Expresii algebrice [8] - recapitulare Evaluare Nationala 2024

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 29 มิ.ย. 2024
  • Evaluarea Nationala 2024 - exerciții recapitulative cu expresii algebrice. Rezolvăm împreună exerciții extrase din variante mai vechi de examen care ajută să te pregătești pentru examenul de la finalul clasei a VIII-a într-o serie dedicată expresiilor algebrice, în special subpunctelor b).
    HAI SĂ NE PREGĂTIM ÎMPREUNĂ PENTRU EXAMEN
    📩 Email - hello.verasacarea@gmail.com - cu subiect "Pregătire Evaluare Națională"
    CUPRINS
    0:00 Intro
    0:09 Cerința
    0:59 Subpunctul a) Aduceți expresia la forma cea mai simplă
    16:36 Subpunctul b) Demonstrați că E(x) este un număr par
    CINE SUNT?
    Dacă nu ne-am întâlnit până acum - Bună 👋 sunt Vera, creator de conținut educațional, meditator la matematică și de curând studentă la drept. Am absolvit facultatea de matematică din București în 2020 și tot atunci am început să postez conținut pe principalele platforme sociale. În afară de matematică vorbesc pe net și de alte subiecte precum metode de studiu, productivitate, time management, citit și viața de student.
    ❣️ Dacă acesta este primul videoclip pe care îl vizionezi de pe canalul meu lasă-mi un comentariu cu ❤️ în culoarea ta preferată.
    UNDE MĂ GASESTI?
    📸 Instagram - / veraisac20
    📩 Email - hello.verasacarea@gmail.com
    INFORMAȚII CHEIE
    Evaluare Nationala, Evaluare Nationala 2024, teste de antrenament, subiecte evaluare nationala, rezultate evaluare nationala, test de antrenament nr. 1, test de antrenament 2023, test de antrenament 2023-2024, teste de antrenament 2024, teste de antrenament matematica, teste de antrenament 2023, test mate, teste de antrenament mate, expresii algebrice, fractii algebrice, recapitulare evaluare nationala, recpaitulare matematica

ความคิดเห็น • 4

  • @AlexObr-tx2qr
    @AlexObr-tx2qr หลายเดือนก่อน

    Imi place foarte mult cum explicati ! Ati putea face videoclipuri si cu probleme de geometrie sub 3 ?

    • @veraisac20
      @veraisac20  หลายเดือนก่อน +1

      Buna! Sigur, am notat. 🤗

  • @erol-sql
    @erol-sql หลายเดือนก่อน +1

    Hello, am o curiozitate, pentru punctaj intreg, nu puteam sa scriu pe foaie ceva in genul "Cum E(a) = (a+2)(a+3), iar (a+2), (a+3) sunt numere consecutive => E(a) este un numar par - si sa scriu cu cuvinte "E(a) este produsul a doua numere consecutive". Sunt curios deoarece parca-mi amintesc faptul ca 'produsul a doua numere consecutive este par' se invata ca proprietate cand se studiaza diviziblitatea in clasa a V-a, sau a VI-a. In felul asta as pierde mai putin timp la un exercitiu de genul.

    • @veraisac20
      @veraisac20  หลายเดือนก่อน +1

      Buna, Eduard! Proprietatea menționată este corectă - avem una similară pentru divizibilitatea cu 6 (acolo avem produsul a trei numere consecutive, din același principiu). Ambele pot fi folosite pentru a demonstra divizibilitatea cu 2, respectiv 6 la subpunctele b). Pentru punctaj întreg era suficient să justifici observația făcută. Spor! 💙