Elek-Elektronik Müh. dün kazandığımı öğrendim. Önceki videonu izlemiştim. Az önce tekrar izledim (elek müh vs bilgisayar)çünkü gerçekten çok yoğundu içeriği atladığım nokta var mı diye. Fakat videoda meslekler konusu ve bir alan seçip uzmanlaşmaktan bahsediyordun ki bunla alakalı video yapacağım dediğini duydum. Sonra kanala tekrar girdim baktım şimdi 20 dk yazıyor. Vallahi zamanlaman harika :) Gerçekten çok güzel içerikler çıkarıyorsun. Emeğine yüreğine sağlık. Başarılar dilerim. Kanalın kesinlikle daha iyi yerleri hak ediyor.
Biraz beğeni, biraz abonelik atarsan neden olmasın. :D Kanal büyürse çok daha hızlı ve çeşitli konuda konuşacağım da tek başıma olduğum için üretim kapasitem sınırlı. Ama tabiki dikkate alacağım bu isteğini sevgiler.
Bilgilendirici bir video olmuş çok teşekkürler. Yalnız benim bir kaç sorum olacaktı: Telematik mühendisliğini bırakıp hangi pozisyona geçtiniz ve şu an yaptığınız işten memnun musunuz? Bir de otomotiv sektöründe maaşlar genel olarak nasıl? Cevaplarsanız sevinirim.
Telematik mühendisliğini bırakıp TH-camrlık sektörüne geçiş yaptım. Şuan yaptığım işten çok memnunum ama herkese göre değil. Onunla ilgili ayrı bir video yapacağım neden bıraktığımla ilgili. Maaşlar şirketten şirkete çok değişiyor. Otomotivde OEM'de Türkiye'de yeni mühendis(0-3 yıl tecrübe) 40k-100k arası kazanabilir. Yan sanayide daha düşük tabi.
Hocam kanalı genel kitleye hitap edebilmesi için(malum istifa ettim aç kalacağım yoksa) kariyer videolarını aralara serpiştiriyorum ama sizi kıramayacağım o yüzden başlıklarını aşağıya yazdım :D Ürün Tasarım Mühendisi(CATIA Uzmanı) Üretim Mühendisi/Seri Üretim Sorumlusu(Gecen gündüzün belli olmaz fabrikada yatarsın) Bakım Uzmanı (Gecen gündüzün belli olmaz fabrikada yatarsın) Satış Sonrası Uzmanı/Mühendisi (Seri üretimin bütün hatası size kalır) Test mühendisi (Çok zevklidir ama ömür törpüsü olabilir)
Maalesef kitap ve yazarı hakkında çok bir bilgim yok. Yazarını linkedin'den stalkladığımda Mimar Sinan Endüstriyel Ürün Tasarım mezunu olduğunu gördüm ve kitabın ilk baskısı 2013 yılında yapılmış. Arada güncellendi mi bilmiyorum ama ben uygulama ile bir şeyleri öğrenmeyi hedeflediğimde en güncel kaynakları kullanmayı tercih ediyorum. Bu sebeple ben genelde kitaptan ziyade internet kaynaklarını tercih ettim hep. Belki kitap çok iyidir ama okumadım. Online kaynaklarda ise elektronik mezunu birçok kişinin proje ve tasarımlarını bulabilirsin. İlgini çeken birini seç ve başla derim.
3D tasarımcılar Türkiye de kolay bulunduğu için biraz değeri düştü. Ama Torino da olman her şeyi değiştirir. Bir çok tasarım İtalya dan çıkıyor. Bu arada iş bulmak da sorun yaşarsın demek istemedim sadece mekanik parça tasarlayanların değeri daha az biliniyor. Design çalışanlar ise genelde daha bir değerli görülüyor müşteriye direk dokunduğu için.
Hocam merhabalar tercih sonuclarimiz açıklandı sakarya ee kazandım ben bursalıyım acaba bursa da mı kalsaydım diyorum (maddi bir sorun yok) sanayi var bursada ama sakaryanın itu den ayrılmış bir universite olduğu için ve akreditasyon olduğu için orası cezbetti sizce bursa uludağ yerine sakarya yazmam sacma mı oldu ? Bölümümden memnunum ama uni ufak bir soru işareti. Kadro olarak prof sayısı sakaryanın daha fazla uludağ a göre.
Hiç bir şey boş değildir. Ama ilk defa işe girerken firmalar okulunuza+çevrenize bakacak. Bir kez bir yerde çalıştıktan sonra ise kariyer ve tecrübenize bakacak okulun önemi kariyerinizde ilerledikçe çok azalacak zaten.
Merhaba , otomotiv sektöründe yurt dışında elektrik elektronik mühendisi olarak çalışmak için okurken neler yapmayı tavsiye edersiniz ? Ortalama bir üniversiteden de gitmek mümkün müdür?
İNGİLİZCE MUST!!! İngilizce'niz şakır şakır olduktan sonra benim gördüğüm 3 yol var: 1)Üniversitede çok yüksek ortalama ve hoca tavsiyeleri. (Yurtdışı üniye gidip oradan şirkete geçebilirsin) 2) Üniversite'de iyi bir ortalama + İyi prestijli bir üni'den MASTER.(Master yaparken bir yerde biraz çalışırsan da cherry on top olur) 3) Üniversite'de ortalama bir performans + 5 yıl uluslarası bir şirkettin Türkiye ayağında yurtdışında aranan bir meslek(örn: homologasyon, gömülü yazılım, siber güvenlik uzmanı) yapmak
Selamlar, videonun konusundan biraz uzak ama bir kaç tane sorum olacaktı . Tercih sonuçlarıyla beraber bu sene Kocaeli elektrik mühendisliğine yerleştim. Bölümüm Türkçe olmasına rağmen hazırlık okumak istiyorum ama okulun hazırlık eğitimi nasıldır bilmiyorum. İngilizcenin mühendislik için öneminin farkındayım. İşi sadece okula bırakmak istemiyorum aslında. Sizin önerileriniz var mı, nasıl değerlendirirsiniz. Bir diğer sorumu mazur görün, bu sorum iletişimle ilgili. Bu tarz bölümleri anlatan, açıklayan videoları izlerken çok fazla teknik, teorik terim duyuyorum. Kafamda ne kadar oturtmaya çalışsam da hep bir boşluk var. Yani sanki herkes her şeye hakim ama henüz bölüme başlamamış olmama rağmen ben sürekli eksikmişim gibi hissediyorum. Kendimi ifade etmekte, açıklamakta pek iyi değilim. Bunun da zararını gördüğüm için tanımlamakta daha da zorlandığım şeyler gözümü biraz korkutuyor. Bu benim gözümde büyütmem mi, yoksa üzerinde durulması gereken bir şey mi bilemiyorum. Bütün fikirlere açığım
Tanımları ve teknik terimleri gözünüzde büyütmeyin derste yada iş hayatında 30 saniyede öğreneceğiniz şeyler. İş hayatında öğrendiğim mesleğimle ilgili terimleri saysam destan olur. Düşün yani 6 sene okulda hiç karşıma çıkmamış yada ben öğrenmek istememişim. İş arkadaşım 30 saniye anlattı mı hemen anlıyorsun çok da mata bir şey olmadığını. İngilizce için bence hazırlık okumana gerek yok. Eğer disiplinli olursan sınav stresine girmeden çok daha iyi bir şekilde öğrenebilirsin. Bu konudaki görüşüm (hele ki senin durumunda okulunu da aksatmıyor), hazırlık okumak zorunda değilsen bölüme direk geç ondan sonra ister bölümdeyken 1 sene uzatıp yurtdışını gez vs. öyle ingilizce öğren istersen de okurken İngilizce çalış. Sonuçta elinde 1 sene fazladan zamanın olacak istediğin yerde kullanabileceğin onu hocalarına İngilizce bildiğini ispatlamaktan çok daha iyi değerlendirebilirsin. Tabi Erasmus vs okulu uzatmayı düşünüyorsan yada dil kursuna gideceksen bence ailene de en baştan şeffaf ol ve böyle böyle ben hazırlık okumayacağım ama arada yada üniversitenin sonunda İngilizce'mi tam oturtmak için 1 senemi kendim değerlendireceğim diyebilirsin. AMA Bu ekstra 1 yılını lütfen güzel değerlendir bütün gün evde oturup İngilizce öğrenmeye çalışarak İngilizce öğrenilmez. Hem kitaptan biraz çalışacaksın, hem uygulamalardan pratik yapacaksın en en en önemlisi de ya yurtdışına gideceksin yada Türkiye'ye yurtdışından gelen insanlarla bir arada bulunup pratik yapacaksın.
@@halisyilmaz_ aynı şekilde bende Pamukkale ee kazandım bölüm Türkçe isteğe bağlı hazırlık vardı atlamayı tercih ettim şuan önceliğim derslerimi baştan sıkı tutmak
Abi bu sene 9 eylule yerlestim eee icin.1.sinifi bitirdikten sonra bir sene daha hazirlanip odtude okumak istiyorum. Ne dusunuyorsun nu fikir hakkinda odtunun prestiji icin deger mi
ODTÜ prestiji için değer ama öte yandan kötü olmayan bir üniversiteye girmişken. 1.sınıfı bitirip üstüne 1 sene hazırlan tekrar okul kazan çok zorlu bir süreç. Ben olsam girmişken illa geçmek istiyorsan da bence 1.sınıfta sıkı çalışıp ortalama ile geçiş deneyebilirsin üniversite sınavında 2 milyon insanla rekabet edeceğine bölümündeki 100 kişiyle rekabet edersin. En kötü ihtimal geçemezsen çok iyi ortalaman olur okul farkını kapatırsın. Yada en iyi ihtimal geçersin çok iyi bir kampüs ve üniversite arkadaşlıkların olur. ODTÜ prestij, kampüsü ve insanı için değer ama hayattan 1 sene kaybetmeye değmez diyorum. Hele bir de derslerini saydırabikecek misin o da var 2 sene kaybetmeye hiç değmez.
Çok mümkün tabiki şuan otomotiv sektöründe elektrik elektronik açığı var. Makina, otomotiv, kaliteli bulunuyor ama elektronikçi bulması zor. Değerli. Yurtdışında da özellikle bahsettiğim bağlantılı araç özellikleri ve eğlence sistemlerinin artması sebebiyle yine elektronikçilerin makina mezunlarına kıyasla daha çok şansı var.
abi ybs okumaya karar verdim .Yönetim bilişim sistemleri sence saçma bir bölüm mü içeriğine bakıp yorumlama şansın var mı ben pek vakıf değilim senin kadar baktım ama sen daha tecrübelesindir abi .
Neden saçma olsun ki. Aslında YBS'de EE gibi çok fazla şeyi içine tıktıkları karma bir bölüm bence. Tam ne yapacağını bilemeyip okula girip sonradan karar vermelik. O yüzden bence her yöne gitmek için önü açık AMA bir şeye dikkat etmek gerek. Bölümde çok farklı alanlarla ilgili dersler eklenmiş(web, IT, yönetim, işletme, ekonomi, yazılım, veri analizi ...) eğer ilgi alanınızı belirleyip, odaklanıp kendinizi geliştiremezseniz iş bulmakta güçlük çeken bir GENERALIST olabilirsiniz. O yüzden bu konuda eğitim sistemine güvenmeyip kendiniz odağınızı belirleyip çalışmalısınız.
@@halisyilmaz_ abi sağol , cevap verdiğin için teşekkür ederim . Ekonomi ve finans alanında algoritma falan yazmak istiyorum. İlk önce yazılım yönünden kendimi geliştirip sonra ekonomi yüksek yapmam lazım galiba
Yeni mezunlar için sistem mühendisliği doğru bir karar mıdır hocam? Henüz herhangi bir teknik alanda derinleşmeden farklı teknik alanlara bir arada, büyük resme bakar gibi bakan biri olmak mümkün müdür?
Mümkün tabi ama o şekilde kimse seni işe almaz :D Üzgünüm dost acı söyler. En kolay yolu bir alana odaklanıp işe girmek sonra kendini geliştirmek ve tüme bakabilen ve tecrübeli bir sistem mühendisi olmak. Farklı teknik alanlara genel bakabilen mühendis aşırı değerli ama hiç kimse tecrübesi olmayan bir adayın genele iyi bakabildiğine inanmayacak ve işe almayacaktır.(Gerçekler farklı bile olsa.)
Her şeyi kendisi yapmaya çalışan, iç kaynaklarını kullanarak geliştirme yapan OEM'lerde çalışabilir ama bunlar epey azınlıktalar. Çoğu OEM eğlence sistemi, bulut altyapısı gibi yapay zeka sistemlerinin çalışacağı ortamları tedarikçilerine yaptırıyor. Dolayısı ile burada kastın otomotiv sektörü ise ve direk olarak otomobil markasında çalışmak istemiyorsan evet rahatlıkla iş bulursun ama direk olarak ben araba markasında(OEM) çalışmak istiyorum diyorsa geliştirme yapan az firma var biraz daha kısıtlanabilirsin seçeneklerde. Türkiye'de çalışabileceğin çokça otomotiv yan sanayi firması var yapay zeka üzerine uğraşan(özellikle görüntü işleme, sesli asistan vs.) ama OEM olarak Türkiye'de iş bulman zor olur.
Elek-Elektronik Müh. dün kazandığımı öğrendim. Önceki videonu izlemiştim. Az önce tekrar izledim (elek müh vs bilgisayar)çünkü gerçekten çok yoğundu içeriği atladığım nokta var mı diye. Fakat videoda meslekler konusu ve bir alan seçip uzmanlaşmaktan bahsediyordun ki bunla alakalı video yapacağım dediğini duydum. Sonra kanala tekrar girdim baktım şimdi 20 dk yazıyor. Vallahi zamanlaman harika :) Gerçekten çok güzel içerikler çıkarıyorsun. Emeğine yüreğine sağlık. Başarılar dilerim. Kanalın kesinlikle daha iyi yerleri hak ediyor.
kaç yaşında kazandınız sanki resimde yaşınız büyük gibi
Piyasa ve endustri ile ilgili daha fazla video yukler misin
Biraz beğeni, biraz abonelik atarsan neden olmasın. :D Kanal büyürse çok daha hızlı ve çeşitli konuda konuşacağım da tek başıma olduğum için üretim kapasitem sınırlı. Ama tabiki dikkate alacağım bu isteğini sevgiler.
@@halisyilmaz_aboneyim kanala zaten umarım daha çok büyür kanal
Bilgilendirici bir video olmuş çok teşekkürler. Yalnız benim bir kaç sorum olacaktı:
Telematik mühendisliğini bırakıp hangi pozisyona geçtiniz ve şu an yaptığınız işten memnun musunuz? Bir de otomotiv sektöründe maaşlar genel olarak nasıl? Cevaplarsanız sevinirim.
Telematik mühendisliğini bırakıp TH-camrlık sektörüne geçiş yaptım. Şuan yaptığım işten çok memnunum ama herkese göre değil. Onunla ilgili ayrı bir video yapacağım neden bıraktığımla ilgili. Maaşlar şirketten şirkete çok değişiyor. Otomotivde OEM'de Türkiye'de yeni mühendis(0-3 yıl tecrübe) 40k-100k arası kazanabilir. Yan sanayide daha düşük tabi.
Cevap için teşekkürler. TH-cam da başarılar diliyorum, yeni videoları bekliyor olacağım.
Abi merhaba otomotiv sektöründe girilmemesi gereken 5 mesleği öğrenebilir miyim çok faydalı bir video olmuş tebrik ederim
Hocam kanalı genel kitleye hitap edebilmesi için(malum istifa ettim aç kalacağım yoksa) kariyer videolarını aralara serpiştiriyorum ama sizi kıramayacağım o yüzden başlıklarını aşağıya yazdım :D
Ürün Tasarım Mühendisi(CATIA Uzmanı)
Üretim Mühendisi/Seri Üretim Sorumlusu(Gecen gündüzün belli olmaz fabrikada yatarsın)
Bakım Uzmanı (Gecen gündüzün belli olmaz fabrikada yatarsın)
Satış Sonrası Uzmanı/Mühendisi (Seri üretimin bütün hatası size kalır)
Test mühendisi (Çok zevklidir ama ömür törpüsü olabilir)
Hocam yapay zeka ve yazilim sektörü hakkinda bilginiz varsa bir video gelir mi sohbet muhabbet tadinda
Yapay zeka ve yazılım çok severim ilham gelince patlatırız bir tane seni mi kırıcam.
Merhaba. "Hobi elektronik" kitabı hakkında bir fikriniz var mıdır. Yeni başlayanlar için önerdiğiniz başka kaynak varsa duymak isterim(eem için)
Maalesef kitap ve yazarı hakkında çok bir bilgim yok. Yazarını linkedin'den stalkladığımda Mimar Sinan Endüstriyel Ürün Tasarım mezunu olduğunu gördüm ve kitabın ilk baskısı 2013 yılında yapılmış. Arada güncellendi mi bilmiyorum ama ben uygulama ile bir şeyleri öğrenmeyi hedeflediğimde en güncel kaynakları kullanmayı tercih ediyorum. Bu sebeple ben genelde kitaptan ziyade internet kaynaklarını tercih ettim hep. Belki kitap çok iyidir ama okumadım. Online kaynaklarda ise elektronik mezunu birçok kişinin proje ve tasarımlarını bulabilirsin. İlgini çeken birini seç ve başla derim.
@@halisyilmaz_ teşekkür ederim
Torinoda Otomotivde 2. Sınıfa başlayacam. Daha çok arabanın mekanik aksanları falan tasarlamak istiyordum acaba yanlış bölüm mü seçtim yav.
3D tasarımcılar Türkiye de kolay bulunduğu için biraz değeri düştü. Ama Torino da olman her şeyi değiştirir. Bir çok tasarım İtalya dan çıkıyor. Bu arada iş bulmak da sorun yaşarsın demek istemedim sadece mekanik parça tasarlayanların değeri daha az biliniyor. Design çalışanlar ise genelde daha bir değerli görülüyor müşteriye direk dokunduğu için.
Hocam merhabalar tercih sonuclarimiz açıklandı sakarya ee kazandım ben bursalıyım acaba bursa da mı kalsaydım diyorum (maddi bir sorun yok) sanayi var bursada ama sakaryanın itu den ayrılmış bir universite olduğu için ve akreditasyon olduğu için orası cezbetti sizce bursa uludağ yerine sakarya yazmam sacma mı oldu ? Bölümümden memnunum ama uni ufak bir soru işareti. Kadro olarak prof sayısı sakaryanın daha fazla uludağ a göre.
Ailenizden okumanız çok iyi olmuş. Kendinizi geliştirdiğimiz ve sevdiğiniz bir yerde çalıştığınız sürece çok mutlu olacaksınız.
Düzce de elektrik-elektronik mühendisliği okumak boş mu
Hiç bir şey boş değildir. Ama ilk defa işe girerken firmalar okulunuza+çevrenize bakacak. Bir kez bir yerde çalıştıktan sonra ise kariyer ve tecrübenize bakacak okulun önemi kariyerinizde ilerledikçe çok azalacak zaten.
Merhaba , otomotiv sektöründe yurt dışında elektrik elektronik mühendisi olarak çalışmak için okurken neler yapmayı tavsiye edersiniz ? Ortalama bir üniversiteden de gitmek mümkün müdür?
İNGİLİZCE MUST!!! İngilizce'niz şakır şakır olduktan sonra benim gördüğüm 3 yol var:
1)Üniversitede çok yüksek ortalama ve hoca tavsiyeleri. (Yurtdışı üniye gidip oradan şirkete geçebilirsin)
2) Üniversite'de iyi bir ortalama + İyi prestijli bir üni'den MASTER.(Master yaparken bir yerde biraz çalışırsan da cherry on top olur)
3) Üniversite'de ortalama bir performans + 5 yıl uluslarası bir şirkettin Türkiye ayağında yurtdışında aranan bir meslek(örn: homologasyon, gömülü yazılım, siber güvenlik uzmanı) yapmak
@@halisyilmaz_ teşekkürler yorumunuz için
Muğla Elektrik elektronik kazandım abi takipteyiz...
Tebrikler yalnız Muğla'da deniz ve iklimin tadını çıkarmazsan atarım seni takipten ona göre. Oku ama hayatı da unutma
@@halisyilmaz_ Söz, teşekkür ederim 😉
Selamlar, videonun konusundan biraz uzak ama bir kaç tane sorum olacaktı . Tercih sonuçlarıyla beraber bu sene Kocaeli elektrik mühendisliğine yerleştim. Bölümüm Türkçe olmasına rağmen hazırlık okumak istiyorum ama okulun hazırlık eğitimi nasıldır bilmiyorum. İngilizcenin mühendislik için öneminin farkındayım. İşi sadece okula bırakmak istemiyorum aslında. Sizin önerileriniz var mı, nasıl değerlendirirsiniz. Bir diğer sorumu mazur görün, bu sorum iletişimle ilgili. Bu tarz bölümleri anlatan, açıklayan videoları izlerken çok fazla teknik, teorik terim duyuyorum. Kafamda ne kadar oturtmaya çalışsam da hep bir boşluk var. Yani sanki herkes her şeye hakim ama henüz bölüme başlamamış olmama rağmen ben sürekli eksikmişim gibi hissediyorum. Kendimi ifade etmekte, açıklamakta pek iyi değilim. Bunun da zararını gördüğüm için tanımlamakta daha da zorlandığım şeyler gözümü biraz korkutuyor. Bu benim gözümde büyütmem mi, yoksa üzerinde durulması gereken bir şey mi bilemiyorum. Bütün fikirlere açığım
Tanımları ve teknik terimleri gözünüzde büyütmeyin derste yada iş hayatında 30 saniyede öğreneceğiniz şeyler. İş hayatında öğrendiğim mesleğimle ilgili terimleri saysam destan olur. Düşün yani 6 sene okulda hiç karşıma çıkmamış yada ben öğrenmek istememişim. İş arkadaşım 30 saniye anlattı mı hemen anlıyorsun çok da mata bir şey olmadığını. İngilizce için bence hazırlık okumana gerek yok. Eğer disiplinli olursan sınav stresine girmeden çok daha iyi bir şekilde öğrenebilirsin. Bu konudaki görüşüm (hele ki senin durumunda okulunu da aksatmıyor), hazırlık okumak zorunda değilsen bölüme direk geç ondan sonra ister bölümdeyken 1 sene uzatıp yurtdışını gez vs. öyle ingilizce öğren istersen de okurken İngilizce çalış. Sonuçta elinde 1 sene fazladan zamanın olacak istediğin yerde kullanabileceğin onu hocalarına İngilizce bildiğini ispatlamaktan çok daha iyi değerlendirebilirsin. Tabi Erasmus vs okulu uzatmayı düşünüyorsan yada dil kursuna gideceksen bence ailene de en baştan şeffaf ol ve böyle böyle ben hazırlık okumayacağım ama arada yada üniversitenin sonunda İngilizce'mi tam oturtmak için 1 senemi kendim değerlendireceğim diyebilirsin. AMA Bu ekstra 1 yılını lütfen güzel değerlendir bütün gün evde oturup İngilizce öğrenmeye çalışarak İngilizce öğrenilmez. Hem kitaptan biraz çalışacaksın, hem uygulamalardan pratik yapacaksın en en en önemlisi de ya yurtdışına gideceksin yada Türkiye'ye yurtdışından gelen insanlarla bir arada bulunup pratik yapacaksın.
@@halisyilmaz_ aynı şekilde bende Pamukkale ee kazandım bölüm Türkçe isteğe bağlı hazırlık vardı atlamayı tercih ettim şuan önceliğim derslerimi baştan sıkı tutmak
Abi bu sene 9 eylule yerlestim eee icin.1.sinifi bitirdikten sonra bir sene daha hazirlanip odtude okumak istiyorum. Ne dusunuyorsun nu fikir hakkinda odtunun prestiji icin deger mi
ODTÜ prestiji için değer ama öte yandan kötü olmayan bir üniversiteye girmişken. 1.sınıfı bitirip üstüne 1 sene hazırlan tekrar okul kazan çok zorlu bir süreç. Ben olsam girmişken illa geçmek istiyorsan da bence 1.sınıfta sıkı çalışıp ortalama ile geçiş deneyebilirsin üniversite sınavında 2 milyon insanla rekabet edeceğine bölümündeki 100 kişiyle rekabet edersin. En kötü ihtimal geçemezsen çok iyi ortalaman olur okul farkını kapatırsın. Yada en iyi ihtimal geçersin çok iyi bir kampüs ve üniversite arkadaşlıkların olur. ODTÜ prestij, kampüsü ve insanı için değer ama hayattan 1 sene kaybetmeye değmez diyorum. Hele bir de derslerini saydırabikecek misin o da var 2 sene kaybetmeye hiç değmez.
@@halisyilmaz_ ortalama zaten kasacagim ama ortalama ile yatay geçiş için %40 en az YKS puanına bakiyorlar
Birde içimde burukluk kaldı biraz istediğim sonucu alamayınca sinavdan
@@halisyilmaz_tesekkurler cevabin icin
hocam merhaba, elektronik mühendisliği okuyup bu sektörde çalışmak mümkün mü, mantıklı mı? Özellikle yurtdışı
Çok mümkün tabiki şuan otomotiv sektöründe elektrik elektronik açığı var. Makina, otomotiv, kaliteli bulunuyor ama elektronikçi bulması zor. Değerli. Yurtdışında da özellikle bahsettiğim bağlantılı araç özellikleri ve eğlence sistemlerinin artması sebebiyle yine elektronikçilerin makina mezunlarına kıyasla daha çok şansı var.
Halis geri dön 😥
Ben size eleman yetiştiriyorum. Bana 1-2 yıl ver.
abi ybs okumaya karar verdim .Yönetim bilişim sistemleri sence saçma bir bölüm mü içeriğine bakıp yorumlama şansın var mı ben pek vakıf değilim senin kadar baktım ama sen daha tecrübelesindir abi .
bence saçma değil ama kendine çok şey katman gerekcek.
@@MuhendisBey65 teşekkür ederim .
Neden saçma olsun ki. Aslında YBS'de EE gibi çok fazla şeyi içine tıktıkları karma bir bölüm bence. Tam ne yapacağını bilemeyip okula girip sonradan karar vermelik. O yüzden bence her yöne gitmek için önü açık AMA bir şeye dikkat etmek gerek. Bölümde çok farklı alanlarla ilgili dersler eklenmiş(web, IT, yönetim, işletme, ekonomi, yazılım, veri analizi ...) eğer ilgi alanınızı belirleyip, odaklanıp kendinizi geliştiremezseniz iş bulmakta güçlük çeken bir GENERALIST olabilirsiniz. O yüzden bu konuda eğitim sistemine güvenmeyip kendiniz odağınızı belirleyip çalışmalısınız.
@@halisyilmaz_ abi sağol , cevap verdiğin için teşekkür ederim . Ekonomi ve finans alanında algoritma falan yazmak istiyorum. İlk önce yazılım yönünden kendimi geliştirip sonra ekonomi yüksek yapmam lazım galiba
Yeni mezunlar için sistem mühendisliği doğru bir karar mıdır hocam? Henüz herhangi bir teknik alanda derinleşmeden farklı teknik alanlara bir arada, büyük resme bakar gibi bakan biri olmak mümkün müdür?
Mümkün tabi ama o şekilde kimse seni işe almaz :D Üzgünüm dost acı söyler. En kolay yolu bir alana odaklanıp işe girmek sonra kendini geliştirmek ve tüme bakabilen ve tecrübeli bir sistem mühendisi olmak. Farklı teknik alanlara genel bakabilen mühendis aşırı değerli ama hiç kimse tecrübesi olmayan bir adayın genele iyi bakabildiğine inanmayacak ve işe almayacaktır.(Gerçekler farklı bile olsa.)
Yapay zeka uzamanlığıda otomotivde çalışabilirlermi.
Her şeyi kendisi yapmaya çalışan, iç kaynaklarını kullanarak geliştirme yapan OEM'lerde çalışabilir ama bunlar epey azınlıktalar. Çoğu OEM eğlence sistemi, bulut altyapısı gibi yapay zeka sistemlerinin çalışacağı ortamları tedarikçilerine yaptırıyor. Dolayısı ile burada kastın otomotiv sektörü ise ve direk olarak otomobil markasında çalışmak istemiyorsan evet rahatlıkla iş bulursun ama direk olarak ben araba markasında(OEM) çalışmak istiyorum diyorsa geliştirme yapan az firma var biraz daha kısıtlanabilirsin seçeneklerde. Türkiye'de çalışabileceğin çokça otomotiv yan sanayi firması var yapay zeka üzerine uğraşan(özellikle görüntü işleme, sesli asistan vs.) ama OEM olarak Türkiye'de iş bulman zor olur.
@@halisyilmaz_ Anladım teşekkürler