آموزش پیونددرخت کنار

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 23 ต.ค. 2023
  • پرورش و کاشت درخت کنار تمام مراحل ( خواص کنار )
    درخت کنار در عربی و گاه فارسی سدر نیز نامیده می‌شود و در ایران معمولاً برگ‌های کوبیده آن را «سدر» می‌نامند. اما سدر خود درختی متفاوت و مدیترانه‌ای از تیره مخروطیان است که شباهت زیادی با کاج دارد.برگ‌های کنار کوچک و قلبی شکل و کشیده با سه رگبرگ برجسته است که گوشوارک آن به خار تبدیل شده‌است.
    گونه های متعدد از جنس zizyphus در مناطق مختلف دنیا خصوصاً نواحی گرمسیری و همچنین نواحی مدیترانه ای رشد می کنند، درخت کنار نیز یکی از این گونه هاست که در نواحی مختلف جنوب کشور رویش می کند و دارای ارقام متعدد نیز می باشد.این درخت به صورت وحشی و نیمه وحشی و زراعی در اغلب مناطق خشک و نیمه خشک کشور دیده می شود .مقاوم به شوری و بالا بودن سطح آب زیرزمینی و خشکی زیاد می باشد. در شرایطی که درختان انبه و مرکبات قادر به رشد نیستند می تواند رشد کند. برای رشد و نمو بهتر، خاک های شنی عمیق و لوم با زهکش خوب را ترجیح می دهد. PH خاک خنثی و یا کمی قلیایی را بهتر تحمل می کند. درختان را اگر در فصل میوه دهی آبیاری کافی نمایند محصول بهتری خواهند داد و برای درخت سودمند خواهد بود.
    نام های عمومی :
    کنار سنجد گرجی ـ زال(فارسی) ـ سدر (عربی) ـ بیرو (هندی) ـ Lote tree Nabk tree (انگلیسی) ـ (فرانسوی) Jujubier
    Christ thorn
    مناطق انتشار :
    عربستان ، فلسطین ، جنوب و جنوب غرب ایران ، جنوب پاکستان ، مغرب ، هند ، افغانستان ، لبنان و شرق آفریقا
    خانواده:
    Rhamnaceae
    تیره:
    Ziziphus spp(100 speices)
    Ziziphus spina - Christi کنار معمولی در حاشیه باغات
    Ziziphus Numularia ترش مزه و میوه ریز
    Ziziphus Lotus
    Ziziphus Mauritiana کنار هندی
    Every continent
    Ziziphus Jujuba عناب
    از کنارهای موجود در شهرستان لامرد می توان به (کنار معمولی) Spina - Christi Z . و (ترش مزه و میوه ریز)Numularia Z . اشاره کرد .
    پیوند: پیوند متداولترین روش تکثیر تجاری کنار می باشد ، پیوند جوانه به دلیل درصد موفقیت بیشتر و آسان بودن متداولترمی باشد . از بین روشهای پیوند جوانه پیوند پوستی بویژه T معکوس و پیوند وصله ای از درصد گیرایی بالایی برخوردار می باشد.
    پایه پیوندک: معمولاً درحد قطر یک مداد باشد.
    تهیه پیوندک: مناسبترین پیوندک در کنار شاخه های فصل جاری رسیده باشد پیوندک را می توان در دوره رشد فعال درخت و در اواسط بهار یا اواخر تابستان تهیه نمود . جوانه شاخه های گل دهنده ، جوانه های نابالغ و توسعه نیافته بخش بالایی شاخساره های جدید و جوانه های خیلی رسیده برای پیوند مناسب نمی باشند.
    پیوندک از جوانه های قسمت میانی ، شاخساره های جدید انتخاب می شود.
    نحوه نقل و انتقال پیوندک: شاخه ها در صورتیکه تحت شرایط تهویه شده در پارچه های کنفی مرطوب پیچانده شود قوه نامیه خود را به مدت ۴-۳ روز حفظ خواهد کرد.
    زمان پیوند: بهترین زمان پیوند زدن موفقیت آمیز در طول دوره رشد فعال می باشد ، دوره رشد فعال از طریق جدا شدن آسان و واضح پوست از چوب هم در پایه و هم در پیوندک مشخص می گردد. حداکثر گیرایی جوانه ۸۷ تا ۸۰ درصد در دمای محیطی ۳۰ تا ۳۴ درجه سانتیگراد و در رطوبت نسبی ۴۵ تا ۵/۷۳ درصد مشاهده شده است . گیرایی جوانه در رطوبت نسبی پائین تر از ۳۶ درصد و دمای کمتر از ۲۰-۵/۱۸ درجه سانتیگراد کاهش می یابد.
    پیوند جوانه: مناسبترین زمان پیوند شهریور و مهر می باشد و مناسبترین روش پیوند Tمعکوس می باشد که بهترین جوانه پیوندک معمولاً با ارتفاع ۵/۱ سانتیمتر می باشد.
    پیوند جوانه تا حدامکان باید نزدیک به سطح زمین زده شود تا منطقه ظهور نرکها را از ناحیه پایه پیوند به حداقل برساند ، فاصه تا خاک معمولاً ۲۰-۳۰ سانتیمتر می باشد. قبل از عملیات پیوند در زمین اصلی پایه های بذری باید از ارتفاع ۵۰-۴۵ سانتیمتری سربرداری شود. نهالهای پیوندی تهیه شده در کیسه های پلاستیکی حدود ۳۰ روز پس از پیوند زدن آماده انتقال می باشند .
    سرشاخه کاری: درختان غیر مثمر و کم بازده و مسن کنار را می توان از طریق سرشاخه کاری با استفاده از پیوندک ارقام مطلوب بارده نمود ، درختان مورد نظر از ارتفاع یک متری کلیه شاخه های درخت را قطع می کنیم و وقتی که جوانه جدید شروع به رشد کرد روی یکی از آنها که شاخه بهتری است عملیات پیوند انجام می دهیم و بقیه را قطع می کنیم.
    زمان کاشت نهال کنار : نهال بذری یا نهال های پیوندی کنار را در فصل بهار یا پائیز می توان کشت نمود ، در مناطق خشک همزمان با آغاز دوره بارندگی است.
    آبیاری پس از کشت : نهالها بلافاصله پس از کشت آبیاری باید گردد ، آبیاری معمولاً با فواصل ۲ یا ۳ روز برای دو ماه اول بعد از کاشت توصیه می گردد.
    همچنین، اگر نیاز به اطلاعات بیشتری دارید یا سوالی دارید، در قسمت نظرات بپرسید. با تشکر از شما که ما را دنبال می‌کنید و ما را به اشتراک می‌گذارید.
    اگه دوست دارین آموزش های بیشتری ببینین میتونین از لینک زیر کانال رو سابسکرایب کنین❤️❤️❤️
    bit.ly/3wUwDUd
    ساخت سم‌پاش‌شارژی Making the spray poison
    • ساخت سم‌پاش‌شارژی Maki...
    ساخت آسانترین و ارزانترین منبع تغذیه 30آمپربا پاور Making the easiest and cheapest power supply
    • ساخت آسانترین و ارزانت...
    (Soldering training)آموزش لحیم کاری
    • (Soldering training)آم...
    آموزش جوشکاری مبتدی وخانگی.Beginner Welding Education
    • آموزش جوشکاری مبتدی وخ...
    آدرس صفحه اینستاگرام فوت و فن
    / fotufan
    ساخت دستگاه نقطه جوش با ترانس ماکروفر
    • ساخت دستگاه نقطه جوش ب...
    ترفندهای لحیم کاری و استفاده از روغن لحیم
    • ترفندهای لحیم کاری و ا...
    آدرس صفحه اینستاگرام ما
    / fotufan
  • ยานยนต์และพาหนะ

ความคิดเห็น • 5

  • @medad_honar
    @medad_honar 7 หลายเดือนก่อน

    درود فرآوان برشمابزرگوار🎉🌹بسیارعالی ومفید👌👌چقدر زیبا پیوند زدید👏👏👏💚موفق وسلامت باشید

  • @GorgLaki-gv6he
    @GorgLaki-gv6he 7 หลายเดือนก่อน

    چقدر خوب

  • @asna.abdolah8035
    @asna.abdolah8035 7 หลายเดือนก่อน

  • @FotuFan
    @FotuFan  7 หลายเดือนก่อน

    چی میشه وقتی نگاه میکنی با لایکت مارو خوشحال کنی 🤭
    به هر حال ما دوستون داریم ❤

  • @Creativhand
    @Creativhand 7 หลายเดือนก่อน

    ❤🎉 perfect 🎉