D le maistru , as vrea sa fiu ucenicul d voastra ! Cum erau odata timpurile , foarte frumoase dar si acum cred ca a ti putea sa aveti o clasa de ucenici care ar deveni foarte buni pomicultori ! Multa sanatate va doresc !
Bună seara! Chiar vă ador după cum explicați și pentru că sunteți un om în adevăratul sens al cuvântului! Mulțumim! Seară bună și frumoasă,primăvară minunată,sănătate și spor maxim în toate!🙏
O astfel de situație am eu la 2 pruni și un păr. I-am făcut taieri puternice în coroană și sper să dea acei muguri adventivi, pentru a-i putea coborî coroana, așa cum m-ați sfătuit! Mulțumesc pentru materialele interesante pe care le realizați!
Bună seara ! Un like normal ,as da o mie de like uri ! Am învățat multe de la aceste tutoriale as putea spune ,,material didactic "! Felicitari pentru tot ce faceti !
Va multumim pentru aceasta postare. V- am urmarit cum plimbati mainile pe ramuri , gest care spune multe despre Dvs. Pasiune si dedicatie . Sanatate va dorim !
Foarte frumoasa prezentare si foarte folositoare ,multumesc mult pentru efortul si munca efectuata in folosul nostru care urmarim canalul dumneavoastra👍🥰🥰🥰
Am o stare de bine când va ascult și privesc explicând multe lucrări la tăierea pomilor. Am învățat multe și sper sa învăț cât mai multe Am o rugăminte cum sa fac ca să-mi trimiteți 4-5 tratamente principale care se fac în decurs de un an Va mulțumesc frumos.
Multa sanatate si respect. Va urmaresc din Polonia cu drag si curiozitate. Daca e cu putiinta, se poate sa filmati si videoclipuri despre multiplicarea pomilor fructiferi? Stiu ca ati pus 2 videoclipuri despre altoire dar, as vrea sa ne invatati mai in detaliu (studiu de caz pe pom) cu altoire in portaltoi si cum se stratifica acesti noi pomi, si mai ales ce este de fapt stratificarea, cand cum , unde si de ce e importanta. Da, sunt carti si alte videoclipuri, dar eu va urmaresc cu drag si invat farte bine si mult de la dumneavostra pt ca sunteti un profesor de nota 10 si stiti meserie nu doar vorbe goale. Daca se poate , daca nu eu tot va urmaresc si va doresc multa sanatate, impliniri si putere de munca. Mult noroc, Maestre.
Ca de obicei, genial! La min 6.10 spuneti i "cep" nu "ciot" ca asa lasa multi la elimunarea ramurilor si astfel de cioate fac dezastru in coroana spre deosebire de cepi, care genereaza cresteri anuale sau garnisire cu muguri de rod. Sunteti savuros, spor si sanatate!
foarte util ca de fiecare data... daca pot sa pun o intrebare de sezon .. acum ???....au inflorit piersicii ,,, ce sa facem sa nu inghete daca vine inghet ???? de 4.. ani n am mincat piersici.. daca nici anul asta ,, drujba i pe iei.... sint din zona Blajului...putem s ai dam cu ceva sa nu inghete ,, in 2- 4 Aprilie se intimpla de obicei ... Multumesc..
Ca de obicei,o lectie si prrzrntate magisttala! Am dr plantat un mar si un par luat din pepiniera ambii de peste 1,70 si vrrau sa-i formez cu lider central ,fus.Trebuie scurtati la plantatr,ca sa creasca anual in zig-zag si cu cat? Multumrsc si mult spor
Multumim pentru informatiile pretioase! As avea o intrebare, de ce la Gutui au ramas pe varful crengutelor multe gutui mici de 1,5-2 cm (circa 50-70 tot pomul) ? Mentionez ca pomul a avut multi lastari lacomi, nu au fost facute taieri. Este bine daca am eliminat toti lastarii verticali crescuti pe tulpina? Daca se efectueaza taieri pe varful crengilor anuale este posibil sa se usuce intreaga creanga? Intreb pentru ca am efectuat taieri de curatare si cineva m-a speriat ca se vor usca toate crengile unde am taiat lastarii lacomi. Multumesc frumos!
Mie mi.a retezat cainele un pom(tot gutui) putin mai subțire decat gutuiul acela aplecat din videoclip. Cam la 80 de cm i.a rupt coroana, iar pomul s.a regenerat complet mai frumos decat a fost:)
Foarte interesant, felicitări pentru tot ceea ce faceți! Am 2 întrebări: în această perioadă se mai poate interveni asupra pomilor sau e prea târziu? Se poate face toaletarea pomilor și toamna sau e indicat primăvara? Mulțumesc frumos!
Pomii tineri ,pana la intrarea in rodire maxima ,se taie in primavara si pomii intrati pe deplin pe rod precum si cei batrani dar si cei a caror ramuri sunt deteriorate ,se taie idupa recoltare ,dupa 1 august !
Maestre,moşmonul il scurtez la plantare???Îl fac vas???L-am tinut 24 ore in apă,i-am fasonat radadinile inainte de plantare.Multumesc anticipat pentru eventualul răspuns...
Buna seara. Am un gutui, la care e vizibila scurgerea bacteriei pe tulpina. Se mai poate face ceva pt a trata pomul? ( e la o distanta de 100 km si ajung mai rar). Multumesc.
Mulțumim pentru material! Vreau sa va întreb ceva. De ce soiurile de pomi dar și vita de vie apărute mai recent,sunt foarte vulnerabile la boli și insecte?
Am cumparat un prun si l-am plantat, dar mugurii viabili sunt prea sus. Daca tai de la inaltimea pe care o doresc (70-80 cm.), iar sub tăietură nu sunt muguri viabili, exista șanse să plece ramura din mugurii ascunși (adventivi)?
Bună seara din nou.O rugăminte la dumneavoastră după curățire cu ce stopim pomii? Precizez ca avem si meri pruni ciresi visin nuci peri si ne-ar fii mai usor sa fie o soluție comună. Apoi încă o intrebare la câteva pomi avem licheni pe care pe cat posibil o să-i curăț si ași vrea sa știu tratamentul pentru licheni trebuie făcut separat? Si cand înainte de stopirea după curățire sau după. Sper că nu v-am ocupat prea mult timp. Va multumesc mult......
Va salut ! Dupa curaterea pomilor in primavara ,tratament cu : cuprice +sulf +mospilan +vertimec ! Pentru licheni ,faceti un tratament cu 5%sulfat de cupru si dupa o saptamana ,un tratament cu 10% var ,pentru ramuri de schelet si tulpina !
Nu inteleg ce sunt tuburile de plastic de la baza tulpinii.De ce nu aplicati crestaturi deasupra mugurilor pentru a stimula formarea unor crengi mai joase?Multumesc pentru tutorial, sper ca l ati bestelit bine pe proprietar.
Tuburile sunt pentru protectie la coasa mecanica ! Crestaturile nu se fac la intamplare ci doar deasupra unor muguri adventivi ,porniti in vegetatie ,pentru ai stimula ! Crestaturile facute ka intamplare si din belsug ,nu provoaca decat rani ! 🤝
Buna. Acele tuburi galbene de pe tulpina ce rol au? Protejeaza tulpina la cosit sau este pentru furnici? Cunosti o metoda eficienta si sigura de a opri furnicile sa urce in pomi? Multumesc
Buna seara, ce sa fac daca am astupat la plantare acum 4 ani punctul de altoire și și-a format rădăcini? Pomul o sa mai fie productiv? Am plantat mai mulți și am făcut aceeași greșeală din neatenție. As dori sa știu dacă mai merită să-i țin în livadă sau nu are rost și ar trebui înlocuiți?
Foarte bine explicate si educative prezentarile pe care le faceti... Eu am vreo 2-3 pruni care au fost atacati de boala aproape ca la ultimul pom prezentat... problema este ca ei au vreo 7 ani... credeti ca ar trebui sa-i tai cat sa elimin total zona afectata sau pot incerca sa-i stropesc cu solutie? Multumesc mult!
@@pomicolanalbant noi am intrat in posesia lor in urma cu cateva luni... am constatat starea lor in urma cu cateva zile cand fostul proprietar se plangea ca nu au avut rod de cand i-a plantat...
Like de la mine, că e întotdeauna plăcut să vă urmăresc chiar și atunci când aș fi procedat un pic diferit: - primul pom pare să fi avut axul scurtat prima dată cam pe la înălțimea centurii d-voastră iar eu aș fi scurtat acel ax cam pe la 15 cm mai sus; sunt pățit cu fenomenul axului super înalt și diferitele metode de a forța creșteri noi - cea mai bună este scurtarea axului și pornirea coroanei de la început, așa cum ați făcut la cel de-al treilea pom; - la al doilea pom aș fi lasat doar ramurile cu rod bun, fără nici o continuare a șarpantelor (toate eliminate), și apoi secțiuni cu fierăstrăul pe toată lungimea axului pentru forțarea mugurilor dorminzi cât mai jos. - să nu uităm la primul pom suportul de lemn trebuia scos și facut surcele imediat ca să nu mai fie pus iarăși acolo. Multă sănătate!😊
Am plantat in toamna pomi de la hornbach si nu numai. i-am lasat lungi cum erau. Se pot inca scurta chiar daca incep sa dea muguri ? As mai vrea sa va intreb si despre pomii rosi de iepuri de minim o luna ,poate doua . Am dat ieri cu pasta cuprata si bandajat cu banda izolatoare. Oare era mai bine sa-i scurtez la 30-40 cm deasupra de partea roasa sau sa astept un an sa vad daca se cicatrizeaza ?
Să trăiți! Am și eu nevoie de un sfat. Am plantat câțiva puieți de pomi fructiferi, i-am scurtat cum se face, dar câțiva au dat doar de deasupra altoiului și mai au un mugur doar spre vârf ăla de jos fiind mai puternic, cum să procedez cu ei ca p viitor să le pot forma coroană?
Stima. Mi-a placut taierea la gutui, nu credeam ca se scurteaza (elimina) lastarii lungi pentru generarea de lastari tineri cu maciulie in varf. Am crezut ca trebuie sa las sarpante lungi de 40 cm pentru formarea pomului.
Pff,exact problema celor 50 de pomișori pe care iam plantat în urmă cu 3 ani Oare se mai poate remedia problema...?? Vă mulțumesc mult, toată aprecierea pentru dumneavoastră
Va salut. Sunt niste informatii extrem de pretioase pentru care ca multumesc. Daca eu am o livada formata din 50 de pomi(primii 10 meri, apoi urm.10 peri, apoi ciresi,etc.) ... Vecinul meu poate pune aceleasi tipuri de pom in orice ordine sau trebuie sa ii puna in ordinea(linia) in care am eu pomii...?! (adica mar la mar, par la par, gutui la gutui, etc.) Ne este teama sa nu se raspandeasca mai repede daunatorii daca nu sunt pusi toti in aceasi ordine...
Sunteți f.talentat explicați pe înțelesul nostru.multumesc
Va salut !
Maestre,ești number one!Te revăd de fiecare dată,cu mare plăcere.
Va salut si ma bucur !
Un talent didactic de "colectie" !
Va mulțumesc !
Buna ziua o placere sa va urmaresc sanatate din oslo
Cat de nestiutor e cineva ,in ale pomilor,cu dumneavoastră invata cat intr-o facultate,RESPECT!
Va salut ! Ganduri bune !
D le maistru , as vrea sa fiu ucenicul d voastra ! Cum erau odata timpurile , foarte frumoase dar si acum cred ca a ti putea sa aveti o clasa de ucenici care ar deveni foarte buni pomicultori !
Multa sanatate va doresc !
Zile bune !
Vă mulțumesc! Sunteți o enciclopedie! Încerc pe cât posibil să înțeleg tot ce ne învățați Nu este ușor, dar cu voința se rezolva totul!
Dumnezeu sa va tina sanatos mare om in domeniu
Zile bune !
Mulțumiri domnule Profesor! O încântare sa va urmăresc!
Va salut si ma bucur !
Felicitari pentru explicatiile clare sa inteleaga toata lumea indiferent de sudiile facute .Nu luati in seama circotasi si invidiosi .Succes!
Bună seara!
Chiar vă ador după cum explicați și pentru că sunteți un om în adevăratul sens al cuvântului!
Mulțumim!
Seară bună și frumoasă,primăvară minunată,sănătate și spor maxim în toate!🙏
Va salut si va mulțumesc !
@@pomicolanalbant Cu mult drag!
Am cumpărat un prun iar coroana pornește la un metru de rădăcină.Pot sa l tai la 60 70 cm?
@@VasileTocaciu Bună ziua!
Da,puteți. Mai întâi vă asigurați că aveți muguri viabili pe tulpină în jos de tăiere.
Un profesionist tare simpatic .
Va mulțumesc !
O astfel de situație am eu la 2 pruni și un păr. I-am făcut taieri puternice în coroană și sper să dea acei muguri adventivi, pentru a-i putea coborî coroana, așa cum m-ați sfătuit!
Mulțumesc pentru materialele interesante pe care le realizați!
Va salut ! Cele bune !
Bună seara !
Un like normal ,as da o mie de like uri !
Am învățat multe de la aceste tutoriale as putea spune ,,material didactic "!
Felicitari pentru tot ce faceti !
Va salut si va mulțumesc !
Sa va dea Dumnezeu sănătate sa ne puteți învață și peste 50 de ani
Respect
Va salut si va mulțumesc !
Respect maestre! sunteti Nr.1 in Romania.
Ma bucur !
Bun seara, Mestere fara cuvinte lectie dupa lectie,sfat dupa sfat,felicitari si multumiri.
Cu siguranța pentru mine reprezintă încă un material de colecție. Mulțumim frumos! Multă sănătate!
Va salut !
Foarte folositoare prezentare! Mulțumim! E mare lucru să știi ce ai de făcut! Altfel, pierdem ani și roade! Mulțumim frumos!😊
Va salut si va mulțumesc !
Super explicatii! Mulțumesc și pentru aceste informații prețioase! Respect și roade bogate!🤝
Cele bune !
Mulțumesc ❤!
Cu mare drag !
Excelenta prezentarea, eu una chiar invat din ce in ce mai multe despre pomi,
datorita videolipurilor dumneavoastra! Va multumesc!🌳
Felicitari si nu sunteti singura !
Procentul femeilor pe acest canal ,este in crestere !👍
Buna ziua,va multumesc pt. informatii teoretice si practice,va doresc multa sanatate!🙏🤝
Va salut !
Va multumim pentru aceasta postare. V- am urmarit cum plimbati mainile pe ramuri , gest care spune multe despre Dvs. Pasiune si dedicatie . Sanatate va dorim !
Va salut si va mulțumesc !
Ca de obicei bine explicat,mulțumirii din Zimnicea
Va salut si ma bucur !
Mulțumesc încă o dată!
Cu drag !
Mulțumim domnle dragă ,cea mai bună școală .❤😊
Va salut si ma bucur !
Foarte utile explicațiile.Va mulțumim!
Va salut !
Excepțională prezentare !!! Felicitări ! 👏👏👏
Va mulțumesc !
Foarte frumoasa prezentare si foarte folositoare ,multumesc mult pentru efortul si munca efectuata in folosul nostru care urmarim canalul dumneavoastra👍🥰🥰🥰
Va salut si va mulțumesc !
Va salut si va mulțumesc !
Multumim mult pt. ca va deplasati pt. "material didactic"!! Foarte pretioase demonstratii !!👏Sanatate si spor !!🤗
🤝
Bună ziua!
Mulțumim frumos pentru împărtășire!
Primăvară frumoasă să aveți!
Multumim la fel ! 🤝
Va multumesc pentru munca dumneavoastră, țineți o tot așa! Tot respectul! 🙏🙏
Va mulțumesc ! Cele bune !
Mulțumesc pentru aceste lecții, vă urmăresc cu interes. Sănătate și spor în toate
Multumim la fel !
Mulțumim încă o dată!! Sănătate și numai bine va dorim dvs și familiei !!
Va salut si va mulțumesc !
Am o stare de bine când va ascult și privesc explicând multe lucrări la tăierea pomilor. Am învățat multe și sper sa învăț cât mai multe
Am o rugăminte cum sa fac ca să-mi trimiteți 4-5 tratamente principale care se fac în decurs de un an Va mulțumesc frumos.
O adevărată lecție, mulțumesc
Cele bune !
Multumesc , va urmaresc ! deja am inceput sa invat cate ceva!
Ma bucur !
Bine ati revenit !
Va salut ! Valabil si pentru👍 dumneavoastra !
Ideala ar fi o revenire la un an sa vedem cum au reactonat copaceii. Spor la treaba!
Corect !
Mulțumim, sănătatea!
Cb
Va salut...asteptam de mult acest clip ..
Va salut si ma bucur !
Multa sanatate si respect.
Va urmaresc din Polonia cu drag si curiozitate.
Daca e cu putiinta, se poate sa filmati si videoclipuri despre multiplicarea pomilor fructiferi?
Stiu ca ati pus 2 videoclipuri despre altoire dar, as vrea sa ne invatati mai in detaliu (studiu de caz pe pom) cu altoire in portaltoi si cum se stratifica acesti noi pomi, si mai ales ce este de fapt stratificarea, cand cum , unde si de ce e importanta.
Da, sunt carti si alte videoclipuri, dar eu va urmaresc cu drag si invat farte bine si mult de la dumneavostra pt ca sunteti un profesor de nota 10 si stiti meserie nu doar vorbe goale.
Daca se poate , daca nu eu tot va urmaresc si va doresc multa sanatate, impliniri si putere de munca.
Mult noroc, Maestre.
Va salut ! Da este interesat subiectul ! Voi cauta sa ma incadrez !
Ca de obicei, genial! La min 6.10 spuneti i "cep" nu "ciot" ca asa lasa multi la elimunarea ramurilor si astfel de cioate fac dezastru in coroana spre deosebire de cepi, care genereaza cresteri anuale sau garnisire cu muguri de rod. Sunteti savuros, spor si sanatate!
Va salut si va mulțumesc !
Foarte bun tutorialul!
Va salut si va mulțumesc !
Mulțumesc foarte mult!🌞👍👍
Cu drag !
Excelent explicat!!! Vă mulțumim!!!
Cele bune !
Multa sanatate!👍
Va mulțumesc !
Mulțumim, maestre, pt aceste informatii utile ❤
Informatii foarte utile, ca de fiecare data, va multumim, sanatate multa si daca aveti drum la Iasi, va astept.
Va salut si va mulțumesc pentru disponibilitate !
Foarte explicit domn profesor mulțumim pentru explicați cit trăim mai învățăm ceva ....
Va salut ! Zile bune !
Bravooo maistre, esti mare meseriaș
☕️
Multumesc frumos maestre!
Va mulțumesc !
Efectiv am ajuns să îmi fie dor de vocea Dvs în fiecare zi ..
Va salut si ma bucur ! 🤝
FELICITARI
Va mulțumesc !
Vă salut.Care este rolul acelor tuburi de plastic de la tulpina pomilor?. Vă mulțumesc frumos.
Bună seara!
Buna dimineata !
Proffessore, sei il migliore,10 lode
Va salut si ma bucur !
foarte util ca de fiecare data... daca pot sa pun o intrebare de sezon .. acum ???....au inflorit piersicii ,,, ce sa facem sa nu inghete daca vine inghet ???? de 4.. ani n am mincat piersici.. daca nici anul asta ,, drujba i pe iei.... sint din zona Blajului...putem s ai dam cu ceva sa nu inghete ,, in 2- 4 Aprilie se intimpla de obicei ... Multumesc..
Va salut ! Nu puteti face nimic !
Multumim!
Cu drag !
Multumesc!
Si eu !
🙋♂️👍👍👍👏👏👏Respect!
Va salut !
Ca de obicei,o lectie si prrzrntate magisttala!
Am dr plantat un mar si un par luat din pepiniera ambii de peste 1,70 si vrrau sa-i formez cu lider central ,fus.Trebuie scurtati la plantatr,ca sa creasca anual in zig-zag si cu cat?
Multumrsc si mult spor
Aveti aici raspunsul 👉th-cam.com/video/LMT4ovEdLTE/w-d-xo.htmlsi=iXuw1f47luAjDMzr
Multumim pentru informatiile pretioase! As avea o intrebare, de ce la Gutui au ramas pe varful crengutelor multe gutui mici de 1,5-2 cm (circa 50-70 tot pomul) ? Mentionez ca pomul a avut multi lastari lacomi, nu au fost facute taieri. Este bine daca am eliminat toti lastarii verticali crescuti pe tulpina? Daca se efectueaza taieri pe varful crengilor anuale este posibil sa se usuce intreaga creanga? Intreb pentru ca am efectuat taieri de curatare si cineva m-a speriat ca se vor usca toate crengile unde am taiat lastarii lacomi. Multumesc frumos!
Nu se usuca nimic , dar urmariti asta 👉th-cam.com/video/2xZFNizJhCw/w-d-xo.htmlsi=6TWGv9rxlxQ8Tur_
@@pomicolanalbant Multumesc frumos pentru raspuns! Voi urmari toate videourile dvs. cu drag!
Mie mi.a retezat cainele un pom(tot gutui) putin mai subțire decat gutuiul acela aplecat din videoclip. Cam la 80 de cm i.a rupt coroana, iar pomul s.a regenerat complet mai frumos decat a fost:)
Da ,foarte bine !
multumesc frumos . am si eu doi meri pusi asa . pot sa-i tai de acum ?
Sigur
@@pomicolanalbant multumesc domnule .
Foarte interesant, felicitări pentru tot ceea ce faceți! Am 2 întrebări: în această perioadă se mai poate interveni asupra pomilor sau e prea târziu? Se poate face toaletarea pomilor și toamna sau e indicat primăvara? Mulțumesc frumos!
Pomii tineri ,pana la intrarea in rodire maxima ,se taie in primavara si pomii intrati pe deplin pe rod precum si cei batrani dar si cei a caror ramuri sunt deteriorate ,se taie idupa recoltare ,dupa 1 august !
Maestre,moşmonul il scurtez la plantare???Îl fac vas???L-am tinut 24 ore in apă,i-am fasonat radadinile inainte de plantare.Multumesc anticipat pentru eventualul răspuns...
Va salut ! Da se scurteaza !
Buna seara. Am un gutui, la care e vizibila scurgerea bacteriei pe tulpina. Se mai poate face ceva pt a trata pomul? ( e la o distanta de 100 km si ajung mai rar). Multumesc.
Va salut ! th-cam.com/video/jYGG3gfd7ao/w-d-xo.htmlsi=lfTsXONNFjeoGgeR
Mulțumim pentru material! Vreau sa va întreb ceva. De ce soiurile de pomi dar și vita de vie apărute mai recent,sunt foarte vulnerabile la boli și insecte?
Va salut ! Pentru ca prin ameliorarea soiurilor ,au crescut calitatea si productia ,dar sa pierduta imunitatea dobandita oana atunci !
Am cumparat un prun si l-am plantat, dar mugurii viabili sunt prea sus. Daca tai de la inaltimea pe care o doresc (70-80 cm.), iar sub tăietură nu sunt muguri viabili, exista șanse să plece ramura din mugurii ascunși (adventivi)?
Pt piersici si nectarini pt basicarea frunzelor cu ce sa ii stropesc...mulțumesc.
Va salut ! th-cam.com/video/l3uocalH40E/w-d-xo.htmlsi=yOyKAybS72g8QiJ1
Un cais care a inceput sa inforeasca se mai poate taia?va multumesc.
Buna dimineata ! Urmariti : th-cam.com/video/159yV0ZBgoc/w-d-xo.htmlsi=whyk5s1-bfwmZXpd
Bună seara
Buna seara !
Bună seara din nou.O rugăminte la dumneavoastră după curățire cu ce stopim pomii? Precizez ca avem si meri pruni ciresi visin nuci peri si ne-ar fii mai usor sa fie o soluție comună. Apoi încă o intrebare la câteva pomi avem licheni pe care pe cat posibil o să-i curăț si ași vrea sa știu tratamentul pentru licheni trebuie făcut separat? Si cand înainte de stopirea după curățire sau după. Sper că nu v-am ocupat prea mult timp. Va multumesc mult......
Va salut ! Dupa curaterea pomilor in primavara ,tratament cu : cuprice +sulf +mospilan +vertimec !
Pentru licheni ,faceti un tratament cu 5%sulfat de cupru si dupa o saptamana ,un tratament cu 10% var ,pentru ramuri de schelet si tulpina !
Dl.inginer puteti sa ma ajutati sa scap de cleiul ce se formeaza pe corcoduș.
Trebuie sa il tai ca sa nu imbolnavesc alti pomi ?
Va salut ! Faceti tratamente cuprice dupa floare si pe timpul vegetatiei !
Nu inteleg ce sunt tuburile de plastic de la baza tulpinii.De ce nu aplicati crestaturi deasupra mugurilor pentru a stimula formarea unor crengi mai joase?Multumesc pentru tutorial, sper ca l ati bestelit bine pe proprietar.
Tuburile sunt pentru protectie la coasa mecanica !
Crestaturile nu se fac la intamplare ci doar deasupra unor muguri adventivi ,porniti in vegetatie ,pentru ai stimula !
Crestaturile facute ka intamplare si din belsug ,nu provoaca decat rani ! 🤝
Bună seara, recomandați primăvara trunchiul copacilor să fie dați cu var?
Da
❤❤❤❤❤
🤝
Buna. Acele tuburi galbene de pe tulpina ce rol au? Protejeaza tulpina la cosit sau este pentru furnici? Cunosti o metoda eficienta si sigura de a opri furnicile sa urce in pomi? Multumesc
Pentru coasa !
Buna seara, ce sa fac daca am astupat la plantare acum 4 ani punctul de altoire și și-a format rădăcini? Pomul o sa mai fie productiv? Am plantat mai mulți și am făcut aceeași greșeală din neatenție. As dori sa știu dacă mai merită să-i țin în livadă sau nu are rost și ar trebui înlocuiți?
Va salut ! Pomii vor produce nurmal ,dar exista posibilitatea de drajonare si de instalare a paduchelui lanos
@@pomicolanalbant va mulțumesc!
Se poate altoi scurtarile lacome ?
Va salut ! Da !
Se poate folosi Insecticidul Apis în loc de Mospilan?Mulțumesc mult!
Va salut ! Nu ,este cu totul altceva. !
@@pomicolanalbant au aceeași substanță activa
Acetamiprid
Bună ziua, vă rog mult ,recomandați un tratament contra mușchiului la nuc de 25 ani mulțumesc.
Tratamente cu sulfat de cupru 3% ,in alternanta cu var !
Nu in amestec !
@@pomicolanalbant mulțumesc mult
Foarte bine explicate si educative prezentarile pe care le faceti... Eu am vreo 2-3 pruni care au fost atacati de boala aproape ca la ultimul pom prezentat... problema este ca ei au vreo 7 ani... credeti ca ar trebui sa-i tai cat sa elimin total zona afectata sau pot incerca sa-i stropesc cu solutie? Multumesc mult!
Va salut ! Daca situatia este la fel ,nu se mai face bine !
@@pomicolanalbant noi am intrat in posesia lor in urma cu cateva luni... am constatat starea lor in urma cu cateva zile cand fostul proprietar se plangea ca nu au avut rod de cand i-a plantat...
Ce marcă îi foarfeca și la ce preț se învârte aproximativ? Mulțumesc!
Pellenc 250 !
Acum este 4700 lei
Tel +40 (725) 975 122
Au lichidare de soc !
Eu m luat-o tot de la ei ,cu 5800 lei
Like de la mine, că e întotdeauna plăcut să vă urmăresc chiar și atunci când aș fi procedat un pic diferit: - primul pom pare să fi avut axul scurtat prima dată cam pe la înălțimea centurii d-voastră iar eu aș fi scurtat acel ax cam pe la 15 cm mai sus; sunt pățit cu fenomenul axului super înalt și diferitele metode de a forța creșteri noi - cea mai bună este scurtarea axului și pornirea coroanei de la început, așa cum ați făcut la cel de-al treilea pom;
- la al doilea pom aș fi lasat doar ramurile cu rod bun, fără nici o continuare a șarpantelor (toate eliminate), și apoi secțiuni cu fierăstrăul pe toată lungimea axului pentru forțarea mugurilor dorminzi cât mai jos.
- să nu uităm la primul pom suportul de lemn trebuia scos și facut surcele imediat ca să nu mai fie pus iarăși acolo.
Multă sănătate!😊
👍
Ce sânt acele maciulii va rog frumos?
Am plantat in toamna pomi de la hornbach si nu numai. i-am lasat lungi cum erau. Se pot inca scurta chiar daca incep sa dea muguri ? As mai vrea sa va intreb si despre pomii rosi de iepuri de minim o luna ,poate doua . Am dat ieri cu pasta cuprata si bandajat cu banda izolatoare. Oare era mai bine sa-i scurtez la 30-40 cm deasupra de partea roasa sau sa astept un an sa vad daca se cicatrizeaza ?
Mai bine scurtatii pe cei rosi de iepuri,iar pe cei plantati si nescurtati ,scurtarii cat mai repede !
Multumim !! ...dar , prin Tg-mures , cand ajungeti ?! 😉🙂Va astept cu drag !! Sanatate si numai bine !!
Va salut ! Nu ajung in curand !
Mi-ar placea !
@@pomicolanalbant, invitatia ramane valabila ....sine die !!
Să trăiți! Am și eu nevoie de un sfat. Am plantat câțiva puieți de pomi fructiferi, i-am scurtat cum se face, dar câțiva au dat doar de deasupra altoiului și mai au un mugur doar spre vârf ăla de jos fiind mai puternic, cum să procedez cu ei ca p viitor să le pot forma coroană?
👉th-cam.com/video/d8goGKK8--4/w-d-xo.htmlsi=DhknaC-GdflXwQl2
@@pomicolanalbant Mulțumesc frumos!! Sănătate și spor la treabă!! 🤝🤝
Vă salut, domn profesor! Vă rog să-mi spuneți ce foarfecă electrică folosiți.
Domnul profesor folosește o foarfecă Pellenc Prunion 250 😂
@@ionlupu8525 dar de ce râdeți? Nu e o foarfecă bună?
Raspuns corect !
@@pomicolanalbant vă rog să veniți cu o recomandare în acest sens. O foarfeca electrică bună. Vă mulțumesc!
Stima. Mi-a placut taierea la gutui, nu credeam ca se scurteaza (elimina) lastarii lungi pentru generarea de lastari tineri cu maciulie in varf. Am crezut ca trebuie sa las sarpante lungi de 40 cm pentru formarea pomului.
Va salut !
👍👍🙋
Va salut !
Cate meciului pot lăsa pe o ramura de 80 cm lungime și 1,5 cm grosime.
Doua !
Salutare ne aratati un cires altoit cum trebuie taiat s-a porneasca?
🤝
Pomii dupa scurtarea ramurilor cu ce se stropesc ca sa nu intre bolile in pomi?
Cuprice !
Cum se numește foarfeca de tăiat?
Pellenc 250
@@pomicolanalbant mulțumesc faina tare . Pentru profesioniști.😉
Pff,exact problema celor 50 de pomișori pe care iam plantat în urmă cu 3 ani
Oare se mai poate remedia problema...??
Vă mulțumesc mult, toată aprecierea pentru dumneavoastră
Va salut ! E posibil !
Va salut. Sunt niste informatii extrem de pretioase pentru care ca multumesc. Daca eu am o livada formata din 50 de pomi(primii 10 meri, apoi urm.10 peri, apoi ciresi,etc.) ... Vecinul meu poate pune aceleasi tipuri de pom in orice ordine sau trebuie sa ii puna in ordinea(linia) in care am eu pomii...?! (adica mar la mar, par la par, gutui la gutui, etc.) Ne este teama sa nu se raspandeasca mai repede daunatorii daca nu sunt pusi toti in aceasi ordine...
Va salut ! Nu are importanta ,important este sa va intelegeti si sa tratati pomii amandoi !
Îmi puteți spune care e durata de viață la o foarfecă pe care o folosiți. Cu aproximație !
Nu pot sti ,eu o am de trei ani si am sesizat nici o schimbare !