#20 | Boomerul şi Milenialu' cu Petcu şi Zob | Petronela Rotar | "Trăiam din bip în bip."

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 9 ส.ค. 2021
  • Scriitoarea Petronela Rotar este invitata ultimei ediții din primul sezon al podcastului „Boomerul și Milenialu’” cu Silviu Petcu și Alexandru Zob, în care vorbește despre: Educația sexuală și emoțională în școli, Importanța mersului la psiholog și a depășirii traumelor, Munca de jurnalist, Cărți și alte teme captivante.
    Petronela Rotar s-a născut în 1977 la Brașov. A fost jurnalist vreme de 18 ani la mai multe stații locale ale celor mai importante televiziuni din România .
    A publicat toate cele șapte cărți ale sale la editura Herg Benet. Prima carte, de poezie, “O să mă știi de undeva”, a fost publicată în 2014 iar până acum s-a vândut în multe mii de exemplare, devenind singurul bestseller de poezie în România post decembristă. În 2017 a fost publicată a doua ediție a cărții, revizuită, adăugită și cu ilustrații semnate de artista Corina Drăgan.
    Au urmat cartea de proză scurtă “Alive”, tot în 2014, desemnată de cititori ca cea mai bună carte a anului 2014 pe site-ul Bookaholic și un nou volum de poezie, “Efectul pervers”, în 2015. În 2016, a apărut “Sfârșitul nopții”, o colecție de 19 povestiri scurte, care a câștigat din nou simpatia cititorilor și a devenit cea mai bună carte a anului 2016, pe același site.
    În 2017, apare “Orbi”, primul român al autoarei, carte ce devine în doar câteva săptămâni bestseller și un adevărat fenomen, primul tiraj epuizându-se înainte de lansarea oficială. În 2018, Petronela Rotar publică “Privind înăuntru”, care devine la fel de repede bestseller și primește distincția Cartea anului, la Premiile Culturale ale Consorțiului Corona Brașov. În 2019 apare romanul „Ajută-mă să nu dispar”.
    În 2021, Petronela Rotar devine psiholog, urmând ca anul viitor să termine și formarea ca psihoterapeut.
    #zob #petcu #boomerulsimilenialu' #podcast #happyfish
    Follow us on the web:
    Instagram: / happyfishteleviziune
    Facebook: / happyfish.ro
    Site: www.happyfish.ro/
    Canal clips: / @happyfishclips5503
    Zob: / alexandru.zob
    Petcu: silviu.petcu...
    (C) & (P) HappyFishTV
    All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws.
    In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this song on your channel.
  • บันเทิง

ความคิดเห็น • 31

  • @beldeandana4356
    @beldeandana4356 8 วันที่ผ่านมา

    Foarte interesant interviu. Cat de delicați sunt intervievatorii cu dna Petronela Rotar, cat de frumos ii respecta emoțiile, ei bărbați fiind.. .foarte frumoasa atitudine. Inteligenta nativa emotionala la toti cei trei.

  • @bd-photography
    @bd-photography 2 ปีที่แล้ว +7

    Ce femeie faina si fascinanta. Amazoana.

  • @Cathamyr
    @Cathamyr 2 ปีที่แล้ว +4

    Foarte interesant! Daca mi se permite o observatie generala pentru cei tineri (ca si mine).. se pare ca si adultii se avanta in necunoscut fara sa stie exact unde duce doar ca au dobandit cateva mecaniscme care ii ajuta. Keep it moving!

  • @haisakomi
    @haisakomi 2 ปีที่แล้ว +1

    Wow! primul podcast pe care-l urmaresc de la voi. chiar m-a prins, foarte interesant.

  • @ionepuky
    @ionepuky 2 ปีที่แล้ว +2

    Felicitari pentru invitata! big like!👌

  • @anamariadinu4442
    @anamariadinu4442 2 ปีที่แล้ว

    Super interesant!!

  • @mihaelatanase7200
    @mihaelatanase7200 2 ปีที่แล้ว +2

    Cel mai greu mi-a fost sa incep terapia de grup. Eram terifiata...Dar terapueta mea m-a asteptat, m-a incurajat...asa ca am ascultat-o. La prima sedinta m-a durut tot corpul, eram crispata, imi.era greata, imi venea sa o iau la fuga. Dar cei de acolo m-au primit atat de frumos, imi.zambeau, se regaseau in mine...asa ca m-am inmuiat si am ajuns sa imi dau seama ca ceea ce obtineam acolo era atat de important si m-a transformat. M-a rupt de relatiile toxice si am devenit sigura si puternica. Dar toate astea nu ze puteau fara profesionalismul terapeutei mele.

    • @robertgrecu9443
      @robertgrecu9443 11 หลายเดือนก่อน

      terapeuta t😊a fara pregatire o mentalista care va ia banii si va spala pe creier ..

  • @adrianmarcel7800
    @adrianmarcel7800 2 ปีที่แล้ว +2

    👏👏👏

  • @paulpopescu2757
    @paulpopescu2757 2 ปีที่แล้ว +2

    24:04 "unde conexiunea cu natura e foarte puternica. Pentru ca ea e foarte importanta. Noi nu ne-am nascut sa traim printre betoane. Omul nu e facut pentru asta." Asta da.

    • @mihaelatanase7200
      @mihaelatanase7200 2 ปีที่แล้ว

      Pe vremuri gaseau adapost in pestera, deci printre betoanele de atunci.

  • @buggy89
    @buggy89 ปีที่แล้ว

    F tare

  • @florin-nicolaemardare7870
    @florin-nicolaemardare7870 ปีที่แล้ว +1

    Danke!

    • @Maguay11
      @Maguay11 ปีที่แล้ว

      Multumim. ❤

  • @dharma2323
    @dharma2323 ปีที่แล้ว

    Când a făcut copiii? Că ea pare tot de 20 de ani. Sunt mai mica ca ea cu doi ani și am copil de 4 ani. Dumnezeule ce fain....sa ai 45 de ani și copii atât de mari. ...

  • @luciferianul8985
    @luciferianul8985 2 ปีที่แล้ว

    Smechera fata

  • @silverice7219
    @silverice7219 2 ปีที่แล้ว +8

    Este un studiu care spune ce aproximativ 85% dintre români traiesc la limita sărăciei. Ca nu isi permit, o data pe an, sa plece 7 zile in concediu. Cand ne uitam la cifrele de turiști ( per sezon estival) o sa vedem ca cifrele duc undeva la 2 milioane de oameni. Unde sunt restul, pana la 15-16 milioane?De unde bani de psiholog? De unde gândul că ai nevoie de psiholog, cand gândurile sunt pentru margarina si salamul de a doua zi de pe pâinea copilului la scoala? De unde gândul de dezvoltare personala cand salariul de femeie în fabrica inseamna echivalentul unei chirii si a cheltuielilor aferente? Oamenii săraci au un mecanism de supraviețuire care nu poate fi înțeles de cineva care și-a permis 2 școli deodată, si pot sa presupun ca si fetele au fost în scoala odată cu ea. Daca vrea cu adevarat sa faca ceva pt societate, atunci sa promoveze educația psihologică și de dezvoltare personala in scoli, sa ofere unor generații cunoștințele acumulate. Altfel nu vorbim de vindecare, ci de profit. Nu zic sa moara de foame, dar totusi, Zanzibar pe banii unora cu probleme mentale? Just saying.

    • @toteu87
      @toteu87 2 ปีที่แล้ว

      Asta ce înseamnă, puțină invidie, întreb 🤔??? Domnul s-au doamna
      profesor/ă?!!!
      Pentru mine este un exemplu frumos, după multe sacrifici și multă muncă ăsta este rezultatul, BRAVO👏🏻👏🏻(fiecare cum poate) sunt sigur ca dumneavoastră dacă a-ți avea 2 milioane € in primul rând vă v-eți ajuta decât familia , Măcar această doamnă te poate ajuta cu experiența pe care o are!!! Așa că, ciocul mic și joc de glezne!! 😉

    • @petronelarotar3640
      @petronelarotar3640 2 ปีที่แล้ว +16

      Vă pot spune doar că am fost și eu foarte săracă și am crescut doi copii singură dintr-un salariu, cunosc exact aceste mecanisme, am reușit să ajung în alt punct al vieții mele cu mult efort și multă muncă, lucrez și probono pentru cei care nu își permit, fac educație psihologică pe paginile mele, scriu cărți, mă implic în campanii pentru educație în școli, merg în școli și vorbesc cu elevii, totul gratis. Însă meseria mea e o meserie, cum ziceam mai jos, așa cum profesorul are un salariu, și psihologul tot pe bani muncește.

    • @silverice7219
      @silverice7219 2 ปีที่แล้ว +1

      @@toteu87 Sau. Sacrificii. Ați. Va veți. Nu e invidie. Am o situație materială care imi permite si psiholog si Zanzibar. Doar că nu am uitat nici momentele in care eram la supermarket sa fac cumpărături si ma treceau apele ca nu eram sigura ca imi ajung banii din portofel sa plătesc. As vrea doar sa stiu ca cei care ajung in pozitii in care pot ajuta, sa o si faca. Eu, una, o fac. Pentru ca ma simt mai împlinită cand termin de smuls buruiana din stratul de ceapă, in timp ce ascult muzica ce imi place, decat atunci cand port nu stiu ce rochie scumpa si trebuie sa zâmbesc frumos într-o lume urâtă.

    • @silverice7219
      @silverice7219 2 ปีที่แล้ว +1

      @@petronelarotar3640 apreciez raspunsul dvs. Si sper sa va vedem mai des, sa puteti transmite mesajul de dezvoltare personala către cat mai multa lume, nu doar celor care își permit, ci mai ales celor care au nevoie.

    • @mihaelatanase7200
      @mihaelatanase7200 2 ปีที่แล้ว

      Zic ca e exagerat 85%...sunt la mare si nu gasesc loc pt cineva care vrea sa vina pe 1 sept. Hai sa nu mai fabulam cu 85%...Si sa mergi la psiholog nu e un drept. Daca vrei si poti mergi, daca nu, nu. Asa cum nici sa mergem in concediu nu e un drept. Sunt studii care arata ca oamenii mai destepti si mai educati sunt predispusi la afectiuni de natura psihica. Asa ca ei isi permit daca vor sa mearga la terapie.