Biz Mesut ve Ahmet Bayrakdar kardeşler yıllardır arıcılıkla uğraşıyoruz. Hem Türkiyede hem Hollanda'da edinmiş olduğumuz arıcılık tecrübelerimizi sizlerle her fırsatta paylaşmaya çalışıyoruz. Kanalımıza abone olur ve bildirim zilini açarsanız paylaşımlarımızdan anında haberdar olabilirsiniz. Güzel videolarda buluşmak üzere hoşçakalın!
Bilgiler için teşekkür ederiz ceviz yaprağını biz direk çıtaların arasına ve üstüne bolca koyuyoruz defne yaprağıda kullanıyoruz kolay gelsin kastamonudan selamlar
Aleyküm selam, bizden de size ve İzmir'e ve tüm memlekete selam olsun. Petekleri yeniden kullanacağınızda herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
Selamun aleyküm paylaşımlarınız çok güzel ve faydalı, teşekkür ederim. Ballı ve polenli çıtaları nasıl saklayabiliriz. Ben derin dondurudan geçiriyorum ama dondurucudan geçmiş polenli çıtaları arı tekrar kullanirmi diye endişem var. Selâmlar.
Aleyküm Selam. Polenli çıtaları derin dondurucuda yada soğuk hava depolarında saklayabilirsiniz, Ballı çıtaları da yine aynı fakat streç naylonla sarıp saklarsanız daha iyi olur, dondurucunun yada soğuk hava deposunun içindeki nemi çekmesini önlemiş olursunuz. Sırlanmamış balların bozulma ihtimali yüksek ona dikkat etmeniz gerekir. Teveccühünüz için teşekkür ederiz. Kolay gelsin.
Ben yeni ariciyim bu petekleri nasıl sakliyacam diye heb düşünüp duruyordum derdime deva oldunuz teşekkür ederim Allaha emanet olun .sizi takip ediyorum.slmlar
Bizim de ilk uygulamamız ceviz yaprağı prensibi idi, zamanla farkı usüller deneyip gözlemliyerek bu usulü daha etkili gördük. Teveccühünüz için biz teşekkür ederiz.
iyi çalışmalar öncelikle, benim sorum ceviz yaprağı suyunu güve yumurtlaması başlamış boş peteklere sıksak sizce o güve yumurtaları bu su ile yok edilebilirmi.
Güvelerin larva ve kelebeklerine etkisi oluyor ama yumurtasına olan etkisini pek takip etmedik. Eğer siz dener ve deneyimlerinizi bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. ilginize teşekkürler.
Derin dondurucuda kendinizin yemek için kullanmıyacağınız tekrar arıya vereceğiniz ballı çerçeveleri saklamanızda bir beis yok sırlanmış olmasına dikkat ediniz, arıya vereceğiniz de üzerlerini hafifce çiziniz, Dondurucuya koyarken de streç naylonla sarınız ki dondurucudan içine nem almasın.
Olumlu sonuçlar aldığımız için biz bu usulü uygulamaya devam ediyoruz. Uygulama yapığımız peteklerde güve problemi yaşamadık. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Yaprakları kat aralarına koyarak ta denedik ama bunu daha etkili bulduk. Kat aralarına yaprak konulduğunda yeteri kadar hava sirkülasyonu olmuyor, yine de güvelenme ihtimali olabiliyor. Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
Yeşil kovan hollandanın genel uyguladığı bir renk, yeşil bitki örtüsü içinde güzel duruyor. Kovanlar için tercih edilmesi gereken bir renk olacaksa en uygunu beyaz ve sarı, en uygun olmayanı kırmızı ve siyahtır. Bizim kovanlarımızda hollandanın geleneğine uygun olsun istedik. umarız cevap olmuştur.
Abi emeğinize sağlık,sonbaharda fazla çerçeveleri aldık Eylül gibi ve bu uygulamayı yaptık,1 defa yapmak yeterli olurmu? Kasım yada Mart ayında tekrarlamak gerekir mi? teşekkür ederim
Bal sağımından sonra çerçeveleri tekrar arılara verip temizlettirip kurutturuyoruz ve bu uygulamayı yapıyoruz. Bir kere yapmamız yeterli oluyor. İstif ederken alt ve üstten hava sirkülasyonunun olmasına dikkat ediniz. Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
ceviz suyunu bir ay kadar saklayabilirsiniz. uzun süre saklanması zor. bahara yeniden yapmak için kurutulmuş ceviz yapraklarını kullanabilirsiniz. Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
ustam emeğinize sağlık ben türkiyeden yazıyorum bu kaynatmış olduğumuz ceviz yaprağı suyunu 3 gün sonra uygulasak olurmu yoksa aynı gün içindemi uygulamalıyız teşekkür ederim.
Varroa ile mücadele için sonuçlarını denemediğimiz için etkisi hakkında bir şey diyemiyeceğiz fakat varroa için mücadelede aynı yöntem kullanılırsa arının yumurta, larva ve kendisine direkt uygulama olumsuz netice vereceği kanısındayız. Size de kolay gelsin, Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
Türkiyenin neresinden bahsettiğimize bağlı çok farklılıklar var. Şunu diyebiliriz ki adeta Hollanda da yaz ve kış sezonu yok denilecek kadar kısa, geri kalan zaman Türkiyenin ilkbahar ve sonbaharı gibi. Genellikle karadeniz iklimini andırır.
Varroa ya karşı uygulama yapabilmeniz için kuluçka ve arıların üstüne püskürtmeniz gerekir, bu da arılara ve kuluçkalara zarar verir. ilginiz için teşekkür ederiz.
Arıların topak oluşturmasını, kuluçkaları ısıtmasını kolaylaştırıyor aynı zamanda bal depolanmasını ve hemen sırlanmasını hızlandırıyor. Küçük katlar kontrollerde kolaylık sağlıyor. Çalışmalarınızda başarılar dileriz. İlginiz için teşekkür ederiz.
@@aricibayraktarkardesler_NL arıcılık yapmak istiyorum onun için araştırma yapıyorum lakin kalıntı bırakma sorunu da olabilir arı bakmak çok zor detaylı bir iş ana arı bile çifleşince farklı arı spermleri sperm kesesinde ayrı ayrı depoluyor o yüzden bir diğer koloni de farklılıklar olabilir
Doğrudur Yunus Bey, söylediklerinize katılıyoruz, onun için mümkün olduğunca saf analarla çalışmaya çalışıyoruz bunun için de izole bölge olarak oluşturulan Hollandadaki adaları tercih ediyoruz. Saf damızlık anaların 1. nesli olan f1 ler üretim için seçtiğimiz tercihler oluyor, f1 leri de kendi arılığımızda yetiştirmeye çalışıyoruz, böylelikle ekseri gen kendi damızlıklarımıza ait oluyor. 100 % saflık istiyorsanız sunni döllemeyi kullanmanız gerek bunun da seleksiyonu çok uzun sürer. Biz arıcılar elimizden geldiğince dikkat etmeye gayret göstermeliyiz, gerisi için yapacak bir şeyimiz yok. Kolay gelsin, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Merhaba, çıtalarınızda polen varmıştır zannedersem, polen zamanla güve oluşmasına sebep oluyor, polenli bal çıtalarını kovanda bırakırsanız kovanda oluşmaz yada polenli bal çıtalarını hemen sağım makinasından geçirmek gerek. eğer bahar balı değilde yaz , kekik, çam balıysa 2 gün derin dondurucuda -20 derece sakladıktan sonra tekrar çıkarabilirsiniz . kolay gelsin.
acıklamalarınız ıcın tesekkur ederız gercekden foydalı oluyor .cevız yapradı ve suyunu cok duymusdum ama aklımda bır soru ısaretı kalıyordu sormak ıstedıgım sey ıstanbuldan memleketım olan sınop a tasındım fakat burda cok fazla guve var ana kutularım ve zayıf arılarımı guveden kaybettım cogunuda yagmadan kaybettım zaten bu sezon bal akımı zayıfdı cok sorun yasadım ne onerırsınız canlı arıda guve ve yagmadan dan korunmak ıcın
Öncelikle teveccühünüz için biz teşekkür ederiz. Yağmaya karşı olarak, kovanlarınızın etrafında ölmüş canlı artıklarını bulundurmayın (tavuk, balık, böcek, et, arı vs), tatlı - şeker - şerbet gibi besleme yaparken akşam üzeri yapın ve artıkları etrafa dökmeyin, uçuş deliğinin dar tutun, zayıf arı bölmeyin. Güveler için de; aslında koloni yeteri kadar güçlü olursa güve ile baş edebilir zannımca kolonilerinizi güçsüz bölüyorsunuz. Akşam kullanılan kırmızı ışıklı çıkaran güve tuzakları var onlardan kullanabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Ustalar size bi sorum olucak ben Almanya dan sitrafor kovanlarim var bu sitrafor kovanlarin alt tarafi acik tel elek var acaba onlari biraz kücültsem nasil olur ari üsümemesi icin veya kisin ordan cok soguk girmemesi icin beni aydinlatirsaniz seninirim
Aynı tip kovanlardan bizde de mevcut kullanıyoruz, iki katlı kışlatmada bir sıkıntı olmuyor. ancak çok kış alan yerde iseniz altına uygun bir kapak kullanmanız iyi olur. Teveccühünüze teşekkür ederiz.
Kemer ballı çerçeveler eğer sırlanmış ise kullanılabilir, ballar sırlanmamış ise ekşime yapacaktır. Bal ve balmumu bulunduğu ortamdan içine nem çekme özelliğine sahip olduğundan balları kapalı kutularda yada streç naylon ile sarılmış şekilde muhafaza ederseniz daha iyi olacaktır. Polenli çerçeveleri derin dondurucuda muhafaza ederbilirsiniz, tabi ki miktarına ve dondurucunun kapasitesine bağlı imkanlar. Bazı yörelerde soğuk hava depolarında saklanıyor olabilir ama ambar güvesine karşı yada başka sebeplerle ambar hapı yada gazlar kullanılıyorsa, petekler ve polenler de kimyasallardan etkilenecektir. Bizim amacımız kimyasallardan kaçınarak insanımıza saf ürünler , (kovan havası, arı zehiri, propolis, perga, apilarnil, arı sütü, bal mumu, bal gibi) sunabilmek ve arıyı da bu arada olumsuz etkilememek. Açıklamamaya vesile olduğunuz için teşekkür eder, kolaylıklar dileriz.
yorumunuzu yeni gördük, gecikme için kusura bakmayın, bir dahaki yorumlarınızda yapılan yorumların altına ek olarak değil de yeni yorum yaparsanız daha erken cevap verebiliriz. yeni yorumlar için anında bildirim alıyoruz fakat bir yorumun altına yapılırsa gözümüzden kaçabiliyor. polenli peteklerde bazen kurtlanma oluşabiliyor, bunu da iki türlü önleyebilirsiniz. 1- kovana vererek kullanırsınız. 2- hava sirkülasyonunun olacağı şekilde aralıklı asarak. teveccühünüz için teşekkürler.
Arıcılık bizim için gelir temin ettiğimiz biz iş kaynağı olmadığı için işçi istihdamımız da mümkün değildir. ilginize teşekkür eder saygılarımızı sunarız.
Petekleri arıya vermeden herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. zaten aralarında hava sirkülasyonu varsa yeni sezona kadar kükürtün etkisi de geçecektir. Kolay gelsin, bereketli sezonlar.
Rauf bey, paylaşıma başladığımız ilk videomuzdan bu yana dikkat ettiyseniz görmüşsünüzdür, yapılan hiçbir yorumu karşılıksız bırakmamışızdır. Hollanda ve Türkiye arasındaki zaman farkından ve kendi işlerimizin durumundan dolayı belki yorumlar ile karşılığı arasında zaman farkı olabiliyor. Zannederim anlayışla karşılarsınız. Saygılarımızı sunarız.
Biz Mesut ve Ahmet Bayrakdar kardeşler yıllardır arıcılıkla uğraşıyoruz. Hem Türkiyede hem Hollanda'da edinmiş olduğumuz arıcılık tecrübelerimizi sizlerle her fırsatta paylaşmaya çalışıyoruz. Kanalımıza abone olur ve bildirim zilini açarsanız paylaşımlarımızdan anında haberdar olabilirsiniz.
Güzel videolarda buluşmak üzere hoşçakalın!
Üsdat kolay gelsin en güzeli kapalı kutu içine petekleri koyup on ctaya bir çay bardak üzüm sirkesi açık bir kap içine koyup bırakmak
Deneyiminizi bizimle paylaştığınız için teşekkür eder saygılarımızı sunarız.
Bilgiler için teşekkür ederiz ceviz yaprağını biz direk çıtaların arasına ve üstüne bolca koyuyoruz defne yaprağıda kullanıyoruz kolay gelsin kastamonudan selamlar
Aleyküm selam, Tecrübenizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Bizden de size ve sizin şahsınızda kastanonuya ve memlekete selamlar.
Teşekkür ederim. Net bir şekilde beyan etmişsiniz
Biz teşekkür ederiz.
Çok güzel bir açıklama yaptınız. Çok teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık. Jeobudak arıcılık.
Biz teşekkür ederiz.
Her şeyi ile farklısınız maşallah yıllardır neden rast gelmedim acaba bugün rastladım...
Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
Teşekkür ederim. Sağ olun
Biz teşekkür ederiz.
verdiğiniz bilgileri deneyeceğim sağolun teşekkürler
Teveccühünüz için biz teşekkür ederiz. kolay gelsin
Emeğinize sağlık ustalar
Güzel ve yararlı bir video olmuş.
Teşekkür ederiz.
Selamün aleyküm hayırlı akşamlar ustalar İzmir den selamlar çok güzel bir anlatım olmuş peki kullanacağımız zaman nasıl bir işlem yapmalıyız peteklere
Aleyküm selam, bizden de size ve İzmir'e ve tüm memlekete selam olsun. Petekleri yeniden kullanacağınızda herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
Güzel bir uygulama. Başarılar diler, teşekkür ederim.
Teşekkür ederiz.
Sonda ki görsel kovanda harika duruyo
Dikkatinizden kaçmamış, Teşekkür ederiz.
Çox faydalı bir vido.Emeyinize sağlıq.Allah razı olsun sizlerden
Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
emeklerinize saglik
Teşekkür ederiz.
Slm bılgiler İcin cok tesekurler ben Karakovan ustasıyım
Aleyküm selam, biz teşekkür ederiz, size de kolay gelsin.
Teşekkürler
Selamun aleyküm paylaşımlarınız çok güzel ve faydalı, teşekkür ederim. Ballı ve polenli çıtaları nasıl saklayabiliriz. Ben derin dondurudan geçiriyorum ama dondurucudan geçmiş polenli çıtaları arı tekrar kullanirmi diye endişem var. Selâmlar.
Aleyküm Selam. Polenli çıtaları derin dondurucuda yada soğuk hava depolarında saklayabilirsiniz, Ballı çıtaları da yine aynı fakat streç naylonla sarıp saklarsanız daha iyi olur, dondurucunun yada soğuk hava deposunun içindeki nemi çekmesini önlemiş olursunuz. Sırlanmamış balların bozulma ihtimali yüksek ona dikkat etmeniz gerekir. Teveccühünüz için teşekkür ederiz. Kolay gelsin.
Ben yeni ariciyim bu petekleri nasıl sakliyacam diye heb düşünüp duruyordum derdime deva oldunuz teşekkür ederim Allaha emanet olun .sizi takip ediyorum.slmlar
Dualarınız için teşekkürler, Bizden de size ve şahsınızda tüm arıcı arkadaşlarımıza selamlar olsun.
Teşekürler ustam ben sadece yaprak koymustum iyi bir bilgi oldu
Bizim de ilk uygulamamız ceviz yaprağı prensibi idi, zamanla farkı usüller deneyip gözlemliyerek bu usulü daha etkili gördük. Teveccühünüz için biz teşekkür ederiz.
Teşekkürler iyi bir bilgi verdiniz
Teveccühünüz için biz teşekkür ederiz.
Slmlr üstad bu sekilde yaptikdan sonra yeni sezonda petekleri ariya verirken herhangi bir yikama kükürtten temizleme veya baska bisey yapiliyormu.
herhangi bir uygulama yapmıyoruz. bu şekilde yetiyor. size de selamlar , kolay gelsin
Çok doğru yontem
Teşekkürler.
Sağolun
Siz de sağolun.
iyi çalışmalar öncelikle, benim sorum ceviz yaprağı suyunu güve yumurtlaması başlamış boş peteklere sıksak sizce o güve yumurtaları bu su ile yok edilebilirmi.
Güvelerin larva ve kelebeklerine etkisi oluyor ama yumurtasına olan etkisini pek takip etmedik. Eğer siz dener ve deneyimlerinizi bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. ilginize teşekkürler.
Abi ben üztünde biraz kemer balı olan kovanı derin dondurucuda bekletiyorum. Bahara kadar bekleyecek. Acaba bala bir şey olur mu
Derin dondurucuda kendinizin yemek için kullanmıyacağınız tekrar arıya vereceğiniz ballı çerçeveleri saklamanızda bir beis yok sırlanmış olmasına dikkat ediniz, arıya vereceğiniz de üzerlerini hafifce çiziniz, Dondurucuya koyarken de streç naylonla sarınız ki dondurucudan içine nem almasın.
Kolay gelsin , üzüm asmalarina da uygulanabilir mi? Uyuz icin kukurt kullaniliyor galiba
Güzel bir yaklaşım lakin buradaki kükürt oranı asmalar için az gelebilir. Katkınız için teşekkür ederiz.
Selamünaleyküm sprey ile nemlendirdikden sonra çıtaları açık havada kurumasını bekleyip öyle kovana koysak olmazmı küf oluşmaması için teşekkürler.
Aleyküm Selam Adnan Bey, Alt ve üstten hava sirkülasyonu olursa küf oluşmaz, rahatlıkla kurur. Çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.
Ballı peteklerinde ceviz yaprağı suyundan püskürtsek faydalımı
Bala ve muma zararı olur, balın ekşimesine, üzerindeki sırların nemlenmesine olumsuz etkisi olur. Kolay gelsin.
Teşekkürler 🙏
biz teşekkür ederiz.
Bilgilendirme için teşekkürler.
Bu uygulamayı kaç zamandır yapıyorsunuz. Sonuç alabiliyor musunuz.
Nekadar etkili.
Çalışmalarınızda başarılar.
Olumlu sonuçlar aldığımız için biz bu usulü uygulamaya devam ediyoruz. Uygulama yapığımız peteklerde güve problemi yaşamadık. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Teşekkürler.
Ben De size başarılar dilerim.
Slm bilgi için teşekkür ederim bal için nasıl bir yöntem kullanabiliriz
Aleyküm selam, Bal için derin dondurucuda saklamak -20 derece
Çok güzel uygulama
Teşekkür ederiz.
Almanya'da yapraklari çıta aralarına koyuyorlar.. yeterli olmuyor mu ..deneyiminiz nedir..
Yaprakları kat aralarına koyarak ta denedik ama bunu daha etkili bulduk. Kat aralarına yaprak konulduğunda yeteri kadar hava sirkülasyonu olmuyor, yine de güvelenme ihtimali olabiliyor. Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
Merhaba, Kovanlarinizin rengi neden mavi siyah ? Teşekkür ederim.
Kovanlarımızda genellikle kullandığımız renk koyu yeşil. Ama bazen kovan alımlarında farklı renkler de denk geliyor. Dikkatinize teşekkürler.
Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak, bu rengi neden tercih ettiğiniz yönündeki soruna henüz cevap alamadım.
Yeşil kovan hollandanın genel uyguladığı bir renk, yeşil bitki örtüsü içinde güzel duruyor. Kovanlar için tercih edilmesi gereken bir renk olacaksa en uygunu beyaz ve sarı, en uygun olmayanı kırmızı ve siyahtır. Bizim kovanlarımızda hollandanın geleneğine uygun olsun istedik. umarız cevap olmuştur.
Acaba yazın kullanmadan once yikama yapmamaiz gerekiyormu
Gerekmiyor. Kolay gelsin
Abi emeğinize sağlık,sonbaharda fazla çerçeveleri aldık Eylül gibi ve bu uygulamayı yaptık,1 defa yapmak yeterli olurmu? Kasım yada Mart ayında tekrarlamak gerekir mi? teşekkür ederim
Bal sağımından sonra çerçeveleri tekrar arılara verip temizlettirip kurutturuyoruz ve bu uygulamayı yapıyoruz. Bir kere yapmamız yeterli oluyor. İstif ederken alt ve üstten hava sirkülasyonunun olmasına dikkat ediniz. Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
@@aricibayraktarkardesler_NL Tamam abi teşekkür ederim
Öncelikle bilgiler icin Tesekkürler bi sorum olcak ceviz suyunun kalanini ben sakmadm daha sonra kullana bilirmiyiz ilk baharda mesala
ceviz suyunu bir ay kadar saklayabilirsiniz. uzun süre saklanması zor. bahara yeniden yapmak için kurutulmuş ceviz yapraklarını kullanabilirsiniz. Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
ustam emeğinize sağlık ben türkiyeden yazıyorum bu kaynatmış olduğumuz ceviz yaprağı suyunu 3 gün sonra uygulasak olurmu yoksa aynı gün içindemi uygulamalıyız teşekkür ederim.
bir haftaya kadar uygulayabilirsiniz. Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
kolay gelsin abi. bu uygulama varrovada kullanılabilir mi?
Varroa ile mücadele için sonuçlarını denemediğimiz için etkisi hakkında bir şey diyemiyeceğiz fakat varroa için mücadelede aynı yöntem kullanılırsa arının yumurta, larva ve kendisine direkt uygulama olumsuz netice vereceği kanısındayız. Size de kolay gelsin, Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
Hocam Hollanda ile Türkiye hava sıcaklık bakımından farkı vatmı
Türkiyenin neresinden bahsettiğimize bağlı çok farklılıklar var. Şunu diyebiliriz ki adeta Hollanda da yaz ve kış sezonu yok denilecek kadar kısa, geri kalan zaman Türkiyenin ilkbahar ve sonbaharı gibi. Genellikle karadeniz iklimini andırır.
@@aricibayraktarkardesler_NL teşekkür ederim
Bu ceviz suyu varovayı da döker mi
Varroa ya karşı uygulama yapabilmeniz için kuluçka ve arıların üstüne püskürtmeniz gerekir, bu da arılara ve kuluçkalara zarar verir. ilginiz için teşekkür ederiz.
Abi sin katlariniz Türkiyedeki katlardan farkli sizinkiler ensiz sebi nedir
Arıların topak oluşturmasını, kuluçkaları ısıtmasını kolaylaştırıyor aynı zamanda bal depolanmasını ve hemen sırlanmasını hızlandırıyor. Küçük katlar kontrollerde kolaylık sağlıyor. Çalışmalarınızda başarılar dileriz. İlginiz için teşekkür ederiz.
Dostlar bildirimleriniz için çok teşekkür ederiz
Biz teşekkür ederiz.
yaprak yerine bir litre suya bir gram kükürt atsak onu uygulasak teşekkürler
Biz denemedik ama söyleminiz uygulanabilir gibi . Teveccühünüz için biz teşekkür ederiz.
@@aricibayraktarkardesler_NL arıcılık yapmak istiyorum onun için araştırma yapıyorum lakin kalıntı bırakma sorunu da olabilir arı bakmak çok zor detaylı bir iş ana arı bile çifleşince farklı arı spermleri sperm kesesinde ayrı ayrı depoluyor o yüzden bir diğer koloni de farklılıklar olabilir
Doğrudur Yunus Bey, söylediklerinize katılıyoruz, onun için mümkün olduğunca saf analarla çalışmaya çalışıyoruz bunun için de izole bölge olarak oluşturulan Hollandadaki adaları tercih ediyoruz. Saf damızlık anaların 1. nesli olan f1 ler üretim için seçtiğimiz tercihler oluyor, f1 leri de kendi arılığımızda yetiştirmeye çalışıyoruz, böylelikle ekseri gen kendi damızlıklarımıza ait oluyor. 100 % saflık istiyorsanız sunni döllemeyi kullanmanız gerek bunun da seleksiyonu çok uzun sürer. Biz arıcılar elimizden geldiğince dikkat etmeye gayret göstermeliyiz, gerisi için yapacak bir şeyimiz yok. Kolay gelsin, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Yaptigimiz suyu nekadar. Zamanda tuketmek lazim
10 gün içinde kullanılmalı.
Merhaba benim bal sagiminda aldigim balli citalarda guvelenme oldu 15 cita ziyan oldu bu olayla bir daha karsilasmamak icin ne yapmaliyim
Merhaba, çıtalarınızda polen varmıştır zannedersem, polen zamanla güve oluşmasına sebep oluyor, polenli bal çıtalarını kovanda bırakırsanız kovanda oluşmaz yada polenli bal çıtalarını hemen sağım makinasından geçirmek gerek. eğer bahar balı değilde yaz , kekik, çam balıysa 2 gün derin dondurucuda -20 derece sakladıktan sonra tekrar çıkarabilirsiniz . kolay gelsin.
@@aricibayraktarkardesler_NL tesekurler abim selamlar saygilar dilerim
acıklamalarınız ıcın tesekkur ederız gercekden foydalı oluyor .cevız yapradı ve suyunu cok duymusdum ama aklımda bır soru ısaretı kalıyordu sormak ıstedıgım sey ıstanbuldan memleketım olan sınop a tasındım fakat burda cok fazla guve var ana kutularım ve zayıf arılarımı guveden kaybettım cogunuda yagmadan kaybettım zaten bu sezon bal akımı zayıfdı cok sorun yasadım ne onerırsınız canlı arıda guve ve yagmadan dan korunmak ıcın
Öncelikle teveccühünüz için biz teşekkür ederiz. Yağmaya karşı olarak, kovanlarınızın etrafında ölmüş canlı artıklarını bulundurmayın (tavuk, balık, böcek, et, arı vs), tatlı - şeker - şerbet gibi besleme yaparken akşam üzeri yapın ve artıkları etrafa dökmeyin, uçuş deliğinin dar tutun, zayıf arı bölmeyin. Güveler için de; aslında koloni yeteri kadar güçlü olursa güve ile baş edebilir zannımca kolonilerinizi güçsüz bölüyorsunuz. Akşam kullanılan kırmızı ışıklı çıkaran güve tuzakları var onlardan kullanabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Ustalar size bi sorum olucak ben Almanya dan sitrafor kovanlarim var bu sitrafor kovanlarin alt tarafi acik tel elek var acaba onlari biraz kücültsem nasil olur ari üsümemesi icin veya kisin ordan cok soguk girmemesi icin beni aydinlatirsaniz seninirim
Aynı tip kovanlardan bizde de mevcut kullanıyoruz, iki katlı kışlatmada bir sıkıntı olmuyor. ancak çok kış alan yerde iseniz altına uygun bir kapak kullanmanız iyi olur. Teveccühünüze teşekkür ederiz.
Merhabalar, bu uygulama sadece kabarmış çerçeveler için mi geçerli. Polenli ve az kemer ballı çerçeveler içinde bunu yapabilir miyiz?
Kemer ballı çerçeveler eğer sırlanmış ise kullanılabilir, ballar sırlanmamış ise ekşime yapacaktır. Bal ve balmumu bulunduğu ortamdan içine nem çekme özelliğine sahip olduğundan balları kapalı kutularda yada streç naylon ile sarılmış şekilde muhafaza ederseniz daha iyi olacaktır.
Polenli çerçeveleri derin dondurucuda muhafaza ederbilirsiniz, tabi ki miktarına ve dondurucunun kapasitesine bağlı imkanlar. Bazı yörelerde soğuk hava depolarında saklanıyor olabilir ama ambar güvesine karşı yada başka sebeplerle ambar hapı yada gazlar kullanılıyorsa, petekler ve polenler de kimyasallardan etkilenecektir.
Bizim amacımız kimyasallardan kaçınarak insanımıza saf ürünler , (kovan havası, arı zehiri, propolis, perga, apilarnil, arı sütü, bal mumu, bal gibi) sunabilmek ve arıyı da bu arada olumsuz etkilememek.
Açıklamamaya vesile olduğunuz için teşekkür eder, kolaylıklar dileriz.
@@aricibayraktarkardesler_NL açıklayıcı bilgileriniz için teşekkürler.
Suzmeden sonra bazi peteklerin icinde polen var ayni sekilde ceviz suyu ile muhafaza edebilirmiyiz kurtlanma olurmu yanitlarsanaiz sevinirim
yorumunuzu yeni gördük, gecikme için kusura bakmayın, bir dahaki yorumlarınızda yapılan yorumların altına ek olarak değil de yeni yorum yaparsanız daha erken cevap verebiliriz. yeni yorumlar için anında bildirim alıyoruz fakat bir yorumun altına yapılırsa gözümüzden kaçabiliyor. polenli peteklerde bazen kurtlanma oluşabiliyor, bunu da iki türlü önleyebilirsiniz. 1- kovana vererek kullanırsınız. 2- hava sirkülasyonunun olacağı şekilde aralıklı asarak. teveccühünüz için teşekkürler.
bu önemli bilgi için çok teşekkürler
Biz teşekkür ederiz.
👏👏👏
Teşekkür ederiz.
Sevgili dostlar Antalya'dan selammlar Türkiye'ye ana gönderme şansínız varmıdır fiyatlar nedir saygılar
Maalesef türkiyeye gönderemiyoruz.
Profosyonel arıcıyım. İş arıyorum türkiyede yaşıyorum.beni çalışma oturumuyla davet edebilir misiniz ?
Arıcılık bizim için gelir temin ettiğimiz biz iş kaynağı olmadığı için işçi istihdamımız da mümkün değildir. ilginize teşekkür eder saygılarımızı sunarız.
Bu petekleri ariya tekrar nasil vericez.
Petekleri arıya vermeden herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. zaten aralarında hava sirkülasyonu varsa yeni sezona kadar kükürtün etkisi de geçecektir. Kolay gelsin, bereketli sezonlar.
Güveden korumanın yolu + 4 c buzdolabında tutulursa güve yumurtası etkusiz oluyor
Saygilar.
Arkadaş neden soruları cevaplamıyorsunuz
Rauf bey, paylaşıma başladığımız ilk videomuzdan bu yana dikkat ettiyseniz görmüşsünüzdür, yapılan hiçbir yorumu karşılıksız bırakmamışızdır. Hollanda ve Türkiye arasındaki zaman farkından ve kendi işlerimizin durumundan dolayı belki yorumlar ile karşılığı arasında zaman farkı olabiliyor. Zannederim anlayışla karşılarsınız. Saygılarımızı sunarız.
Bende özür diler. İlgilerinize teşekkür ederim. Kolay gelsin.
Teşekkür ederiz.
O ceviz yapraklarını ıslattığınız suyu döküp yeni su ilave ederek mi kaynatıyorsunuz.?
yıkayıp tozunu yada varsa pisliğini alıp ıslatılan suyla kaynatabilirsiniz. kolay gelsin