Dershaneye Gitmeden Derece Yapmak | İTÜ ve Sabancı arasındaki farklar

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 5 ต.ค. 2024

ความคิดเห็น • 5

  • @emrehilmisongur
    @emrehilmisongur ปีที่แล้ว +3

    Yanlış anlaşılabilecek birkaç yorumum olmuş, en azından yazılı olarak daha doğru ifade etmeye çalışayım:
    - İTÜ'de alanında Türkiye'nin en kapsamlı laboratuvarları mevcut ve buralarda proje yaptığınız uygulama dersleri ders planında var. Fakat bu dersler 3. yılda başladığından, benim durumumda olduğu gibi o zamana dek şevkinizin kırılması çok olası. Bu bağlamda, lab dersinin alınacağı zaman beklenmeden; bir hoca veya asistan eşliğinde buradaki imkanlardan faydalanmak ve küçük çaplı da olsa üretimin içinde yer almak, kişinin alabileceği en isabetli inisiyatif olabilir.
    - Üniversitenin kuruluş ve varoluş amacı, temelde meslek edindirmek değildir. Fakat hayat gailesi içerisinde çoğumuzun odak noktası; okuduğumuz bölümün bizi o mesleğe götürüyor olması, bu da yadsınamaz bir durum. Bugünün open courseware (açık kaynaklı eğtim içerikleri) ve MOOC (massive online open courses) yani Coursera, Udemy, Udacity gibi platformlarda sizinle birlikte dünyanın çeşitli yerlerinden aynı derse kayıt olmuş kişilerle etkileşimli ve işbirlikli ücretsiz eğitim olanaklarıyla dolu dünyasında; mesleki pratiklerinize hizmet edecek edinimleri kişisel çabayla sağlamak büyük ölçüde kolaylaştığından, bu ihtiyacı da üniversitenin karşılamasını beklemeden çözmek mümkün.

  • @aliburakyanar3325
    @aliburakyanar3325 ปีที่แล้ว +1

    Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederim.

  • @mronatkaya
    @mronatkaya ปีที่แล้ว +1

    Ellerinize sağlık, gayet açıklayıcı bir video olmuş. Keşke videonun içinde ya da ayrı bir video halinde anılardan vs. de bahsetseydiniz (sanırım bunu kendim için istiyorum, insan benden de bahseder biraz :D)
    Belki de eleştirebileceğim tek nokta, "serbest proje" kısmıydı. Bunun ben Sabancı'da notlardan feragat edilemeden yapılamayacağını tecrübe ettim, dördüncü haftadan beri gelen vize-vize-proje-final sürecinde gpa'ini düşürmeden bproje yapmak zor bir iş. Bir de herkes harıl harıl CS300 ödevi yaparken senin "kendi projeni" yapabilmen bazen mahalle baskısı yüzünden mümkün olmuyordu. Fakat ben de kesinlikle kişisel gelişim açısından kendi başına dil öğrenilmesi/proje geliştirilmesini savunuyorum. Sonuçta ne öğrenirsen kendin öğreniyorsun, okul sadece bir "rehber" oluyor.

  • @atagolparvar1788
    @atagolparvar1788 ปีที่แล้ว

    Gozal is olur bu interview tipi video'lar, yasa!