Τι να πρώτο αναφέρω; Καταρχάς συγχαρητήρια. Εδώ μιλάμε για ντοκιμαντέρ ,με φοβερή έρευνα και ανάλυση από έναν άνθρωπο που φαίνεται ότι αγαπά τα πουλιά!! Σευχαριστω πολύ!!!💯🙏💯
Οταν ο ανθρωπος ειναι ακομπλεξαριστος και θελει να μοιρασει γνωση που απεκτησε με κοπο,ατελειωτες ωρες παρατηρησης και εμπειρειων, φτιαχνει ενα τοσο υπεροχο βιντεο. Μπραβο σας κυριε Γιαννη και απλα... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
Δεν κρύβω πως όλα όσα γράφεις με κάνουν και αισθάνομαι πολύ όμορφα. Σε διαβεβαιώνω πως αυτή είναι και η μοναδική ανταμοιβή μου και ακριβώς γι αυτό το λόγω οφείλω να σε ευχαριστήσω από καρδιάς!!!
Το να μοιραζεται ενας-εκ του αποτελεσματος και οχι στη θεωρια- μεγαλος "μαστορας" τα μυστικα της τεχνης του με τους νεωτερους και απειρους ειναι δειγμα ηθους, καλοσυνης και ανιδιοτελειας χαρακτηρα.
Κυριε Γιαννη θα ηθελα την γνωμη σας για το "δασκαλεμα". Το προσπαθω τα τελευταια χρονια αλλα νομιζω οτι τα αποτελεσματα ειναι "φτωχα". Πιο πολυ τα μικρα μου περνουν φωνες και ρεπερτοριο απο τα ενηλικα και ειδικοτερα απο τον Ιανουαριο-Φεβρουαριο και μετα.Δηλαδη πολυ καιρο αφοτου εχουν βαφει.Δηλαδη δασκαλεμα(αβαφα) ολο το καλοκαιρι και φθινοπωρο ειναι σαν να μην εχει καθολου αποτελεσμα. Ισως να ειναι και στο ιδιο το πουλι το ποσα θα κρατησει και θα μιμιθει..... δεν ξερω.... Ισως και αυτα τα δασκαλεμενα που βλεπουμε σε βιντεακια να ειναι 1 απο τα 1000 που ειναι καλος "μαθητης".
Ανοίγεις ένα τεράστιο κεφάλαιο που δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα για τεκμηριωμένες απαντήσεις. Έχεις ψαχτίι άλλωστε αρκετά και καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Επιφυλάσσομαι όμως να το δω ως πρόκληση για το μέλλον
Πολύ ωραίο βίντεο Κύριε Γιάννη μαθαίνω πάρα πολλά κάθε φορά. Είμαι από την Φιλιππίνες και αγαπώ τις καρδερίνες, μένω στην Αθήνα, μακάρι να βρώ εκτροφής σαν εσάς εδώ στην Αθήνα. Ευχαριστώ για τη γνώση.
Καλή διαμονή στην Ελλάδα. Αν ασχοληθείς με την εκτροφή της καρδερίνας θα γνωρίσεις αρκετούς εκτροφείς... και δε χρειάζεται να τους ψάξεις... θα σε βρουν αυτοί. Εσύ απλά θα πρέπει να διαλέξεις με ποιους θα κάνεις "παρέα".
Kε Γιαννη, ακολούθησα περισσότερες απο τις πληροφορίες σου στα video σου στο TH-cam, ειδικά στην διατροφή έδωσα ανοιξιατικα αγκαθια που βρισκονται κοντα στο σπίτι μου. Και μάλλον έχω αποτελέσματα. Σημερα γεννήθηκε το πρώτο αυγό από ζευγαρι καρδερινων που ζευγαρωσα εδώ και πολλούς μήνες. I AM OVER THE MOON. είναι κάτι που προσπαθώ σε όλη μου τη νιότη χωρίς επιτυχία. και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις ανεκτίμητες πληροφορίες. Θελω να προσπαθησω να δακτυλιδώσω άν όλα πανε καλά Πως μπορώ να βρώ 5-6 δαχτυλίδια φετινά
κ. Γιάννη όλα σας τα βιντεο είναι το ενα καλύτερο απο το άλλο, για άλλη μια φορά μεταλαμπαδευεται τις γνώσεις σας σε όλους εμας τους υπόλοιπους κ σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά...
Πάντως ήταν πολύ κατατοπιστικό το βίντεο σας.προσπαθώ να μαθαίνω για πουλιά.Γιατί έχω αγάπη από μικρός.Και διαβάζω για αυτά και βλέπω διάφορα βίντεο από αυτούς που ξέρουν
είναι μια δύσκολη διαδικασία που προσωπικά την αποφεύγω γιατί ο κίνδυνος να "εκτεθείς" είναι πολύ μεγάλος. Με λίγα λόγια το αφήνω να μεγαλώσει και να ντυθεί... Δεν βιάζομαι ιδιαίτερα!!!
Καλσηπέρα σας κ Γιαννη, ηθελα να σας ρωτησω αν εχετε δοκιμασει να βγαλετε καρδερινοκαναρα με τη ρατσα αυτη΄; Θεωρω οτι τα γερμανικα σκουφατα ειναι απο τα πιο ομορφα καναρινια και θα ηθελα να δω καποιο δειγμα αυτης της διασταυρωσης.
Για πάρα πολλούς λόγους (γενετική) δεν θα υπάρξει καλό αποτέλεσμα από αυτή τη διασταύρωση και με δεδομένο πως οι απόγονοι δεν θα είναι γόνιμοι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ώστε να βελτιώσουμε γενετικά το αποτέλεσμα.
Κύριε μισαλουρη συγχαρητήριά για το βίντεο σας.ήθελα να σας ρωτήσω προσπαθώ κι εγώ να βάζω χορταρικά και άλλα Αλλά βλέπω δεν τα τρώνε να επιμείνω σε ίδια; Και κάθε Πότε να τους δίνω;Και σε ποιά θέση να τα βάζω στον πάτο του κλουβιού ή δεν παίζει ρολο;
Όχι κάτω στον πάτο αλλά κρεμασμένα όσα προσφέρουμε στα πουλιά. Ασφαλώς και χρειάζεται χρόνος για να μάθουν τις τροφές αυτές. Συνεπώς στην αρχή να βάζεις πολύ μικρές ποσότητες μέχρι να τις μάθουν. Πόσα πουλιά έχεις?
Καλησπέρα,από Ρέθυμνο είμαι και θέλω λίγη βοήθεια. Εχω 2 καρδερινες λοιπόν και η μία ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν βαμμένη και μπορώ να πω ότι κελαιδουσε τώρα έχει χάσει το κόκκινο και δεν ακούγεται καθόλου,η δεύτερη δεν έχει βαφτεί ακόμα αλλά από ότι μου είπε αυτός που μου την έδωσε το καλοκαίρι ήταν γιαβρακι,αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι στο κεφάλι είναι σαν καραφλι. Μπορείτε να με βοηθήσετε ;
Οι καρδερίνες έχουν πολύ μεγάλες απαιτήσεις σε διατροφή, ηρεμία και περιβάλλον. Χωρίς την ποικιλία της διατροφής όπως περιγράφεται και στο σχετικό βίντεο th-cam.com/video/_-lLbZ23ljc/w-d-xo.html, χωρίς τις σωστές συνθήκες και το στρεσάρισμα από την μη ύπαρξη εμπιστοσύνης όλα όσα περιγράφεις γίνονται αναπόφευκτα. Προτείνω να δεις το βίντεο και να εφαρμόσεις κάθε εφικτή τροφοδοσία καθώς και να βάλεις τα πουλιά σε ήσυχο, ασφαλές εξωτερικό περιβάλλον.
Γειά σας. Καταρχάς συγχαρητήρια για τις συμβουλές σας!Ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Είχα μια καρδερίνα και πριν πεθάνει ας το πω έτσι (φουσκωνε) σε τι μπορεί να ωφιλετε αυτό?
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος χωρίς να εξετάσει το πουλί, να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση. Υπάρχουν τόσες πολλές αιτίες για το θάνατο του πτηνού που δεν θα ωφελήσει αν γράψουμε μερικές ντουζίνες ως πιθανές.
Καλησπέρα κύριε Γιάννη. Εγώ μέσα σε μια πολύ άνετη και μεγάλη κλούβα έχω 2 καρδερίνες 2 λουγαρα 2 φανετα και 2 φλώρους.. Μπορώ να προσφέρω και στα υπόλοιπα πουλιά που ανέφερα εφόσον είναι μαζί με τις καρδερίνες όλα αυτά που μας προτείνετε;επίσης όταν δεν μπορώ να βρω φρέσκα τα βότανα πχ την ρίγανη και το θυμάρι, μπορώ να τους τα δίνω αποξηραμένα; έχει νόημα;
Κακώς συμβιώνουν στον ίδιο χώρο τόσο διαφορετικά είδη. Ακόμη κι έτσι όμως το καθένα θα τραφεί από τα φυτά της αρεσκείας του. Το κακό είναι πως με τόσα είδη γίνεται αδύνατη η προσφορά καρπών της φύσης που να τα καλύπτουν όλα. Αποξηραμένα βότανα ποτέ δεν κατάφερα να τα κάνω να φάνε. Σε αυτή την περίπτωση το τσάι βοτάνων θα σου φανεί πολύτιμη λύση.
Δηλαδή να βράσω πχ χαμομήλι ταραξακο και ρίγανη μαζί και να τους το βάλω αντί για νερό για μια μέρα; ποια η γνώμη σας για αυτό που μου πρότεινε φίλος εκτροφεας να τους βάζω μια φορά την εβδομάδα ασβέστιο στο νερό;
@@ginnisgrigorakis1390 Σωστά.. ακόμη ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι κλπ.. Εγώ έτσι προετοιμάζω την αυγοτροφή για όλα τα πουλιά giannis-misaloyris.webnode.gr/news/proetoimasia-xiris-aygotrofis/
@@GiannisMisalouris το έχω δει το βίντεο.. Όσον αφορά το γιατί τα έχω μαζί όλα αυτά, ο λόγος είναι ότι κάποτε είχα γύρω στα 50 ζευγάρια καναρίνια σε κλουβιά, χώρια τα αγριοπουλα.. Με κούρασαν όλα αυτά, συν την εργασία μου δεν μπορώ άλλο με τα κλουβιά.. Είναι πολύ μεγάλη η κλούβα.. Επίσης αυτά τα είδη που σας έγραψα έχω ξεχωρίσει ότι μου αρέσουν..δεν μου απαντήσατε για το ασβέστιο.. Ισχύει για την απορρόφηση των βιταμινών;
@@ginnisgrigorakis1390 Όταν υπάρχει περίοδος αναγκών για ασβέστιο (π.χ. ωοτοκία θηλυκών) κατανοώ την ανάγκη να τους προσφέρουμε extra ασβέστιο. Το κάθε βδομάδα για μένα είναι τουλάχιστο ανόητο ... και ως τέτοιο δεν μπήκα από την αρχή στην διαδικασία να το βάλω στην κουβέντα. Όχι λοιπόν υπερβολές... γίνονται επικίνδυνες για τον οργανισμό των πτηνών.
Το γκότζι μπέρι (Goji berry) είναι υπερτροφή που μας έρχεται από την Ασία και ασφαλώς δεν ανήκει στο διαιτολόγιο των Ιθαγενών μας. Αν όμως θέλεις να το "φάνε" τα πουλιά θα το δίνεις σε πολύ μικρά κομματάκια (διαλυμένος ο καρπός) με κάποια από τις τροφές που τρώνε πολύ π.χ. με κάποιους σπόρους. Ελάχιστη ποσότητα κάθε φορά ... γιατί θα πάει χαμένη και θα χρειαστεί μήνες μέχρι να το δοκιμάσουν από περιέργεια.
Πολύ όμορφο και κατατοπιστικό βίντεο. Είχε αποτέλεσμα. Η καρδερίνα μου φαίνεται ήδη πιο χαρούμενη. Έπεσε με τα μούτρα στις νέες λιχουδιές. Μια ερώτηση. Μου είπαν οτι κατα καιρούς είναι καλό να της δίνω καναβούρη σκέτο στο οποίο δείχνει μεγάλη προτημιση σε σχέση με την κλασσική τροφή αγριων πουλιών. Έχετε κάποια εικόνα επί τούτου; Ευχαριστώ πολύ.
Μάκη, κάθε λιπαρός σπόρος γίνεται ανάρπαστος από τα πουλιά συνεπώς και το κανναβούρι μαζί με το νίζερ, την περίλλα κλπ καταναλώνονται πάρα πολύ. Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί κάποιες φορές η "περίσσια" τροφή έχει τα αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Ναι σε όλα .. αλλά με σύνεση!!!
Συγχαρητήρια για τις πληροφορίες Γιάννη, Θα ήθελα την γνώμη σου σε κάτι που για πρώτη φορά μου προέκυψε. έχω αυτή την στιγμή μία καρδερίνα αρσενική (φετινάρι περσινό) στο ζευγάρι που εδώ & ένα μήνα πριν μου άδειασε το φτέρωμα του κάτω από το ράμφος & επεκτάθηκε & γύρο από τα μάτια, κατά τ'άλλα είναι ευδιάθετο & δείχνει υγειές, κοιτάζοντας το βίντεο σου έχεις & εσείς ένα ζευγάρι με το ίδιο θέμα, θα ήθελα της χρήσιμες πληροφορίες σου ως προς την αντιμετώπιση του, ευχαριστώ εκ τον προτέρων, καλή αναπαραγωγή να έχεις.
Προφανώς μιλάς για το θηλυκό που «άδειασε» αρκετά μετά τη 2η γέννα.... Σε εκείνη τη φάση το πουλί μπήκε σε φυσιολογική πτερόρροια και αυτό δικαιολογεί την εικόνα του. Αν όμως τέτοιο άδειασμα γινόταν τη "λάθος" εποχή τότε ή μπήκε σε πτερόρροια εκτός εποχής (στρες) ή ακόμη χειρότερα υπάρχουν ελλείψεις στις συνθήκες διατροφής και διαβίωσης. Για τη δική σου περίπτωση τώρα... αν όπως λες αυτό ξεκίνησε Μάρτη τότε θα πρέπει απαραίτητα να ψαχτείς για τις συνθήκες και τη διατροφή τους… χωρίς να βγάζω εκτός το στρες και ότι αυτό συνεπάγεται.
@@GiannisMisalouris Σ'Ευχαριστώ πολύ πού μού ανταποκρίθηκες, Οκ Φίλε σού μιλάω για αρσενικό που τώρα είναι στό ξεκίνημα ζευγαρώματος, εάν δείς το βίντεο σού έχεις ακριβώς ίδια περίπτωση (αρσενικό ζευγαρωμένω με άδεια πούπουλα κάτω από το ράμφος), Φίλε Γιάννη όπως & νά χει σ'ευχαριστώ πολύ.
@@GiannisMisalouris Φίλε Γιάννη συγνώμη για την ταλαιπωρία που σου δημιούργησα, εάν παρακολούθησης προσεχτικά αυτό το συγκεκριμένο βίντεο που το ονομάζεις (καρδερίνες και η απόλυτη φυσική διατροφή τους) θα παρατήρησης σε ένα ζευγάρι από τα 3-4 που προβάλεις ότι όντος μία καρδερίνα έχει το κενό κάτω από το ράμφος που σου περιγράφω, & από εκεί ορμώμενος + την μεγάλη σου εμπειρία + το αξιόλογο σου ήθος με παρότρυναν να σε συμβουλευτώ, συγνώμη & πάλη, σ'ευχαριστώ πάρα πολλή.
παρατήρησε αυτό το βίντεο στά 3.15' ζευγάρι με νεοσσούς, η μάνα σε δεύτερη φωλιά ο αρσενικός στη μέση του κλωβού πάνω σε μία τα'ι'στρα με κενό πουπούλιασμα κάτω από το ράμφος, ευχαριστώ.
Αυτά που με γράψατε το κάνω από μικρό παιδί μαζεύω αγγαθια ραδίκια και άλλα είδη που τρώει η καρδερίνα αλλά αυτό πρώτη φορά μου έτυχε πάντως σάς ευχαριστώ πολύ
Οι ασθένειες των πτηνών είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο της κτηνιατρική και είναι πολύ κακό εμείς οι άσχετοι να κάνουμε τους ειδικούς. Για μένα μόνο πτηνίατρος ή κτηνίατρος μπορεί να βοηθήσει... και σίγουρα όχι εγώ!!!
Αν και πέρασαν μερικά γρήγορα από την οθόνη μας τα φυτά-βότανα που επέλεξες Γιάννη, εγώ έμαθα κάποια που δεν ήξερα! Βλέπω και γω πολλά φυτά χωρίς να γνωρίζω τις ονομασίες τους και θα ήθελα να μάθω αν τα τρώνε οι καρδερίνες. Κατά τα άλλα όπως πάντα αναλυτικός και συνεπής με τις παρουσιάσεις σου!
Είναι τόσο πολλά αυτά που τρώνε που θα σε κάνουν να τις θαυμάσεις ακόμη περισσότερο. Μόνο όσα ξέρουμε ως βότανα, χόρτα και αγκάθια να τους βάλουμε καλύπτουμε απόλυτα πολλές από τις ανάγκες τους. Και στην τελική.. ας βλέπουμε τη φύση πως τις τροφοδοτεί και ας την αντιγράφουμε.
Καλησπέρα κύριε Γιάννη Πολύ ωραίο το βίντεο σας θα ήθελα να μάθω από πού μπορώ να προμηθευτώ παραπάνω σπόρους Όπως έχετε και εσείς για τις καρδερίνες μου
Υπάρχουν οι σπόροι σε ΄λα τα μεγάλα e-shops .... Γράψε "σπόρια μεμονωμένα" στο ψαχτήρι και θα πέσεις σε πολλά από αυτά τα καταστήματα. Κάποιο θα σε βολέψει σίγουρα
Κύριε Γιάννη Τώρα (Δεκεμβρίο έχω ήδη κόψει τα φρούτα λαχανικά ...δίνω μόνο σπόρια.κ τα έχω με χώρισμα στη ζευγαρωστρα (το μεταλλικό ) με σκοπό τον Φεβρουάριο να το τραβήξω κ να έχουν οπτική . Κάνω καλά τώρα ;;
Υπάρχουν Περικλή πολύ περισσότερα που κι εγώ δεν τα ξέρω ... Πρέπει όμως να τα μάθουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Γιατί είναι φανερό πως στην εκτροφή τους λείπουν.
Έχω ένα πουλάκι είναι 5 μηνών τώρα είδη έχει αρχίσει Κ κάνει υπέροχες φωνές, προσπαθώ να του προσφέρω τις καλύτερες τροφές διότι για εμένα η καρδερινα είναι το καλύτερο Κ το ποιό όμορφο πουλι αυτό που φοβάμαι όμως είναι είναι ο χειμώνας. Το κλουβί το έχω έξω στο μπαλκόνι Κ δίπλα σε άλλο κλουβί έχω ένα παπαγαλάκι budgie , το βράδυ τα σκεπαζω με σεντόνι τα κλουβιά για να τα προστατέψω από το κρύο, μπορεί κάποιος να μου πει χρειάζεται να τα βάλω κάπου σε εσωτερικό χώρο; Αντέχουν το κρύο; ΥΓ ( μένω σε χωριό στην βόρειο Ελλάδα) βοηθήστε με !
Αν υπάρχει μια γωνιά στο μπαλκόνι ή στο μέρος που τα έχεις που να είναι λίγο περισσότερο προστατευμένα από το "ξεροβόρι" τρώει σωστά και ισορροπημένα τότε σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ανησυχείς. Θα πρότεινα μάλιστα να ξεχάσεις το "σεντόνι" και να τα αφήσεις όπως είναι... περισσότερο πιέζεται από το σεντόνι παρά από οτιδήποτε άλλο.
Στους εσωτερικούς χώρους μπορείς να αρχίσεις όταν δημιουργήσεις τις συνθήκες αναπαραγωγής με το σωστό σε ένταση και διάρκεια φως αλλά και με μια θερμοκρασία που θα κρατιέται πάνω από 18 βαθμούς.
Κινούνται ανάλογα με την εποχή από τόπους σε τόπους με σκοπό την συλλογή τροφής, τη διασφάλιση ασφαλούς μέρους για το φώλιασμα κλπ. Μετακινούνται λοιπόν... δε μεταναστεύουν!!!
@@Takis214Καρδερίνες θα συναντήσουμε σε όλες τις χώρες .. αλλά με διαφορές. Η δική μας η Balcanica όπως καταλαβαίνεις ζει στα Βαλκάνια και μόνο εκεί. Άλλη καρδερίνα (άλλο υποείδος) ζει στη Ρωσία, άλλη στη βόρεια Ευρώπη, άλλη στην Αίγυπτο και άλλη στις Αραβικές χώρες.
Ο καιρός της αναπαραγωγής για τα καναρίνια τελείωσε.. και για τις καρδερίνες πλησιάζει επίσης το τέλος. Πρότασή μου είναι .... να ενημερωθείς πρώτα και έτσι του χρόνου δεν θα πας ψάχνοντας ... ούτε θα "πειραματιστείς" με τις ζωές πουλιών που σίγουρα δεν γνωρίζεις πως συμπεριφέρονται.
Τι να πρώτο αναφέρω; Καταρχάς συγχαρητήρια. Εδώ μιλάμε για ντοκιμαντέρ ,με φοβερή έρευνα και ανάλυση από έναν άνθρωπο που φαίνεται ότι αγαπά τα πουλιά!! Σευχαριστω πολύ!!!💯🙏💯
Ευχαριστώ για όσα λες. Αυτά αποτελούν κ την πολύτιμη αμοιβή κάθε δικής μου προσπάθειας.
Οταν ο ανθρωπος ειναι ακομπλεξαριστος και θελει να μοιρασει γνωση που απεκτησε με κοπο,ατελειωτες ωρες παρατηρησης και εμπειρειων, φτιαχνει ενα τοσο υπεροχο βιντεο.
Μπραβο σας κυριε Γιαννη και απλα... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
Δεν κρύβω πως όλα όσα γράφεις με κάνουν και αισθάνομαι πολύ όμορφα.
Σε διαβεβαιώνω πως αυτή είναι και η μοναδική ανταμοιβή μου και ακριβώς γι αυτό το λόγω οφείλω να σε ευχαριστήσω από καρδιάς!!!
Το να μοιραζεται ενας-εκ του αποτελεσματος και οχι στη θεωρια- μεγαλος "μαστορας" τα μυστικα της τεχνης του με τους νεωτερους και απειρους ειναι δειγμα ηθους, καλοσυνης και ανιδιοτελειας χαρακτηρα.
Και πάλι σ' ευχαριστώ κι αν σε φέρει ο δρόμος προς το Βόλο κερνάω καφέ και συζήτηση στο εκτροφείο μου!!!
Κυριε Γιαννη θα ηθελα την γνωμη σας για το "δασκαλεμα".
Το προσπαθω τα τελευταια χρονια αλλα νομιζω οτι τα αποτελεσματα ειναι "φτωχα".
Πιο πολυ τα μικρα μου περνουν φωνες και ρεπερτοριο απο τα ενηλικα και ειδικοτερα απο τον Ιανουαριο-Φεβρουαριο και μετα.Δηλαδη πολυ καιρο αφοτου εχουν βαφει.Δηλαδη δασκαλεμα(αβαφα) ολο το καλοκαιρι και φθινοπωρο ειναι σαν να μην εχει καθολου αποτελεσμα.
Ισως να ειναι και στο ιδιο το πουλι το ποσα θα κρατησει και θα μιμιθει..... δεν ξερω....
Ισως και αυτα τα δασκαλεμενα που βλεπουμε σε βιντεακια να ειναι 1 απο τα 1000 που ειναι καλος "μαθητης".
Ανοίγεις ένα τεράστιο κεφάλαιο που δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα για τεκμηριωμένες απαντήσεις. Έχεις ψαχτίι άλλωστε αρκετά και καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Επιφυλάσσομαι όμως να το δω ως πρόκληση για το μέλλον
Εξαιρετικό βίντεο, σωστά δομημένο και γεμάτο από γνώση. Σε βάζει πραγματικά σε σκέψεις και σε παρακινεί να γίνεις καλύτερος εκτροφέας. Συγχαρητήρια!
Όμορφα λόγια... που είναι και μοναδική ανταμοιβή του κόπου μου.
Σε ευχαριστώ!!
Ευχαριστούμε πολύ κ. Γιάννη είστε εξαιρετικός άνθρωπος. Να είστε πάντα καλά
Ευχαριστώ από καρδιάς Βασίλη.
Πολύ ωραίο βίντεο Κύριε Γιάννη μαθαίνω πάρα πολλά κάθε φορά. Είμαι από την Φιλιππίνες και αγαπώ τις καρδερίνες, μένω στην Αθήνα, μακάρι να βρώ εκτροφής σαν εσάς εδώ στην Αθήνα. Ευχαριστώ για τη γνώση.
Καλή διαμονή στην Ελλάδα.
Αν ασχοληθείς με την εκτροφή της καρδερίνας θα γνωρίσεις αρκετούς εκτροφείς... και δε χρειάζεται να τους ψάξεις... θα σε βρουν αυτοί.
Εσύ απλά θα πρέπει να διαλέξεις με ποιους θα κάνεις "παρέα".
Παρα πολυ ενημερωτικό το βιντεο σας οπως και πολλα αλλα που εχετε στο κανάλι σας. Ενα πολυ μεγαλο μπράβο !!!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Μείνε στο κανάλι, θα ακολουθήσουν κι άλλα βίντεο
Kε Γιαννη, ακολούθησα περισσότερες απο τις πληροφορίες σου στα video σου στο TH-cam, ειδικά στην διατροφή έδωσα ανοιξιατικα αγκαθια που βρισκονται κοντα στο σπίτι μου. Και μάλλον έχω αποτελέσματα. Σημερα γεννήθηκε το πρώτο αυγό από ζευγαρι καρδερινων που ζευγαρωσα εδώ και πολλούς μήνες.
I AM OVER THE MOON. είναι κάτι που προσπαθώ σε όλη μου τη νιότη χωρίς επιτυχία. και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις ανεκτίμητες πληροφορίες. Θελω να προσπαθησω να δακτυλιδώσω άν όλα πανε καλά
Πως μπορώ να βρώ 5-6 δαχτυλίδια φετινά
Υπέροχη είδηση.
Μπράβο σας
Εύχομαι να νοιώσεις τις υπέροχες συγκινήσεις που νοιώθουν οι εκτροφείς που αναπαράγουν καρδερίνες.
Θα περιμένουμε νέα σαυ.
Μπράβο τι ωραίο βίντεο....!!! Εύχομαι όλα ευτυχισμένα δυνατά και γεμάτα υγεία
!!
Ωραία ευχή, ευχαριστώ πολύ.
κ. Γιάννη όλα σας τα βιντεο είναι το ενα καλύτερο απο το άλλο, για άλλη μια φορά μεταλαμπαδευεται τις γνώσεις σας σε όλους εμας τους υπόλοιπους κ σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά...
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο!!
Εμείς ευχαριστούμε!!
!!!
Υπέροχος και πολύ καλά κάνεις που τα λες ....εγώ έχω δύο και τις λατρεύω
Κερδίζουν την αγάπη μας.
Κι εγώ τις λατρεύω.
You talented man ,all the best from Yorkshire pudding,🙏🇮🇪👌🍀🐓
Thank you my friend
Πάντως ήταν πολύ κατατοπιστικό το βίντεο σας.προσπαθώ να μαθαίνω για πουλιά.Γιατί έχω αγάπη από μικρός.Και διαβάζω για αυτά και βλέπω διάφορα βίντεο από αυτούς που ξέρουν
Καλό αυτό... όποιος πληροφορείται ποτέ δε χάνει!!!
Καλησπέρα πολλές καρδερίνες που έχω φουσκώνουν και αναγκάζομαι να τις αφήνω υπάρχει κάποιο φάρμακο για να γίνουν καλά..
Δεν έχω γνώσεις πτηνιάτρου... λυπάμαι ...
Δεν μπορώ να βοηθήσω
Συγχαρητήρια για τις συμβουλές σας!Πως ξεχωρίζουμε το φύλο σε μικρό φετινό καρδερινακι;
είναι μια δύσκολη διαδικασία που προσωπικά την αποφεύγω γιατί ο κίνδυνος να "εκτεθείς" είναι πολύ μεγάλος.
Με λίγα λόγια το αφήνω να μεγαλώσει και να ντυθεί...
Δεν βιάζομαι ιδιαίτερα!!!
@@GiannisMisalourisΚ.Γιάννη σας ευχαριστώ πολύ!
@@ΝΙΚΟΛΑΟΣΒΛΑΣΕΡΟΣ-ι9ο Κι εγώ για τη συμμετοχή..
Συγχαρητήρια για τις πληροφορίες Γιάννη.
Ευχαριστώ!
Καλσηπέρα σας κ Γιαννη, ηθελα να σας ρωτησω αν εχετε δοκιμασει να βγαλετε καρδερινοκαναρα με τη ρατσα αυτη΄;
Θεωρω οτι τα γερμανικα σκουφατα ειναι απο τα πιο ομορφα καναρινια και θα ηθελα να δω καποιο δειγμα αυτης της διασταυρωσης.
Για πάρα πολλούς λόγους (γενετική) δεν θα υπάρξει καλό αποτέλεσμα από αυτή τη διασταύρωση και με δεδομένο πως οι απόγονοι δεν θα είναι γόνιμοι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ώστε να βελτιώσουμε γενετικά το αποτέλεσμα.
@@GiannisMisalouris Σας ευχαριστω για την απαντηση.
Κι εγώ για τη συμμετοχή
Καλησπέρα μια καρδερινα εκτροφής που έχω ζευγαρώνει με μια φετινή πυρωμένο που έπιασα τα έβαλα μαζί και συμπεριφέρονται πολύ ωραία
Τα αιχμάλωτα πουλιά με τα λίγα που ξέρω συμπεριφέρονται "άσχημα" στη φωλιά και στο περιεχόμενό της.
Ευχαριστώ θα την αφήσω στην φύση
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μου αρέσει αυτό που διαβάζω... συγχαρητήρια!!!
Καλησπερα κ. Γιαννη, ο πυρακανθος και το πλατονομηλο ειναι καταλληλο και για φανετα?
Ειλικρινά δεν ξέρω.
Δεν έχω δεν έχω δει και ποτέ φανέτα και λογαρά σε πλατανομηλα και σε πηρακανθους
@@GiannisMisalouris οκ κύριε Γιάννη, ευχαριστώ πολύ.
Καλή συνέχεια
Κυριε γιαννη μπορειτε να φτιαξετε ενα βιντεακι για το πως φτιαχνουμε αυγοτροφη ???επισης πολυ ωραιο το βιντεο
Για διάβασε εδώ μήπως και σε καλύψω giannis-misaloyris.webnode.gr/news/proetoimasia-xiris-aygotrofis/
Κύριε μισαλουρη συγχαρητήριά για το βίντεο σας.ήθελα να σας ρωτήσω προσπαθώ κι εγώ να βάζω χορταρικά και άλλα Αλλά βλέπω δεν τα τρώνε να επιμείνω σε ίδια; Και κάθε Πότε να τους δίνω;Και σε ποιά θέση να τα βάζω στον πάτο του κλουβιού ή δεν παίζει ρολο;
Όχι κάτω στον πάτο αλλά κρεμασμένα όσα προσφέρουμε στα πουλιά.
Ασφαλώς και χρειάζεται χρόνος για να μάθουν τις τροφές αυτές.
Συνεπώς στην αρχή να βάζεις πολύ μικρές ποσότητες μέχρι να τις μάθουν.
Πόσα πουλιά έχεις?
Μήπως ξέρετε τι χρειάζεται για να βγάλω άδεια εκτροφής καρδερίνας. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά φέτος δεύτερη χρονιά.
Δυστυχώς όχι. Νομίζω όμως πως υπάρχει ένας μπούσουλας στο διαδίκτυο.
Ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές σας.
Ελπίζω να βοηθούν!!!
Καλησπέρα,από Ρέθυμνο είμαι και θέλω λίγη βοήθεια.
Εχω 2 καρδερινες λοιπόν και η μία ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν βαμμένη και μπορώ να πω ότι κελαιδουσε τώρα έχει χάσει το κόκκινο και δεν ακούγεται καθόλου,η δεύτερη δεν έχει βαφτεί ακόμα αλλά από ότι μου είπε αυτός που μου την έδωσε το καλοκαίρι ήταν γιαβρακι,αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι στο κεφάλι είναι σαν καραφλι.
Μπορείτε να με βοηθήσετε ;
Οι καρδερίνες έχουν πολύ μεγάλες απαιτήσεις σε διατροφή, ηρεμία και περιβάλλον.
Χωρίς την ποικιλία της διατροφής όπως περιγράφεται και στο σχετικό βίντεο th-cam.com/video/_-lLbZ23ljc/w-d-xo.html, χωρίς τις σωστές συνθήκες και το στρεσάρισμα από την μη ύπαρξη εμπιστοσύνης όλα όσα περιγράφεις γίνονται αναπόφευκτα.
Προτείνω να δεις το βίντεο και να εφαρμόσεις κάθε εφικτή τροφοδοσία καθώς και να βάλεις τα πουλιά σε ήσυχο, ασφαλές εξωτερικό περιβάλλον.
Γειά σας. Καταρχάς συγχαρητήρια για τις συμβουλές σας!Ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Είχα μια καρδερίνα και πριν πεθάνει ας το πω έτσι (φουσκωνε) σε τι μπορεί να ωφιλετε αυτό?
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος χωρίς να εξετάσει το πουλί, να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση.
Υπάρχουν τόσες πολλές αιτίες για το θάνατο του πτηνού που δεν θα ωφελήσει αν γράψουμε μερικές ντουζίνες ως πιθανές.
@@GiannisMisalouris οκ ευχαριστώ πάντως!
Καλησπερα και Χρονια Πολλα κυριε Γιαννη...τι σπορους δινουμε στο καρδερινοκαναρο απο καρδερινες η απο καναρινια?
Ένα καλό μείγμα καναρινιών θα το καλύψει.
Δεν χρειάζονται οι υπερβολές.
Καλησπέρα κύριε Γιάννη. Εγώ μέσα σε μια πολύ άνετη και μεγάλη κλούβα έχω 2 καρδερίνες 2 λουγαρα 2 φανετα και 2 φλώρους.. Μπορώ να προσφέρω και στα υπόλοιπα πουλιά που ανέφερα εφόσον είναι μαζί με τις καρδερίνες όλα αυτά που μας προτείνετε;επίσης όταν δεν μπορώ να βρω φρέσκα τα βότανα πχ την ρίγανη και το θυμάρι, μπορώ να τους τα δίνω αποξηραμένα; έχει νόημα;
Κακώς συμβιώνουν στον ίδιο χώρο τόσο διαφορετικά είδη.
Ακόμη κι έτσι όμως το καθένα θα τραφεί από τα φυτά της αρεσκείας του.
Το κακό είναι πως με τόσα είδη γίνεται αδύνατη η προσφορά καρπών της φύσης που να τα καλύπτουν όλα.
Αποξηραμένα βότανα ποτέ δεν κατάφερα να τα κάνω να φάνε.
Σε αυτή την περίπτωση το τσάι βοτάνων θα σου φανεί πολύτιμη λύση.
Δηλαδή να βράσω πχ χαμομήλι ταραξακο και ρίγανη μαζί και να τους το βάλω αντί για νερό για μια μέρα; ποια η γνώμη σας για αυτό που μου πρότεινε φίλος εκτροφεας να τους βάζω μια φορά την εβδομάδα ασβέστιο στο νερό;
@@ginnisgrigorakis1390 Σωστά.. ακόμη ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι κλπ.. Εγώ έτσι προετοιμάζω την αυγοτροφή για όλα τα πουλιά giannis-misaloyris.webnode.gr/news/proetoimasia-xiris-aygotrofis/
@@GiannisMisalouris το έχω δει το βίντεο.. Όσον αφορά το γιατί τα έχω μαζί όλα αυτά, ο λόγος είναι ότι κάποτε είχα γύρω στα 50 ζευγάρια καναρίνια σε κλουβιά, χώρια τα αγριοπουλα.. Με κούρασαν όλα αυτά, συν την εργασία μου δεν μπορώ άλλο με τα κλουβιά.. Είναι πολύ μεγάλη η κλούβα.. Επίσης αυτά τα είδη που σας έγραψα έχω ξεχωρίσει ότι μου αρέσουν..δεν μου απαντήσατε για το ασβέστιο.. Ισχύει για την απορρόφηση των βιταμινών;
@@ginnisgrigorakis1390 Όταν υπάρχει περίοδος αναγκών για ασβέστιο (π.χ. ωοτοκία θηλυκών) κατανοώ την ανάγκη να τους προσφέρουμε extra ασβέστιο.
Το κάθε βδομάδα για μένα είναι τουλάχιστο ανόητο ... και ως τέτοιο δεν μπήκα από την αρχή στην διαδικασία να το βάλω στην κουβέντα.
Όχι λοιπόν υπερβολές... γίνονται επικίνδυνες για τον οργανισμό των πτηνών.
Θα βοηθούσε να λέγαμε για παράδειγμα κάθε μήνα συγκεκριμένο τι σπόρο η χόρτο δίνουμε. Ευχαριστώ
Κάθε εποχή, περίοδος και μήνας έχει τα δικά του σπόρια και βότανα.
Άλλωστε μόνο τότε μπορείς να τα βρεις και μόνο τότε τους τα προσφέρεις.
Καλησπερα Κυριε Γιαννη...δινουμε Κοτσι Μπερι στις καρδερινες και με ποιον τροπο?
Το γκότζι μπέρι (Goji berry) είναι υπερτροφή που μας έρχεται από την Ασία και ασφαλώς δεν ανήκει στο διαιτολόγιο των Ιθαγενών μας.
Αν όμως θέλεις να το "φάνε" τα πουλιά θα το δίνεις σε πολύ μικρά κομματάκια (διαλυμένος ο καρπός) με κάποια από τις τροφές που τρώνε πολύ π.χ. με κάποιους σπόρους.
Ελάχιστη ποσότητα κάθε φορά ... γιατί θα πάει χαμένη και θα χρειαστεί μήνες μέχρι να το δοκιμάσουν από περιέργεια.
Πολύ όμορφο και κατατοπιστικό βίντεο. Είχε αποτέλεσμα. Η καρδερίνα μου φαίνεται ήδη πιο χαρούμενη. Έπεσε με τα μούτρα στις νέες λιχουδιές. Μια ερώτηση. Μου είπαν οτι κατα καιρούς είναι καλό να της δίνω καναβούρη σκέτο στο οποίο δείχνει μεγάλη προτημιση σε σχέση με την κλασσική τροφή αγριων πουλιών. Έχετε κάποια εικόνα επί τούτου;
Ευχαριστώ πολύ.
Μάκη, κάθε λιπαρός σπόρος γίνεται ανάρπαστος από τα πουλιά συνεπώς και το κανναβούρι μαζί με το νίζερ, την περίλλα κλπ καταναλώνονται πάρα πολύ.
Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί κάποιες φορές η "περίσσια" τροφή έχει τα αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.
Ναι σε όλα .. αλλά με σύνεση!!!
Ευχαριστώ θερμά!
Συγχαρητήρια για τις πληροφορίες Γιάννη, Θα ήθελα την γνώμη σου σε κάτι που για πρώτη φορά μου προέκυψε. έχω αυτή την στιγμή μία καρδερίνα αρσενική (φετινάρι περσινό) στο ζευγάρι που εδώ & ένα μήνα πριν μου άδειασε το φτέρωμα του κάτω από το ράμφος & επεκτάθηκε & γύρο από τα μάτια, κατά τ'άλλα είναι ευδιάθετο & δείχνει υγειές, κοιτάζοντας το βίντεο σου έχεις & εσείς ένα ζευγάρι με το ίδιο θέμα, θα ήθελα της χρήσιμες πληροφορίες σου ως προς την αντιμετώπιση του, ευχαριστώ εκ τον προτέρων, καλή αναπαραγωγή να έχεις.
Προφανώς μιλάς για το θηλυκό που «άδειασε» αρκετά μετά τη 2η γέννα.... Σε εκείνη τη φάση το πουλί μπήκε σε φυσιολογική πτερόρροια και αυτό δικαιολογεί την εικόνα του.
Αν όμως τέτοιο άδειασμα γινόταν τη "λάθος" εποχή τότε ή μπήκε σε πτερόρροια εκτός εποχής (στρες) ή ακόμη χειρότερα υπάρχουν ελλείψεις στις συνθήκες διατροφής και διαβίωσης.
Για τη δική σου περίπτωση τώρα... αν όπως λες αυτό ξεκίνησε Μάρτη τότε θα πρέπει απαραίτητα να ψαχτείς για τις συνθήκες και τη διατροφή τους… χωρίς να βγάζω εκτός το στρες και ότι αυτό συνεπάγεται.
@@GiannisMisalouris Σ'Ευχαριστώ πολύ πού μού ανταποκρίθηκες, Οκ Φίλε σού μιλάω για αρσενικό που τώρα είναι στό ξεκίνημα ζευγαρώματος, εάν δείς το βίντεο σού έχεις ακριβώς ίδια περίπτωση (αρσενικό ζευγαρωμένω με άδεια πούπουλα κάτω από το ράμφος), Φίλε Γιάννη όπως & νά χει σ'ευχαριστώ πολύ.
@@andreasalifragkis2543 Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο (δικό) μου μιλάς!!! Καλή συνέχεια
@@GiannisMisalouris Φίλε Γιάννη συγνώμη για την ταλαιπωρία που σου δημιούργησα, εάν παρακολούθησης προσεχτικά αυτό το συγκεκριμένο βίντεο που το ονομάζεις (καρδερίνες και η απόλυτη φυσική διατροφή τους) θα παρατήρησης σε ένα ζευγάρι από τα 3-4 που προβάλεις ότι όντος μία καρδερίνα έχει το κενό κάτω από το ράμφος που σου περιγράφω, & από εκεί ορμώμενος + την μεγάλη σου εμπειρία + το αξιόλογο σου ήθος με παρότρυναν να σε συμβουλευτώ, συγνώμη & πάλη, σ'ευχαριστώ πάρα πολλή.
παρατήρησε αυτό το βίντεο στά 3.15' ζευγάρι με νεοσσούς, η μάνα σε δεύτερη φωλιά ο αρσενικός στη μέση του κλωβού πάνω σε μία τα'ι'στρα με κενό πουπούλιασμα κάτω από το ράμφος, ευχαριστώ.
Συγχαρητήρια σάς...
Ευχαριστώ πολύ!
Εμείς για τα υπέροχα βίντεο που μαθαίνουμε απ'αυτά.....σάς ευχαριστούμε......
@@ΑΓΓΕΛΗΣΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ Χαίρομαι πολύ για όσα γράφεις!
@@GiannisMisalouris να είστε καλα🙏🙏🙏🙏🙏
@@ΑΓΓΕΛΗΣΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ !!!
Αυτά που με γράψατε το κάνω από μικρό παιδί μαζεύω αγγαθια ραδίκια και άλλα είδη που τρώει η καρδερίνα αλλά αυτό πρώτη φορά μου έτυχε πάντως σάς ευχαριστώ πολύ
Οι ασθένειες των πτηνών είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο της κτηνιατρική και είναι πολύ κακό εμείς οι άσχετοι να κάνουμε τους ειδικούς.
Για μένα μόνο πτηνίατρος ή κτηνίατρος μπορεί να βοηθήσει... και σίγουρα όχι εγώ!!!
Ποτε αρχιζει η περιοδος αναπαραγωγης?
Για τα πουλιά που ζουν σε εξωτερικό χώρο στις αρχές Μάρτη (περίπου).
Κύριε Γιάννη τους συσκευασμένους σπόρους που φαίνονται στο βιντεάκι σας , από που τους έχετε προμηθευτεί
Σε ποιους σπόρους αναφέρεσαι Δημήτρη?
@@GiannisMisalouris προφανως εννοει τα στρογγυλα πλαστικα βαζακια με τα κουταλακια στο τραπεζι..και εμενα με ενδιαφερει..
@@antonios76 τα βαζακια τα αγόρασε για να αποθηκεύω τους σπόρους που αγοράζω άλλους σε συσκευασία και άλλους χύμα.
@@GiannisMisalouris και απ ότι είδα σε κάποια άλλα βίντεο, σε 60αρες ζευγαρωνετε καρδερίνες..;
Σωστά είδες. Είναι για τα περισσότερο ήρεμα ζευγάρια.
Αν και πέρασαν μερικά γρήγορα από την οθόνη μας τα φυτά-βότανα που επέλεξες Γιάννη, εγώ έμαθα κάποια που δεν ήξερα! Βλέπω και γω πολλά φυτά χωρίς να γνωρίζω τις ονομασίες τους και θα ήθελα να μάθω αν τα τρώνε οι καρδερίνες. Κατά τα άλλα όπως πάντα αναλυτικός και συνεπής με τις παρουσιάσεις σου!
Είναι τόσο πολλά αυτά που τρώνε που θα σε κάνουν να τις θαυμάσεις ακόμη περισσότερο. Μόνο όσα ξέρουμε ως βότανα, χόρτα και αγκάθια να τους βάλουμε καλύπτουμε απόλυτα πολλές από τις ανάγκες τους. Και στην τελική.. ας βλέπουμε τη φύση πως τις τροφοδοτεί και ας την αντιγράφουμε.
Καλησπέρα κύριε Γιάννη Πολύ ωραίο το βίντεο σας θα ήθελα να μάθω από πού μπορώ να προμηθευτώ παραπάνω σπόρους Όπως έχετε και εσείς για τις καρδερίνες μου
Υπάρχουν οι σπόροι σε ΄λα τα μεγάλα e-shops ....
Γράψε "σπόρια μεμονωμένα" στο ψαχτήρι και θα πέσεις σε πολλά από αυτά τα καταστήματα.
Κάποιο θα σε βολέψει σίγουρα
Κύριε Γιάννη
Τώρα (Δεκεμβρίο έχω ήδη κόψει τα φρούτα λαχανικά ...δίνω μόνο σπόρια.κ τα έχω με χώρισμα στη ζευγαρωστρα (το μεταλλικό ) με σκοπό τον Φεβρουάριο να το τραβήξω κ να έχουν οπτική . Κάνω καλά τώρα ;;
Μη βιαστεί να βγάλεις όμως το χώρισμα και να τα ενώσεις. Πρώτα να δεις αν θα τα πάμε καλά.
Κύριε Γιάννη πολύ ωραίο βίντεο.εχω κ εγώ καρδερίνες κ δεν ήξερα για τα πολλά βότανα που πρέπει να τους δίνουμε,
Υπάρχουν Περικλή πολύ περισσότερα που κι εγώ δεν τα ξέρω ...
Πρέπει όμως να τα μάθουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Γιατί είναι φανερό πως στην εκτροφή τους λείπουν.
Σε ευχαριστώ που μου απάντησες κύριε Γιάννη. Θα σε παρακολουθώ τώρα για να μαθαίνω πράγματα για τα καλύτερα πουλιά του κόσμου της καρδερίνες
Πραγματικά πανέμορφα πουλιά.
Συνέχισε να αναζητάς βοήθεια και γνώσεις... είναι το μόνο μέσο που θα σε φτάσει στην επιτυχία!
Bello questo video 🙏 grazie
Grazie mille!
Καλησπέρα έχετε καρδερίνες για εμπόριο
Όχι. Αποφεύγω τέτοια 'σπορ'
Έχω ένα πουλάκι είναι 5 μηνών τώρα είδη έχει αρχίσει Κ κάνει υπέροχες φωνές, προσπαθώ να του προσφέρω τις καλύτερες τροφές διότι για εμένα η καρδερινα είναι το καλύτερο Κ το ποιό όμορφο πουλι αυτό που φοβάμαι όμως είναι είναι ο χειμώνας.
Το κλουβί το έχω έξω στο μπαλκόνι Κ δίπλα σε άλλο κλουβί έχω ένα παπαγαλάκι budgie , το βράδυ τα σκεπαζω με σεντόνι τα κλουβιά για να τα προστατέψω από το κρύο, μπορεί κάποιος να μου πει χρειάζεται να τα βάλω κάπου σε εσωτερικό χώρο;
Αντέχουν το κρύο;
ΥΓ ( μένω σε χωριό στην βόρειο Ελλάδα) βοηθήστε με !
Αν υπάρχει μια γωνιά στο μπαλκόνι ή στο μέρος που τα έχεις που να είναι λίγο περισσότερο προστατευμένα από το "ξεροβόρι" τρώει σωστά και ισορροπημένα τότε σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ανησυχείς.
Θα πρότεινα μάλιστα να ξεχάσεις το "σεντόνι" και να τα αφήσεις όπως είναι... περισσότερο πιέζεται από το σεντόνι παρά από οτιδήποτε άλλο.
@@GiannisMisalouris Δεν τα έχω σε γωνία, απλά το σεντόνι το βάζω μόνο το βράδυ που ζαρονουν, να ντυσω το κλουβί με νάιλον;
@@chrisbabanick4615 Τίποτε από αυτά.. σε κάποιο "απάγκιο" να τα βάλεις και δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα!!!
@@GiannisMisalouris Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές !
@@chrisbabanick4615 ένα μέρος που θα προστατεύεται από τον πολύ κρυο αέρα και θα πάνε όλα καλά
Για εσωτερικους χωρους?
Στους εσωτερικούς χώρους μπορείς να αρχίσεις όταν δημιουργήσεις τις συνθήκες αναπαραγωγής με το σωστό σε ένταση και διάρκεια φως αλλά και με μια θερμοκρασία που θα κρατιέται πάνω από 18 βαθμούς.
Εαν δεν τα πετυχω αυτα σε μεγαλο βαθμο δεν εχω καμια τυχη?
Η επιτυχία περιορίζεται... καλό είναι να εξασφαλίσεις όλα όσα χρειάζονται.
Απολύτως κατατοπιστικό!
Χρειάζονταν νομίζω...
Πόσο καλός άνθρωπος είστε...
Ελπίζω, εύχομαι και προσπαθώ να είμαι.
Δεν ξέρω όμως αν το πετυχαίνω!!!
Καλησπερα...οσο για το κοτζι μπερι το κανανε σκονη!!!
Τέλεια εξέλιξη
Εγώ κύριε Γιάννη θα ήθελα μια καρδερινα βαλκανική...
Και ποιος δεν θα ήθελε.
Πολύ όμορφα πουλιά.. αλλά και δυσεύρετα!!
Έχω αρχίσει να δίνω και εγώ να δίνω αγκάθια και πολλά άλλα στα δικά μου καναρίνια και άγριο πουλιά
Και καλά κάνεις
οι καρδερινες μεταναστευουνε?
Κινούνται ανάλογα με την εποχή από τόπους σε τόπους με σκοπό την συλλογή τροφής, τη διασφάλιση ασφαλούς μέρους για το φώλιασμα κλπ.
Μετακινούνται λοιπόν... δε μεταναστεύουν!!!
@@GiannisMisalouris σας ευχαριστώ, με είχε πει ένας ότι φτάνουν Αφρική αλλά μάλλον δεν ισχύει
@@Takis214Καρδερίνες θα συναντήσουμε σε όλες τις χώρες .. αλλά με διαφορές.
Η δική μας η Balcanica όπως καταλαβαίνεις ζει στα Βαλκάνια και μόνο εκεί.
Άλλη καρδερίνα (άλλο υποείδος) ζει στη Ρωσία, άλλη στη βόρεια Ευρώπη, άλλη στην Αίγυπτο και άλλη στις Αραβικές χώρες.
Sas efxaristo kyrie Misalouri GIA tis plhrofories Kai ton tropo Pou tis metaferete na sister kala.
Ευχαριστώ πολύ
Τώρα μπορώ να ζευγαροσ καρδερίνα με καναρίνι και πόσ δεν το έχω ξανακάνει
Ο καιρός της αναπαραγωγής για τα καναρίνια τελείωσε.. και για τις καρδερίνες πλησιάζει επίσης το τέλος.
Πρότασή μου είναι .... να ενημερωθείς πρώτα και έτσι του χρόνου δεν θα πας ψάχνοντας ... ούτε θα "πειραματιστείς" με τις ζωές πουλιών που σίγουρα δεν γνωρίζεις πως συμπεριφέρονται.
@@GiannisMisalouris σας το λέω επειδή εχω μόνο έναν αρσενικό καρδερίνα και Πόλα καναρίνια
@@Θεμιστοκλής-θ6η Κι εγώ σου προτείνω το καλύτερο κατά τη γνώμη μου!!!
Τώρα έχω 2 καρδερίνες μόνο.παλιότερα είχα περισσότερα
Οπότε χρειάζεσαι πολύ μικρές ποσότητες.