השיעור השבועי של הרב דוד יוסף - ברכות המוציא ומזונות חלק ב' - כ"ד אב תשע"ט

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 8 ต.ค. 2024
  • נושאי השיעור:
    *ברכת על המחיה במקום ברכת המזון *ברכת המצה לאחר הפסח *ופלים ובקלוואה בתוך הסעודה *מהו שיעור קביעות סעודה *מהו שיעור רביעית *חלוקת השיעורים בין החזון איש זצ"ל לגר"ח נאה זצ"ל
    לשיעור הראשון העוסק בברכות המוציא ומזונות:
    • השיעור השבועי של הרב ד...
    לשאלות בהלכה "קו ההוראה העולמי: 6730*
    ניתן להצטרף לקבוצות הווצאפ של יחוה דעת לקבלת דברי הלכה ופרשת שבוע קצרים כל יום כמה דקות ע"י חבר מועצת חכמי התורה הגאון רבי דוד יוסף שליט"א בנו של מרן רבנו עובדיה זצ"ל.
    קבוצה סגורה ושקטה ללא דיונים. הצטרפו ותחי נפשכם! תזכו למצוות!
    כדי להצטרף לקבוצת ה-WhatsApp:
    chat.whatsapp....
    או לשלוח הודעת ווצאפ למספר: 02-652-5666

ความคิดเห็น • 4

  • @adinohazan8921
    @adinohazan8921 5 ปีที่แล้ว +1

    אם אנו חוששים לסב"ל לעניין קינוח שמא הלכה לא כמאמר מרדכי ובאמת חולקים השיטות זה על זה מדוע לא נחשוש כך גם לאכילה רגילה של פת הבאה בכיסנין שלא נברך ברכה אחרונה מעין שלוש שמא זה ברכת המזון?

    • @HadafHayomiWithTosfot
      @HadafHayomiWithTosfot 4 ปีที่แล้ว +1

      אשריך צדיק, דבריך הם קושיית הב"ח (סימן קסח). וקושייתם היא גם על ברכה ראשונה וגם על ברכה אחרונה. ותירצו, שסובר מרן שברכת בורא מיני מזונות" היא ברכה כוללת ופשיטא שיצא. כן כתבו הט"ז והדרישה והחיד"א וסיעתם.
      ועל ברכת המזון נמי לא קשה, שהרי דעת הריטב"א והרא"ה ושיטה מקובצת וכן מוכח מהבית יוסף ועוד אחרונים, שברכת מעין שלוש פוטרת ברכת המזון. (ועיין באורך וברוחב בשו"ת יביע אומר ח"ב סימן יב.)

    • @גפןחזן
      @גפןחזן 2 ปีที่แล้ว +1

      @@HadafHayomiWithTosfot תודה, אבל הרב דוד יוסף אומר שלהלכה לא מברכים על המחיה במקום ברכה״מ כי יש חולקים אז חזרה הקושיה לדוכתא

    • @HadafHayomiWithTosfot
      @HadafHayomiWithTosfot 2 ปีที่แล้ว +1

      @@גפןחזן אשריך צדיק! קיצרתי, לכן ארחיב קצת ליישב דעתך.
      עיין בדרישה (סימן קס"ח סק"א) שכתב שאעפ"י שמעין שלוש לא עומדת במקום שלוש ברכות מכל מקום יש להקל לעניין זה. בפרט שכמו שאמרנו הרבה ראשונים סוברים שמעין שלוש כן פוטר את ברכה"ז - אם כן במקום הוא שהוא ספק שפיר סובר מרן השו"ע שפוטרת מעין שלוש את ברכה"ז.
      בנוסף אם נפרש כמו המאמר מרדכי שאין השיטות חולקות אחת על השניה, וכל אחת היא אמת, אז בוודאי ברכתה מעין שלוש.
      ועוד יש להוסיף, שמדובר פה שלא אכל קביעות סעודה מהם (דאם כן הו"ל לברך ברכה"ז) ומכייון שלא אכל כמות גדולה - מסתמא לא שבע - ואם לא שבע אז גם אם תרצה לומר שהיה צריך לברך ברכה"ז, מ"מ חיובו רק מדרבנן, כיון דלא שבע, וכיון דהוי דרבנן שפיר מהני לברך ברכה מעין שלוש במקום ספק. ועיין לישובים אלו בהלכה ברורה ח"ח עמ' תלט בהערות.
      והדרה תשובה לדוכתא