Cum sa cureti senzorul camerei foto

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 14 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น • 11

  • @cristeagabriel3728
    @cristeagabriel3728 4 ปีที่แล้ว

    Salut. Care senzor este mai mare 1/3.2" sau 1/2.8"?

  • @havefun37g36
    @havefun37g36 3 ปีที่แล้ว

    Te rog frumos, imi sugerezi un video unde pot sa vad cum sa desfac obiectivul ? Am pe lentila mizerie dar in interior, am Canon 4000d si obiectivul e cel de incepatori kit, 18-58mm

    • @MihaitaAlin82
      @MihaitaAlin82  3 ปีที่แล้ว

      th-cam.com/video/GKcb4ctZk7w/w-d-xo.html

    • @MihaitaAlin82
      @MihaitaAlin82  3 ปีที่แล้ว

      th-cam.com/video/VPGUBuyxFOM/w-d-xo.html

    • @MihaitaAlin82
      @MihaitaAlin82  3 ปีที่แล้ว

      Daca vei incerca sa deschizi obiectivul, sa-ti asumi ca orice se va intampla, esti direct raspunzator. Ce au facut altii, ii priveste :)

    • @havefun37g36
      @havefun37g36 3 ปีที่แล้ว +1

      @@MihaitaAlin82 Am inteles, mersir mult, am gasit un dslr service prin apropiere, sper sa nu ma coste prea mult

  • @topolnicianucristiandrei1859
    @topolnicianucristiandrei1859 3 ปีที่แล้ว

    Probabil vine prea târziu întrebare mea, dar putem folosi o laveta și un spray pentru ochelari pentru curtare?

    • @MihaitaAlin82
      @MihaitaAlin82  3 ปีที่แล้ว

      Salutare Cristi. Eu nu recomand sa cureti senzorul cu asa ceva. Poti folosi pe lentila insa pe senzor nu

    • @topolnicianucristiandrei1859
      @topolnicianucristiandrei1859 3 ปีที่แล้ว +1

      @@MihaitaAlin82mulțumesc

  • @antonioparazar3131
    @antonioparazar3131 4 ปีที่แล้ว +2

    1)In momentul in care folosesti para (sau pompita), apare o incarcare electrostatica , deci nu e recomandata.. e doar un business ca cineva sa faca bani insa nu sunt ok...2) cand stergi lentila cu o laveta (carpa piele etc,) se sterge circular si doar intr un singur sens.3) ai uitat sa specifici ca poti face poza la cer/soare la o diafragma cat mai inchisa si un timp de expunere adecvat incat poza sa fie usor subexpusa ca sa poti vedea daca ai senzorul curat. In imaginile supra expuse sau in diafragma 1.2 -2 etc nu apar petele in imagine .3) uneori particulele de praf adera foarte bine pe lentila si nu se desprind la aplicarea pompitei sau a brush ului. De aceea e ok sa folosim aerul comprimat . Nu recomand acea pensula cu doua capete pentru ca ai sansa sa ti zgarai lentila daca folosesti partea plata...iar tu inca mai ai particule pe lentila...4) intodeauna cand stergi senzorul folosesti o lampa cu lumina puternica sa vezi ce ai pe senzor.4 exista 2 tipuri de stergere a senzorului.Una o face camera la inchiderea si deschiderea aparatului si una pe care o face utilizatorul. Cea pe care o face utilizatorul se clasifica si ea in 2 tipuri.prima este o curatare uscata si anume : aer comprimat doar se sufla interiorul camerei senzorul obturatorul etc, se poate da jos si sticla de focus in caz ca ai particule de praf in vizor,etc si curatarea umeda (in general la dslr) cand oglinda arunca pete de ulei pe zenzor, fie particulele de praf au aderat destul de bine incat nu s au desprins cu ajutorul co2-ului, si atunci folosim o stergere umeda, cu ajutorul spatulelor in genral 2 (o spatula din plastic cu terminatie din burete si impregnata cu solutie de stergere si o spatula uscata din plastic cu terminatie din hartie absorbanta) in general pentru cei ce nu au mai facut asta e ok sa cumpere 3-4 seturi la inceput pentru ca o sa aibe nevoie.in momentul stergerii aplicam presiune usoara doar la spatula uscata. Presiune usoara si mare atentie la camerele care au sistem de stabilizare pe senzor (sony ..etc) pentru ca acesta se misca si e de preferat sa ne purtam cat mai finut cu el.