Facultatea de Psihologie - Plusuri și Minusuri

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 16 ก.ย. 2020
  • Merită sau nu să faci facultatea de psiho? Eu am început facultatea de psiho în 2012 la UVT, în Timișoara. Am făcut acest video pentru cei interesați să afle mai multe despre plusurile și minusurile unei facultăți de psihologie, așa cum eu le-am perceput. Sper să vă fie util. :)
    🟡 CONTACT
    -dacă îți dorești să faci psihoterapie cu mine și crezi că te pot ajuta, sau dacă doar vrei să-mi împărtășești ceva important pentru tine, mă poți contacta la adresa de mail iustinnegru19@gmail.com.
    Mă poți urmări pe REȚELE SOCIALE:
    🙂 Facebook: / iustinnegru19
    📸 Instagram: / iustinnegru
    🎥 TH-cam: / iustinnegru

ความคิดเห็น • 46

  • @gsgshgsgss5808
    @gsgshgsgss5808 ปีที่แล้ว +5

    Eu vreau să fac această facultate doar să ajut și să înțeleg mai bine mintea umană și de asemenea sufletul !

  • @johnny8243
    @johnny8243 3 ปีที่แล้ว +3

    bine zici! sunt total de acord cu tine !

  • @user-bq1cz3mv6f
    @user-bq1cz3mv6f หลายเดือนก่อน

    In Arad la privat, se face multa practica, spitale,penitenciar,judecatorii, testări in unitati si fabrici,multa practică

  • @oanaciobanu459
    @oanaciobanu459 7 หลายเดือนก่อน +2

    Buna! Super video. Clar, concis si deschis. Eu am terminat facultatea si masteratul la Cluj-Napoca si as putea adauga la lista de avantaje posibilitatea de practica, in variate domenii si ramuri ale psihologiei. Eu personal am fost in centre care ofereau terapii pentru copilasi cu dizabilitati si mi-am gasit sensul in aceasta ramura. Insa, practica poate fi in cabinete private, scoli, spitale de psihiatrie, etc. Ceea ce consider ca este un dezavantaj, cel putin la inceput, este ca nu prea se discuta despre cat de mult costa ca sa ajungi sa profesezi ca psiholog. Noua nu ni s-a mentionat aspectul acesta in facultate si am ramas surprinsa de ce investitii sunt nevoita sa fac ca sa pot profesa. Cu alte cuvinte, nu este o meserie in care nu faci bani de la inceput, ci mai degraba in care investesti pe termen lung. Am fost mereu curioasa de diferentele intre facultatile de psihologie din diferite orase de la noi din tara. La Cluj-Napoca, accentul s-a pus pe psihologir cognitiva si psihoterapie cognitiv-comportamentala. Sunt curioasa daca ai avut o experienta similara sau ai observat o alta tendinta la Timisoara? Toate cele bune!

    • @IustinNegru
      @IustinNegru  6 หลายเดือนก่อน

      Salut! Când am făcut eu facultatea la Timișoara, nu am avut parte de practică aproape deloc. Între timp am înțeles că s-a mai schimbat.
      În ce privește costurile pentru a ajunge psihoterapeut, într-adevăr, sunt destul de mari. Partea bună este că ele sunt întinse pe mai mulți ani, ceea ce le face mai ușor de suportat.
      Îți mulțumesc pentru mesaj!

  • @lex7968
    @lex7968 3 ปีที่แล้ว +3

    Bună! Videoul e super... Am nevoie și eu de ajutorul tău. Sunt în anul III, tot la psihologie, deci urmează să-mi pregatesc lucrarea de licență. M-am gândit la următoarea temă: leadershipul (temă din psihologie organizationala), iar în cadrul leadershipului: diferențe între femei și bărbați din acest punct de vedere. (Coordonatorul meu este de acord cu această temă)
    Însă nu prea știu de unde să pornesc, ce ipoteze, eșantion și instrumente aș putea oare folosi? Tu ce părere ai?
    Mulțumesc anticipat!

  • @cristinavr6368
    @cristinavr6368 3 ปีที่แล้ว +3

    Magnetic. Mulțumesc ca ai impartasit cu noi experientele tale.

  • @MissNeki
    @MissNeki 3 ปีที่แล้ว +7

    Foarte foarte util videoclip! Keep up the good work!

  • @paulamoldovan5564
    @paulamoldovan5564 3 ปีที่แล้ว +3

    Și programele Eramus+ ar mai reprezenta un avantaj al Facultății de Psihologie din Timișoara.

    • @IustinNegru
      @IustinNegru  3 ปีที่แล้ว +2

      Da, este o bună completare. Merci!

  • @a-ana4785
    @a-ana4785 3 ปีที่แล้ว +6

    Foarte util videoclip! Sunt clasa a 11 a ,imi poti spune, te rog dacă examenul de admitere se da doar din materia de clasa a 10 a ? La UVT .

    • @IustinNegru
      @IustinNegru  3 ปีที่แล้ว +1

      Nu știu care este materia de admitere in prezent, dar poți afla de pe site-ul facultății: fsp.uvt.ro/admitere-licenta-2020/

  • @elegiboshop2320
    @elegiboshop2320 3 ปีที่แล้ว

    Care este diferența dintre psihologie clinica si psihoterapie? Cum ne putem gasi job/deschide propriul cabinet dupa ce terminam?

    • @IustinNegru
      @IustinNegru  3 ปีที่แล้ว

      Foarte simplificat, psihologia clinică se ocupă mai mult cu testarea psihologică, în timp ce psihoterapia se ocupă cu tratarea anumitor probleme psihologice.

  • @oleasciuchin7150
    @oleasciuchin7150 3 ปีที่แล้ว +2

    Buna, vreau sa te intreb caci m-ar ajuta foarte mult, unde gasesc formari, care eventual le pot face si pe parcursul universitatii?

    • @IustinNegru
      @IustinNegru  3 ปีที่แล้ว

      Depinde ce forme de psihoterapie te interesează și consideri că ți se potrivesc. Caută pe google/youtube diverse tipuri de psihoterapii să vezi în ce constă. De exemplu CBT, Ericksoniană, Integrativă, Psihanaliză etc. Pe urmă vezi unde se fac la noi aceste formări.

    • @oleasciuchin7150
      @oleasciuchin7150 3 ปีที่แล้ว

      @@IustinNegru Am inteles, adica tot pe google caut formari in psihoanaliza Bucuresti de exemplu. Multumesc foarte mult)

  • @tazp8997
    @tazp8997 3 ปีที่แล้ว

    Interesant videoclipul! Întrebarea mea este: dacă dau la profil de științe sociale la liceu mă ajută mai mult sau profilul de la liceu nu este așa important?

    • @IustinNegru
      @IustinNegru  3 ปีที่แล้ว +3

      Din punctul meu de vedere, nu contează profilul de la care vii, cel puțin la psihologie. Eu am fost la profil Mate-Info in liceu și nu m-a încurcat cu nimic.

    • @tazp8997
      @tazp8997 3 ปีที่แล้ว

      @@IustinNegru Mulțumesc mult pentru informație!

  • @andreeai.c8476
    @andreeai.c8476 3 ปีที่แล้ว +1

    Buna. Aceasta facultate este recunoscuta international ? Si se poate face la distanță?

    • @IustinNegru
      @IustinNegru  3 ปีที่แล้ว +1

      Probabil că este recunoscută internațional. Nu știu să se poate face la distanță. Cel mai bine cauți mai multe informații pe www.fsp.uvt.ro

  • @claudiacazacu4685
    @claudiacazacu4685 ปีที่แล้ว

    Buna! Imipoti spune te rog, ce sta la baza invatarii pt admitere 2023 cu acesti itemi gandire critica, tot manualul de clasa 10 de Psihologie sau mai este si altceva? Multumesc frumos!

    • @IustinNegru
      @IustinNegru  ปีที่แล้ว

      Salut! Eu am intrat la facultate in 2012. Nu știu ce s-a schimbat de atunci și nici în ce constă probele de admitere actuale. Dar dacă citești metodologia, trebuie să fie explicat acolo.

  • @marghihoseok3570
    @marghihoseok3570 2 ปีที่แล้ว

    Presupun că va rămâne o întrebare retorică... totuși risc sa o afișez aici:
    Sunt studentă la facultatea de psihologie, am înțeles că formările costă, destul de scump. Cum aș putea obține o formare la o vârstă atât de fragedă nefiind sponsorizată, iar banii câștigați îmi ajung doar de chirie și strictul necesar?

    • @IustinNegru
      @IustinNegru  2 ปีที่แล้ว

      Interesează-te ce formare ai vrea să faci, vezi cât costă per modul, iar după asta vezi ce soluții poți găsi pentru a-ți permite această formare.

  • @andreeastan5982
    @andreeastan5982 ปีที่แล้ว

    La Unibuc se intra pe baza de examen la toate profilele din afara de stiintele educației?

    • @IustinNegru
      @IustinNegru  ปีที่แล้ว

      Nu știu. Caută la ei pe site.

  • @andreeaanton6314
    @andreeaanton6314 2 ปีที่แล้ว

    Am si eu cateva intrebari si as aprecia daca mi-ai putea raspunde. Sunt angajat cu norma intreaga, am terminat liceul stiinte sociale, m-a pasionat atunci psihologia, insa din anumite considerente am ratat startul. Acum, imi dau seama pe zi ce trece, intelegand mai bine paihologia si ce vreau sa fac in aceasta viata si cum m-ar putea ajuta, imi doresc sa ma inscriu la facultatea aceasta. Intrebarile sunt: 1. Pentru ca am deja o facultate platota de stat, pe aceasta va trebui sa o achit eu, prin urmare trebuie sa muncesc incontinuare. Crezi ca am sanse sa pot merge si cu munca si cu facultatea, avand in vedere ca nu sunt din Bucuresti, ci la 80 km de el?
    2. Mi-as dori sa fac si ceva practica in cabinet, sa ma invart printre psihologi ca sa imi fie tranzitia mai usoara. Exista vreo meserie pe care o pot face in asa fel incat sa ma invart mai usor in aceste cercuri, sa ma intretin si sa fiu si in invatare, pe care o recomanzi? Pote cu ceva mici cursuri, coach, nu stiu, imi poti recomanda ceva?
    3. Ce facultate din Bucuresti recomanzi, pentru mine, avand in vedere circumstantele expuse? La id, de preferat, de stat sau privata?
    Iti multumesc!🙏🤗

    • @andreeaanton6314
      @andreeaanton6314 2 ปีที่แล้ว

      Precizez ca imi doresc o facultate permisiva cu prezenta la curs, ori care sa aiba cursuri online, biblioteca, o buna organizare,sa pot invata de acasa si exigenta din punct de vedere al invatarii, in acelasi timp. Precizez ca eu vreau sa invat!🙏🤗Multumesc!

    • @IustinNegru
      @IustinNegru  2 ปีที่แล้ว +2

      Salut Andreea! Dacă simți că psihologia ți se potrivește, te încurajez să faci acest pas. Și în acest domeniu ca în multe altele, dacă îți dai silința să-ți faci cât mai bine datoria și ești tenace, poți reuși. Dar, desigur, ține de mai mulți factori și nu voi intra acum în detalii. Iar pentru a-ți răspunde la întrebări punctual.
      1. Cred că pentru a face facultatea la zi, va fi nevoie să te muți în București. Cum te organizezi și ce soluții găsești pentru a și munci, nu știu să-ți spun. Va trebui să găsești singură aceste soluții.
      2. Cercul profesional se formează în timp. Aici este dificil, ca în orice meserie, să-ți găsești un mentor care să te ajute și de la care să înveți. Va trebui, din nou, să ai răbdare și să cauți.
      Dacă vrei să devii psihoterapeut, îți recomand formare într-o formă de psihoterapie. S-ar putea să fie nevoie de mai multe încercări până să găsești ceva ce ți se potrivește. Tot felul de cursuri de dezvoltare personală sunt, dar foarte puține sunt și utile.
      3. Nu cunosc situația facultăților din București. Ca principiu general, facultatea de stat este mai bună decât cea privată, cel puțin la noi în țară. Nu cred că o facultate la frecvență redusă se poate compara cu una la zi.

    • @andreeaanton6314
      @andreeaanton6314 2 ปีที่แล้ว

      @@IustinNegru iti multumesc!🙏🤗

  • @foreveryoung-ii8xy
    @foreveryoung-ii8xy 2 ปีที่แล้ว

    Sălut eu acum am bacul și peurma vreau sa învăț de medic veterinar și de psihologie , nustiu ce sa fac????

    • @mavi4779
      @mavi4779 2 ปีที่แล้ว

      Ce ai ales?

    • @foreveryoung-ii8xy
      @foreveryoung-ii8xy 2 ปีที่แล้ว +2

      Medic veterinar

    • @mavi4779
      @mavi4779 2 ปีที่แล้ว

      @@foreveryoung-ii8xy ahhh nicee, success in continuare!!!!

  • @danieldd1804
    @danieldd1804 3 ปีที่แล้ว +3

    Este foarte pacat ca nu se face practică..

  • @kaydence_2422
    @kaydence_2422 2 ปีที่แล้ว

    Ce facultate trebuie sa urmez pentru a deveni profesor de psihologie?

    • @IustinNegru
      @IustinNegru  2 ปีที่แล้ว

      Mănăstire într-un picior, ghici ciupercă ce-i? 🙂

  • @insertname883
    @insertname883 3 ปีที่แล้ว +2

    Dupa parerea ta, poti ajunge psiholog daca faci un alt domeniu de licență(de ex psihopedagogie) apoi master pe psihologie clinica+formare?

    • @IustinNegru
      @IustinNegru  3 ปีที่แล้ว +1

      Nu știu cum stă treaba exact din punctul ăsta de vedere. Știu că devii psiholog dacă faci facultatea de psihologie, specializarea psihologie. M-aș mira să poți să te faci psiholog făcând o altă specializare decât psihologia.

  • @andreigradinariu1848
    @andreigradinariu1848 3 ปีที่แล้ว

    Cat ai dat pe dus?

    • @IustinNegru
      @IustinNegru  3 ปีที่แล้ว

      Nu înțeleg întrebarea.

    • @dylaylaa
      @dylaylaa 9 หลายเดือนก่อน +2

      @@IustinNegru dupa 2 ani, nici noi...😂