Zamanı olmayanlar için kronolojik okuma sırası: Aşk ve Pedagoji - 1902 The Life of Don Quixote and Sancho - 1905 (çevirisi yok) Hayatın Trajik Duygusu - 1912 Sis - 1914 Yaman Adam - 1916 Abel Sanchez ve Tula Teyze - 1917-1921 Üç Örnek Öykü ve Bir Önsöz - 1920 Satranç Ustası Don Sandalio'nun Romanı Aziz Manuel - 1931 Günlükler - 1966 Kanalıma destek olmak, nitelikli kitap önerileriyle birlikte size özel ekstra videolara ulaşmak ya da kitap okuma grubuma katılmak ister misiniz? KATIL BUTONUNA TIKLAYIN : th-cam.com/channels/LDoHVW_FSN58EE52V193Ag.htmljoin
Şu an tam istediğim video, emeğine sağlık Oğuz abi. Unamuno'nun Sis kitabını kısa süre önce önerin sayesinde okumuştum ve gerçekten çok etkilendim. Kitabı, yazarı, yazarın felsefesini iyice araştırıp anlayınca üzerimdeki tesiri de arttı. Diğer kitaplarını da en kısa sürede okumayı planlıyorum. Tekrardan güzel yorumun ve önerilerin için teşekkürler. :)
Sis ne harika bir kitaptı yazıldığı dönemi düşününce hayran kalmamak mümkün değil. Yazarın diğer kitaplarını da okumayı çok istiyordum faydalı bir video olmuş teşekkürler 😊
"varoluşunu aşkta arayan bir adam" diyince aklıma kitaptaki "amo, ergo sum" yani seviyorum öyleyse varım sözü geldi. Güzel bir açıklama ve video olmuş.
"Kişinin çelişki içinde yaşamasının varlığını ve insanı saçma doktrinlerin pençesine düşmekten kurtaracağına inanıyordu." Kendimi bildim bileli, içimde zıtlıkların at koşturduğunun farkındaydım. Tek netlik çelişkiydi. Yorucu bir durum çünkü çoğu zaman bu zıtlıkları, çelişkileri anlamlandırmakta zorlandım. Bazen kendimi suçladım; hala düşüncelerin akması gereken yatağı bulamadı, muhakemen mi zayıf yoksa özümseyemedin mi? Kişiliğin, tercihlerin yerine oturmadı mı ki hala bu kadar çelişkilisin. Bu suçlamalar zayıflasa da her zaman beynimde konumlandıkları bir yer vardı. Şuan yazarken farkına varıyorum ki herhangi net bir kararın gerekliliği gibi bir durum içinde değilsek, çelişkilerin yarattığı olumsuzluk da fayda da ona nasıl baktığımızla alakalı. Net olduğumda, belirli bir minvalde ilerleyen fikir ve düşüncelere kenetlendiğimde "eksik" olduğumu hissediyorum. Sanki beynimi tam anlamıyla yeterince kullanmamışım gibi. Ayrıca düşüncelere, fikirlere, kavramlara araya mesafe koymadan inanmak biraz korkutucu, güvensiz ve endişeli hissettirebiliyor. Bu yazdığım kendime bakış belki de hep içimdeydi ve zamanla sessizce şekillendi deneyimlerle ama farkında değildim böyle kelimelere dökecek kadar göremiyordum. Sizi dinlerken Unamuno' nun alıntısını duyduğumda çok heyecanladım. İçimde barındırdığım çelişki durumu için güzel bir farkındalık oldu. Öğle vakti tam bir epiphany yaşattınız, teşekkürler.
Thrasymachos: Bana kısaca söyleyin, ölümden sonra ne olacağım ben? Açık ve kati. Philalethes: Her şey ve hiçbir şey. Thrasymachos: Beklediğim buydu. Bir meselenin çözümü olarak öne sürülen çelişki. Bu hile bayatladı. Ölümün anlamı - Schopenhauer
Yeni bitirdim. Büyük bir varolma kavgası olduğu muhakkak. Kendini bir kadında bulma. Ya da kadın üzerinden kendini bulma. Hiçlik felsefesi biraz fazlaca baskın olmuş. Biraz da birezilya dizisi tadında. Şans verilmeli.
Zamanı olmayanlar için kronolojik okuma sırası:
Aşk ve Pedagoji - 1902
The Life of Don Quixote and Sancho - 1905 (çevirisi yok)
Hayatın Trajik Duygusu - 1912
Sis - 1914
Yaman Adam - 1916
Abel Sanchez ve Tula Teyze - 1917-1921
Üç Örnek Öykü ve Bir Önsöz - 1920
Satranç Ustası Don Sandalio'nun Romanı
Aziz Manuel - 1931
Günlükler - 1966
Kanalıma destek olmak, nitelikli kitap önerileriyle birlikte size özel ekstra videolara ulaşmak ya da kitap okuma grubuma katılmak ister misiniz? KATIL BUTONUNA TIKLAYIN : th-cam.com/channels/LDoHVW_FSN58EE52V193Ag.htmljoin
Don kişot ve sancho nun çevirisi neden yok ya :(
çok bilgilendirici, çok güzel bir video, çok teşekkürler
Teşekkürler video için, Shakespeare rehberi için de beklemedeyim.
benim notunu aldigim 42 kitap var tabi dogru saydiysam.Sahiden toplamda kaç kitabi var?
38 oyun, 154 sone yazmıştır.
Şu an tam istediğim video, emeğine sağlık Oğuz abi. Unamuno'nun Sis kitabını kısa süre önce önerin sayesinde okumuştum ve gerçekten çok etkilendim. Kitabı, yazarı, yazarın felsefesini iyice araştırıp anlayınca üzerimdeki tesiri de arttı. Diğer kitaplarını da en kısa sürede okumayı planlıyorum. Tekrardan güzel yorumun ve önerilerin için teşekkürler. :)
Sis ne harika bir kitaptı yazıldığı dönemi düşününce hayran kalmamak mümkün değil. Yazarın diğer kitaplarını da okumayı çok istiyordum faydalı bir video olmuş teşekkürler 😊
Dolu doldu bir anlatım olmuş emeğiniz ičin teşekkürler
Unamuno ' ya bayilirim. burada bilgi edinebilir miyim diyordum kanalına denk geldim. çok güzel bilgiler edindim sayende, takibe alıyorum basarilar :)
Baya bilgi verici video kolay kolay bulunmaz teşekkürler
Sevgili Oğuz, başarılar oldukça etkileyici bir üslubun var
TH-cam da kaliteli içerik üreten nadir insanlardansınız. Başarılarınızın devamını dilerim👏🏻
Yazarı önceden senden duyup Sis ve Yaman Adam kitaplarını almıştım . Bu vidio iyi oldu . En yakında başlayacağım :)
"varoluşunu aşkta arayan bir adam" diyince aklıma kitaptaki "amo, ergo sum" yani seviyorum öyleyse varım sözü geldi. Güzel bir açıklama ve video olmuş.
Em sevdiğim adammmmmm , en sevdiğim youtuberr , en sevdiğim kahvesiz fotolar paylaşan bookstagram ♥️♥️♥️♥️
bu serilerine bayılıyorum cunku benım gıbı neye nereden baslıyacgını bılemeyenlere asssırı yol gosterıcı oluyorrrrr
Bayılıyorum, dostoyevski takıntına. Her kapı reyize çıkıyor bir şekilde.
Sis kitabını okuduğumda resmen kitap beni içine çekti daha fazla eserini okumak istiyorum harika bi yazar
Şuan çelişkiler içerisinde kitap okumaya başlıyacam tesekkurler 🙋♂️
Güzel abicim inşallah gelir bu Tolstoy okuma rehberinde bundan sonra
Oğuz abi senin videolarını izlemek; hayattaki can sıkıcı saatleri verimli, keyifli saatlere değişmek olsa gerek.
Son derece velut bir TH-camr'sın.
Marquez rehberi de çeker misiniz?
Seni izlemek beni mutlu ediyor, neden bilmiyorum.
emeğine sağlık. antalya'dan saygılar
OFFFFFFFFFFF BAYILIYORUM
Sis kitabını uzun süredir okumak istiyorum😍William Shakespeare için video gelecek mi😍
Videolar gelecek* :)
@@alintilarlayasiyorum Sabırsızlıkla bekliyorum 🙂
İnanç ve inançsızlıkla ilgili bir video yayınlaman mümkünmü acaba?
Hocam giriş kitabı olarak sofinin dünyasını defaatle okudum lütfen yardımcı olurmusunuz neyle devam edicem felsefeye
Oğuz Aktürk'ün felsefeye giriş için okunacaklar listesi videosu var. Bence bir bakın derim.:)
@@haliseguzen6980 bakayım hemen teşekkürler
@@OmerCnn rica ederim:)
Merak ettiğim bir yazardi, güzel bir inceleme olmus. emegin icin tesekkurler👍🏼
"Kişinin çelişki içinde yaşamasının varlığını ve insanı saçma doktrinlerin pençesine düşmekten kurtaracağına inanıyordu."
Kendimi bildim bileli, içimde zıtlıkların at koşturduğunun farkındaydım. Tek netlik çelişkiydi. Yorucu bir durum çünkü çoğu zaman bu zıtlıkları, çelişkileri anlamlandırmakta zorlandım. Bazen kendimi suçladım; hala düşüncelerin akması gereken yatağı bulamadı, muhakemen mi zayıf yoksa özümseyemedin mi? Kişiliğin, tercihlerin yerine oturmadı mı ki hala bu kadar çelişkilisin.
Bu suçlamalar zayıflasa da her zaman beynimde konumlandıkları bir yer vardı. Şuan yazarken farkına varıyorum ki herhangi net bir kararın gerekliliği gibi bir durum içinde değilsek, çelişkilerin yarattığı olumsuzluk da fayda da ona nasıl baktığımızla alakalı. Net olduğumda, belirli bir minvalde ilerleyen fikir ve düşüncelere kenetlendiğimde "eksik" olduğumu hissediyorum. Sanki beynimi tam anlamıyla yeterince kullanmamışım gibi.
Ayrıca düşüncelere, fikirlere, kavramlara araya mesafe koymadan inanmak biraz korkutucu, güvensiz ve endişeli hissettirebiliyor.
Bu yazdığım kendime bakış belki de hep içimdeydi ve zamanla sessizce şekillendi deneyimlerle ama farkında değildim böyle kelimelere dökecek kadar göremiyordum. Sizi dinlerken Unamuno' nun alıntısını duyduğumda çok heyecanladım. İçimde barındırdığım çelişki durumu için güzel bir farkındalık oldu. Öğle vakti tam bir epiphany yaşattınız, teşekkürler.
Bizde sana sonsuz teşekkür ederiz 😅
Bişey sorucam unamuno lise seviyesi için uygunmudur yoksa biraz daha beklemelimiyim
Video izlendi
Sis okundu
Video tekrar iZlendi 🤌🏼🤝
Başlayalım o zaman Unamuno’ya
09:30 sadece kadın erkek ilişkisi değil erkek erkek aşkını da anlatıyor Satranç ustası romanında
Abi ben Sis iCan yayınlarından Behçet necatigil çevirmeni tavsiye eder misinşz
Belki de konuşmak yazmaktan daha kirli olduğu için yazarlar kitap yazmıştır.
👏
Sis kitabını okudum. 👍
👍🏿
söylediğin gün aldım Sis’i alıntılarla yaşıyorum reis!
nasıldı?
Thrasymachos: Bana kısaca söyleyin, ölümden sonra ne olacağım ben? Açık ve kati.
Philalethes: Her şey ve hiçbir şey.
Thrasymachos: Beklediğim buydu. Bir meselenin çözümü olarak öne sürülen çelişki. Bu hile bayatladı.
Ölümün anlamı - Schopenhauer
Yeni bitirdim. Büyük bir varolma kavgası olduğu muhakkak. Kendini bir kadında bulma. Ya da kadın üzerinden kendini bulma. Hiçlik felsefesi biraz fazlaca baskın olmuş.
Biraz da birezilya dizisi tadında. Şans verilmeli.
+Aziz manuel çelişkinin kralı
+Hristiyan felsefesini bilmeden Günlükleri anlayamazsınız bilseniz de...
Sizde de bir süre sonra edebiyatı rafa kaldırıp tamamen felsefeye yoğunlaşma dönemi olmuş sanırım.
Mükemmel bilgiler ve sunum. Teşekkür ederim. 🎉