"Nebi(sav)'nin yükseğe çıkıp " Size iki şey bırakıyorum" dediği günden beri "insan- kamil" meselesi bizim için çözülmüştür. O(sav)'nun vaz' ettiği usulün, ne insanı kamili tasavvur etmede, ne üretmede, ne de üretme yönteminde inkıtaya uğradığı vaki değildir. Tasavvuf, doğuş devrinde Nebi(sav)'nin beşer üstü nusret ve necahını anlayabilme, sistematik hale getirme ve bir bütün olarak insan için vaz' edilmiş olanları muhtelif fıtratlar için uygulanır hale getirme gayretidir. Tarikat bu gayretin kurumsal halidir. Dolayısıyla tasavvuf denilen şey bir inkıtaya ugramaksızın Peygamberden veraset yoluyla devr alınan ilimlerin ve bu ilimler özelinde insanı dünya ve ahiret saadetine ulaştıracak olan mirasın mütemmim bir cüz'üdür. Cüzlerden bir cüz değildir. Zira o bu mirasın fıkıh ve akaid denilen diğer cüzlerinden ayrı tasavvur edilemez. Edilmek gayreti içerisine girilirse kültürel bir faaliyete ve magazine dönüşür. Fıkhın(Ahkâmın) vaz' ettiklerini kendisi için bir kurtuluş yolu değil de geçilmemesi gereken sınırlar olarak addeden kimseden akademisyen olabilir ama mutasavvıf kat'iyetle olamaz. Bu mirasın başarısızlığı, tutarsızlığı vaki degil ki bir takım üretilmiş modern sistemlere arz edilmek suretiyle tebdil ve tağyir olunsun. Bu miras-ı nebidir, ziynet-i ashab-ı güzindir; tebdil edilmez, tebdil eder, tağyir edilmez, tağyir eder. Destur!"
"Nebi(sav)'nin yükseğe çıkıp " Size iki şey bırakıyorum" dediği günden beri "insan- kamil" meselesi bizim için çözülmüştür. O(sav)'nun vaz' ettiği usulün, ne insanı kamili tasavvur etmede, ne üretmede, ne de üretme yönteminde inkıtaya uğradığı vaki değildir.
Tasavvuf, doğuş devrinde Nebi(sav)'nin beşer üstü nusret ve necahını anlayabilme, sistematik hale getirme ve bir bütün olarak insan için vaz' edilmiş olanları muhtelif fıtratlar için uygulanır hale getirme gayretidir. Tarikat bu gayretin kurumsal halidir.
Dolayısıyla tasavvuf denilen şey bir inkıtaya ugramaksızın Peygamberden veraset yoluyla devr alınan ilimlerin ve bu ilimler özelinde insanı dünya ve ahiret saadetine ulaştıracak olan mirasın mütemmim bir cüz'üdür.
Cüzlerden bir cüz değildir. Zira o bu mirasın fıkıh ve akaid denilen diğer cüzlerinden ayrı tasavvur edilemez. Edilmek gayreti içerisine girilirse kültürel bir faaliyete ve magazine dönüşür.
Fıkhın(Ahkâmın) vaz' ettiklerini kendisi için bir kurtuluş yolu değil de geçilmemesi gereken sınırlar olarak addeden kimseden akademisyen olabilir ama mutasavvıf kat'iyetle olamaz.
Bu mirasın başarısızlığı, tutarsızlığı vaki degil ki bir takım üretilmiş modern sistemlere arz edilmek suretiyle tebdil ve tağyir olunsun. Bu miras-ı nebidir, ziynet-i ashab-ı güzindir; tebdil edilmez, tebdil eder, tağyir edilmez, tağyir eder.
Destur!"
Yazı nereden?
Ben
❤Hu
Abi bu ekip kimdir necidir. Mükemmel ötesi MaşaAllah yahu. Meşklerini daha çok dinlemek isterdim
Halveti cerrahiler