La Constanța, poliția verifică familiile care au înscris copiii la școli pe baza vizelor de flotant

แชร์
ฝัง

ความคิดเห็น • 15

  • @anamaria7492
    @anamaria7492 2 วันที่ผ่านมา +5

    Deci explic cum e in Marea Britanie. Tu esti in aria unor scoli, mai bune sau mai putin bune.
    Daca scoala aleasa de tine, nu este in aria ta dar ai circumstante atenuante ( lucrezi acolo, motive medicale, sociale, sora sau fratele sunt in aceeasi scoala sau aproape) esti luat in considerare.
    Daca n au locuri, te arondeaza la scoala cea mai apropiata care are locuri disponibile si la scoala dorita, intri pe lista de asteptare.

    • @dianaserban2636
      @dianaserban2636 2 วันที่ผ่านมา +2

      Aceeasi regula si in Spania.
      P. S. Am "comis-o" in Bucuresi ca sa-mi bag copiii la o scoala "buna"🙈
      Era la 3 km de casa, dar plecam la 7.10 de-acasa cu masina ca sa ajungem la 8 fara 10...Traficul era rupere fix in cauza mea si a celor ca mine (fiindca Scoala 49 din Bucuresti este de fapt, a comunelor limitrofe). A! Si scoala nici macar nu este atat de buna pe cat îi este faima! Numele i l-am facut noi, parintii care am bagat mii de € in k.rul copiilor, la meditatii!

  • @ionelatrofin9426
    @ionelatrofin9426 วันที่ผ่านมา +1

    Normal ar fi sa faca politia verificari inainte de a acorda viza de flotant..altfel deja faptul e consumat

  • @Andy-ps5sq
    @Andy-ps5sq 2 วันที่ผ่านมา +1

    Superb ❤

  • @tedminatorul
    @tedminatorul วันที่ผ่านมา +1

    Imi place cum autoritatile se plang de trafic si de migratia elevilor, dar nu au nicio problema sa autorizeze constructia de cartiere intregi fara o minima retea de servicii.

  • @ghitadinca
    @ghitadinca 2 วันที่ผ่านมา +2

    Nu stiu ce fumeaza domnul care a spus ca sunt favorizati copiii ai caror parinti nu dau 2bani pe educatia copiilor lor. Pe logica dumnealui ar trebui ca sa nu existe decat o scoala in tot orasul pentru ca nimeni nu si-ar duce copilul la o alta scoala considerata inferioara . Daca o familie nu isi permite sa dea spaga pentru ca sa prinda loc in clasa invatatoarei X ,sau chiar nu are de unde sa stie care e cea mai buna invatatoare , inseamna cumva ca nu ii pasa de educatia copilului?
    Parerea mea este ca profesorii ar trebui evaluati mai bine si ca managerii scolilor ar trebui si ei evaluati in functie de cat de mult isi dau interesul (scriu memorii, proiecte etc) pentru ca scoala sa fie dotata corespunzator .

    • @alexandrulujanschi5192
      @alexandrulujanschi5192 2 วันที่ผ่านมา

      Ai spus foarte bine, din ce vad lumea vede lucrurile in alb si negru si atat, gen daca te intereseaza de copil trebuie automat sa-l duci la o anumita scoala cea mai buna, altfel "nu te intereseaza" de copil automat....desi mergi la o scoala buna dar nu cea de top. E o gandire total gresita si bazata pe mostenirea comunista.

  • @irinescovici
    @irinescovici วันที่ผ่านมา +1

    Iaca in Iasi scolile si liceele "bune" sunt in buricul targului, adica zona centrala toate.
    Cred ca va puteti da seama ca 80% din acei copii nu locuiesc nici macar la periferia orasului, ci in zona metropolitana spus frumos sau in satele din preajma mai direct.
    Iasul este sufocat in timpul anului scolar, iar asta este unul din motivele principale, la fel cum pot paria ca se intampla in toate marile orase.
    Inteleg preferinta parintilor de a-si da copiii la scolile cele mai bune, pentru ca sistemul de invatamant este precar si sunt diferente uriase intre scoli/licee, insa ce nu pot accepta niciodata este indarjirea cu care trebuie neaparat sa ii duca cu masina pana in poarta scolii.
    Am vazut diverse comentarii pe internet, iar acesti parinti nu concep altfel lucrurile, ca vezi doamne cum sa mearga copilul cu autobuzul sau cu bicicleta sau pe jos.
    O solutie ar fi transportul scolar asigurat de stat, dar pot sa bag mana in foc ca probabil jumatate din ei tot cu masina i-ar duce.
    Repet, solutii ar fi, insa nu Ii pasa nimanui.
    De asta au pus o regula de ochii lumii, dar in Tara asta nu se respecta regulile pentru ca romanii au avut mereu talentul de a le incalca. Ne facem rau singuri practic si suntem egoisti ca natie din pacate. Fiecare are doar grija lui si nu se uita in jur.

  • @IonelNeicutescu
    @IonelNeicutescu วันที่ผ่านมา +1

    De exemplu școala nr 8 Constanța pentru copii de lângă școală nu sunt locuri sunt nevoiți sa meargă la km pentru ca se fac diferențe față de copii domnu director primind șpagă din partea altor părinți din alte cartiere și refuzandui pe cei de lângă școala

  • @eugenstratulat2700
    @eugenstratulat2700 2 วันที่ผ่านมา +1

    Părinții ar trebui să se mute in zona școlii dorite pt odrasle ! Dacă școala e la sibiu ,ce faci ?

  • @luciancarp7496
    @luciancarp7496 วันที่ผ่านมา +2

    Ca de obicei, Petreanu bate câmpii cu privatizarea învățământului. Soluția este o eficientizare a procesului de educație prin ridicarea nivelului de pregătire a cadrelor didactice şi stabilirea unui management competitiv la nivelul fiecărei şcoli publice, iar părinții "exigenți" îşi pot da odraslele la o şcoală particulară agrementată de minister (obrazul subțire, cu cheltuială se ține). Fără o reformă reală în domeniul educației, societatea românească va "bălti" într-o continuă improvizație.

  • @ghosterytza
    @ghosterytza 21 ชั่วโมงที่ผ่านมา

    scoala 30, nu 39. au intrat DUBLUL numarului scos. paradoxul este ca intra in renovare si vor trebui relocati, chiar si in cealalta parte a orasului. in anii trecuti au facut in containere

    • @AlexandraColtean
      @AlexandraColtean 20 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      De anul trecut a început nebunia, cei de la 24 au fost mutați la 11 (anul acesta la școala 6), cei de la 29 la școala 14 (din Palazu), iar cei de la 39 (la școala 31, în Palas). Nu știu ce s-a întâmplat la școala 30, fiindcă acolo erau containere, dar ulterior au demis-o pe doamna director din cauză că nu respectau normele ISU.
      Situația de la școala 39 a stat cam așa - anul trecut din 176 (sau 178 de copii înscriși nu mai rețin), doar 66 aveau domiciliu, restul aveau viză de flotant. Școala avea 3 clase libere adică pt cei 66 de copii.
      La copiii mei în clasă sunt copii din Techirghiol, Valu, Cumpăna etc.
      M-aș fi consolat dacă părinții munceau în zonă, dar nu, nici măcar.

  • @andreiandrei7775
    @andreiandrei7775 วันที่ผ่านมา +1

    si daca stai intr-un cartier de ciori, ce faci, iti obligi copilul sa se antureze cu ele?