La mulţi ani Spitalul Militar Central!

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 5 ก.ย. 2024
  • 186 de ani în care tradiţia a mers mai departe
    A iubi viaţa, cu adevărat, a o proteja, a te contopi cu imaginea şi valoarea trecutului pentru ca prin tine să existe viitor, a accepta că nimic nu ţi se cuvine de drept, ci pentru fiecare lucru împlinit trebuie să munceşti, a putea să renunţi, de cele mai multe ori, la omul din spatele profesionistului, pentru avea puterea să zâmbeşti, atunci când sufletul îţi plânge, pentru că cel din faţa ta se uită la tine ca la ultima speranţă de mai bine - astea înseamă să fii medic şi, mai ales medic militar.
    Aniversarea a 186 ani de la emiterea decretului de înfiinţare a Spitalului Militar Central, de către Spătarul Alexandru Ghica este un moment de bucurie care se cuvine a fi împărtăşit cu tot ceea ce numim, astăzi, generic, societate românească modernă, pentru că această instituţie medicală a fost în permanenţă racordată cu tot ceea ce a presupus frământare şi evoluţie, cultură şi progres. De aici au plecat izvoare de tradiţie, de la oameni cu viziune, determinare, profesionalism şi excelenţă academică.
    Judecând din perspectivă personală, ca om care m-am definit şi m-am format în acest locaş dătător de viaţă şi speranţă, pot spune că Spitalul Militar Central are un destin prestabilit - acela de a fi un reper al societăţii româneşti, un creuzet în care se amestecă sufletele şi se cristalizează cea mai pură formă a ştiinţei, dispusă perfect pe o structură caracterială aleasă, definită prin: spirit ager, onoare, patriotism şi fermitate, prin respectarea Jurământului lui Hipocrate şi, mai ales, a celui faţă de ţară şi poporul său.
    Între tradiţia istorică şi inovaţiile secolului XXI, Spitalul Militar Central a fost, parcă, predestinat să se remodeleze şi să se transforme, de fiecare dată, nu ca o citadelă, ci ca o poartă deschisă către cunoaştere, spre generaţiile de mâine, care, contrar tuturor curentelor de opinie pesimiste, continuă să îmbrace haina unei duble valenţe - de medic şi de militar.
    Moment de bilanţ sau moment de referinţă la împlinirea a 186 de ani de existenţă pentru una dintre cele mai respectate instituţii medicale din România? Vă las pe dumneavoastră să decideţi, dând curs invitaţiei de a parcurge, împreună, cartea de glorie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.
    În memoria înaintaşilor, este o datorie de onoare pentru noi, toţi, să repunem în drepturi ceea ce pentru unii nu înseamnă, poate, prea mult, dar pentru noi înseamnă totul - cinstirea celor care ne-au fost mentori şi depăşirea performanţelor lor, iar asta nu se poate realiza fără a acorda atenţia cuvenită infractructurii materiale (aparatură şi tehnică de ultimă generaţie), susţinerea performanţei şi excelenţei în formarea tinerelor cadre, prin punerea la dispoziţie a tuturor condiţilor de învăţare a manevrelor medico-chirurgicale.
    Nu aş vrea să închei înainte de a aduce un omagiu tuturor celor care ne-au deschis drumul către prezentul zilei de astăzi şi a transmite un îndemn atât către generaţiile care sunt deja aici, cât şi celor care vor veni: nu vă limitaţi numai la ce simţiţi, fiţi puternici şi determinaţi să depăşiți orice provocare, asumaţi-vă şi trăiţi sub deviza Tradiţie, Încredere, Profesionalism pentru a putea duce, mai departe, crezul şi simbolurile medicinei militare!
    La mulţi ani Spitalul Militar Central! La mulţi ani dragi colegi şi prieteni!
    General de brigadă medic Conferenţiar universitar dr. Florentina IONIŢĂ-RADU,
    Comandantul Spitalului Militar Central
    Video realizat de col. Oana Ciobanu si Daniel Iancu

ความคิดเห็น • 1