Kiitos. ❤ Ohutnahkainen narsisti on hyvinkin tuttu minulle; Siirryin ilminarsistista tällaiseen, kun en pysähtynyt eroni jälkeen tarkastelemaan eroni syitä syvemmin. Hän oli kuin vastaus kaikkiin odotuksiini ja unelmiini. Elämäni on kuluttavaa, kun toinen äksyilee, on passiivis-agressiivinen ja uhriutuu jopa useita kertoja päivässä milloin mistäkin..vaikka keksityistä asioista. Hän on tietyllä tasolla itsekeskeinen, kateellinen, tunnekylmä ja herkkä kritiikille. Huono puhumaan siitä mitä haluaa, mitä tuntee. En suostu kantamaan hänen tunnekuormaansa. Palautan sen välittömästi hänelle sanoen: miksi reagoit noin voimakkaasti? Eihän tässä mitään hätää ole. Miksi huudat? Miksi olet passiivis-agressiivinen? Esim. autoraivo myrkyttää jokaista automatkaamme. En tiedä edelleenkään tiedä, mikä on hänen kohdallaan johtanut tähän. Hänen äitinsä on ollut vaativa - myös ruumiillinen kasvatus on ollut hyväksyttyä. Omien rajojeni asettaminen ei ole enää minulle vaikeaa, sillä olen käynyt historiani pohjamutia myöten läpi. En ole esim taloudellisesti riippuvainen hänestä ja osaan melko hyvin käsitellä haasteellisia tilanteita.
On erittäin tärkeää, että olet löytänyt voimaa ja keinoja käsitellä haastavia tilanteita ja asettaa omia rajoja. Se, että olet itsenäinen ja taloudellisesti riippumaton, antaa sinulle vahvan pohjan, jolta käsin voit tehdä päätöksiä, jotka ovat sinun parhaaksi. On myös hyvä, että olet nyt käyneet läpi menneisyyttäsi, sillä se auttaa ymmärtämään nykyistä parisuhteen dynamiikkaa ja omia reaktioita. Kuvailemasi käyttäytymismallit voivat olla merkki syvemmistä emotionaalisista haasteista, ja ne voivat olla raskaita molemmille osapuolille. On tärkeää muistaa, että vaikka voimme tukea ja olla läsnä toisillemme, emme voi kantaa toisen ihmisen tunnekuormaa tai muuttaa heitä. Jokaisen on itse tehtävä työtä oman hyvinvointinsa eteen.
Kiitos, löysin vasta videosi. Aivan mahtavaan ymmärrettävästi tuot esiin vaikeita aiheita. Olisinpa tiennyt aiemmin. En uskonut ohutnahkaisen korjaavan käytöstään ym. Mitä kerroit. Jo 2v. Kipeästä erosta.
Upeaa ja selkeää erottelua näiden haastavien ilmiöiden eroista. Kiitos tästä. Voi kunpa ihmiset hakisivat itselleen apua. ❤️ Kun ollaan tällaisten ilmiöiden kanssa tekemisissä omissa ihmissuhteissa se on hirvittävän kuluttavaa ja hämmentävää. Ihmisen erottelukyky siinä mikä on minusta ja mikä tuosta toisesta hämärtyy. Syyttely ja syyllistäminen (projisointi) on usein merkittävässä roolissa ihmisten välisessä kommunikaatiossa näissä suhteissa. Melkein sanoisin että yksin on vaikea selvitä ja että ammattiapu on tarpeen. ❤️
Kiitos palautteestasi ja jakamistasi ajatuksista. On todella tärkeää tunnistaa, milloin tarvitaan ammattiapua ihmissuhteiden haasteissa. Syyllistäminen ja projisointi voivat todellakin olla merkittäviä tekijöitä, jotka vaikeuttavat tilanteen selvittämistä ja omien tunteiden ymmärtämistä. Ammattiapu voi tarjota uusia näkökulmia ja työkaluja, jotka auttavat selkeyttämään tilannetta ja edistämään henkilökohtaista kasvua sekä ihmissuhteiden parantumista. Usein kuulen sitä, että ihmiset ovat niin sokeutuneita ja tottuneita omaan tilanteeseen, ettei tulla ajatelleeksi tai sitten toinen osapuoli ei suostu lähtemään apua hakemaan. Ja tämä kannustaa minua tekemään näistä arkisista ilmiöistä videoita. Jospa tieto ja ymmärrys saisi tämän väylän kautta olla auttamassa ja ehkä sitten jossain kohtaa myös mahdaltamasta kynnystä ammattiavun piiriin.
Kunpa näin olisi, mutta.. Narsisti ei koe olevansa mitenkään psyykkisesti sairas. Hän on mielestään täydellinen - toisin kuin muut hänen ympärillään. Miksi hänen pitäisi hakeutua hoitoon? Hänen illuusionsa, jossa hän on universumin keskus on ihan ok. Ajattelen niin, että me kaikki olemme omalla polullamme henkisessä kasvussa ja etenemme siinä omaan tahtiimme. Ehkä vasta elämän kriisit pakottavat meidät katsomaan peiliin ja etsimään vastauksia, mitkä auttavat monet historiamme palaset loksahtamaan paikoilleen. On hyvin palkitsevaa löytää vastauksia omille valinnoilleen, tunteilleen, toiminnalleen. Kuitenkin narsistien kohdalla asia on toisin. Pääosa heistä ei ikinä hakeudu hoitoon. Jos pieni osa hakeutuu, niin se tapahtuu vain lähipiirin painostuksesta ja narsistin halusta todistaa olevansa henkisesti terveempi kuin kukaan muu. Esim hysteeriseen tilaan kiusattu kumppani voi näyttäytyä terapiassa 'hullummalta' kuin hänet tuohon tilaan saanut narsisti, joka taas on asiallinen ja kohtelias. Hän osaa esittää asiansa hyvin artikuloiden (valheellinen julkisivu). Kun taas kumppani ei tiedä mistä edes aloittaa, kun koko yhteiselämä on ollut kaaosta..ees taas soutamista: rakkauspommitusta, sitten hyväksikäyttöä, vieraantumista, alistamista, valehtelua, pettämistä, väkivaltaa, vähättelyä, riehumista..sitten anteeksipyyntöjä, rakkauden osoituksia,hetken rauhaa ja taas sama rumba alkanut uudelleen (narsistin aito minä). Miten terapeutti pääsisi narsistia auttamaan, kun narsisti on ovelasti viitannut ongelmien lähteen olevan hänen kumppaninsa.
Mindfulness on tietoista läsnäoloa ja hyväksyvää havainnointia nykyhetkessä ilman arviointia. Se on taito, joka kehittää kykyä olla läsnä tässä ja nyt, ilman menneisyyden tai tulevaisuuden huolia. Mindfulnessin harjoittaminen voi auttaa parantamaan elämänlaatua, vähentämään stressiä ja lisäämään yleistä hyvinvointia. Vaikka mindfulnessin juuret ovat buddhalaiseen meditaatioon perustuvissa harjoituksissa, niin tässä en missään nimessä siihen sitä kytke, vaan se on muokattu uskonnollisesti neutraaliksi ja laajasti sovellettavaksi menetelmäksi. 1960-luvulta lähtien mindfulness on levinnyt länsimaihin ja saanut tukea tieteellisestä tutkimuksesta, erityisesti psykoterapian alalla. Mindfullness videoissani tarkoittaa hetkeen pysähtymistä ja siinä tietoista läsnäoloa, ilman että ajatukset päästetään vaeltamaan sinne sun tänne. Ja tämän taidon harjoittelu sekä taitaminen on tärkeää oman hyvinvoinnin lisäämisessä.
Kiitos. ❤ Ohutnahkainen narsisti on hyvinkin tuttu minulle; Siirryin ilminarsistista tällaiseen, kun en pysähtynyt eroni jälkeen tarkastelemaan eroni syitä syvemmin. Hän oli kuin vastaus kaikkiin odotuksiini ja unelmiini.
Elämäni on kuluttavaa, kun toinen äksyilee, on passiivis-agressiivinen ja uhriutuu jopa useita kertoja päivässä milloin mistäkin..vaikka keksityistä asioista.
Hän on tietyllä tasolla itsekeskeinen, kateellinen, tunnekylmä ja herkkä kritiikille. Huono puhumaan siitä mitä haluaa, mitä tuntee. En suostu kantamaan hänen tunnekuormaansa. Palautan sen välittömästi hänelle sanoen: miksi reagoit noin voimakkaasti? Eihän tässä mitään hätää ole. Miksi huudat? Miksi olet passiivis-agressiivinen?
Esim. autoraivo myrkyttää jokaista automatkaamme.
En tiedä edelleenkään tiedä, mikä on hänen kohdallaan johtanut tähän. Hänen äitinsä on ollut vaativa - myös ruumiillinen kasvatus on ollut hyväksyttyä.
Omien rajojeni asettaminen ei ole enää minulle vaikeaa, sillä olen käynyt historiani pohjamutia myöten läpi. En ole esim taloudellisesti riippuvainen hänestä ja osaan melko hyvin käsitellä haasteellisia tilanteita.
On erittäin tärkeää, että olet löytänyt voimaa ja keinoja käsitellä haastavia tilanteita ja asettaa omia rajoja. Se, että olet itsenäinen ja taloudellisesti riippumaton, antaa sinulle vahvan pohjan, jolta käsin voit tehdä päätöksiä, jotka ovat sinun parhaaksi. On myös hyvä, että olet nyt käyneet läpi menneisyyttäsi, sillä se auttaa ymmärtämään nykyistä parisuhteen dynamiikkaa ja omia reaktioita.
Kuvailemasi käyttäytymismallit voivat olla merkki syvemmistä emotionaalisista haasteista, ja ne voivat olla raskaita molemmille osapuolille. On tärkeää muistaa, että vaikka voimme tukea ja olla läsnä toisillemme, emme voi kantaa toisen ihmisen tunnekuormaa tai muuttaa heitä. Jokaisen on itse tehtävä työtä oman hyvinvointinsa eteen.
Kiitos, löysin vasta videosi. Aivan mahtavaan ymmärrettävästi tuot esiin vaikeita aiheita. Olisinpa tiennyt aiemmin. En uskonut ohutnahkaisen korjaavan käytöstään ym. Mitä kerroit. Jo 2v. Kipeästä erosta.
Mykistävää osaamista💎 Lämmin kiitos❤❤❤
Kiitos palautteesta ❤
Upeaa ja selkeää erottelua näiden haastavien ilmiöiden eroista. Kiitos tästä. Voi kunpa ihmiset hakisivat itselleen apua. ❤️ Kun ollaan tällaisten ilmiöiden kanssa tekemisissä omissa ihmissuhteissa se on hirvittävän kuluttavaa ja hämmentävää. Ihmisen erottelukyky siinä mikä on minusta ja mikä tuosta toisesta hämärtyy. Syyttely ja syyllistäminen (projisointi) on usein merkittävässä roolissa ihmisten välisessä kommunikaatiossa näissä suhteissa. Melkein sanoisin että yksin on vaikea selvitä ja että ammattiapu on tarpeen. ❤️
Kiitos palautteestasi ja jakamistasi ajatuksista. On todella tärkeää tunnistaa, milloin tarvitaan ammattiapua ihmissuhteiden haasteissa. Syyllistäminen ja projisointi voivat todellakin olla merkittäviä tekijöitä, jotka vaikeuttavat tilanteen selvittämistä ja omien tunteiden ymmärtämistä. Ammattiapu voi tarjota uusia näkökulmia ja työkaluja, jotka auttavat selkeyttämään tilannetta ja edistämään henkilökohtaista kasvua sekä ihmissuhteiden parantumista.
Usein kuulen sitä, että ihmiset ovat niin sokeutuneita ja tottuneita omaan tilanteeseen, ettei tulla ajatelleeksi tai sitten toinen osapuoli ei suostu lähtemään apua hakemaan. Ja tämä kannustaa minua tekemään näistä arkisista ilmiöistä videoita. Jospa tieto ja ymmärrys saisi tämän väylän kautta olla auttamassa ja ehkä sitten jossain kohtaa myös mahdaltamasta kynnystä ammattiavun piiriin.
Kunpa näin olisi, mutta.. Narsisti ei koe olevansa mitenkään psyykkisesti sairas. Hän on mielestään täydellinen - toisin kuin muut hänen ympärillään. Miksi hänen pitäisi hakeutua hoitoon? Hänen illuusionsa, jossa hän on universumin keskus on ihan ok.
Ajattelen niin, että me kaikki olemme omalla polullamme henkisessä kasvussa ja etenemme siinä omaan tahtiimme. Ehkä vasta elämän kriisit pakottavat meidät katsomaan peiliin ja etsimään vastauksia, mitkä auttavat monet historiamme palaset loksahtamaan paikoilleen. On hyvin palkitsevaa löytää vastauksia omille valinnoilleen, tunteilleen, toiminnalleen.
Kuitenkin narsistien kohdalla asia on toisin. Pääosa heistä ei ikinä hakeudu hoitoon. Jos pieni osa hakeutuu, niin se tapahtuu vain lähipiirin painostuksesta ja narsistin halusta todistaa olevansa henkisesti terveempi kuin kukaan muu. Esim hysteeriseen tilaan kiusattu kumppani voi näyttäytyä terapiassa 'hullummalta' kuin hänet tuohon tilaan saanut narsisti, joka taas on asiallinen ja kohtelias. Hän osaa esittää asiansa hyvin artikuloiden (valheellinen julkisivu).
Kun taas kumppani ei tiedä mistä edes aloittaa, kun koko yhteiselämä on ollut kaaosta..ees taas soutamista: rakkauspommitusta, sitten hyväksikäyttöä, vieraantumista, alistamista, valehtelua, pettämistä, väkivaltaa, vähättelyä, riehumista..sitten anteeksipyyntöjä, rakkauden osoituksia,hetken rauhaa ja taas sama rumba alkanut uudelleen (narsistin aito minä).
Miten terapeutti pääsisi narsistia auttamaan, kun narsisti on ovelasti viitannut ongelmien lähteen olevan hänen kumppaninsa.
Mindfulness ?
Mindfulness on tietoista läsnäoloa ja hyväksyvää havainnointia nykyhetkessä ilman arviointia. Se on taito, joka kehittää kykyä olla läsnä tässä ja nyt, ilman menneisyyden tai tulevaisuuden huolia. Mindfulnessin harjoittaminen voi auttaa parantamaan elämänlaatua, vähentämään stressiä ja lisäämään yleistä hyvinvointia.
Vaikka mindfulnessin juuret ovat buddhalaiseen meditaatioon perustuvissa harjoituksissa, niin tässä en missään nimessä siihen sitä kytke, vaan se on muokattu uskonnollisesti neutraaliksi ja laajasti sovellettavaksi menetelmäksi. 1960-luvulta lähtien mindfulness on levinnyt länsimaihin ja saanut tukea tieteellisestä tutkimuksesta, erityisesti psykoterapian alalla.
Mindfullness videoissani tarkoittaa hetkeen pysähtymistä ja siinä tietoista läsnäoloa, ilman että ajatukset päästetään vaeltamaan sinne sun tänne. Ja tämän taidon harjoittelu sekä taitaminen on tärkeää oman hyvinvoinnin lisäämisessä.