076 Bilgi Felsefesi: Modern Düşünce ve Descartes

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 17 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 7

  • @kutluozbey
    @kutluozbey 3 ปีที่แล้ว +2

    Ve beklediğim an geldi 😊

  • @serhatoz
    @serhatoz 3 ปีที่แล้ว +2

    çok iyiydi

  • @omer5947
    @omer5947 3 ปีที่แล้ว

    Eyvallah babalar

  • @anathema2897
    @anathema2897 3 ปีที่แล้ว

    Merhaba! Şuan da uzak doğu felsefesinden Konfüçyüs'ün felsefesi ile ilgili araştırma yapıyorum. Bunun üzerine kaynak önerebilir misiniz? Ayrıca antik çağ dönemi felsefesini anlatırken yalnızca Grek felsefesini baz almışsınız daha sonra diğer medeniyetlerin felsefelerini anlatacak mısınız? Mamafih bu podcast'ler gerçekten çok güzel! Teşekkürler.

    • @FilozofunYolu
      @FilozofunYolu  3 ปีที่แล้ว +1

      Elimde Wen Haiming'in Çin Felsefesi isimli kitabı sadece. Genel olarak konuyu veriyor fakat özel olarak ilgileniyorsanız ingilizce yazılmış makale okumanız gerekiyor.
      Uzakdoğu felsefesini öğrendikçe göreceksiniz ki onlara felsefe demek bir çok durumda zor maalesef. Felsefeden ziyade öğretilerden oluşuyorlar bu yüzden batıda da önem verilmez, felsefe pratiğinin bir parçası olarak görülmez. Uzak doğu ile ilgil program yapsak da çok ileride, mevcut programımız tüketinince yaparız ancak zira önemli bir konu değil.

    • @anathema2897
      @anathema2897 3 ปีที่แล้ว

      @@FilozofunYolu hımm.. Anladım. Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Ayrıca bir soru daha sormak istiyorum izninizle. Üniversitede felsefe bölümü öğrencileri olarak bu bölümü okumayı önerir misiniz? Sizin gelecek planlarınız neler? Şuanda üniversite sınavına hazırlanan bir öğrenci olarak felsefe okursam ne olacağım konusunda endişeliyim. Felsefeyi seviyorum ama ülkemiz de yeterince geliştiğini düşünmüyorum. Cevap verirseniz gerçekten minnettar kalırım.

    • @FilozofunYolu
      @FilozofunYolu  3 ปีที่แล้ว +1

      @@anathema2897 Üniversitelerde görevli hocaların bunlarla ilgili özel yaptıkları bölümler var. Öncül analitik felsefe dergisinin youtube kanalında da etraflıca konuşuldu bu konu.
      Bu işte para kazanmak istiyorsanız ya felsefe bilginizle kültür-sanat dünyasında yer alırsınız ya da akademik kadro kovalarsınız. Ülkedeki iyi üniversitelerin felsefe bölümleri çoğunlukla okul ortalamalarının üzerinde, sorun akademisyen olduğunuzda çalışacağız çarpık akademik düzen.
      Felsefe kişisel bir çaba ürünü olduğu için temel bilgileri aldıktan sonra kendinizi geliştirmeniz zor değil, sorun ortam. Yurtdışı akademik kadroları da elde etmesi pek kolay değil. Hülasa gönül rahatlığı ile tavsiye edemiyorum, ben de zaten başka işim varken bölümü okudum.