Coacerea rapidă a roșiilor- rețete bio

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 21 ก.ย. 2024

ความคิดเห็น • 70

  • @stoicaromeo8462
    @stoicaromeo8462 3 ปีที่แล้ว +16

    Sunteți o doamnă superbă, bine pregătită și aveți o foarte bună dicție ! Felicitări, mulțumesc !!!

  • @dumitrusopinceanu9520
    @dumitrusopinceanu9520 2 ปีที่แล้ว +2

    Multumesc mult pentru sfaturi .....Domnul Isus sa va binecuvinteze

  • @lenutachisoceanu9
    @lenutachisoceanu9 3 ปีที่แล้ว +3

    Să fi Binecuvântată 🙏
    Ești o minunată ☀️🌹
    Sănătate și mulțumim pentru tot ce redai
    Duminică,, Binecuvântată"🙏

  • @ivanacojocaru5018
    @ivanacojocaru5018 2 ปีที่แล้ว +2

    Multumesc foarte mult ! Bine explicat !

  • @terezabogdan5095
    @terezabogdan5095 3 ปีที่แล้ว +2

    Foarte convingătoare !!! Vă mulțumesc.

  • @mariailina7754
    @mariailina7754 3 ปีที่แล้ว +2

    Mulțumesc mult ptr. Sfaturile date. Felicitari

  • @teodoradinu9102
    @teodoradinu9102 3 ปีที่แล้ว +4

    Mulțumesc frumos! Doamne ajuta cu multa sănătate!

  • @emiltarnovetchi1343
    @emiltarnovetchi1343 ปีที่แล้ว +1

    Buna ziua, va multumesc pentru prezentarea frumoasa si explicita. Am folosit si eu solutia cu drojdie cu ani in urma, insa nu am stiut cum functioneza si care este rolul ei. Acum am inteles si o sa o folosesc din nou. Inca o data multumiri. Numai bine.

  • @floricabadea-patrizi3307
    @floricabadea-patrizi3307 2 ปีที่แล้ว +1

    Multumesc,! sinteti super specialistă

  • @lidiadume3107
    @lidiadume3107 ปีที่แล้ว +2

    Mulțumim mult pentru sfaturi.. Dumnezeu sa te binecuvinteze Olga! Am o intrebare:A ți spus de drojdie cu pasta de tomate pentru fertilizarea roșiilor. Nu se poate înlocui pasta de tomate cu roșie? Mulțumesc!

    • @secretelegradinarului
      @secretelegradinarului  ปีที่แล้ว +1

      Bună dimineața. Folosesc pasta de tomate pentru că este concentrată, se amestecă bine si nu contine semințe.

  • @marianavirtejanu7763
    @marianavirtejanu7763 3 ปีที่แล้ว +1

    Felicitări multumesc.

  • @vasileramescu2106
    @vasileramescu2106 2 ปีที่แล้ว +1

    Bravo Olga..

  • @taramulpovestilor6775
    @taramulpovestilor6775 3 ปีที่แล้ว +3

    Sunt incepatoare intr-ale ingrijirii plantelor, mi-am descoperit pasiunea abia acum un an si ceva. Nu am gradina, dar am spatiu sa tin ghivecele cu plante in aer liber si, de asemenea, sa le adapostesc in caz de grindina/furtuna/temperaturi foarte scazute.
    Printre altele am si trei ghivece cu rosii cherry. Pana acum vreo luna s-au dezvoltat foarte frumos, dar odata ce fructele au inceput sa creasca in dimensiuni si sa se coaca, planta a inceput sa renunte la frunze - logic, de altfel, caci are nevoie sa se concentreze asupra fructelor, cu atat mai mult cu cat nu le-am fertilizat decat recent (cu retetele de coji de ceapa si coji de oua invatate de la tine).
    Vazand, insa, ca frunzele se ingalbenesc cu mare viteza, am facut pentru prima data in viata macerat de urzici. Teoretic ar trebui sa fie gata - cred ca a trecut cam o luna de cand am pus urzicile la macerat (am amestecat o data pe zi) - insa n-am indraznit inca sa-l folosesc pentru ca miroase in continuare urat, or am tot citit ca e gata atunci cand nu mai miroase. Primele 2-3 saptamani am tinut borcanele (de sticla) acoperite partial cu cate un capac (tot de sticla), iar de ceva vreme am indepartat complet capacele. Am facut si fotografii cu felul in care arata maceratul, ti le pot trimite in caz ca sunt relevante: la baza sunt, desigur, urzicile macerate (de culoare verde), lichidul este galben, iar deasupra se formeaza mereu, din loc in loc, o pojghita subtire.
    Chiar si daca acum e prea tarziu sa mai folosesc maceratul, mi-ar prinde bine sa stiu pentru anul viitor daca e totusi normal sa-si pastreze in buna parte mirosul urat.
    Ma alatur celor care iti multumesc - este extraordinar ceea ce ne impartasesti si felul in care o faci!
    Cu mult drag si urari de bine,
    Cristina

    • @secretelegradinarului
      @secretelegradinarului  3 ปีที่แล้ว

      Buna Cristina! Ma bucur ca esti pasionata de plante. Referitor la frunze- nu este normal sa se ingalbeneasca si sa pice. Este un semn de boala sau de prezenta daunatorilor. In legatura cu maceratul de urzici- acesta este gata in 5- 10 zile ( in functie de temperatura). Este gata atunci, cand ramane doar lichidul si tijele plantelor. Frunzele " se dizolva". Mirosul nu dispare 🤭. Anul viitor iti recomand sa aplici tratamente preventive plantelor. Frunzele sunt bucataria lor- sunt foarte importante. Mult succes!

    • @taramulpovestilor6775
      @taramulpovestilor6775 3 ปีที่แล้ว

      @@secretelegradinarului Multumesc tare mult pentru raspunsul lamuritor! M-am linistit complet in privinta maceratului :). Cat despre rosii, le voi ingriji mai bine anul viitor. Daunatori vizibili cu ochiul liber nu sunt, deci probabil e vreo boala...

  • @raluca5092
    @raluca5092 3 ปีที่แล้ว +1

    am inteles tot, multumesc

  • @nicolaebolocan4992
    @nicolaebolocan4992 2 ปีที่แล้ว +1

    Bună ziua! Azi am descoperit filmuletele dumneavoastră despre grădinărit și mi -au plăcut. Am urmărit câteva și voi urmării când am nevoi de ceva! Mulțumesc frumos pentru toate informațiile aflate ! Vă rog frumos îmi spuneți și mie, dacă roșiile au înflorit, cu ce macerat se pot stropi împotriva afidelor și musculitelor? Vă doresc sănătate!

    • @secretelegradinarului
      @secretelegradinarului  2 ปีที่แล้ว +2

      Bună ziua. Impotriva afidelor e buna rostopasca, mustarul, hreanul. Ieri a aparut un nou video cu retete bune de insecto- fungicid
      th-cam.com/video/H6jr6l_jH1g/w-d-xo.html

    • @nicolaebolocan4992
      @nicolaebolocan4992 2 ปีที่แล้ว +1

      Mulțumesc frumos și să aveți parte de sănătate și împliniri!

  • @valentinzamfirache3026
    @valentinzamfirache3026 3 ปีที่แล้ว +2

    Explicati foarte clar si frumos .In loc de pasta de tomate pot utiliza la reteta a doua chiar rosii foarte coapte zdobite provenite din cultura pe care doresc sa o fertilizez?

    • @secretelegradinarului
      @secretelegradinarului  3 ปีที่แล้ว +4

      Teoretic se poate, dar doza trbuie marita in cazul acesta, pentru ca pasta este concentrata. Plus, pasta fiind tratata termic, nu mai contine patogeni.

  • @rodicasandulescu2282
    @rodicasandulescu2282 2 ปีที่แล้ว +1

    Doamna Olguța daca ud roșiile cu drojdie pot sa stropesc și foliar? Am gogonele nu am stropit roșiile cu nimic dar frunzele arată foarte bine, toate Sint verzi , mulțumesc mult , vreau sa le ud în seara asta !

  • @corneliacraciunescu5792
    @corneliacraciunescu5792 3 ปีที่แล้ว +1

    Aceste metode sant folositoare si la ardei si vinete ? Va multumesc frumos ptr un raspuns si ptr video clip . Sanatate va doresc .

    • @secretelegradinarului
      @secretelegradinarului  3 ปีที่แล้ว +1

      Da, sunt bune si l alte culturi, doar ca nu mai adaugam pasta de tomate.

  • @ioanacatalinastoica509
    @ioanacatalinastoica509 3 ปีที่แล้ว +4

    buna ziua. va urmaresc si aplic sfaturile dumneavoastra. 1. daca nu avem mulci si radacinile rosiilor au iesit un pic la suprafata, din cauza udarilor, putem pune cenusa direct sau trebuie intai sa adaugam pamant pt a acoperi radacinile? 2. sfaturile de a nu fertiliza cu macerate in perioada coacerii este valabila si pt ale culturi: vinete ,castraveti, ardei, gogosari? 3. resturile vegetale de la bucatarie: coji de ceapa si usturoi, pielite de la rosiile din care am facut bulion, pot fi presarate pe sol, ajuta? 4. asteptam sa ne spuneti ceva despre micoriza. va multumesc!

    • @secretelegradinarului
      @secretelegradinarului  3 ปีที่แล้ว +2

      Buna ziua. Va multumesc din suflet pentru intrebari. Radacinile in general nu prea se recomanda sa fie iesite pe afara. Le avoperiti ori cu pamant ori cu ceva mulci- iarba cosita, buruieni, paie etc. Cand presarati cenusa, o presarati in jurul plantei. Nu trebuie neaparat langa tulpina. Oricum cenusa va ajunge in pamant. In legatura cu maceratele- este valabil pentru toate plantele. Resturile vegetale mai bine sa le compostati. In legatura cu micoriza- ce anume ati dori sa va spun? Pot pregati un video pe acest subiect. Sanatate si spor in toate!

    • @ioanacatalinastoica509
      @ioanacatalinastoica509 3 ปีที่แล้ว +1

      Multumesc pentru raspunsuri. Da, in legatura cu micoriza am dori o prezentare completa (pe cat permite acest format), eu am vazut ca exista produse pe baze de micoriza, am cautat cateva informatii, dar nu inteleg cu adevarat ce este si ce pot face in gradina in legatura cu aceasta. Anul acesta este primul an de gradina, dupa un an de santier, am facut totul dupa ureche, cu inspiratie de pe net. Avem starturi inaltate cu scandura, dar nu am tratat lemnul corespunzator, cum ati prezentat dumneavoastra. Cu toate acestea, ne-am bucurat de legume din primavara pana acum si avem ceva productie...chiar daca de exemplu cartofii am fost nevoiti sa ii scoatem devreme deoarece buruiana a iesit prin stratul de mulci si vrejurile s-au uscat foarte repede; rosiile au crescut prea repede si dintr-o data m-am trezit cu plante conduse pa 2-3 fire lemnoase....desi am vazut cateva videouri cu copilirea, am fost luata prin surprindere. Am facut multe greseli din care am invatat. Anul viitor voi aplica metodic tot ce spuneti in materiale. Multumesc!

  • @angeladornea7140
    @angeladornea7140 3 ปีที่แล้ว +2

    Aceasta fertilizare se poate aplica si celelalte plante (vinete,ardei.castraveti )sau numai la tomate ? Multumesc

    • @secretelegradinarului
      @secretelegradinarului  3 ปีที่แล้ว +2

      Se poate aplica si la alte plante, doar ca drojdia se va folosi fara pasta de rosii.

  • @estellenaturelle3447
    @estellenaturelle3447 2 ปีที่แล้ว +1

    buna, Olga! funcidul cu Bacilus si Trichoderma cum se foloseste? de cand, pana cand. Multumesc frumos!

    • @secretelegradinarului
      @secretelegradinarului  2 ปีที่แล้ว +2

      Buna. Se foloseste o data la 14 zile, din mai pana in toamna

    • @estellenaturelle3447
      @estellenaturelle3447 2 ปีที่แล้ว +1

      @@secretelegradinarului 🤗🤗👌🙏🙏🙏

  • @matahari7030
    @matahari7030 3 ปีที่แล้ว +3

    Fertilizarea cu azot ( macerat de găinaț ) se aplică la roșii până în care etapa de creștere ? Înflorire , formare de rod .... ?

    • @secretelegradinarului
      @secretelegradinarului  3 ปีที่แล้ว +4

      Cand incepe sa infloreasca micsoram doza treptat. Cand leaga in masa deja se opreste.

    • @rawvegan1519
      @rawvegan1519 หลายเดือนก่อน

      Cum adică leagă în masă? Legare adică ? Scuze, nu știu.
      Mulțumesc

  • @elenamalancus2302
    @elenamalancus2302 2 ปีที่แล้ว +1

    Draga Olga,te rog sa îmi spui cum o caut pe doamna Safta?vreau sa cumpăr de la dumneaei eeminte,multumesc

    • @secretelegradinarului
      @secretelegradinarului  2 ปีที่แล้ว +1

      Bună ziua. Cautați- o pe facebook.
      facebook.com/sophia.bijuteriiunicat

  • @nicolaeancuta7998
    @nicolaeancuta7998 2 ปีที่แล้ว +1

    La rosiile nedeterminate pana când se poate fertiliza cu gainat de pasare?Ele cresc mereu si infloresc.

    • @secretelegradinarului
      @secretelegradinarului  2 ปีที่แล้ว +2

      Gainatul are mult azot. Mai bine sa opriti fertilizarea cu gainat cand rosiile deja incep sa infloreasca. O faceti treptat- micsorand concentratia.

    • @rawvegan1519
      @rawvegan1519 หลายเดือนก่อน

      Și compostul la fel ? Are mult azot ? Că să știu când, in ce etapa îl pot folosi. Am compostor electric și nu știu când e mai bine sa aplic fara sa le afecteze. Mulțumesc

  • @lucastefan1649
    @lucastefan1649 3 ปีที่แล้ว +2

    Putem pune și la ardei Mulțumesc frumos

    • @secretelegradinarului
      @secretelegradinarului  3 ปีที่แล้ว +2

      Da, cenusa se poate pune si la ardei. Drojdia o pun fara pasta de rosii. Simplu- dizolvat in apa calduta, tinut cam jumatate de ora si udat plantele la radacina.

    • @lucastefan1649
      @lucastefan1649 3 ปีที่แล้ว +1

      @@secretelegradinarului Sunteți o dulce

  • @elenabaciu8995
    @elenabaciu8995 2 ปีที่แล้ว

    TRATAMENTUL CU CENUSA IN CATE DIN TIMPUL ZILEI SE POATE APLICA ? MULTUMESC

  • @danielacolindebarzaghidean1020
    @danielacolindebarzaghidean1020 3 ปีที่แล้ว +1

    Bună ziua! Vă rog un sfat cât se poate de rapid și de util! Ieri a venit o ploiță scurtă, de câteva minute! A ieșit soarele apoi! Astăzi o parte din roșii sunt cu frunzele parcă sunt pârlite! Cred că se mănează! Spuneți-mi ce să le fac,cu ce aș putea să le dau,ca să le salvez?Mulțumesc mult!

    • @secretelegradinarului
      @secretelegradinarului  3 ปีที่แล้ว +1

      Daca nu sunt multe frunze afectate, repede le eliminati si distrugeti( ori le dati foc, ori le bagati in punga si la gunoi). Toate plantele trebuie tratate urgent. Eu folosesc Fitocid sau Fitodoctor de la www.bioculturi.ro. Aceste preparate sunt bio.

    • @danielacolindebarzaghidean1020
      @danielacolindebarzaghidean1020 3 ปีที่แล้ว +1

      Multumesc din suflet! Doamne ajută!

  • @rodicamorar8681
    @rodicamorar8681 3 ปีที่แล้ว

    🤗👍🍀❤️

  • @tundenagy49
    @tundenagy49 3 ปีที่แล้ว +3

    70 de grame de drojdie uscata? Asta inseamna 10 plicuri. Nu e cam mult?

    • @secretelegradinarului
      @secretelegradinarului  3 ปีที่แล้ว +2

      Se dizolva in 10 litri de apa. Plus, inainte sa aplicam orice ingrasamant/ fertilizant, trebuie sa udam plantele din abundenta.

    • @tundenagy49
      @tundenagy49 3 ปีที่แล้ว +1

      @@secretelegradinarului eu folosesc de 3 ani, dar 1 plic la 10 l de apa. Din drojdia proaspata pun 25 gr. Este super. M-am uitat si la altii si doza e ca a mea. O zi buna!

  • @marianadanielaciobanu5862
    @marianadanielaciobanu5862 3 ปีที่แล้ว

    200 ml cenușă/plantă? Iar soluția de drojdie ce dozaj are pe plantă?

  • @costicosti1208
    @costicosti1208 2 ปีที่แล้ว +1

    Buna ziua. Cenusa de gratar e buna?

  • @ioanacatalinastoica509
    @ioanacatalinastoica509 3 ปีที่แล้ว +2

    inca o intrebare: in loc de drojdie am maia naturala, facuta in casa. credeti ca are aceleasi beneficii?

    • @secretelegradinarului
      @secretelegradinarului  3 ปีที่แล้ว +1

      Nu ma pot pronunta aici. Stiu ce contine drojdia din comert, si reteta este cu folosirea acesteia.

    • @marianadanielaciobanu5862
      @marianadanielaciobanu5862 3 ปีที่แล้ว

      Aveți maia naturală? Vreți să îmi trimiteți și mie puțină?

  • @unanonim
    @unanonim 3 ปีที่แล้ว

    o prezentare mai de durata , insa am aflat lucruri interesante , de apreciat

  • @elenalazar2942
    @elenalazar2942 2 ปีที่แล้ว

    Frunzele de nuc ,sunt bune la îngrășămint?

  • @matahari7030
    @matahari7030 3 ปีที่แล้ว +1

    Deci ........ pun într-un litru de apă călduță , 70 de grame drojdie uscată și apoi în 10 l apă fără clor . Nu am pastă de tomate bio , atunci voi renunța la ea .
    Este ok așa , sau nu prea ? 😁😁

  • @doinavornicu8959
    @doinavornicu8959 3 ปีที่แล้ว

    Ce se poate pune la ardei să rodească au crescut înalți dar nu au rodit acum iese câteva flori

  • @irinamicolas9449
    @irinamicolas9449 3 ปีที่แล้ว

    Pai daca le fortezi mai sat si biouu ???deja antun aier poluat ce fel de biiou puteti facee??ie dor blabla blaaaaa an franta deja preturile sant la fel.