Microbiomul și kilogramele în plus. Tot ce trebuie să știi!

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 10 มี.ค. 2020
  • Cu toții cunoaștem cazuri, sau am trecut prin perioade în care orice am face legat de dieta noastră, fie nu reușim să slăbim, fie dezvoltăm tot felul de tulburări digestive respectând un anumit regim alimentar, fie ne simțim devitalizați și nu reușim deloc să ne eliberăm de poftele care au dus la acumularea de kilograme.
    Ei bine, este momentul să vă reamintim că legătura dintre ceea ce mâncăm și greutatea pe care o avem este mult mai profundă și mai fină decât suntem obișnuiți să credem. Dr. Sanda Crețoiu, Conferențiar Universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București, vine alături de Simona Dragomir pentru a ne dezvălui subtilitățile legăturii dintre kilogramele în plus, dietă și microbiom.
    Vom discuta despre:
    👉Cum impactează starea microbiomului poftele alimentare și implicit kilogramele în plus?
    👉Care este modul în care bacteriile din intestin influențează calitatea digestiei noastre?
    👉Cum putem influența microbiomul pentru a ne echilibra digestia și a pierde din kilograme? Ce este important să includem în dietă?
    👉Care sunt greșelile pe care le facem atunci când ne configurăm o cură de slăbire, de la orele de masă, la tratamentele medicamentoase?
    👉Care sunt semnele vizibile ale unui microbiom dezechilibrat?
    👉Cum ne alegem probioticele și suplimentele pentru un mai bun control al microbiomului, la adulți și la copii?
    👉Care sunt factorii care pun în pericol echilibrul microflorei umane? Ce rol joacă genetica? Dar mediul?
    👉Cum ne influențează stresul pe axa microbiom - kilograme în plus?
    Vizionare plăcută!

ความคิดเห็น • 7

  • @Aster105
    @Aster105 4 ปีที่แล้ว +10

    Nu am înțeles ! Lipseste o prezentare coerenta! D-na Simona ! Nu numai in cazul acestei înregistrări dar și in cazul altor invitați lipseste coerenta expunerii; lăsați pe interlocutor sa-și susțină dizertația pe subiect și apoi moderați întrebările care se pun !...
    Intre bacteriile bune și cele rele trebuie sa fie un echilibru; cu alte cuvinte bacteriile bune(prietenoase), dacă sunt in exces, contribuie la îngrășare pentruca asigura o mai buna absorbție a nutrientilor ? Este pentru prima data când aflu ca și bacteriile bune pot fi dăunătoare ! Atunci nu mai are sens sa vorbim de bacterii bune și bacterii rele( poate numai despre bacterii patologice) intreaga flora intestinală își are rolul in menținerea echilibru digestiei. Toate informațiile primite prin media din partea specialiștilor se referă doar la bacteriile bune care trebuie întreținute cu prebiotice....Eu din experiența spun ca daca fiecare dintre noi suntem atenți la ce reacție avem din partea digestiei unor alimente putem menține confortul digestiei. Eu fac acest lucru, știu ce alimente imi provoacă disconfort; le evit un timp sau reduc consumul lor și astfel reușesc sa scap de disconfort și sa am și o hrana foarte diversificata; fiecare aliment are rolul lui pentru obținerea de nutrienți, nu trebuie exclus...
    Obezitatea are cauze complexe și acestea nu pot fi reduse numai la manifestarea florei intestinale. Sunt persoane care au o dieta sănătoasă și totuși nu slăbesc din cauze hormonale, mai ales la femei. Chisturile ovariene și deficitul de estrogeni sunt cauze ale obezității; de asemenea și funcția glandei tiroide are un rol foarte important in menținerea greutatii corporale in limite normale.
    Nu sunt de acord cu sfaturile date in aceasta emisiune pentru dieta ! Un principiu care trebuie respectat: fiecare dieta, nu numai in ceea ce privește alimentele consumate dar și a protocolul urmărit in alimentație, trebuie sa fie personalizata ! Eu am prima masa la ora 11 și ultima masa la orele 19; am o pauza de post zilnic de 16 ore ; mănânc dietetic și mănânc numai când imi este foame. Organismul meu și -a impus programul, nu este cazul sa respect ceea ce se spune in aceasta emisiune! Țin sa spun ca după fiecare masa, la mai puțin de 20 min.. este nevoie sa merg la WC; am un tranzit intestinal pe care pot sa-l anticipez; foarte important atunci când trebuie sa plec de-acasă. ...nu sunt obeza; am 62/63 Kg și o înălțime de 160cm și am trecut bine de 60 de ani.

  • @ileanakdh5966
    @ileanakdh5966 3 หลายเดือนก่อน +2

    Doamna Simona intrerupe cam mult.Informatiile sant de ajutor,multumiri doamnei doctor.

  • @editsandor213
    @editsandor213 3 ปีที่แล้ว +5

    Nu-mi vine sa cred ca dupa atatia ani mai vorbiti cu milioane de lei in loc de sute si mii . Mergem din strainatate in Romania si habar nu avem de cati lei este vorba cand vorbiti cu milioane

  • @luciapascu9097
    @luciapascu9097 2 ปีที่แล้ว

    felicitări pentru tema aleasa

  • @lillyscrafts5799
    @lillyscrafts5799 3 ปีที่แล้ว +6

    Nu dati detalii;spuneti aceleaşi lucruri şi la celalate emisiuni,vorbiti despre lucruri pe care le ştim cu tottii;ati venit in emisiune pt a va face reclama la acele produse de pe masa

  • @cristescuclaudia3495
    @cristescuclaudia3495 3 ปีที่แล้ว

    Pentru un adolescent, cu ASLO peste limita cu dureri de stomac, dureri de cap ,recomandati o cura de detoxifiere?

  • @elenalemnariu2409
    @elenalemnariu2409 หลายเดือนก่อน

    Am 170 i-ar kilogram Am130