Merhaba, Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim 🤗 Son zamanlarda insanların en çok ihtiyaç duyduğu şey güven - iş ahlakı. Bir işe başlamışsak ve zarar bile ediyorsak (bazen ani fiyat yükselişi vs oluyor) aynı kalitede o işi bitirmek zorundayız.
Ben de bi husus eklemek isterim ustam: bir duvarda her sırada en fazla iki metrede bir duvarı enlemesine bağlayan bir büyük taş yerleştirilmeli. Taşların duvar ortasında üst üste gelmesi tek başına kafi değildir. Üç çeşit bağlama bir duvarı ip düğümü gibi sağlam yapar. Köşelerdeki kalın ve uzun taş bağlamaları, duvardaki daimi köprülü dizilim, ve enlemesine büyük ve uzun taş bağlamaları. Eskiler bu enlemesine bağlama taşını duvardan 12-20 cm içeri uzanacak boyutta yapıp bunu raf olarak kullanırlardı. 60cm ve üzeri geniş duvarlarda da bu bağlama taşlarını 40-45 cm dışarı taşırıp çatı kata merdiven işlevi de kazandırırlardı. Ve son olarak: duvarın son sırasında taşlar enlemesine ve dik olarak yerleştirilirler. Bu sonlandırma tekniği de son sıranın hem çok dayanıklı olmasını hem de çatının rüzgardan uçmasını önleyecek kadar ağır olmasını sağlayacaktır. Zira bu şekilde son sıranın yüksekliği iki sıra kadar olacaktır. Kolay gelsin cümleten.
@@senertorunlar9714 ustam yarım metrede bir bağlama yaparsan yanlamasına nasıl bağlama yapacan? Zaten taş 30-40cm. Bir adet yanlamasına bağ+ bir adet diklemesine bağ+ bir adet yanlamasına bağ+ bir adet enlemesine bağ. Sıra böyle gidiyor. Enlemesine bağı aynı dikeye üç sırada bir atarız ki ilk bağın üstünde çift taş onun üstünde yanlamasına bağ köprüsü onun üstüne enlemesine bağ. Yani elimizde üç farklı bağlama şekli ve bir de yanyana ikili veya üçlü taş dizimi var. Bunların hepsini birbirine yakın miktarlarda kullanıyoruz. Yani teknik olarak yarım metreye bir enlemesine köprü imkansız. Ama dikeyde yarım metreye yakın oluyor enlemesine köprü konumu. Dededen toruna taş ustalığı geleneğimiz var ustam. Duvarı resim şeklinde bile yapıyorum ben. Elimizde bol miktarda uzun taş olunca sadece enlemesine ve yanlamasına köprülerle de duvar yaparız ama nerde o bolluk. 😊
@@shenertozi bağlamadan ne dediğimi yanlış anlamışsın aralarındaki boşluk yarım metre ve sözümde haala duruyorum köprüden kemarından diğer köprü kenarına 50 cm boşluktan fazlası duvarın bağlantısız kısımlarının dökülmesini kolaylaştırır..tane tane yazdım umarım anlaşılmıştır..
@@CanDemirkan-ll7dy hayır kardeşim duvarın iç yüzü ile dış yüzünü bağlayan taşlar arasında 50 cm boşluk daha uzun boşluk olursa dökülmeler olur demek istiyorum..
Rahmetli dedem çok iyi bir taş ev ustasıydı. Betonarme evlerin çoğaldığı zaman taş duvar ustalığı geçersiz olmuştu. Ondan dolayı mı bilemeyeceğim. Ustalığı bize öğretmedi.. 20-25 sene sonra bu kadar popüler olacağını bilseydi. Bize öğretirdi. Yada öğrenmek için ona yalvarırdım.
Merhaba. Çok doğru anlatıyorsunuz,hem enine hem boyuna taşlar bağlanmalıki sarsıntılarda duvar karpuz gibi ayrılmasın Sağlamlıkla görselliği birleştiren usta çok az kaldı.
Evet maalesef ikisini bir arada yapan usta sayısı azaldı en azından iş yaptıracak olanlar bilgi sahibi olsunlar ki eksik veya yanlış olana müdahale edebilsin.
Taşın oluşumu 100 milyon yıl sürmüş; sıvı( magmatik) halinden katı hale geçmesi evresi. Bu uzun süre onun moleküler düzeyde ki sıkılığı, sertliği doğal şartlara direncini sağlamış; Siz ise ömrü belki 10 bin yıl sürebilecek olan doğada bolca bulunan bir ürünün altına, ömrü 100 yılı geçemeyen betondan yaptınız. Video da çok önemli bir noktaya degindiniz tebrik ederim. Ben de size katkı da bulunmak istedim. Tebrikler.
Bir aydır yüzlerce taş ev videoları izliyorum , yabancı videolar da hep sizin anlattığınız gibi kitleme sistemi yapılırken maalesef izlediğim Türk ustalar ön görseli güzel ama içleri dolgulu duvarlar yapıyorlar ve bu evler DASK sisteminin kesinlikle önermedi yapılar Benim gördüğüm en iyi Türk kaynak sizinki kesinlikle çok güven verici .Emeğinize sağlık..
Mehmet Bey teşekkürler. Taş duvar yapımı videolarını artık daha bilinçli izleyebiliyorum. Benim de taş ev yaptırma fikrim var. Sizin gibi insanlardan bu işin inceliklerini öğrenip bu işe öyle girişeceğim.
Bu kanal taş ev ve yapımı hakkında eğitici bir kanal olabilir, bir okul olabilir, taş duvar yapımını en ince detaylarına kadar videolar yaparsan güzel olur bence.
Çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince kaynak niteliğinde videolar çekmeye çalışacağım her ne kadar bu işi yapıyor olsamda bazı ustalar bu durumdan rahatsız olacaklardır.
@@MEHMETKAYA benimde merak ettiğim soru… 100 yıldır 200 yıldır 1000 yıldır ayakta duran tarihi yapılarda modern temel uygulaması yoktu onlar nasıl üstesinden geliyordu?
Bilgilendirme videolarınız yaptığınız işler gibi ince ayrıntılı temiz düzgün. Yıllardır sizi TH-cam da takip ediyorum. Türkiye’de istediğim taş evi Allah nasip ederse sizin yapmanızı çok isterim. Kolay gelsin Hayırlı işler 🧿
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Şartlar uygun olursa neden olmasın yardımcı olmak isteriz. instagram.com/dogaltasevler üzerinden bana ulaşabilirsiniz.
Ustacığım, Allah senden gani gani razı olsun, ama helal iş peşinde koşan o kadar azaldı ki. Her ne ise...Sen olsun helal süt emmişsin. İnşallah Rabbim Allah seni ve seninle birlikte sevdiklerini cenneti fazl-u kereminden ikram ve ihsan eyleyiversin. Amin Yâ Erhamerrahimin 🕋🤲. Sevgi ve saygılarımla, muhabbetle selamlıyorum 💞. Sami KARA Simav / KÜTAHYA
Taş beton üstüne konuyor bu ev 100 200 300 sene dayanamaz beton eskir yere koyması daha iyi olmazmiydi amaç evlatlarımıza ve torunlara ev telaşı ev alma yapmak telaşına düşürmeden yapmak olmalı
Öncelikle böyle önemli bir konuyu dile getirdiğiniz için teşekkürler. Taş dizimi kadar önemli olan derz verme ve derz çeşitleri ile ilgili bir video hazırlasanız harika olur. Klasik harç mı yoksa, lateks katkılı, beyaz çimentolu vs. horosan harcı tarzında yapılan derz çeşitlerini ve oranlarını da paylaşma imkanı olursa süper olur
Çok teşekkür ederim. Bu video serisi bir süre devam edecek sizlerin de önerileri doğrultusunda. Notumu aldım sonraki videolarda söyeldikleriniz ile ilgili video gelecek.
@@bozkanuae1 taşların arası boşluk kalıyor ya yüzeyde, o aralar sonradan doldurulmasına derz denir. Bitişi çok güzel gösterir, araya böcek haşere yuva yapamaz.
Bilgi dolu videonuz için teşekkür ederim Mehmet bey, köyümüzde bir ablamız ile taş fırını yaptık. Taş fırını ilk adım olup ileride birde taş evi yapmak isterim çünkü en sevdiğim ev tipidir ve karadeniz bölgesine yakışan, nemli bölgelere yakışan ev tipidir. İnşallah bir gün kendi müstakil taş evimide yapacağım. Şimdilik taş fırını ve internette sizin gibi videolar izlemekle yetiniyorum. Ortamım dalga geçiyor, bir hanım olarak nasıl yapacaksın diyor ama insanın kendi evini yapabilmesi, bu bizim içimizde, özümüzde vardır. Eskidende herkes kendi evini yapardı. Bir düşünün ne güzel bir duygudur bu
Merhaba, güzel yorumunuz için teşekkür ederim 🙏 Öyle enerjinizi düşüren insanlardan uzak durmaya çalışın. instagram.com/dogaltasevler?igsh=MWFoOHl0ZjdseHMybw== bu Instagram hesabımız buradan örneklere bakabilirsiniz. bit.ly/tasustalari burada Facebook taş ustaları grubumuz katılın kendinizi geliştirmenize fayda sağlayacaktır. Yaptığınız şeyleri paylaşın eksilerini artılarını görürsünüz. Yapabileceğim bir şey olursa Instagram üzerinden ulaşabilirsiniz.
Mehmet bey, açıklamalarınıza teşekkür ederim. Herkes için faydalı bilgiler. duvar taş ile örülüyor, çok güzel. Taşlar birbirine ne ile yapıştırılıyor? yapıştırıcı madde eğer bildiğimiz çimento ise duvar için taşa ne gerek var? tuğla veya ytong ile de duvar örülüyor, o halde taş duvarın özelliği ne?tenkit için değil, bilgilenmek için soruyorum. Başarılarınızın devamını dilerim. bilgilendirici hatta kabilse öğretici cevabınızı beklerim. Sağlıkla kalınız.
Taşla örerseniz taş ev oluyor, tuğla örerseniz tuğla ev oluyor. Tuğla ev yaparsanız kolon beton, demir boya badana sıva yapar 50 yıl sonra evi yenilemeniz gerekir. Taşla örerseniz 1000 yıl o evde oturursunuz, badana boya sıva derdi de olmaz. Evet çimento ile yapıştırıyorsunuz bu arada.
Harc seciminde cimento yerine kirec harci veya havali kirec harci kullanilmasi, iklim ve tasa bagli olmak üzere cogu zaman daha saglikli, ayrica daha estetik
Mehmet bey taşları çekiçle ile düzeltirken nasıl çalışmak gerektiğinde dair bir içerik çok faydalı olur diye düşünüyorum. Çok aydınlatıcı bir video olmuş ✨
Merhaba elinize emeginize saglik cok guzel isciliginiz var. Size bi sorum olacak tas ev yapiminda ustalar el duzeltmesiyle yaptiklari zaman cok maliyetli oluyor kendimiz tas kesme makinesi ile taslarin kenarlatirini bims gibi kessek ole duvar yaptirsak nasil olur, sizin taslariniz kesme mi el duzeltmesi mi cok duzgun duruyor
italyada her dizilen sırada yatay sekilde 3cm paslanmaz çelik çubuğa kaynaklı 20cm genişliğinde eşlik eden paslanmaz çelik tel atıyorlar ve çelik çubukları birbirine kilitliyorlar. bu sistem 1300 senedir var italyada. böyle yapınca evler sınırsız dayanıyor, kaldığım şehirde 950 senelik evler var içinde yasayanlar felan var.
Tamm da sizin dediğiniz çamurla yapılan yapılar için geçerli betonda bu dedigiz kuyruklu örme sistemi duvarda boşluk yapar sagliksizdir karma taslarla araya atılan dolgu harcı en sağlamdır acizane 30 yıllık taş ustasından bir yorum saygılar
Srçelamün aleyküm Mehmet usta. Harıka altın bılgıler. Hakikaten teknık ve güvenli bir taş ev için güzel bılgıler. Tesekkürler.Mehmet bey sıze nasıl ulaşabiliriz. Çok şükür ki henüz evimi yaptırmadı projemi çizdiriyorum. Bu işleri belliki çok iyi bıiliyosunuz.
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Elimden geldiğince kaynak niteliğinde videolar çekmeye çalışacağım. instagram.com/dogaltasevler üzerinden bana ulaşabilirsiniz.
Merhaba Mehmet Kardeşim. Ovalara ve bilhassa deprem bölgelerine taş evler yapmak daha sağlıklı olur mu? Tek katlı binalar bizde yıkılmadı. Tek katlı taş bina yapılır mı? Antakya'dan yazıyorum
@@MEHMETKAYA 33 yaşında sigortacılık yapıyorum abim ciddi ciddi işi gücü bırakıp 1 sene bedavaya işi bilen birinin yanında çalışmayı düşünmüyor değilim.
Abinin ses tonu anlatma şekli çok güzel hiç anlamam inşaat işinden denk geldim çok hoşuma gitti merak ettiğim tek şey o duvar nasıl öyle düz çıkıyor arkaya veya öne doğru gitmiyor onunla ilgili bir video var mı acaba
Kendi ustalarımız evde beton karkas var diye bağlantı atmadan bağlamış duvara müşteri hemen aradı "Mehmet bey ustalar sizin videoda anlattığınız gibi yapmıyorlar" dedi. 🤣🤣🤣
Merhaba, bizim mimarımız bu konuda çok tecrübeli. instagram.com/inanc.ercenk.architecture?igshid=YmMyMTA2M2Y= buradan kendisine ulaşabilirsiniz. Mehmet Kaya verdi derseniz ilgilenecektir sizinle.
Merhaba, Binada kolon var mı? Kolon varsa çok problem değil yoksa hiç bağlantı atılmasıyla taşlarla sorun.
8 หลายเดือนก่อน
Evet önemli bir husus da taşların görünmeyen Yani arka kısmında harçla olan bağlantılı bölümüne mutlaka brüt beton astarı sürdürün çimento ile harç birbirine tam olarak yapışmalı.
Subasman taştan örülüp içine beton dökülebilir böyle olunca kalıp çakma derdi olmaz daha estetik olur. Şimdi bu videodaki evde subasman çevresi yeniden taşla örülecek yukarı duvarlara uyum sağlaması için.
Teknik bilgi vermişsiniz tşk ederim. Köy evi düşünüyorum. Soğuk ve sıcak yalıtımı iyi ve dayanıklı bir taş kullanmak istiyorum. Hangi taş çeşidini tavsiye edersiniz? Taş temin ederken nereden temin edebiliriz? Çeşit ve fiyat konusunda nereden bilgi alabilirim? Tşk ederim.
Merhaba, taş evlerde en çok önderliğimizin duvar üstü eski tip borular var onlarla yapılan elektrik tesisatları. Sorun olması durumunda tamiri daha kolay ve düzgün yapıldığı zaman çok hoş bir görüntü çıkıyor ortaya.
belki sağlıklı olsun diye bilim çiment vs demiri icat etmiştir :/ taşın araya perdah beton türevi olabilir...ama hertürlü haklısınız taş işçiliği (döşemeceliği) bunu gerektirir zira yeni bir şey değil herhalade ortağundan tee ispanya'ya kadar aynıdır..
Yardımcı oluruz. 05326149002 Cemal Kaya Mehmet Kaya verdi derseniz ilgilenecektir sizinle abim. Şuan Kalkan da devam eden projeler ile kendisi ilgileniyor.
Merhaba, Antalya Manavgat'ta yapıyoruz. Biz bu taşların ocak işletmeciliğini yapıyoruz. Yerimiz Antalya Manavgat'ta. Türkiye'nin her yerine gönderim yapıyoruz
Hocam bilgiler için sağolun. Köy fırını "kara fırın-taş fırın" yapıcam acabe pişirme yerinin altına yani temelin üzeri için yapılacak 90 cm lik yükseklikte bir taş duvarın genişliği ne ölçüde olmalı ?
Can kardeşler iş veren öyle bir pazarlık yapıyoki malesef ustaların hakını vermemek için elinden geleni yapıyolar ondan sonrada ustadan iş bekliyolar sevgili ustalarım asla ve asla bir birinizi çıkarınız için kötülemeyin. Ucuza iş yapmayın ve birlik olun işte ozaman sizi işverenler ucuza iş yaptıramazlar ve kaliteli iş ortaya çıkar
Hocam s.a. taşların cinsi nedir? Bide kendim yumruk kadar taşlardan, lastik teker etrafından örerek sac ocağı yapacağım, bunun için ideal harç ne kullanmalıyım, ne kadar kum çimento vs , harç cimonto renginde değilde krem rengi gibi açık renkli olursa çok daha sevinirim.... Yardımcı olabilirsen seviniriz...
Merhaba, bu taşlar Antalya Manavgat taşı. Sizden ricam 60 bin kişilik taş ustaları grubumuz var oraya katılın fırın ve barbekü gibi konularda profesyonel ustalar var. Ben o konuda yeterli bilgiye sahip değilim size yanlış bilgi vermeyeyim. bit.ly/tasustalari buraya katılın aklınıza gelen her türlü soruyu taş ustalarına sorabilirsiniz
İyi ki varsınız. Sayenizde çok kaliteli ve değerli bilgiler öğreniyoruz. Bir de Mehmet Bey bu taş duvarın içine en azından bir sıra diklemesine demir koysak nasıl olur acaba? Yani demir bir hasır gibi yani. Yoksa gerek yok mudur? Bu konuda sizin fikrinizi öğrenmek istedim.
Merhaba, Güzel düşünceleriniz yorumunuz için çok teşekkür ederim 🙏 Demir direk yerine kolon dikebilir ve bunu taşın arasına alarak hiç kolon yokmuş gibi gösterebilirsiniz. Deprem bölgesi olan yerlerde beton karkas mutlaka olmalı. Biraz maliyeti arttırır ama sağlam olur ömürlük olur.
Biz yaklaşık 35 yıldır Manavgat taşının ocak işletmeciliğini yapıyoruz. Instagram hesabından ulaşabilirsiniz @dogaltasevler veya 05326416255 üzerinden ulaşabilirsiniz
Teşekkür ederim. Mehmet bey. Sorum şu. Tarlada topladığımız ince geniş,normal insan elinden büyük. Taşlar var,bunlar isimlerini bilmediğim için tarif etmeye çalışıyorum. 3cm gibi kalınlıkları var. Bunlardan ev yapabilirmiyiz. Şimdi'den teşekkür ederim
Selamlar Mehmet bey bişey öğrenmek isterim ben Düzce'den yazıyorum malum deprem bölgesi arada bı sallaniyoz kışın soğuk geçer bende taş ev düşünüyom ama depreme dayanirmi bilmiyom doğrumu tercih olur bı usta olarak ne dersiniz onerirmisiniz
Merhaba, Normal evden farkı taş yapı malzemesinin taş olmasıdır. Bu şu anlama gelir normal briket, bims, tuğla ve ytong gibi malzemeler ile yapılan evlerde taşıyıcılar kolonlardır yani yükü kolonlar taşır. Taş evlerde ise yükü taş kendisi taşır yani taş taşıyıcı bir yapı elemanıdır. Deprem bölgesi olmayan yerlerde taş ev yaparken yer imarlı değil ise kolon dikmezler çoğunlukla. Siz deprem bölgesinde iseniz ve yeriniz imarlı ise yönetmeliğe göre yapı yapabilirsiniz. Mimar çizim yaparken sadece farklı olarak taşa göre hesaplama yapar duvar kalınlığını ona göre hesap eder. Deprem bölgesinde kolonlar kirişler olacağı için eviniz normal bir eve göre 2-3 kat daha dayanıklı olacaktır. Hem yangına hem depreme.
Peki, doğal taş yapılarda çimento/beton harcın örgüde uygulaması ile beton temel uygulaması sağlıklı ve rantıbal mıdır; taşın ömrü ile beton ömrü birbirinden çok farklıdır. Betonun zaman içerisinde çözülmesi, bozulması taş yapının ömrünü kısaltmaz mı? Alternatif çözüm/uygulama önerileriniz var mıdır?
Evet çok mantıklı güzel bir soru eski tas binaların, yapıların hepsinde taşlar Çelik veya demirle bir birine bağlanır burda taş ev deniliyor ama hiç Demir görmedim temelde sağlıklı gelmedi bu kadar uğraşmaya değmez bence
Mehmet bey size hayranım . İşinizi mükemmel yapıyorsunuz. Bunları da paylaşıyorsunuz. Tebrik ediyorum. Sizi çok başarılı ve güvenilir buluyorum.
Merhaba,
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim 🤗
Son zamanlarda insanların en çok ihtiyaç duyduğu şey güven - iş ahlakı. Bir işe başlamışsak ve zarar bile ediyorsak (bazen ani fiyat yükselişi vs oluyor) aynı kalitede o işi bitirmek zorundayız.
Ben de bi husus eklemek isterim ustam: bir duvarda her sırada en fazla iki metrede bir duvarı enlemesine bağlayan bir büyük taş yerleştirilmeli. Taşların duvar ortasında üst üste gelmesi tek başına kafi değildir. Üç çeşit bağlama bir duvarı ip düğümü gibi sağlam yapar. Köşelerdeki kalın ve uzun taş bağlamaları, duvardaki daimi köprülü dizilim, ve enlemesine büyük ve uzun taş bağlamaları. Eskiler bu enlemesine bağlama taşını duvardan 12-20 cm içeri uzanacak boyutta yapıp bunu raf olarak kullanırlardı. 60cm ve üzeri geniş duvarlarda da bu bağlama taşlarını 40-45 cm dışarı taşırıp çatı kata merdiven işlevi de kazandırırlardı. Ve son olarak: duvarın son sırasında taşlar enlemesine ve dik olarak yerleştirilirler. Bu sonlandırma tekniği de son sıranın hem çok dayanıklı olmasını hem de çatının rüzgardan uçmasını önleyecek kadar ağır olmasını sağlayacaktır. Zira bu şekilde son sıranın yüksekliği iki sıra kadar olacaktır. Kolay gelsin cümleten.
2 metre değil yarım metre ara ile bağlanmalı yoksa iç kenar ile dış kenar bağımsız çalışır..
@@senertorunlar9714 ustam yarım metrede bir bağlama yaparsan yanlamasına nasıl bağlama yapacan? Zaten taş 30-40cm. Bir adet yanlamasına bağ+ bir adet diklemesine bağ+ bir adet yanlamasına bağ+ bir adet enlemesine bağ. Sıra böyle gidiyor. Enlemesine bağı aynı dikeye üç sırada bir atarız ki ilk bağın üstünde çift taş onun üstünde yanlamasına bağ köprüsü onun üstüne enlemesine bağ. Yani elimizde üç farklı bağlama şekli ve bir de yanyana ikili veya üçlü taş dizimi var. Bunların hepsini birbirine yakın miktarlarda kullanıyoruz. Yani teknik olarak yarım metreye bir enlemesine köprü imkansız. Ama dikeyde yarım metreye yakın oluyor enlemesine köprü konumu. Dededen toruna taş ustalığı geleneğimiz var ustam. Duvarı resim şeklinde bile yapıyorum ben. Elimizde bol miktarda uzun taş olunca sadece enlemesine ve yanlamasına köprülerle de duvar yaparız ama nerde o bolluk. 😊
@@shenertozi bağlamadan ne dediğimi yanlış anlamışsın aralarındaki boşluk yarım metre ve sözümde haala duruyorum köprüden kemarından diğer köprü kenarına 50 cm boşluktan fazlası duvarın bağlantısız kısımlarının dökülmesini kolaylaştırır..tane tane yazdım umarım anlaşılmıştır..
Merhaba kastettiğiniz şey hatıl mı?
@@CanDemirkan-ll7dy hayır kardeşim duvarın iç yüzü ile dış yüzünü bağlayan taşlar arasında 50 cm boşluk daha uzun boşluk olursa dökülmeler olur demek istiyorum..
Rahmetli dedem çok iyi bir taş ev ustasıydı. Betonarme evlerin çoğaldığı zaman taş duvar ustalığı geçersiz olmuştu. Ondan dolayı mı bilemeyeceğim. Ustalığı bize öğretmedi.. 20-25 sene sonra bu kadar popüler olacağını bilseydi. Bize öğretirdi. Yada öğrenmek için ona yalvarırdım.
En can alıcı yeri anlatmışsın dedemden aynen öğrendim....sende öğrenmişsin ve işlemiş içine...kolay gelsin
Merhaba.
Çok doğru anlatıyorsunuz,hem enine hem boyuna taşlar bağlanmalıki sarsıntılarda duvar karpuz gibi ayrılmasın
Sağlamlıkla görselliği birleştiren usta çok az kaldı.
Evet maalesef ikisini bir arada yapan usta sayısı azaldı en azından iş yaptıracak olanlar bilgi sahibi olsunlar ki eksik veya yanlış olana müdahale edebilsin.
Bilmediğim bir meslek olmasına rağmen zevkle izledim. Eğiticiydi, çok faydalıydı. Sağolun.
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Bu eğitici videolar serisi gelecek fırsatım oldukça.
Taşın oluşumu 100 milyon yıl sürmüş; sıvı( magmatik) halinden katı hale geçmesi evresi. Bu uzun süre onun moleküler düzeyde ki sıkılığı, sertliği doğal şartlara direncini sağlamış; Siz ise ömrü belki 10 bin yıl sürebilecek olan doğada bolca bulunan bir ürünün altına, ömrü 100 yılı geçemeyen betondan yaptınız. Video da çok önemli bir noktaya degindiniz tebrik ederim. Ben de size katkı da bulunmak istedim. Tebrikler.
Çok güzel anlatmışsın birde şu konu çok önemli taşlar ıslak olmalı harç taşa yapışsın birde kilit yapmalı köşelerde
Merhaba,
Kesinlikle doğru. Onun için de ayrı bir video çekmek lazım. Teşekkür ederim 🙏
Bir aydır yüzlerce taş ev videoları izliyorum , yabancı videolar da hep sizin anlattığınız gibi kitleme sistemi yapılırken maalesef izlediğim Türk ustalar ön görseli güzel ama içleri dolgulu duvarlar yapıyorlar ve bu evler DASK sisteminin kesinlikle önermedi yapılar Benim gördüğüm en iyi Türk kaynak sizinki kesinlikle çok güven verici .Emeğinize sağlık..
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için 🙏
Mehmet ustam, örnek bir eğitici video yapıp bütünün hayrına sunmuşsunuz, size çok teşekkür ediyor, GÖNÜLDEN kutluyorum...😍👏
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Elimden geldiğince kaynak niteliğinde videolar çekmeye çalışacağım.
Teşekkür.
En iyi ustanın aklını seveyim.
Mehmet Bey teşekkürler. Taş duvar yapımı videolarını artık daha bilinçli izleyebiliyorum. Benim de taş ev yaptırma fikrim var. Sizin gibi insanlardan bu işin inceliklerini öğrenip bu işe öyle girişeceğim.
Ufuk bey eve başladınız mı? Ben de düşünüyorum küçük bir ev
Bu kanal taş ev ve yapımı hakkında eğitici bir kanal olabilir, bir okul olabilir, taş duvar yapımını en ince detaylarına kadar videolar yaparsan güzel olur bence.
Çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince kaynak niteliğinde videolar çekmeye çalışacağım her ne kadar bu işi yapıyor olsamda bazı ustalar bu durumdan rahatsız olacaklardır.
Usta yetki belgesi aranmali bence her önune gelen bu isleri yapmamali
@@MEHMETKAYA usta ben taş ev yapacagım. Konuştugum usta tabana beton temele gerek yok ben zeminden örerek çıkacagım dıyor. Temelsiz taş ev olur mu ?
Demirli temel olmadan olmaz. Eskiden imkanlar kısıtlıydı öyle yapıldı ama şimdi temelsiz olmaz.
@@MEHMETKAYA benimde merak ettiğim soru… 100 yıldır 200 yıldır 1000 yıldır ayakta duran tarihi yapılarda modern temel uygulaması yoktu onlar nasıl üstesinden geliyordu?
İlk defa böyle çok güzel sunum izledim taş duvarı konusunda teşekkür ederim ustam
Çok teşekkür ederim 🤗
Fırsat buldukça faydalı videolar çekmeye çalışıyorum.
Çok güel anlatmışsınız, ve gayet önemli bir konu.. teşekkür ederim.. tebrikler.
Bilgilendirme videolarınız yaptığınız işler gibi ince ayrıntılı temiz düzgün.
Yıllardır sizi TH-cam da takip ediyorum. Türkiye’de istediğim taş evi Allah nasip ederse sizin yapmanızı çok isterim. Kolay gelsin Hayırlı işler 🧿
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Şartlar uygun olursa neden olmasın yardımcı olmak isteriz. instagram.com/dogaltasevler üzerinden bana ulaşabilirsiniz.
Sizin söylediğiniz işleri,yüz sene önce ev yapan ustalar yapıyordu ,artık öyle usta yok üstadım bilse bile yapmaz
eski evlere bakıldığı zamanda köşelerde hep büyük taş olur olmayan bağlantı evler depremde ilk hasar gören olur
Ustacığım, Allah senden gani gani razı olsun, ama helal iş peşinde koşan o kadar azaldı ki. Her ne ise...Sen olsun helal süt emmişsin.
İnşallah Rabbim Allah seni ve seninle birlikte sevdiklerini cenneti fazl-u kereminden ikram ve ihsan eyleyiversin. Amin Yâ Erhamerrahimin 🕋🤲.
Sevgi ve saygılarımla, muhabbetle selamlıyorum 💞.
Sami KARA
Simav / KÜTAHYA
Hemşerim olarak ne güzel bir dua
Sağolun. Tavsiyeniz için teşekkürler.
Asıl ben teşekkür ederim.
Mehmet abi kanalını yıllardır severek takip ediyorum, yine çok güzel ve eğitici bi video olmuş.
Çok çok teşekkür güzel yorum için bu video serisinin devamı gelecek.
İşi bilenlerden bilgilendirici detaylar, teşekkürler
Teşekkür ederim 🤗
Takipçi kervanınıza bende katılıyorum. Saygılar
❤️🫶
Çok ince detay bir bilgi teşekkür ederim
Ev yaptırmayı düşünüyordum çok teşekkür ederim.
Taş beton üstüne konuyor bu ev 100 200 300 sene dayanamaz beton eskir yere koyması daha iyi olmazmiydi amaç evlatlarımıza ve torunlara ev telaşı ev alma yapmak telaşına düşürmeden yapmak olmalı
sanırım meslekten olmadığınız halde yapısal sorunu görmüşsünüz 👋👋
Harika bilgilendirici oldu teşekkür ❤
Teşekkürler emeğinize sağlık
Ben teşekkür ederim ilginiz için.
Çok doğru tespit bağlantılı olması lazım tuğlada birikette hatta kerpiçte bile öyledir
Hayirli aksamlar mehmet kaya supersi islerinden basarilar dilerim
Öncelikle böyle önemli bir konuyu dile getirdiğiniz için teşekkürler. Taş dizimi kadar önemli olan derz verme ve derz çeşitleri ile ilgili bir video hazırlasanız harika olur. Klasik harç mı yoksa, lateks katkılı, beyaz çimentolu vs. horosan harcı tarzında yapılan derz çeşitlerini ve oranlarını da paylaşma imkanı olursa süper olur
Çok teşekkür ederim. Bu video serisi bir süre devam edecek sizlerin de önerileri doğrultusunda. Notumu aldım sonraki videolarda söyeldikleriniz ile ilgili video gelecek.
@@MEHMETKAYA teşekkürler, hayırli çalışmalar
Bilmedigim icin soruyorum, derz nedir?
@@bozkanuae1 taşların arası boşluk kalıyor ya yüzeyde, o aralar sonradan doldurulmasına derz denir. Bitişi çok güzel gösterir, araya böcek haşere yuva yapamaz.
Harika bi içerik, emeğinize sağlık. Umarım devamı gelir. Üzerinde tüyü olan (windshield) bi mikrofon kullansanız rüzgar sesini engelleyebilirsiniz.
Cok guzel anlatilmis teşekkürler
Hay.. MassAllah SuphanAllah Yarabbi YaaaresurAllah... Ne guzel ormus Ustam Yaa...
Çok teşekkür ederim 🤗
Tşkürler güzel insan bilgilerine katılıyorum.a
Bilgi dolu videonuz için teşekkür ederim Mehmet bey, köyümüzde bir ablamız ile taş fırını yaptık. Taş fırını ilk adım olup ileride birde taş evi yapmak isterim çünkü en sevdiğim ev tipidir ve karadeniz bölgesine yakışan, nemli bölgelere yakışan ev tipidir. İnşallah bir gün kendi müstakil taş evimide yapacağım. Şimdilik taş fırını ve internette sizin gibi videolar izlemekle yetiniyorum. Ortamım dalga geçiyor, bir hanım olarak nasıl yapacaksın diyor ama insanın kendi evini yapabilmesi, bu bizim içimizde, özümüzde vardır. Eskidende herkes kendi evini yapardı. Bir düşünün ne güzel bir duygudur bu
Merhaba, güzel yorumunuz için teşekkür ederim 🙏
Öyle enerjinizi düşüren insanlardan uzak durmaya çalışın.
instagram.com/dogaltasevler?igsh=MWFoOHl0ZjdseHMybw== bu Instagram hesabımız buradan örneklere bakabilirsiniz.
bit.ly/tasustalari burada Facebook taş ustaları grubumuz katılın kendinizi geliştirmenize fayda sağlayacaktır. Yaptığınız şeyleri paylaşın eksilerini artılarını görürsünüz. Yapabileceğim bir şey olursa Instagram üzerinden ulaşabilirsiniz.
Kadının yapamayacağı birşey yoktur, ne güzel hayalleriniz var bende bir bayanım ve elimden gelmeyen sözde erkek işi olmayan bir şey yoktur.
@@Selo-fr8rv çok sevindim, siz hangi ildesiniz?
@@MEHMETKAYA evet bunların ikisinide takip ediyorum, teşekkür ederim
@@Leaveyt505 Tokatlıyım ben
Teşekkürler. Çok önemli noktalar
Mehmet bey, açıklamalarınıza teşekkür ederim. Herkes için faydalı bilgiler. duvar taş ile örülüyor, çok güzel. Taşlar birbirine ne ile yapıştırılıyor? yapıştırıcı madde eğer bildiğimiz çimento ise duvar için taşa ne gerek var? tuğla veya ytong ile de duvar örülüyor, o halde taş duvarın özelliği ne?tenkit için değil, bilgilenmek için soruyorum. Başarılarınızın devamını dilerim. bilgilendirici hatta kabilse öğretici cevabınızı beklerim. Sağlıkla kalınız.
Taşla örerseniz taş ev oluyor, tuğla örerseniz tuğla ev oluyor. Tuğla ev yaparsanız kolon beton, demir boya badana sıva yapar 50 yıl sonra evi yenilemeniz gerekir. Taşla örerseniz 1000 yıl o evde oturursunuz, badana boya sıva derdi de olmaz. Evet çimento ile yapıştırıyorsunuz bu arada.
Dilinize yorumunuza sağlık
Çok teşekkür ederim 🙏
Harc seciminde cimento yerine kirec harci veya havali kirec harci kullanilmasi, iklim ve tasa bagli olmak üzere cogu zaman daha saglikli, ayrica daha estetik
Çok doğru.. teşekkürü hak ediyorsunuz.. Kolay gelsin.
Abim merhaba size nasıl ulaşabilirim
Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
Ağzına sağlık çok öğretici bir paylaşım olmuş.
Çok teşekkür ederim 🤗
Mehmet bey taşları çekiçle ile düzeltirken nasıl çalışmak gerektiğinde dair bir içerik çok faydalı olur diye düşünüyorum. Çok aydınlatıcı bir video olmuş ✨
Teşekkürler
Bir şey daha öğrendik. Belki birgün lazım olur. Teşekkürler
Selam olsun İsviçre'den 👍
Başarılar
Çok güzel bir anlatım
Çok teşekkür ederim 🤗
Bravo
Çok güzel video olmuş emeğinize sağlık
Çok teşekkür ederim 🤗
Merhaba elinize emeginize saglik cok guzel isciliginiz var. Size bi sorum olacak tas ev yapiminda ustalar el duzeltmesiyle yaptiklari zaman cok maliyetli oluyor kendimiz tas kesme makinesi ile taslarin kenarlatirini bims gibi kessek ole duvar yaptirsak nasil olur, sizin taslariniz kesme mi el duzeltmesi mi cok duzgun duruyor
Teşekkürler bilgiyi paylaştığınız için
italyada her dizilen sırada yatay sekilde 3cm paslanmaz çelik çubuğa kaynaklı 20cm genişliğinde eşlik eden paslanmaz çelik tel atıyorlar ve çelik çubukları birbirine kilitliyorlar.
bu sistem 1300 senedir var italyada. böyle yapınca evler sınırsız dayanıyor, kaldığım şehirde 950 senelik evler var içinde yasayanlar felan var.
Çelik cubukları birbirine nasıl kilitliyorlar merak ettim daha açıklayıcı görsel var mı?
Çelik kullanımı insanlık tarihi kadar eskidir zaten!!😂😂😂
Emeğine sağlık ustam
Çok teşekkür ederim 🙏
Teşekkür ederim
Hayat kurtaran bilgiler 👍
Tamm da sizin dediğiniz çamurla yapılan yapılar için geçerli betonda bu dedigiz kuyruklu örme sistemi duvarda boşluk yapar sagliksizdir karma taslarla araya atılan dolgu harcı en sağlamdır acizane 30 yıllık taş ustasından bir yorum saygılar
Srçelamün aleyküm Mehmet usta. Harıka altın bılgıler. Hakikaten teknık ve güvenli bir taş ev için güzel bılgıler. Tesekkürler.Mehmet bey sıze nasıl ulaşabiliriz. Çok şükür ki henüz evimi yaptırmadı projemi çizdiriyorum. Bu işleri belliki çok iyi bıiliyosunuz.
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Elimden geldiğince kaynak niteliğinde videolar çekmeye çalışacağım. instagram.com/dogaltasevler üzerinden bana ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler güzel insan
Babamda taş duvar ustasıydı,hem de çimento ile değil,çamurla yapılmış ve yıllara meydan okuyor O kadar güzel ki şimdi yapacak kimse yok😢😢
Ustam öncelikle işlerınızde hayırlı bereketlı kazanclar dilerım ve işlerınızde başarılar. Benim sorum izmir yada civarında iş yapıyormusunuz. Teşekürler
Efsane bilgi. Tşk
Merhaba Mehmet Kardeşim. Ovalara ve bilhassa deprem bölgelerine taş evler yapmak daha sağlıklı olur mu? Tek katlı binalar bizde yıkılmadı. Tek katlı taş bina yapılır mı? Antakya'dan yazıyorum
Geçmiş olsun öncelikle, tek katlı taş binalar mı yıkılmadı?
Merhaba abi güzel bilgiler için teşekürler. Keşke bu işin kursu olsa isteyen gidip öğrenebilse. Saygılar yeni videolarını bekliyoruz...
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Aslında bunun kursu işi bilen doğru bir ustanın yanında çalışmak.
@@MEHMETKAYA 33 yaşında sigortacılık yapıyorum abim ciddi ciddi işi gücü bırakıp 1 sene bedavaya işi bilen birinin yanında çalışmayı düşünmüyor değilim.
@@salihkorpnar9389 Hangi ildesiniz?
@@MEHMETKAYA İzmir / Buca dayım abim
Abinin ses tonu anlatma şekli çok güzel hiç anlamam inşaat işinden denk geldim çok hoşuma gitti merak ettiğim tek şey o duvar nasıl öyle düz çıkıyor arkaya veya öne doğru gitmiyor onunla ilgili bir video var mı acaba
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Duvar örülürken duvarın her iki tarafına ip çekiliyor duvar ipin arasına örülüyor.
Bağlantı atmayan ustaları duyar gibiyim 'işimizi bozuyor, hiç insan insana bunu yapar mı, atın bunu odadan' 😂😂😂
Kendi ustalarımız evde beton karkas var diye bağlantı atmadan bağlamış duvara müşteri hemen aradı "Mehmet bey ustalar sizin videoda anlattığınız gibi yapmıyorlar" dedi. 🤣🤣🤣
Mehmet Bey selamlar, videodaki taşları nereden temin edebiliriz?
Merhaba, Taşlar kendi ocağımızın taşı. Antalya Manavgat taşı. instagram.com/dogaltasevler buradan ulaşabilirsiniz
Hocam bende antalya bolgesine betonerme binaya yigma tas duvar yaptirmak istiyorum önerebileceğiniz işinin uzmani bir mimar var midir???
Merhaba, bizim mimarımız bu konuda çok tecrübeli. instagram.com/inanc.ercenk.architecture?igshid=YmMyMTA2M2Y= buradan kendisine ulaşabilirsiniz. Mehmet Kaya verdi derseniz ilgilenecektir sizinle.
güzel ve faydalı bir paylaşım için teşekkürler , siz nerede bulunuyorsunuz sorabilirmiyim
Merhaba, biz Antalya Manavgat'tayız.
@@MEHMETKAYA 👍
Mehmet bey merhaba. Video için teşekkür ederiz. Lakin bizim ustalarda dediğin gibi yaptı ici taş parçaları dolu dışı ince kare taş...
Merhaba, Binada kolon var mı? Kolon varsa çok problem değil yoksa hiç bağlantı atılmasıyla taşlarla sorun.
Evet önemli bir husus da taşların görünmeyen Yani arka kısmında harçla olan bağlantılı bölümüne mutlaka brüt beton astarı sürdürün çimento ile harç birbirine tam olarak yapışmalı.
Bilgiler için teşekkürler.
Neden bütün duvarı taş yapmıyorsunuz altına beton atıyorsunuz sebebi nedir
horasan harcıyla yaptığınız taş duvar varmıdır
Teşekkür ederim ilginiz için.
Subasman betonu atmak zorundayız. Daha önce Horasan harcı ile bir çalışma yapmadık daha doğrusu böyle bir talep gelmedi.
Su basman taştan olmuyormu illa betonmu olmak zorunda
Subasman taştan örülüp içine beton dökülebilir böyle olunca kalıp çakma derdi olmaz daha estetik olur. Şimdi bu videodaki evde subasman çevresi yeniden taşla örülecek yukarı duvarlara uyum sağlaması için.
Demek istediğim buydu o arkadaşa bu videoyu paylaşacağım
Teknik bilgi vermişsiniz tşk ederim. Köy evi düşünüyorum. Soğuk ve sıcak yalıtımı iyi ve dayanıklı bir taş kullanmak istiyorum. Hangi taş çeşidini tavsiye edersiniz? Taş temin ederken nereden temin edebiliriz? Çeşit ve fiyat konusunda nereden bilgi alabilirim? Tşk ederim.
Merhaba, hangi il olduğunu yazabilir misiniz?
@@MEHMETKAYA Erzurum
Mehmet bey taş yapıda elektrik ve su tesisatı döşeme tekniği var mı?
Merhaba, taş evlerde en çok önderliğimizin duvar üstü eski tip borular var onlarla yapılan elektrik tesisatları. Sorun olması durumunda tamiri daha kolay ve düzgün yapıldığı zaman çok hoş bir görüntü çıkıyor ortaya.
@@MEHMETKAYA tamamdır. Aklımda olsun. Teşekkürler
belki sağlıklı olsun diye bilim çiment vs demiri icat etmiştir :/ taşın araya perdah beton türevi olabilir...ama hertürlü haklısınız taş işçiliği (döşemeceliği) bunu gerektirir zira yeni bir şey değil herhalade ortağundan tee ispanya'ya kadar aynıdır..
Mehaba ben sizi, yeni keṣfettim hangi bölgede yaṣıyorsunuz
Teşekkür ederim 🤗
Şuan yoğunluk nedeniyle sadece Antalya bölgesinde hizmet veriyoruz. Her ile taş gönderimi yapabiliriz.
Mehmet bey ben antalyada yaṣıyorum ama kaṣa ev düşünüyorum taṣı sizden alırsam usta temini yaparmısınız
Yardımcı oluruz. 05326149002 Cemal Kaya
Mehmet Kaya verdi derseniz ilgilenecektir sizinle abim. Şuan Kalkan da devam eden projeler ile kendisi ilgileniyor.
Harika kaydediyorum numarayı
Slm usta nerelerde yapiyorsunuz tas isciligi
Biz aslında doğal taş ocağı işletmecisiyiz kendi bölgemizde de taş evler yapıyoruz. Antalya bölgesinde
firmanızın adı ne?
önemli bilgiler...
maşaallah
Mehmet bu taş evi nerde yapıyorsunuz. Benim Çukurova’da böyle taşlar yok. Böyle bir ev yaptırmak istiyorum ama taş yok
Merhaba, Antalya Manavgat'ta yapıyoruz. Biz bu taşların ocak işletmeciliğini yapıyoruz. Yerimiz Antalya Manavgat'ta. Türkiye'nin her yerine gönderim yapıyoruz
Hocam bilgiler için sağolun. Köy fırını "kara fırın-taş fırın" yapıcam acabe pişirme yerinin altına yani temelin üzeri için yapılacak 90 cm lik yükseklikte bir taş duvarın genişliği ne ölçüde olmalı ?
Can kardeşler iş veren öyle bir pazarlık yapıyoki malesef ustaların hakını vermemek için elinden geleni yapıyolar ondan sonrada ustadan iş bekliyolar sevgili ustalarım asla ve asla bir birinizi çıkarınız için kötülemeyin. Ucuza iş yapmayın ve birlik olun işte ozaman sizi işverenler ucuza iş yaptıramazlar ve kaliteli iş ortaya çıkar
Dikey değil yatay dizilmeli ve her bir taş birden fazla taşın üstüne binmeli
Deprem bölgesindeyseniz sakın yaptırmayın. Hataylıyim depremde hiçbir taş yapı sağlam kalmadı. Taş enerjiyi direk iletiyor
Ustasi iyi değilmiş bizde maraştayız harçsız olan taş yapilar bile yıkılmadı
Fikriniz çok yanlış.Düzgün yapılan taş binalar binyıllara dayanıyor.Beton binaların ömrü 50-100 yıl.Yıkılınca doğayada zararlı😮
Merhaba Fethiye de ikamet ediyoruz ve taş ev yaptıracağız burada önereceğiniz bir usta var mı acaba?
Merhaba,
Mehmet Uğur +905457740620
@@MEHMETKAYA teşekkürler 🙏 🌺
bilgi amaçlı soruyorum temelin beton değilde taşdan örülü olması gerekmiyor mu ?
Merhaba, oralar toprak ile dolacak. Zeminin oturması ihtimaline karşılık subasman radye temel betonu döküldü.
Hocam s.a. taşların cinsi nedir? Bide kendim yumruk kadar taşlardan, lastik teker etrafından örerek sac ocağı yapacağım, bunun için ideal harç ne kullanmalıyım, ne kadar kum çimento vs , harç cimonto renginde değilde krem rengi gibi açık renkli olursa çok daha sevinirim....
Yardımcı olabilirsen seviniriz...
Merhaba, bu taşlar Antalya Manavgat taşı. Sizden ricam 60 bin kişilik taş ustaları grubumuz var oraya katılın fırın ve barbekü gibi konularda profesyonel ustalar var. Ben o konuda yeterli bilgiye sahip değilim size yanlış bilgi vermeyeyim. bit.ly/tasustalari buraya katılın aklınıza gelen her türlü soruyu taş ustalarına sorabilirsiniz
hocam selamlar iki katlı taş ev yaptırmak istiyorum. Beton kolon atmalı mıyım ?
Merhaba, Bulunduğunuz yer deprem bölgesi ise mutlaka yapın.
Güzel taş nerenin taşı hocam 🎉
Merhaba, Antalya Manavgat taşı kendi ocağımızın taşı
@MEHMETKAYA fiyati nedir ton olarak mı satıyorsunuz Mehmet bey
Çapraz şekilde demir çubukları taş aralarına gizleyin üstüne beton …özellikle köşelere
İyi ki varsınız. Sayenizde çok kaliteli ve değerli bilgiler öğreniyoruz. Bir de Mehmet Bey bu taş duvarın içine en azından bir sıra diklemesine demir koysak nasıl olur acaba? Yani demir bir hasır gibi yani. Yoksa gerek yok mudur? Bu konuda sizin fikrinizi öğrenmek istedim.
Merhaba,
Güzel düşünceleriniz yorumunuz için çok teşekkür ederim 🙏
Demir direk yerine kolon dikebilir ve bunu taşın arasına alarak hiç kolon yokmuş gibi gösterebilirsiniz. Deprem bölgesi olan yerlerde beton karkas mutlaka olmalı. Biraz maliyeti arttırır ama sağlam olur ömürlük olur.
Aynen taktir edim bn ustaları gördüm dediğiniz gibi yapardı
Hocam bende kocaelinde arsama taş ev yaptırmak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz
Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
Merhaba yaklaşık taş ev m2 maliyetini nedir anahtar teslimde tşk
Taşlar çok güzel miş nerenin tasi
Kendi ocağımızın taşı Antalya Manavgat taşı
Merhaba, Mersin'de veya civarında nem çekmeyen büyük taş bulabileceğim bir ocak var mı acaba?
O bölgede yapı taşı ocağı var mı inanın bilmiyorum çünkü birkaç kez bizden taş istediler o bölgeye gönderdik.
teşekkürler peki siz taş satıyor musunuz firmanızın ismi nedir @@MEHMETKAYA
Biz yaklaşık 35 yıldır Manavgat taşının ocak işletmeciliğini yapıyoruz. Instagram hesabından ulaşabilirsiniz @dogaltasevler veya 05326416255 üzerinden ulaşabilirsiniz
Teşekkür ederim. Mehmet bey. Sorum şu. Tarlada topladığımız ince geniş,normal insan elinden büyük. Taşlar var,bunlar isimlerini bilmediğim için tarif etmeye çalışıyorum. 3cm gibi kalınlıkları var. Bunlardan ev yapabilirmiyiz. Şimdi'den teşekkür ederim
Selamlar Mehmet bey bişey öğrenmek isterim ben Düzce'den yazıyorum malum deprem bölgesi arada bı sallaniyoz kışın soğuk geçer bende taş ev düşünüyom ama depreme dayanirmi bilmiyom doğrumu tercih olur bı usta olarak ne dersiniz onerirmisiniz
Merhaba,
Normal evden farkı taş yapı malzemesinin taş olmasıdır. Bu şu anlama gelir normal briket, bims, tuğla ve ytong gibi malzemeler ile yapılan evlerde taşıyıcılar kolonlardır yani yükü kolonlar taşır. Taş evlerde ise yükü taş kendisi taşır yani taş taşıyıcı bir yapı elemanıdır. Deprem bölgesi olmayan yerlerde taş ev yaparken yer imarlı değil ise kolon dikmezler çoğunlukla. Siz deprem bölgesinde iseniz ve yeriniz imarlı ise yönetmeliğe göre yapı yapabilirsiniz. Mimar çizim yaparken sadece farklı olarak taşa göre hesaplama yapar duvar kalınlığını ona göre hesap eder. Deprem bölgesinde kolonlar kirişler olacağı için eviniz normal bir eve göre 2-3 kat daha dayanıklı olacaktır. Hem yangına hem depreme.
Peki, doğal taş yapılarda çimento/beton harcın örgüde uygulaması ile beton temel uygulaması sağlıklı ve rantıbal mıdır; taşın ömrü ile beton ömrü birbirinden çok farklıdır. Betonun zaman içerisinde çözülmesi, bozulması taş yapının ömrünü kısaltmaz mı? Alternatif çözüm/uygulama önerileriniz var mıdır?
Betonun ömrü en az 100 yıl. O süre zarfında zaten göçüp gitmiş oluyoruz. Bizden sonrakiler tamir eder onu.
Evet çok mantıklı güzel bir soru eski tas binaların, yapıların hepsinde taşlar Çelik veya demirle bir birine bağlanır burda taş ev deniliyor ama hiç Demir görmedim temelde sağlıklı gelmedi bu kadar uğraşmaya değmez bence