@@nurbilgi3999 Sadece ünideki bilgiler yetmiyor, bölümün çalışma sektörü çok geniş bundan dolayı okurken nerede çalışmak istediğine karar verip ona göre kendini geliştirmen lazım. Analist mi olmak istiyorsun SQL-Excel bilmen lazım. Üretimde mi çalışmak istiyorsun ona göre şeyler bilmen lazım gibi gibi... Yani üniden ziyade sürekli olarak kendini dışarıdan geliştirmeye dayalı bir bölüm çünkü ünideki bilgilerin çoğunu kullanmıyorsun iş hayatında...
@@nurbilgi3999 bende senin gibi kararsız bir dönemdeyim 1. sınıfım ama içten içe bana hitap etmediğini hissediyorum. Ben daha çok nörobilim , felsefe ve yazılım alanına ilgiliyim. Ama şunu biliyorum kararsızlık zaman kaybıdır. belki ileride yazılım alanına yönelebilirim. Oradan da nöroteknoloji alanında çalışmalar yapmak istiyorum. Ama dedidiğim gibi hangi bölümü seçeceğimi bilmiyorum. Bir yere aidim ama orası neresi bilmiyorum.
Endüstri mühendisi diğer tüm mühendislik gruplarını yönetip organize edebilme kapasite ve kabiliyetine sahip olması beklenen bir mühendislik grubudur. Bu sebeple büyük işletmeler yönetim kademelerine kendini yetiştirmiş Endüstri mühendislerini tercih ederler.
Hayir efendim diğer tüm mühendislik gruplarını yönetmek sadece endüstri mühendisine kalmadı o işletmedeki diğer tüm mühendisler bu yöneticilik pozisyonuna adaydır. Ve avantajları da daha fazladır.
Endustri mühendisi oldugum icin gurur duyuyorum. Her alanda kendinizi geliştirebilirsiniz gençler ama unutmayin burasi Türkiye.. Öz saygınızı koruyarak bir işe girin. Oyle tecrübe yok kariyer ayağına da kendinizi kandırıp ucuz fiyata satmayın. Sonucta kendinize emek veriyorsunuz hem de senelerce. Baslangic maaşlar 2024 itibariyla ortalama bir proje mühendisi dalında brut 35k net 28k civarındadır. Piyasayi az cok inceledim senelerdir de işimi yapiyorum. Size tavsiyem AI, prompt veya derin ogrenme konusunda bir sertifika, anadal vs yapmanız.. Ve tabii ki şunu da asla unutmayin. Maaşla zengin olunmaz. Maaş ile geçiminizi zor sağlarsınız. Hele hele ilk 2 sene hiç maaş beklentiniz dahi olmasin. Direkt kendinizi teknik analiz, temel analiz ve/veya sektörel yatırımlara yönlendirin. Sıkı çalışmaya gerek yok. Yarışta değiliz hayattan zevk almaya bakın. Sevgilerimle
endüstri mühendisiyim. yazılımcılık yaptım. şimdi de yapay zekacıyım. insanlar 1960'lı yıllar sebebiyle "mühendislik" kavramını biraz gözlerinde büyütüyorlar. her mühendisliğin ilk 2 yılı zaten lise derslerinin tekrarı ile geçiyor. açın bakın müfredata. geriye kalıyor 2 yıl. 2 yıllık eğitimde de sadece mesleğinizle ilgili genel kültürünüz olur. özetle her mühendislik dalı biraz ondan biraz bundan öğretir. sizin aklınızdaki mühendis noktasına erişebilmek için aynı alanda 2 yıl yüksek lisans 4 yıl da doktora okumak lazım. ama soru şu: bizim ekonomimiz bu kadar uzmanlaşmış işçilere ihtiyaç duyuyor mu? bence çok fazla duymuyor. örnek vermek gerekirse bilgisayar mühendisi de yazılıma dair neredeyse hiç bir şey öğrenmez. iki tane algoritma dersi alır. veri tabanı dersi alır. bundan ibaret. insanlar 2 yılda donanım dersi mi görsün, developerlık mı görsün, yazılım mühendisliği dersi mi alsın, yapay zeka mı alsın? hepsi apayrı alanlar.
merhaba ben de bilkent endüstri okuyup yapay zeka alanına yönelmek istiyorum ama endüstrinin daha çok geleceği var mı kararsızım. hem yurt dışında da çok bilinen bir alan değil daha çok farklı sektör ve alanlara açıldığı için kararsızım çünkü yurt dışında okumak ve çalışmak da istiyorum. bu yüzden bilgisayar mı endüstri mi yazsam kararsızım sizin fikirlerinizi duymak isterdim özellikle bu konu hakkında yazmışsınız da.
@@bbberfinnn merhaba bana demedin biliyorum ama youtube da bir video var endüstri mühendisliği koç odtü bilkent yaz çıkar. yaklaşık 2 saatlik bir video ve çok iyi açıklıyorlar o videoya bakmanı öneririm çoğu soru işaretini cevaplayacaktır.
@@Kie6. selamlar hocam. hangi bölümün geleceği daha iyidir bilmiyorum. şimdi machine learning engineer, industrial engineer'den daha çok kazanıyor ama gelecekte de bu böyle mi olur bilmiyorum. yalnız eğer yapay zeka istiyorsan hiç başka bir bölüme gitme. sana tavsiyem hangi alanda eğitim alırsan al hep aynı alanda uzmanlaşmaya çalış. lisans, yüksek lisans ve mümkünse doktora aynı alanda olsun. diğer bir husus şu: aslında bilgisayar mühendisliğinin de yapay zeka ile çok alakası yok. türkiye'de yapay zeka bölümleri açıldı mı bilmiyorum. itü'de var galba. eğer lisans bölümleri varsa mutlaka yapay zeka bölümüne git. eğer yoksa bilgisayar mühendisliğinden başka çare yok tabi. ama yapay zeka için bilgisayar müh lisans yetmez. en azından yapay zeka alanında yüksek lisans da gerekecektir.
@@tehirlitren3540 İTÜ,Bahçeşehir ve Tobb'da var ama Bahçeşehirde bölüm yeni ve arkadaşım hocalarının da bölümle çok alakalı olmadığını ve bilgi bakımından yetersiz olduğunu söylüyor Türkiye'de bu kadar yeni açılmış ve özelleşmiş bölümü okumak mantıklı mı düşüncelerinizi merak ettim.
Arkadaşlar, Ergonomi, optimizasyon, planlama, scheduling, proje yönetimi, queueing theory, markov chains sadece endüstri mühendisliğinde olan uzmanliklar. Engineering economy aldiklari için para yönetiminden iyi anlarlar. Ayrica olasilik ve istatistik de yetkinlikleri arasinda oldugundan degiskenligin sorun yarattığı sektörlerde geniş bakiş açisi ile iyi bir problem çözücüdür. Her mühendisliğin kendine has özellikleri vardir. Endüstri mühendisliğinin de yetkinlikleri bunlardir. Pek çok iş kolunda gerekli olan becerilerdir. Not: 25 yıllık endüstri mühendisiyim.
Hangi üniversiteden mezunsunuz? Şu anda İTÜ, ODTÜ ve benzeri yerlerden mezun olan biri ilk 10 sene içerisinde nasıl bir maaş beklentisine sahip olmalı?
@@Mrveistee verimliliğin onemli olduğu her alanda kendinizi geliştirip kariyer patikanizi yaratabilirisiniz. Planlama, satinalma, üretim yonetimi, kalite yönetimi, ar-ge, insan kaynaklari, hatta hastane yönetiminde dahi pek çok endüstri mühendisi çalisiyor. Daha buraya 200 alan daha yazilabilir. Endüstri mühendisi kendisini geliştireceği alani seçer o yönde ilerler. Ben 25 yıldır çalışıyorum, önce planlama ve satinalma yaptim sonra hizmet sistemleri geliştirme yaptim. Son 13 yildir da 6 sigma konusunda eğitim, koçluk ve sirket içi danismanlik rolundeyim. İşimi severek yapiyorum.
@@avolay1 maaş çalıştığın sektöre sirkete, teknoparklarda olup olmamasina gore değişir. Kimi sirket brüt maaş konuşur kimisi net maaş ile çalışır. Çalisacagin alani maaşa gore değilde gelisim olanaklarına ve işyeri kulturune göre seçmen daha doğru olur. Bir yerde işini sevmeden sirf maaşi iyi diye çalişmayi seçersen, pazartesi sendromu ile çalişmayi tercih edersen hiç bir maaş buna değmez.
@@ShafakTan Teşekkürler cevapladığınız için, iş tam olarak bana göre ancak “tanıdığımın tanıdığının tanıdığı” İTÜ mezunuymuş ve 7 yaşında çocuğu varmış. Yaşına rağmen hala adı sanı bilinmez bir şirkette takım lideri gibi bir pozisyonda ortalama bir maaş ile çalışıyormuş. Ben de ilk senelerdeki maaş için ütopik beklentilere sahip olmamama rağmen acaba ortalama üstü bir hayat yaşayamayacak mıyım diye sorgulamaya başladım. Beklentilerim en azından başlangıç için 25.000₺ dolaylarında ancak ilk 5 seneden sonra bu miktarın çok üstünde kazanmak istiyorum. Biliyorum çok insanın kendini geliştirmesine bağlı, ben de o konuda zorluk çekecek biri değilim sadece okulun öğrettiği ile kalmak hiçbir zaman benlik bir şey değildi zaten. Size asıl sormaya çalıştığım “kaymak tabaka” tecrübeli bir endüstri mühendisi ne kadar kazanabilir yurt içi ve yurt dışında? Çok teşekkürler tekrar ilginiz için.
Yeterli network ve beceriniz (ingilizce, iletişim, excel vb.) yoksa aç kalabilirsiniz. Daha fazla insan tanımak, daha fazla fırsat oluşturmak zorundasınız.
Uzay ve havacılık ya da uçak istiyorum ama fiziğin çok iyi değilse gelme diyorlar endüstri mühendisliği de hiç fena değil fakat yılda çok mezun veriyor gelecekte yığılma oranı çoğalır diyorlar gelecek kaygısı gütmeyen mühendislik istiyorum fakat arada kaldım
endustrı 2. sınıf ogrencısıyım kolay muhendıslık olarak gorunebılır aldanmayın okuması dıger bolumler kadar zor . bır cok meslekte 4 alandan 1 tanesınde ıyı olmanız yeterlı olabulır ama bu bolumde 4 alanda 4 tanesınde de ıyı olunmalı kendınızı gercekten cok geliştırmenız gerekır
ablam ingilizce bölüm yazıcam annem diyor ki endüstri ne fabrikalarda mı ölceksin git hemşirelik yaz falan diyo aslında hayalim bilgisayardı ama puan tutmuyor sence endüstriden yazılım alanına yönelebilir miyim hep derslere baktım her sene zaten bilgisayar ile de ilgili bir sey var benim en korkulu rüyam fizik oldugu için elektrik elektronik seçmiyorum onunısında matematik falan okeyim fizik zorunlu olarak görüyosun galiba ama az görüyosun yani
İtü de Endüstri okuyan adam trigonemrtri türev çözemiyor ne anlatıyorsun.Ders programına bakınca temel çoka z bi mat eğitimi sonra iş yönetimi ve tasarı kısmından zottirik dersler alıyolar.Beyaz yakalı olmayı sevmezken bir de aldıkları eğitim de çok zort yani bence boş.Beyfendide de anlatmış 8 yılda anca düzgün para kazanıyor.
Ben bilgisayar hakkinda neredeyse hiçbir şey bilmiyorum yazilim proglama falan ama mühendis de olmak istiyorum unide ogrebilir miyim bu benim icin bir eksi olur mu
bilgisayar hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyorsan boş yere yazma derim bölümde klavyede parantez açmayı bilmeyenler bile vardı, öğrenmeye açsan oturup kendi kendine öğrenmeye başla seversen oku sevmezsen de bırak sınırsız iş kolu var dünyada
Bölüm nasıl seçilir mi Dgs ile geçsem mi her geçen yıl bilgisayar mühendisliği kontenjanlarını düşürüyorlar sınava girmekten bezdim
4 หลายเดือนก่อน
Endüstri mühendisiliği, Makine mühendisliğinden ayrılma bir ana bilim dalıdır. O yüzden aslında ekonomi-işletme üzerine uzmanlaşmış makine mühendisi olarak odamız vardır.
1979 mezunu endüstri mühendisiyim.mezun oldugum gün mmo na beni kaydettiler.1 gün bile mmo na gitmedim,ihtiyacimda olmadi.ama.. galiba..oraya borcluyum.2005 te de emekli olmama ragmen.
İşsiz kalma ihtimaliniz % 200, boşuna hayale kapılıp havalara girmeyin çocuklar, bir kıdemli endüstri mühendisi olarak söylüyorum ve sizi düşündüğüm için
Aynen hiç alakaları yok. Endüstriyi ilgili olmasan pek bilmez düşünmezdin bile. Ama tıp için popülerlik dayatması var hala.. Demem o ki sanki endüstri sesin alanın olabilir..
Tıp iş imkanı açısından bakınca nerede okursan oku çalışırsın ki bu yıllarda doktorlara aşırı şekilde zam yapıldı ve şartlar iyileştirildi ayrıca yurt dışı imkanı çok ablam bu yıl tıp bitirdi oradan biliyorum. Bende endüstri müh bu alanı seviyorsan buradan da ilerleyebilirsin heleki itü gibi bir yerde okumak çok güzel kapılar açar yurt dışı imkanı tıpa göre az ama 2 side iyi meslek tavsiyem ilerde kendini nasıl görüyorsan kendini şuan hangisine yakın hissediyorsan ona yönel ama tr şartlarında tıp okumak daha mantıklı
endüstri mühendisliğinde aldığın derslerin hiçbirini bu olayı gerçekleştirmekte kullanamıyorsun. ne yazılım biliyorsun ne tasarım biliyorsun. olayı bu olmak yetmezki. bütün mühendislerin olayı bu. @@Hicr56
@@koruklu3967 sistemi farklı branşlar oluşturur. Ama bir branş da var ki o sistemin iyileşmesi asıl amacıdır. Endüstri müh. bu değil mi, yanılıyor muyum.. Henüz ders almadım ama bir sene önce yazmıştım. Hazırlık okudum henüz.
@@busranp7914 Kardeşim Gazi ünideyim. Hazırlık kampüsü merkez kampüsten uzak bi yerde olduğu için Ankara içinde yaşayanları ulaşım açısından zorluyor. Ayrıca içinde neredeyse hiçbir şey yok, işlek bir kütüphane fln yok, bi tane küçük kafe, saha ve camisi var. Eğitim içeriği de ortalama seviyede ing. öğretir ama daha iyisi olabilirdi. Genelde Ankara'da çok daha iyi devlet ünileri olduğu için Gazi'yi onlarla kıyas edip pek iyi bulmayız. Ama sanıyorum ki bilindik en iyi ünilerle kıyaslamazsak, Gazi Türkiye ortalamasının birkaç tık üzerinde eğitim açısından. Hazırlık için kullandirdiklari kitaplar biraz dandik (içinde hatalar vardı epey) ve pahalıydı. Ve bildiğim kadarıyla diğer ünilerin hazırlık kitapları da benzer pahalılıkta. Aklıma gelenler bunlar. :"))
Merhaba canım hocamm umarım cevap verirsiniz :) Ben 12.sinifa geçeceğim bu yıl eşit ağırlık öğrencisiyim hukuk ve endüstri mühendisliği arasında gidip geliyorum çok. Sözel derslerim sayısal derslerime oranla daha iyi o yüzden çok rahat çok iyi üniversitelerde hukuk kazanabileceğime inanıyorum. Ama endüstri mühendisliği benim açımdan daha iyi olur diye düşünüyorum gelecekte daha rahat iş bulabilirim çevremiz var mühendislikle alakalı staj konusunda da yer bulabilirim mezun olur olmaz iyi maaşlarla iyi yerlerde de iş bulabilirim ama avukatlık adına aynı şeyleri düsünmüyorum geleceği zorlar biraz beni iş bulma staj yeri ayarlama vs. Konusunda :/ Ne yapmam gerek abla çok kararsızım okurken beni zorlar mı proglamla dili simülasyon dersleri matematik fizik vs. zorlanarak da olsa mezun olabilir miyim ?? hangisine yönelik çalışmam lazım biliyorsun birisi sözel birisi sayısal sınava 1 yılım var bir abim olarak bana yol gösterebilir misin ❤
Üniversite sınavı dönemi Behçet hoca kanalında birçok program yapmıştı. Canlı yayınlarla sorulara da cevap vermişti. Yine o dönemlerde takip ederseniz birçok konuda fikir edinirsiniz. 🍀💕
Endüstri mühendisliği okuyorum ağır matematik limit türev integral ve ayt fizikden derslerimiz sonrasında makine mühendisliğine giriş vs gibi derslerimiz var Sayısal temelin yoksa özellikle İngilizce de okursan zorlanırsın Tabiki hangisinde daha mutlu olacaksan onu seç 🤍
@@ecem1206bende endüstri mühendisliği okumak istiyorum suan tercih dönemindeyim 60k yaptım Eskişehir Kocaeli Sakarya ve Samsun arasında kaldım hangi şehri tercih etmeliyim hangisini üste yazarsam o gelecek çünkü
@@rabia479 Odtü-itu vs olmadıkca nerede okuduğun çok fark etmiyor Şehri sana güzel geleni, maddi olarak zorlamayacağı yazmalısın Ev yurt üni yemek fiyatlarını karşılaştırmalısın bence Çünkü genelde arkadaşlarım maddi zorluklardan üniyi bırakmak ya da çalışmak zorunda kalıyor Şuan tc deki genel sorun bu Ailenin de maddi durumu çok iyi değilse bunu düşünerek tercih yapman ilerideki sorunlara engel olur☺️
bende bu sekılde dusunerek endustrı yazdım hazırlık okudum sımdi 2. sınıfa gectım. yazılım artık ıngılızce gıbı mutlaka olması gereken bır sey yazılımda kendını gelıstırırsen cok cok daha on plana cıkar ve fırsatlara daha acık olusun
@@ayselmsl5736ya benim da kafamdaki model bu şekilde yazılım gelmezse bir sene daha mezuna kalmayı istemiyorum endüstri mühendisliği okumak ordan yazılıma geçiş yapmak gibi bir düşüncem var sence olabilir mi ve ya sağlıklı olur mu olursa
Fikrimce insan ilişkilerinde iyi olmak ruha ve iç huzura da bağlıdır. Kendinle iletişimin düzgün olursa başkalarıyla olan iletişimine de yansır. Yani önce kendini anla ve hitap edebil
Ben tercih listeme endüstri mühendisliği eklemeyi düşünüyordum ama çevremde insanlar o kadar kötüledi ki kafam çok karıştı normalde yazılım mühendisliği okumak istiyorum ama gelmezse diye kendimi endüstride garantilemek istiyorum kafam çok karışık yardımcı olur musunuz?
Şua hemşirelik öğrencisiyim ama asla aslq memnun değilim.. İçimde hep bir mühendis olma isteği vardı ve tanıdık biriside böyle endüstri müh okudu çok özeniyorum
abi endüstriyel otomasyon teknolojileri 11. sınıf öğrencisiyim sizce üniversitede endüstri mühendisliği açıktanda işletme okusam iyi miktarda paralar kazanırmıyım?
Kanka kendini geliştirmeye bak para bi zamandan sonra akar zaten ben endüstri mühendisliği yazdım geldi hazırlıktayım şu an, hazırlıkta bile endücüler staja falan gidiyo kendini geliştirmeye bakıyor çoğu
Tıpla endüstri çok farklı alanlar ne istediğine karar vermelisin bence. Ama ortalama bir ünide endüstri okumak bana mantıklı gelmiyor eşit ağırlığın işletmesi gibi üni adı çok önemli gibi
@@marnies3365bence 11k ile iyi sayılabilecek üniler gelebilir ytü zorlarsın hacettepe kesin gelir. Ama ben ille de itü odtü vs istiyorum diyorsan bence başka mühendislik alanlarını da araştırabilirsin. Bir de endüstrinin alanı çok geniş hangi alanda çalışmak için endüstri seçmek istediğini bulursan iş senin için kolaylaşır bence. Örneğin videodaki abinin dediği gibi sistem süreç geliştirme ya da yönetici olarak çalışmak istiyorsan endüstri seçmek zorunda değilsin bunu hemen hemen tüm mühendisliklerde yapabilirsin sistem kontrolü ve optimizasyonu mühendisliğin genel mantığı zaten.
@@ezgiozdemir2944 herkes fabrikada saçma bir pozisyonda çalıştıklarını, özel sektörde çok çalıştırıldıklarını ve belirli bir para kazanmak için uzun süre çalışmak gerektiğini, ileride popüleritesini kaybetne ihtimali olduğunu falan söylüyor bir yandan da ist depremini bahane ediyorlar fakat ben hiç tıp istemiyorum mezuna kalmayı bile düşünüyorum açıkçası tıp gelse de çok iyi yerler gelmiyor ailemle yaşadığım yerin tıpı geliyor ailemle yaşamak da istemiyorum siz olsaydınız ne yapardınız
@@mesut134 evettt tıp yazdım ama çok içimde var hâlâ ytü elektronikte okuyan biriyle konuştum çok kafama da yattı açıkçası bugün yarın onu iyice araştırıp tercihlerimi değiştireceğim sanırım sen ne düşünüyorsun nereyi yazdın
sayın hocam ben sağlık bakanlığında memur olarak çalışıyorum. endüstri veya bilgisayar mühendisliği okuyup kamuda mühendis olarak devam etmek istiyorum. bilgisayar mühendisliği okumak endüstri mühendisliğine göre daha zorlayıcı diye duyuyorum ancak karar veremedim. endüstri mühendisi kamuda neler yapabilir ? bu konuda fikriniz var mıdır ? tecrübesi olan arkadaşlar da bildiklerini aktarabilirlerse sevinirim
ben bir endüstri mühendisi olarak bildiğim kadarını aktarayım, kamuda çalışmak isterseniz imkanlar çok kısıtlı. Kpss ile bir yere girmek için zaten 90 üstü almanız lazım ve atamalar çok düşük. Çalışır hallederim diyorsanız böyle bir işe kalkışmanızı öneririm. Proje bazlı devlet işleri bulunabilir ama o da biraz zor.
@@homicidalq4087merhaba bi kaç sorum var sorabilir miyim? Soruyorum. Mezun olduktan sonra iş bulmada sıkıntı yaşadınız mı? Ve bir diğer sorum: Bu bölümü okurken - fizik matematik dersleri orta olan biri- zorlanir mı? Cevap verirseniz beni çok mutlu edersiniz
@@blackmqmba iş bulma kısmı kendinizi okurken ne kadar geliştirdiğinize göre değişiklik gösterecektir, endüstri mühendisliği geniş bir alan ve pek çok farklı iş olanağı mevcut ama o işlerde de pek tabii rekabet var, üniversite zamanında kendinizi geliştirmeye dil öğrenmeye ve ilginizi çeken bir kaç alanda daha fazla bilgi edinmeye çalışabilirsiniz ama en sonunda hiç ilginizi çekmeyen bir alanda da çalışmak zorunda kalabilirsiniz, net bir şey söylemek çok zor, ben bu işi yapmıyorum şu anda benim ilgi alanım olmadığı için, diplomam var yine arayayım dediğimde de bulamadım ama benim kendimi geliştirmememle de alakalı bu, çok uzun yazdım kusuruma bakmayin
@@blackmqmba fizik matematik dersleriniz orta ise bence yine yapabilirsiniz çalışarak mümkün, endüstri mühendisliği dersleri biraz da sözelleri anlayip bunlardan sayısal veriler çıkartmak üzerine diyebilirim, önce sorunu anlamak daha önemli yani
Arkadaşlar sakın endüstri mühendisliği tercih etmeyin yerine teknik bölümlerden birini makine ya da elektroniği tercih edin. Okulu bitirdiğinizde işletmeden hallice boş bir bölüm okuduğunuzu fark edeceksiniz
makine de elektronik de bence erkeklere göre mühendislikler özellikle makine tabii isteyen okuyabşlir ama herkes istemez o ortamlara girmeyi. böyle insanlara kesin bir şekilde söylemeyin bence
@@birzquad evet, memnunum. olumsuz yanları (kampüsün büyüklüğü ve sosyal faaliyetlerin yetersizliği) olmasına karşın eğitimi gayet iyi. en azından ilk yıldan edindiğim izlenim bu şekilde.
@@birzquad çok teşekkür ederim, sanırım yks'ye hazırlanıyorsun ya da tercih dönemi için araştırma yapıyorsun. umarım istediğim yeri kazanırsın, buradan attığım yanıtlar her zaman yayınlanmayabiliyor ama sorun olursa memnuniyetle cevaplarım :)
@@zeynepp055 bende gazi endüstri düşünüyorum. 34k geldi. İngilizcesi kıl payı gelebilir gibi. Sizce İngilizcesi ile normali arasındaki farklar neler? Ve memnun musunuz ne gibi zorluklar var? Cevaplarsanız çok sevinirim❤ ❤
Selamlarrr Ben endüstri mühendisliği istiyorum ilerde kendimi hayal ettiğin ve yapmak istediğim tek meslek diyebilriimm :) ama programlama,matematik,fizik, sümilasyon, ingilizce hakkında 0'ım bana üniversite okurken çok zorluk çektirir mi yapılmayacak gibi miii ? bu dediklerimi ünide bölümle içli dışlıykenn çok çalışıp aşina olup halledebilir miyimmm
@@nurbilgi3999 ingilizcemi hallederim ama matematik ve programlama tek korkum yapılamayacak gibi sayısalına güvenmiyorsan girme diyenlerin haddi hesabı yok kafam çok karışıyor hâl böyle oluncaa ://
@@almilaaydogan3014 üniversiteye girince bi şekil oluyor çalışmayınca yapamayacağın hiç bir şey yok. Bende fizik ve matematikte zorlanıyorum. Ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum şu dersler için hayallerinden vazgeçme...
Mühendislik okuman için matematik ve fiziğe az çok hakim olman lazım zaten sınava hazırlanırken bu iki ders bir şekilde hallediliyor. Diğer dersler için zaten hocalar herkesi hiçbir şey bilmiyormuş gibi hesaba katarak anlatıyor. Kısacası çok çalışarak rahatça halledebilirsin.
Bilgisayar ve Endüstri mühendisli arasında kalmıştım. Gerçeken çook güzel bir zamanda denk geldim videoya, çok mutlu oldum :)) Kesinlikle endüstri seçmeliymişim ahahahahahaha
@@omerfarukcift kisilik ozelliklerine bak yazilim muhendisleri ve endustri muhendisleri yaptiginis geregi karakterleri farklilik gosteriyo zamanla .endustri icin daha sosyal girisken olmalisin yazilim icinse calismayi masa basinda uzun sureler oturman bir sey ustune uzunca ugrasman gerekicek .para her turlu kazanilir mesele senin neyi istedigin neye uygun oldugunla ilgili
@@deniz-ke1vm dediğim gibi yazılımı çok seviyorum fakat bütün işimin masa başında oturup kod yazmak olmasını istemiyorum. daha aktif olmayı üst kademede yönetimde olmayı istiyorum. endüstri bu yüzden yakın geldi bana. mümkün olursa endüstri + yandal yazılım düşünüyorum
Merhaba bu sene ilk kez sınava girdim 45/60 k arası bir sonuç bekliyorum sizce endüstri mühendisliği yazılır mı yoksa mezuna kalıp tıp/diş için mi cabalamak daha doğru olur ve birkaç sorum olacak size çevremde beni yönlendirecek iş bulmada yardım edecek biri yok tek başıma ilerleyecegim o yüzden garanti bir iş istiyorum endüstri okuyup işsiz kalan çok var mı, üniversiteler staj konusunda bize yardımcı oluyor mu yoksa tamamen kendi çabamızla mi staj yeri buluyoruz, okuması zor mu, aşırı aktif olmayan normal biri iş bulmakta zorlanır mi, maaşlar tatmin eder mi... fikirlerinizi merak ediyorum teşekkürler şimdiden
@@aycaaaaaaa Merhaba Ayça, ben şuan 3. Sınıf öğrencisiyim ve Manisa'da yaşıyorum. Hatta Manisa'da şuan bir fabrikada intern olarak çalışmaktayım. Çalıştığım fabrikayı kendim buldum. Ama bazı üniversitelerin hocaları insiyatif kullandığını duydum ama spesifik bir cevap istersen hayır okul yardım etmiyor. Bölüm derslerimiz çok zor diyemem bir makine veya elektrik elektronik öğrencileri ile kıyaslandığında. Ama genel zor derslerimiz var. Örnek olarak "yön eylem" ve "Excel (vba)". Ben çok çalışkan bir öğrenci değilim açıkçası ve ortalamam şuan 3. Aynı zamanda da okulumu 1 dönem erken bitireceğim. Bana kalırsa garanti bir iş tarzında geleneksel bir yaklaşım içindeysen bence endüstri mühendisliğine hiç bulaşmamanı tavsiye ederim. Çünkü girişimci insanların bölümü bu bölüm. Gerektiği yerde gerektiği kadar risk almasını bilen kişilerin bölümü. Bu bölümden mezun şuan İspanya'da oyun şirketi olan arkadaşım da var, organize sanayi bölgesinde asgari ücretle çalışan arkadaşım da var. Çok sevdiğim bir yazar olan ve aynı zamanda da benim hocam olan Ahmet Nevruz'un bir sözü vardır "Senin elinde yavrucum senin elinde, bir kelebeği öldürmek de senin elinde, o kelebeği koruyup da o güzel ellerinde".
Atma usta atma...ben de endustri muhendisiyim....tavsiye edilecek bir yeri yok. bana inanmiyorson git yurt disinda endustri muhendisliginin populeritesine bi bak, goreceksin ki en boktan, karizmasi olmayan bir meslek, ama bilgisayar muhendisligi, yada doktorluk, yada avukatlik oyle degil. endustri muhendisi teknik bilgi gerektirmeyen herhangi bir dalda is bulur yapar, nasil ilkokul mezunu birisi sirket yonetibiliyorsa....ama sanma ki yok herseyden az biraz anlar, makinadan anlamaz, insaatttan anlamaz, elktrikten anlamaz. turkiyede bir ara populer oldu sonra sondu gitti
@@nurdrnn06 Benim dedigimde o, eger programlama istiyorsan bilgisayar muhendisligine git. SQL istiyorsan data science'a git. Benim derdim endustri muhendisligi mufredatinda hicbir zaman isine yaramayacak 1950'li yillardan kalan pratikte kesinlikle kullanilmayan sacmalik cok, time management, machine scheduling, layout planning, thermodynamic, production planning. Sana tavsiyem istatistik, optimizasyon, programlama alanlarina odaklan ki master'ini data science, machine learning, analytics alanlarinda yap. Maalesef esas mufredatda ornegini verdigim sacma derslerden kacisin yok, hic olmazsa secmelilerden kurtar
@@nurdrnn06 Cok buyuk genelleme yapmissin, tabi ki kendini gelistirirsen her alanda parlarsin. Cok iyi pozisyondaki endustri muhendislerinin hikayesi cogunlukla bu kisilerin zaten doneminin turkiyedeki en parlak ogrencilerinden olmasindan, cunku 15-20 yil once turkiye birincileri, ilk 300'e girenlerin ruyasi endustri muhendisligi idi. O parlakliktaki ogrenci su tesisatcisi olsa gene iyi pozisyona zaten gelecekti
endüstri mühendisi teknik bilgi gerektiren alanlarda çalışmak zorundadır. çünkü adı üstünde mühendistir. ama müfredatı gereği o teknik bilgiyi alamaz. örneğin birsürü yöneylem araştırması vs. algoritma dersi alır . ama doğru dürüst yazılım dersi olmadığı için bunları kullanamaz. dediğiniz gibi yerleşim planlama, makine çizelgeleme , gibi tozlu raflarda kalmış yada yeni teknolojiye uyumlandırılmamış dersleri alıyoruz. hepsi zaman kaybı. bunları kullanabileceğimiz araçları öğrenemiyoruz. temel bir bilim alanına dair işte mekanik, kimya, inşaat gibi bir bölümde değil. bu da gelip bütün diğer bölüm mezunlarının sizin başvurduğunuz pozisyonlara başvurabilmesine sebep oluyor. kısacası katılıyorum size
@@aycicegi3264 Matematik okuyorsan notlarini cok yuksek tut ki master veya doktora icin yurtdisi asistanlik yada burs kazanma sansin guzel olsun. Sadece matematik 4 yil bitirip ne yurt ici ne yurt disi guzel imkan var. Yok endustri okuyorsan is arama motorlarina gir guzel sirketlerdeki is ilanlarini oku ve hangi extra yetenekler istiyorlar, onlara odaklan, mesela programlama, SQL, data analizi, machine learning falan
hangi bölümü youtube a yazsam bu adamın olmamalısın videosu karşıma çıkıyo
Ben de merak ettim hep bu adam'ın olmamalısın demesi gıcık yapıcı bisey
Dikkat ilgi çekme yöntemi
çok güzel bir video olmuş. sayın özkara çok iyi bir şekilde açıklamış. sorular da başarılı .teşekkürler :)
Bu ülkede bölüm seçmek gibi bir kavramın olmadığını anladığımızda bence bir kademe daha yol kat edicez.
neden
O ne demek oluyor
@@Lebonbonjames23 puanın ne tutarsa oraya gidiyosun bölüm seçmiyosun
biraz daha açabilir misin ne demek istediğini anlayalım
@@doguhankaradadas3043 anlattım ya kardeş
Bir endüstri mühendisliği öğrencisi olarak bazı sorularıma cevap bulduğum bir video olmuş 👏🏻 Elinize sağlık
Nerede okuyorsun acaba ben de yazmayı düşünüyorum
Neden olmamalıyı geçip olmaya karar verenler olmustur büyük ihtimal fjjdxj
Doğru bölümü seçtiğimi bir kez daha anladım, video ve emekleriniz için teşekkürler :)
Nasıl ya bende 1. Sınıf öğrencisiyim hemşireliğe geçişi düşünüyorum ama çok kararsızım
@@nurbilgi3999 Sadece ünideki bilgiler yetmiyor, bölümün çalışma sektörü çok geniş bundan dolayı okurken nerede çalışmak istediğine karar verip ona göre kendini geliştirmen lazım. Analist mi olmak istiyorsun SQL-Excel bilmen lazım. Üretimde mi çalışmak istiyorsun ona göre şeyler bilmen lazım gibi gibi... Yani üniden ziyade sürekli olarak kendini dışarıdan geliştirmeye dayalı bir bölüm çünkü ünideki bilgilerin çoğunu kullanmıyorsun iş hayatında...
@@nurbilgi3999 bende senin gibi kararsız bir dönemdeyim 1. sınıfım ama içten içe bana hitap etmediğini hissediyorum. Ben daha çok nörobilim , felsefe ve yazılım alanına ilgiliyim. Ama şunu biliyorum kararsızlık zaman kaybıdır. belki ileride yazılım alanına yönelebilirim. Oradan da nöroteknoloji alanında çalışmalar yapmak istiyorum. Ama dedidiğim gibi hangi bölümü seçeceğimi bilmiyorum. Bir yere aidim ama orası neresi bilmiyorum.
@@kadir2737 O kadar haklısın ki...
@@kadir2737 Bende tam olarak o evredeyim
Endüstri mühendisi diğer tüm mühendislik gruplarını yönetip organize edebilme kapasite ve kabiliyetine sahip olması beklenen bir mühendislik grubudur. Bu sebeple büyük işletmeler yönetim kademelerine kendini yetiştirmiş Endüstri mühendislerini tercih ederler.
Hayir efendim diğer tüm mühendislik gruplarını yönetmek sadece endüstri mühendisine kalmadı o işletmedeki diğer tüm mühendisler bu yöneticilik pozisyonuna adaydır. Ve avantajları da daha fazladır.
@@zeyek2025 aynen knk
Tankut bey gerçekten güzel açıklamış. Katkısı için teşekkür ederim.
Tankut beyi görünce gelen mutluluk 😌🫶🏻
Endustri mühendisi oldugum icin gurur duyuyorum. Her alanda kendinizi geliştirebilirsiniz gençler ama unutmayin burasi Türkiye.. Öz saygınızı koruyarak bir işe girin. Oyle tecrübe yok kariyer ayağına da kendinizi kandırıp ucuz fiyata satmayın. Sonucta kendinize emek veriyorsunuz hem de senelerce. Baslangic maaşlar 2024 itibariyla ortalama bir proje mühendisi dalında brut 35k net 28k civarındadır.
Piyasayi az cok inceledim senelerdir de işimi yapiyorum. Size tavsiyem AI, prompt veya derin ogrenme konusunda bir sertifika, anadal vs yapmanız..
Ve tabii ki şunu da asla unutmayin. Maaşla zengin olunmaz. Maaş ile geçiminizi zor sağlarsınız. Hele hele ilk 2 sene hiç maaş beklentiniz dahi olmasin.
Direkt kendinizi teknik analiz, temel analiz ve/veya sektörel yatırımlara yönlendirin.
Sıkı çalışmaya gerek yok. Yarışta değiliz hayattan zevk almaya bakın.
Sevgilerimle
Endüstri yerine Finans veya işletme daha mantıklı bence
@@galardem19 emin ol endüstri ikisini de kapsıyor.
@@berk4875hangi üniversite mezunusun
@@berk4875peki maaş zengin yapmaz diyorsun tavsiyen nedir
işletme okumak hakkında ne düşünüyorsun. İyi bir üniversitede okusak iyi maaşlarla çalışabilit miyiz? iş imkanları fazla mıdır?
Behçet hocayı görünce gelen mutluluk 🫶
endüstri mühendisiyim. yazılımcılık yaptım. şimdi de yapay zekacıyım. insanlar 1960'lı yıllar sebebiyle "mühendislik" kavramını biraz gözlerinde büyütüyorlar. her mühendisliğin ilk 2 yılı zaten lise derslerinin tekrarı ile geçiyor. açın bakın müfredata. geriye kalıyor 2 yıl. 2 yıllık eğitimde de sadece mesleğinizle ilgili genel kültürünüz olur. özetle her mühendislik dalı biraz ondan biraz bundan öğretir. sizin aklınızdaki mühendis noktasına erişebilmek için aynı alanda 2 yıl yüksek lisans 4 yıl da doktora okumak lazım.
ama soru şu: bizim ekonomimiz bu kadar uzmanlaşmış işçilere ihtiyaç duyuyor mu? bence çok fazla duymuyor.
örnek vermek gerekirse bilgisayar mühendisi de yazılıma dair neredeyse hiç bir şey öğrenmez. iki tane algoritma dersi alır. veri tabanı dersi alır. bundan ibaret. insanlar 2 yılda donanım dersi mi görsün, developerlık mı görsün, yazılım mühendisliği dersi mi alsın, yapay zeka mı alsın? hepsi apayrı alanlar.
merhaba ben de bilkent endüstri okuyup yapay zeka alanına yönelmek istiyorum ama endüstrinin daha çok geleceği var mı kararsızım. hem yurt dışında da çok bilinen bir alan değil daha çok farklı sektör ve alanlara açıldığı için kararsızım çünkü yurt dışında okumak ve çalışmak da istiyorum. bu yüzden bilgisayar mı endüstri mi yazsam kararsızım sizin fikirlerinizi duymak isterdim özellikle bu konu hakkında yazmışsınız da.
merhaba, tercih dönemim yaklaşıyor ve bölüm hakkında merak ettiklerim var acaba yardımcı olabilir misiniz?
@@bbberfinnn merhaba bana demedin biliyorum ama youtube da bir video var endüstri mühendisliği koç odtü bilkent yaz çıkar. yaklaşık 2 saatlik bir video ve çok iyi açıklıyorlar o videoya bakmanı öneririm çoğu soru işaretini cevaplayacaktır.
@@Kie6. selamlar hocam. hangi bölümün geleceği daha iyidir bilmiyorum. şimdi machine learning engineer, industrial engineer'den daha çok kazanıyor ama gelecekte de bu böyle mi olur bilmiyorum.
yalnız eğer yapay zeka istiyorsan hiç başka bir bölüme gitme. sana tavsiyem hangi alanda eğitim alırsan al hep aynı alanda uzmanlaşmaya çalış. lisans, yüksek lisans ve mümkünse doktora aynı alanda olsun.
diğer bir husus şu: aslında bilgisayar mühendisliğinin de yapay zeka ile çok alakası yok. türkiye'de yapay zeka bölümleri açıldı mı bilmiyorum. itü'de var galba. eğer lisans bölümleri varsa mutlaka yapay zeka bölümüne git. eğer yoksa bilgisayar mühendisliğinden başka çare yok tabi. ama yapay zeka için bilgisayar müh lisans yetmez. en azından yapay zeka alanında yüksek lisans da gerekecektir.
@@tehirlitren3540 İTÜ,Bahçeşehir ve Tobb'da var ama Bahçeşehirde bölüm yeni ve arkadaşım hocalarının da bölümle çok alakalı olmadığını ve bilgi bakımından yetersiz olduğunu söylüyor Türkiye'de bu kadar yeni açılmış ve özelleşmiş bölümü okumak mantıklı mı düşüncelerinizi merak ettim.
Arkadaşlar,
Ergonomi, optimizasyon, planlama, scheduling, proje yönetimi, queueing theory, markov chains sadece endüstri mühendisliğinde olan uzmanliklar. Engineering economy aldiklari için para yönetiminden iyi anlarlar. Ayrica olasilik ve istatistik de yetkinlikleri arasinda oldugundan degiskenligin sorun yarattığı sektörlerde geniş bakiş açisi ile iyi bir problem çözücüdür. Her mühendisliğin kendine has özellikleri vardir. Endüstri mühendisliğinin de yetkinlikleri bunlardir. Pek çok iş kolunda gerekli olan becerilerdir. Not: 25 yıllık endüstri mühendisiyim.
Daha açar mısın? İş olanakları nedir veya
Hangi üniversiteden mezunsunuz? Şu anda İTÜ, ODTÜ ve benzeri yerlerden mezun olan biri ilk 10 sene içerisinde nasıl bir maaş beklentisine sahip olmalı?
@@Mrveistee verimliliğin onemli olduğu her alanda kendinizi geliştirip kariyer patikanizi yaratabilirisiniz. Planlama, satinalma, üretim yonetimi, kalite yönetimi, ar-ge, insan kaynaklari, hatta hastane yönetiminde dahi pek çok endüstri mühendisi çalisiyor. Daha buraya 200 alan daha yazilabilir. Endüstri mühendisi kendisini geliştireceği alani seçer o yönde ilerler. Ben 25 yıldır çalışıyorum, önce planlama ve satinalma yaptim sonra hizmet sistemleri geliştirme yaptim. Son 13 yildir da 6 sigma konusunda eğitim, koçluk ve sirket içi danismanlik rolundeyim. İşimi severek yapiyorum.
@@avolay1 maaş çalıştığın sektöre sirkete, teknoparklarda olup olmamasina gore değişir. Kimi sirket brüt maaş konuşur kimisi net maaş ile çalışır. Çalisacagin alani maaşa gore değilde gelisim olanaklarına ve işyeri kulturune göre seçmen daha doğru olur. Bir yerde işini sevmeden sirf maaşi iyi diye çalişmayi seçersen, pazartesi sendromu ile çalişmayi tercih edersen hiç bir maaş buna değmez.
@@ShafakTan Teşekkürler cevapladığınız için, iş tam olarak bana göre ancak “tanıdığımın tanıdığının tanıdığı” İTÜ mezunuymuş ve 7 yaşında çocuğu varmış. Yaşına rağmen hala adı sanı bilinmez bir şirkette takım lideri gibi bir pozisyonda ortalama bir maaş ile çalışıyormuş. Ben de ilk senelerdeki maaş için ütopik beklentilere sahip olmamama rağmen acaba ortalama üstü bir hayat yaşayamayacak mıyım diye sorgulamaya başladım. Beklentilerim en azından başlangıç için 25.000₺ dolaylarında ancak ilk 5 seneden sonra bu miktarın çok üstünde kazanmak istiyorum. Biliyorum çok insanın kendini geliştirmesine bağlı, ben de o konuda zorluk çekecek biri değilim sadece okulun öğrettiği ile kalmak hiçbir zaman benlik bir şey değildi zaten. Size asıl sormaya çalıştığım “kaymak tabaka” tecrübeli bir endüstri mühendisi ne kadar kazanabilir yurt içi ve yurt dışında? Çok teşekkürler tekrar ilginiz için.
Yeterli network ve beceriniz (ingilizce, iletişim, excel vb.) yoksa aç kalabilirsiniz. Daha fazla insan tanımak, daha fazla fırsat oluşturmak zorundasınız.
İnsanlar arasinda sunum yapmaktan cokkutaniyorum nefesim kesiliyo baslangicta utangacim kaynasinca cok arkadasm oluyo sizce secmeli miyim
@@cherlymikaelson4272 Zamanla aşılan bir şey, birkaç sene sonra nasıl dert etmişim bunu dersin
@@cherlymikaelson4272bence hayatının hatasinı yaparsin
@@cherlymikaelson4272üniversitede alisirsin ona yine de kendine guvenmiyorsan secme
@@cherlymikaelson4272 Psikologa git.Terapi uygular.Düzelirsin.
Uzay ve havacılık ya da uçak istiyorum ama fiziğin çok iyi değilse gelme diyorlar endüstri mühendisliği de hiç fena değil fakat yılda çok mezun veriyor gelecekte yığılma oranı çoğalır diyorlar gelecek kaygısı gütmeyen mühendislik istiyorum fakat arada kaldım
Tam şu anda aynı durumdayım uçak mı endüstri mi
@@eliifravza23.09karar verebidinmi?
neye karar verdiniz
Nlikle uçak müh yazın önü çok açık
Uçak bence şu aralar uçağa inanılmaz yatırım yapılıyor dünya çapında ucak mühendisliği okup yanına ingilzice katarsan ver elini yurt dışı
endustrı 2. sınıf ogrencısıyım kolay muhendıslık olarak gorunebılır aldanmayın okuması dıger bolumler kadar zor . bır cok meslekte 4 alandan 1 tanesınde ıyı olmanız yeterlı olabulır ama bu bolumde 4 alanda 4 tanesınde de ıyı olunmalı kendınızı gercekten cok geliştırmenız gerekır
Üniversite önemi nedir Küçük üniversitelrr tutuyor
Kimya mühendisliği mi enerji mühendisliği mi endüstri mi
ablam ingilizce bölüm yazıcam annem diyor ki endüstri ne fabrikalarda mı ölceksin git hemşirelik yaz falan diyo aslında hayalim bilgisayardı ama puan tutmuyor sence endüstriden yazılım alanına yönelebilir miyim hep derslere baktım her sene zaten bilgisayar ile de ilgili bir sey var benim en korkulu rüyam fizik oldugu için elektrik elektronik seçmiyorum onunısında matematik falan okeyim fizik zorunlu olarak görüyosun galiba ama az görüyosun yani
İtü de Endüstri okuyan adam trigonemrtri türev çözemiyor ne anlatıyorsun.Ders programına bakınca temel çoka z bi mat eğitimi sonra iş yönetimi ve tasarı kısmından zottirik dersler alıyolar.Beyaz yakalı olmayı sevmezken bir de aldıkları eğitim de çok zort yani bence boş.Beyfendide de anlatmış 8 yılda anca düzgün para kazanıyor.
@@imagineitzey3994 ne okuyorsun şu an ben de aynı durumdayım 😭😭
@@gaiaaa2ben deeeeeee
22de mezun olunuyo genelde ben 21 yaşında üniye geçeceğim :( geç kalmış hissediyorum
Merhaba ben de 20 yasindayim üniversiteye yeni başlayacağım tek olmadığını söylemek istedim sadece.
Ben de aynı durumdayım
@@zeynepsudecagan9551 sen de benim gibi üni mi bıraktın
@@Kucukseyler155 ben hiç gitmedim mezuna kaldım , sen hangi bölümü bıraktın
@@zeynepsudecagan9551 tıp
Ben bilgisayar hakkinda neredeyse hiçbir şey bilmiyorum yazilim proglama falan ama mühendis de olmak istiyorum unide ogrebilir miyim bu benim icin bir eksi olur mu
bilgisayar hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyorsan boş yere yazma derim bölümde klavyede parantez açmayı bilmeyenler bile vardı, öğrenmeye açsan oturup kendi kendine öğrenmeye başla seversen oku sevmezsen de bırak sınırsız iş kolu var dünyada
Bölüm nasıl seçilir mi Dgs ile geçsem mi her geçen yıl bilgisayar mühendisliği kontenjanlarını düşürüyorlar sınava girmekten bezdim
Endüstri mühendisiliği, Makine mühendisliğinden ayrılma bir ana bilim dalıdır. O yüzden aslında ekonomi-işletme üzerine uzmanlaşmış makine mühendisi olarak odamız vardır.
Sorular çok güzeldi cevaplarda güzeldi teşekkürler
1979 mezunu endüstri mühendisiyim.mezun oldugum gün mmo na beni kaydettiler.1 gün bile mmo na gitmedim,ihtiyacimda olmadi.ama.. galiba..oraya borcluyum.2005 te de emekli olmama ragmen.
bu abi hangi üniversiteden mezun olduğunu neden söylemedi ki
Marmaradan mezunum 👋
@@expedermia çok teşekkürler,Tekirdağ üniversitesi endüstri mühendisliği hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim?
eskişehir teknik üniversitesi endüstri mühendisliği(56k) nasıldır okunur mu ?? ben 48kyım
Yazdın mı
@@gulcin2549 yazdım önünde sakarya pc iö 56k var gelmezse burası çıkar diye düşünüyorum
yazdın mı?
Ne yaptınız
Ne yaptınız
Endüstriyel ekonomisi nedir bilen varmı yurtdışında böyle bölümde var kısaca özetini bilen varmı acaba?
kimya mühendisliğinniin mi alanı daha geniş yoksa endüstri mühendisliğinin mi
tabi ki endüstri
Kimyaya ilgin varsa kimya seçmelisin
Tabii ki kimya mühendisliği tanıdığım var çok iyi bir yerde ilaç şirketinde çalışıyor
Bu güzel video için teşekkürler :)
İşsiz kalma ihtimaliniz % 200, boşuna hayale kapılıp havalara girmeyin çocuklar, bir kıdemli endüstri mühendisi olarak söylüyorum ve sizi düşündüğüm için
e o olmayin bu olmayin ne olalim
@@kagithelva Cömlekçi
Bütün hevesimi yerle yeksan ettiniz teşekkürler şimdi veterinerlik ile ilgili araştırma yapacagım
Ben de çok kararsızım karar verdiniz mi
@@melisa4555 malesef pek karar veremedim ama yinede endüsrti bana yakin geliyor sen hangisi arasında kaldın
@@emrahcanga6344 veterinerlik hemşirelik arasında kaldım
@@emrahcanga6344hangi üniversitede düşünüyosun
Sıralamalarınız kaç
Sayısal 4k dayım tıp ve endüstrimüh arasında kaldım endüstride itü geliyor ama iş imkanı veya maaş konusunda hangisi daha iyi olur
tıpla endustri muhendisligu alanlari cok farklı meslekler hangisi daha yakinsa sana onu sec
Aynen hiç alakaları yok. Endüstriyi ilgili olmasan pek bilmez düşünmezdin bile. Ama tıp için popülerlik dayatması var hala.. Demem o ki sanki endüstri sesin alanın olabilir..
@@Hicr56 Bunu sen bilemezsin bence hangisi daha yakınsa onu seçmek daha mantıklı
Tıp iş imkanı açısından bakınca nerede okursan oku çalışırsın ki bu yıllarda doktorlara aşırı şekilde zam yapıldı ve şartlar iyileştirildi ayrıca yurt dışı imkanı çok ablam bu yıl tıp bitirdi oradan biliyorum. Bende endüstri müh bu alanı seviyorsan buradan da ilerleyebilirsin heleki itü gibi bir yerde okumak çok güzel kapılar açar yurt dışı imkanı tıpa göre az ama 2 side iyi meslek tavsiyem ilerde kendini nasıl görüyorsan kendini şuan hangisine yakın hissediyorsan ona yönel ama tr şartlarında tıp okumak daha mantıklı
@@esra4595ben de tıp ve mühendislik arasında kalıyorum ablan bu sene tıp bitirmiş ne düşünüyor, pişman mı? Yardımcı olur musun lütfen sıralamam 2211
sistem kurma geliştirme iyileştirme. peki bunları yapmak için illaki endüstri mühendisi olmak mı gerekiyor ? hayır.
Olayı bu olan mühendislik endüstri ama.
endüstri mühendisliğinde aldığın derslerin hiçbirini bu olayı gerçekleştirmekte kullanamıyorsun. ne yazılım biliyorsun ne tasarım biliyorsun. olayı bu olmak yetmezki. bütün mühendislerin olayı bu. @@Hicr56
@@koruklu3967 sistemi farklı branşlar oluşturur. Ama bir branş da var ki o sistemin iyileşmesi asıl amacıdır. Endüstri müh. bu değil mi, yanılıyor muyum.. Henüz ders almadım ama bir sene önce yazmıştım. Hazırlık okudum henüz.
@@Hicr56 merhabalar hangi ünide okuyorsunuz ve hazırlığından memnun musunuz
@@busranp7914 Kardeşim Gazi ünideyim. Hazırlık kampüsü merkez kampüsten uzak bi yerde olduğu için Ankara içinde yaşayanları ulaşım açısından zorluyor. Ayrıca içinde neredeyse hiçbir şey yok, işlek bir kütüphane fln yok, bi tane küçük kafe, saha ve camisi var. Eğitim içeriği de ortalama seviyede ing. öğretir ama daha iyisi olabilirdi. Genelde Ankara'da çok daha iyi devlet ünileri olduğu için Gazi'yi onlarla kıyas edip pek iyi bulmayız. Ama sanıyorum ki bilindik en iyi ünilerle kıyaslamazsak, Gazi Türkiye ortalamasının birkaç tık üzerinde eğitim açısından. Hazırlık için kullandirdiklari kitaplar biraz dandik (içinde hatalar vardı epey) ve pahalıydı. Ve bildiğim kadarıyla diğer ünilerin hazırlık kitapları da benzer pahalılıkta. Aklıma gelenler bunlar. :"))
genel olarak end. mühendisliği dersleri mi yoksa istatistik mi daha zor. Amacım kendimi yazılım ve bilgisayar üzerine geliştirmek
İstatistik oku daha iyi
19k yaptım tercih yapacağım çok kararsızım inşallah doğru kararı veririm
Kesinlikle endüstri tercih etme makine mühendisliği tercih et
@@hsninl27 makine mühendisliğine hem zor diyolar hem erkekler daha çok diyolar
@@cerendemir4747 o zaman ticarete atıl ceren neden sırf okumak için okuyorsun:) teknik insan olmak kolay olmaz elbette. korkma kuantum mekaniği değil
@@hsninl27 ahahhahahah 😅 ben daha tercih yapcam yarın son bu akşam sallayacam bi seyler akrabalar falan ev kızı ol demeye başladı
@@hsninl27 sen memnun musun makine mühendisliğinden
Merhaba canım hocamm umarım cevap verirsiniz :)
Ben 12.sinifa geçeceğim bu yıl eşit ağırlık öğrencisiyim hukuk ve endüstri mühendisliği arasında gidip geliyorum çok.
Sözel derslerim sayısal derslerime oranla daha iyi o yüzden çok rahat çok iyi üniversitelerde hukuk kazanabileceğime inanıyorum.
Ama endüstri mühendisliği benim açımdan daha iyi olur diye düşünüyorum gelecekte daha rahat iş bulabilirim çevremiz var mühendislikle alakalı staj konusunda da yer bulabilirim mezun olur olmaz iyi maaşlarla iyi yerlerde de iş bulabilirim ama avukatlık adına aynı şeyleri düsünmüyorum geleceği zorlar biraz beni iş bulma staj yeri ayarlama vs. Konusunda :/
Ne yapmam gerek abla çok kararsızım okurken beni zorlar mı proglamla dili simülasyon dersleri matematik fizik vs.
zorlanarak da olsa mezun olabilir miyim ??
hangisine yönelik çalışmam lazım biliyorsun birisi sözel birisi sayısal sınava 1 yılım var bir abim olarak bana yol gösterebilir misin ❤
Üniversite sınavı dönemi Behçet hoca kanalında birçok program yapmıştı. Canlı yayınlarla sorulara da cevap vermişti. Yine o dönemlerde takip ederseniz birçok konuda fikir edinirsiniz. 🍀💕
Endüstri mühendisliği okuyorum ağır matematik limit türev integral ve ayt fizikden derslerimiz sonrasında makine mühendisliğine giriş vs gibi derslerimiz var Sayısal temelin yoksa özellikle İngilizce de okursan zorlanırsın Tabiki hangisinde daha mutlu olacaksan onu seç 🤍
@@ecem1206 tamamdır teşekkür ederim.d
@@ecem1206bende endüstri mühendisliği okumak istiyorum suan tercih dönemindeyim 60k yaptım Eskişehir Kocaeli Sakarya ve Samsun arasında kaldım hangi şehri tercih etmeliyim hangisini üste yazarsam o gelecek çünkü
@@rabia479 Odtü-itu vs olmadıkca nerede okuduğun çok fark etmiyor Şehri sana güzel geleni, maddi olarak zorlamayacağı yazmalısın Ev yurt üni yemek fiyatlarını karşılaştırmalısın bence Çünkü genelde arkadaşlarım maddi zorluklardan üniyi bırakmak ya da çalışmak zorunda kalıyor Şuan tc deki genel sorun bu Ailenin de maddi durumu çok iyi değilse bunu düşünerek tercih yapman ilerideki sorunlara engel olur☺️
Asıl olarak yazılım okumak istiyorum ama eğerki gelmezse Endüstri Mühendisliği Okuyup yazılın proglamaya yönelsem beim için nasıl olur?
bende bu sekılde dusunerek endustrı yazdım hazırlık okudum sımdi 2. sınıfa gectım. yazılım artık ıngılızce gıbı mutlaka olması gereken bır sey yazılımda kendını gelıstırırsen cok cok daha on plana cıkar ve fırsatlara daha acık olusun
hangi üni acaba
@@ayselmsl5736hangi üni konya mı
@@ayselmsl5736biraz detay verebilir misiniz
@@ayselmsl5736ya benim da kafamdaki model bu şekilde yazılım gelmezse bir sene daha mezuna kalmayı istemiyorum endüstri mühendisliği okumak ordan yazılıma geçiş yapmak gibi bir düşüncem var sence olabilir mi ve ya sağlıklı olur mu olursa
endüstri mühendisliği bir insan olsaydı o insan kesinlikle ben olurdum!..
Ben 1. Sınıf öğrencisiyim çok kararsızım hemşireliğe geçmeyi düşünüyorum ama çok kararsızım
@@nurbilgi3999 Eger bir karar alacaksan her an dogru andır. Geç kalmadın ve ilerde de geç kalmayacaksın. İyi düşün karar ver 🙏
Neden nur ben de ebelik öğrencisiyim keşke endüstri mühendisliği okusaydım diyorum
@@Ogrencibiri ebelik okumayı düşünüyorum memnun değil misin
@@nurbilgi3999merhaba ne yaptın ben de bu yıl yerleştim ama ingilizce hazırlık yilim. Çok geç kalmadan geçsem mi dedim.
İnsan ilişkilerinde genelde iyi durumda değilim. Belki içinde bulunduğum durumdan kaynaklanıyordur. Ne yapacağım bilemiyorum
Fikrimce insan ilişkilerinde iyi olmak ruha ve iç huzura da bağlıdır. Kendinle iletişimin düzgün olursa başkalarıyla olan iletişimine de yansır. Yani önce kendini anla ve hitap edebil
@@hedefivar kendimle iletişimim rezalet ötesi
@@banabusiyahlaik işte o yüzden insanlarla iletişimini dert etmene gerek yok. Kendinle olanı düzelttiğinde o zaten yoluna girer
@@hedefivar çok yardımcı oldun gerçekten sağol dostum
@@banabusiyahlaik ne demekk
Ben tercih listeme endüstri mühendisliği eklemeyi düşünüyordum ama çevremde insanlar o kadar kötüledi ki kafam çok karıştı normalde yazılım mühendisliği okumak istiyorum ama gelmezse diye kendimi endüstride garantilemek istiyorum kafam çok karışık yardımcı olur musunuz?
Kaç bindesin
@@cok579 102 bin
@@betulgungoryazılım da çok para var
Sakın endüstri mühendisliği tercih etme makine ya da yazılımcı ol
sen bensin
Şua hemşirelik öğrencisiyim ama asla aslq memnun değilim.. İçimde hep bir mühendis olma isteği vardı ve tanıdık biriside böyle endüstri müh okudu çok özeniyorum
boşver hemşirelik de iyi sağlık sonuçta devlete girersin mühendis özelde çalışır genelde işten çıkarılma stresi falan özel çok zor
niye memnun değilsin acaba tercih donemindeyim ailem hemşirelik konusunda ısrarcı ama benim o yonde hiç gözüm yok
@@kaderandc9377 senin aklında hangi meslek var
@@kaderandc9377 memnun değilim çünkü hedefim başkaydı.
@@mercators6105bunda 4 sene sonra işsizim diye gezmek istemiyorsan hemşirelik yaz benden demesi
tesekkürler hocam
Hocam hocam makine mühendisliği gelsin mi?
lütfen yönetim bilişim sistemleri gelsin
tasarim cizimle ilgilenen biri endustriyel tasarim muhendisligi okumasi daha mi mantikli
Hocam son yılım keşke daha önce cekseydiniz bu videoyu
sence nasıl end mühendisliği
Ben de bu yıl 1. Sınıfı bitirdim son sınıf olarak verebileceğin tavsiyeler var mı acaba?
@@ece_1 merhabalar hangi ünide okuyorsunuz ve memnun musunuz acaba
@@busranp7914 merhaba özel bir üniversitede okuyorum ve evet çok seviyorum bölümümü
Rica etsem soyler misin 🙏Bölümünden memnun musun tavsiye eder misin
abi endüstriyel otomasyon teknolojileri 11. sınıf öğrencisiyim sizce üniversitede endüstri mühendisliği açıktanda işletme okusam iyi miktarda paralar kazanırmıyım?
Kanka kendini geliştirmeye bak para bi zamandan sonra akar zaten ben endüstri mühendisliği yazdım geldi hazırlıktayım şu an, hazırlıkta bile endücüler staja falan gidiyo kendini geliştirmeye bakıyor çoğu
Elektrik elektronik mühendisliği için de gelirmi
Sizce bu bölümü tercih etmeli miyim?
Ettiniz mi
Yusuf özvatan ortaokulu'nda okuyanlar
Buraya
Teşekkür ederiiiz🐣
Diyetisyenlik gelsin hocam
Hacettepe endüstri müh yazılır mı
hacettepeyse tabiki yazılır ama anadolunun ünileri ise işsizlik garantili iyi üni hep kapı açar
bilgisayar mühendisliği için de gelir mi
Neden olma-(malı)-sın? 😎😎
@@DenizBankDenizAkademi çok iyi yorum yemin ederim 1 saattir okuyup anladığım an büyülendim :))
@@Devokipqwee ne demiş
@@koko-hz2kx olma malı sın iki soruya cevap verip tavsiyede vermiş
@@koko-hz2kx neden olmasın / neden olmamalısın. ikisini aynı anda yazmış yani
Ortalama bir unide end muh mu yoksa tip mi
ben de bunun kararını vermeye çalışıyorum
@@EmrUld kalbinin sesini dinle bu hayati sen yasayacaksin insallah en hayirlisi olur hepimiz icin
ben de bunu düsünüyorum 11k yaptım aynı deidğin gbii
Tıpla endüstri çok farklı alanlar ne istediğine karar vermelisin bence. Ama ortalama bir ünide endüstri okumak bana mantıklı gelmiyor eşit ağırlığın işletmesi gibi üni adı çok önemli gibi
@@marnies3365bence 11k ile iyi sayılabilecek üniler gelebilir ytü zorlarsın hacettepe kesin gelir. Ama ben ille de itü odtü vs istiyorum diyorsan bence başka mühendislik alanlarını da araştırabilirsin. Bir de endüstrinin alanı çok geniş hangi alanda çalışmak için endüstri seçmek istediğini bulursan iş senin için kolaylaşır bence. Örneğin videodaki abinin dediği gibi sistem süreç geliştirme ya da yönetici olarak çalışmak istiyorsan endüstri seçmek zorunda değilsin bunu hemen hemen tüm mühendisliklerde yapabilirsin sistem kontrolü ve optimizasyonu mühendisliğin genel mantığı zaten.
ytü endüstri önerir misiniz turkcesini ilerde itü işletme müh. geçiş yapmayı düşünüyorum eğer gelirse bir. yandan da çok tıp baskısı var üstümde
Ytüden bitirsen issiz kalmazsin
@@ezgiozdemir2944 herkes fabrikada saçma bir pozisyonda çalıştıklarını, özel sektörde çok çalıştırıldıklarını ve belirli bir para kazanmak için uzun süre çalışmak gerektiğini, ileride popüleritesini kaybetne ihtimali olduğunu falan söylüyor bir yandan da ist depremini bahane ediyorlar fakat ben hiç tıp istemiyorum mezuna kalmayı bile düşünüyorum açıkçası tıp gelse de çok iyi yerler gelmiyor ailemle yaşadığım yerin tıpı geliyor ailemle yaşamak da istemiyorum siz olsaydınız ne yapardınız
Aynı yerdeyiz ne düşünüyorsun
Tıp baskısı çok fazla
@@mesut134 evettt tıp yazdım ama çok içimde var hâlâ ytü elektronikte okuyan biriyle konuştum çok kafama da yattı açıkçası bugün yarın onu iyice araştırıp tercihlerimi değiştireceğim sanırım sen ne düşünüyorsun nereyi yazdın
sayın hocam ben sağlık bakanlığında memur olarak çalışıyorum. endüstri veya bilgisayar mühendisliği okuyup kamuda mühendis olarak devam etmek istiyorum. bilgisayar mühendisliği okumak endüstri mühendisliğine göre daha zorlayıcı diye duyuyorum ancak karar veremedim. endüstri mühendisi kamuda neler yapabilir ? bu konuda fikriniz var mıdır ? tecrübesi olan arkadaşlar da bildiklerini aktarabilirlerse sevinirim
ben bir endüstri mühendisi olarak bildiğim kadarını aktarayım, kamuda çalışmak isterseniz imkanlar çok kısıtlı. Kpss ile bir yere girmek için zaten 90 üstü almanız lazım ve atamalar çok düşük. Çalışır hallederim diyorsanız böyle bir işe kalkışmanızı öneririm. Proje bazlı devlet işleri bulunabilir ama o da biraz zor.
@@homicidalq4087merhaba bi kaç sorum var sorabilir miyim? Soruyorum. Mezun olduktan sonra iş bulmada sıkıntı yaşadınız mı? Ve bir diğer sorum: Bu bölümü okurken - fizik matematik dersleri orta olan biri- zorlanir mı? Cevap verirseniz beni çok mutlu edersiniz
@@blackmqmba iş bulma kısmı kendinizi okurken ne kadar geliştirdiğinize göre değişiklik gösterecektir, endüstri mühendisliği geniş bir alan ve pek çok farklı iş olanağı mevcut ama o işlerde de pek tabii rekabet var, üniversite zamanında kendinizi geliştirmeye dil öğrenmeye ve ilginizi çeken bir kaç alanda daha fazla bilgi edinmeye çalışabilirsiniz ama en sonunda hiç ilginizi çekmeyen bir alanda da çalışmak zorunda kalabilirsiniz, net bir şey söylemek çok zor, ben bu işi yapmıyorum şu anda benim ilgi alanım olmadığı için, diplomam var yine arayayım dediğimde de bulamadım ama benim kendimi geliştirmememle de alakalı bu, çok uzun yazdım kusuruma bakmayin
@@blackmqmba fizik matematik dersleriniz orta ise bence yine yapabilirsiniz çalışarak mümkün, endüstri mühendisliği dersleri biraz da sözelleri anlayip bunlardan sayısal veriler çıkartmak üzerine diyebilirim, önce sorunu anlamak daha önemli yani
Birkaç soru sorabilir miyim? Mümkünse bir sosyal medya hesabından yazabilme imkânım var mı? Mail bile olur.@@homicidalq4087
Arkadaşlar sakın endüstri mühendisliği tercih etmeyin yerine teknik bölümlerden birini makine ya da elektroniği tercih edin. Okulu bitirdiğinizde işletmeden hallice boş bir bölüm okuduğunuzu fark edeceksiniz
makine de elektronik de bence erkeklere göre mühendislikler özellikle makine tabii isteyen okuyabşlir ama herkes istemez o ortamlara girmeyi. böyle insanlara kesin bir şekilde söylemeyin bence
@@imagineitzey3994 bacım ne erkeği evrensel bölümler
@@hsninl27 makinenin %90ı erkek ne diyon
@@imagineitzey3994 e nolcek kantinde gıda mühendisliğinden kızlarla kanka olursun 🤣🤣
bana gazi endüstri geldi. çogu kişi bu mühendislikle ilgili benzer şeyler yazmiş. sevincim kursagimda kaldi :(
bana gazi endüstri geldi
memnun musun
@@birzquad evet, memnunum. olumsuz yanları (kampüsün büyüklüğü ve sosyal faaliyetlerin yetersizliği) olmasına karşın eğitimi gayet iyi. en azından ilk yıldan edindiğim izlenim bu şekilde.
tesekkür ederim cevap verdigin icin güzel bir egitim hayatı gecir insallah 🥺💕
@@birzquad çok teşekkür ederim, sanırım yks'ye hazırlanıyorsun ya da tercih dönemi için araştırma yapıyorsun. umarım istediğim yeri kazanırsın, buradan attığım yanıtlar her zaman yayınlanmayabiliyor ama sorun olursa memnuniyetle cevaplarım :)
@@zeynepp055 bende gazi endüstri düşünüyorum. 34k geldi. İngilizcesi kıl payı gelebilir gibi. Sizce İngilizcesi ile normali arasındaki farklar neler? Ve memnun musunuz ne gibi zorluklar var? Cevaplarsanız çok sevinirim❤ ❤
Selamlarrr Ben endüstri mühendisliği istiyorum ilerde kendimi hayal ettiğin ve yapmak istediğim tek meslek diyebilriimm :) ama programlama,matematik,fizik, sümilasyon, ingilizce hakkında 0'ım bana üniversite okurken çok zorluk çektirir mi yapılmayacak gibi miii ? bu dediklerimi ünide bölümle içli dışlıykenn çok çalışıp aşina olup halledebilir miyimmm
Halledersin o kadar zor değil ama ilk önceliğin İNGİLİZCE olmalı
@@nurbilgi3999 ingilizcemi hallederim ama matematik ve programlama tek korkum yapılamayacak gibi sayısalına güvenmiyorsan girme diyenlerin haddi hesabı yok kafam çok karışıyor hâl böyle oluncaa ://
@@almilaaydogan3014 üniversiteye girince bi şekil oluyor çalışmayınca yapamayacağın hiç bir şey yok. Bende fizik ve matematikte zorlanıyorum. Ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum şu dersler için hayallerinden vazgeçme...
@@nurbilgi3999 çok teşekkürler merak etme nur geçmedim ea'lıktan sayısala geçtim bile teşekkür ederim cansın Allah yardımcın yardımcım olsun ❤️💕
Mühendislik okuman için matematik ve fiziğe az çok hakim olman lazım zaten sınava hazırlanırken bu iki ders bir şekilde hallediliyor. Diğer dersler için zaten hocalar herkesi hiçbir şey bilmiyormuş gibi hesaba katarak anlatıyor. Kısacası çok çalışarak rahatça halledebilirsin.
Bilgisayar ve Endüstri mühendisli arasında kalmıştım.
Gerçeken çook güzel bir zamanda denk geldim videoya, çok mutlu oldum :))
Kesinlikle endüstri seçmeliymişim ahahahahahaha
hayirr hemen bir video ile karar verme daha cok arastir.sektorden kisiler ile konus mezunlarla nirebir konus sakin yt videosu ile karar verme
sektörden birilerini, mezunları nasıl bulabiliriz
Aynı durumdayim su an. Yazılım ile ilgilenmeyi çok seviyorum ama endüstri çok aklımı çeldi
@@omerfarukcift kisilik ozelliklerine bak yazilim muhendisleri ve endustri muhendisleri yaptiginis geregi karakterleri farklilik gosteriyo zamanla .endustri icin daha sosyal girisken olmalisin yazilim icinse calismayi masa basinda uzun sureler oturman bir sey ustune uzunca ugrasman gerekicek .para her turlu kazanilir mesele senin neyi istedigin neye uygun oldugunla ilgili
@@deniz-ke1vm dediğim gibi yazılımı çok seviyorum fakat bütün işimin masa başında oturup kod yazmak olmasını istemiyorum. daha aktif olmayı üst kademede yönetimde olmayı istiyorum. endüstri bu yüzden yakın geldi bana. mümkün olursa endüstri + yandal yazılım düşünüyorum
boş beleş mühendisliği, bence aöf en iyisi
Endüstri mühendisliğinin en avantajlı yanı odasının olmamasıdır.
sistem bozuk amnk
Pamukkale endüstri mühendisliği 3. Sınıf öğrenciyim. Aklınıza takılan bir şey olduğunda lütfen yazın.
Bölümü tanıtabilir misin tam olarak neler yapıyorsun
Merhaba bu sene ilk kez sınava girdim 45/60 k arası bir sonuç bekliyorum sizce endüstri mühendisliği yazılır mı yoksa mezuna kalıp tıp/diş için mi cabalamak daha doğru olur ve birkaç sorum olacak size çevremde beni yönlendirecek iş bulmada yardım edecek biri yok tek başıma ilerleyecegim o yüzden garanti bir iş istiyorum endüstri okuyup işsiz kalan çok var mı, üniversiteler staj konusunda bize yardımcı oluyor mu yoksa tamamen kendi çabamızla mi staj yeri buluyoruz, okuması zor mu, aşırı aktif olmayan normal biri iş bulmakta zorlanır mi, maaşlar tatmin eder mi... fikirlerinizi merak ediyorum teşekkürler şimdiden
@@aycaaaaaaa Merhaba Ayça, ben şuan 3. Sınıf öğrencisiyim ve Manisa'da yaşıyorum. Hatta Manisa'da şuan bir fabrikada intern olarak çalışmaktayım. Çalıştığım fabrikayı kendim buldum. Ama bazı üniversitelerin hocaları insiyatif kullandığını duydum ama spesifik bir cevap istersen hayır okul yardım etmiyor. Bölüm derslerimiz çok zor diyemem bir makine veya elektrik elektronik öğrencileri ile kıyaslandığında. Ama genel zor derslerimiz var. Örnek olarak "yön eylem" ve "Excel (vba)". Ben çok çalışkan bir öğrenci değilim açıkçası ve ortalamam şuan 3. Aynı zamanda da okulumu 1 dönem erken bitireceğim. Bana kalırsa garanti bir iş tarzında geleneksel bir yaklaşım içindeysen bence endüstri mühendisliğine hiç bulaşmamanı tavsiye ederim. Çünkü girişimci insanların bölümü bu bölüm. Gerektiği yerde gerektiği kadar risk almasını bilen kişilerin bölümü. Bu bölümden mezun şuan İspanya'da oyun şirketi olan arkadaşım da var, organize sanayi bölgesinde asgari ücretle çalışan arkadaşım da var. Çok sevdiğim bir yazar olan ve aynı zamanda da benim hocam olan Ahmet Nevruz'un bir sözü vardır "Senin elinde yavrucum senin elinde, bir kelebeği öldürmek de senin elinde, o kelebeği koruyup da o güzel ellerinde".
@@AhmadHajOmar-tk5lw bu çok genel bir tabir açıkçası biraz daha spesifik bir şey sorarsan cevap verebilirimm
@@mehmetkzlrmak8744 cevapladiginiz için sağolun araştırmaya devam edeceğim
Atma usta atma...ben de endustri muhendisiyim....tavsiye edilecek bir yeri yok. bana inanmiyorson git yurt disinda endustri muhendisliginin populeritesine bi bak, goreceksin ki en boktan, karizmasi olmayan bir meslek, ama bilgisayar muhendisligi, yada doktorluk, yada avukatlik oyle degil. endustri muhendisi teknik bilgi gerektirmeyen herhangi bir dalda is bulur yapar, nasil ilkokul mezunu birisi sirket yonetibiliyorsa....ama sanma ki yok herseyden az biraz anlar, makinadan anlamaz, insaatttan anlamaz, elktrikten anlamaz. turkiyede bir ara populer oldu sonra sondu gitti
Ayrıca bu meslekte yönelebileceğimiz çokça alan var. Programlama öğrenirsin ordan yürürsün sql öğrenirsin analist olursun vs vs.
@@nurdrnn06 Benim dedigimde o, eger programlama istiyorsan bilgisayar muhendisligine git. SQL istiyorsan data science'a git. Benim derdim endustri muhendisligi mufredatinda hicbir zaman isine yaramayacak 1950'li yillardan kalan pratikte kesinlikle kullanilmayan sacmalik cok, time management, machine scheduling, layout planning, thermodynamic, production planning. Sana tavsiyem istatistik, optimizasyon, programlama alanlarina odaklan ki master'ini data science, machine learning, analytics alanlarinda yap. Maalesef esas mufredatda ornegini verdigim sacma derslerden kacisin yok, hic olmazsa secmelilerden kurtar
@@nurdrnn06 Cok buyuk genelleme yapmissin, tabi ki kendini gelistirirsen her alanda parlarsin. Cok iyi pozisyondaki endustri muhendislerinin hikayesi cogunlukla bu kisilerin zaten doneminin turkiyedeki en parlak ogrencilerinden olmasindan, cunku 15-20 yil once turkiye birincileri, ilk 300'e girenlerin ruyasi endustri muhendisligi idi. O parlakliktaki ogrenci su tesisatcisi olsa gene iyi pozisyona zaten gelecekti
endüstri mühendisi teknik bilgi gerektiren alanlarda çalışmak zorundadır. çünkü adı üstünde mühendistir. ama müfredatı gereği o teknik bilgiyi alamaz. örneğin birsürü yöneylem araştırması vs. algoritma dersi alır . ama doğru dürüst yazılım dersi olmadığı için bunları kullanamaz. dediğiniz gibi yerleşim planlama, makine çizelgeleme , gibi tozlu raflarda kalmış yada yeni teknolojiye uyumlandırılmamış dersleri alıyoruz. hepsi zaman kaybı. bunları kullanabileceğimiz araçları öğrenemiyoruz. temel bir bilim alanına dair işte mekanik, kimya, inşaat gibi bir bölümde değil. bu da gelip bütün diğer bölüm mezunlarının sizin başvurduğunuz pozisyonlara başvurabilmesine sebep oluyor. kısacası katılıyorum size
@@aycicegi3264 Matematik okuyorsan notlarini cok yuksek tut ki master veya doktora icin yurtdisi asistanlik yada burs kazanma sansin guzel olsun. Sadece matematik 4 yil bitirip ne yurt ici ne yurt disi guzel imkan var. Yok endustri okuyorsan is arama motorlarina gir guzel sirketlerdeki is ilanlarini oku ve hangi extra yetenekler istiyorlar, onlara odaklan, mesela programlama, SQL, data analizi, machine learning falan
Hibrit araba gibi😂😂