Minunat! Respecte! Mam blocat in aceasta magie😊 Cum sa terminat povestea? Putem primi deralii? Cum se prezinta acuma acea casa, locatarii multumiti sau nu. Eventuale minusuri sau plusuri. Mi-as fi dorit sa vad asamblarea panourilor, izolare etc 😊 Per ansamblu BRAVO! ❤
Buna ziua. este bine sa promovați asemenea construcții dar in același timp este bine sa punctati si erorile! Talpa de trasaj fără contact permanent cu placa de beton prinsa in coltari sa o aducă la nivel si blocată cu pene de lemn este o greșeală de construcție(cand se intampla se foloseste Mortar expandabil pentru umplere, greu de găsit in Romania). Secretul acestor case este modul de transmitere al forțelor de apasare in placă de beton. Fără un contact continuu aceasta transmisie nu se intampla si sarcinile se transmit intr-un mod nefiresc si in nici un caz egalizat in alte module de lemn care nu au fost proiectate pe atata sarcina. Placa mai mare decat amprenta casei este o alta eroare pentru ca apa nu trebuie sa fie stationara nici măcar un minut pe langa talpa casei, fie ea si făcută din lemn Tanalizat In autoclava(Tanalith-E). Din aceasta cauza trotuarele se fac la un nivel inferior structurii casei. Ce cred eu ca ce sa intamplat acolo este ca initial proiectul a fost pentru o suprafață mai mare si din lipsa de buget sa micsorat si sa ajuns la acest compromis. Foarte interesant Termosistemul in schimb, nu ați discutat deloc despre asta si despre ce eficienta energetică are. Multumiri pentru video!
Da, sunt pertinente toate observatiile Dvs. Dar stiti cum e: realitatea greseala asteapta. Iar comentariile pe care le asteptam cu totii vor dezvalui multe din secretele nerostite inca.
@@PovestidinSantier Ma bucur ca nu ați reacționat intr-un mod agresiv cum se practica pe internet. Eu nu am fost malițios in nici un fel, am vrut doar o informare mai corecta pentru cei ce nu știu. O sa ramaneti surprins cati oameni se uita la noi sa invete. Multa bafta si la mai multe acțiuni de gen.
@@nZebco revenind la situatiile din santier. Intr-adevar, talpa de lemn nu putea fi in contact direct cu betonul turnat grsit. S-a prevazut un grout expandabil pentru subturnare, dar nu era executat la momentul filmarii. Amprenta la sol cu extinderea radierului de beton a fost realizatat din proiectul intial pentru realizarea unui cerdac generos, iar acoperisul urmeaza sa se sprijine si pe stalpii perimetrali. Iar termosistemul ar fi trebuit sa faca parte din al doilea episod. Sper sa ii vina randul. Inca o data multumiri pentru completari!
@@RoHouseMusic Salut! Pretul, o casa pe structura din lemn construita corect poate sa coste mai mult decat una clasica din bca/caramida etc. Apoi constructorul, degeaba platesti pretul corect daca este construita prost de un neprofesionist. In rest o casa din cadre de lemn este mult mai solida, mai sustenabila si eficienta energetic.
Salut ! Am participat la ridicarea unei case din baloți de paie la Cârligu Mare pe lângă Urziceni și am mai văzut vreo 2 case, la Valea Nucului jud Buzău și Frumușani lângă București. Casa Ria din Valea Voievozilor, jud DB este din paie comprimate în panouri și mai recent același producător a ridicat un complex de case cu același sistem lângă Cluj. Pereții caselor menționate mai sus au minim 50 cm de paie comprimate, iar la alte case de pe afară chiar 80 cm. Foarte important paiele să fie cât mai lungi, nu tocătură de paie. Eu aș fi mers doar pe baloți de paie, achiziționați din imediata apropiere a șantierului. Spor !
Grosimea peretelui de paie ar trebui sa revina din a) calculul termic al constructiei si b) din specificatia producatorului. Ultetior din evaluarea termica se vrrifica daca au fost stinsi parametrii. ( vezi metodologia nZEB)
@@cujbavasile1834 nu putem discuta un buget fara sa stim nimic despre proiect. Dar daca doriti o informatie generala de piata, in acest moment, va puteti gandi de la 800 de euro/mp la cheie, plus TVA
Arata super. O intrebare....cum dau de ei? Sunt din jud. Constanta si vreau sa construiesc o casa pe structura de lemn. As vrea niste detalii. Mulțumesc!
Chiar nu vreti sa faceti publice datele constructorului, un sait, ceva, totul doar prin d-voastra, sau primiti procent din lucrarile pe care le recomandati?
Salut!Pana la urma care este ordinea incheierii peretelui de la interior la exterior :osb,acele doua modele de folii,vata si panourile de paie?Ordinea lor incepand din interiorul casei pana la exterior si daca puteti sa imi spuneti si ce model de folii folositi si modelul de vata ?
Cred ca asa o sa trebuiasca sa fac si eu la structura ca sa pot izola cu canepa (hempcrete) Micesc interaxul la 40cm si contravantuirea in structura... OSBul asta costa prea mult in ultima vreme... trebuie eliminat. Cand plaua mai tare asa... nu se aude prea mult zgomot pe acoperisul de tabla ? Multumesc de video.
Nefiind eu executantul constructiilor:NU! Dar ma gandesc ca daca as face un filmuleț cu produsele Dvs. prin intermediul prezentarii ati putea gasi clienti! Suna-ți-mă! @🤣
Un pret aproximativ la o casa plan parter la semifinisat de 80 mp utili sau cam ce diferenta de pret ar fi pe mp construit la o casa pe structura de lemn cum construiti dvs vs o casa din boltari de caramida?
Nu va pot spune pretul fara datele din proiect..Dar oricare ar fi diferenta, faceti un efort si renuntati la boltari. Lemnul e magic. Boltarii sunt de 2 lei!
Lemnul este magic pt ca nu arde si rezista la apa in cazul unei defectiuni la instalatia de apa? (mai ales daca se intimpla la baia de la etaj)@@PovestidinSantier
vata aceea lanoasa de.fibra de sticla nu e ok..data viitoare folositi cea bazaltica....putin ciudata asamblarea..de obicei se fac peretii exteriori primii..se pune grinda ce.i leaga si apoi cei interiori.
But they are. Actually because the metallic frame is quite impossible to dispose different. The OSB is obliged to follow the angles of the metallic structure. So if the structure is designed in 90 degrees the OSB will have the same angle.
Are pentru ca e harnic, serios, si recomandarile curg. Decat un fake marketing, mai bine un networking modest! @🤣 Oricum nu trebuie sa intelegeti. Lucrurile sunt asa cum sunt!
@@PovestidinSantier un raspuns in doi peri care nu iti face cinste nici ca arhitect nici ca tuber. Iar la structuri de lemn nu te pricepi dar dai din gura.
Stimate d arhitect, structura asta nu este timber frame, ca aia se face din lemn mai gros in sectiune si de obicei stejar, cu imbinari de care majoritatea dulgherilor nostri nu s-au intalnit.
Foarte interesant! Gând la gând... Bravo @Povesti!!!!
MultuMAX!
Minunat! Respecte! Mam blocat in aceasta magie😊 Cum sa terminat povestea? Putem primi deralii? Cum se prezinta acuma acea casa, locatarii multumiti sau nu. Eventuale minusuri sau plusuri. Mi-as fi dorit sa vad asamblarea panourilor, izolare etc 😊 Per ansamblu BRAVO! ❤
MultuMAX! Incercam sa programam prezentarea finala! @🤣
Buna ziua. este bine sa promovați asemenea construcții dar in același timp este bine sa punctati si erorile!
Talpa de trasaj fără contact permanent cu placa de beton prinsa in coltari sa o aducă la nivel si blocată cu pene de lemn este o greșeală de construcție(cand se intampla se foloseste Mortar expandabil pentru umplere, greu de găsit in Romania). Secretul acestor case este modul de transmitere al forțelor de apasare in placă de beton. Fără un contact continuu aceasta transmisie nu se intampla si sarcinile se transmit intr-un mod nefiresc si in nici un caz egalizat in alte module de lemn care nu au fost proiectate pe atata sarcina. Placa mai mare decat amprenta casei este o alta eroare pentru ca apa nu trebuie sa fie stationara nici măcar un minut pe langa talpa casei, fie ea si făcută din lemn Tanalizat In autoclava(Tanalith-E). Din aceasta cauza trotuarele se fac la un nivel inferior structurii casei. Ce cred eu ca ce sa intamplat acolo este ca initial proiectul a fost pentru o suprafață mai mare si din lipsa de buget sa micsorat si sa ajuns la acest compromis.
Foarte interesant Termosistemul in schimb, nu ați discutat deloc despre asta si despre ce eficienta energetică are. Multumiri pentru video!
Da, sunt pertinente toate observatiile Dvs. Dar stiti cum e: realitatea greseala asteapta. Iar comentariile pe care le asteptam cu totii vor dezvalui multe din secretele nerostite inca.
@@PovestidinSantier Ma bucur ca nu ați reacționat intr-un mod agresiv cum se practica pe internet. Eu nu am fost malițios in nici un fel, am vrut doar o informare mai corecta pentru cei ce nu știu. O sa ramaneti surprins cati oameni se uita la noi sa invete. Multa bafta si la mai multe acțiuni de gen.
@@nZebco revenind la situatiile din santier. Intr-adevar, talpa de lemn nu putea fi in contact direct cu betonul turnat grsit. S-a prevazut un grout expandabil pentru subturnare, dar nu era executat la momentul filmarii. Amprenta la sol cu extinderea radierului de beton a fost realizatat din proiectul intial pentru realizarea unui cerdac generos, iar acoperisul urmeaza sa se sprijine si pe stalpii perimetrali. Iar termosistemul ar fi trebuit sa faca parte din al doilea episod. Sper sa ii vina randul.
Inca o data multumiri pentru completari!
Buna ziua. Pentru un nepriceput , imi puteti spune va rog dezavantajele unei case construite din lemm? Multumesc 🙏
@@RoHouseMusic Salut!
Pretul, o casa pe structura din lemn construita corect poate sa coste mai mult decat una clasica din bca/caramida etc. Apoi constructorul, degeaba platesti pretul corect daca este construita prost de un neprofesionist. In rest o casa din cadre de lemn este mult mai solida, mai sustenabila si eficienta energetic.
Salut ! Am participat la ridicarea unei case din baloți de paie la Cârligu Mare pe lângă Urziceni și am mai văzut vreo 2 case, la Valea Nucului jud Buzău și Frumușani lângă București. Casa Ria din Valea Voievozilor, jud DB este din paie comprimate în panouri și mai recent același producător a ridicat un complex de case cu același sistem lângă Cluj. Pereții caselor menționate mai sus au minim 50 cm de paie comprimate, iar la alte case de pe afară chiar 80 cm. Foarte important paiele să fie cât mai lungi, nu tocătură de paie. Eu aș fi mers doar pe baloți de paie, achiziționați din imediata apropiere a șantierului. Spor !
Grosimea peretelui de paie ar trebui sa revina din a) calculul termic al constructiei si b) din specificatia producatorului.
Ultetior din evaluarea termica se vrrifica daca au fost stinsi parametrii. ( vezi metodologia nZEB)
Foarte tare! Chiar cautam ceva similar!
Similar ce? Lemn, paie, structura, panouri?
@@PovestidinSantier m-ar interesa ,de unde pot achiziona panourile de paie ?
@@PovestidinSantier Ce buget a trebuie sa ai sa ridici o casa la fel ? M ar interesa fără finisaje Multumesc
@@cujbavasile1834 nu putem discuta un buget fara sa stim nimic despre proiect. Dar daca doriti o informatie generala de piata, in acest moment, va puteti gandi de la 800 de euro/mp la cheie, plus TVA
@@silkro4d producatorul ceh se numeste Ekopanely, il puteti descoperi si in Romania cu ajutorul lui google! Succes!
Ati auzit de panourile prefabricate din paie presate? le-ati vazut? Acum este momentul!!!!
Detalii și un număr de telefon
Arata super. O intrebare....cum dau de ei? Sunt din jud. Constanta si vreau sa construiesc o casa pe structura de lemn. As vrea niste detalii. Mulțumesc!
Trimiteti-mi datele de contact pe povestidinsantier@gmail.com!
trimitei-mi un mail cu datele Dvs. de contact pe povestidinsantier@gmail.com si discutam!
Chiar nu vreti sa faceti publice datele constructorului, un sait, ceva, totul doar prin d-voastra, sau primiti procent din lucrarile pe care le recomandati?
Salut!Pana la urma care este ordinea incheierii peretelui de la interior la exterior :osb,acele doua modele de folii,vata si panourile de paie?Ordinea lor incepand din interiorul casei pana la exterior si daca puteti sa imi spuneti si ce model de folii folositi si modelul de vata ?
Osb, bariera impotriva vaporilor Delta Reflex sai similar, vata minerala min 40 kg./mc, saltele, folue difuzie. Paie.
cam putin detalii da domnul cu lemnul...solutia in care au fost scufundate lemnele este anti foc? anti insecte/mucegai sau de toate?
De toate! @🤣
Cred ca asa o sa trebuiasca sa fac si eu la structura ca sa pot izola cu canepa (hempcrete)
Micesc interaxul la 40cm si contravantuirea in structura... OSBul asta costa prea mult in ultima vreme... trebuie eliminat.
Cand plaua mai tare asa... nu se aude prea mult zgomot pe acoperisul de tabla ?
Multumesc de video.
Sunt de acord cu osb-ul, Sub tabla daca aveti termo izolatie, aveti si izolatia acustica! @🤣
Eu DumneZEu sunt aici.
E bine, sunt pregatit!
Bună ziua, de scândură rindeluita cu îmbinare pentru acoperișuri nu aveți nevoie. .?
Nefiind eu executantul constructiilor:NU!
Dar ma gandesc ca daca as face un filmuleț cu produsele Dvs. prin intermediul prezentarii ati putea gasi clienti! Suna-ți-mă! @🤣
@@PovestidinSantier Pai atașați un nr telefon,.... s-au dacă știți potențiali clienți pot sa va las eu un nr. Tel. Precizez că sunt din județul Cluj.
Buna ziua, cum putem lua legatura cu constructorul si cu arhitectul specializat in asemenea case. Multumesc!
Astept mesajul Dvs. cu numarul de telefon. Sau sunati-ma!
Vreau sa stiu detalii pret/mp la rosu si la cheie?
contactati-ma!
Un pret aproximativ la o casa plan parter la semifinisat de 80 mp utili sau cam ce diferenta de pret ar fi pe mp construit la o casa pe structura de lemn cum construiti dvs vs o casa din boltari de caramida?
Nu va pot spune pretul fara datele din proiect..Dar oricare ar fi diferenta, faceti un efort si renuntati la boltari. Lemnul e magic. Boltarii sunt de 2 lei!
@@PovestidinSantier Corect!! Trăiesc în America de peste 36 de ani...așa construim aici!!
Lemnul este magic pt ca nu arde si rezista la apa in cazul unei defectiuni la instalatia de apa? (mai ales daca se intimpla la baia de la etaj)@@PovestidinSantier
Dar tălpile au fort montate când s-a turnat radierul, sau au fost montate după?
Dupa, cu probleme si o subturnare!
Bună ziua!
Eu îmi voi construi o casă pe lemn,am deja proiectul,m ar interesa un contact al firmei care construiește casă asta...
Va rog sa imi trimiteti datele de contact pe povestidinsantier@gmail.com
Se poate avea va rog un contact de la firma care a proiectat casa ?
Multumesc
Incercam!
Cat costa va rog o astfel de casa? Multumesc.❤
Va puteti astepta la costuri variind in 800 si 1000 de euro/mp, la cheie
De unde a achizitionat structura timberframe ? Doresc sa achizitionez si eu
Structura e produsa industril, la comanda. Nu e de DIY! @🤣
Howdy?, sper-beautiful ~Povesti.
MultuMAX! @🤣
MultuMAX! @🤣
Îmi puteți spune cum se numește producatorul acelor panouri de paie?
E un producator polonez. Eu nu, dar poate va ajuta internetul!
vata aceea lanoasa de.fibra de sticla nu e ok..data viitoare folositi cea bazaltica....putin ciudata asamblarea..de obicei se fac peretii exteriori primii..se pune grinda ce.i leaga si apoi cei interiori.
MultuMAX! @🤣
@@PovestidinSantier 😂
Cum pot lua contact cu constructorul?
Trimiteti-mi datele dvs pe mail, inclusiv localutatea unde doriti sa construiti! Proiect aveti?
sunati-ma la 0743081925
Ce Dimensiuni are aceste lemn ?
Nu conteaza pentru Dvs. Dimensiunile rezulta in urma calculelor din proiectul de rezistenta!
Cum spuneam, dimensiunile rezulta in baza calculelor din proiectul de rezistenta! @🤣
ce flux verbal are prezentatorul ... WOW ... cu tot respectul, dar lasati-l pe constructor sa vorbeasca !!! Mai multe detalii dati Dvs decat el....
Promit!
Măi omule.. nu l-ai lăsat deloc să vorbească pe constructor, păcat. În rest super mișto ceea ce livrați !
Of, of, tre sa mai invat!
MultuMAX! @🤣
Păi când puneți o întrebare așteptați și răspunsul. La anii d-voastră ar fi trebuit să știți deja treaba cu dialogul. Parcă ați fost la piață....🫢
@@CosminAnton mai lucram, mai invatam! @🤣
Esti mai expert ca constructorul,la cat ai vorbit 😂
@@PaulDanciu daca un arhitect nu stie despre constructii, cine sa mai stie? hehe
Cat costa aceasta lucrare ?
170millei, fara tva
În lei noi sau euro, vă rog.
Ce însemna ba timberframe? Nu mai sti Ramaneste?
nu stiu, imi pare rau!
nu mai bine inveti tu engleaza?(e la moda)
@@secretsaucetv1 dar de ce nu înveți tu Românește? Sau poate țigănește....
@@dorelidulgheru9313 romaneste stiu, la ce mi-ar folosi tiganeste?
Ma bucur ca a venit "specialistul", ca sa vb matale ...
Asa sunt specialistii: mai trec din când în când....
Mai bine filmați schița ca așa din cap va încurcați și nu avem plan.
Asa vom face pe viitor! Multumesc!
Warum sind die OSB nicht gleich an den Wänden vor dem aufstellen? 90° Winkel!!!👍👍🇩🇪
But they are. Actually because the metallic frame is quite impossible to dispose different. The OSB is obliged to follow the angles of the metallic structure. So if the structure is designed in 90 degrees the OSB will have the same angle.
Ma intreb de unde are clienti d-l Perja, ca firma nu exista pe net, cel putin nu cu numele asta. Nici de pe Linkedin nu are link.
Are pentru ca e harnic, serios, si recomandarile curg. Decat un fake marketing, mai bine un networking modest! @🤣 Oricum nu trebuie sa intelegeti. Lucrurile sunt asa cum sunt!
@@PovestidinSantier un raspuns in doi peri care nu iti face cinste nici ca arhitect nici ca tuber. Iar la structuri de lemn nu te pricepi dar dai din gura.
@@PovestidinSantierSunteți suficient de arogant și lipsit de cunoștințe în dialog off și online. Cât despre timpul de a mai învata...
Stimate d arhitect, structura asta nu este timber frame, ca aia se face din lemn mai gros in sectiune si de obicei stejar, cu imbinari de care majoritatea dulgherilor nostri nu s-au intalnit.
Dimensionarea lemnelor, asa cum le vedeti, este rezultanta unui proidct de rezistenta. Nu contest inginerii!
Ai vorbit să nu taci
@@Spanac09 du-te la telenovele tembelule.
nu face nimeni timberframe din stejar..nici in SUA care au inventat o n ai sa vezi asa ceva😂
Care este diferența dintre greutate și masa?! Apropo de tabla! hai sa nu fim confuzi domnul reporter!
Kilogramele, asta ca sa nu fim confuzi! @🤣 mai ales la 7,00 am