🎉 kova tulos! Mukava kun teette näitä videoita. Mielellään katson juurikin näitä mahdollisuuksia, ei niinkään, että pakko tehdä näin hyvin. Uusia jaksoja odotellessa :)
Kiitos :) Videoista näkee hyvin eri toteutustapoja, sekä pystyy ottaa niistä talteen itselleen mielenkiintoiset vinkit. Itsekkin tulee kehitettyä omaa tekemistä muiden ideoista ja niitä käyttäen omalla tyylillä omissa projekteissa. Jokainen kohde kuitenkin omanlaisensa, eli ihan kaikki toteutustavat ja järjestykset ei oma mahdollisia tai järkeviä :)
Tämä on todella hyvä sarja, tätä on kiva seurata ja moni pääsee näkemään raksan arkea sekä samalla saada ymmärrystä ja käsitystä miksi asioita tehdään niinkuin tehdään. Jatkakaa samaan malliin 🔥🔥🔥
Sama, ku omassa talossa. Itellä ei muuta vuotoa, mutta pvc karmiset ikkunat vuoti melko paljon(tuntui selvää ilmavirtaa ikkunoista), kun karmit vääntyi herkästi ruuvatessa ikkunoita kiinni. Tiivistelin jälkeenpäin ikkunoita. Alle 0,2 pääsis kohtuudella MEK ikkunoilla ja puukarmeilla.
0.2 kävi Vertia mittaamassa omasta talosta. Muovitalo, saumat minimissä ja teipin lisäks puristus liitokset kaikissa saumoissa. Muovi kääntyy lattiavalun alle. Jokunen rulla sitkoa ja aikaa meni 😂 mittaus hetkellä oli kaikki muut läpiviennit tehty paitsi piippu
Vau onnittelut, tekijänä tiedän ettei tuollainen tulos tule "ilmatteeksi" tai lattialla makaamalla. Vaikka uusi talo ja uudet rakenteet, todella hyvä suoritus ja hyvät materiaalit olet valinnut. Ikkunat yleisin haaste päästä noin pieniin lukuihin.
Kertokaa viisaammat. Jos on huonosti tehty höyrynsulku vanhassa puurunkoisessa talossa. Sen päälle on laitettu kipsilevy seiniin ja kattoon. Saumattu ja päällä maali tai tapetti. Nurkat tiivistetty. Ikkunat uusittu, läpiviennit tiivistetty. Kertooko ilmantiiveysmittaus höyrynsulun puutteesta ? Meneekö alipaine kipsilevyn, maalin, tapetin, jopa lasikuitutapetin läpi ?
Todella harva materiaali on täysin tiivis, lähinnä muovi tai siihen verrattavat pinnat on ainoat. Betonikaan ei ole täysin tiivis, esimerkiksi maakostea betoni vuotaa tiiveysmittauksessa paljon. Esimerkiksi kipsilevy hidastaa mahdollista vuotoa kyllä, se ei kuitenkaan poista vuotoa. Tiiveysmittauksella saadaan havaittua vuotopaikat sekä tarkastettua lämpöeristeet vaivattomasti. Sekä sillä löytää helposti myös kastuneet villat rakenteista mikäli niitä on, koska kostea villa ei eristä niin hyvin kuin kuiva. Mittaus kannatta kuitenkin tehdä vain sillon kun lämpötilaerot on isot sisällä ja ulkona, jolloin mittaus tulos on luotettavampi ja seinä ja katto rakenteet saa paremmin tutkittua.
Mitä tulee tällaisen projektin mielekkyyteen niin itse aion lähivuosina tehdä täysremontin talooni ja käyttää siinä kaikkia näitä asioita ja kohteen haasteista johtuen vielä muutamaa muutakin hommaa (esim viemäri ja kattoremontit.) Siinä kohteessa nämä ovat aivan varmasti kannattavia koska sijainti on kehä kolmosen sisäpuolella merinäköalalla, energiarehokkaat talot pitävät hyvin arvonsa ja pystyn tekemään suuren osan työstä itse omaan vapaaseen tahtiin. Tästä sarjasta on minulle todella paljon hyötyä joten kiitokset tästä.
Loistavaa, energiaremonttien arvo on myös säästö asumiskuluissa sekä myös ne nostaa yleensä merkittävästi rakennuksen arvoa. Myös myyntiajat pitenevät kun talo selkeästi erottuu joukosta positiivisesti. Hyvin pitkälle pystyy itsekkin tehdä, dokumentoi vaan työvaiheet hyvin jotta ongelmista välttää. Kiitoksia, toivotaan että vastaavan tyyppisiä isompia kuvausprojekteja pääsee tekemään tulevaisuudessakin 😎 Tästäkin vielä tulee sisävaiheen työt reilu 10 jaksoa ainakin :)
Ihan ok muuten mutta,se että korostetaan tuota teippaamista tiiveyden saavuttamiseksi ilmavuotojen ehkäisyyn en luottaisi pidemmällä aikavälillä siihen. Tehkääppä uusintamittaus 5 vuoden päästä,saadaanko samat lukemat vielä.
Teippi on kyllä elinvoimainen vielä 10 vuodenkin päästä, oman kokemuksen mukaan kun kosteusvaurioita korjattu niin edelleen liima on sitkeessä tuon ajan kuluttua. Helpommalla pääsee leikkaamalla uusi kohta auki, kun edes yrittää repiä teippiä 😅
Kiinnostaa lämmön talteenotto, miten hyviä arvoja tänäpäivänä saadaan? Eli huoneesta otettava poisto/ jäteilma ilmanvaihtokoneen lämmönvaihtokennon kautta ja kaverina on tietysti raaka ulkoilma, mitä voi joissain koneessa lämmittää juuri ennen kuin se ajetaan tulevana taloon takaisin! Jotkut puhuu 60% talteenotosta?
Meillä tulossa tässä projektissa vielä oma video IV koneen käyttöönotosta, jossa tarkoitus käydä läpi myös tuota lämmöntalteenotto järjestelmää läpi. Se kun on iso osa myös tämän päivän rakentamista 😎
Vähän riippuu koneesta, perus vastavirta kennolla olevalla (esim vallox MV) n. 80%, noissa perus koneissa tahtoo tuo kennojen sulastus viedä aika paljon energiaa. Jos vaan tontilla on tilaa ja uutta rakentaa niin ehdottomasta maakeruu piiri ja siitä neste esilämmityspatteriin raitis ilma kanavaan ennen konetta . Sitten löytyy myös koneita joissa lämpöpumppu, jolla päästään jopa yli 95% hyötysuhteisiin. Perus vastavirta kenno kone reilu 2000e ja lämpöpumppu versio tulplat
Vau se on kova tulos josta kannattaa olla tyytyväinen, siinä mennyt selkeästi kaikki putkeen tiiveyden osalta 😎 Onnittelut, hyvin valituista materiaaleista ja työstä :)
Näin on, kummallista tuuletinta ei alipaineeseen tarvita. Tämän takia monelle tulee takan takan käytön yhteydessä savut sisään, mikäli yrittää samaan aikaan kokata jotain 🤣
@@timpuriltatalo On tullut kokeiltua :) Omaan taloon laitoin taloautomaation säätämään paine-eron balanssiin. Paine-eromittauksen perusteella säädetään iv-koneen tulopuhaltimen nopeutta.
@@timpuriltatalotämän olen itse huomannu että takassa kun on valkea ni ei onnistu ruuan laitto😂 yllättävän vähällä lisäpoistolla takka lakkaa vetämästä
Itsekkin tiedän uudiskohteita missä on 0,2 lukuja, tämän kanavan seuraajissakin useammalla tämän kaltainen talo. Vanha talo ja sen remontoiminen on kuitenkin eri asia kuin uusi, sekä asunnon malli, kuutiot ikkunoiden määrä/laatu merkitsee näissä pienissä lukemissa jo erittäin paljon. 😎
Hyvä Mikko ja tiimi, tämä on sitä ammattitaitoa jota tarvitaan alalle jatkossa. Näin jos hommia hoidetaan niin ei tule muuta kuin priimaa. Ei muuta kuin iso peukku!
0,09 on Suomen tiivein talo, 0,1 tiivein puutalo. 0,5-0,6 tulee ainakin itsellä ihan rutiinisuorituksella muoviyaloissa. Oma on 0,3, vaikka ikkunoidenntiiveyttä jouduin parantamaan melko paljon mittauksen jälkeen. 1,0 tiiveyteen pitää olla jo huolimatonta työtä, eli huonosti tiivistetyt läpiviennit yms.
Valitettavasti ihan naapuristani 2016-2018 rakennettuja omakotitaloja löytyy useita esimerkki tapauksia missä tämä 1 tulos on enemmän normaali kun poikkeus. Uuden asunnon saaminen tiiviiksi huomattavasti helpompaa kun vanhan, lisäksi meillä vanhat ikkunat ja lattiaa ei valettu uudestaan. Näillä tulos olisi ollut vieläkin parempi, hetken pitää kuitenkin etsiä remontti kohdetta missä tiiveysmittaus on näin hyvä. Uusia kohteita varmasti löytyy useita mittä parempi tulos ☺️
Tulos oli tekijöidensä näköinen eli todella hyvä! Aika hyvin tulee nykyään uudisrakennuksista sitä 0.6 ja alle tuloksia, eli rakentamisen laatu on jo muutamien vuosien aikana parantunut selvästi. Valitettavasti edelleen työmailla törmää ilmatiiveyden osalta virheellisiin käsityksiin. 30v hommia tehnyt timpuri voi olla täysin välinpitämätön löydettyihin ilmavuotoihin ja kuitata ne vain sanomalla että "pitäähän sen talon hengittää", samalla kun vuotoluku pyörii yli 2.5 lukemissa. Ilmavuoto on lähtökohtaisesti aina rakennusvirhe, joka johtuu huolimattomuudesta ja rakenteen hengittävyys taas käytettyjen materiaalien kyvystä sitoa ja luovuttaa kosteutta. Antaa siis sen ilmanvaihtokoneen hoitaa se "hengittäminen" oikeita reittejä pitkin eikä sieltä täältä rakenteista :)
Tämän myös huomannut useissa kohteissa, ilmavuotoihin suhtautuminen on todella vaihtelevaa. Kuitenkin enimmässä määrin tulokset paratuneet ja keskiarvo noussut. Kuten sanoit se on merkki rakentamisen laadun parantumisesta jos jostain, sekä myös tietoisuuden parentuminen asiakkailla lisää myös vaatimustasoa. Siksi näistäkin hyvä puhua ääneen, asiakas osaisi paremmin myös vaatia :)
Pakko oli käydä kattomassa omat talon papereista mikäli oli tulos hartiapankilla rakennetussa omk-talossa 2014, tulos oli 0,36. Mitattaessa tosin kaikki pinnat valmiina, talotekniikka paikoillaan, takka+piippu, keittiön huuva yms...paikoillaan. Mitatkaa vertaileva luku kun kaikki valmista, se vasta oliskin mielenkiintoista kattoo mikä on se oikea luku kun asumiskunnossa 👍
Loistavaa, onnittelut 🤝 Tommosista lukemista kannattaa olla aina ylpeä, kertoo että siinä on myös työn lisäksi tehty oikeita ratkaisuja materiaalivalinnoissa yms. Ikkunat tahtoo olla yksi kynnyskivi ja niiden tiivisteet. Katsotaan saadaanko järjestettyä mahdollisuus vielä uuteen mittaukseen kun kohteessa kaikki valmiina. Rakentamis vaiheen tiiveysmittaus monesti jää urakoissa pois, joka taas jättää mahdolliset korjaustoimenpiteiden mahdollisuudet pois. Tai aina mahdollista korjata, se ei vaan ole enää niin helppoa ja halpaa.
Kyllähän siinä itseä oikeasti aika paljon jännitti, kun onhan tämä tällä hetkellä Suomen seuratuin rakennuskohde. Olin varma että hyvä luku tulee, kuitenkin ikkunat ja lattian tiiveys eniten mietitytti miten ne vaikuttaa lopputulokseen. Kuitenkin pitää tyytyväinen olla, uskoisin että kaikki ikkunat vaihtamalla lukema olisi ollut 0,1 tai 0,2. Niillä kuitenkin ikää ja vieläkin kuvaushetkellä alkuperäiset tiivisteet :)
Tämän takia kohteeseen tulee koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla, jotta ilmanvaihto on varmistettu eikä sää ja lämpötila vaikuta siihen. Sekä varmistetaan siten tuore ja raitis sisäilma jokaiseen huoneeseen :)
@@timpuriltatalo Ymmärsin kyllä miten tuo toimii.Hyvää tulee vsrmaan.Halvalla.Onko väärti.Onko tuo hifistely rakentaminen kalliilla kamoilla kannattavaa taloudellisesti vs entinen rakennustyyli.Taloja on tehty yli sata vuotta ja ne on edelleen toimivia pienellä korjauksella.
Todella kova tulos. Sairaalan leikkaus-saleissa oli vaatimuksena 0.4, ja ei meinattu millään päästä alle tämän arvon joka salissa. Onnittelut!
Kiitos, etenkin vanhoista taloista on erittäin harvinaista saada tämän kaltaisia tuloksia. 👍
Onnittelut 🎉. Todella laadukasta jälkeä.
Kiitos 👍
🎉 kova tulos! Mukava kun teette näitä videoita. Mielellään katson juurikin näitä mahdollisuuksia, ei niinkään, että pakko tehdä näin hyvin. Uusia jaksoja odotellessa :)
Kiitos :) Videoista näkee hyvin eri toteutustapoja, sekä pystyy ottaa niistä talteen itselleen mielenkiintoiset vinkit. Itsekkin tulee kehitettyä omaa tekemistä muiden ideoista ja niitä käyttäen omalla tyylillä omissa projekteissa. Jokainen kohde kuitenkin omanlaisensa, eli ihan kaikki toteutustavat ja järjestykset ei oma mahdollisia tai järkeviä :)
Ihailen tätä draaman tajua mikä tässä on takana, mahtipontista ja jännitystä nostattavaa musiikkia ja sit bling, mikroateria valmis😂
Tämä on todella hyvä sarja, tätä on kiva seurata ja moni pääsee näkemään raksan arkea sekä samalla saada ymmärrystä ja käsitystä miksi asioita tehdään niinkuin tehdään. Jatkakaa samaan malliin 🔥🔥🔥
Kiitos :)
Sama, ku omassa talossa. Itellä ei muuta vuotoa, mutta pvc karmiset ikkunat vuoti melko paljon(tuntui selvää ilmavirtaa ikkunoista), kun karmit vääntyi herkästi ruuvatessa ikkunoita kiinni. Tiivistelin jälkeenpäin ikkunoita. Alle 0,2 pääsis kohtuudella MEK ikkunoilla ja puukarmeilla.
Hyvä te. Huippu firma. 🤩 Tiesin jo aikasemmin tuloksen. Terveisin Kalle 😉
Kiitos :)
Todella hyvä tulos, kyllä te olette mestareita 😊 onnea!
Kiitos :)
Bravo, Mikko ja Puusepän talo, terveisiä Sortavalasta
Kiitos, ja terveisiä Sortavalaan :)
Kyllä on hyvin tehty 👍. Onneksi olkoon ammattilaiset .
Kiitos :)
0.2 kävi Vertia mittaamassa omasta talosta. Muovitalo, saumat minimissä ja teipin lisäks puristus liitokset kaikissa saumoissa. Muovi kääntyy lattiavalun alle. Jokunen rulla sitkoa ja aikaa meni 😂 mittaus hetkellä oli kaikki muut läpiviennit tehty paitsi piippu
Vau onnittelut, tekijänä tiedän ettei tuollainen tulos tule "ilmatteeksi" tai lattialla makaamalla. Vaikka uusi talo ja uudet rakenteet, todella hyvä suoritus ja hyvät materiaalit olet valinnut. Ikkunat yleisin haaste päästä noin pieniin lukuihin.
Kertokaa viisaammat. Jos on huonosti tehty höyrynsulku vanhassa puurunkoisessa talossa. Sen päälle on laitettu kipsilevy seiniin ja kattoon. Saumattu ja päällä maali tai tapetti. Nurkat tiivistetty. Ikkunat uusittu, läpiviennit tiivistetty. Kertooko ilmantiiveysmittaus höyrynsulun puutteesta ? Meneekö alipaine kipsilevyn, maalin, tapetin, jopa lasikuitutapetin läpi ?
Todella harva materiaali on täysin tiivis, lähinnä muovi tai siihen verrattavat pinnat on ainoat. Betonikaan ei ole täysin tiivis, esimerkiksi maakostea betoni vuotaa tiiveysmittauksessa paljon. Esimerkiksi kipsilevy hidastaa mahdollista vuotoa kyllä, se ei kuitenkaan poista vuotoa. Tiiveysmittauksella saadaan havaittua vuotopaikat sekä tarkastettua lämpöeristeet vaivattomasti. Sekä sillä löytää helposti myös kastuneet villat rakenteista mikäli niitä on, koska kostea villa ei eristä niin hyvin kuin kuiva. Mittaus kannatta kuitenkin tehdä vain sillon kun lämpötilaerot on isot sisällä ja ulkona, jolloin mittaus tulos on luotettavampi ja seinä ja katto rakenteet saa paremmin tutkittua.
Hyvää tuppaa tulemaan.
Mitä tulee tällaisen projektin mielekkyyteen niin itse aion lähivuosina tehdä täysremontin talooni ja käyttää siinä kaikkia näitä asioita ja kohteen haasteista johtuen vielä muutamaa muutakin hommaa (esim viemäri ja kattoremontit.) Siinä kohteessa nämä ovat aivan varmasti kannattavia koska sijainti on kehä kolmosen sisäpuolella merinäköalalla, energiarehokkaat talot pitävät hyvin arvonsa ja pystyn tekemään suuren osan työstä itse omaan vapaaseen tahtiin. Tästä sarjasta on minulle todella paljon hyötyä joten kiitokset tästä.
Loistavaa, energiaremonttien arvo on myös säästö asumiskuluissa sekä myös ne nostaa yleensä merkittävästi rakennuksen arvoa. Myös myyntiajat pitenevät kun talo selkeästi erottuu joukosta positiivisesti. Hyvin pitkälle pystyy itsekkin tehdä, dokumentoi vaan työvaiheet hyvin jotta ongelmista välttää. Kiitoksia, toivotaan että vastaavan tyyppisiä isompia kuvausprojekteja pääsee tekemään tulevaisuudessakin 😎 Tästäkin vielä tulee sisävaiheen työt reilu 10 jaksoa ainakin :)
@@timpuriltatalo Kunhan toi oma projekti tulee aiheelliseksi niin jutellaan. En minä sitä kaikkea kuitenkaan itse aio tehdä. 😀
Ihan ok muuten mutta,se että korostetaan tuota teippaamista tiiveyden saavuttamiseksi ilmavuotojen ehkäisyyn en luottaisi pidemmällä aikavälillä siihen. Tehkääppä uusintamittaus 5 vuoden päästä,saadaanko samat lukemat vielä.
Teippi on kyllä elinvoimainen vielä 10 vuodenkin päästä, oman kokemuksen mukaan kun kosteusvaurioita korjattu niin edelleen liima on sitkeessä tuon ajan kuluttua. Helpommalla pääsee leikkaamalla uusi kohta auki, kun edes yrittää repiä teippiä 😅
Kiinnostaa lämmön talteenotto, miten hyviä arvoja tänäpäivänä saadaan? Eli huoneesta otettava poisto/ jäteilma ilmanvaihtokoneen lämmönvaihtokennon kautta ja kaverina on tietysti raaka ulkoilma, mitä voi joissain koneessa lämmittää juuri ennen kuin se ajetaan tulevana taloon takaisin! Jotkut puhuu 60% talteenotosta?
Meillä tulossa tässä projektissa vielä oma video IV koneen käyttöönotosta, jossa tarkoitus käydä läpi myös tuota lämmöntalteenotto järjestelmää läpi. Se kun on iso osa myös tämän päivän rakentamista 😎
Vähän riippuu koneesta, perus vastavirta kennolla olevalla (esim vallox MV) n. 80%, noissa perus koneissa tahtoo tuo kennojen sulastus viedä aika paljon energiaa. Jos vaan tontilla on tilaa ja uutta rakentaa niin ehdottomasta maakeruu piiri ja siitä neste esilämmityspatteriin raitis ilma kanavaan ennen konetta . Sitten löytyy myös koneita joissa lämpöpumppu, jolla päästään jopa yli 95% hyötysuhteisiin. Perus vastavirta kenno kone reilu 2000e ja lämpöpumppu versio tulplat
Itsellä 6kk sitten valmistunut omk-talo. 0.2 oli itsellä. Hyvin pienellä lämmittämisellä pysynyt talvella lämpöisenä.
Vau se on kova tulos josta kannattaa olla tyytyväinen, siinä mennyt selkeästi kaikki putkeen tiiveyden osalta 😎 Onnittelut, hyvin valituista materiaaleista ja työstä :)
Onneksi olkoon!! Tähän tulokseen pitää nauttia vähän ammattiylpeyttä!
Kiitos 😊
👍
Tiiviissä talossa jo keittiön huuvan poistopuhaltimella saa aikaan -30Pa alipaineen.
Näin on, kummallista tuuletinta ei alipaineeseen tarvita. Tämän takia monelle tulee takan takan käytön yhteydessä savut sisään, mikäli yrittää samaan aikaan kokata jotain 🤣
@@timpuriltatalo On tullut kokeiltua :) Omaan taloon laitoin taloautomaation säätämään paine-eron balanssiin. Paine-eromittauksen perusteella säädetään iv-koneen tulopuhaltimen nopeutta.
@@timpuriltatalotämän olen itse huomannu että takassa kun on valkea ni ei onnistu ruuan laitto😂 yllättävän vähällä lisäpoistolla takka lakkaa vetämästä
Asiaa!
Suomen tiivein talo talo oli jo 10 vuotta sitten lukemalla 0,1
Itsekkin tiedän uudiskohteita missä on 0,2 lukuja, tämän kanavan seuraajissakin useammalla tämän kaltainen talo. Vanha talo ja sen remontoiminen on kuitenkin eri asia kuin uusi, sekä asunnon malli, kuutiot ikkunoiden määrä/laatu merkitsee näissä pienissä lukemissa jo erittäin paljon. 😎
Mitenkä kauan tää remontti kesti?
Ei olla laskettu työtunteja, kun video projekti edellä tehty työtä. Kokonaisuudessaan projekti menee siinä kuvauksineen 8kk pintaan.
Hyvä Mikko ja tiimi, tämä on sitä ammattitaitoa jota tarvitaan alalle jatkossa. Näin jos hommia hoidetaan niin ei tule muuta kuin priimaa. Ei muuta kuin iso peukku!
Kiitos :)
0,09 on Suomen tiivein talo, 0,1 tiivein puutalo. 0,5-0,6 tulee ainakin itsellä ihan rutiinisuorituksella muoviyaloissa. Oma on 0,3, vaikka ikkunoidenntiiveyttä jouduin parantamaan melko paljon mittauksen jälkeen. 1,0 tiiveyteen pitää olla jo huolimatonta työtä, eli huonosti tiivistetyt läpiviennit yms.
Valitettavasti ihan naapuristani 2016-2018 rakennettuja omakotitaloja löytyy useita esimerkki tapauksia missä tämä 1 tulos on enemmän normaali kun poikkeus. Uuden asunnon saaminen tiiviiksi huomattavasti helpompaa kun vanhan, lisäksi meillä vanhat ikkunat ja lattiaa ei valettu uudestaan. Näillä tulos olisi ollut vieläkin parempi, hetken pitää kuitenkin etsiä remontti kohdetta missä tiiveysmittaus on näin hyvä. Uusia kohteita varmasti löytyy useita mittä parempi tulos ☺️
Ihan ei mee jakeluun pullotalot ja tulevat sähkökatkot.😂
Tulos oli tekijöidensä näköinen eli todella hyvä! Aika hyvin tulee nykyään uudisrakennuksista sitä 0.6 ja alle tuloksia, eli rakentamisen laatu on jo muutamien vuosien aikana parantunut selvästi.
Valitettavasti edelleen työmailla törmää ilmatiiveyden osalta virheellisiin käsityksiin. 30v hommia tehnyt timpuri voi olla täysin välinpitämätön löydettyihin ilmavuotoihin ja kuitata ne vain sanomalla että "pitäähän sen talon hengittää", samalla kun vuotoluku pyörii yli 2.5 lukemissa. Ilmavuoto on lähtökohtaisesti aina rakennusvirhe, joka johtuu huolimattomuudesta ja rakenteen hengittävyys taas käytettyjen materiaalien kyvystä sitoa ja luovuttaa kosteutta. Antaa siis sen ilmanvaihtokoneen hoitaa se "hengittäminen" oikeita reittejä pitkin eikä sieltä täältä rakenteista :)
Tämän myös huomannut useissa kohteissa, ilmavuotoihin suhtautuminen on todella vaihtelevaa. Kuitenkin enimmässä määrin tulokset paratuneet ja keskiarvo noussut. Kuten sanoit se on merkki rakentamisen laadun parantumisesta jos jostain, sekä myös tietoisuuden parentuminen asiakkailla lisää myös vaatimustasoa. Siksi näistäkin hyvä puhua ääneen, asiakas osaisi paremmin myös vaatia :)
Pakko oli käydä kattomassa omat talon papereista mikäli oli tulos hartiapankilla rakennetussa omk-talossa 2014, tulos oli 0,36.
Mitattaessa tosin kaikki pinnat valmiina, talotekniikka paikoillaan, takka+piippu, keittiön huuva yms...paikoillaan.
Mitatkaa vertaileva luku kun kaikki valmista, se vasta oliskin mielenkiintoista kattoo mikä on se oikea luku kun asumiskunnossa 👍
Joo. Se olis mielenkiintoista tietää tuleeko lukuun vielä jotain pientä parannusta valmiiden pintojen myötä. Teoriassa ei ilmeisesti pitäisi.
Loistavaa, onnittelut 🤝 Tommosista lukemista kannattaa olla aina ylpeä, kertoo että siinä on myös työn lisäksi tehty oikeita ratkaisuja materiaalivalinnoissa yms. Ikkunat tahtoo olla yksi kynnyskivi ja niiden tiivisteet. Katsotaan saadaanko järjestettyä mahdollisuus vielä uuteen mittaukseen kun kohteessa kaikki valmiina. Rakentamis vaiheen tiiveysmittaus monesti jää urakoissa pois, joka taas jättää mahdolliset korjaustoimenpiteiden mahdollisuudet pois. Tai aina mahdollista korjata, se ei vaan ole enää niin helppoa ja halpaa.
Oliko jännitys käsin kosketeltevaa😂 tästä saa firman sivuille referenssin
Kyllähän siinä itseä oikeasti aika paljon jännitti, kun onhan tämä tällä hetkellä Suomen seuratuin rakennuskohde. Olin varma että hyvä luku tulee, kuitenkin ikkunat ja lattian tiiveys eniten mietitytti miten ne vaikuttaa lopputulokseen. Kuitenkin pitää tyytyväinen olla, uskoisin että kaikki ikkunat vaihtamalla lukema olisi ollut 0,1 tai 0,2. Niillä kuitenkin ikää ja vieläkin kuvaushetkellä alkuperäiset tiivisteet :)
fiksu vekotin
En jaksanut katsoa loppuun.Uuvuttavaa matskua.Miten hitossa ennen pärjättiin,ku talosta ei tehty tollasia akvaarioita.Menee maku noihin raksa hommiin.
Pysyy ainakin rakenteista tulevat hajut poissa mutta silloin on tärkeä varmistaa että ilmanvaihto on riittävä jottei sisälle tule hometta.
Tämän takia kohteeseen tulee koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla, jotta ilmanvaihto on varmistettu eikä sää ja lämpötila vaikuta siihen. Sekä varmistetaan siten tuore ja raitis sisäilma jokaiseen huoneeseen :)
@@timpuriltatalo Ymmärsin kyllä miten tuo toimii.Hyvää tulee vsrmaan.Halvalla.Onko väärti.Onko tuo hifistely rakentaminen kalliilla kamoilla kannattavaa taloudellisesti vs entinen rakennustyyli.Taloja on tehty yli sata vuotta ja ne on edelleen toimivia pienellä korjauksella.
Hyvää työtä, ei ole yliampuvaa laatua ja remonttia. Tekee enempi itse, ellei raaski muilla teettää ja on tekemättä, jos uusi talo tulee halvemmaksi