Hocam ben doktoraya hazırlanıyorum. Sizi/kanalınızı henüz keşfettim. Her sabah bir videonuzu izleyip çalışmalarıma ondan sonra devam etmeye başladım. Beni inanılmaz motive ediyorsunuz. Bu vesile ile size teşekkür etmek istedim. Teşekkürler 🌸
Hocam videonuz gerçekten çok yararlı. Tabi benim gibi felsefe mezunu bir öğrenci için yüksek öğretime devam etmenin ne kadar zor olduğunu da öğrendim videodan. Ben felsefe yüksek lisans eğitimi için hindistan'daki bir üniversiteden (Nalanda Üniversitesi) kabul alma aşamasındayım. Orada eğitim ucuz olduğu halde, burada işsizlik ve Türk lirasının değer kaybetmesi durumları eğitimimi aksatmama neden olacak gibi. Burs bulmak imkansıza yakın, hatta imkansız. Herkese sabır diliyorum, umarım ilim yolundaki herkes birgün istediği maddi imkanı elde eder..
@@burcuuuu8215 son yıl eğitimime ara verme durumunda kaldım. eğitimim hakkında öngörülerimi yazdığım yorumumu görmüş oldum, o yüzden yorumunuz gülümsetti :) e baya baya ileri görüşlüymüşüm ben?!1?
hocam merhaba öncelikle faydalı videolarınız için çoooook teşekkürler iyi ki varsınız, lisans döneminde yurtdışı araştırma projelerine katılım hakkında ne düşünüyorsunuz, üniversitedeki bazı hocalar bunun için lisansın erken olduğunu düşünüyor.
yurtdışında yaz okulu diye geçen lisanlar için 2 -3 aylık projeler oluyor sevgili esra, birinci sınıfın yazında bile kabul alanlar var. ne yapmak istemediğini ne kadar erken görürsen asıl tutkuna ulaşma ihtimalin o kadar artar
@@Purplegirl907 .merhabalar öncelikle kendi bölümünün yurtdışındaki karşılığını bulmalısın. örneğin benim bölümüm tr deki diyetisyenlik ve gıda mühendisliği hatta moleküler biyoloji ve genetik müh.ün tamamı "life science " diye geçiyor. daha sonra dünyadaki life science üzerine çalışmalar yapan hocaları araştıracaksın. yurtdışındaki sistem üniversiter veya bölümler üzerinden değil hocalar üzerinden işliyor. hoca bir proje yazıyor o projenin bütçesi dahilinde kendi ekibini oluşturuyor. siz şu aşamada research asist. olamassınız ama en azından maaşsız fellow pozisyonlarına kabul alabilirsiniz. researchgate'de ilanlar aşılıyor hangi projeler ne zaman başlayacak hangi şartlarda öğrenci kabul ediyorlar her ilan için farklı
Merhaba hocam. Ben tıp fakültesi 2. Sınıf öğrencisiyim. Proje yazımına ve araştırmaya hakim biriyim. Hem tübitakta etkin oldum hem de ulusal dergilere hocalarımın desteği ile makale gönderebildim. Ayrıca stajda yaptım. Moleküler biyoloji ve genetikteki birçok tekniğe hakimim ama daha fazlası için bu yaz hedefim yurtdışında değerli hocaların yanında staj yapmak. Ne yazık ki üniversitenin erasmus imkanları kısıtlı. Kendi çabalarımız ile lisans öğrencileri yurtdışı için burs vs imkanları nerelerden elde edebilirler? Tübitak ve erasmus hakkında bilgim var ama onun dışında herhangi bir bilgim yok. Bu aşamada nasıl ilerleyebilirler? Bu konuda anlatımınız var mı bilmiyorum ama yoksa da sizden bu konuda ayrıntılı bir video rica ediyorum. Hem bu videoyuyu benim gibi bu konularda kendini geliştirmiş arkadaşlarımla da paylaşmak isterim. Şimdiden teşekkürler hocam . Ve iyi çalışmalar dilerim.
Merhaba :) Ben lise son sınıf öğrencisiyim ve yaptıklarınız benim hayalim :) Moleküler biyoloji, biyoloji ve tıp alanına ilgi duyuyorum ve ileride araştırmacı olmak, projeler yapmak istiyorum. Bu alanlardan hangisini seçeceğime bazı nedenlerden dolayı karar veremiyorum yardımcı olabilir misiniz? 1-İş imkanları açısından tıp seçip (mesleğimi garantileyip) daha sonra araştırmalar yapacağım şekilde kendime bir yol açmak (nasıl yapacağımı henüz ayrıntılı olarak bilemiyorum, çeşitli projelere başvurup oradan ilerlersem olur belki ) 2. Moleküler biyoloji veya biyoloji okuyup dilediğim araştırmaları yapmak ve bu yolda ilerlemek Ancak süreç nasıl ilerler bilmiyorum, moleküler biyoloji veya biyoloji okuyup işsiz kalmaktan korkuyorum. Asıl ilgi alanım tıptan ziyade biyoloji ancak bu kaygılar beni yakın olan tıbba yöneltiyor. Siz bu alanda benden daha fazla bilgi sahibisinizdir; bu bölümleri okuyup Türkiyede bir laboratuvarda iş bulmam,merak ettiğim alanlarda araştırmalar yapıp kendimi geliştirebilmem mümkün müdür? Sizce nasıl bir yol izlemem daha mantıklı olur? Mesajınızın üzerinden 1 yıl geçmiş ama görüp de cevap verirseniz çok mutlu olurum :)
@@umuthepvarhocam1344 Merhaba, memnun oldum. Açıkçası biyolojinin geniş bir alan olduğunu düşünüyorum. Moleküler biyoloji ve genetik okurken sadece hastalıkların moleküler mekanizmaları olsun kök hücre ve gen tedavisine yönelik bir eğitim almıyorsun bildiğim kadarıyla. Örneğin bitki biyolojisini seviyor musun, bu konu ilgini çekiyor mu, bu konuda eğitim almak istiyor musun diye düşünmen gerekir. Sonuçta yöneleceğin ve ilgi duyduğun konu anladığım kadarıyla insan üzerine de olsa bu eğitimlerden de geçeceksin. Bunu kafanda iyi oturtman gerekli. Tıp fakültesinde ise ilk 3 sene içinde temel bilimler (fizyoloji, histoloji, anatomi, biyokimya) üzerine dersler alıp son 3 sene de klinik ve daha çok hasta ve hastalık odaklı eğitim alıyoruz diyebilirim. Ezber yükü olan bir bölüm evet ama ilgi ve öğrenmeye hevesli olan biri için nispeten daha iyi geçecektir. Tıp fakültesindeki kariyer ile ilgili şunları söyleyebilirim. Moleküler biyoloji konusunda ne yazık ki bu aşamalara pek hakim değilim. Mezun olduktan sonra temel bilimlerde çalışmaya devam edip PhD olabilirsin. Direkt olarak laboratuvar çalışmalarının içinde olup o yöntemleri öğrenmeye yönelik süreçlerden geçip bilim adamı oluyorsun zaten. Ya da klinik bilimlerden ilerlemek istersin. Mesleğini dahili veya cerrahi bilimlerde devam ettirebilirsin. Bu aşamada akademik kariyer sahibi olmak istiyorsan bir üniversite kapsamında öğretim üyesi olarak çalışıyorsun ve mesleğini icra ediyorsun. Unvan sahibi doktorlar (prof, doç) birçok makale, çalışma ve kongrelere katılmış bireylerdir. Zaten bu aşamada araştırmalarına devam ediyorsun ve ayrıca tıpta temel bilimlerdeki hocalarla iç içe oluyorsun. Çoğu araştırmanı onlarla yapıyorsun. Ayrıca mesleğini icra ederken doktora da yapan doktorlar var. Mesela bir göz cerrahi doktoru immünoloji doktorası yapıp çalışmalarını daha da genişletip kendine katacağın şeyleri arttırabilirsin. Yani hem öğrenci hem de bir meslek erbabı oluyorsun. İstersen öğrencilik yıllarında yurtdışında birçok yerde staj ayarlayıp kendini geliştirme imkanı bulabilirsin. Eğer ki insan vücuduna meraklıysan kesinlikle tıpı seçmeni öneririm. Sanılanın aksine kendini geliştirebileceğin yollar çok açık :) Sadece ilgi alanını kesinleştirmen gerekli. Cevabı biraz geç verdim ama... Kolay gelsin, başarılar. Saygılarımla.
@@selihasahin Cevabınızı gördüğümde çok mutlu oldum, teşekkür ederim :) Dediğim gibi asıl ilgi alanım tamamen biyoloji. Özellikle insan biyolojisine özel bir ilgim yok ama insan biyolojisi de ilgim dahilinde. Kafamı biyoloji ve tıp bu yüzden karıştırıyordu ama biyoloji okuyup da yapmak istediğim birçok şeyi tıp okuduktan sonra da yapabileceğimi idrak ettim mesajınızla. Nöropsikoloji, birtakım genetik tedaviler ya da bitki biyolojisi ile ilgilenmek istiyorum. Üniversite döneminde imkan buldukça yurt dışına çıkmaya çalışacağım, bulduğum her türlü staja katılıp kendimi geliştireceğim ve ne istediğimi işte o zaman anlayacağım galiba :) Aklım hep biyolojide kalıyordu ama ailem beni tıbba yöneltmek istiyordu. Tıpta daha çok hastalarla ilgilenip hayallerime ulaşamamaktan korkuyordum. Tıbbın da beni mutlu edebileceğini anladım şu an, çok teşekkür ederim :))
Merhabalar benim yurt dışında doktora yapmak ile ilgili bir sorum var doktora yapmak istediğimiz bölmün lisans programını bitirmek zorunda mıyız ? Mesela bir elektrik elektronik mühendisi fizikten doktora yapmak için harvard a başvuruda bulunabilir mi? Yoksa fizik bölümü bitirmek zorunda mı ?
Bu tamamen başvuracağınız üniversitenin politikası ile ilgili bir durum. Başvuru yapacağınız üniversitenin web sayfasından konuya ilşikin bilgi almanız en doğrusu olacaktır.
Merhaba, devlet üniversitesinde çalışan öğretim üyeleri bu gibi programlarla yurtdışına gittiklerinde nasıl bir izin prosedürü izleniyor? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Son yıllarda bu konuda yasal değişiklikler olduğu söyleniyor. Örneğin senet yapılıyor mu gitmeden? Veya ücretsiz izin alarak yurtdışında post-doc olarak çalışılabiliyor mu?
@@AkademikLink Teşekkürler. Post-doc olarak "çalışma" konusunda bilginiz var mı? Yani, Türkiye'de ücretsiz izinli olarak bir kuruma bağlı olmak, buna engel teşkil ediyor mu?
Merhaba hocam ben Tübitak doktora bursuna başvuracağım. Master ortalamam 3.95. lisans ortalamam 3.20. şansım var mı sizce ? Fikrinizi almak istedim. Bu arada makalem tam ozetim bildirim ve projelerim de var. Gazi Bap bursiyeriyim.
Hocam. Ben de doktora TÜBİTAK bursuna basvurmayi düşünüyorum fakat ifade edilen makaleler ve tam metin bildirim sunmadim dergilerde bilginiz var mı acaba
Merhabalar Eli hocam, İşin aslı şansı önceden tahmin etmek oldukça zor, ki bence yurtdışı araştırmalarına kabul almak açısından bölümler açısındna büyük bir fark yok. Bir şekilde bir yerden başlayıp oldukça fazla kez denemek gerekiyor.
@@AkademikLink merhaba haklisiniz ama siz de fark etmişsinizdr Türkiye'de işimiz çok zor bakakşım yurtdışı ne gibi imkânlar sunar. Çok tşk ederim hem cevabınız için hem de yararlı ve biraz daha gerçekçi videolarınız için :) İyi günler efenim
Hocam ben doktoraya hazırlanıyorum. Sizi/kanalınızı henüz keşfettim. Her sabah bir videonuzu izleyip çalışmalarıma ondan sonra devam etmeye başladım. Beni inanılmaz motive ediyorsunuz. Bu vesile ile size teşekkür etmek istedim. Teşekkürler 🌸
Güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim Seher hocam, bir faydam oluyorsa ne mutlu bana. Doktoranızda şimdiden başarılar dilerim.
Hocam çok teşekkür ederiz videolarınız için. Gün gün büyüyoruz :)
Aynen öyle Enes hocam kanal hızla büyüyor sözler sayesinde :)
Hocam videonuz gerçekten çok yararlı. Tabi benim gibi felsefe mezunu bir öğrenci için yüksek öğretime devam etmenin ne kadar zor olduğunu da öğrendim videodan. Ben felsefe yüksek lisans eğitimi için hindistan'daki bir üniversiteden (Nalanda Üniversitesi) kabul alma aşamasındayım. Orada eğitim ucuz olduğu halde, burada işsizlik ve Türk lirasının değer kaybetmesi durumları eğitimimi aksatmama neden olacak gibi. Burs bulmak imkansıza yakın, hatta imkansız. Herkese sabır diliyorum, umarım ilim yolundaki herkes birgün istediği maddi imkanı elde eder..
neler yaptınız
@@burcuuuu8215 son yıl eğitimime ara verme durumunda kaldım. eğitimim hakkında öngörülerimi yazdığım yorumumu görmüş oldum, o yüzden yorumunuz gülümsetti :) e baya baya ileri görüşlüymüşüm ben?!1?
Hocam iyi ki varsınız. çok yardımcı oluyorsunuz
Güzel sözleriniz için teşekkürler Fatma hocam, bir faydam oluyorsa ne mutlu bana.
Harika bir videoydu yine. Kesinlikle çok faydalı oldu. Teşekkürler hocam.
Teşekkür ederim Ayten hocam, bir faydam oluyorsa ne mutlu bana.
@@AkademikLink hocam her videonuzda olduğu gibi. Linkleri incelemeye hemen başlayacağım.
Akış güzel, bilgiler taze, teşekkür ederiz hocam. Bir öneri: elinizde örnek dökümanlarla konuşmalarınızı desteklemeniz çok hoş olacaktır.
Güzel sözleriniz için teşekkürler Tolga hocam, önerinizi için de ayrıca teşekür ederim.
hocam merhaba öncelikle faydalı videolarınız için çoooook teşekkürler iyi ki varsınız, lisans döneminde yurtdışı araştırma projelerine katılım hakkında ne düşünüyorsunuz, üniversitedeki bazı hocalar bunun için lisansın erken olduğunu düşünüyor.
yurtdışında yaz okulu diye geçen lisanlar için 2 -3 aylık projeler oluyor sevgili esra, birinci sınıfın yazında bile kabul alanlar var. ne yapmak istemediğini ne kadar erken görürsen asıl tutkuna ulaşma ihtimalin o kadar artar
Değerli hocamızın dediklerine katılıyorum ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi.
@@gossiptimexoxo teşekkür ederim cevabınız için😊
@@gossiptimexoxo merhaba bu projeleri nasıl bulabilirim ?biraz detay verebilir misiniz bu konuda:)
@@Purplegirl907 .merhabalar
öncelikle kendi bölümünün yurtdışındaki karşılığını bulmalısın. örneğin benim bölümüm tr deki diyetisyenlik ve gıda mühendisliği hatta moleküler biyoloji ve genetik müh.ün tamamı "life science " diye geçiyor. daha sonra dünyadaki life science üzerine çalışmalar yapan hocaları araştıracaksın. yurtdışındaki sistem üniversiter veya bölümler üzerinden değil hocalar üzerinden işliyor. hoca bir proje yazıyor o projenin bütçesi dahilinde kendi ekibini oluşturuyor. siz şu aşamada research asist. olamassınız ama en azından maaşsız fellow pozisyonlarına kabul alabilirsiniz. researchgate'de ilanlar aşılıyor hangi projeler ne zaman başlayacak hangi şartlarda öğrenci kabul ediyorlar her ilan için farklı
Merhaba hocam. Ben tıp fakültesi 2. Sınıf öğrencisiyim. Proje yazımına ve araştırmaya hakim biriyim. Hem tübitakta etkin oldum hem de ulusal dergilere hocalarımın desteği ile makale gönderebildim. Ayrıca stajda yaptım. Moleküler biyoloji ve genetikteki birçok tekniğe hakimim ama daha fazlası için bu yaz hedefim yurtdışında değerli hocaların yanında staj yapmak. Ne yazık ki üniversitenin erasmus imkanları kısıtlı. Kendi çabalarımız ile lisans öğrencileri yurtdışı için burs vs imkanları nerelerden elde edebilirler? Tübitak ve erasmus hakkında bilgim var ama onun dışında herhangi bir bilgim yok. Bu aşamada nasıl ilerleyebilirler? Bu konuda anlatımınız var mı bilmiyorum ama yoksa da sizden bu konuda ayrıntılı bir video rica ediyorum. Hem bu videoyuyu benim gibi bu konularda kendini geliştirmiş arkadaşlarımla da paylaşmak isterim. Şimdiden teşekkürler hocam . Ve iyi çalışmalar dilerim.
konuya ilşikin bir video eklemeye çalışacağım, okulunuzda mevlana progralmarı olabilir onlara da bakmayı unutmayın..
@@AkademikLink tamamdır hocam. Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için🙏
Merhaba :)
Ben lise son sınıf öğrencisiyim ve yaptıklarınız benim hayalim :) Moleküler biyoloji, biyoloji ve tıp alanına ilgi duyuyorum ve ileride araştırmacı olmak, projeler yapmak istiyorum. Bu alanlardan hangisini seçeceğime bazı nedenlerden dolayı karar veremiyorum yardımcı olabilir misiniz?
1-İş imkanları açısından tıp seçip (mesleğimi garantileyip) daha sonra araştırmalar yapacağım şekilde kendime bir yol açmak (nasıl yapacağımı henüz ayrıntılı olarak bilemiyorum, çeşitli projelere başvurup oradan ilerlersem olur belki )
2. Moleküler biyoloji veya biyoloji okuyup dilediğim araştırmaları yapmak ve bu yolda ilerlemek
Ancak süreç nasıl ilerler bilmiyorum, moleküler biyoloji veya biyoloji okuyup işsiz kalmaktan korkuyorum. Asıl ilgi alanım tıptan ziyade biyoloji ancak bu kaygılar beni yakın olan tıbba yöneltiyor. Siz bu alanda benden daha fazla bilgi sahibisinizdir; bu bölümleri okuyup Türkiyede bir laboratuvarda iş bulmam,merak ettiğim alanlarda araştırmalar yapıp kendimi geliştirebilmem mümkün müdür?
Sizce nasıl bir yol izlemem daha mantıklı olur?
Mesajınızın üzerinden 1 yıl geçmiş ama görüp de cevap verirseniz çok mutlu olurum :)
@@umuthepvarhocam1344 Merhaba, memnun oldum. Açıkçası biyolojinin geniş bir alan olduğunu düşünüyorum. Moleküler biyoloji ve genetik okurken sadece hastalıkların moleküler mekanizmaları olsun kök hücre ve gen tedavisine yönelik bir eğitim almıyorsun bildiğim kadarıyla. Örneğin bitki biyolojisini seviyor musun, bu konu ilgini çekiyor mu, bu konuda eğitim almak istiyor musun diye düşünmen gerekir. Sonuçta yöneleceğin ve ilgi duyduğun konu anladığım kadarıyla insan üzerine de olsa bu eğitimlerden de geçeceksin. Bunu kafanda iyi oturtman gerekli. Tıp fakültesinde ise ilk 3 sene içinde temel bilimler (fizyoloji, histoloji, anatomi, biyokimya) üzerine dersler alıp son 3 sene de klinik ve daha çok hasta ve hastalık odaklı eğitim alıyoruz diyebilirim. Ezber yükü olan bir bölüm evet ama ilgi ve öğrenmeye hevesli olan biri için nispeten daha iyi geçecektir. Tıp fakültesindeki kariyer ile ilgili şunları söyleyebilirim. Moleküler biyoloji konusunda ne yazık ki bu aşamalara pek hakim değilim. Mezun olduktan sonra temel bilimlerde çalışmaya devam edip PhD olabilirsin. Direkt olarak laboratuvar çalışmalarının içinde olup o yöntemleri öğrenmeye yönelik süreçlerden geçip bilim adamı oluyorsun zaten. Ya da klinik bilimlerden ilerlemek istersin. Mesleğini dahili veya cerrahi bilimlerde devam ettirebilirsin. Bu aşamada akademik kariyer sahibi olmak istiyorsan bir üniversite kapsamında öğretim üyesi olarak çalışıyorsun ve mesleğini icra ediyorsun. Unvan sahibi doktorlar (prof, doç) birçok makale, çalışma ve kongrelere katılmış bireylerdir. Zaten bu aşamada araştırmalarına devam ediyorsun ve ayrıca tıpta temel bilimlerdeki hocalarla iç içe oluyorsun. Çoğu araştırmanı onlarla yapıyorsun. Ayrıca mesleğini icra ederken doktora da yapan doktorlar var. Mesela bir göz cerrahi doktoru immünoloji doktorası yapıp çalışmalarını daha da genişletip kendine katacağın şeyleri arttırabilirsin. Yani hem öğrenci hem de bir meslek erbabı oluyorsun. İstersen öğrencilik yıllarında yurtdışında birçok yerde staj ayarlayıp kendini geliştirme imkanı bulabilirsin. Eğer ki insan vücuduna meraklıysan kesinlikle tıpı seçmeni öneririm. Sanılanın aksine kendini geliştirebileceğin yollar çok açık :) Sadece ilgi alanını kesinleştirmen gerekli. Cevabı biraz geç verdim ama... Kolay gelsin, başarılar. Saygılarımla.
@@selihasahin Cevabınızı gördüğümde çok mutlu oldum, teşekkür ederim :) Dediğim gibi asıl ilgi alanım tamamen biyoloji. Özellikle insan biyolojisine özel bir ilgim yok ama insan biyolojisi de ilgim dahilinde. Kafamı biyoloji ve tıp bu yüzden karıştırıyordu ama biyoloji okuyup da yapmak istediğim birçok şeyi tıp okuduktan sonra da yapabileceğimi idrak ettim mesajınızla. Nöropsikoloji, birtakım genetik tedaviler ya da bitki biyolojisi ile ilgilenmek istiyorum. Üniversite döneminde imkan buldukça yurt dışına çıkmaya çalışacağım, bulduğum her türlü staja katılıp kendimi geliştireceğim ve ne istediğimi işte o zaman anlayacağım galiba :) Aklım hep biyolojide kalıyordu ama ailem beni tıbba yöneltmek istiyordu. Tıpta daha çok hastalarla ilgilenip hayallerime ulaşamamaktan korkuyordum. Tıbbın da beni mutlu edebileceğini anladım şu an, çok teşekkür ederim :))
Bu konuda projelerim için bana (ücretiyle) danışmanlık hizmeti verebilecek yer veya kişi var mı? 😊
Merhabalar benim yurt dışında doktora yapmak ile ilgili bir sorum var doktora yapmak istediğimiz bölmün lisans programını bitirmek zorunda mıyız ? Mesela bir elektrik elektronik mühendisi fizikten doktora yapmak için harvard a başvuruda bulunabilir mi? Yoksa fizik bölümü bitirmek zorunda mı ?
Bu tamamen başvuracağınız üniversitenin politikası ile ilgili bir durum. Başvuru yapacağınız üniversitenin web sayfasından konuya ilşikin bilgi almanız en doğrusu olacaktır.
Merhaba, devlet üniversitesinde çalışan öğretim üyeleri bu gibi programlarla yurtdışına gittiklerinde nasıl bir izin prosedürü izleniyor? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Son yıllarda bu konuda yasal değişiklikler olduğu söyleniyor. Örneğin senet yapılıyor mu gitmeden? Veya ücretsiz izin alarak yurtdışında post-doc olarak çalışılabiliyor mu?
Maalesef bu konu üniversiteden üniversiteye değişebilir. Evet senet yapılıyor. Ücretsiz izin alma konusu da üniversitenizin iznine bağlı.
@@AkademikLink Teşekkürler. Post-doc olarak "çalışma" konusunda bilginiz var mı? Yani, Türkiye'de ücretsiz izinli olarak bir kuruma bağlı olmak, buna engel teşkil ediyor mu?
Merhaba hocam ben Tübitak doktora bursuna başvuracağım. Master ortalamam 3.95. lisans ortalamam 3.20. şansım var mı sizce ? Fikrinizi almak istedim. Bu arada makalem tam ozetim bildirim ve projelerim de var. Gazi Bap bursiyeriyim.
Hocam. Ben de doktora TÜBİTAK bursuna basvurmayi düşünüyorum fakat ifade edilen makaleler ve tam metin bildirim sunmadim dergilerde bilginiz var mı acaba
Abone olup videolarını beğenmek için youtube a kaydoldum
Çok teşekkürler
Horizon2020 yi de unutmayalım :)
Açıkcası çok bilgimin olmadığı bir programdı, bilgilendirme için teşekkürler. Açıklamalar kısmına ekliyorum hemen :)
Hocam.merhaba Ben felsefede Yüksek yapiyorum sizce sansim nedir ?
Merhabalar Eli hocam, İşin aslı şansı önceden tahmin etmek oldukça zor, ki bence yurtdışı araştırmalarına kabul almak açısından bölümler açısındna büyük bir fark yok. Bir şekilde bir yerden başlayıp oldukça fazla kez denemek gerekiyor.
@@AkademikLink merhaba haklisiniz ama siz de fark etmişsinizdr Türkiye'de işimiz çok zor bakakşım yurtdışı ne gibi imkânlar sunar. Çok tşk ederim hem cevabınız için hem de yararlı ve biraz daha gerçekçi videolarınız için :)
İyi günler efenim