!!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  วันที่ผ่านมา +1

      Buna ziua. Am raspuns pe larg intr-un video postat in trecut, fiind o intrebare des auzita: #157 Cum se incleie corect polistirenul si vata bazaltica. Trebuie de tencuit inainte? #casapasiva th-cam.com/video/bocMQmtX2kw/w-d-xo.html

  • @BLAISAUT
    @BLAISAUT 2 วันที่ผ่านมา +1

    Pentru ce dibluri la o casa cu un nivel?

  • @Mihai-yd8sn
    @Mihai-yd8sn 2 วันที่ผ่านมา +1

    ❤❤❤❤❤❤

  • @salcudeanantonio1365
    @salcudeanantonio1365 2 วันที่ผ่านมา

    Mulțumim mult pentru acest video!!! ❤️❤️❤️

  • @1948FCD
    @1948FCD 2 วันที่ผ่านมา

    Valentin, salut.
    Pentru o casa parter, termoizolata cu vata bazaltica 20 cm, iar la soclu 20 cm extrudat, adeziv aplicat la pieptene, este necesara dibluirea?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  วันที่ผ่านมา +1

      Salut. Da, eu as folosi dibluirea oricum, in orice situatie, fie cu dibluri compozit ca in acest video, fie cele StarTrack de la Baumit, vezi aici cum se aplica si ce reprezinta th-cam.com/video/p4hwglxPMaE/w-d-xo.html .

  • @RamonaCaluseru
    @RamonaCaluseru 12 ชั่วโมงที่ผ่านมา

    Bună ziua, foarte utile aceste informații, ne scoți din multe nelămuriri, mulțumim pt informații. Un videoclip cu montajul fosei septice vei avea în viitorul apropiat?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      Salut, exista un client caruia ii incepem santierul si are in plan sa-si faca o fosa septica. Daca ne va da voie, vom filma, insa sigur deja video va iesi anul viitor.

  • @seve29
    @seve29 11 ชั่วโมงที่ผ่านมา

    Producatorii de vata bazaltica recomanda prinderea in dibluri metalice. M-am uitat razant pe fisa tehnica la diblurile astea compozite si asigura suport mecanic intre 100-200kg/ mc - vata bazaltica de 20cm are in jur de 60kg pe mc. Sunt testate pana la o inaltime de 50m. Deci in teorie tine si la o casa de P+1E. Dar totusi am o oarecare retinere.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      Pai producatorii de vata se asigura dat fiind faptul ca vata e mult mai grea ca polistirenul. Mai pui masa de spaclu si alte chestii decorative, si se ingreleaza termosistemul. Multi producatori nu merg pe compozit din varii motive, insa fibra de sticla are rezistente destul de bune.

  • @stefanc5257
    @stefanc5257 16 ชั่วโมงที่ผ่านมา

    Exceptionale informatii!, Multumim!

  • @mariosdenila7431
    @mariosdenila7431 2 วันที่ผ่านมา

    Ce faina e casa design simplu și frumos

  • @glmlaurentiu
    @glmlaurentiu 13 ชั่วโมงที่ผ่านมา

    Cand am termoizolat eu nu existau dibluri de genul asta. Am pus vata de 15cm si dibluri cu surub metalic pentru bca. Acum, eu nu contrazic pierderea de caldura prin aceste dibluri cu surub metalic, dar nici nu cred ca pierzi caldura cat echivalentul unui strat de ~5 cm din izolatie. Din practica pot spune ca termosistemul meu a facut ca valoarea facturilor de iarna sa fie extrem de mici. De anul asta am izolat si soclul cu extrudat de 10 si sper ca factura sa se duca si mai jos. Acum 3 ani nu auzisem de dibluri din materiale compozite, din contra, se recomanda musai prinderea pe bca a izolatiei cu dibluri cu surub metalic.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ชั่วโมงที่ผ่านมา +1

      Multumim de parere si informatii. Tehnologiile evolueaza rapid in prezent, sunt sigur ca in cativa ani vor aparea noi si noi inventii si materiale.

  • @VladFamily10
    @VladFamily10 2 วันที่ผ่านมา

    Multumim pentru un nou video educativ❤

  • @vitriodesign3522
    @vitriodesign3522 วันที่ผ่านมา

    Salut. Mult succes in ceea ce faci si felicitari pentru educatia pe care o oferi aici.
    Eu mi-am construit casa "singur" ca sa spun asa dupa multa domentare prealabila. Eu am fost project management, sef de echipa si m-am ocupat de absolut tot + am controlat fiecare etapa.
    In fine, pe subiect. Am izolat casa (personal, tocmai pt a acorda atentie maxima) cu 20 cm EPS 80 (casa din blocuri ceremice de la Porotherm, grosime 25 cm), adeziv pus perimetral cu 3 puncte pe mijlocul placii . Am gaurit cu burghiu special pt caramida, fara percutie (120 lei burghiul). Intre placi, spuma expadabila termica aplicata (NU spuma de lipit).
    Am facut rozete de 3-4 cm adancime pe care le-am astupat dupa cu spuma termica (NU spuma de lipit).
    Acum referitor la dibluri, am cautat si m-am interesat mai mult timp si am ales sa merg pe unele hibrid, de 22 cm, modelul format din cui metalic la partea de prindere si plastic/ fibra la partea de montare/ batere cu ciocanul. Deci, un "hibrid", proportia este de 40% cui metalic, 60% plastic pe partea de bataie.
    Prinderea/ gaura in zid a fost de 4-5 cm conform producatorului.
    Am folosit peste 1300 de dibluri la casa, fiecare placa are cate 4 dibluri in colturi (distanta fata de coltul placii este de 10-15 cm). Investitia in dibluri a fost undeva la aprox 2800 lei RO (asta dupa negociere). Dar eu consider ca isi merita banii.
    De ce am ales asa? Este o firma foarte buna, au fost net superioare multor dibluri pe care le-am "testat" la diverse magazine, sistem hibrid, transferul termic este foarte mic conform producătorului.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  วันที่ผ่านมา

      Salut, cam suna un pic a reclama insa in fond merci de comentariu si experienta dvs.
      Or fi ele hibrid, o parte metal, alta nu, insa daca vrei sa elimini puntile termice eficient, nu folosesti metal, deloc! Eu cel putin nu le-as fi folosit daca puntile termice erau prioritatea mea.

    • @vitriodesign3522
      @vitriodesign3522 วันที่ผ่านมา

      @@EnciclopediaConstructiilor am șters firma pt a elimina orice dubiu de reclama pe canalul dvs ;)
      Diblul de metal este 4 cm în prima camera de aer a caramizii, 2 cm în tencuiala (am tencuit casa și după pus termosistem) iar restul de 3-4 cm în termosistem.
      Sunt conștient ca se pot forma mici punți termice dar conform declarațiilor tehnice, transferul termic este, consider eu unul foarte mic. Acum clar, dacă vorbim de o casa pasiva.. Poate nici eu nu le foloseam.
      Vedem cum se prezintă în viitor.
      Succes în continuare!

  • @Trosov
    @Trosov 2 วันที่ผ่านมา

    Salut, multumesc pentru video. Am și eu o întrebare, vreau să montez piatră decorativă la soclu pe termoizolare de polistirol, care acoperită cu clei și plasa de fibra de sticlă. Acum daca trebuie demontat plasa de fier, se pot monta asa dibluri?
    Cu respect Ion.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  วันที่ผ่านมา +1

      Salut, cu placere. Teoretic da, se poate, insa un raspuns exact trebuie sa-l dea specialistul pe lucrare care va trebui sa analizeze daca e suficienta prinderea mecanica si va rezista greutatii aditionale a placajului cu piatra decorativa.

    • @Trosov
      @Trosov วันที่ผ่านมา

      @@EnciclopediaConstructiilor Salut. Merci de răspuns. Dar specialistul principal și persoana de decizie tot stâpănul tre să fie, că ei fac și așa, pe polistirol, zic ca au mai făcut și ține.
      Cu respect Ion.

  • @georgebarbu8003
    @georgebarbu8003 2 วันที่ผ่านมา

    De ce nu e corect sa se puna polistirenul grafitat din 2 bucati? M-ar ajuta foarte mult un raspuns,fiindca exact asta voiam sa fac.Nu gasesc termoizolatie de 25(decat la niste preturi absurde) si voiam sa pun una de 20,si una de 5 incat sa fie 25cm de polistiren grafitat.Ce minusuri exista daca se lipesc 2 placi cu spuma,una peste alta? Multumesc frumos.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 วันที่ผ่านมา

      Salut, deja am raspuns intr-un video trecut, poftim linkul th-cam.com/video/bocMQmtX2kw/w-d-xo.html

    • @georgebarbu8003
      @georgebarbu8003 2 วันที่ผ่านมา

      @@EnciclopediaConstructiilor Daca am o izolatie cumulata de 25CM.Exista posibilitatea in continuare ca punctul de roua sa fie inafara termoizolatiei,si sa se creeze acel condens despre care ati precizat in video?

  • @deianborosoiu5402
    @deianborosoiu5402 2 วันที่ผ่านมา

    Dacă polistirenul e pus la piaptăn pe caramida, mai sunt necesare diblurile?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  วันที่ผ่านมา +1

      Punerea pe piaptan sau mamaligi + cordon perimetral, nu anuleaza folosirea diblurilor, cu toate ca normele ETICS de aplicare a termosistemului fatadei zic ca pentru anumite inaltimi si sarcini, prinderea "se poate" face doar cu adeziv. Totusi dibluirea nu costa mult, insa iti ofera o siguranta in plus si prindere mai buna. Mai multe am vorbit aici #157 Cum se incleie corect polistirenul si vata bazaltica. Trebuie de tencuit inainte? - th-cam.com/video/bocMQmtX2kw/w-d-xo.html , Cum alegi diblurile corecte la termoizolatii th-cam.com/video/rOB1VGGFUoY/w-d-xo.html , #155 Dibluirea termosistemului cu StarTrack de la Baumit th-cam.com/video/p4hwglxPMaE/w-d-xo.html .

    • @deianborosoiu5402
      @deianborosoiu5402 วันที่ผ่านมา

      ​@@EnciclopediaConstructiilormulțumesc mult pentru răspuns!