چرا شاه رفت؟ چگونه انقلاب شد؟ بخش سوم

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 17 ต.ค. 2024

ความคิดเห็น • 37

  • @Kaveiran
    @Kaveiran 7 หลายเดือนก่อน +1

    دکتر عباس میلانی، برای شفاف سازی و بیداری ایرانیان متشکر و ممنونیم، درود بر شما

  • @M.Esfahani
    @M.Esfahani 9 หลายเดือนก่อน

    با سپاس فراوان از اطلاعات بسیار جالب و آموزنده که ارائه دادید! 🙏🌹

  • @bensepdk
    @bensepdk 4 ปีที่แล้ว +4

    آقا بهتر بود که اگه این ویدئو را قسمت بندی کردی, در زیر هر کلیپی قسمت بعدی را لینک بزنی, و اصلا بنویسی این ویدئو را چند قسمت کردی؟ مثلا قسمت ۳ از ۵! اینطوری رو اعصاب مردم راه نمیرفتی.

  • @hosseindr.askari6161
    @hosseindr.askari6161 ปีที่แล้ว

    Thanks 💙💙💙💙💙💙💙

  • @marknasri1201
    @marknasri1201 ปีที่แล้ว

    thx

  • @rondale9973
    @rondale9973 ปีที่แล้ว +1

    Excellent.

  • @s.b.2648
    @s.b.2648 ปีที่แล้ว +1

    0:15 National Security and (چیز 🤣😆)
    دکتر میلانی گویا فراموش کرد عنوان این گروه و سازمان را :
    The National Security Archive - The George Washington University

  • @s.b.2648
    @s.b.2648 ปีที่แล้ว +1

    Shadow of Power: The Council on Foreign Relations And The American Decline. by: James Perloff (Feb 26, 2012)
    Chapter 10 (Carter And Trilateralism)
    Page 161
    The Middle East. Iran was an important U.S. ally, not only as an oil source, but as the leading obstacle to Soviet ambitions in the Middle East. The Shah of Iran, who had governed his country since 1941, suddenly, like Somoza, became a mass media arch villain, even though he was probably the most progressive leader in his nation's history. He was attempting to quell uprisings by Islamic fundamentalists and Marxists, but was forced to ease up and make concessions to them when Carter threatened to withhold U.S. support. General Robert Huyser, a Carter emissary, persuaded the Iranian generals not to intervene to save the Shah's government. Khomeini later slaughtered many of those generals. In 1979, Iran collapsed; today it is a world center of terrorism.

  • @sarkaragha
    @sarkaragha ปีที่แล้ว

    شاه برق از .....پرید!!!آقای میلانی عزیز از شما چنین زمینه ذهنی انتظار نداشتیم.

    • @lmomid6870
      @lmomid6870 2 หลายเดือนก่อน

      چرا نمیتونی باور کنی شاه يک دیکتار بود آز ملي گراها و کمونیست‌ها وحشت داشت فکر میکرد اخوندها پادزهره کمونیست ها هستند باین جهت‌ باخوندها پول‌ میداد توسط ساواک آنها را بزرگ کرد باینجهت خميني با کمک‌ انگليس بحکومت رسيد

  • @davood9898
    @davood9898 2 ปีที่แล้ว

    فقط Like داری🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

  • @chapkosh
    @chapkosh 5 ปีที่แล้ว +4

    اسناد رو شرح بده این کلی گویی ها به چه درد مردم میخوره

    • @shahin.gamessky606
      @shahin.gamessky606 ปีที่แล้ว

      تا به دام پسره شاه ک هزار بار بدتر و ترسو تر از پدرشه نیوفتیم

  • @shadsabohi3838
    @shadsabohi3838 ปีที่แล้ว

    درود استاد بخش ۱ و ۲ سخنرانی شما ارائه شد ولی ما اسنادی نديديم

  • @mohammadfayaz6491
    @mohammadfayaz6491 9 หลายเดือนก่อน

    درود براقای میلانی امیدوارم جواب من را بدهی شاه مصدق هرچه بودند مردند وبتاریخ پیوستند واعمال خوب وبد انها نشان شخصیت انها است چرا شما انرژی خود صرف مردگان میکنی وایجاد تفرقه میکنی ماا ز تفرقه سودی نمیبریم جمهوری اسلامی سود میبرد خداوند اقای میلانی. میبدی. همایون. نوریزاذه. شجره عاملین تفرقه را براه راست هدایت کند

  • @irajdoosti1028
    @irajdoosti1028 ปีที่แล้ว +1

    مخالف شاه بودی ‌‌‌..حالا موافق شدی

  • @fayezvahidi4628
    @fayezvahidi4628 ปีที่แล้ว

    درود استاد اگه اسنادرا جمع آوری به فارسی ترجمه وچاپ بفرمایی خدمت شایسته به کشورت انجام داده ای وتا ابد دعا وثنای اهل مطالعه تاریخ رابه جان خواهی خرید ،

  • @irajdoosti1028
    @irajdoosti1028 ปีที่แล้ว

    سکوت کنی بهتره .تابعدا بگی ما دروغ گفتیم

  • @Gamalabdolkhani-ih6gg
    @Gamalabdolkhani-ih6gg ปีที่แล้ว

    فیوج

  • @javadraiesdana4291
    @javadraiesdana4291 หลายเดือนก่อน

    فواز جرجیس، یکی از برجسته‌ترین اساتید مدرسه اقتصاد لندن (ال‌اس‌ای) در تازه‌ترین کتابش به موضوع «در خاورمیانه چه چیزی اشتباه شد؟" پرداخته است؛ کتابی که با نام غرب و ناکامی دموکراسی در خاورمیانه» در تابستان امسال منتشر شده است.
    فواز جرجیس، یکی از برجسته‌ترین اساتید مدرسه اقتصاد لندن (ال‌اس‌ای) در تازه‌ترین کتابش ( «در خاورمیانه چه چیزی اشتباه شد؟") شرح می‌دهد که چرا از نظر او، کودتای ۲۸ مرداد یکی از مهم‌ترین لحظات تاریخ مدرن منطقه محسوب می‌شود و برای پاسخ دادن به پرسش «در خاورمیانه چه چیزی اشتباه شد؟»، باید به سراغ دهه‌های ۵۰ و ۶۰ میلادی رفت و از «اشتباهات» آن دوران درس گرفت.
    ایران، به‌ویژه تحت رهبری محمد مصدق، نخست‌وزیری که در اوایل دهه ۱۹۵۰ انتخاب شده بود، کشوری بود که ما آن را «دموکراسی در حال ظهور» می‌نامیم. محمد مصدق لیبرال دموکرات بود. او به جدایی قوا، آزادی مطبوعات و آزادی بیان اعتقاد داشت. او به جنبش‌ زنان در ایران قدرت بخشید و به‌طور کلی، ایران در حال تبدیل شدن به یک جامعه دموکراتیک بود. به بیان دیگر ایران در اوایل دهه ۱۹۵۰ یکی از امیدوارکننده‌ترین کشورها در جهان تازه مستقل شده و همچنین کشورهای در حال توسعه بود.
    چرا این دموکراسی در حال ظهور و امیدوارکننده در قلب خاورمیانه، در اوت ۱۹۵۳ به شدت سرکوب شد؟ در این کودتا که به‌طور مشترک توسط سازمان سی‌آی‌ای (سیا) و همتای بریتانیایی‌اش، ام‌آی۶، انجام شد، نخست‌وزیر منتخب دموکراتیک ایران، برکنار شد. کودتای آمریکایی/بریتانیایی نه تنها یک لیبرال دموکرات منتخب را برکنار کرد، بلکه یک جامعه تکثرگرای در حال ظهور را نیز سرکوب کرد. این کار، مسیر سیاست و توسعه ایران را تغییر داد و این کشور را از راه رسیدن به دموکراسی خارج کرد. از این‌جا ایران در مسیر تمامیت‌خواهی سیاسی و استبداد دینی قرار گرفت.
    آنچه پس از سرنگونی مصدق اتفاق افتاد، به اندازه خود سرنگونی مصدق از قدرت، اهمیت داشت. آمریکایی‌ها شاه را متقاعد کردند تا یک دولت ضد دموکراتیک مستقل بسازد. در واقع، هندرسون سفیر آمریکا در تهران، به شاه گفت که باید یک دولت غیر دموکراتیک مستقل بسازد، زیرا آمریکایی‌ها معتقد بودند که مردم ایران قادر به برپایی یک دولت دموکراتیک نیستند.
    بنابراین، نه تنها آمریکایی‌ها مصدق را کنار زدند، بلکه شاه را نصب کردند و او را متقاعد کردند تا یک دولت استبدادی برقرار کند.
    آنچه باید درک کنیم، این است که وقایع ۱۹۵۳ و حمایت آمریکا از حکومت استبدادی در ایران در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰، راه را برای استبداد دینی در تهران هموار کرد
    ایالات متحده باید مسئولیت اقداماتی که در ایران در دهه ۱۹۵۰ انجام داده است را بر عهده بگیرد، از مردم ایران بابت آن عذرخواهی کند و درک کند که رژیم ایران و روحانیون حاکم، نتیجه مداخلات سیاسی در تاریخ ایران هستند.