Sven Bouland debuteert met snelle strafschop

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 10 ก.ย. 2024
  • De overwinning van FC Groningen op NAC Breda (4-1) zorgt na de wedstrijd voor blije gezichten in de Euroborg, maar er is ook opluchting.
    De meest besproken speler van de avond is waarschijnlijk de 18-jarige Sven Bouland. De verdediger maakte in de rust zijn debuut bij een 3-0 voorsprong, maar nog geen minuut later veroorzaakte hij een penalty en werd het 3-1.
    'Dat was wel een warm welkom in de Eredivisie', reageert hij na de wedstrijd. 'Ik raak hem net niet goed, ben net iets te laat. Dan zien je wel dat het hier allemaal wat sneller gaat.'
    Hij geeft toe dat er vooraf wel de nodige zenuwen waren: 'Je hoopt natuurlijk dat het allemaal heel goed en vlekkeloos gaat. Dan is zo'n moment toch even pijnlijk en denk je: het zal toch niet, die 3-1, misschien komen ze er nog overheen.' De zorgen bleken onnodig, want zijn fout had geen grote gevolgen.
    Bouland heeft de jeugdopleiding van FC Groningen doorlopen en maakt nu zijn debuut in de Eredivisie. Hij spreekt dan ook van een heel mooie avond: 'Ik wil hier heel graag spelen en ik hoop op nog veel mooie momenten. Deze club is alles voor mij."