Kızkumu

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 17 พ.ย. 2024
  • Kizkumu beach
    The most interesting event that you will see in Orhaniye is that you will see people walking in the middle of the sea. It is a natural surprise for the visitors. The sandy underwater bottom divides the gulf into two parts and you are able to walk along the sea while the depth doesn’t increase as you walk far away from the shore.
    This 600 meters of coastline is called “Kizkumu” and has a legend. According to the legend, daughter of the Bybassos King, the beautiful princess, goes to the sea for an escape from the pirates. As she doesn’t know how to swim, she fills her skirt with sands and tries to pass the cove. She loses her way when it get dark and as she ran out of sand, she drowns. This region “Kizkumu” named after her, meaning “maiden’s sand”.
    Orhaniye’de deniz her zaman çarşaf gibidir. Çevresindeki çam ormanının rengi suya vurmuş, deniz sadece buraya özgü bir renge sahip olmuştur. Çevre o kadar sakindir ki, kendinizi suya bıraktığınızda yüzerken çıkardığınız sesten başka bir şey duymazsınız.
    Bu arada denizin ortasında yürüyen insanlar dikkatinizi çekecek. Şaşıracaksınız. Kumul hareketleri sonucunda karadan başlayıp koyu ikiye bölen bir sığlık oluşmuş. Yaklaşık 600 metrelik şeride Kızkumu deniyor. Bir de efsanesi var. “Sevgilisine ulaşmak isteyen kız eteğine kum koymuş ve denizi doldurarak ilerlemiş. Ama kum yetmemiş ve kızcağız orada boğulmuş.”
    Koyun ortasında bir ada ve adanın tepesinde de kale kalıntıları var. Kalenin bölgede kurulu Baybassos antik kentine ait olduğu sanılıyor. Kayık tutarak adaya, patika yolu izleyerek tepedeki kale kalıntılarına kadar çıkabilirsiniz. Manzara harikadır. Yorgunluğunuza değecek.
    Baybassos’lular, birleşik kaplar kuralından yararlanarak, kaleye Turgut’taki şelaleden kemerler ve su altına döşedikleri borular aracılığıyla su getirmişler.
    Orhaniye Koyu girişinde, Keçi Bükü mevkiinde bulunan ve yatların yaz kış konakladıkları ve bakımlarının yapıldığı Martı Marina ve Otel tesislerinin yanında manastır kalıntıları var. Bahçesindeki mozaikler görmeye değer.
    Orhaniye’den Hisarönü’ne ve Marmaris-Datça yoluna çıkmak da mümkün. Orhaniye - Hisarönü arası sadece 3,5 km Yol geniş ve asfalt.
    mugla.ktb.gov....
    www.marmaris.be...

ความคิดเห็น • 4

  • @muratmutlu8129
    @muratmutlu8129 3 ปีที่แล้ว

    Harika

  • @ekremerdal7275
    @ekremerdal7275 3 ปีที่แล้ว

    Tebrikler😊😊😃🏊💚👍💙.nere bura. .😕😕??

  • @carewmultimedia
    @carewmultimedia 5 ปีที่แล้ว

    Emeğinize sağlık Deva hocam

    • @devadipmen
      @devadipmen  5 ปีที่แล้ว +1

      Çok teşekkür ederim Uğur bey..Selamlarımla..