Bună ziua.Cu respect pentru tot ce faceți, vă urmăresc cu plăcere.Aceste bare in limba germana se numesc Tiefenerder=Împământare in adâncime,iar BundesPost=Poșta Germana (Așa S-a numit poșta de stat germana în anii 60)
Legatura intre ei pare solida, vedem in timp cum se comporta, daca creste rezitenta prizei sau nu si cat de repede. Singura lor mare problema cred ce e eficienta. Un electrod de genul asta, la 2 cm diametru si 1,5 m lungime are cam 475 cm patrati suprafata de contact, iar unul clasic, in cruce, are peste 1500 cm patrati fara a lua in considerare si paltbanda. Eu cred ca sunt buni DOAR daca nu ai incotro :(, asa ca mine.
Dacă nu mai poți să bați (să zicem că dai de piatră)și nu ai valoarea necesară...la ce distanță poți să bați următorul? La dublu distanță lungimii unui electrod ? Mulțumesc anticipat și spor în tot ceea ce îți propui.
Am bagat si eu 2 la impamantarea casei, nu stiu ce valoare am, n-am apucat sa o masor, dar oricum e mai bine decat deloc, chiar nu aveam unde sa pun mai multi, iar pe verticala atat am reusit sa bat, nu a mai intrat. Vroiam din aceea cuprati, dar veneau dupa o luna pe comanda si erau de 2-3 ori mai scumpi.
Pot sa fac o impaminare ptr panouri solare cu sarma de cupru sau lita groasa de 1.5..cm ...pe o distanta de 20..30 m ...fara sapare doar 30cm ...pina pe malul unui lac si acolo sa bag un tarus ptr impaminatre ...(acolo e mereu umiditate ...cred ca e cel mai bine ptr parataznet?)
Salutare . E nevoie de ceva adaptor la picamer sa ii poti bate sau merge fara ? Cum se poate calcula cati electrozi din acestia e nevoie sa bati ca sa scoti sub 4 ohm,daca masuram rezistivitatea solului ? Multumesc
a salut, credeti ca ar fi eficienta o impamntare intr-o fantana de 15 m adancime cu un metru de apa , nefolosita, in care se introduce o bara de 3m de cupru, multumesc
@@Proiectediversediy multumesc. Problema e ca BP-urile nu trec de stratul de piatra care are cativa metri. Stiu sigur ca stratul de calcar si piatra are 6-8 metri
@@Proiectediversediy Am cumparat eu Erau anu trecut 125 lei cu tot cu TVA pe Shop Obo si dadeau si la bucata. acum sau smekerit dau doar la multiplu de 10 si bridele la multiplu de 5 varfurile la fel multiplu de . Pe ETB am sunat acum si iau facut la 190 lei bucata . le au pe stoc
Am montat și eu un electrod de genu tot în Germania trebuie sa recunosc a întrat super ușor chiar și după ce i-am mai adăugat o bucată se unesc ușor. Pe atunci nu știam că sunt așa buni😅
Buna ziua ,va deranjez cu o întrebare :eu stau la socri ,și casa nu are pamantare ... dacă doresc sa fac eu doar pentru priza unde e boilerul cu hidroforul ,am acasă cupru plin de 10mm de 1.5 m ,mă gândeam să bat intre case acest"electrod" și să leg priza la el ,oare o să funcționeze ?
Daca era firma mea ziceam de mult:ba baieti mi-am facut magazin🤣🤣🤣.As fi vrut eu dar este doar un furnizor si iau de ei in proportie de 90% pentru ca ce sa vezi?Au stoc la tot ce am eu nevoie.Ei si Eti.Preturile sunt un pic mai marisoare dar daca astepti o luna la alti furnizori devine mai scump daca intarzii clientul.Spre exemplu la impamantarea naturala nu pot sa tin echipa care toarna fundatia 30 de zile pana vine platbanda de la Consolight ca ii aducem in faliment.La fel si pe cei cu sapa cand cablam pe podea. De la Electric Team am luat marfa maxim maine si terminam treaba.Este unul din putini furnizori pe baza caruia poti programa o lucrare.La altii am programat lucrare in August si furnizorul a fost plecat in concediu🤣🤣🤣
@@Proiectediversediy adica tu Stefane vrei sa zici ca o firma mica cu 1 angajat declarat are stocuri mai mari in comparatie cu Consolight sau alt furnizor gingant din RO? Scuzele mele ca sunt sceptic dar am toate motivele.
@@radup.888 Ca si cantitate si valoare produse da Consolight are mai multe stocuri etc.Dar nu are curba B decat la comanda 5 saptamani la Noark ABB Schneider Hager etc. nu are nici un diferential tip A si B. Ce sa cumpar eu dintr-un depozit e 3 hectare care e plin de CYY-F cand am Nym-J in maxim 24 de ore de ETD cu miile de metri? Valoarea marfii si cantitatea ei nu aduce nici un avantaj. Daca vrei Lapp de la alt furnizor uiti si ce ai comandat pana vine. Si Hornbach e gigant dar nu aduni piese sa faci un tablou cap coada. A facut Eftimie comanda la unul din Gigantii de care zici si ce sa vezi?Au venit vreo 12 basbar pana l-au nimerit pe ala care trebuie si livrare la 3 saptamani.
daca aveti posibilitate da, dar nu este obligatoriu mai ales la electrozii de adancime. Regula cu dublul lungimii lor este ca sa nu se suprapuna asa numita "effective resistance area" dar in lipsa de spatiu puteti instala si mai aproape; veti avea in continuare o imbunatatire dar cu un randament mai scazut.
Salutare. De o saptamana incerc sa gasesc o firma/ Persoana in Craiova sa imi faca o astfel de priza de pamant, dar fara success. Daca stie cineva o companie/Persoana fizica din Dolj care ma poate ajuta, as fi profund recunoscator. Toate cele bune.
Depinde foarte mult de sol, daca dupa 2-3 metri sau oricand se da de o piatra e gata, trebuie cautat alt loc si este tot timpul cu risc mare ca nu se stie ce este in pamant si la ce adancime.
Daca dai de piatra te duci la dublul distantei si mai bati un ciorchine. O sa fie mai dificil ca trebuie sa sapi dar nu poti lasa omul asa ca ai dat de piatra. Omul trebuie instiintat de la inceput ca pretul lucrarii poate creste daca dai de piatra. Cel putin pe zona de sud nu am gasit si speram nici sa nu gasim.Si panza freatica este la peste 20 metri.
Eu am batut 5 cuprati de 1,5m cu imbinare prin mufe filetate, si testul mi a dat 5,02. Mai am nevoie de vreo 2-3. Se gasesc la geca, sau pe emag 62 lei bucata
Ați mai adăugat țăruși cuprați de la Geca? Eu am folosit 8 țăruși : 4 - 2 - 2 și am obținut o valoare de 6.5 ohmi. Sunt cam dezamăgit. Ma gândesc ca mai bine mergeam cu platbanda și țăruși zincati... Ce se folosește la țăruși de otel cuprat pentru a-i conecta între ei?
@@Proiectediversediy ok, dar daca am batut 6 electrozi si am ajuns la 9m cu o rezistenta de 6.4ohm, nu mai pot bate inca unul. Sunt nevoit sa mai fac o priza de adancime in alt loc. Ar trebui sa o fac la minim 18m de prima? Teoria din i7 zice ca eficienta lor scade cu cat ii apropii mai mult. La distanta intre ei egala cu lungimea lor eficienta este de 80%, la dublul lunginii de 85%, la triplul de 90%. Deci nu e chiar mare baiu faca il bati la fix lungimea lor. Totusi in cazul meu si 9m imi e imposibil. pot maxim 5m fata de prima.
Electrozii nu se bat dupa ureche.Se face rezistivitatea solului ,eventula un studiu geo si pe urma proectantul da solutie.Nu se cumpara electrozi si te apuci sa ii bati dupa ureche.Nerespectarea pasilor,neplata masuratorilor scoate in majoritatea cazurilor o lucrare mai scumpa.Dar dai dracu de specialisti de ce sa apelam la ei?Facem noi.
@@Proiectediversediy Total de acord. Asa am si facut, doar ca dupa al saselea electrod nu a mai mers, am masurat si a dat 6.4 ohmi. Intrebarea mea in avest caz e la ce distanta mai pot bate iar niste electrozi d-astia tip bara?
Teoria si practica impamintarii (GND) este un capitol din electricitate care nu s-a finalizat inca. Inca se fac studii, masuratori, teste, descoperiri, etc. pt. ca aceasta operatie nu este simpla pre cum o cred multi specialisti si amatori. Teoria si practica impamintarii nu trebuie ignorata. In caz contrar aceasta poate produce distrugeri f. scumpe intr-un timp extrem de scurt. Standardele de impamintare impun max. 4 ohm pt. instalatia electrica a casei si max. 1 ohm pt. paratraznet. O alta teorie si practica impun eliminarea curentilor parazitari care se pot crea in circuitele de impamintare din cauza anumitor surse de voltaj la diferite potentiale. Impamintarea salveaza personalul de exploatare si aparatura electrica si electronica tot mai sofisticata. Electronica de astazi, la 5v, 3,3v, 1,8v, este asa de sensibila pe circuitele de interfatare ca se distrug f. rapid. In orice circuit electronic teoria si practica impun 0v si nu tensiuni reziduale de diferite valori care depasesc limita de 0V pt. fiecare valoare de tensiune continua din aparatura electronica. S-ar dori 0v dar f. greu de realizat. Deci se cere sa se obtina valoarea cea mai mica posibila pt. 0v al GND, vorbesc din nou de digital voltage. Referitor la alte genuri de circuite de impamintare sint cerinte de impamintare pt: circuitele electrice de forta, de telecomunicatii, de GND digital, GND analog, etc. Deci trebuie dat mare atentie la acest lucru. Instalatia de impamintare trebuie facuta in ideea sa devina stea, cu punctul central al stelei sa fie punctul comun de intilnire, de conectare al diferitelor impamintari. Paratraznetul sa fie impamintat separat. Este total interzis conectarea firului de GND in serie intre carcasele consumatorilor. Fiecare consumator trebuie sa aiba firul lui de GND care se va conecta la bereta de GND din panoul electric. Aparatura electronica de astazi se conecteaza la GND dupa studierea documentatiei insotitoare. Va doresc spor la lucru. Keep going.
Deci acest tip de împământare nu este eficienta pentru toate tipurile de sol. Am făcut și eu una folosind 6 țăruși zincați deci aproximativ 9 metri adâncime, exact ca cei din filmarea dvs. La final am obținut abia 6,5 ohmi. Bani și timp irosiți aiurea. Electricianul a zis că nu mai are rost sa mai îmbin și alți țăruși deoarece situația nu se va îmbunătăți simțitor datorita solului argilos și uscat din zona precum și a suprafeței mici de contact a acestor țăruși în comparație cu cei in cruce " de suprafață". Ce mă sfătuiți in această situație, sa fac un sistem de împământare de suprafață cu șanțuri săpate în lungime sau totuși să mai încerc cu vreo 2 țăruși peste ceilalți 6 ?
Pai ce austrieci au solul la fel pe tot teritoriul tarii?In norma lor se da o valoare care trebuie sa fie respectata nu se da numar de electrozi.Si oricum ei leaga PEN la PE ca asa e normal.
Am eu pe stoc cati vreti.
Doar trebuie sa trimiteti mail pe
elektrosystemteamro@gmail.com
sau direct mie
proiectediversediy@gmail.com
Super Video ! Bine spus ‚ depinde de sol‘ ! Eu am batut 9 m de inox plin si am avut valoare 29 !
Inoxul ca nu mi se pare ok.Eu nu folosesc electrozi de inox.
@@Proiectediversediynu înțeleg de ce nu folosesti de inox eu ii consider cei mai buni
Bună ziua.Cu respect pentru tot ce faceți, vă urmăresc cu plăcere.Aceste bare in limba germana se numesc Tiefenerder=Împământare in adâncime,iar BundesPost=Poșta Germana (Așa S-a numit poșta de stat germana în anii 60)
Multumesc pentru comentariu.Respect.
Mulțumesc mult pentru informații .
Mulțumim mult pentru informații Ștefan ! 😘
Cu mare placere Marius.Te pup.
Nu am stiut de acest tip de electrod. Foarte util si interesant. Banuiesc ca legatura intre ei se face prin lovire intepenindu-se. Multumesc Stefan.
Da se intepenesc bine unul in altul.Sunt super.
Legatura intre ei pare solida, vedem in timp cum se comporta, daca creste rezitenta prizei sau nu si cat de repede. Singura lor mare problema cred ce e eficienta. Un electrod de genul asta, la 2 cm diametru si 1,5 m lungime are cam 475 cm patrati suprafata de contact, iar unul clasic, in cruce, are peste 1500 cm patrati fara a lua in considerare si paltbanda. Eu cred ca sunt buni DOAR daca nu ai incotro :(, asa ca mine.
👍Bv Ady felicitări pt ce faci
Dacă nu mai poți să bați (să zicem că dai de piatră)și nu ai valoarea necesară...la ce distanță poți să bați următorul? La dublu distanță lungimii unui electrod ?
Mulțumesc anticipat și spor în tot ceea ce îți propui.
Salut! Intrebare de începător. Electrozii de zinc au perioadă de înlocuire in timp sau sunt pentru totdeauna? Mulțumesc!
Pot filosica ca tarus de împământare teava zincata te rog dami un răspuns mersi
Da dar sa prinzi platbanda mecanic .Sunt mult mai buni electrozii in +.
@@Proiectediversediy adică cu șuruburi
Am bagat si eu 2 la impamantarea casei, nu stiu ce valoare am, n-am apucat sa o masor, dar oricum e mai bine decat deloc, chiar nu aveam unde sa pun mai multi, iar pe verticala atat am reusit sa bat, nu a mai intrat. Vroiam din aceea cuprati, dar veneau dupa o luna pe comanda si erau de 2-3 ori mai scumpi.
Pai trebuia sa ai aparatul la fata locului si sa te opresti din batut electrozi pana ajungeai sub 4 ohm.
Buna ziua, ma intereseaza in Bucuresti,ma puteti ajuta?.
Ce anume te intereseaza?Produse sau montajul?
Da un mail
Proiectediversediy@gmail.com
Pot sa fac o impaminare ptr panouri solare cu sarma de cupru sau lita groasa de 1.5..cm ...pe o distanta de 20..30 m ...fara sapare doar 30cm ...pina pe malul unui lac si acolo sa bag un tarus ptr impaminatre ...(acolo e mereu umiditate ...cred ca e cel mai bine ptr parataznet?)
Tarusii nu se baga in apa in primul rand si nici unde este umiditate mare.In al doilea rand ai nevoie de conductor de impamantare de minim 100 mmp.
Practici si utili
Multumesc.
Salutare . E nevoie de ceva adaptor la picamer sa ii poti bate sau merge fara ?
Cum se poate calcula cati electrozi din acestia e nevoie sa bati ca sa scoti sub 4 ohm,daca masuram rezistivitatea solului ?
Multumesc
Da trebuie adaptaptor,e in poza de la video .
Electrozii astia se bat si masori dupa fiecare ce valoare ai.
Platbanda poate fi si bara?
Dar de Al poate sa fie?
Împământarea e foarte importanta si in radiocomunicații, care pe vremuri tot de posta apartineau!
Posta, Telefon, Telegraf, Radio!
Celebrul PTTR .
Cat costa unul?
a salut, credeti ca ar fi eficienta o impamntare intr-o fantana de 15 m adancime cu un metru de apa , nefolosita, in care se introduce o bara de 3m de cupru, multumesc
Priza de pamant nu se face in apa .Aia poate disparea si nu mai ai impamantare.
Deasemeni conexiunea nu trebuie sa fie sub apa
La mine in curte este pamant pana la adancimea de 60-70 cm apoi este piatra. Ce solutie am ca sa obtin mai putin de 4 ohmi?
Iti recomand sa faci un studiu geo la minim 6 metri si pe urma sa ma contactezi pe mail.
@@Proiectediversediy multumesc. Problema e ca BP-urile nu trec de stratul de piatra care are cativa metri. Stiu sigur ca stratul de calcar si piatra are 6-8 metri
Electrozii sunt din bare zincate pline sau se poate utiliza teava zincat?
nu e recomandat teava, asta e plin, dar daca nu ai deloc si nici bani, merge si teava, dar sa fie zincata si cat mai groasa in carne
La aceasta impamantare pe verticala e vreo problema daca se ajunge in panza frearica? La 12 tarusi ma gandesc ca s-ar putea sa ajunga.Multumesc.
Deasemenea as dori sa stiu daca se poate face aceasta impamantare la 0.50 m de casa.Atat permite spatiul din motive tehnice .
Ce preț au per bucata?
250 lei parca astia de otel zincat.
@@Proiectediversediy Am cumparat eu Erau anu trecut 125 lei cu tot cu TVA pe Shop Obo si dadeau si la bucata. acum sau smekerit dau doar la multiplu de 10 si bridele la multiplu de 5 varfurile la fel multiplu de . Pe ETB am sunat acum si iau facut la 190 lei bucata . le au pe stoc
Salut Ștefan, de unde cumperi ghilimelele , am tot cautat la dedeman, leroy merlin ,nu am găsit...... OBO este top. Restul cancan. 🤣🙃😉
Un pret ca eu nu am impamantare la casa si mi-ai dat o idee buna..
Nu sunt scumpi cam 400-500 lei bucata daca ii gasesti 😂
În Olanda am avut de 6 metri bucata, dar pământul lor este nisipos 👍
Pot sa leg electrozii cuprati de doza de separatie prin platbanda galvanizata sau trebuie tot ceva din cupru eg conductor cuprat de 35 mm² ?
La fisa tehnica ce zice?
@@Proiectediversediy Nu ma pricep la fisa tehnica nenea Stefan, e grele meseria asta :) Ca deh....doar e DIY nu ?
Ai folosit țăruși cuprați? Câți, ce valoare ai obținut și cu ce i-ai conectat între ei?
Am montat și eu un electrod de genu tot în Germania trebuie sa recunosc a întrat super ușor chiar și după ce i-am mai adăugat o bucată se unesc ușor. Pe atunci nu știam că sunt așa buni😅
salut, se poate folosi acest tip de electrozi pentru impamantere la paratraznet?
da, fara probleme. impamantarea exclusiv pentru paratraznet trebuie sa dea sub 10ohmi
va salut...ce diametru au acesti electrozi sau ce diametru este recomandat?
20 mm
@@Proiectediversediy multumesc
Buna ziua ,va deranjez cu o întrebare :eu stau la socri ,și casa nu are pamantare ... dacă doresc sa fac eu doar pentru priza unde e boilerul cu hidroforul ,am acasă cupru plin de 10mm de 1.5 m ,mă gândeam să bat intre case acest"electrod" și să leg priza la el ,oare o să funcționeze ?
noi aici in spania punem soar unul de 1,5m si e ok
Se pot folosii electrozi de 1 m?
Sunt 1.5 standard ,eu nu am gasit mai mici.
@@Proiectediversediy mă refeream la electrozii clasici cei galvanizati .
Electric Team Distrinution este firma ta sau a unui prirten bun al tau?
Daca era firma mea ziceam de mult:ba baieti mi-am facut magazin🤣🤣🤣.As fi vrut eu dar este doar un furnizor si iau de ei in proportie de 90% pentru ca ce sa vezi?Au stoc la tot ce am eu nevoie.Ei si Eti.Preturile sunt un pic mai marisoare dar daca astepti o luna la alti furnizori devine mai scump daca intarzii clientul.Spre exemplu la impamantarea naturala nu pot sa tin echipa care toarna fundatia 30 de zile pana vine platbanda de la Consolight ca ii aducem in faliment.La fel si pe cei cu sapa cand cablam pe podea.
De la Electric Team am luat marfa maxim maine si terminam treaba.Este unul din putini furnizori pe baza caruia poti programa o lucrare.La altii am programat lucrare in August si furnizorul a fost plecat in concediu🤣🤣🤣
@@Proiectediversediy adica tu Stefane vrei sa zici ca o firma mica cu 1 angajat declarat are stocuri mai mari in comparatie cu Consolight sau alt furnizor gingant din RO? Scuzele mele ca sunt sceptic dar am toate motivele.
@@radup.888 Ca si cantitate si valoare produse da Consolight are mai multe stocuri etc.Dar nu are curba B decat la comanda 5 saptamani la Noark ABB Schneider Hager etc. nu are nici un diferential tip A si B.
Ce sa cumpar eu dintr-un depozit e 3 hectare care e plin de CYY-F cand am Nym-J in maxim 24 de ore de ETD cu miile de metri?
Valoarea marfii si cantitatea ei nu aduce nici un avantaj.
Daca vrei Lapp de la alt furnizor uiti si ce ai comandat pana vine.
Si Hornbach e gigant dar nu aduni piese sa faci un tablou cap coada.
A facut Eftimie comanda la unul din Gigantii de care zici si ce sa vezi?Au venit vreo 12 basbar pana l-au nimerit pe ala care trebuie si livrare la 3 saptamani.
👍👍👍👍
caut o persoana sa faca o impamantare in Sinaia, prahova. Va multumesc
Lasa mail cu mai multe detalii.
Proiectediversediy@gmail.com
Cum faci daca bagi 5 electrozi si mai e nevoie de altii dar nu mai intra? Ar trebui batut altii la 20 m distanta?
daca aveti posibilitate da, dar nu este obligatoriu mai ales la electrozii de adancime. Regula cu dublul lungimii lor este ca sa nu se suprapuna asa numita "effective resistance area" dar in lipsa de spatiu puteti instala si mai aproape; veti avea in continuare o imbunatatire dar cu un randament mai scazut.
Eu am cumpărat din Germania marca DEHN.
Salutare.
De o saptamana incerc sa gasesc o firma/ Persoana in Craiova sa imi faca o astfel de priza de pamant, dar fara success.
Daca stie cineva o companie/Persoana fizica din Dolj care ma poate ajuta, as fi profund recunoscator.
Toate cele bune.
Depinde foarte mult de sol, daca dupa 2-3 metri sau oricand se da de o piatra e gata, trebuie cautat alt loc si este tot timpul cu risc mare ca nu se stie ce este in pamant si la ce adancime.
Daca dai de piatra te duci la dublul distantei si mai bati un ciorchine.
O sa fie mai dificil ca trebuie sa sapi dar nu poti lasa omul asa ca ai dat de piatra.
Omul trebuie instiintat de la inceput ca pretul lucrarii poate creste daca dai de piatra.
Cel putin pe zona de sud nu am gasit si speram nici sa nu gasim.Si panza freatica este la peste 20 metri.
Sunt si de inox de la 70-80 pana la 100 si ceva de euro/1000mm.
Astia sunt otel zincat plin la 250 lei .
@@Proiectediversediy wow! ce a sarit pretul, eu am luat acu mai putin de 2 ani cu 115lei bucata
👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
Am vazut in polonia din aia
Super.
Eu am batut 5 cuprati de 1,5m cu imbinare prin mufe filetate, si testul mi a dat 5,02. Mai am nevoie de vreo 2-3. Se gasesc la geca, sau pe emag 62 lei bucata
Ați mai adăugat țăruși cuprați de la Geca? Eu am folosit 8 țăruși : 4 - 2 - 2 și am obținut o valoare de 6.5 ohmi. Sunt cam dezamăgit. Ma gândesc ca mai bine mergeam cu platbanda și țăruși zincati...
Ce se folosește la țăruși de otel cuprat pentru a-i conecta între ei?
Electrozii de 1,5m se bat la dublul lungimii lor, adica la 3m adancime!
Asa se intelege din explicatie!
Distanta dintre ei trebuie sa fie 3 metri.
@@Proiectediversediy ok, dar daca am batut 6 electrozi si am ajuns la 9m cu o rezistenta de 6.4ohm, nu mai pot bate inca unul. Sunt nevoit sa mai fac o priza de adancime in alt loc. Ar trebui sa o fac la minim 18m de prima? Teoria din i7 zice ca eficienta lor scade cu cat ii apropii mai mult. La distanta intre ei egala cu lungimea lor eficienta este de 80%, la dublul lunginii de 85%, la triplul de 90%. Deci nu e chiar mare baiu faca il bati la fix lungimea lor. Totusi in cazul meu si 9m imi e imposibil. pot maxim 5m fata de prima.
Electrozii nu se bat dupa ureche.Se face rezistivitatea solului ,eventula un studiu geo si pe urma proectantul da solutie.Nu se cumpara electrozi si te apuci sa ii bati dupa ureche.Nerespectarea pasilor,neplata masuratorilor scoate in majoritatea cazurilor o lucrare mai scumpa.Dar dai dracu de specialisti de ce sa apelam la ei?Facem noi.
@@Proiectediversediy Total de acord. Asa am si facut, doar ca dupa al saselea electrod nu a mai mers, am masurat si a dat 6.4 ohmi. Intrebarea mea in avest caz e la ce distanta mai pot bate iar niste electrozi d-astia tip bara?
18 m distanta intre ele.
BP-British Petroleum 😂✌️
E posibil sa ai dreptate...pt prima data in viata ta....ha ha ha
Funny rau comentariu.Il iau de bun🤣🤣🤣.
Teoria si practica impamintarii (GND) este un capitol din electricitate care nu s-a finalizat inca. Inca se fac studii, masuratori, teste, descoperiri, etc. pt. ca aceasta operatie nu este simpla pre cum o cred multi specialisti si amatori. Teoria si practica impamintarii nu trebuie ignorata. In caz contrar aceasta poate produce distrugeri f. scumpe intr-un timp extrem de scurt. Standardele de impamintare impun max. 4 ohm pt. instalatia electrica a casei si max. 1 ohm pt. paratraznet. O alta teorie si practica impun eliminarea curentilor parazitari care se pot crea in circuitele de impamintare din cauza anumitor surse de voltaj la diferite potentiale. Impamintarea salveaza personalul de exploatare si aparatura electrica si electronica tot mai sofisticata. Electronica de astazi, la 5v, 3,3v, 1,8v, este asa de sensibila pe circuitele de interfatare ca se distrug f. rapid. In orice circuit electronic teoria si practica impun 0v si nu tensiuni reziduale de diferite valori care depasesc limita de 0V pt. fiecare valoare de tensiune continua din aparatura electronica. S-ar dori 0v dar f. greu de realizat. Deci se cere sa se obtina valoarea cea mai mica posibila pt. 0v al GND, vorbesc din nou de digital voltage. Referitor la alte genuri de circuite de impamintare sint cerinte de impamintare pt: circuitele electrice de forta, de telecomunicatii, de GND digital, GND analog, etc. Deci trebuie dat mare atentie la acest lucru. Instalatia de impamintare trebuie facuta in ideea sa devina stea, cu punctul central al stelei sa fie punctul comun de intilnire, de conectare al diferitelor impamintari. Paratraznetul sa fie impamintat separat. Este total interzis conectarea firului de GND in serie intre carcasele consumatorilor. Fiecare consumator trebuie sa aiba firul lui de GND care se va conecta la bereta de GND din panoul electric. Aparatura electronica de astazi se conecteaza la GND dupa studierea documentatiei insotitoare. Va doresc spor la lucru. Keep going.
Deci acest tip de împământare nu este eficienta pentru toate tipurile de sol. Am făcut și eu una folosind 6 țăruși zincați deci aproximativ 9 metri adâncime, exact ca cei din filmarea dvs. La final am obținut abia 6,5 ohmi. Bani și timp irosiți aiurea. Electricianul a zis că nu mai are rost sa mai îmbin și alți țăruși deoarece situația nu se va îmbunătăți simțitor datorita solului argilos și uscat din zona precum și a suprafeței mici de contact a acestor țăruși în comparație cu cei in cruce " de suprafață". Ce mă sfătuiți in această situație, sa fac un sistem de împământare de suprafață cu șanțuri săpate în lungime sau totuși să mai încerc cu vreo 2 țăruși peste ceilalți 6 ?
In România ar trebui să se numească ES-uri ( electrozi ȘTEFAN) 😁😁
👍
3 Electrozi e rezolvata impamantarea Pt Casa cel putin normativul Austriac scrive asa
Pai ce austrieci au solul la fel pe tot teritoriul tarii?In norma lor se da o valoare care trebuie sa fie respectata nu se da numar de electrozi.Si oricum ei leaga PEN la PE ca asa e normal.
Ați căutat tubulare felo eu mi-am luat trusă vde felo de la5 la13 de pe metatols srl 5 au pe stoc
Ce legatura are tubularele dumitale cu electrodul (zi) din prezentare?
Electrozi telescop
de obicei trebuie traduse din română în limba maternă!!
🤣🤣🤣
IN AUSTRIA NUMAI DIN ACESTIA MONTAM
th-cam.com/video/QMErBWBfpMo/w-d-xo.html poate il vizioneaza mai multi si inteleg cum functioneaza!
Daca bati 10 unul peste altul dai de paza freatica . 🤣🤣🤣🤣
Tocmai bine !
Salut Stefan, pare ca acesti electrozi BP sunt problematici din punct de vedere soc electric th-cam.com/video/FSG77GwrEds/w-d-xo.html - Minutul 5..
Nu conteaza tipul de electrod in acest caz.Acolo e o mega problema daca iti curge 330 pe PE si nu sare nimic.Deci ,nu imposibil,dar rarisim sigur.