Ne güzel bir film, ne kadar önemli bir belge... Henüz 34 yıl öncesinde bile ne kadar çok ev ayaktaymış Kayseri'de... Bugün bu muhteşem konakların, olağanüstü taş-ahşap bezeme zenginliğinin emaresi kalmadı maalesef. "Ermeni evleri" diye diye söktük güzelim konakları yerlerine yüksek apartmanlar yapmak uğruna. Bir kez daha içim acıdı ama çare yok... Kalanı kurtarabilmek uğruna filmin yaygın izlenebilmesi için elimden geleni yapacağım. Üstad Süha Arın'a ,; kardeşi ve ekibine ve bu filmin yapılmasına katkı koyduğu çok belli TURİNG kurumunun dönem yönetimine şükranlarımızı iletiyoruz.
Kayseri Lisesinin arkasındaki Tarihi evleri Rant için yıktılar.Sonrada dalga geçer gibi lisenin yanına yeni onbeş yirmi adet yeni Kayseri evi yaptılar. Gülermisin ağlarmısın
ne bir karesi ne de bir kelimesi bir göze kulağa batmıyor. muhteşem bir kurgu izlemeye doyum olmuyor... başta Süha Arın olmak üzere emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.
Bu ülkenin kültür mirasına yaptığınız bu emsalsiz katkılar için size ne kadar teşekkür etsek azdır. Önce Süha Arın'ın, sonra bu belgeselleri yeniden düzenleyip, unutulup gitmelerine izin vermeyip, yayınlayanların emeklerine sağlık.
Bölge mimarisinin 34 yıl önceki halini, eski ustaları, Ürgüp'teki nahıl törenini, Mustafapaşa'daki Topakoğlu Konağı'nın başodasındaki muhteşem duvar resminin henüz yıpranmamış güzelliğini, taş evlerdeki yaşamı görmek harikaydı. Kapadokya'nın hızla yıpratılan kültürel zenginliğine hayran olmamak mümkün değil. Emeği geçen herkese sevgiler.
Hiç unutmam tüm ülkeyi etkisi altına alan 1 mt yi aşan karın yağdığı meşhur 87 kışından 2, 3 ay önce çekilmiş harika, anılarla dolu çok ama çok değerli bir yapım. Nur içinde yat mekanın Cennet Olsun Süha abi. Amin amin.
Bu ne kadar güzel bir belgeseldir böyle. Ben de amatör bir belgeselci olarak Rahmetli Süha hocamızı örnek alıyorum. Ayrıca bu yapımları günümüze ulaştıranlara da teşekkür ederim. Elinize sağlık. Belgeselin sonu çok duyguluydu. İnsanın kalbine dokunuyor.
Ne guzel evler yapilmis ve belgeselide cekilmis ama turk insanina bu guzellikleri her guzelligi cok gorduklerinden hiç bir seyden habersiz cehalet icinde birakilmisiz.
Sayın Süha Arın acaba şimdiki imkanlara sahip olsaydı, nasıl şaheserler üretirdi bilinmez..Üstada ve kıymetli kardeşi Süreyya Arın'a Allahtan rahmet diliyorum..
Her şeyden evvel süha ve süreyya ARIN kardeşlere, minnet ve şükranlarımla . Niyemi . Belgeselin gerçek anlamda belgesel olduğunu sevdirerek vede severek takip ettiğim, bi bildirim daha aldığımı görünce yine o eşsiz kendine has üslubuyla vakur sesiyle, bi belgesel daha izlemenin kıvancını yaşatan ,Terki diyar eden, güzel insanlar ,âdeta zaman tünelinden geçtim 70 lı yılları bi kez daha yaşadım mekânlarınızdan yıldızlar eksik olmasın .Yolu sevgiden, barıştan, hoşgörüden, geçen bütün kendisiylebarışik güzel insanlara .
Taşın belgeselini mi izledim taşı başıma yedim anlamadım gözlerim dolu dolu izledim dayanamadım bir memlekette bu kadar güzel olup yitmesine yanalım yerine hiç bir şey gelmemesine mi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
3 ปีที่แล้ว +4
Bu paha biçilmez sanat üstü eserleri paylaşan güzel kardeşim abim ablam seni çok seviyoruz. bu eserdeki müzikleri de ayrıca tez elden bekliyoruz.
Dünyanın en güzel filmlerinden daha güzel bu eserler için geçmiş kuşak ve şimdiki kuşak bütün emektarlara teşekkür ederim. Gidenlerin mekanları kuzey- güney ışıkları gibi rengarenk ışıklarla dolsun!
Ahh benim canım dedemm Ahmet kırışan görünce çok duygulandım 😢 Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah 🤲 Elinize emeğinize sağlık çok güzel bi video olmuş 🌸
@@fundaemeksiz9320 ben aile büyüklerimi böyle bir şekilde görmek için neler vermezdim. Mesela benim dedem 1998 de gitti bu dünyadan. Teyzem ben 1 yaşında iken gitti. Eski fotolar bile yok. Bir kaç tane var. Bakıp bakıp dururum. Aileme nedense çok uzakmış gibi düşünürüm. Dedem ananem. Babaannem. Yoklar. Yalan bir dünyada yaşıyoruz. Ve böyle küçük kırıntılar çok mutlu ediyor beni . Sizin adınıza da aynı duygular yaşıyorum diyebilirim. Sizin ömrünüz uzun olsun. Sağlıklı tabi.
Bu güzel belgeseli hazırlayanların emeklerine teseķkur ederim.Cok güzel olmuş.Kayseri ve civarında orta asyadan Alpaslan in ordusuyla gelen İslamiyet öncesi Ortadox ve Gregoryen Turkletde var Erciyes ve civarında yerleşik Karamanlilar ve Kapadokyalilarla birlikte taş işçiliği bağcılık sucuk pastırma halıcılık,ve ticaret de Kayseri ve civarı öneriliyor...Sonuç olarak tekrar bu belgeseli yapanlara ,emeği geçenlere Cook teşekkür ederim
Çok güzel bir eser, yapımcılarını saygıyla anıyorum... Belki de Kayserili olduğumdandır hiçbir belgesel beni bu kadar duygulandırmamıştı. Ülkemize, kentlerimize sahip çıkmalı; kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için elimizden geleni yapmalıyız.
Yine muhteşemdi. Üzerine söyleyecek bir söz yok. Kendinizi akışa bırakın gitsin. Ama yine de şunu demeden edemeyeceğim, sondaki ustanın torunu için yazdığı şiir insanı bitiriyor. 😢
Hocam haklısınız da insanlar vazgeçiyor demek tamamen doğru bir yaklaşım olmaz şu anda beton ev yaptırmak bile çok zorken taş evi nasıl yaptıracak insanlar zamanın normallerine göre yapılan yapılar bunlar önceden de herkes sonuçta taş ev yaptıramıyordu kerpiç evlerde vardı. Yani demek istediğim insanlar isteyerek apartmanları tercih etmiyor bence illa ki tercih eden bir kesim vardır fakat insanlar iş imkanları yüzünden şehirlere yerleştiler şehirlere yerleşen insanlar çoğalınca çok katlı kutu gibi evlerin ihtiyacı doğdu sağlıksız olabilir fakat taş bir evi 15 katlı yapmakla betonla yapmak aynı maliyet ve mühendislik doğurmaz haliyle iş imkanı olmadığı için insanlar köylere de yerleşmezler. Böyle güzel taş evlerde yapılamaz ve kullanılamaz
Serhan Asker'den de Allah razı olsun, Görkemli Hatıralar programında Süha Arın'ı tanıttı. O sayede bu güzel belgeselleri keşfettim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Suha Arın, ülkemizin nadide değerlerinden inşallah değeri bıraktıkları daha da anlaşılır yeri dolmaz bu usta belgeselcimizin Allah gani gani rahmet eylesin..
Bu belgeseli izlerken çocukluğumda geçtiğim eski evlerin arasından tekrar geçtim sanki beni çok üzen yıkılıp çıkartılan eserlerin ne olduğu o eserlerde bir tarih yatıyor...
Merhaba acaba Erdoğan dedenin 2 yaşındaki torunu bu belgeseli seyredip, kendi için yazılan şiiri dinleyince neler hissetti . Ne güzel bir anı dedesinden, babaannesinden...Bende İncesu/Kayseriliyim çok duygulandım.
BENİM KÖYÜM Baharda şenlenir bağı, bahçesi Kokusu başkadır benim köyümün Unutturur adama gamı, kederi Havası başkadır benim köyümün Akşam olur herkes döner evine Can kurban inan ki benim köyüme Gülabi'nin torunları derler bizlere Özü başkadır benim köyümün Yeşil yeşil meşeleri var dağında Meyve ağaçları çiçek açar bağında Her çeşit otlar yeşerir toprağında Yeşili başkadır benim köyümün Köyümün kenarından akar çayı Kıvrım kıvrım dolanır sular tarlayı Unuttum sanma orda olmayı Dostluğu başkadır benim köyümün Yaz gelince çıkarlar yaylaya Gurbetçiler hasretle döner sılaya Benden selam olsun Aziz Ağa'ya Sevgisi başkadır benim köyümün Yazar: İbrahim SEVİNDİK
Şu kültürel mirasın yok olmasına çok üzüldüm. Foça, Alaçatı yada Ayvalık gibi yerlerde taş rum evlerini görünce hayran kalırdım. Bizde neden böyle yapılar yok derdim, ama çok yanılmışım. Bizimkisi balık olup da denizi bilmemekmiş.
Aynen öyle kardeşim bende o dusuncedeydim geçen yıl urgupteyken bu evlerin hep rum ve ermenilerden kaldığını sanardım meğer bizim turk oğlu turk ustalarimiz da varmış.
Rumlar ve Ermeniler akıllıydı evleri hep bayırlara yamaçlara yaptılar tarlaları ve bağları işgal etmediler. Biz de hep düzlükleri ve verimli arazileri beton doldurduk.
O döneme kadar ulaşmayı başaran mimarinin ve o zaman çekilen bir belgeselin nasıl estetik kaygı güdülerek meydana getirildiğine şahit oluyoruz. Süha Arın hocanın çektiği belgesellerin bir amacı vardı. Artık görülmek istenmeyen, kendi hallerine bırakılmış mimari yapıları ve bunun da ötesinde o evlerin ve mahallelerin içindeki asıl korunması gereken yaşam tarzını belgelemek dışında, koruyabilmek için de birilerini harekete geçirmek..Zira bu hedefine 'Safranbolu'da Zaman' belgeseli ile ulaştı. Bu belgeselin de etkisiyle Safranbolu evleri kısmen kurtarıldı..Hatta Türkiye'nin tek belgesel film festivali yıllarca Safranbolu'da yapıldı ve Süha Arın adı orada yaşatıldı. Keşke Türkiye'nin diğer bölgelerinde ve özellike Kapadokya bölgesinde ve Nevşehir'de de aynı hassasiyet gösterilebilseydi...
Fırat Göl olurken belgeselinde, barajların çevreye ve insanlık kültürüne verdiği zararı göstermiş. Ama sanırım bu yüzden birileri hoşnut olmamış ki belgeseli yasaklamış. Eğer o belgesel ozamanlar gösterilseydi çok büyük etkileri olurdu, barajların ülkemize ve küştüre verdiği zarar azaltılabilirdi
Cok güzel, cok beğendim, nispeten bu tarz evlerdeki hayatı görmüş olan küçüklüğüm aklıma geldi , mutfağa tafana derlerdi, birçok evde ambar depo olurdu , güzel kapadokyam
Sinema kemarası hatta tabutta rövanşta filminin yönetmeni bütçesi olmadığı için Süha arın kamera ve ekipmanını ödünç vermiş tabutta rövanşta filmi bu kameralar la çekilmiş olma ihtimali yüksek .
O eski ustalar diye ah edip dövünmekten ala dur kendini de bir bak doğanın yaratıcı eserlerine ve o eserleri yontan ellerimiz hep aynı el, o ustanın elleri...
çok güzel belgesel olmuş, ben de taş ev yapmak istiyorum. İlerde bir gün taşları nevşehir taraflarından taşıtıp, başka bir yerde kendime taş ev yapacağım.
sarı daş yaz gış donduruyor kardes anca çatma kemer olursa sıcak olur kısın .Bizim oralarda sarı taşlara hep dış cephe izalasyonu yaptılar siz düşünün gayrı ....
Evet....Kimler geldi.....Kimler geçti...../ Çok Yaşlı ve fânî Dünya'yı her terkeden yaptıklarının iyi yada kötü sevab yada günah' ın muhasebesini kıyamet gününden sonra Haşirde Mahkeme-i Kübrâda vermeye hazırlanıyor vesselâm.
Neler kaybetmişiz, neler... Yaşlı usta 40 günde bu taş evleri yaptığını söylüyor. Yanında 5 eleman ile bu taş evler yapılan Anadolu'dan, depremde tuz buz olan devasa beton yığınlarına geçmişiz.
Süha Arın belgesellerini izlemeye başladıktan sonra ona hayran olmamak imkansız.. Nur içinde yat güzel insan
Ne güzel bir film, ne kadar önemli bir belge... Henüz 34 yıl öncesinde bile ne kadar çok ev ayaktaymış Kayseri'de... Bugün bu muhteşem konakların, olağanüstü taş-ahşap bezeme zenginliğinin emaresi kalmadı maalesef. "Ermeni evleri" diye diye söktük güzelim konakları yerlerine yüksek apartmanlar yapmak uğruna. Bir kez daha içim acıdı ama çare yok... Kalanı kurtarabilmek uğruna filmin yaygın izlenebilmesi için elimden geleni yapacağım. Üstad Süha Arın'a ,; kardeşi ve ekibine ve bu filmin yapılmasına katkı koyduğu çok belli TURİNG kurumunun dönem yönetimine şükranlarımızı iletiyoruz.
Turkiye Turing ve Otomobil Kurumu ve rahmetli Celik Gulersoy un tarini degerlerin gunumuze kazandirilmasindaki caba ve emekleri unutulamaz.
Çelik Gülersoy gibi biri bu ülkeye bir kez gelir.
YOK YAAA, ,,ERMEN EVI,,. ESKİ HRISTIİANLAR, YUNAN, ASUR, ROMALI.
Ermeni Müslüman Rum evlerinin hepsini yıktılar.
Kayseri Lisesinin arkasındaki Tarihi evleri Rant için yıktılar.Sonrada dalga geçer gibi lisenin yanına yeni onbeş yirmi adet yeni Kayseri evi yaptılar. Gülermisin ağlarmısın
ne bir karesi ne de bir kelimesi bir göze kulağa batmıyor. muhteşem bir kurgu izlemeye doyum olmuyor... başta Süha Arın olmak üzere emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.
Belgesel sevenlerle karşılaşmak ne güzel :)
@@OnurBenlivideolari bizlere belgesel sevdirenlerin de bizi hatırlaması ne güzel. :)
Bu ülkenin kültür mirasına yaptığınız bu emsalsiz katkılar için size ne kadar teşekkür etsek azdır. Önce Süha Arın'ın, sonra bu belgeselleri yeniden düzenleyip, unutulup gitmelerine izin vermeyip, yayınlayanların emeklerine sağlık.
İşini severek yapan bu eserleri bizlere bırakan bu insanı rahmetle anıyorum ...
Bu filmin yönetmenine sonsuz saygılar ve çeken ekibe çok teşekkürler ..
Bölge mimarisinin 34 yıl önceki halini, eski ustaları, Ürgüp'teki nahıl törenini, Mustafapaşa'daki Topakoğlu Konağı'nın başodasındaki muhteşem duvar resminin henüz yıpranmamış güzelliğini, taş evlerdeki yaşamı görmek harikaydı. Kapadokya'nın hızla yıpratılan kültürel zenginliğine hayran olmamak mümkün değil. Emeği geçen herkese sevgiler.
Neler kaçırmışız neleri yok etmişiz Süha Arın Hayranlığı boşuna değilmiş. Vay be Şiir gibi belgesel sonundaki şiir de resmen belgesel gibi
Hiç unutmam tüm ülkeyi etkisi altına alan 1 mt yi aşan karın yağdığı meşhur 87 kışından 2, 3 ay önce çekilmiş harika, anılarla dolu çok ama çok değerli bir yapım. Nur içinde yat mekanın Cennet Olsun Süha abi. Amin amin.
Güzel tespit
Bu ne kadar güzel bir belgeseldir böyle. Ben de amatör bir belgeselci olarak Rahmetli Süha hocamızı örnek alıyorum. Ayrıca bu yapımları günümüze ulaştıranlara da teşekkür ederim. Elinize sağlık.
Belgeselin sonu çok duyguluydu. İnsanın kalbine dokunuyor.
Emekler eskiler değeri ve kadri bilinmeyen yapıtlar. Ne mutlu bu belgeseli yıllar öncesinde kayıda alıp şimdi bizlere sunanlara 🙏
Ne guzel evler yapilmis ve belgeselide cekilmis ama turk insanina bu guzellikleri her guzelligi cok gorduklerinden hiç bir seyden habersiz cehalet icinde birakilmisiz.
Sayın Süha Arın acaba şimdiki imkanlara sahip olsaydı, nasıl şaheserler üretirdi bilinmez..Üstada ve kıymetli kardeşi Süreyya Arın'a Allahtan rahmet diliyorum..
yok olacak güzellikleri anlamış, onları belgelemiş. Fırat Göl Olurken belgeseli de böyleydi
Her şeyden evvel süha ve süreyya ARIN kardeşlere, minnet ve şükranlarımla . Niyemi . Belgeselin gerçek anlamda belgesel olduğunu sevdirerek vede severek takip ettiğim, bi bildirim daha aldığımı görünce yine o eşsiz kendine has üslubuyla vakur sesiyle, bi belgesel daha izlemenin kıvancını yaşatan ,Terki diyar eden, güzel insanlar ,âdeta zaman tünelinden geçtim 70 lı yılları bi kez daha yaşadım mekânlarınızdan yıldızlar eksik olmasın .Yolu sevgiden, barıştan, hoşgörüden, geçen bütün kendisiylebarışik güzel insanlara .
Çok güzeldi! O yıllara, oradaki insanlara, o Kayseri'ye şahit olabilmek.. Emeği geçen herkese teşekkürler
Taşın belgeselini mi izledim taşı başıma yedim anlamadım gözlerim dolu dolu izledim dayanamadım bir memlekette bu kadar güzel olup yitmesine yanalım yerine hiç bir şey gelmemesine mi.
Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
Bu paha biçilmez sanat üstü eserleri paylaşan güzel kardeşim abim ablam seni çok seviyoruz. bu eserdeki müzikleri de ayrıca tez elden bekliyoruz.
Dünyanın en güzel filmlerinden daha güzel bu eserler için geçmiş kuşak ve şimdiki kuşak bütün emektarlara teşekkür ederim. Gidenlerin mekanları kuzey- güney ışıkları gibi rengarenk ışıklarla dolsun!
Ahh benim canım dedemm Ahmet kırışan görünce çok duygulandım 😢 Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah 🤲 Elinize emeğinize sağlık çok güzel bi video olmuş 🌸
Ne zaman vefat etti taş ustası deseniz? Cennet olsun
@@suleymancelik7721 2004 yılında vefat etti 😔
@@fundaemeksiz9320 ben aile büyüklerimi böyle bir şekilde görmek için neler vermezdim. Mesela benim dedem 1998 de gitti bu dünyadan. Teyzem ben 1 yaşında iken gitti. Eski fotolar bile yok. Bir kaç tane var. Bakıp bakıp dururum. Aileme nedense çok uzakmış gibi düşünürüm. Dedem ananem. Babaannem. Yoklar. Yalan bir dünyada yaşıyoruz. Ve böyle küçük kırıntılar çok mutlu ediyor beni . Sizin adınıza da aynı duygular yaşıyorum diyebilirim. Sizin ömrünüz uzun olsun. Sağlıklı tabi.
TEK KELIMEYLE MUHTEŞEM.ZAMAN TÜNELİNDE GÜZEL BIR YOLCULUK YAPTIM.ANADOLUNUN EŞSIZ TARIHI KÜLTÜRÜ EN BUYUK ZENGINLİK
Bu güzel belgeseli hazırlayanların emeklerine teseķkur ederim.Cok güzel olmuş.Kayseri ve civarında orta asyadan Alpaslan in ordusuyla gelen İslamiyet öncesi Ortadox ve Gregoryen Turkletde var Erciyes ve civarında yerleşik Karamanlilar ve Kapadokyalilarla birlikte taş işçiliği bağcılık sucuk pastırma halıcılık,ve ticaret de Kayseri ve civarı öneriliyor...Sonuç olarak tekrar bu belgeseli yapanlara ,emeği geçenlere Cook teşekkür ederim
bu eşsiz eserleri unutulup gitmeden düzenleyip bize sunanlardan Allah razı olsun ellerinize sağlık
Çok güzel bir eser, yapımcılarını saygıyla anıyorum... Belki de Kayserili olduğumdandır hiçbir belgesel beni bu kadar duygulandırmamıştı. Ülkemize, kentlerimize sahip çıkmalı; kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için elimizden geleni yapmalıyız.
Merhum Suha beyin bütün videolari okullarda ögrencilere mutlaka seyrettirilmeli. Allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun.
Yine muhteşemdi. Üzerine söyleyecek bir söz yok. Kendinizi akışa bırakın gitsin. Ama yine de şunu demeden edemeyeceğim, sondaki ustanın torunu için yazdığı şiir insanı bitiriyor. 😢
Evlerdeki ahşapla taşın uyumu HARİKA
Harika, gerçekten tam bir başyapıt ❤👏🏻
Sağolun teşekkürler
İnsanlar Mustafapaşa’da şu güzel evleri bırakıp Ürgüp’te apartmanda oturmaya başladı herkes gördükçe içim acıyor.
onlar ne bilsin ağızının tadını?Apartmanda bir birini yesinler.
Maalesef Fatih, tam tersi yaşanmaya başlayacak ama insanlar geriye döndüklerinde o evlerden eser kalmayacak....
Hocam haklısınız da insanlar vazgeçiyor demek tamamen doğru bir yaklaşım olmaz şu anda beton ev yaptırmak bile çok zorken taş evi nasıl yaptıracak insanlar zamanın normallerine göre yapılan yapılar bunlar önceden de herkes sonuçta taş ev yaptıramıyordu kerpiç evlerde vardı. Yani demek istediğim insanlar isteyerek apartmanları tercih etmiyor bence illa ki tercih eden bir kesim vardır fakat insanlar iş imkanları yüzünden şehirlere yerleştiler şehirlere yerleşen insanlar çoğalınca çok katlı kutu gibi evlerin ihtiyacı doğdu sağlıksız olabilir fakat taş bir evi 15 katlı yapmakla betonla yapmak aynı maliyet ve mühendislik doğurmaz haliyle iş imkanı olmadığı için insanlar köylere de yerleşmezler. Böyle güzel taş evlerde yapılamaz ve kullanılamaz
Serhan Asker'den de Allah razı olsun, Görkemli Hatıralar programında Süha Arın'ı tanıttı. O sayede bu güzel belgeselleri keşfettim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Suha Arın, ülkemizin nadide değerlerinden inşallah değeri bıraktıkları daha da anlaşılır yeri dolmaz bu usta belgeselcimizin
Allah gani gani rahmet eylesin..
Ağacın Türküsünden sonra yenisini beklemeye başlamıştım. Çok teşekkürler size..
-Büyük mirası belgelemiş üstat . Alkışlamak yetmez , büyüksün üstat . 👏🏻👏🏻👏🏻👌👌👌
Çok güzel bir belgesel.
Bu belgeseli izlerken çocukluğumda geçtiğim eski evlerin arasından tekrar geçtim sanki beni çok üzen yıkılıp çıkartılan eserlerin ne olduğu o eserlerde bir tarih yatıyor...
Gelmiş geçmiş en iyi belgeselci . Her belgeseline bir ruh yüklemiştir.
Harikulade, hayallerde pencerede sardunyalarin baygin kokusu, sofasinda sabah kahveleri akşamüstü sohbetleri,çocuk sesleri...
Çok güzeldi ! Ben bir kez daha izleyeceğim!
İmrenerek seyrettim. Emeği geçenlere teşekkürler.
Merhaba acaba Erdoğan dedenin 2 yaşındaki torunu bu belgeseli seyredip, kendi için yazılan şiiri dinleyince neler hissetti . Ne güzel bir anı dedesinden, babaannesinden...Bende İncesu/Kayseriliyim çok duygulandım.
Teşekkürler, Allah razı olsun, kendisinden razı kılsın, bütün emek sarfedenleri.
Turing 'in katkıları da takdire şayan..
Çok güzelmiş. Ellerinize sağlık...👏🏼👏🏼👏🏼
Çok güzeldi🥰Kapadokyadan sevgiler🤗🌼
Emeği geçenlere teşekkürler doğduğum yılı izlemek daha büyük bir keyif verdi
İnsanın içi sızlıyor,tüm yabancılar ata baba yurdunu restore edip otururken bizdeki evler yıkık harabe halde kaldı😢😢😢
İzlerken tüm yakınlarımın yaşantılarıyla ne kadar örtüştüğünü gördüm. Çok değerli bir belge.
Geçmişe çocukluğuma kuş uçuşu gitttim ne güzel bir eser kanunla korunması gerekir
BENİM KÖYÜM
Baharda şenlenir bağı, bahçesi
Kokusu başkadır benim köyümün
Unutturur adama gamı, kederi
Havası başkadır benim köyümün
Akşam olur herkes döner evine
Can kurban inan ki benim köyüme
Gülabi'nin torunları derler bizlere
Özü başkadır benim köyümün
Yeşil yeşil meşeleri var dağında
Meyve ağaçları çiçek açar bağında
Her çeşit otlar yeşerir toprağında
Yeşili başkadır benim köyümün
Köyümün kenarından akar çayı
Kıvrım kıvrım dolanır sular tarlayı
Unuttum sanma orda olmayı
Dostluğu başkadır benim köyümün
Yaz gelince çıkarlar yaylaya
Gurbetçiler hasretle döner sılaya
Benden selam olsun Aziz Ağa'ya
Sevgisi başkadır benim köyümün
Yazar: İbrahim SEVİNDİK
Belgesel böyle yapılır işte her şeyiyle insanın ruhuna işliyor.
Çok şükür bir şahesere daha kavuşacağız. 😊
Unutmayayım diye saatler önceden açtım sayfayı bekliyorum:)
Muhteşem bir belgesel olmuş emeği geçenlerin eline sağlık
Harika, emeği geçen herkesden Allah razı olsun. Kapanış üzdü.
Şu kültürel mirasın yok olmasına çok üzüldüm. Foça, Alaçatı yada Ayvalık gibi yerlerde taş rum evlerini görünce hayran kalırdım. Bizde neden böyle yapılar yok derdim, ama çok yanılmışım. Bizimkisi balık olup da denizi bilmemekmiş.
Aynen öyle kardeşim bende o dusuncedeydim geçen yıl urgupteyken bu evlerin hep rum ve ermenilerden kaldığını sanardım meğer bizim turk oğlu turk ustalarimiz da varmış.
Rumlar ve Ermeniler akıllıydı evleri hep bayırlara yamaçlara yaptılar tarlaları ve bağları işgal etmediler. Biz de hep düzlükleri ve verimli arazileri beton doldurduk.
Elinize sağlık sayenizde bu çok güzel ve özenle hazırlanmış belgeseli izledim çok beğendim tarihe geçmişe aldı götürdü beni
81liyim. keske daha erken dogsaydim, ve 80leri doya doya yasasaydim diyorum, ama Allah oyle istedi.
Dört dörtlük. On numara. Beş. Yıldız
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah çok seviyorum özlüyorum dualarla yad ediyorum rabia İzzet
O döneme kadar ulaşmayı başaran mimarinin ve o zaman çekilen bir belgeselin nasıl estetik kaygı güdülerek meydana getirildiğine şahit oluyoruz. Süha Arın hocanın çektiği belgesellerin bir amacı vardı. Artık görülmek istenmeyen, kendi hallerine bırakılmış mimari yapıları ve bunun da ötesinde o evlerin ve mahallelerin içindeki asıl korunması gereken yaşam tarzını belgelemek dışında, koruyabilmek için de birilerini harekete geçirmek..Zira bu hedefine 'Safranbolu'da Zaman' belgeseli ile ulaştı. Bu belgeselin de etkisiyle Safranbolu evleri kısmen kurtarıldı..Hatta Türkiye'nin tek belgesel film festivali yıllarca Safranbolu'da yapıldı ve Süha Arın adı orada yaşatıldı. Keşke Türkiye'nin diğer bölgelerinde ve özellike Kapadokya bölgesinde ve Nevşehir'de de aynı hassasiyet gösterilebilseydi...
Safranbolu Belgesel Film Festival hala yapılmaya devam etmektedir. Güzel yorumlarınız için teşekkürler.
Fırat Göl olurken belgeselinde, barajların çevreye ve insanlık kültürüne verdiği zararı göstermiş. Ama sanırım bu yüzden birileri hoşnut olmamış ki belgeseli yasaklamış. Eğer o belgesel ozamanlar gösterilseydi çok büyük etkileri olurdu, barajların ülkemize ve küştüre verdiği zarar azaltılabilirdi
Cok güzel, cok beğendim, nispeten bu tarz evlerdeki hayatı görmüş olan küçüklüğüm aklıma geldi , mutfağa tafana derlerdi, birçok evde ambar depo olurdu , güzel kapadokyam
Muhteşem anlatim ve belgesel
Süha ve Süreyya arın kardeşler Allah size rahmet eylesin ❤️❤️
vay be buraları 2007 anca görebildim..Herşey hızla akıp gidiyor.
Görüntüler 1987 den ozamanin kamerasina hayran kaldim cogu sinema filmlerinin kamerasinda bin kat daha iyi
Sinema kemarası hatta tabutta rövanşta filminin yönetmeni bütçesi olmadığı için Süha arın kamera ve ekipmanını ödünç vermiş tabutta rövanşta filmi bu kameralar la çekilmiş olma ihtimali yüksek .
Fon müzigi kulak parçalıyor...!!!!
İnsan bırakamıyor.. SUHA yıldızını takibe devam :)
Almanyaya giden torununun acaba bu şiirden haberi var mıdır ?
elinize sağlık
O eski ustalar diye ah edip dövünmekten ala dur kendini de bir bak doğanın yaratıcı eserlerine ve o eserleri yontan ellerimiz hep aynı el, o ustanın elleri...
muazzam. Bir kez daha hayran kaldım
Teşekkürler
Çok güzel bir anlatım mekanın cennet olsun güzel insan
İçim kan ağlıyor dercesine izledim
çok güzel belgesel olmuş, ben de taş ev yapmak istiyorum. İlerde bir gün taşları nevşehir taraflarından taşıtıp, başka bir yerde kendime taş ev yapacağım.
Heyecanla bekliyorum
Şahane olmuş. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Ayrıca bu yapıtları günümüze taşıyanlara da teşekkürler.
aşığım bu belgesele😢
Muhteşem ellerinize emeğinize sağlık
üç kere izledim .
özel ötesi. müzikleri de bulamıyorum. müzikleri de paylaşmanız mümkün müdür? emeklerinize sağlık 🧿
Bekliyoruz bakalımm
Emeğinize sağlık.
sarı daş yaz gış donduruyor kardes anca çatma kemer olursa sıcak olur kısın .Bizim oralarda sarı taşlara hep dış cephe izalasyonu yaptılar siz düşünün gayrı
....
muhteşem
O insanlar çalışmamışlar; adeta âyin yapmışlar ...
kaliteye bakiyorum;nereden nereye gelmisiz diyorum.
Belgesellerin kendisi kadar müzikleri de çok güzel! Onları da paylaşsanız muhteşem olurdu
Tam o taş teker geçidi kapattiktan sonra tekrar nasıl açılıyor diye düşündüm meğer çekim ekibi mahsur kalmış..
ortasında bir delik var. karşılıklı sopayı sokup geri yuvarlıyorlar. o gün bilememişlerdir belki genç rehberler yüzünden :)
içerde kaldıklarından bahseden kaynağı nereden göreibliriz?
Yayının altındaki sohbette kameraman yazmış
27:18 talas mesti mekan.
Duzen boyle bu gemide. Eskiler yiter yenide...
26:30 ne güzel bir şiir.
Kısacası çooooooooooooooook güzel
Çok güzel bir belgesel ama talan edilen bir tarih
14:56 Asmalı Konak/Mustafapaşa
Evet....Kimler geldi.....Kimler geçti...../ Çok Yaşlı ve fânî Dünya'yı her terkeden yaptıklarının iyi yada kötü sevab yada günah' ın muhasebesini kıyamet gününden sonra Haşirde Mahkeme-i Kübrâda vermeye hazırlanıyor vesselâm.
Neler kaybetmişiz, neler... Yaşlı usta 40 günde bu taş evleri yaptığını söylüyor. Yanında 5 eleman ile bu taş evler yapılan Anadolu'dan, depremde tuz buz olan devasa beton yığınlarına geçmişiz.
Betonla bitirdiler bizi🤔👍👍
17:22 Galiba kilise eve çevrilmiş. Günümüzde ne durumda acaba.
Ben de o yapıyı çok merak ediyorum. Sıradan bir bina olmadığı aşikar.
Yaklaşık 10 bin seyretmeye 422 beğeni: Kadir Kıymet bilmemektir. :(
No hay opción de traducción!!!?
Hay una opción de traducción ahora, para su información
Ağaç süsleme Tengricilik ya da Gök Tanrı inancından gelir. Gönül Tekin bu konuya çok sık değinir.
Çok güzel çok maliyeti varmı bende yaptırmak istiyorum çok güzel