Yatay bakışta verilen sözler listesine yeni bir tanesi eklendi • Bütün Süper kahraman filmlerini sıralama • Seyircilerle döner yeme etkinliği • Dune Film ve Kitapları bölümü
kannalımda oyunlardan ve animelerden güzel müzikleri paylaşıyorum, ilgilenenler bir göz atabilir. En iyi oyunların, en iyi animelerin değil, kötü/vasat oyunlar/animeler olsalar bile onların arasında bulduğum iyi müzikleri paylaşıyorum. "Sendeki müzikler ne ki, şu şarkı daha iyidir" dediğiniz şarkıları kanalımda önerebilirsiniz, böyle büyük kanallarda filtre oluyor ve her yorum yayınlanmayabiliyor, yazdığınız burda boşa gidebilir.
0:00 Giriş 02:55 Dune: Part Two 1:02:29 Dune özel bölümü gelebilir 1:03:11 Maestro 1:08:09 Avatar: The Last Airbender (live action dizisi) 1:33:56 Haftaya “American Fiction” ve “Poor Things”
Dune'daki konsey sahnesi beni çok etkiledi. Film boyu kaderinden kaçan Paul'ün sonunda kaderine boyun eğmesi, peygamber ve mesih rolünü üzerine alması, belki de yüzlerce yıldır mehdiyi bekleyen Fremenlerin yaşadığı coşku... Sinema salonunda hayatımda ilk defa ağladım. 2022'de ilk Dune filmini aylar sonra izlemiş, sonrasında da 6 kitabı birden almış ve art arda okumuş birisiyim. Özellikle Tanrı İmparator beni çok etkilemişti, o kitabı bitirdikten sonra bir süre kitap okumayı bıraktım, sindirmem gerekiyordu... İnsanlığın geleceği için yürünmesi gereken Altın Yol pek çok fedakarlık gerektiriyor... Paul bu konsey sahnesinde Altın Yol'a ilk adımını attı, Kwisatz Haderach olarak bu yolun onu nereye götüreceğini çok iyi biliyor olmasına rağmen. Elime fırsat geçerse bu filmi tekrar sinemada izleyeceğim.
Spoiler istesem😅 Paul görülerindeki gibi kıyıma mı yol açıyor yoksa o gelecek dışında yollar seçebiliyor mu? Birde sonunda hanedanlar kabul etmedi ya ,yani o beklediği kaos bu noktada mı? Eski filmi izlemiştim orada çok uç noktalara gidiyordu senaryo,kız kardeşi falan....
@@daisydaisy6886 Görüler doğru çıkıyor. Altın Yol için Paul'ün mutlak monarşi haline gelmesi lazım, dolayısıyla seneler sürecek bir cihat başlıyor onun hükümranlığını kabul etmeyenlere karşı. Bu cihatta toplam 61 milyar insan hayatını kaybediyor. Günün sonunda Paul tek başına iktidar oluyor ancak Altın Yol'u yürüme konusunda problemler yaşıyor ve pes ediyor. Onun başarılı olamadığı noktada oğlu harekete geçiyor. İkinci Leto olarak bildiğimiz bu prens, babasının ardından tahta oturacak ve Altın Yol'u tamamlayacak. Tabii bunu filmlerde izlemeyeceğiz ne yazık ki, filmler Paul'ün hikayesinin sonuna kadar ilerler ve orada kalır, Leto'nun hikayesini ele almaz.
00:07 Intro 01:14 Mutlu bir başlangıç 02:27 Spoiler uyarısı 02:54 Dune: Part 2 01:03:11 Maestro 01:08:07 Netflix Avatar The Last Airbender 01:33:54 Haftaya American Fiction ve Poor Things
Abi kalkan muhabbeti için şöyle birsey var hatırlarsan ilk filmde ufak bir replikle geçiştirilen (Liet Kynes helikopter sahnesi), kitapta bir paragraf bahsedilen kalkanların solucanları "killing frenzy" moduna sokması çıldırtması sebebiyle kullanmıyorlar, yoksa arenada falan kullanıyorlar
Bu coğrafyada yaşayan insanlar için, günümüzde hem ülkemizde hem de etrafımızda yaşananları ve bunların 2000 yıllık sebeplerini düşündürten inanılmaz bir film olmuş Dune. Kitabı bu filmi izlemeden önce okumak istemedim, çünkü Can’ın yaşadığını yaşamadan, herhangi bir sinema filminin taşıması imkansız “uyarlama” yükünü yüklemeden filmi kendi içinde değerlendirebilmek istedim. İyi ki de öyle yapmışım. Bence inanılmaz bir prophet hikayesi seyrettik. İyi bir sanat eserinin yapması gerektiği gibi Lisan Al Gaib meselesini bir cevap değil soru olarak bırakması mükemmeldi. Hem izleyici, hem de Paul için bir propaganda olarak başlayan mehdilik yakıştırması, ilk filmden bu filmin sonuna başına gelen, ve gelmeye devam edecek olan Judeo-Christian ve İslam mitosundan esintiler veren olaylar, Paul’un dirilişi ile climax yapıyor (keşke bu climax Sungur’un dediği gibi sinematik bir climax de olsaydı) ve biz gözlemciler (tıpkı Paul ile yaşayan Fremenler gibi) bu propagandaya daha ikna olmuş olarak ayrılıyoruz. Bir nevi 10.000 yılında geçen bir peygamber doğuş hikayesi izliyoruz. Propaganda ya da değil, bu mucizelere tanıklık etmenin Paul’u zihnimizde nasıl bir yere getirdiğini deneyimlemek din tarihi ve felsefesini yorumlamak açısından çok enteresandı. Üstelik bu “mucizeler”in bir çoğu Paul’un backgroundu, eğitimi vs. İle açıklanabilecekken, grandeur’e tanıklık etmek gerçekten olaya dışardan bakan seyircide bile kafa bulandırabiliyor.
00:00 - Dune 2 övgüleri (ileride 3saatlik Dune özel bölüm sözü verildi) 01:04:00 - Maestro (konuşacak pek bir şey yok plastik makyajlar iyi olmuş) 01:06:50 - Önceki haftaki past lives dramasına cevaplar ve iki kişinin filmler hakkında farklı görüşleri olabileceğinin hatırlatılması. 01:08:30 - Avatar live action dizi yorumları Haftaya: American Fiction ve Poor Things(türkiyede disneye gelmeyecek bu arada torrente düştü geçen hafta)
Avatar live action kadar kötü başlayan az eser vardır herhalde ilk iki bölüm çok çok kötüydü. 3 4 te iyi ve çok kötü sahneler harman içindeydi 5 6 bence en iyi bölümlerdi gerisi de hep bildiğimiz kuzey su kabilesi aksiyonları. Avatar en sevdiğim fantastik kurgu evrenlerden ve serinin fanı biri olarak diyebilirim ki bu serinin en iyi yanı orjinal seriyi tekrar izleme hissiyatı yaratması :D Ozai karakterinin ekran süresi artması karakterin sinsi ve akılcı yönünü orjinal seriye göre daha iyi yansıtmakla beraber karakterin korkutuculuğunu ve ürkütücülüğünü biraz ortadan yok etmiş. Zuko ve 41. Tabur hikayesi de hoş bir eklenti olmuş denebilir, onun dışında herhalde orjinaliyle kıyaslanavak bir iş değil kanımca. Şu uyarlamayı yapmaktansa biraz risk alınsa korra dan sonraki avatarı live action bir hikayede anlatsan bu evrenden yeni hikayeler görsek daha iyi olmaz mı sevgili netflik
Filmde en sevmediğim olay Paul'un cihat rüyalarının neredeyse hiç gösterilmemesiydi. Kitapta sayfalarca anlatılan bu rüyalar filmde "ben mesih olursam insanlar açlıktan ölecek" diye anlatılmış. Burada günümüz siyasetinden dolayı bir sansür uygulandığını düşünüyorum. Çünkü kelime olarak bile "Cihat" değil "Kutsal Savaş" deniliyor. Kitapta Paul fremenlerin evrendeki diğer gezegenleri işgal edip milyarlarca insanı kendi liderliği altındayken öldüreceğini görüp buna rağmen Muad'Dib olmayı kabul ediyordu. Uyarlamalar birebir olmak zorunda değil ama bu değişiklik ile kitabın işlediği temanın bozulduğunu düşünüyorum.
Filmi IMAX salonda izlemek için 200 km yol gidip geldim. Doyamadım 24 saat dolmadan bir daha izledim. Bunu anca 3. filmde tekrar yaşarım gibi geliyor. İşte DUNE böyle bir şey.
Baron harkonnen in taht sahnesinde sürünme moduna geçmesinin gerekçesi var esasında filmde. Baron normalde yürüyemeyen bir karakter zaten, vücudunun bütün ağırlığını süzülen küreler taşıyor. İmparatorla görüşürken sardaukarlar yaşam destek ünitesi gibi olan şeyi kesiyorlar. Ben direkt olarak yere yığılmasından o kürelere giden gücün kesilmesini anladım. Kitabı okuyalı o kadar çok oldu ki orada nasıldı detaylarını hatırlayamıyorum bu sahnenin.
Filmden az önce çıktım, zor da olsa imax de bilet buladiğim için şanslıyım, bu filme ne denir ne söylenir bilmiyorum ama muhteşem bir başyapıt, izleyin izlettirin efendim, Teşekküler Sungur ve Tancan adamsınız.
Yav bu nası film ya. Bunu nası yaptın be Villeneuve baba. Vallahi şehrimdeki parlaklığı kısılmış kıytırık salonda bile seslerden içim titredi. Müzikler çıktığımda kulaklarımda yankılanmaya devam etti. Seriyi tekrar okuyasım geldi. Eşi dostu kulağından tutup sinema salonlarına sürüklemek istedim. İleride bu üçlemeyi sinemada izleyen ve bu sürece şahit olan şanslı insanlardan olacağız. Gözlerimizin önünde bir efsane şekilleniyor.
Avatarla ilgili başka önemli sorun da güney kutbundan kuzey kutbuna iki günde gidiyorlarmış gibi gösterilmesi. Ne kadar uzun soluklu bir yolculuk olduğunu hissettirememişler. Çizgi filmde kuzeye gelince "oh be sonunda geldik" hissi oluyordu. Dizideyse dünyanın öbür ucuna bakkala gider gibi gidiyorlar.
Aradaki olayları hadi kaldırdı ama asıl olayı da yok etmişlerdir. Kuzey su kabilesine gidiyorlar parşömen olmasa katara sıfır. Ama çizgi dizide kuzeye gittiğinde zaten belli bir büküm gücüne sahip
Can'ın Paul mağara sahnesiyle ilgili anlattıkları tam hissettiklerim ama dile dökemediklerimdi. Yani gerçekten hüzünlü bi sahne. Önce biraz gazlı gibi oluyosun ama cidden Paul artık kaderine direnmiyor ve oturun lan yerinize dinleyin beni gibi oluyor ama hüzün var cidden. Tancan'ın ise Avatar ile söylediği şey cuk diye otrudu bana. Animasyonun fanı sayılırım yani 4 5 kez izlemişimdir. 2.bölümün sonuna doğru gerçekten tadım kaçtı bıraktım izlemeyi. Bakalım ama bir daha denerim belki.
CS, en begendigi kebapta bile bir parca daha kuyruk yagi arayan Vedat Milor'a dönmüsün abi 😆 Konustukca biraz da bundan olsaydi diye diye gitmissin 😊 Filmi dün izledim, halen etkisi altindayim. En kaliteli, en özenli tartisma programini yapmissiniz. Elinize saglik, cok keyif aldim. Kendi kendime aranizdaymisim gibi yorumlarimi yaptim :)
Ben daha önce hiçbir eseri okuyup sinema uyarlamasına gitmemiştim taa ki Dune'a kadar, ve gerçekten de kafamda canlanan şeylerin birebir ama yemin olsun ki birebir şekilde beyaz perdeye aktarılması gerçekten de eşi benzeri olmayan bir hismiş.
Dune 2 filmini yeni izledim sinemada ve muhteşem ötesiydi ilk filmini internette izlemiştim. Evren hakkında pek bilgim yok kitaplarını hiç okumadım lakin filmi dikkatli izlerseniz zaten baharatın ne işe yaradığını ilk filmde kısaca anlatıyordu bir replikle yanlış hatırlamıyorsam. En ufak ayrıntıları bile yüzeysel geçmiş herkesin anlayacağı yalın dilde anlatmış göstermiş. Yönetmen gerçekten çok iyi iş çıkarmış. Bir eser beyazperdede daha ne kadar iyi anlatılabilir ki bu herhalde işin nirvanası.
Tancan abinin dune serisini daha okumamış olması ama can abinin okumuş olması farklı iki açıdan yorumlanmasını sağlamış. Çok tatlı bir yatay bakış bölümü olmuş elinize sağlık.
Live action Avatar yorumlari kismini izledim sadece ve %100 katiliyorum ki 3. bolum basinda biraktim o evrene hakkm ve cok seven biri olarak. Sokka en sevdigim karakterlerden biri ve yok etmisler resmen. Geciniz dedim ben de. Kostumlere deginmemissiniz ama asiri yapay duruyorlar bu arada.
can abi çok iyi bir cümle kurmuşsun. Herşey kitapta canlandırdığım gibi diye. Çok ama çok doğru , kitabı okumayanların ya bunlar niye bu kadar yükseliyor diye garipsedikleri noktada burda kopuyor. Film o kadar evren benimsemiş biri tarafından kurgulanmış ki. Adam resmen kitabı okuyup kafasında canladırıp herşeyi olduğu gibi saheneye aktarmış. Ben hayatımda böyle bir yapıt görmedim. The witcher dan tutta diğer tüm uyarlamalardaki yapılan hata yapılmamış ne desem az cidden tek diyebileceğim en azından kitabın ilkini oksun okumayanlar. Zaten spoiler lik pek bişey kalmadı
Abi DÖNER'den hiç hazzetmem ama... Avatar adaptasyonun'da yapımcıların tamamen atladıkları bir konu daha var: Dövüş sanatları. Orijinal eserde Doğu Asya kültürlerinden birebir aldıkları fiziksel sanat formlarını dört elementi bükmekte kullanmışlardı; su bükmeyi Tai Chi, toprak bükmeyi Chow Gar'dan almak gibi. Bu, tüm dövüşleri/aksiyonları hem çok gerçekçi yapmıştı hem de çizgi filmlerde neredeyse hiç olmayan bir estetik katmıştı. Adaptasyonda ise bunu neredeyse tamamen es geçip ellerinden geldiğince "Holywood" yapmışlar. Bu açıkçası büyük hayal kırıklığıydı.
Bölümü henüz full izlemedim, Dune a da gitmedim ama bir iki yerden saçma sapan yorumlar dinleyince çok canım sıkılmıştı. Burası gerçekten mükemmel, yazıp yazıp siliyorum jsjsjsj iyi ki varsınız, öyle işte hdhshs
@@ahmetsaid_egilmez poor thingsin anlaşılmamışlığı beni kahrediyo ya "ooo sevişme var sapık o zaman" olmamalı yani biz sevgilimle gittik çok beğendik:(
Abi, Hans Zimmer önceki filmde olduğu kadar emek harcamamış, kendini tekrar etmiş, demişsin ama yönetmen önceki film çıktıktan bir süre sonra kendi demişti: Hans Zimmer ondan istediğimizden 3-4 katı fazla beste çıkarmış, demişti. Belki görmemişsindir de Zimmer filmde kullanılmayan 2 albüm daha çıkarmıştı. isimleri: Dune Sketchbook ve The Art And Soul Of Dune. Tabii önceki film sırasında çıkarmıştı. Yani evet, senin yeni bir şey çıkarmamış sözünü çürütmez. Ama yönetmen zaten ağzıyla istediğimizden fazla çıkarmış diyip fazlasını talep etmemiş. Ayrıca bu filmin müzikleri de bence güzeldi. Filmin içinde diğer seslerin yanında müzikler araya kaynamış olabilir ama tek başına açıp dinlediğinde gayet müzikler güzel geliyor kulağa.
dune part 2'yi isvecli esimle izledik, keske turkce bilseydi de yatay bakisin bu bolumunu izletebilseydim :D yorumlarinizin ve filmin keyfiyle kitaba basladim yeniden
59.dk'ya ek olarak, Avatar çizgi filminde Aang geçmişteki tüm avatarları yanında görüyordu, sonsuz sayıda avatar mirası yanında. Bu bile kısa ama çok güçlü bir sahneydi.
Abi Poor Things bizimkisi hariç tüm Disney+'lara geliyor. Malum, mısırgate yüzünden çıkan sinema yasası sonrası bize 5 ay sonra geliyor. Malum ortamlara zaten geldi geçenlerde.
Hayatımda bilimkurguyu çok sevemedim ama Dune filmi gerçekten çok farklı ve iyi anlatıyor. Ki ben başta olaya Star Wars'ı ilk defa izleyen biri gibi yabancı kalacağımı düşünmüştüm ki öyle olmadı. Aslında günümüzden ve tarihten bizim coğrafyamızın çevresinden olayların Dune'a uyarlandığını hissettim. Ki dediğim gibi bilimkurgu beni çok fazla etkilemez. Ancak birinci filme bayılmıştım çok iyiydi ve inşAllah ikincisine de giderim gecikmeden. Sevgiler saygılar Can ve Tancan.
Kesinlikle baharat konusunda katılıyorum Neden baharat bu kadar önemli bunu izleyiciye daha iyi aktarılabilirdi. Onun dışında Dune filmiyle alakalı sohbetiniz sırasında (kendi kendime evet bak bunları da iyi veya kötü aktarmış dediğim) kendimi içine bulduğum muhteşem bir sohbet olmuş emeğinize sağlık :)
Kitabı okuyan birisi için filmin çok can sıkıcı eksiklikleri olsa da dibim düştü be abi. Ufak bir örnek olarak Paul’ün melanj özünü içme tercihinin ağırlığı anlaşılmıyor bence. Kitapta filmin 10 katı daha ağır konular var ancak bu da tabii ki anlaşılabilir, buna da razıyız.
Çooook geç bi' yorum olcak ama ben ikinci filmin müziksiz sadece ses efektleriyle var olmasını daha çok sevdim. Elbette gaz sahnelerde müzik gerekli ama çöldeki o yalnızlık hissini daha güzel verilmiş bu sessizlik içinde. Ayrıca Hans Zimmer'ın balonluğunun ortaya çıkması beni mutlu ediyor. İlk filmde güzel parçaları var evet ama o kadar işte, en basitinden Arrival'ın müziklerini yapan Johan Johannsson gibi daha az sesi duyulmuş birinin çalışmasını daha şaşırarak dinlerdik. Çünkü John Williams gibi "büyük film yapıcaz Hans'a gidelim" devrinin bitmesi gerektiğini düşünüyorum. Bi kere ünlü oldu ve yetenekli sanatçıları gölgede bırakır bi üne ulaştı
Benim ilk oynadiğim strateji oyunu dune oldu. Baharat orada çok önemliydi. Maden yerine baharat topluyordun. Can aynen dedigin gibi baharat neden önemli hiç yok. Bizim kitle baharatin neden onemli oldugunu bilir demişler resmen :)
normalde alt tab da dinlerim ama bu yatay bakışı kitlenerek izledim yorumlarınız olsun taklitleriniz olsun analizler olsun çok beğendim umarım dune özel bölüm gelir. Ayrica Foundation dizi de vardı acaba onu incelediniz mi ?
Ses kullanımı da aslında karşısındakini analiz edip onun etkileneceği ses tonlarıyla konuşmaktan geliyordu. Bunu karizmatik liderlerin konuşarak kitleleri etkilemesi gibi düşünebilirsiniz. Can Sungur'un hatırlamadığı Hintçe ses telleri kontrolü prana binduydu. Bene Gesseritler prana bindu yöntemiyle bütün kas ve eklemlerini istedikleri gibi kullanabiliyorlar.
CS inanılmaz katılıyorum sana aklımdakileri aktardın. Yav bu Dune dediğin çok saykodelik sahnelere izin veren bir film. Hele ki tribe müzikleri eşliğinde Paul’un geçmişten geleceğe yapacağı bir yolculuk sekansı tam doksana giden bir gol olurdu. Hele kitapların birinde liderlik ile ilgili bir diyalogda hitlerden falan bahsediyor, belki aşırı olabilir ama kitleleri yönetme ve kötü şeylere sebep olma bakımından sembolik olarak bir iki sahne eklenebilirdi. İzlerken aşırı aradım o sahnede, aha şimdi zaman mekan kayacak falan diye ama yok olmadı deniz kenarında abi abla muhabbet ettiler.. Bir de müzikler konusunda Hans Zimmer her fırsatta o kadar bahsetti ki varımı yoğumu koydum diye kendinden, dedim ki keşke o kadar koymasaydın çünkü daha başka eserlerde Hans Zimmer alıp götürüyor. Red Thin Line, Interstellar falan.. Aynı yerlerden puan kırmışız. Tancan’ın sorusuna yanıt olarak da; evet bene gesserit rahibeleri çocukların cinsiyetlerine karar veriyorlar.
Bence film çok hızlı akıyor, biraz daha uzun olup bazı yerleri daha sakin işleyebilirmiş. Son sahnedeki Feyd Rautha ve Paul dövüşü de kitapta çok güzel betimleniyor burada çok hızlı ve zayıf kalmış, keza Ab-ı hayat sahnesi de öyle. Fakat filmin iyi yaptığı şey kitabın ne kadar iyi olduğunu hatırlatması ve okuma isteği uyandırması. İlk film çıktığında ilk kitabı okumuştum şimdi de ikinciyi sipariş ettim. Görsel estetik ve ses tasarımı açısından çok güzel film ama kitapla karşılaştırılınca tabii ki bazı açılardan zayıf kalıyor.
Filmin dune evreninin fantastiklik boyutunu anlat(a)maması beni çok üzmedi ancak Paul un ab-ı hayatı içtikten sonra sadece birtakım yüzler ve Alia'yı görmesi kitabı okumuş biri olarak beni çok üzdü. Adam bütün atalarının hafızasına sahip olup geçmişi ve geleceği görmeye başlıyor ama sahnede tın yok. Acaba diyorum Denis abi Paul un mehdi olduğu konusunda soru işareti kalsın diye mi öyle yaptı diyeceğim ama yani öyle bir soru işareti de kalmıyor filmin sonunda
Dune'un ilk kitabında Duke Paul Muad'Dip Usul Atreides, Stilgar ve ekibiyle karşılaşıp onların arasına giriyor, Fremen oluyor, Chani ile birbirlerine çok aşık oluyorlar, çocukları oluyor (II. Leto), Jessica doğum yapıyor, Jessica'dan doğan Alia Atreides annesinin karnındayken annesi yaşam suyunu içip Rahibe Ana'ya dönüştüğü için bebekliğinden itibaren bütün Rahibe Analar'ın bilincini kazanıyor ve konuşabiliyor, çölde yaklaşık 4 sene geçiriyorlar, Alia 4 yaşında Vladimir Harkonnen'ı öldürüyor ve Chani ne olursa olsun her zaman Usul'ünün yanında kalıyor. Filmin sonunda yapılan değişiklikten hiç hoşlanmadım. Thufir Hawat'ın olmaması, Usul'ün Sihaya'sının ona böyle karşı durması, Alia'nın annesinin karnında kalması, Baron'u Alia yerine Usul'ün öldürmesi gibi yapılan değişiklikler haricinde filmi çok sevdim. 4 yaşında bir çocuğun yetişkin bilinciyle hareket etmesi biraz saçma ve korkunç görüneceğinden bu seçimin yapılmasını anlayabilirim ama zaten Alia'nın olayı da bu. O hilkatgaribesi olarak anılır. En çok rahatsız eden de Paul'ün çocuğunun hiç gösterilmemesi ve Chani'nin ona sırt çevirmesiydi. Paul ona "Prensen Irulan'la evleneceğim ama sevdiğim ve çocuklarımın annesi olacak tek kadın sensin" der. Chani de buna razı olur. Kitapta Paul'ü kendi rızasıyla hayata döndürür. Filmde olduğu gibi Jessica'nın zorlamasıyla değil.
değinilmeyen olaylar vardı filmde ben ona sinir oldum kitapta halleck kandırılıyordu jessica ihanet etti demişlerdi ona aslında ihanet eden dr.yueh daha sonra halleck paul ile karşılaşınca jessica yı öldürmek istiyordu ama sonradan gerçeği öğreniyordu filmde bunu görmedik, kitapta alia büyük savaştan önce doğuyordu ve imparatorla barona kafa tutuyordu filmde bunu da görmedik bunlar önemli olaylardı ve filmde görmemek bana çok saçma geldi
Hazır Dune çıkmışken filmlerle ilgili değil de kitaplarla ilgili bi video yapsan çok güzel olurdu çünkü şimdi biçok kişi filmleri izleyip seriye başlayacak.
Avatar the last airbender sevimli karakterler, eğlenceli hikaye altında fark edilmeyen çok güzel detaylar bulunan bir seriydi. 4 krallığın her biri üzerine düşündürüp tasarlanmış bir alt metin bulunuyor. Her ülke farklı giyimleri, kültürleri, yemekleri farklı medeniyetleri temel alıyor. Animasyonda her element farklı dövüş sanatı hareketleri temel alınarak yapılmış (ateş bükme kuzey şhaolin kung fu, toprak bükme hung gar stili kung fu temel alır). Üstüne bu kadar uğraşırmış, düşünürmüş, emek verirmiş bir animasyona böyle basarısız filmler/dizilerin yapılması çok üzücü
Filmlerde Can Abi'nin de bahsettiği gibi kitaba göre bazı eksik yerler vardı bir çok önemli dinamiğe değinilmemiş. Mesela CHOAM ile o garip uzayda yol aldıran yaratıklar yoktu. Bana kitaplardan daha farklı gelen bir kısmı da ben kitapları okurken bu baya baya İslam ögeleri içeren bir eser adam resmen bizim buraları yazmış diye hissetmiştim ancak filmler o kadar hissettiremedi. Yine de çok iyi bir film olduğunu düşünüyorum senenin en iyi filmi
Kitabı okuyalı uzun süre oldu böyle bir kural var mıydı tam olarak hatırlamıyorum ama filmden anlaşılan kalkanlar solucanları tetiklediği için çölde kullanılmıyor, harkonnen askerlerinin çölde fremenlere saldırdığı bir sahnede ölen bir asker son anda kalkan kullanmayın diye uyarıyordu.
Can abi kitabı okuyup, evreni bilmeyen biri olarak düşününce baharan neden önemli diye sorguluyor ve bunun filmde bahsedilmediğini düşünüyor ama aslında bahsediliyor. En basit örneği Paul baharat sayesinde güç kazanıyor
Yaptığınız eleştirierin hepsini kağıda döktüğümüz zaman verdiğiniz puanın, hakedilenin üzerinde kaldığını göreceksiniz. Ben de kitabı okudum ve çok sevdim ama bu bana ikinci filmi bu kadar beğenmemem için de pek çok neden verdi. Objektif puanım 7/10. İlk film için ben de tam puan vermiştim oysa.
Dune özel bölümü için pusuya yattım bekliyorum. Kısaca bende doyamadım filme. Baktığımız zaman uzun zamandır bu kadar güzel bir üçleme yoktu karşımızda 3. Filmi bekliyoruz tabi. Yeteri kadar övülmüyor gibi geldi bana. Bi kere daha sinemada tekrar izlenir böyle kaliteli bir eser bence. Filmde hatalar var tabi , kurtlara herkesin rahat rahat binmesi vs stilgarın komedi unsuru olması ( çok iyiydi bence .d) , atom bombaları olayı ve son büyük savaş sahnesi bi tık farklı olabilirdi. Tekrar gitmeyi düşünüyorum. Güzel film olmuş. Yorumlarınız için teşekkürler. Özel bölümü beklemedeyiz.
52:38 ben Zendaya'nın Euphıria'daki oyunculuğunu görene kadar kızdan hiç haz etmiyordum ancak oradaki oyunculuğuyla rüştünü kesinlikle ispatlamayı başardı. Zaten o dizide kim varsa hepsi oradan sonra aldı başını gitti sizin de izlemenizi tavsiye ederim.
Paul'un bene gesserit ogretileri dısında bir mentat olarak yetistirildigi de kitaptaki mentat mevzunun hasır altı edilmesi gibi, tamamen yok sayılmıs.Hatta Paul'un mentat oldugu uzun bir sure gizleniyor kitapta. Paul'un mentat seviyesinde, duygularından arınıp, olayları inceleme ve hesaplama yetenegi kitapta bir kac yerde geciyor. Bu zor kararları verebilmesinin bir sebebi de bu aslında. Bir cok gelecegi görüp bunları hesaplayıp, verilecek kararları yanındakilerin onu anlamaması pahasına ve ya yanındakilerin (Chani) kalbinin dolayısıyla kendi kalbini paramparca etmesi pahasına verebilmesi de mentat ozelliklerinden yararlanmasından kaynaklanıyor
Spoiler olabilecek yorum.... Kitabın maalesef %70i skiplenmiş. Paul 5 dakikada masterclass fremen oluyor. Liderliği alışı falan çok hızlı geçilmiş. Onu geçtim Zendeya aldığı paranın hakkını versin bari diye mi final savaşından daha uzun helikopter vurma sahnesi çektiler anlamış değilim. Final savaşı 3 dakikalık toz dumandan ibaret zaten. Solucanları sürdük bitti, tozun toprağın içinden dark knight gibi Paul geliveriyor... Sırf olmayan bir devam senaryosu yazıp bu eserinde suyunu sıkıp 3. film çekebilmek için koca kitabı hızlıca atlamışlar resmen. En azından 1. film daha detaylıydı.
3. güç var İmparatorluk, Spice guild ve Bene geserit. Space guild çok minimal düzeyde ilk 2 filmde. Üçüncü filmde buraya ağırlık verilecek kanımca. Daha zaten Arrakis dışına çıkılacak ve diğer büyük houselar işin içine girilecek. Spice ticaretine de sekte vurduğu için fremenler hem diğer gezegenler hem de guild çullanacak. Seçim bundan kaynaklı. Ben filmi çok beğenmekle birlikte izlediğim en iyi sinema deneyimlerinden birsi olmakla birlikte (bu kitapları 20 sene önce okuyup aşık olmuştum) 8/10 daha fazla vermem. Birşeyler eksik filmde ne olduğunu tasvir edemiyorum ama en kendime ne de başkasına teknik olarak.
Yüzüklerin efendisi iki kulede ölü bataklıklar mekanında frodo ve sam yüksük tafını görmüşlerdi. İlk defa orada karşılarına çıktı zırhsız olarak Üçüncü filmde zırhlı hallerini göreceğiz Minas tirid savaşı için
Dune kitabının okunup iki filmin de konuşulması fikri harika. Sabırsızlıkla bekliyorum.
ben de film gazıyla tekrar okuyorum harika video olur
Dune özel bölümünü heyecanla bekliyoruz!
Yatay bakışta verilen sözler listesine yeni bir tanesi eklendi
• Bütün Süper kahraman filmlerini sıralama
• Seyircilerle döner yeme etkinliği
• Dune Film ve Kitapları bölümü
Belirli bir tarih verin ona göre biz de hazırlanalım.
Unutmayalım, unutturmayalim...
komplo teorileri uzerine bir bölümde yaparız demislerdi :(
kannalımda oyunlardan ve animelerden güzel müzikleri paylaşıyorum, ilgilenenler bir göz atabilir. En iyi oyunların, en iyi animelerin değil, kötü/vasat oyunlar/animeler olsalar bile onların arasında bulduğum iyi müzikleri paylaşıyorum. "Sendeki müzikler ne ki, şu şarkı daha iyidir" dediğiniz şarkıları kanalımda önerebilirsiniz, böyle büyük kanallarda filtre oluyor ve her yorum yayınlanmayabiliyor, yazdığınız burda boşa gidebilir.
0:00 Giriş
02:55 Dune: Part Two
1:02:29 Dune özel bölümü gelebilir
1:03:11 Maestro
1:08:09 Avatar: The Last Airbender (live action dizisi)
1:33:56 Haftaya “American Fiction” ve “Poor Things”
Hizmet hizmetoğlusunuz adaşım
adamlar düne heycanıyla gündem konuşmayı unuttular
Dune'daki konsey sahnesi beni çok etkiledi. Film boyu kaderinden kaçan Paul'ün sonunda kaderine boyun eğmesi, peygamber ve mesih rolünü üzerine alması, belki de yüzlerce yıldır mehdiyi bekleyen Fremenlerin yaşadığı coşku... Sinema salonunda hayatımda ilk defa ağladım. 2022'de ilk Dune filmini aylar sonra izlemiş, sonrasında da 6 kitabı birden almış ve art arda okumuş birisiyim. Özellikle Tanrı İmparator beni çok etkilemişti, o kitabı bitirdikten sonra bir süre kitap okumayı bıraktım, sindirmem gerekiyordu... İnsanlığın geleceği için yürünmesi gereken Altın Yol pek çok fedakarlık gerektiriyor... Paul bu konsey sahnesinde Altın Yol'a ilk adımını attı, Kwisatz Haderach olarak bu yolun onu nereye götüreceğini çok iyi biliyor olmasına rağmen. Elime fırsat geçerse bu filmi tekrar sinemada izleyeceğim.
+1
Spoiler istesem😅 Paul görülerindeki gibi kıyıma mı yol açıyor yoksa o gelecek dışında yollar seçebiliyor mu? Birde sonunda hanedanlar kabul etmedi ya ,yani o beklediği kaos bu noktada mı? Eski filmi izlemiştim orada çok uç noktalara gidiyordu senaryo,kız kardeşi falan....
@@daisydaisy6886Paul katliamların önüne geçemeyeceğini kabulleniyor ve olaylar akışına göre devam ediyor
@@daisydaisy6886 Görüler doğru çıkıyor. Altın Yol için Paul'ün mutlak monarşi haline gelmesi lazım, dolayısıyla seneler sürecek bir cihat başlıyor onun hükümranlığını kabul etmeyenlere karşı. Bu cihatta toplam 61 milyar insan hayatını kaybediyor. Günün sonunda Paul tek başına iktidar oluyor ancak Altın Yol'u yürüme konusunda problemler yaşıyor ve pes ediyor. Onun başarılı olamadığı noktada oğlu harekete geçiyor. İkinci Leto olarak bildiğimiz bu prens, babasının ardından tahta oturacak ve Altın Yol'u tamamlayacak. Tabii bunu filmlerde izlemeyeceğiz ne yazık ki, filmler Paul'ün hikayesinin sonuna kadar ilerler ve orada kalır, Leto'nun hikayesini ele almaz.
nerede ağladın ya 1.filmde ağlanacak kısımlar vardı ağlamıştım da 2.filmde o kadar da duygusal bişi göremedim ya da ben kaçırdım
Lütfen Dune özel bölümü yapın abi hatta Dune kitaplarının 6sının da ayrı ayrı videosunu yapın Dune’a boğun bizi sadece Dune yapın. I’m “dune” it.
00:07 Intro
01:14 Mutlu bir başlangıç
02:27 Spoiler uyarısı
02:54 Dune: Part 2
01:03:11 Maestro
01:08:07 Netflix Avatar The Last Airbender
01:33:54 Haftaya American Fiction ve Poor Things
Cok tesekkurler
Abi kalkan muhabbeti için şöyle birsey var hatırlarsan ilk filmde ufak bir replikle geçiştirilen (Liet Kynes helikopter sahnesi), kitapta bir paragraf bahsedilen kalkanların solucanları "killing frenzy" moduna sokması çıldırtması sebebiyle kullanmıyorlar, yoksa arenada falan kullanıyorlar
Bu coğrafyada yaşayan insanlar için, günümüzde hem ülkemizde hem de etrafımızda yaşananları ve bunların 2000 yıllık sebeplerini düşündürten inanılmaz bir film olmuş Dune. Kitabı bu filmi izlemeden önce okumak istemedim, çünkü Can’ın yaşadığını yaşamadan, herhangi bir sinema filminin taşıması imkansız “uyarlama” yükünü yüklemeden filmi kendi içinde değerlendirebilmek istedim. İyi ki de öyle yapmışım.
Bence inanılmaz bir prophet hikayesi seyrettik. İyi bir sanat eserinin yapması gerektiği gibi Lisan Al Gaib meselesini bir cevap değil soru olarak bırakması mükemmeldi. Hem izleyici, hem de Paul için bir propaganda olarak başlayan mehdilik yakıştırması, ilk filmden bu filmin sonuna başına gelen, ve gelmeye devam edecek olan Judeo-Christian ve İslam mitosundan esintiler veren olaylar, Paul’un dirilişi ile climax yapıyor (keşke bu climax Sungur’un dediği gibi sinematik bir climax de olsaydı) ve biz gözlemciler (tıpkı Paul ile yaşayan Fremenler gibi) bu propagandaya daha ikna olmuş olarak ayrılıyoruz.
Bir nevi 10.000 yılında geçen bir peygamber doğuş hikayesi izliyoruz. Propaganda ya da değil, bu mucizelere tanıklık etmenin Paul’u zihnimizde nasıl bir yere getirdiğini deneyimlemek din tarihi ve felsefesini yorumlamak açısından çok enteresandı. Üstelik bu “mucizeler”in bir çoğu Paul’un backgroundu, eğitimi vs. İle açıklanabilecekken, grandeur’e tanıklık etmek gerçekten olaya dışardan bakan seyircide bile kafa bulandırabiliyor.
00:00 - Dune 2 övgüleri (ileride 3saatlik Dune özel bölüm sözü verildi)
01:04:00 - Maestro (konuşacak pek bir şey yok plastik makyajlar iyi olmuş)
01:06:50 - Önceki haftaki past lives dramasına cevaplar ve iki kişinin filmler hakkında farklı görüşleri olabileceğinin hatırlatılması.
01:08:30 - Avatar live action dizi yorumları
Haftaya: American Fiction ve Poor Things(türkiyede disneye gelmeyecek bu arada torrente düştü geçen hafta)
American fiction amazonda var.
Avatar live action kadar kötü başlayan az eser vardır herhalde ilk iki bölüm çok çok kötüydü. 3 4 te iyi ve çok kötü sahneler harman içindeydi 5 6 bence en iyi bölümlerdi gerisi de hep bildiğimiz kuzey su kabilesi aksiyonları. Avatar en sevdiğim fantastik kurgu evrenlerden ve serinin fanı biri olarak diyebilirim ki bu serinin en iyi yanı orjinal seriyi tekrar izleme hissiyatı yaratması :D Ozai karakterinin ekran süresi artması karakterin sinsi ve akılcı yönünü orjinal seriye göre daha iyi yansıtmakla beraber karakterin korkutuculuğunu ve ürkütücülüğünü biraz ortadan yok etmiş. Zuko ve 41. Tabur hikayesi de hoş bir eklenti olmuş denebilir, onun dışında herhalde orjinaliyle kıyaslanavak bir iş değil kanımca. Şu uyarlamayı yapmaktansa biraz risk alınsa korra dan sonraki avatarı live action bir hikayede anlatsan bu evrenden yeni hikayeler görsek daha iyi olmaz mı sevgili netflik
Benim için Dune'ın tek kötü yanı, eninde sonunda bitiyor olması. Filmi izlerken ortalara doğru filmin biteceğini hatırlayıp üzülmeye başladım.
@@ekkon1821o kadar iyi bir iş
@@ekkon1821 Kitabı okumayanlar için nasıl bir deneyim merak ediyorum bu arkadaş da öyle bir izleyici sanırım
Filmde en sevmediğim olay Paul'un cihat rüyalarının neredeyse hiç gösterilmemesiydi. Kitapta sayfalarca anlatılan bu rüyalar filmde "ben mesih olursam insanlar açlıktan ölecek" diye anlatılmış. Burada günümüz siyasetinden dolayı bir sansür uygulandığını düşünüyorum. Çünkü kelime olarak bile "Cihat" değil "Kutsal Savaş" deniliyor.
Kitapta Paul fremenlerin evrendeki diğer gezegenleri işgal edip milyarlarca insanı kendi liderliği altındayken öldüreceğini görüp buna rağmen Muad'Dib olmayı kabul ediyordu. Uyarlamalar birebir olmak zorunda değil ama bu değişiklik ile kitabın işlediği temanın bozulduğunu düşünüyorum.
Filmi IMAX salonda izlemek için 200 km yol gidip geldim. Doyamadım 24 saat dolmadan bir daha izledim. Bunu anca 3. filmde tekrar yaşarım gibi geliyor. İşte DUNE böyle bir şey.
Benim hayaller…
Dune özel bölümü için geri sayıma başladım şimdiden offf çıksın bir an önce de izleyelim ya
Baron harkonnen in taht sahnesinde sürünme moduna geçmesinin gerekçesi var esasında filmde. Baron normalde yürüyemeyen bir karakter zaten, vücudunun bütün ağırlığını süzülen küreler taşıyor. İmparatorla görüşürken sardaukarlar yaşam destek ünitesi gibi olan şeyi kesiyorlar. Ben direkt olarak yere yığılmasından o kürelere giden gücün kesilmesini anladım. Kitabı okuyalı o kadar çok oldu ki orada nasıldı detaylarını hatırlayamıyorum bu sahnenin.
Sebebi yok demiyorlar zaten eleştirirken komik ve alakasız kaçmış diye eleştiriyorlar ki sinemada benim gülesim geldi o halde görünce
Filmden az önce çıktım, zor da olsa imax de bilet buladiğim için şanslıyım, bu filme ne denir ne söylenir bilmiyorum ama muhteşem bir başyapıt, izleyin izlettirin efendim, Teşekküler Sungur ve Tancan adamsınız.
Yav bu nası film ya. Bunu nası yaptın be Villeneuve baba. Vallahi şehrimdeki parlaklığı kısılmış kıytırık salonda bile seslerden içim titredi. Müzikler çıktığımda kulaklarımda yankılanmaya devam etti. Seriyi tekrar okuyasım geldi. Eşi dostu kulağından tutup sinema salonlarına sürüklemek istedim. İleride bu üçlemeyi sinemada izleyen ve bu sürece şahit olan şanslı insanlardan olacağız. Gözlerimizin önünde bir efsane şekilleniyor.
Avatarla ilgili başka önemli sorun da güney kutbundan kuzey kutbuna iki günde gidiyorlarmış gibi gösterilmesi. Ne kadar uzun soluklu bir yolculuk olduğunu hissettirememişler. Çizgi filmde kuzeye gelince "oh be sonunda geldik" hissi oluyordu. Dizideyse dünyanın öbür ucuna bakkala gider gibi gidiyorlar.
Aradaki olayları hadi kaldırdı ama asıl olayı da yok etmişlerdir. Kuzey su kabilesine gidiyorlar parşömen olmasa katara sıfır. Ama çizgi dizide kuzeye gittiğinde zaten belli bir büküm gücüne sahip
Can'ın Paul mağara sahnesiyle ilgili anlattıkları tam hissettiklerim ama dile dökemediklerimdi. Yani gerçekten hüzünlü bi sahne. Önce biraz gazlı gibi oluyosun ama cidden Paul artık kaderine direnmiyor ve oturun lan yerinize dinleyin beni gibi oluyor ama hüzün var cidden.
Tancan'ın ise Avatar ile söylediği şey cuk diye otrudu bana. Animasyonun fanı sayılırım yani 4 5 kez izlemişimdir. 2.bölümün sonuna doğru gerçekten tadım kaçtı bıraktım izlemeyi. Bakalım ama bir daha denerim belki.
CS, en begendigi kebapta bile bir parca daha kuyruk yagi arayan Vedat Milor'a dönmüsün abi 😆 Konustukca biraz da bundan olsaydi diye diye gitmissin 😊 Filmi dün izledim, halen etkisi altindayim. En kaliteli, en özenli tartisma programini yapmissiniz. Elinize saglik, cok keyif aldim. Kendi kendime aranizdaymisim gibi yorumlarimi yaptim :)
Ben daha önce hiçbir eseri okuyup sinema uyarlamasına gitmemiştim taa ki Dune'a kadar, ve gerçekten de kafamda canlanan şeylerin birebir ama yemin olsun ki birebir şekilde beyaz perdeye aktarılması gerçekten de eşi benzeri olmayan bir hismiş.
En az film kadar güzel bir Yatay Bakış olmuş. Ağzınıza sağlık. 👏
Dune 2 filmini yeni izledim sinemada ve muhteşem ötesiydi ilk filmini internette izlemiştim. Evren hakkında pek bilgim yok kitaplarını hiç okumadım lakin filmi dikkatli izlerseniz zaten baharatın ne işe yaradığını ilk filmde kısaca anlatıyordu bir replikle yanlış hatırlamıyorsam. En ufak ayrıntıları bile yüzeysel geçmiş herkesin anlayacağı yalın dilde anlatmış göstermiş. Yönetmen gerçekten çok iyi iş çıkarmış. Bir eser beyazperdede daha ne kadar iyi anlatılabilir ki bu herhalde işin nirvanası.
Tancan abinin dune serisini daha okumamış olması ama can abinin okumuş olması farklı iki açıdan yorumlanmasını sağlamış. Çok tatlı bir yatay bakış bölümü olmuş elinize sağlık.
Tancan'ın ilk filmden sonra kitabı okumaya başlaması 2.film çıkınca hala bitirememesi muhteşem bir detay :D :D
Ne güzel muhabbet
Dune: Part 3'den sonra Hızlı ve Solucanlı'yı da izlemek isterim
dune 2 den sonra hangi kitabıyla devam etmeliyim
Live action Avatar yorumlari kismini izledim sadece ve %100 katiliyorum ki 3. bolum basinda biraktim o evrene hakkm ve cok seven biri olarak. Sokka en sevdigim karakterlerden biri ve yok etmisler resmen. Geciniz dedim ben de. Kostumlere deginmemissiniz ama asiri yapay duruyorlar bu arada.
ilk kitaptaki bölüm başlarında prensesin muadib hakkındaki özdeyişleri de çok hoştur
can abi çok iyi bir cümle kurmuşsun. Herşey kitapta canlandırdığım gibi diye. Çok ama çok doğru , kitabı okumayanların ya bunlar niye bu kadar yükseliyor diye garipsedikleri noktada burda kopuyor. Film o kadar evren benimsemiş biri tarafından kurgulanmış ki. Adam resmen kitabı okuyup kafasında canladırıp herşeyi olduğu gibi saheneye aktarmış. Ben hayatımda böyle bir yapıt görmedim. The witcher dan tutta diğer tüm uyarlamalardaki yapılan hata yapılmamış ne desem az cidden tek diyebileceğim en azından kitabın ilkini oksun okumayanlar. Zaten spoiler lik pek bişey kalmadı
Abi DÖNER'den hiç hazzetmem ama...
Avatar adaptasyonun'da yapımcıların tamamen atladıkları bir konu daha var: Dövüş sanatları.
Orijinal eserde Doğu Asya kültürlerinden birebir aldıkları fiziksel sanat formlarını dört elementi bükmekte kullanmışlardı; su bükmeyi Tai Chi, toprak bükmeyi Chow Gar'dan almak gibi. Bu, tüm dövüşleri/aksiyonları hem çok gerçekçi yapmıştı hem de çizgi filmlerde neredeyse hiç olmayan bir estetik katmıştı. Adaptasyonda ise bunu neredeyse tamamen es geçip ellerinden geldiğince "Holywood" yapmışlar. Bu açıkçası büyük hayal kırıklığıydı.
Can sungur: " Eleştirecek hiçbir şey yok Dune'da"
Can sungur 45 dakika filmi eleştirir
Bölümü henüz full izlemedim, Dune a da gitmedim ama bir iki yerden saçma sapan yorumlar dinleyince çok canım sıkılmıştı. Burası gerçekten mükemmel, yazıp yazıp siliyorum jsjsjsj iyi ki varsınız, öyle işte hdhshs
Kitapları okumuştum zaten, film o kadar iyiydi ki tekrardan okuyasım geldi. Sevdiğim eserlerin güzel uyarlamalarını izleyince çok mutlu oluyorum.
first date'e poor thingse gittik son dateimizde de poor thingse gittik
sıçtm DSFKŞHMSDFLHÖFD
hay lanet olsun, aynı durum. ya tatlış kadın frankenstein'ı diye gittik ne çıktı :/
Ben tek gittim ama sevgilisiyle gidenlere üzüldüm, eğerki birde erkek davet ettiyse net bir şekilde bu sapık falan diye düşünmüştür...
@@ahmetsaid_egilmez poor thingsin anlaşılmamışlığı beni kahrediyo ya "ooo sevişme var sapık o zaman" olmamalı yani biz sevgilimle gittik çok beğendik:(
Poor Things Kadıköy Sinemasında oynuyor hala. Mahalle sinemalarımızı yaşatalım.:)
Dune'u bir güne önce izledim üstüne #YatayBakış fena oldu, çok keyif aldım.❤❤❤
Oscar uluslararası filmler kategorisinde çok güzel filmler var. Özellikle Zone of Interest bütün Oscar filmleri arasında en çok beğendiğim film oldu.
dune özel bölümünü coşarak bekliyoruz , çok bekliyoruz, tancan kitabı bitirmezse bozuşuruz
Abi, Hans Zimmer önceki filmde olduğu kadar emek harcamamış, kendini tekrar etmiş, demişsin ama yönetmen önceki film çıktıktan bir süre sonra kendi demişti: Hans Zimmer ondan istediğimizden 3-4 katı fazla beste çıkarmış, demişti. Belki görmemişsindir de Zimmer filmde kullanılmayan 2 albüm daha çıkarmıştı. isimleri: Dune Sketchbook ve The Art And Soul Of Dune. Tabii önceki film sırasında çıkarmıştı. Yani evet, senin yeni bir şey çıkarmamış sözünü çürütmez. Ama yönetmen zaten ağzıyla istediğimizden fazla çıkarmış diyip fazlasını talep etmemiş. Ayrıca bu filmin müzikleri de bence güzeldi. Filmin içinde diğer seslerin yanında müzikler araya kaynamış olabilir ama tek başına açıp dinlediğinde gayet müzikler güzel geliyor kulağa.
Bütün bunları sanki hans zimmer yeni bir şey yapmamış yorumuna bir cevapmış gibi yazmışsın
@@BatmanOfficial. No shit Sherlock
49:28 Filmin en etkilendiğim sahnesi buydu. Herkesin saldırmak için çektiği bıçakların sonda coşkuyla kalkması...
dune part 2'yi isvecli esimle izledik, keske turkce bilseydi de yatay bakisin bu bolumunu izletebilseydim :D yorumlarinizin ve filmin keyfiyle kitaba basladim yeniden
59.dk'ya ek olarak, Avatar çizgi filminde Aang geçmişteki tüm avatarları yanında görüyordu, sonsuz sayıda avatar mirası yanında. Bu bile kısa ama çok güçlü bir sahneydi.
Dune içeriği müthiş olur hasretiz böyle içeriklere tr tarafında
Abi Poor Things bizimkisi hariç tüm Disney+'lara geliyor. Malum, mısırgate yüzünden çıkan sinema yasası sonrası bize 5 ay sonra geliyor. Malum ortamlara zaten geldi geçenlerde.
40:53 solucana binme olayı kitapta filmdekinden daha detaylı anlatılıyor abi
Hayatımda bilimkurguyu çok sevemedim ama Dune filmi gerçekten çok farklı ve iyi anlatıyor. Ki ben başta olaya Star Wars'ı ilk defa izleyen biri gibi yabancı kalacağımı düşünmüştüm ki öyle olmadı. Aslında günümüzden ve tarihten bizim coğrafyamızın çevresinden olayların Dune'a uyarlandığını hissettim. Ki dediğim gibi bilimkurgu beni çok fazla etkilemez. Ancak birinci filme bayılmıştım çok iyiydi ve inşAllah ikincisine de giderim gecikmeden. Sevgiler saygılar Can ve Tancan.
Bu Dennis Villennevüllüülülülül gerçekten iyi yönetmen.
Kesinlikle baharat konusunda katılıyorum Neden baharat bu kadar önemli bunu izleyiciye daha iyi aktarılabilirdi. Onun dışında Dune filmiyle alakalı sohbetiniz sırasında (kendi kendime evet bak bunları da iyi veya kötü aktarmış dediğim) kendimi içine bulduğum muhteşem bir sohbet olmuş emeğinize sağlık :)
Dune özel bölümünü merakla bekliyorum.
Ben bu keyfi en son game of thorens da yaşamıştım. Herkes birbirinin arkasından iş çeviriyordu ve bunu çok kaliteli yapıyorlardı.
54:22 hatta filmin bir yerinde bir müzik çalıyor. Bildiğin Dark Knight Rises müziği gibiydi. Yeni müzik yoktu bu filmde
Kitabı okuyan birisi için filmin çok can sıkıcı eksiklikleri olsa da dibim düştü be abi. Ufak bir örnek olarak Paul’ün melanj özünü içme tercihinin ağırlığı anlaşılmıyor bence. Kitapta filmin 10 katı daha ağır konular var ancak bu da tabii ki anlaşılabilir, buna da razıyız.
Çooook geç bi' yorum olcak ama ben ikinci filmin müziksiz sadece ses efektleriyle var olmasını daha çok sevdim. Elbette gaz sahnelerde müzik gerekli ama çöldeki o yalnızlık hissini daha güzel verilmiş bu sessizlik içinde. Ayrıca Hans Zimmer'ın balonluğunun ortaya çıkması beni mutlu ediyor. İlk filmde güzel parçaları var evet ama o kadar işte, en basitinden Arrival'ın müziklerini yapan Johan Johannsson gibi daha az sesi duyulmuş birinin çalışmasını daha şaşırarak dinlerdik. Çünkü John Williams gibi "büyük film yapıcaz Hans'a gidelim" devrinin bitmesi gerektiğini düşünüyorum. Bi kere ünlü oldu ve yetenekli sanatçıları gölgede bırakır bi üne ulaştı
Benim ilk oynadiğim strateji oyunu dune oldu. Baharat orada çok önemliydi. Maden yerine baharat topluyordun. Can aynen dedigin gibi baharat neden önemli hiç yok. Bizim kitle baharatin neden onemli oldugunu bilir demişler resmen :)
Duneun en iyi castingi Jessicaydı bence. Ancak bu kadar olabilir.
normalde alt tab da dinlerim ama bu yatay bakışı kitlenerek izledim yorumlarınız olsun taklitleriniz olsun analizler olsun çok beğendim umarım dune özel bölüm gelir. Ayrica Foundation dizi de vardı acaba onu incelediniz mi ?
Ses kullanımı da aslında karşısındakini analiz edip onun etkileneceği ses tonlarıyla konuşmaktan geliyordu. Bunu karizmatik liderlerin konuşarak kitleleri etkilemesi gibi düşünebilirsiniz. Can Sungur'un hatırlamadığı Hintçe ses telleri kontrolü prana binduydu. Bene Gesseritler prana bindu yöntemiyle bütün kas ve eklemlerini istedikleri gibi kullanabiliyorlar.
Dune özel bölümü isteriz
CS inanılmaz katılıyorum sana aklımdakileri aktardın. Yav bu Dune dediğin çok saykodelik sahnelere izin veren bir film. Hele ki tribe müzikleri eşliğinde Paul’un geçmişten geleceğe yapacağı bir yolculuk sekansı tam doksana giden bir gol olurdu. Hele kitapların birinde liderlik ile ilgili bir diyalogda hitlerden falan bahsediyor, belki aşırı olabilir ama kitleleri yönetme ve kötü şeylere sebep olma bakımından sembolik olarak bir iki sahne eklenebilirdi. İzlerken aşırı aradım o sahnede, aha şimdi zaman mekan kayacak falan diye ama yok olmadı deniz kenarında abi abla muhabbet ettiler.. Bir de müzikler konusunda Hans Zimmer her fırsatta o kadar bahsetti ki varımı yoğumu koydum diye kendinden, dedim ki keşke o kadar koymasaydın çünkü daha başka eserlerde Hans Zimmer alıp götürüyor. Red Thin Line, Interstellar falan.. Aynı yerlerden puan kırmışız.
Tancan’ın sorusuna yanıt olarak da; evet bene gesserit rahibeleri çocukların cinsiyetlerine karar veriyorlar.
Dune özel bölüm bekliyoruz
Bence film çok hızlı akıyor, biraz daha uzun olup bazı yerleri daha sakin işleyebilirmiş. Son sahnedeki Feyd Rautha ve Paul dövüşü de kitapta çok güzel betimleniyor burada çok hızlı ve zayıf kalmış, keza Ab-ı hayat sahnesi de öyle. Fakat filmin iyi yaptığı şey kitabın ne kadar iyi olduğunu hatırlatması ve okuma isteği uyandırması. İlk film çıktığında ilk kitabı okumuştum şimdi de ikinciyi sipariş ettim. Görsel estetik ve ses tasarımı açısından çok güzel film ama kitapla karşılaştırılınca tabii ki bazı açılardan zayıf kalıyor.
tancan abinin saç sakal fena olmuş haa bir de ucundan bıyık bırakmış gibi sezdim yakışmış, cansın abim
Müzik kullanımı ilk filme göre baya az olduğu için belli olmuyor ama baya yeni score var bu filmde
Filmin dune evreninin fantastiklik boyutunu anlat(a)maması beni çok üzmedi ancak Paul un ab-ı hayatı içtikten sonra sadece birtakım yüzler ve Alia'yı görmesi kitabı okumuş biri olarak beni çok üzdü. Adam bütün atalarının hafızasına sahip olup geçmişi ve geleceği görmeye başlıyor ama sahnede tın yok. Acaba diyorum Denis abi Paul un mehdi olduğu konusunda soru işareti kalsın diye mi öyle yaptı diyeceğim ama yani öyle bir soru işareti de kalmıyor filmin sonunda
Kaliteli insanlar kaliteli içerik🎉❤
3:24
ya,dizi olmalıydı derken tam bundan bahsediyordum. doyamıyoruz izlemeye. yapsana şunu 7 sezon izleyelim kana kana
Dune'un ilk kitabında Duke Paul Muad'Dip Usul Atreides, Stilgar ve ekibiyle karşılaşıp onların arasına giriyor, Fremen oluyor, Chani ile birbirlerine çok aşık oluyorlar, çocukları oluyor (II. Leto), Jessica doğum yapıyor, Jessica'dan doğan Alia Atreides annesinin karnındayken annesi yaşam suyunu içip Rahibe Ana'ya dönüştüğü için bebekliğinden itibaren bütün Rahibe Analar'ın bilincini kazanıyor ve konuşabiliyor, çölde yaklaşık 4 sene geçiriyorlar, Alia 4 yaşında Vladimir Harkonnen'ı öldürüyor ve Chani ne olursa olsun her zaman Usul'ünün yanında kalıyor. Filmin sonunda yapılan değişiklikten hiç hoşlanmadım. Thufir Hawat'ın olmaması, Usul'ün Sihaya'sının ona böyle karşı durması, Alia'nın annesinin karnında kalması, Baron'u Alia yerine Usul'ün öldürmesi gibi yapılan değişiklikler haricinde filmi çok sevdim. 4 yaşında bir çocuğun yetişkin bilinciyle hareket etmesi biraz saçma ve korkunç görüneceğinden bu seçimin yapılmasını anlayabilirim ama zaten Alia'nın olayı da bu. O hilkatgaribesi olarak anılır. En çok rahatsız eden de Paul'ün çocuğunun hiç gösterilmemesi ve Chani'nin ona sırt çevirmesiydi. Paul ona "Prensen Irulan'la evleneceğim ama sevdiğim ve çocuklarımın annesi olacak tek kadın sensin" der. Chani de buna razı olur. Kitapta Paul'ü kendi rızasıyla hayata döndürür. Filmde olduğu gibi Jessica'nın zorlamasıyla değil.
değinilmeyen olaylar vardı filmde ben ona sinir oldum kitapta halleck kandırılıyordu jessica ihanet etti demişlerdi ona aslında ihanet eden dr.yueh daha sonra halleck paul ile karşılaşınca jessica yı öldürmek istiyordu ama sonradan gerçeği öğreniyordu filmde bunu görmedik, kitapta alia büyük savaştan önce doğuyordu ve imparatorla barona kafa tutuyordu filmde bunu da görmedik bunlar önemli olaylardı ve filmde görmemek bana çok saçma geldi
1:13:36 "Yemin ediyorum adam Iroh ve Zukaya bayılmış, Avatar ayağına takılmış. Ya bu keltoşu niye koydunuz buraya olmuş..." Can Sungur 2024
Hazır Dune çıkmışken filmlerle ilgili değil de kitaplarla ilgili bi video yapsan çok güzel olurdu çünkü şimdi biçok kişi filmleri izleyip seriye başlayacak.
Avatar the last airbender sevimli karakterler, eğlenceli hikaye altında fark edilmeyen çok güzel detaylar bulunan bir seriydi. 4 krallığın her biri üzerine düşündürüp tasarlanmış bir alt metin bulunuyor. Her ülke farklı giyimleri, kültürleri, yemekleri farklı medeniyetleri temel alıyor. Animasyonda her element farklı dövüş sanatı hareketleri temel alınarak yapılmış (ateş bükme kuzey şhaolin kung fu, toprak bükme hung gar stili kung fu temel alır). Üstüne bu kadar uğraşırmış, düşünürmüş, emek verirmiş bir animasyona böyle basarısız filmler/dizilerin yapılması çok üzücü
sinemaya gitmeyi hiç sevmem fakat bu filmi ımaxde izlemek resmen mest etti beni
İlk bölümde kuyrukluyıldız etkisinde olduğunu söylüyor bu arada yanda izlerken kaçırmışsın sanırım
Filmlerde Can Abi'nin de bahsettiği gibi kitaba göre bazı eksik yerler vardı bir çok önemli dinamiğe değinilmemiş. Mesela CHOAM ile o garip uzayda yol aldıran yaratıklar yoktu. Bana kitaplardan daha farklı gelen bir kısmı da ben kitapları okurken bu baya baya İslam ögeleri içeren bir eser adam resmen bizim buraları yazmış diye hissetmiştim ancak filmler o kadar hissettiremedi. Yine de çok iyi bir film olduğunu düşünüyorum senenin en iyi filmi
Kitabı okuyalı uzun süre oldu böyle bir kural var mıydı tam olarak hatırlamıyorum ama filmden anlaşılan kalkanlar solucanları tetiklediği için çölde kullanılmıyor, harkonnen askerlerinin çölde fremenlere saldırdığı bir sahnede ölen bir asker son anda kalkan kullanmayın diye uyarıyordu.
tancan iki yılda bir kitap bitirememiş
Ben de iki yilda bi kitap bitiremiyom
Can abi kitabı okuyup, evreni bilmeyen biri olarak düşününce baharan neden önemli diye sorguluyor ve bunun filmde bahsedilmediğini düşünüyor ama aslında bahsediliyor. En basit örneği Paul baharat sayesinde güç kazanıyor
Süresi kısa olmasına rağmen Lea Seydoux'un karakteri güzeldi iyi oynamış.
Can, Dune dizi olaydı demişti. "Dune: The Prophecy" isminde bir dizi gelecek.
Yaptığınız eleştirierin hepsini kağıda döktüğümüz zaman verdiğiniz puanın, hakedilenin üzerinde kaldığını göreceksiniz. Ben de kitabı okudum ve çok sevdim ama bu bana ikinci filmi bu kadar beğenmemem için de pek çok neden verdi. Objektif puanım 7/10. İlk film için ben de tam puan vermiştim oysa.
Dune özel bölümü için pusuya yattım bekliyorum. Kısaca bende doyamadım filme. Baktığımız zaman uzun zamandır bu kadar güzel bir üçleme yoktu karşımızda 3. Filmi bekliyoruz tabi. Yeteri kadar övülmüyor gibi geldi bana. Bi kere daha sinemada tekrar izlenir böyle kaliteli bir eser bence. Filmde hatalar var tabi , kurtlara herkesin rahat rahat binmesi vs stilgarın komedi unsuru olması ( çok iyiydi bence .d) , atom bombaları olayı ve son büyük savaş sahnesi bi tık farklı olabilirdi. Tekrar gitmeyi düşünüyorum. Güzel film olmuş. Yorumlarınız için teşekkürler. Özel bölümü beklemedeyiz.
İmax iyiki var ya bu arada. O ilk sahne Harkonnen ordusunun HÖÖ HÖÖHY diye bağırırken o yoğun titreme 😂😂 çoook iyiydi.
filmden bugün çıktım ve dedimki keşke akşam dune 2 yatay bakış izlesem tadı öyle damağımda kaldıki
Dune u dune izledim cok iyidi, sanirim bir daha gitmek istiyorum ya
Machkin! Machkin! Manchkin! Sanada Manchkin! Onada Manchkin! (Yayın için teşekkürler)
Ne dune abi gidip yüzüklerin efenfisini tekrar izlerim daha çok keyif verir!
52:38 ben Zendaya'nın Euphıria'daki oyunculuğunu görene kadar kızdan hiç haz etmiyordum ancak oradaki oyunculuğuyla rüştünü kesinlikle ispatlamayı başardı. Zaten o dizide kim varsa hepsi oradan sonra aldı başını gitti sizin de izlemenizi tavsiye ederim.
Paul'un bene gesserit ogretileri dısında bir mentat olarak yetistirildigi de kitaptaki mentat mevzunun hasır altı edilmesi gibi, tamamen yok sayılmıs.Hatta Paul'un mentat oldugu uzun bir sure gizleniyor kitapta. Paul'un mentat seviyesinde, duygularından arınıp, olayları inceleme ve hesaplama yetenegi kitapta bir kac yerde geciyor. Bu zor kararları verebilmesinin bir sebebi de bu aslında. Bir cok gelecegi görüp bunları hesaplayıp, verilecek kararları yanındakilerin onu anlamaması pahasına ve ya yanındakilerin (Chani) kalbinin dolayısıyla kendi kalbini paramparca etmesi pahasına verebilmesi de mentat ozelliklerinden yararlanmasından kaynaklanıyor
1:32:10 İlk bölümde comet'ten bahsediyorlar.
52:16 Ben gerçekten de denk geldi arka araya izledim far etmemiştim :D
Spoiler olabilecek yorum....
Kitabın maalesef %70i skiplenmiş. Paul 5 dakikada masterclass fremen oluyor. Liderliği alışı falan çok hızlı geçilmiş. Onu geçtim Zendeya aldığı paranın hakkını versin bari diye mi final savaşından daha uzun helikopter vurma sahnesi çektiler anlamış değilim. Final savaşı 3 dakikalık toz dumandan ibaret zaten. Solucanları sürdük bitti, tozun toprağın içinden dark knight gibi Paul geliveriyor... Sırf olmayan bir devam senaryosu yazıp bu eserinde suyunu sıkıp 3. film çekebilmek için koca kitabı hızlıca atlamışlar resmen. En azından 1. film daha detaylıydı.
tancan yaşlanmış be
Keske 5 saat olsaydi, RELEASE THE VILLENUEVE CUT HADIII!!
Gördüğüm en haklı yorum netflixe özel filan bi şekilde çıkarsınlar cut versiyonunu direkt sinemayada olur 5 saat de oturup izlerim
1. Filmde baharatın özelliklerini söylemişlerdi. Gezegenler arası Seyehatın kaynağı demişti. Ben kitapları okumadım ama baharatın önemini sorgulamadım
3. güç var İmparatorluk, Spice guild ve Bene geserit. Space guild çok minimal düzeyde ilk 2 filmde. Üçüncü filmde buraya ağırlık verilecek kanımca. Daha zaten Arrakis dışına çıkılacak ve diğer büyük houselar işin içine girilecek. Spice ticaretine de sekte vurduğu için fremenler hem diğer gezegenler hem de guild çullanacak. Seçim bundan kaynaklı. Ben filmi çok beğenmekle birlikte izlediğim en iyi sinema deneyimlerinden birsi olmakla birlikte (bu kitapları 20 sene önce okuyup aşık olmuştum) 8/10 daha fazla vermem. Birşeyler eksik filmde ne olduğunu tasvir edemiyorum ama en kendime ne de başkasına teknik olarak.
O abı hayat sahneleri çok önemliydi ben de çok yükseldim ama detaylandırmamışlar
Yüzüklerin efendisi iki kulede ölü bataklıklar mekanında frodo ve sam yüksük tafını görmüşlerdi. İlk defa orada karşılarına çıktı zırhsız olarak Üçüncü filmde zırhlı hallerini göreceğiz Minas tirid savaşı için
"Aile önemlidir Paul!"
Kalkan kullanmama olayı sanırım kumlardan dolayı.Kitapta da düello kısmında Feyd zehirli hançer kullanıyordu falan ama kalkan var mıydı emin olamadım
Ağzınıza sağlık.