Türkiye Prefabrik Birliği

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 6 ต.ค. 2019
  • Bu video tanıtım Türkiye'de prefabrikasyonu tanıtmak ve yaygınlaştırmak, prefabrikasyonun teknolojik altyapısını oluşturmak, mesleki ilerleme ve dayanışmayı sağlamak için uğraş veren Türkiye Prefabrik Birliği tarafından hazırlattırılmıştır.
    Kamera/Kurgu/Yönetmen: Neşat Yeşilbaş
    Sanayileşme, bir üretim faaliyetinin gelişmişlik düzeyini belirten en önemli göstergelerden birisidir. Bazı sektörlerin yüzyıl başında sanayileşme sürecine girmelerine karşın inşaat sektöründe bu süreç çok daha geç başlamıştır.
    İnşaat sektöründe sanayileşmiş üretimin yapıldığı alan BETON PREFABRİKASYON’dur.
    Beton Prefabrikasyon yapıyı oluşturan taşıyıcı veya taşıyıcı olmayan elemanların fabrika ortamında üretilmesi ve bir koordinasyon planı dahilinde şantiye alanına nakledilerek birleştirilmesidir.
    Hızlı kentleşmeyle ve büyümeyle birlikte endüstriyel tesis, alt yapı ve konut gereksinimlerinin devasa boyutları, çok sayıda ama geleneksel yöntemlere göre daha kısa sürede sonuçlanan, daha çevreci, daha ekonomik, daha sağlam ve daha uzun ömürlü yapı üretimini zorunlu kılmıştır.
    Sanayileşmiş üretimin kalite, hız, verimlilik, ekonomiklik ve süreklilik gibi bütün olumlu özelliklerini içeren beton prefabrikasyon teknolojisi, yapım teknikleri içinde bugün gelinen en ileri aşamadır.
    Ülkemizde, betonarme yapılarda prefabrikasyon teknolojisinin yaygın olarak kullanılması 1960’lı yıllarda başlamıştır.
    Prefabrikasyon teknolojisinin gelişmesi ve göreceli olarak yaygınlaşmasıyla bu alanda üretim yapan kuruluşlar ülkemizi prefabrikasyon konusunda daha ileri hedeflere taşımak için 1984 yılında bir araya gelerek Türkiye Prefabrik Birliğini kurmuşlardır.
    Birlik; üyelerinin teknik ve ekonomik gelişmelerini ulusal çıkarlar doğrultusunda yönlendirmek için aralıksız çalışmış ve bu çalışmaların sonucunda da gerek ülke içinde gerekse uluslararası platformlarda beton prefabrikasyon konusunda önemli ve saygın bir referans kuruluş haline gelmiştir.
    Türkiye Prefabrik Birliği’nin etkin çalışmaları sonucunda bugün ülkemizde çağdaş bir toplumun ihtiyaç duyabileceği az ve çok katlı yapılardan ulaşım, çevre düzeni elemanlarına kadar her türlü alt ve üst yapı elemanı, birlik üyelerince dünya standartlarında üretilmektedir.
    Birliğe üye kuruluşlar, Türkiye’deki prefabrik yapı elemanları üretiminin yaklaşık yüzde 80’nini karşılamaktadırlar.
    Tasarım, üretim, nakliye ve montaj aşamasıyla hızlı ve etkin bir şekilde kullanıma hazır alt ve üst yapılar oluşturulmasına olanak sağlayan beton prefabrikasyonun Türkiye gibi hızla gelişmekte olan bir ülke için birçok avantajı bulunmaktadır.
    Türkiye Prefabrik Birliği, bir yandan üyelerine ve prefabrikasyon üretimine ilişkin teknik ve idari sorunlara, kamu ve proje sahipleri ile karar vericiler nezdinde çözümler ararken, diğer yandan sektörün gelişmesine ve ürün yelpazesinin genişlemesine yönelik de öncü çabalar içindedir.
    Türkiye Prefabrik Birliği ayrıca ulusal ve uluslararası düzeyde AR-GE faaliyetleri ve projeleri içinde yer alarak, sektörün değişik başlıklarında bilimsel ve teknik gelişmelerin en yakın izleyicisi ve üreticisi konumunda bulunuyor. Ortaya çıkan değişik bulguların zaman geçirilmeksizin üyelerle paylaşılması Birliğin, en büyük önceliklerinden biri olarak dikkat çekiyor.
    Türkiye Prefabrik Birliği beton prefabrikasyon alanında bilimsel çalışma ve uygulamaları desteklemek amacıyla farklı üniversitelerle işbirliği halinde teknik seçmeli dersler, konferanslar düzenlemekte, yüksek lisans tez araştırmaları için burslar vermektedir.
    Birlik ayrıca özgün çalışmaları teşvik etmek amacıyla “Altın Kiriş Ödülleri“ adı altında her iki yılda bir farklı başlıklarda ödüller vermektedir.
    30 yılı aşkın süredir “Beton Prefabrikasyon” (Precast Concrete Journal) adında her üç ayda bir okuyucuları ile buluşan süreli bir yayını bulunan Türkiye Prefabrik Birliği aynı zamanda farklı konularda hazırladığı teknik dokümanlar, referans kitaplar, teknik eğitim ve sempozyumlarla hem üye kuruluşların teknik elemanlarına hem de tüm sektörün eğitim gereksinimlerine karşılık vermektedir.
    Türkiye Prefabrik Birliği’nin en önemli çalışma alanlarından bir tanesi de üyelerinin denetlenmesidir. Birlik üyeleri her yıl düzenli olarak bağımsız denetçiler tarafından TPB Bağımsız Kalite Denetim ve Güvence Sistemi çerçevesinde denetlenmekte ve belgelenmektedir.
    Türkiye Prefabrik Birliği sektörde proje, üretim ve uygulamaların kalite denetimini TSE ile ortaklaşa yürütmekte ve TSE K 118 adı altında kalite belgesi sahipliliğinin yaygınlaşması ve korunması için uğraş vermektedir.
    Beton Endüstrisinin Aydınlık yüzü Türkiye Prefabrik Birliği, sektörün öncü kuruluşu olarak üyelerinden aldığı güçle daha sağlam bir gelecek için çalışmalarına bundan sonra da aralıksız devam edecek.
    Hayata bakın, bizi göreceksiniz.
    Türkiye Prefabrik Birliği

ความคิดเห็น • 3

  • @mavitasprefabrika.s.3701
    @mavitasprefabrika.s.3701 4 ปีที่แล้ว +3

    👏👏👏

  • @mvprefabrika.s.4488
    @mvprefabrika.s.4488 3 ปีที่แล้ว

    💯👏🏻

  • @pelinkaya2120
    @pelinkaya2120 4 ปีที่แล้ว

    2018 TBDY sağolsun, eleman kesitlerimiz o kadar çok büyüdü, maliyet o kadar arttı ki , ekonomiklik yönünde bir avantajımız kalmadı.