ÇAPARİ TAKIMI SEÇİMİ NASIL YAPILIR ? OLTAYA DOĞRU ÇAPARİ BAĞLAMAK

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 2 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น • 7

  • @samitosun6253
    @samitosun6253 3 ปีที่แล้ว +1

    Hocam selamlar saygılar hayırlı Ramazanlar yeni kemençe derslerinde yeni Eser Hayri Yaşar karagülle den neredesin Nur hanım' eseri notaya döker misin selamlar saygılar

  • @salimyeni9917
    @salimyeni9917 2 ปีที่แล้ว

    Misina kalitesi çok önemli reis dikkate alınmalı.

    • @KendiGezenTV
      @KendiGezenTV  ปีที่แล้ว

      Evet. Bu kardeşimizin dediği %100 doğru. Şimdi aynı kalınlıları olan 2 farklı markayı alıyorsunuz. Birisi suya girip çıktığında bozuluyor. Birisinin yapısı aynı kalıyor. Ben suda renk değiştireni pembeye döneni yeşile döneni bile gördüm. şeklinin olta atımı sonrası bozulanını bile gördüm. yani bu misina balık tutmak tek etkili şey. Balığın bulunduğu uzaklığa göre inceliği kalınlığı değişir evet ama kaliteli bişey alın. Balık tutmanız zevkli hale gelsin. O yüzden eskiler der 5 lira fazla olsun iyisi olsun.

  • @ErtinSerkan
    @ErtinSerkan 2 ปีที่แล้ว

    Teknelere hangi takimlar is yapar

    • @KendiGezenTV
      @KendiGezenTV  2 ปีที่แล้ว

      Baligin durumunq gire degisiyor. Ne avliyqcqginq gore degisiyir. Istqvrite 11 12 igne ama cuprq sarikanat 9 10

  • @MertCanUzun
    @MertCanUzun ปีที่แล้ว

    Şimdi ultraviyole çapari diye reklam yapıyorlar bu nedir açıklar mısın?

    • @KendiGezenTV
      @KendiGezenTV  ปีที่แล้ว

      UV özelliği ile suda ultraviyole ışınlardan etkilenmezler, yüksek gerilim ve mukavemete sahiptirler. Aslında bu misinanın özelliği olduğu için yaptıkları çaparide UV misina kullanıyorlar. Ben 100% Fluorocarbon misina tercih ediyorum. Fluorocarbon misinalar suyun içerisinde neredeyse görünmeyen misinalardır. Suyun içerisinde kaybolarak olta atana büyük kolaylık sağlar. Hazır aldığınız çaparilerde bu özellik yoktur. Maliyet bakımından yapmazlar. Kendi çaparinizi ancak %100 Fluorocarbon misina ile hazırlarsanız güzel sonuç verir. Fluorocarbon misinalar yağmur, nem ve UV ışınlarının neden olduğu bozulmalara karşı uzun vadede monofilament misinalara göre çok daha dayanıklıdır. Fluorocarbon suyu emmez bu nedenle uzun vadede monofilamente göre daha az zarar görür. Ayrıca suya hızlı batma özelliğine de sahiptir. Dezavantajı ise günümüz koşullarında monoflament misinaya göre aşırı pahalı. Eskiden almıştım. Şimdi bu paralara alınır mı, ben almam. Bir de çekim kuvveti çok yüksek değildir. serttir o yüzden monoflament'e göre düğüm atması zor. Bu nedenle çapari de tercih etmezler. Ancak kendiniz yaparsanız olabilir. Olta çaparisinde değil de daha çok tekne çaparisinde kullanıldığında işe yarar.